Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παιρνετε χρήματα απο φιλούς;

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπέρα.Μαλλον δεν ειμαι στην καταλληλη ενοτητα αλλά δεν βρηκα καμια πιο ταιριαστη.Ειμαι αδιοριστη εκπαιδευτικος κ ασχολουμαι με ιδιαιτερα μαθηματα.Δεν μου εχει τυχει να κανω μαθημα σε παιδια συγγενων πολυ φιλων(εκτος απο μια φορα,ειδικη περιπτωση δεν πηρα χρηματα).Χθες μια οικογενειακη καλη φιλη μου ζητησε να βοηθησω το γιο της που παει λυκειο σε δυο μαθηματα,μονο οταν γραφουν διαγωνισματα γιατι χρειαζεται απότι καταλαβα extraβοηθεια απο το φροντιστηριο που παει.Φυσικα κ δεχτηκα με χαρα.Μου λεει "κανονικα να του κανεις κ θα μας παιρνεις όσα παιρνεις κ στα αλλα παιδακια.".Θα παω βεβαια να συζητησουμε απο κοντα τι ακριβως θελουν.Αν ειναι μια στις τοσες δεν θελω χρηματα.Τωρα αν ειναι αρκετα συχνα κ αρκετες ωρες δεν μπορω να πηγαινω κ ετσι.Ειμαι επαγγελματιας κ Φερνω κ αυτους σε δυσκολη θεση.Μπορει νσ θελουν κατι παραπανω κ να ντραπουν αν δεν πληρωνουν(το εχω παθει αυτο).Σκεφτομαι πώς να το χειριστω....

Διαφημίσεις

Και εγώ αισθανόμουν άβολα να παίρνω χρήματα από συγγενείς και φίλους. Τελικά, βρήκα λύση, με το να κάνω κάποια έκπτωση. Εξαιρούνται οι πολύ στενοί συγγενείς και οι αδελφικοι φίλοι, βέβαια. Εκεί δεν παίρνω ποτέ τίποτα.

Όσες φορές έμπλεξα ρόλους και χρήματα/αμοιβές με φίλους και/ή συγγενείς το μετάνιωσα. Είναι καλύτερο οι ρόλοι να είναι ξεκάθαροι και οι σχέσεις να προστατεύονται. Η οποιαδηποτε δυσαρέσκεια μπορεί να προκύψει λόγω της επαγγελματικής σχέσης "ποτίζει" και τη φιλική. Εγώ ποτέ δεν δεχόμουν να πάρω λεφτά για την υπηρεσία που πρόσφερα αλλά στην πορεία κάποιες φορές δυσφορούσα όταν άφηνα πίσω δουλειές, παιδιά και ό,τι άλλο για να προσφέρω κάτι που μπορεί να άκουγα και παράπονο (ή να ένιωθα ότι δεν εκτιμάται). Ή όταν η ξαδέρφη μου βοηθούσε το μικρό μου στα μαθήματα αφιλοκερδώς, εκνευριζόμουν όταν δεν ερχόταν ενώ ο δικός μου έγραφε διαγώνισμα, γιατί φυσικά της προέκυπτε κάτι σημαντικό, αλλά εγώ ένιωθα ότι έμενα ξαφνικά στα κρύα του λουτρού. Από τότε που αποφάσισα ότι δεν θα τα ξαναμπλέξω ησύχασα και οι σχέσεις μου ομαλοποιήθηκαν. Καλη τύχη με ότι αποφασίσεις είναι λεπτές οι ισορροπίες σε τέτοιες περιπτώσεις

Εξαρτάται ποια είναι η συμφωνία που εχει γίνει. Αν η ξαδέρφη σου είχε αναλάβει επίσημα τη βοήθεια του παιδιού, και δεν είχε προσφερθεί, απλά και στο χαλαρό, να βοηθάει πού και πού, η στάση της δείχνει ανευθυνότητα. Αλλιώς, ειναι σαν να θεωρούμε φυσικο και αναμενόμενο και οι γιατροί ή οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου να κάνουν τη δουλειά τους λιγότερο καλά από εκείνους του ιδιωτικού τομέα...

