Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανακοίνωση συνδέσμου ιδιωτικών σχολείων


Recommended Posts


Διαφημίσεις


Μπορούμε αντίστοιχα να δούμε και το περιεχόμενο των διατάξεων στις οποίες αναφέρεται η ανακοίνωση, ωστέ να καταλάβουμε σε τι αναφέρεται; Έχουν ψηφιστεί;

 

Με μια πρόχειρη ματιά στο site του υπουργείου δεν βρήκα κάτι, αλλά δεν έψαξα και καλά.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα την ανακοίνωση της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. και το κείμενο προς ψήφιση εδώ

 

Δεν πρόλαβα να το διαβάσω όλο, οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών πάντως συμφωνούν και ζητούσαν καιρό τις εν λόγω ρυθμίσεις.

Link to comment
Share on other sites

 

 

............γιατι αραγε??

 

νομιζω πως στα δημόσια έκοψαν και την μία ώρα...

θα σχολουν 13,15

...πολλα νηπιαγωγεία συγχωνεύθηκαν...

κοπηκαν ολοήμερα

......συμπερασματα δικά σας

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οι νέες διατάξεις είναι μια χαρά.Προστατεύουν τον εργαζόμενο και τα παιδιά μας

Κυρίως όσον αφορά την υποχρέωση δήλωσης δραστηριοτήτων πέρα του ωρολογίου.

Αλλά και στις απολύσεις είναι απολυτα λογικές: στα 2 χρόνια οφείλουν να κρίνουν τον εκπαιδευτικό. Μετά θα πρέπει να πείσουν και μια αντικειμενική αρχή για το πως άλλαξε η αξιολόγηση ενός ανθρώπου. Απολλύανε αβέρτα κουβέρτα τους παλιούς (και ακριβότερους) για να μειώσουν κόστη.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι αληθεια οτι οι απολυσεις των παλαιων γινονταν για να μειωσουν κοστος. Δεν ειναι ηλιθιος ο σχολαρχης να απολυσει τους παραγωγικους εκπαιδευτικους. Η αληθεια ειναι οτι καποιοι παλαιοι εκπαιδευτικοι λειτουργουσαν και λιγο σαν να εχουν δεσει το γαιδαρο δηλαδη απεφευγαν να επιμορφωθουν , δεν ετρεχαν καινουρια προγραμματα , δεν ηθελαν να μαθουν νεες τεχνολογιες, δεν ηταν παντα συνεργασιμοι και ηθελαν παντα να διαλεγουν ταξεις η τμηματα χωρις να συνεργαζονται με τους συναδελφους στο συλλογο. Για να μη μιλησω οτι αν τους γινει παρατηρηση απειλουν οτι θα πανε το διευθυντη του σχολειου στη διευθυνση πρωτοβαθμιας η δευτεροβαθμιας και θα τον κατηγορησουν για αυταρχικοτητα. Για να μη μιλησω οτι καποιοι παιρνουν ιδιαιτερα μεσα απο το σχολειο και αυτο πως θα το αποδειξεις? Θα φερεις τα παιδια μαρτυρες? Και γιατι το υπουργειο δεν ψηφιζει την αξιολογηση πρωτα για ναδειξεις οτι ενας εκπαιδευτικος επι χρονια δεν εχει κανει ουτε ενα προτζεκτ ουτε μια επιμορφωση? Δεν υπαρχει πιο αμειλικτος κριτης απο τα ιδια τα παιδια. Οταν μιλουν απαξιωτικα για τον εκπαιδευτικο τους και τον χαρακτηριζουν αδιαφορο ειρων και οτι δεν τους μαθαινει τιποτα τοτε τι κανεις? Και για να μην παρεξηγηθω δεν ειμαι σχολαρχης αλλα εκπαιδευτικος και βλεπω καθημερινα ποσο εφησυχασμος και επαναπαυση υπαρχει. Δυστυχως πολλοι δειχνουν υπερβαλλοντα ζηλο στις αρχες για να γινουν οι συμβασεις τους αοριστου και μετα αποκτουν την κακως εννοουμενη νοοτροπια του βολεμενου. Ομως στο σχολειο δεν εχουμε την πολυτελεια να πειραματιζομαστε στο κεφαλι των παιδιων. Παντως δεν υπαρχει πραγματικα σχολαρχης που να διωξει εκπαιδευτικο δραστηριο, ευγενικο, με επιτυχιες και ενδιαφερον για τα παιδια. Δεν ειναι κοροιδο. Την εμπειρια και τις επιτυχιες ενος καλου εκπαιδευτικου την πουλαει στους γονεις. Εξαλλου οι καλοι εκπαιδευτικοι κανουν το ονομα του σχολειου και αρα φερνουν λεφτα. Γιατι να τους αντικαταστησει? Αφου ειναι η βιτρινα του. Σε αντιθεση με τους αδιαφορους και επαναπαυμενους που θελει να τους αντικαταστησει με πιο δραστηριους και παραγωγικους. Οσοναφορα για τις επιπλεον δραστηριοτητες δεν εχει τεθει μεγαλο θεμα. Ηδη υπαρχει η εγκυκλιος κουρακη με τις οποιες δηλώνόντάί και απλα θα παγιωθει με το νομοσχεδιο. Αρα ειναι κατι δεδομενο που απλα θα γινει νομος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Δεν ειναι αληθεια οτι οι απολυσεις των παλαιων γινονταν για να μειωσουν κοστος. Δεν ειναι ηλιθιος ο σχολαρχης να απολυσει τους παραγωγικους εκπαιδευτικους.

