Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω έναν μπεμπούλη, ή μάλλον έναν μπέμπαρο ο οποίος με έχει αγχώσει αρκετά με το βάρος του. Είμαστε σήμερα 7 μηνών ακριβώς και πήγαμε για εμβολιο, μας ζύγισε η παιδιάτρος και είμαστε 11.170 !!! Αποτι διαβάζω τα χρονιάρικα ειναι τοσα κιλά και μη πω και μεγαλύτερα παιδάκια. Καταλαβαίνετε τι γινεται που δεν μπορώ να τον σηκώσω με ευκολία πια, η μέση μου τα χει παίξει. Στις καμπύλες είμαστε πάνω απο την τελευταία βγαίνουμε εκτός δηλαδή!! Βέβαια βγαίνουμε εκτός σε όλες και στην περίμετρο κεφαλιού, (στον Θεό) και στο ύψος (στον Θεό κι αυτό 77 πόντους). Σαν πρώτη όψη όμως το μωρό δεν φαίνεται σαν μισελέν, είναι ένα τσουπωτό μωράκι σαν αυτά που διαφημίζουν πάμπερς. Είναι λέτε λόγω του οτι είναι ψηλος και δεν του φαίνεται ή υπάρχει περιπτωση να έχει βαρύ σκελετό (κάτι που έχω και εγώ σαν μαμά του). Τα φώτα σας μανούλες γράψτε μου τα υψη και τα βάρη των μωρών σας να συγκρίνω!

Διαφημίσεις

Φυσικα εχει να κανει και το υψος.αυτο που θυμαμαι οταν βλεπαμε ρις καμπυλες με την παιδιατρο ειναι να ειναι περιπου στις ιδιες θεσεις σε υψος και βαρος.αλλα θα σταματησει να αυξανετς οταν θα αρχισει να κινειτε.εμενα παντως 2 χρονων ειναι τωρα 11500 και υψος καπου 93 αν θυμαμαι καλα.

Να μην αγχώνεσαι, οι καμπύλες είναι ενδεικτικές και δεν ανησυχείς, κυρίως εφόσον το παρακολουθεί ο παιδίατρος. .

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη:

Εάν υπάρχει κληρονομικότητα ασφαλώς και θα ακολουθήσει το παιδί. Ρωτήστε γονείς πως είσασταν, αν είσασταν επίσης μεγαλόσωμα μωρά κλπ.

Επίσης κάποια παιδιά έχουν απλά έντονους ρυθμούς ανάπτυξης σε κάποιες ηλικίες, μετά επιβραδύνουν κλπ. Κάθε οργανισμός διαφέρει.

Το ένα μου παιδί αν και πρόωρο είχε ως τους 5 μήνες, μην πω παραπάνω, μεγάλο βάρος, έμοιαζε με το μισελέν και έπινε μόνο γάλα, θήλαζε. Μετά μετριάστηκε αυτό, τώρα είναι φυσιολογικό. Ετσι κι ο πατέρας της.

Το άλλο μου παιδί είναι διαρκώς στις τελευταίες καμπύλες. Είναι μινιατούρα. Δεν ανησυχούμε, έτσι ήμουν εγώ και χειρότερα :D

Για να σε καθησυχάσω εμείς ήμασταν 11.200 στους 6 μήνες!!!:-) Και μονάχα θήλαζε!Στους 7μιση μήνες που είχαμε αρχίσει και διατροφή φτάσαμε στα 12 κιλά και 76 πόντους.Η περίμετρος κεφαλιού δεν το συζητώ, 48,8 αν θυμάμαι καλά.Εγώ δεν ανησυχώ πλέον αλλά ούτε και η παιδίατρος.Ημουν και εγώ και ο άντρας μου μεγάλα μωρά οπότε...Απλά ο μικρός το παράκανε λίγο .Τώρα κοντεύουμε 8μιση μηνών και αναρωτιέμαι στα πόσα είμαστε.Ξένο δεν πίνει,μόνο μητρικό πέρα από τα γεύματα .και δεν έχω δώσει κρέμες και ρυζάλευρα..