Διαφημίσεις

Κι εγώ νομίζω πως έχει να κάνει με τη συμφωνία και κυρίως με το αν η "βοήθεια" δίνεται επί πληρωμή (οπότε μιλάμε για παροχή υπηρεσίας) ή είναι απλά μια ευκαιριακή βοήθεια που τη δίνεις όποτε και αν μπορείς χωρίς να αναλαμβάνεις κάποια ευθύνη.

Σε θέματα διδασκαλίας σαν αυτό που έθεσε η Hope77 πιστεύω πως η μία φορά μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά η συστηματική βοήθεια προϋποθέτει πληρωμή είτε με έκπτωση είτε χωρίς, έτσι ώστε και η καθηγήτρια να μην νιώθει ότι την εκμεταλλεύονται και οι γονείς να μην κινδυνεύουν να μείνουν ξεκρέμαστοι αν της παρουσιαστεί κάτι καλύτερο.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κλπ.

Πιστεύω πως όταν μια υπηρεσία προσφέρεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (δηλ σταθερά 1-2 φορές την εβδομάδα) και σε βάθος χρόνου πρέπει να χρεώνεται. Θαυμάζω απεριόριστα αυτούς που μπορούν να το κάνουν αφιλοκερδώς και χωρίς να δυσφορούν. Εγώ δεν μπορώ και για αυτο δεν θα το δεχτώ (πλέον) αν κανείς μου το προτείνει (να το προσφέρει σε εμένα). Επίσης δεν το προσφέρω γιατί δεν μπορώ να δεχτώ χρήματα από φίλους/συγγενείς. Εξηγώ το γιατί δεν μπορώ, μένω σταθερή στη θέση μου και τελικά το δέχονται. Η ξαδέρφη μου είναι υπέροχος άνθρωπος και αξιοθαύμαστη δασκάλα, θεωρώ τυχερά τα παιδιά που την έχουν. Έχει επισης παιδιά, προβλήματα και καθόλου χρόνο. Δεδομένης και της σχέσης μας φυσικά και καταλαβαίνω όταν προκύπτει θέμα αλλά δεν παύω να νιώθω "στα κρύα του λουτρου". Επειδή δεν μου αρεσει να αντιμετωπίζω αυτά τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα και να έρχομαι σε δύσκολη θέση αποφάσισα να βγω εκτός τέτοιων καταστάσεων. Δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί σε όλους απλά αποφεύγω συνειδητά να μπλέκω καταστάσεις και για εμένα είναι καλύτερα.

Na αρνηθω δεν παιζει με τιποτα για να βγω απο τη δυσκολη θέση.Ειναι απο τις περιπτώσεις που δε θελεις να σου συμβουν αλλα αν σου κατσει πρεπει να τις διαχειριστεις.Απ΄την αλλη σκεφτομαι οτι αν δε δουλεψω κ σποκλεισω τους φιλους συγγενεις με ποιους θα δουλεψω τους δυσκολους αυτους καιρους;Αυτοι δειχνουν την προτιμηση τους στο προσωπο μου οχι νομιζω περιμενοντας να τους δεχτω δωρεαν αλλα επειδη με εμπιστευονται κ περιμενοντας πιθσνον καλυτερη τιμη.Οι συγκεκριμενοι εχουν πολυ μεγαλη οικον.ανεση μπορουσαν να εχουν όποιον ηθελαν.

