Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φυλακτό...

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα! Το θέμα που ανοίγω είναι λίγο άκυρο αλλά δεν ξέρω με ποιον να το συζητήσω! Η ερώτηση μου έχει ως εξής πιστεύετε στα φυλακτά?Κάνουν κάτι? Κάποια προσωπική εμπειρία? Σκεφτόμουν ότι με όλα αυτά τα προβλήματα που μας περιτριγυρίζουν να έπαιρνα κάτι για το σπίτι.....

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Διαφημίσεις

Τα φυλακτά εννοείται από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα. Πως θα μπορούσαν άλλωστε;:confused:

Αυτό που θα κάνουν, εάν πράγματι πιστεύεις σε αυτά, είναι να σου δώσουν μια αίσθηση ασφάλειας και να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση.

Καντηλάκι να σας πω την αλήθεια δεν έχω αλλά έχω εικονοστάσι με λαμπάκι μόνιμα αναμμένο και πολλές εικόνες μέσα. Για τα "διαβασμένα" φυλακτά τι γνώμη έχετε? Θα παίρνατε ας πούμε στα παιδιά σας ή θεωρούνται ξέρω γω... μαγεία ή κάτι τέτοιο? Τα καλύτερα είναι τα φυλακτά από εκκλησία?

Τώρα αυτό με την αυτοπεποίθηση παίζει να ισχύει!!!

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Εγώ πάντως τους είχα σταυρουδάκι με παραμάνα στα καρότσια τους κ στα καρεκλάκια του αυτοκινήτου (που τους έχω κ τώρα), ένα στο καθένα. Επίσης παλαιότερα στην κούνια τους που τώρα μεταφέρθηκε στην κουρτίνα του δωματίου τους.... Θεωρώ ότι σε "άτυχες" στιγμές μας βοήθησαν (βλέπε κ άλλο τόπικ που άνοιξα σήμερα). Και εάν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος να τους τα είχα και πάνω τους, ακόμη καλύτερα......

Στα φυλαχτά όχι ότι δεν πιστεύω, αλλά πιο πολύ ότι δεν το έχω σκεφτεί.

Κ εννοείται ότι στο σπίτι έχουμε εικονοστάσι.

Διαφημίσεις

Καντηλάκι να σας πω την αλήθεια δεν έχω αλλά έχω εικονοστάσι με λαμπάκι μόνιμα αναμμένο και πολλές εικόνες μέσα. Για τα "διαβασμένα" φυλακτά τι γνώμη έχετε? Θα παίρνατε ας πούμε στα παιδιά σας ή θεωρούνται ξέρω γω... μαγεία ή κάτι τέτοιο? Τα καλύτερα είναι τα φυλακτά από εκκλησία?

Το λαμπακι αναμενο ειναι καθολικων συνηθεια,καλυτερα να αναβεις καντηλακι με καλο λαδι,κ σαν φυλακτο μπορεις να φορας κομποσκοινι διαβασμενο απο καποιο μοναδτητι η απο το αγιο ορος.το καντηλακι με ελαιολαδο οχι παραφυνι.

Τα φυλακτά εννοείται από μόνα τους δεν κάνουν τίποτα. Πως θα μπορούσαν άλλωστε;:confused:

Αυτό που θα κάνουν, εάν πράγματι πιστεύεις σε αυτά, είναι να σου δώσουν μια αίσθηση ασφάλειας και να σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση.

Θα συμφωνήσω 100%

Να προσθεσω πως όσο και αν πιστεύει κανεις σε αυτά (και δικαίωμα του καθενός) πρέπει πάντα να εχουμε υπόψη την ασφάλεια - οχι παραμονές και μικρά αντικείμενα σε μέρη που φτάνουν μικρά παιδια, εικόνες πολυ καλα στερεομενες (με ουπες) ειδικά πανω απο κρεβάτια, ποτε φλόγα σε μέρος που μπορει να φτάσουν παιδια.

Ακομα θυμάμαι μια θεία που προσπαθούσε να βάλει σταυρουδάκι με παραμάνα πανω στο φορμάκι του 6 μηνών γιου μου με τη λογική οτι έτσι το προστατεύει και παρεξηγήθηκε που δεν την άφησα :roll:

Όπως το είπε κι άλλη μία κοπέλα, το καντήλι πρέπει να είναι με λαδάκι, όχι με λάμπα. Εγώ τις παραμάνες τις φοβάμαι, όπως και τις αλυσίδες οποιουδήποτε είδους στο λαιμό των παιδιών. Προτιμώ να τους έχω ένα κομποσκοινάκι στο χέρι, που δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε να τους ενοχλήσει, ούτε να κινδυνέψουν από αυτό.

Εγώ αυτό με το λαμπάκι ότι είναι συνήθεια καθολικών δεν το ξέρω, το σπίτι είχε εικονοστάσι και ενώ έκανα ανακίνηση αυτό το ήθελα και το κράτησα.

Τώρα όσο για το καντηλάκι εγώ προσωπικά το φοβάμαι, νομίζω ότι θα πηγαίνω για ύπνο και το μυαλό μου θα είναι στο αν θα πάρει φωτιά το σπίτι!

Με τις παραμάνες επίσης είμαι κατά γιατί στο πρώτο παιδί έβαζα πάντα και κάποια στιγμή τρυπήθηκε! Από τότε τους βάζω κομποσκοίνι σταυρουδάκι στον λαιμό. Αλλά βρε παιδί μου δεν ξέρω τα παιδιά είναι συνέχεια "ματιασμένα" σύμφωνα με την πεθερά μου (εγώ δεν ξέρω να ξεματιάζω).

Αλλά εκτός από τα παιδιά έλεγα τι άλλο μπορώ να βάλω στο σπίτι.....

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Εγώ αυτό με το λαμπάκι ότι είναι συνήθεια καθολικών δεν το ξέρω, το σπίτι είχε εικονοστάσι και ενώ έκανα ανακίνηση αυτό το ήθελα και το κράτησα.

Τώρα όσο για το καντηλάκι εγώ προσωπικά το φοβάμαι, νομίζω ότι θα πηγαίνω για ύπνο και το μυαλό μου θα είναι στο αν θα πάρει φωτιά το σπίτι!

Με τις παραμάνες επίσης είμαι κατά γιατί στο πρώτο παιδί έβαζα πάντα και κάποια στιγμή τρυπήθηκε! Από τότε τους βάζω κομποσκοίνι σταυρουδάκι στον λαιμό. Αλλά βρε παιδί μου δεν ξέρω τα παιδιά είναι συνέχεια "ματιασμένα" σύμφωνα με την πεθερά μου (εγώ δεν ξέρω να ξεματιάζω).

Αλλά εκτός από τα παιδιά έλεγα τι άλλο μπορώ να βάλω στο σπίτι.....

Τίποτα να μη βάλεις. Αφού πιστεύεις κι έχεις εικονοστάσι, φτάνει. Όλα τα άλλα είδη φυλακτών δε συνάδουν με την Ορθοδοξία.

Το καντήλι δε μπορεί να βάλει φωτιά. Δε γεμίζεις όλη την καντήλα ή το ποτηράκι με λάδι, από κάτω βάζεις νερό, οπότε, μόλις τελειώσει το λάδι, η φλόγα σβήνει.

Διαφημίσεις