Διαφημίσεις

Καλημέρα!πόσα κιλά γεννήθηκε το μωρό σου?Ο γιος μου που γεννήθηκε 4680 ,στους εφτά μήνες ήταν 9,5 με αποκλειστικό θηλασμό.Ούτε εγώ έδωσα κρέμες κ.λ.π.Μην ανησυχείς θα σταματήσει να παίρνει βάρος έτσι μόλις περπατήσει...όσο για τη μέση σου...σε καταλαβάινω:P:p

Εμένα γεννήθηκε 4 κιλά.Στους 3 μηνες είχε φτασει τα 9.Αν δεν τον έβλεπαν δεν με πίστευαν..Και εγώ ανυπομονώ να περπατήσει γιατί και η παιδίατρος μου λέει πως όταν περπατήσει θα σταματήσει να παίρνει.Είμαστε και εγώ και ο άντρας μου αδύνατοι οπότε δεν νομίζω πως είναι ενδειξη μελλοντικής παχυσαρκίας..Ανυπομονώ να περπατήσει...

• 2 weeks later...

Σας ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις σας. Κι εγω πιστευω οτι θα κοψει σε λιγο να παιρνει. Ηδη που ειναι πιο υπερκινητικος μπορει να μην παρει τοσο τον επομενο μηνα. Πινει ξενο γαλα πρωι βραδυ και ενδιαμεσα αλεσμενα και φρουτοκρεμα και γιαουρτακι. Παντως μου ειπαν πως μπορει να οφειλεται στο οτι γενικα κοιμαται το βραδυ πολλες ωρες. 22.00 - 08.00 + ενα διωρο το μεσημερι οποτε γι αυτο μπορει να παιρνει τοσο βαρος...

. Παντως μου ειπαν πως μπορει να οφειλεται στο οτι γενικα κοιμαται το βραδυ πολλες ωρες. 22.00 - 08.00 + ενα διωρο το μεσημερι οποτε γι αυτο μπορει να παιρνει τοσο βαρος...

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: Υπαρχει τέτοιο μωρό;;;

• 3 weeks later...
χαχαχαχαχα ναι ναι υπάρχει το δικό μου! Για να μη σου πω οτι αναμεσα απο τις 8 μεχρι τις 3, κοιμαται και ενα δεκατιανο μεσημεριανό υπνάκο!! χαχαχαχα! Σε αυτο ειμαι τυχερή δεν μπορώ να πω!

Ο μπεμπούλης μου πήγε 8 μηνών, 12 κιλά (!!!!) και 80 πόντους ύψος.... τι να πω μεγαλωνω εναν γιγαντα!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Χα Χα σας ρίχνω !! εμένα ο μεγάλος μου σε αυτήν την ηλικία χτυπούσε 16 ώρες ύπνο το 24ωρο !!!! :P:p:p

Επίσης Jannete, δεν θυμάμαι ακριβώς τα κιλά του μικρότερου γιού μου, πάντως από 2 μηνών μέχρι κ 2 χρονών ήμασταν πάνω από την τελευταία καμπύλη βάρους κ στις τελευταίες στο ύψος. Είχα απογοητευτεί κ εγώ (που είμαι κ εγώ γεματοστρουμπουλούλα από πάντα μου).....

Στα 2 χρόνια, επανήλθε σιγά σιγά στις καμπύλες (τις ψηλότερες βέβαια, αλλά εντός ορίων).

Να μην ανησυχείς.

Το ύψος και το βάρος είναι και κληρονομικά. Θέλω να πω ότι τα παιδιά μοιάζουν στους γονείς, αν εκείνοι είναι ψηλοί, το ίδιο θα γίνει και το παιδί τους και το αντίστροφο. Αν ο παιδίατρος κρίνει την ανάπτυξη αυτή ως φυσιολογική για την ηλικία του τότε δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος ανησυχίας. Και η αναλογία ύψους-βάρους είναι σημαντική. Αν είναι "ομοιόμορφη" τότε ισχύει το ίδιο.

Παρεπιπτώντως, η κόρη μου είναι 18.5 κιλά και 113 εκ. ύψος και είναι 7 ετών. Όμως ο μπαμπάς της είναι 1.70 και εγώ 1.60, ε, δεν περιμένεις να βγει και Σκληναρίκοβα...!! :-P

n50jp3.png