Σκεφτομαι 1η φορα να κανω μαθημα χωρις χρηματα,να γνωριστουμε,να δω τι θελουν.Αν ξαναπαω,σκεφτομαι να κανω πχ 1,5-2 ωρες κ να τους παρω οσα θα 'επαιρνα για 1ωρα.Τι να πω ;συμφωνω οτι το μια στις τοσες κ σε ειδικες περιπτωσεις(αν ειχαν μεγαλη οικον.αναγκη)μπορεις να πας δωρεαν αλλα το συχνο δωρεαν φερνει ολους σε δυσκολη θεση.Η μητερα μου εχει κολλητη-κουμπάρα γιατρο.Ποτε δεν πληρωσαμε οικογενειακως σε αυτην,αλλα πηγαιναμε 2-3 φορες το χρονο,μπορει κ καθολου.Της καναμε βεβαια καποιο δωρο αλλα χρηματα δεν μας 'επαιρνε.

συμβουλη φιλικη και σημαντικη ταυτοχρονα....μονο σε αδερφο και αδερφη δεν παιρνεις χρηματα..αφου ειναι πολυ καλη οικογενειακη σου φιλη και μπραβο της που σου ειπε οτι θα της παιρνεις κανονικα οπως παιρνεις σε αλλους, εγω στην θεση σου εννοειτε οτι θα συζηταγα καταρχας τι βοηθεια χρειαζετε το παιδι και θα της εκανα μια σουπερ τιμη(με εκπτωση δηλαδη)για να ειναι ολοι ευχαριστημενοι και να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο για πολλους και διαφορους λογους

Νομίζω ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να το ξεχωρήσεις στο μυαλό σου. Άλλη η περίπτωση του γιατρού και άλλη η καθηγητή του ιδιαίτερου, ειδικά όταν μιλάμε για Λύκειο. Η περίπτωση του γιατρού θα ήταν κάπως ανάλογη είτε αν είχες φροντιστήριο, είτε αν πρόσφερες τις υπηρεσίες σου 2-3 φορές το χρόνο. Αν είχες φροντιστήριο, ευχαρίστως να βάλεις και το ανηψάκι σου σε μια τάξη χωρίς να του πάρεις δίδακτρα. Αν του έκανες μάθημα μία στο τόσο, επίσης καλώς να μην χρεώσεις. Αλλά αν πρόκειται να αναλάβεις ένα παιδί σε ιδιαίτερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (εβδομαδιαία επαφή, περισσότερες ώρες όταν γράφει διαγώνισμα, αλλαγή ωρών όταν έχει κάποια άλλη υποχρέωση, ευθύνη για ένα καλό αποτέλεσμα κλπ) και ειδικά αν θα πηγαίνεις εσύ σπίτι τους συγκεκριμένες ώρες, τότε πρέπει να χρεώσεις. Προφανώς και οι γονείς το καταλαβαίνουν αυτό, γι' αυτό σου είπαν να χρεώσεις κανονικά. Γιατί ούτε κι αυτοί θέλουν να μείνουν ξεκρέμαστοι.

Επειδή έχω κάνει πολλές φορές ιδιαίτερα, και ξεκίνησα κι εγώ με συγγενείς και φίλους, πάντα πληρωνόμουν κανονικά και ποτέ δεν ήρθε κανένας σε δύσκολη θέση. Απλά έκανα καλύτερη τιμή λόγω γνωριμίας. Νομίζω ότι αν θέλεις να κάνεις κάτι καλύτερο, αυτό είναι υπεραρκετό (η τιμή γνωριμίας). Το πρώτο μάθημα να το χρεώσεις κανονικά, εκτός αν δεν ξαναπάς για οποιοδήποτε λόγο, οπότε μπορείς να τους το χαρίσεις. Αν θέλεις να χρεώσεις λιγότερο, χρέωσε την τιμή της 1,5 ώρας ως μίας ή των 2 ωρών ως μιάμιση, δηλαδή χάρισέ τους μισή ώρα, όχι μία. Ή απλά σκέψου τι θα έπαιρνες σε ανάλογη περίπτωση και αφαίρεσε 25%.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν σε βοηθάει, αλλά εγώ την κουμπάρα μου και νονά του γιου μου, που του κάνει ιδιαίτερα αγγλικά, την πληρώνω κανονικά, από το πρώτο μάθημα, όσο και όλοι οι υπόλοιποι γονείς. Μου πρότεινε να μην πληρώνεται καθόλου, όταν πρωτοήρθε και το απέκλεισα κατηγορηματικά. Αν ήταν διορισμένη κι ερχόταν 2-3 φορές το χρόνο να τον βοηθήσει σε κάποιο μάθημα, θα το δεχόμουν, αλλά το επί μονίμου βάσεως, με τίποτα. Από τα μαθήματα ζει η κοπέλα, είναι δυνατόν να μην την πληρώσω; Κι έκπτωση ίσως να σκεφτόμουν να δεχτώ μόνο αν η αμοιβή της ήταν ιδιαίτερη υψηλή κι είχε πάρα πολλά μαθήματα (αν ήταν σαν τον διορισμένο φιλόλογο που είχα στο σχολείο στην 3η λυκείου κι έπαιρνε 20.000 δρχ την ώρα ιδιαίτερο δλδ), πράγμα που δε συμβαίνει φυσικά.