μιλάτε για φάμπρικα μάλλον

Η αληθεια ειναι οτι καποιοι παλαιοι εκπαιδευτικοι λειτουργουσαν και λιγο σαν να εχουν δεσει το γαιδαρο δηλαδη απεφευγαν να επιμορφωθουν , δεν ετρεχαν καινουρια προγραμματα , δεν ηθελαν να μαθουν νεες τεχνολογιες, δεν ηταν παντα συνεργασιμοι και ηθελαν παντα να διαλεγουν ταξεις η τμηματα χωρις να συνεργαζονται με τους συναδελφους στο συλλογο.

Ενώ οι νέεοι είναι ψάρια και κάνουν ότι τους λένε - κατά τα λεγόμενά σας

Για να μη μιλησω οτι αν τους γινει παρατηρηση απειλουν οτι θα πανε το διευθυντη του σχολειου στη διευθυνση πρωτοβαθμιας η δευτεροβαθμιας και θα τον κατηγορησουν για αυταρχικοτητα. Για να μη μιλησω οτι καποιοι παιρνουν ιδιαιτερα μεσα απο το σχολειο και αυτο πως θα το αποδειξεις? Θα φερεις τα παιδια μαρτυρες? Και γιατι το υπουργειο δεν ψηφιζει την αξιολογηση πρωτα για ναδειξεις οτι ενας εκπαιδευτικος επι χρονια δεν εχει κανει ουτε ενα προτζεκτ ουτε μια επιμορφωση?

Εννοείτε ότι οι παλαιοί είναι για τα σκουπίδια; Και να το δεχτώ, το υπουργείο το μόνο που ζητάει είναι ότι αυτό δεν θα το πει ο σχολάρχης μόνος. Πρέπει αυτό να συν-αξιολογηθεί από αντικειμενική επιτροπή. Αλλιώς ο καθένας μπορει να βγάλει άχρηστο κάθε δάσκαλο.

Σχετικά με τα ιδιαίτερα-πιστεύετε ότι οι νέοι δάσκαλοι δεν κάνουν; Μα από αυτά βγάζουν τον 2ο μαύρο κατάμαυρο μιθό.

Δεν υπαρχει πιο αμειλικτος κριτης απο τα ιδια τα παιδια. Οταν μιλουν απαξιωτικα για τον εκπαιδευτικο τους και τον χαρακτηριζουν αδιαφορο ειρων και οτι δεν τους μαθαινει τιποτα τοτε τι κανεις?

Πας σε μια επιτροπή και ζητάς αξιολόγηση των δεδομένων. Διαιτησία το λένε αυτό.

Οι μαθητές μπορεί να μην γουστάρουν και τον απλά αυστηρό κριτή. Άρα το αντικειμενικό χάνεται στο υποκειμενικό συμφέρον

Και για να μην παρεξηγηθω δεν ειμαι σχολαρχης αλλα εκπαιδευτικος και βλεπω καθημερινα ποσο εφησυχασμος και επαναπαυση υπαρχει. Δυστυχως πολλοι δειχνουν υπερβαλλοντα ζηλο στις αρχες για να γινουν οι συμβασεις τους αοριστου και μετα αποκτουν την κακως εννοουμενη νοοτροπια του βολεμενου. Ομως στο σχολειο δεν εχουμε την πολυτελεια να πειραματιζομαστε στο κεφαλι των παιδιων. Παντως δεν υπαρχει πραγματικα σχολαρχης που να διωξει εκπαιδευτικο δραστηριο, ευγενικο, με επιτυχιες και ενδιαφερον για τα παιδια. Δεν ειναι κοροιδο. Την εμπειρια και τις επιτυχιες ενος καλου εκπαιδευτικου την πουλαει στους γονεις. Εξαλλου οι καλοι εκπαιδευτικοι κανουν το ονομα του σχολειου και αρα φερνουν λεφτα. Γιατι να τους αντικαταστησει?