Κοριτσια καλησπέρα.Μαλλον δεν ειμαι στην καταλληλη ενοτητα αλλά δεν βρηκα καμια πιο ταιριαστη.Ειμαι αδιοριστη εκπαιδευτικος κ ασχολουμαι με ιδιαιτερα μαθηματα.Δεν μου εχει τυχει να κανω μαθημα σε παιδια συγγενων πολυ φιλων(εκτος απο μια φορα,ειδικη περιπτωση δεν πηρα χρηματα).Χθες μια οικογενειακη καλη φιλη μου ζητησε να βοηθησω το γιο της που παει λυκειο σε δυο μαθηματα,μονο οταν γραφουν διαγωνισματα γιατι χρειαζεται απότι καταλαβα extraβοηθεια απο το φροντιστηριο που παει.Φυσικα κ δεχτηκα με χαρα.Μου λεει "κανονικα να του κανεις κ θα μας παιρνεις όσα παιρνεις κ στα αλλα παιδακια.".Θα παω βεβαια να συζητησουμε απο κοντα τι ακριβως θελουν.Αν ειναι μια στις τοσες δεν θελω χρηματα.Τωρα αν ειναι αρκετα συχνα κ αρκετες ωρες δεν μπορω να πηγαινω κ ετσι.Ειμαι επαγγελματιας κ Φερνω κ αυτους σε δυσκολη θεση.Μπορει νσ θελουν κατι παραπανω κ να ντραπουν αν δεν πληρωνουν(το εχω παθει αυτο).Σκεφτομαι πώς να το χειριστω....

Δεν ξέρω αν καταλαβα καλά,σου ζητησαν να κανεις μόνο όταν το παιδί γράφει διαγωνίσματα και ενώ πάει ήδη σε κάποιο φροντιστήριο;

Δεν ξέρω αν καταλαβα καλά,σου ζητησαν να κανεις μόνο όταν το παιδί γράφει διαγωνίσματα και ενώ πάει ήδη σε κάποιο φροντιστήριο;

Ναι κοριτσι αυτο ηθελα να ξανατονισω.Σε μονιμη εβδομαδιαια βάση σαφως κ θα πάρω χρήματα.Για να μην ερθει κανεις μας σε δυσκολη θεση.Ουτε εγω αλλα κ τους ανθρωπους δεν μπορω να τους υποχρεωσω έτσι,αυτο ειναι ξεκαθαρισμενο μεσα μου.Τώρα αυτοι μου μιλησαν για επιπλεον βοηθεια οταν γραφει διαγωνισματα γιατι δεν ξερω ακριβως τηλεφωνικως τα ειπαμε ,δεν βρεθηκαμε ακομη.Και εκει μου γεννηθηκε το διλλημα.Αν ειναι μια φορα το μηνα που λεει ο λογος, δεν θελω χρηματα.Αλλα αν ειναι πιο συχνα;αν αρχισουμε ετσι κ συνεχισουμε αλλιώς;

Εκτος κι αν τους πω θα τα βρουμε στο τελος του μηνα.Να δω ποσα μαθηματα θα κανουμε ,καθε ποτε.Γιατι απο τους περισσοτερους πληρωνομαι με τη φορα Παλαιοτερα οταν πηρε μερος σε ενα διαγωνισμο στο σχολειο, για 4-5 ωρες(μπορει κ παραπανω) σαφως κ δεν του πηρα χρηματα

'Εχω καταληξει σε αυτο που σας ειπα.Το 1ο μαθημα δωρεαν ,να δουμε κ οι δυο πλευρες τι θα κανουμε κ μετα μια καλη εκπτωση.

Ναι κοριτσι αυτο ηθελα να ξανατονισω.Σε μονιμη εβδομαδιαια βάση σαφως κ θα πάρω χρήματα.Για να μην ερθει κανεις μας σε δυσκολη θεση.Ουτε εγω αλλα κ τους ανθρωπους δεν μπορω να τους υποχρεωσω έτσι,αυτο ειναι ξεκαθαρισμενο μεσα μου.Τώρα αυτοι μου μιλησαν για επιπλεον βοηθεια οταν γραφει διαγωνισματα γιατι δεν ξερω ακριβως τηλεφωνικως τα ειπαμε ,δεν βρεθηκαμε ακομη.Και εκει μου γεννηθηκε το διλλημα.Αν ειναι μια φορα το μηνα που λεει ο λογος, δεν θελω χρηματα.Αλλα αν ειναι πιο συχνα;αν αρχισουμε ετσι κ συνεχισουμε αλλιώς;

Εκτος κι αν τους πω θα τα βρουμε στο τελος του μηνα.Να δω ποσα μαθηματα θα κανουμε ,καθε ποτε.Γιατι απο τους περισσοτερους πληρωνομαι με τη φορα Παλαιοτερα οταν πηρε μερος σε ενα διαγωνισμο στο σχολειο, για 4-5 ωρες(μπορει κ παραπανω) σαφως κ δεν του πηρα χρηματα

'Εχω καταληξει σε αυτο που σας ειπα.Το 1ο μαθημα δωρεαν ,να δουμε κ οι δυο πλευρες τι θα κανουμε κ μετα μια καλη εκπτωση.

Hope συγνωμη αλλά πάλι δεν καταλαβα.Ας πουμε οτι το παιδι ενδιαφερεται να του κάνεις μαθηματικά.Πάει ηδη φροντιστήριο μαθηματικά και θέλει να του κάνεις και ιδιαίτερο;Φροντιστήριο για το φροντιστήριο δηλαδή;

Hope συγνωμη αλλά πάλι δεν καταλαβα.Ας πουμε οτι το παιδι ενδιαφερεται να του κάνεις μαθηματικά.Πάει ηδη φροντιστήριο μαθηματικά και θέλει να του κάνεις και ιδιαίτερο;Φροντιστήριο για το φροντιστήριο δηλαδή;

Ναι θελει extra μαθηματα καταλαβα,οχι να σταματησει το φροντιστηριο.Δεν καταλαβαινει το συγκεκριμενο μαθημα στο φροντι,χρειαζεται επιπλεον;θα τα πουμε απο κοντα μου ειπε για λεπτομερειες

Διαφημίσεις

Δεν είναι τόσο περίεργο αυτό που ζητάει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί μπορεί να πηγαίνεις φροντιστήριο για κάποιο μάθημα και να κάνεις και ιδιαίτερο. Π.χ. μπορεί στο φροντιστήριο να έχεις δεσμευθεί προπληρώνοντας και να μην μπορείς να φύγεις ή το φροντιστήριο να σε καλύπτει σε ορισμένα μαθήματα και όχι σε άλλα ή μπορεί να θέλεις κάτι παραπάνω μόνο όταν γράφεις διαγώνισμα. Φαντάζομαι ότι μιλάμε για μαθήματα δέσμης / κορμού / πανελληνίων εξετάσεων και όχι κάποιο μάθημα που είναι μόνο για να περάσεις την τάξη.