Δεν θα το έλεγα. Το Αρσάκειο ξέρουμε όχι την κα Μ ή τον κο Γ.

Αφου ειναι η βιτρινα του. Σε αντιθεση με τους αδιαφορους και επαναπαυμενους που θελει να τους αντικαταστησει με πιο δραστηριους και παραγωγικους. Οσοναφορα για τις επιπλεον δραστηριοτητες δεν εχει τεθει μεγαλο θεμα. Ηδη υπαρχει η εγκυκλιος κουρακη με τις οποιες δηλώνόντάί και απλα θα παγιωθει με το νομοσχεδιο. Αρα ειναι κατι δεδομενο που απλα θα γινει νομος.

Συμπέρασμα: οι παλιοί και ακριβοί ξαφνικά γίνονται αδιάφοροι και αντιπαραγωγικοί. Και αυτό θα το λέει ο σχολάρχης και πάει τελείωσε. Καμιά αμφιβολία καμιά ερώτηση.

 

 

Ποιον δουλεύουμε;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω στα παραπάνω ότι υπάρχουν σχολεία που λήγουν την σύμβαση τον Ιούνιο και επαναπροσλαμβάνουν τον Σεπτέμβριο τους ίδιους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Δουλεύουν με 9μηνες συμβάσεις δηλαδή. Το οποίο σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να συνεργάζεται χρόνια με ένα σχολείο αλλά να μην έχει βασικά εργασιακά δικαιώματα. Να μην σχολιάσω τι γίνεται σε ορισμένα φροντιστήρια (νομίζω πως τους πιάνει κι αυτούς ή κάνω λάθος? ) που υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για χρόοονια με μπλοκάκι. Κοινώς, άμα μείνεις έγκυος/αρρωστήσεις, ούτε άδειες, ούτε επιδόματα, ούτε τίποτα. Και μιλάμε να αμείβονται με 3-4? την ώρα ή και λιγότερα, ούτε οι καθαρίστριες που δουλεύουν στα σπίτια δεν παίρνουν τόσα λίγα.

 

Επίσης να προσθέσω ότι στον ιδιωτικό τομέα η επανάπαυση δεν παίζει κυρίες μου. Άντε να σε ανεχθούν για λίγους μήνες, μετά τα κουβαδάκια σου και σ' άλλη παραλία...!

n50jp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Α, ρε αθανατο ελληνικο δημοσιο....

Αραζεις και κανεις δε σε αξιολογει ουτε σε κουνα απο τη θεσουλα σου...

 

Από την άλλη βέβαια, ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, ψάχνει για σκλάβους χωρίς κανένα δικαίωμα, ώστε να μπορεί να τους κάνει ό,τι θέλει. Γιατί μη μου πείτε ότι υπάρχει αξιοκρατία στον ιδιωτικό τομέα... !

 

Εγώ πάντως ως 'πελάτισσα΄ιδιωτικού σχολείου θα ήθελα να ξέρω γιατί απολύεται ένας εκπαιδευτικός ακόμα και αν δεν μου πέφτει λόγος.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που προκύπτει από την συζήτηση, είναι αυτό που όλοι μας ζούμε και γνωρίζουμε καλά.

Από την μία ο νωθρός, υπερτροφικός και μη αξιολογημένος δημόσιος κόσμος και από την άλλη μεριά ένας εκβιαστικός, τσιγκούνης και συχνά παράνομος ή ανήθικος μέσα στα πλαίσια του ότινάναι νόμου ιδιωτικός κόσμος.

Βέβαια στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν και καλοί εργοδότες, ενώ μπορεί κανείς να βρει (και είναι πραγματικά συγκινητικό όταν συμβαίνει) ακόμα και ευσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους.

 

Δεν μπορώ πάντως να δω αυτά που βλέπουν όσοι πιστεύουν ότι είναι για καλό η "δημοσιοποίηση" του ιδιωτικού τομέα...

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη βέβαια, ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, ψάχνει για σκλάβους χωρίς κανένα δικαίωμα, ώστε να μπορεί να τους κάνει ό,τι θέλει. Γιατί μη μου πείτε ότι υπάρχει αξιοκρατία στον ιδιωτικό τομέα... !