Αφού έχεις καταλήξει, γιατί το συζητάμε; Όλα καλά :)

Hope, τα μαθήματα τα κάνεις για βιοπορισμό και οι φίλοι σου το ξέρουν. Έχεις λόγο να τους κάνεις κάθε λίγες εβδομάδες ένα "δώρο" αξίας 10-20-30 ευρώ; Έτσι δες το.

Εγώ έχω π.χ. μια φίλη κομμώτρια. Πληρώνω κανονικά όταν πηγαίνω για κούρεμα. Στο γάμο μου δεν μου πήρε χρήματα, και μου είπε ότι αυτό είναι το δώρο του γάμου. Και είμαι πολύ ευχαριστημένη που έχουμε τέτοια ειλικρίνεια στις σχέσεις μας.

Σκέψου και το εξής: τώρα έχεις όρεξη να κάνεις εκπτώσεις και δώρα. Αν σε δυο μήνες π.χ. είσαι ξεθεωμένη, αναρρώνεις από γρίππη και έχεις να πας και στο δωρεάν ιδιαίτερο των φίλων σου, δεν θα αρχίσουν να σου έρχονται σκέψεις που δηλητηριάζουν τη φιλία; Σίγουρα;

Εγω παντως και παιρνω και δινω χρηματα παντα. Μια εκπτωση τη δεχομαι και την κανω αλλα ως εκει. Πχ εχω μια στενη μου φιλη κομμωτρια η οποια πολλες φορες δε θελησε να μου παρει χρηματα αλλα ποτε δεν το δεχτηκα για πολλους λογους :1)θελω να με αντιμετωπιζει ως πελατισσα δηλαδή να μου κλεινει ραντεβού οταν θελω και να με περιποιείται αναλογα, 2) να μην με θεωρει βαρος και 3) αν για καποιο λογο παω αλλου η παρεξηγηθούμε δε θελω ποτε να πει κατι του τυπου : δες η ταδε την χτενιζα τοσο καιρο τζαμπα και τωρα παει αλλου η μου εκανε αυτό κτλ

Τη μια και μοναδικη φορα που δεν ξεκαθαριστηκε από την αρχη (λογω φιλιας) η χρηματικη αμοιβη κατεληξε σε <τραγωδια> καθως χρεωθηκα ένα υπερογκο ποσο. Το ατομο αυτό το βλεπει φυσικα από τη δικη του πλευρα θεωρώντας ότι μου εχει κανει χαρη αφου μου εκανε εκπτωση .τεσπα, ένα θα σου πω : ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Κοριτσια συμφωνω με όλες σας κ εγώ την ιδια αποψη εχω για το εβδομαδιαιο μαθημα(πληρωμη με εκπτωση)Το θεμα τωρα ειναι απ'οτι καταλαβα πως θελει extra βοηθεια οταν γραφουν διαγωνισμα που αυτο ποσοο θα ειναι;Μια φορα το μηνα;Αρα ο προβληματισμος μου (μηπως δεν τον εθεσα κ εγω καλα εξ΄αρχης)εχει να κανει πιο πολυ με κατι τετοιο.Αν του κανω μια φορα το μηνα 1-2 ωρες ,σκεφτομουν να μη τους παρω χρηματα(με εχουν βοηθησει κ αυτοι με το παιδι)Αν ειναι παραπανω όμως;Να τους πω θα τα πουμε στο τελος του μηνα κ να δω πως πηγαμε απο ώρες;Κατι τετοιο σκεφτομαι αλλα δεν ξερω σκομη....

Αν αναλάμβανες κάποιο άλλο παιδί 1-2 φορές το μήνα (αλλά συστηματικά, έμφαση στο "αναλάμβανες") πόσο θα έπαιρνες; Κινήσου με βάση αυτό. Συνήθως απ' ό,τι ξέρω οι καθηγητές που κάνουν μάθημα λίγες φορές χρεώνουν το ίδιο ή περισσότερο ανά ώρα απ' ό,τι όταν κάνουν μάθημα συστηματικά, γιατί η έκπτωση έρχεται με τον αριθμό των ωρών.