 

Εγώ πάντως ως 'πελάτισσα΄ιδιωτικού σχολείου θα ήθελα να ξέρω γιατί απολύεται ένας εκπαιδευτικός ακόμα και αν δεν μου πέφτει λόγος.

 

Φυσικα, κι εγω θα ηθελα να ξερω το λογο.

Αλλα θα ηθελα να ειμαι και σιγουρη οτι αν ενας εκπαιδευτικος δεν κανει καλα τη δουλεια του και για τον οποιον ολοι εχουν παραπονα, τοτε το σχολειο θα εχει το δικαιωμα να τον απολυσει, οπως ισχυει σε ολο τον ιδιωτικο τομεα.

 

Μα ειλικρινα, ποιος απο σας πιστευει οτι θα απολυθει οποιος κανει καλα τη δουλεια του??

0qYJp3.png 

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα, κι εγω θα ηθελα να ξερω το λογο.

Αλλα θα ηθελα να ειμαι και σιγουρη οτι αν ενας εκπαιδευτικος δεν κανει καλα τη δουλεια του και για τον οποιον ολοι εχουν παραπονα, τοτε το σχολειο θα εχει το δικαιωμα να τον απολυσει, οπως ισχυει σε ολο τον ιδιωτικο τομεα.

 

 

Φυσικά πρέπει να μπορεί να τον απολύσει.

Απλά πρέπει να πει το λόγο.

Αν ο μπακάλης της γειτονιάς μου διώξει τον υπάλληλό του, δεν με αφορά (σε ανθρώπινο επίπεδο με αφορά φυσικά, άλλα δεν έχει επίδραση στη ζωή μου). Αν το σχολείο που πληρώνω απολύσει έναν εκπαιδευτικό, με αφορά, έχει επίδραση στο σχολικό γίγνεσθαι, επηρεάζει την στάση των άλλων εκπαιδευτικών κλπ.) και γι αυτό θα μου άρεσε να ξέρω το λόγο.

Αν πχ. στο σχολείο που πληρώνω, επικρατεί η αρχή 'όποιος αντιμιλήσει... φεύγει', θέλω να το ξέρω.

Αν επικρατεί η αρχή 'όποιος στεναχωρήσει τους γονείς.. φεύγει', θέλω να το ξέρω.

Αν επικρατεί η αρχή 'όποιος δεν επιμορφώνεται όποτε ζητηθεί ή όποιος κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές κλπ.... φεύγει' κι αυτό πρέπει να το ξέρω.

Αν η τακτική είναι 'απολύω τους ακριβούς μεγάλους και κρατώ τους φτηνούς μικρούς (επίσης καλούς)', θέλω να το ξέρω.

 

Sofi@, αλήθεια πιστεύεις ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν απολύονται οι καλοί?

 

Δηλαδή αν κάποιο σχολείο πρέπει για οικονομικούς λόγους να απολύσει κάποιον, θα ψάξει τον χειρότερο ή έστω τον λιγότερο καλό ή αυτόν που έχει την καλύτερη πρόσβαση στον ιδιοκτήτη?

 

Μα ειλικρινα, ποιος απο σας πιστευει οτι θα απολυθει οποιος κανει καλα τη δουλεια του??

 

Εγώ συγκεκριμένα πιστεύω ότι μπορεί να απολυθεί κάποιος ακόμα και αν κάνει καλά τη δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Φυσικά πρέπει να μπορεί να τον απολύσει.

Απλά πρέπει να πει το λόγο.

Αν ο μπακάλης της γειτονιάς μου διώξει τον υπάλληλό του, δεν με αφορά (σε ανθρώπινο επίπεδο με αφορά φυσικά, άλλα δεν έχει επίδραση στη ζωή μου). Αν το σχολείο που πληρώνω απολύσει έναν εκπαιδευτικό, με αφορά, έχει επίδραση στο σχολικό γίγνεσθαι, επηρεάζει την στάση των άλλων εκπαιδευτικών κλπ.) και γι αυτό θα μου άρεσε να ξέρω το λόγο.

Αν πχ. στο σχολείο που πληρώνω, επικρατεί η αρχή 'όποιος αντιμιλήσει... φεύγει', θέλω να το ξέρω.

Αν επικρατεί η αρχή 'όποιος στεναχωρήσει τους γονείς.. φεύγει', θέλω να το ξέρω.

Αν επικρατεί η αρχή 'όποιος δεν επιμορφώνεται όποτε ζητηθεί ή όποιος κάνει ιδιαίτερα σε μαθητές κλπ.... φεύγει' κι αυτό πρέπει να το ξέρω.

Αν η τακτική είναι 'απολύω τους ακριβούς μεγάλους και κρατώ τους φτηνούς μικρούς (επίσης καλούς)', θέλω να το ξέρω.

 

Sofi@, αλήθεια πιστεύεις ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν απολύονται οι καλοί?

 

Δηλαδή αν κάποιο σχολείο πρέπει για οικονομικούς λόγους να απολύσει κάποιον, θα ψάξει τον χειρότερο ή έστω τον λιγότερο καλό ή αυτόν που έχει την καλύτερη πρόσβαση στον ιδιοκτήτη?

 

 

 

Εγώ συγκεκριμένα πιστεύω ότι μπορεί να απολυθεί κάποιος ακόμα και αν κάνει καλά τη δουλειά του.

 

Αν ενα σχολειο η μια ιδιωτικη επιχειρηση γενικοτερα δουλευει με αυτους που ειναι αρεστοι στον ιδιοκτητη κι οχι με αυτους που ειναι αρεστοι στους πελατες, τοτε θα κλεισει πολυ συντομα.

Ενα τετοιο σχολειο δε με ενδιαφερει.

Και φυσικα, οταν εψαχνα για σχολειο με ενδιεφερε να δω κατα ποσο εχει μονιμους δασκαλους.

Αλλο πραγμα να μενουν οι δασκαλοι γιατι αποδεικνυουν την αξια τους με τη δουλεια τους κι αλλο να μενουν επειδη σε υποχρεωνει το υπουργειο να τους κρατησεις.

0qYJp3.png 

Link to comment
Share on other sites

Αχ κορίτσια μου γλυκα αυτο που οταν εκφραζεις μια αποψη πρέπει τα λόγια σου να υπεργενικευονται επειδη απλα δεν ταιριαζει η αποψη σου με του αλλου με ξεπερνά. Ξαφνικα , μετατρεπω το σχολειο σε φάμπρικα, ο δραστηριος εκπαιδευτικος γινεται φοβισμενος δουλος, ο παλαιος ειναι και ακριβος αρα πρεπει να απολυθει. Που τα ειπα ολα αυτα?

Καταρχην οπως ανεφερα ειμαι η ιδια εκπαιδευτικος και παλαια και ακριβη. Αρα πρεπει να φοβαμαι μηπως απολυθω γιατι κοστιζω. Αρα πρεπει να φωναζω και να στηριζω να ψηφιστει ενας νομος που θα με εξασφαλιζει δια βιου οτι και να συμβει. Λοιπον πειτε με τρελη πειτε με χαζη αλλα δεν το θελω. Δεν συμφωνω με κανενα απο τα δυο ακρα. Δεν επιθυμω ουτε την απολυτη μονιμοτητα και να μην μπορει να με κουνησει κανεις ουτε να υπάρχουν ελευθερες απολυσεις χωρις λογο. Μίλησα ξεκαθαρα για μεμονωμενες περιπτωσεις και για συγκεκριμενες αρνητικες δρασεις στο σχολειο. Οπως μιλησα και για ουσιαστικη αξιολογηση που θα μπορουσε να ειχε γινει απο τη στιγμη που ειχε ξεκινησει και ισχυε και για τα ιδιωτικα οπως και για τα δημοσια. Γιατι καταργηθηκε αραγε?

Τωρα για παρανομιες που αναφερονται δεν το συζητω καν. Υποστηριζω οτι οπου βρισκουν οι διευθυνσεις και οι σχ. συμβουλοι τετοιες να καταλογιζουν ολες τις ευθυνες.

π.χ. εκπαιδευτικοι χωρις διοριστηρια, μη δηλωμενες δραστηριοτητες, εργασια χωρις πληρωμη.