Παίζει επίσης ρόλο το πόσες ώρες θα κάνετε μάθημα και πόσο απαιτητικό θα είναι. Άλλο πράγμα να πηγαίνεις μια φορά το μήνα για 2 ώρες και άλλο να κάνετε ένα 5ωρο. Άλλο να τον βοηθάς με τα μαθήματα του σχολείου και άλλο να περιμένει να του φέρεις 10 φωτοτυπίες με δικό σου υλικό για να δουλέψετε άγνωστα θέματα. Υποψιάζομαι πως κάτι τέτοιο θέλουν οι γονείς, γι' αυτό είναι πρόθυμοι να πληρώσουν. Εσύ θα έχεις διάβασμα / προετοιμασία στο σπίτι? Αν ναι, πρέπει απαραίτητα να χρεώσεις ένα λογικό ποσό.

Επειδή είναι πολλά τα φλου σε αυτή τη συνεργασία, εγώ θα έλεγα να μην αφήσεις και την τιμή φλου. Πες τους πόσα παίρνεις ανά ώρα, πες τους ότι θα τους κάνεις καλύτερη τιμή ανάλογα με τον αριθμό των ωρών και λόγω γνωριμίας, και προσπάθησε να καταλάβεις πόση δουλειά σε περιμένει. Εσύ μπορεί να φαντάζεσαι ότι θα πας για ένα δυωράκι κι αυτοί να σε θέλουν να ξημεροβραδιαστείς σπίτι τους...

Όσες φορές έμπλεξα ρόλους και χρήματα/αμοιβές με φίλους και/ή συγγενείς το μετάνιωσα. Είναι καλύτερο οι ρόλοι να είναι ξεκάθαροι και οι σχέσεις να προστατεύονται. Η οποιαδηποτε δυσαρέσκεια μπορεί να προκύψει λόγω της επαγγελματικής σχέσης "ποτίζει" και τη φιλική.

Συμφωνω σε αυτο.

HOPE77. Για μια φορα και για δυο ενταξει . Oχι παραπανω. Ειναι υποτιμητικο για τη δουλεια σου να μην παιρνεις χρηματα και υποσυνείδητα περναει και στον αλλο.

Επισης ο καλος φιλος ποτε δεν θα απασχολουσε χωρις αμοιβη καποιον επαγγελματια και κυριως συστηματικα. Οπως ειπε και η Αγγελινα πληρωνει την φιλη της κανονικα.

Και απο τους φιλους περιμεναμε να μας στηριξουν επαγγελματικα κυριως στο ξεκινημα.

Μην νομιζεις οτι τα τηρουσα αυτα που γραφω. Την εχω πατησει πολλες φορες και ευχαριστω δεν ακουσα, τις περισσοτερες φορες.

Επισης ακομα και στον αδερφο η συνεχομενη παροχη υπηρεσιων χωρις ανταλλαγμα απο ενα σημειο και μετα δεν εκτιμαται. Δεν αξιολογειται σωστα ο κοπος , ο χρονος που αφιερωνουμε και η δυσκολια και σοβαροτητα της δουλειας.

Και μετα αρχιζουν τα προβληματα των σχεσεων.

little monkey k summer wine το θέσατε το θέμα πολύ καλά.Θα ακουσω τι ακριβώς θέλουν κ θα πράξω αναλογως.Θα δωσω έμφαση στις ωρες που χρειοζονται κ πώς θα δουλεψουμε σωστά,που αυτο τους ενδιαφερει γιατι οπως προανεφερα δεν εχουν οικονομικο θεμα,το προβλημα τους ειναι μαλλον πώς να συνδυασουν φροντιστηριο -ιδιαιτερο.Θα σας πω εξελιξεις.Ευχαριστω όλες τις κοπελες.