Οι διευθυνσεις ειναι υπευθυνες να ελεγχουν τις μισθοδοτικες, οι συβουλοι βλεπουν τα ωρολογια , τα διοριστηρια βγαινουν απο τη διευθυνση αρα δεν μπορει να απολυεις Ιουνη και να ξαναπροσλαμβανεις. Δεν βγαζει τετοια διοριστηρια η διευθυνση.Εγω μιλησα για συγκεκριμενες περιπτωσεις που πρεπει να εξεταζονται κατα περιπτωση. Η σταθεροτητα του προσωπικου ειναι ζητουμενο αλλα πολλες φορες προκυπτει και μαζικοτητα παραπονων και μαλιστα στοιχειοθετημενων και τοτε τιθεται και το ερωτημα "Δεν ειστε ιδιωτικος τομεας? δεν αξιολογειστε?" Τοτε τι κανει τι σχολειο? Αρχιζει και μαζευει καταγγελιες? Δεν ξερω. Νομιζω οτι επρεπε αλλιως να ειχε δημιουργηθει η συγκεκριμενη προταση για τις απολυσεις. Η παλια νομοθεσια προ εικοσαετιας που θα επανελθει για εμενα ηταν προβληματικη. Επρεπε να γινει η καταγγελια και να πας στην τριμερη επιτροπη για διαταραξη σχολικου κλιματος και γινοταν της τρελης. Αλληλοκατηγοριες, ρουφιανιλικια αναμεσα σε συναδελφους, ψευδεις καταγγελιες και στο τελος επαιρνες μια απολυση που ελεγε οτι ησουν υπευθυνος για διαταραξη σχολικου κλιματος και με αυτο όχι σε αλλο ιδιωτικο δεν εβρισκες δουλεια αλλα ειχε και πιο σοβαρες επιπτωσεις. Αποτελουσε σε πολλες περιπτωσεις και κωλυμα διορισμου σου για το δημοσιο. Εγω προσωπικα θα προτιμουσα να προσφυγω στα ποινικα δικαστηρια οπως μπορεις και τωρα και να διεκδικησω το δικιο μου παρα να παω στην τριμερη και να με βγαλουν αχρηστη.

Και οσον αφορα το οτι πάμε σε καποιο εκπαιδευτηριο για το ονομα του όπως ειπωθηκε, αυτο ισχυει και για να δημιουργησει αυτο το ονομα σημαινει οτι η πολιτικη του , η οργανωση του αρα και η επιλογη τους προσωπικου του ηταν αντιστοιχη. Οταν ομως σε περιοδο κρισης καποια σχολεια ανεβαζουν το αριθμο των μαθητων για ουσιαστικους λογους (όχι μαρκετινγκ και προσφορες αλλα ουσιαστικη δουλεια, δημιουργικοτητα και επιτυχιες) ενω αλλα παραδοσιακα δυνατα σχολεια εχουν μειωσει τον αριθμο των τμηματων τους στο μισο αυτο δεν σημαινει κάτι ? Δεν πηγαινεις σε ενα σχολειο μονο για το ονομα πλεον αλλα απαιτεις αυτο το ονομα να το διατηρει με σωστες επιλογες.

Τελοσπαντων θεωρω οτι σε τετοια θεματα δεν χωραει μονο το ασπρο ή το μαυρο. Ή δηλαδη τους κραταω ολους ανεξαρτητως υποχρεωτικά ή εχω δικαιωμα να απολυω για πλακα. Νομιζω οτι αλλου ειδους νομοθετικη οργανωση θα εξασφαλιζε σταθερο μεν προσωπικο κατα το μεγαλυτερο μερος αλλα και δυνατοτα ουσιαστικης αξιολογησης των εκπαιδευτικων όχι από το σχολαρχη αλλα από τους καθ'υλη αρμοδιους (διευθυνσεις, σχολικους συμβουλους, συλλογους διδασκοντων κ.ά). Νομιζω οτι αυτο θα δημιουργουσε και ενα αισθημα ασφαλειας στους γονεις οτι το υποστηρικτικο συστημα του σχολειου λειτουργει προς οφελος των παιδιων όχι ομως με ωφελιμιστικα ή κερδοσκοπικα κριτρια αλλα ουσιαστικα εκπαιδευτικα και παιδαγωγικα.

Link to comment
Share on other sites

Αχ κορίτσια μου γλυκα αυτο που οταν εκφραζεις μια αποψη πρέπει τα λόγια σου να υπεργενικευονται επειδη απλα δεν ταιριαζει η αποψη σου με του αλλου με ξεπερνά..... Που τα ειπα ολα αυτα?

 

Sorry, δεν είχα διαβάσει καν το μήνυμά σου. Εγώ αναφέρω πάντα σαφώς σε τι απαντάω.

 

Για να το κλείσω, σε αυτό που λέει η sofi@p, με την οποία μάλλον συμφωνώ, νομίζω ότι δύο χρόνια δοκιμαστικά και μετά ελεύθερη απόλυση με αιτιολογία, εμένα με καλύπτει. Ούτε ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός να γίνεται δημόσιος υπάλληλος (δεν με κουνάει κανείς), ούτε το σχολείο να μπορεί να αυθαιρετήσει, οπότε έχει τους εκπαιδευτικούς 'να μην μπορούν να κουνηθούν' (όπως μου έλεγε διευθυντής μεγάλου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, που γνώρισα το καλοκαίρι).

 

Κακά τα ψέματα, ούτε από φοβισμένους αλλά ούτε και από βολεμένους εκπαιδευτικούς μπορούν να κερδίσουν τα παιδιά μας.

 

Επίσης Kel, εννοείται ότι όταν λέμε κάτι ΔΕΝ γενικεύουμε.

Link to comment
Share on other sites

Καλη μου maya σε καμια περιπτωση δεν αναφερομουν σε εσενα ουτε υπονοησα οτι με καποιο τροπο γενικευσες τα λεγομενα μου.Αν ριξεις μια ματια στα μηνυματα θα καταλαβεις.

Link to comment
Share on other sites

Επισης αν πηγαινα να εγγραψω το παιδι μου σε σχολειο και μου ελεγε ο ιδιοκτητης οτι δεν αφηνει τους εκπαιδευτικους να κουνηθουν οπως αναφερθηκε δεν υπηρχε καμια περιπτωση να το επιλεξω ως σχολειο. Εκπαιδευτικος χωρις πρωτοβουλια πρωτοτυπια και ενθουσιασμο ειναι κακος εκπαιδευτικος. Παντως εγω ειμαι υπερμαχος μιας αποψης που μου ειχε πει μια διευθυντρια πολυάριθμου σχολειου στην Αγγλια. " Οσο ολοι ειναι ευχαριστημενοι (τα παιδια μαθαινουν και ειναι χαρουμενα, οι γονεις τα βλεπουν ευχαριστημενα και οι εκπαιδευτικοι συνεργαζονται ομαλα μεταξυ τους) δεν εχω κανενα λογο να κανω καμια παρεμβαση, ουτε να ασχοληθω με τις προσωπικες μεθοδους του καθενος. Η δουλεια μου αρχιζει οταν αρχιζουν τα προβληματα"

Εμενα μου αρεσε η ελευθερια και η δημιουργικοτητα αυτη και εβλεπα παντα τα θετικα της αναπτυξης πρωτοβουλιων. Εξαλλου ειμαι της αποψης οτι ο καθε εκπαιδευτικος ειναι διαφορετικος και μονο οφελος μπορει να προκυψει απο τον πλουραλισμο και τη δημιουργια.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό και μάλιστα έχουμε περάσει από 2 διαφορετικά. Αυτά που έχω να πω λοιπόν να πω από την προσωπική μου εμπειρία είναι:

 

α) Τα καλά ιδιωτικά σχολεία δεν απολύουν για πλάκα. Κρατάν με νύχια και δόντια τους παλιούς και έμπειρους δασκάλους γιατί αυτοί είναι ο κορμός του σχολείου. Οποιοσδήποτε σχολάρχης (οποιοσδήποτε καλός επιχειρηματίας) αυτό το καταλαβαίνει. Όταν ο γονιός πάει το πρωτάκι του στο σχολείο αμέσως ρωτάει. "Θα έχει φέτος την Κα. .....; Την ξέρω και είναι πολύ καλή. Έφυγε; Γιατί;;;;;;". Υπάρχει αλληλεπίδραση με τους γονείς. Ο σχολάρχης μπορεί να έχει το δικαίωμα να απολύει, αλλά εάν το κάνει για την πλάκα ή για καθαρά οικονομικούς λόγους, σύντομα θα το κλείσει το σχολείο ή θα το απαξιώσει.

 

β) Διάβασα σε κάποιο σχόλιο ότι μπορεί να απολύονται δάσκαλοι γιατί δεν τους χωνεύουν οι γονείς. Αυτό είναι υπεραπλούστευση, η οποία δεν ισχύει σε καμία επιχείρηση. Ο σχολάρχης ΑΚΟΥΕΙ τους γονείς και καλά κάνει. Παράδειγμα. Εάν για 2 συνεχόμενες χρονιές οι γονείς διαμαρτύρονται για συμπεριφορά ή διδακτικό έργο συγκεκριμένου δασκάλου, η κοινή λογική λέει ότι ή θα έχουν κάποιο δίκιο οι 60 γονείς ή θα είναι όλοι τους τρελοί. Τι θεωρείτε πιο πιθανό;

 

γ) Το σχόλιο για το ότι οι γονείς δεν συμπαθούν τους δασκάλους που δεν βάζουν καλούς βαθμούς στα παιδιά τους και θα ζητάν να απολυθούν είναι επίσης υπεραπλούστευση. Οι γονείς των ιδιωτικών είναι οι ίδιοι με τους γονείς του δημοσίου. Υπάρχουν αυτοί που ενδιαφέρονται για την μάθηση, αυτοί που ενδιαφέρονται για τους βαθμούς, αυτοί που ενδιαφέρονται για το φαίνεσθαι, αυτοί που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα κλπ κλπ κλπ. Η κατανομή είναι η ίδια ακριβώς σε ιδιωτικά και δημόσια. Γιατί πιστεύει κάποιος ότι εγώ ενδιαφέρομαι λιγότερο για την μόρφωση και περισσότερο για τον βαθμό απλώς και μόνο επειδή στέλνω το παιδί μου σε ιδιωτικό; Αυτό είναι άκρως ρατσιστικό. Για να συνοψίσουμε λοιπόν, ο σχολάρχης τους ακούει όλους. Δεν θα απολύσει δάσκαλο για την βαθμολογία. Οι περισσότεροι γονείς θα ενθουσιαστούν με την αυστηρή βαθμολογία.

 

δ) Αδυνατώ να κατανοήσω την έννοια της διαιτησίας. Σε ένα ιδιωτικό σχολείο υπάρχουν μόνο 3 συμβαλόμενοι. Ο σχολάρχης, οι δάσκαλοι και οι γονείς. Αυτοί γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Οποισδήποτε άλλος δεν έχει δικαίωμα ανάμοιξης και δεν έχει και την δυνατότητα να κρίνει.

 

ε) Όσον αφορά τα εργασιακά, τα πράγματα για εμένα είναι απλά. Πρέπει σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να τηρούνται απερέγκλειτα οι νόμοι οι σχετικοί με τα ασφαλιστικά ταμεία και οι σχετικοί με την εφορία. Η λύση όμως για αυτό δεν είναι η δημοσιοποίηση του ιδιωτικού τομέα. Αυτό μόνο κακό θα φέρει. Άλλωστε, στην Ελλάδα το πρόβλημα δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας. Είναι ο δημόσιος. Γιατί δεν κοιτάμε να διορθώσουμε αυτό για αρχή και ας αφήσουμε τον ιδιωτικό τομέα για αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς οι γονείς που επιλέξαμε ιδιωτικό σχολείο, το κάναμε για να αποφύγουμε τα μειονεκτήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί θεωρήσαμε ότι είναι περισσότερα από αυτά της ιδιωτικής. Είναι φυσικό να μην θέλουμε το δημόσιο να παρεμβαίνει στο έργο του σχολείου που διαλέξαμε.

Επειδή όμως όλοι ζούμε μέσα στην ίδια κοινωνία, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το απόλυτο μπάχαλο που επικρατεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Και αναφέρομαι μόνο στα σχολεία και μάλιστα σε γυμνάσια- λύκεια γιατί δεν έχω εμπειρία από φροντιστήρια και όσο για τα δημοτικά, θεωρώ ότι τα περισσότερα ιδιωτικά είναι πολύ καλά.

Έχω ακούσει τα εξής:

 

α) σχολεία που κάνουν το 1/ 3 της προβλεπόμενης ύλης

β) σχολεία που δίνουν σχεδόν τα θέματα στα παιδιά στις εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς

γ) λύκεια που χωρίζουν τα παιδιά σε κατευθύνσεις ήδη από την α' λυκείου

δ) λύκεια που λειτουργούν φροντιστηριακά (στην πράξη διδάσκουν μόνο τα μαθήματα των πανελληνίων)

ε) σχολεία χωρίς συμβάσεις αορίστου χρόνου στους εκπαιδευτικούς (πρακτικά το καλοκαίρι πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ, παίρνοντας το επίδομα που σκοπεύει στην ανακούφιση πραγματικά άνεργων ανθρώπων)

 

Έχουν ακουστεί και πολλά άλλα, αλλά εγώ αναφέρω όσα άκουσα σοβαρά από γονείς, όχι από στόμα σε στόμα.

Αν συγκεντρώσει κανείς μία λίστα από τέτοιες παρατυπίες, θα καταλάβει ότι ο ιδιωτικός τομέας (ο κάθε ιδιωτικός τομέας), χρειάζεται εποπτεία, γιατί αλλιώς προτάσσεται το κέρδος.

Όχι όμως εποπτεία ασφυκτική, περιοριστική και άγονη, αλλά εποπτεία δημιουργική. Εκεί έχω τις επιφυλάξεις μου. Γιατί παραδέχομαι ότι στην ιδιωτικό εκπαίδευση πρέπει να εξασφαλιστεί το ελάχιστο (μία συγκεκριμένη ύλη, δύο ξένες γλώσσες κλπ). όταν όμως ένα σχολείο προσφέρει το επιπλέον (πχ. τρίτη ξένη γλώσσα), γιατί εκεί να παρέμβει το κράτος?

Link to comment
Share on other sites

Maya & Βερενίκη τα είπατε όλα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...