Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

το σεξ και η 9 χρονη κόρη μου

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είχα καιρό να μπω και να γράψω. Μετά πό μια οικογενειακή κρίση το 2012, καταφέραμε να ενωθούμε σαν οικογένεια και να προχωρησούμε μαζί, Με τον άνδρα μου, αφού δεχτήκαμε μεγάλη βοήθεια, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήμα και σήμερα είμαστε καλύτερα από πριν. Η κορή μας έχει δεχτεί πολλή αγάπη και από τους δυο, και η παιδοψυχολόγος που την παρακολουθούσε μας είπε ότι κράτησε τις ισορροπίες της και ευτύχ'ως βγήκε αλώβητη από εκείνη την κρίση. Είναι ένα υγιές, πανέξυπνο και κοινωνικό παιδί!!! Μέχρι χθες το βράδυ που γυρίσαμε από την παιδική χαρά και με ρώτησε :"μαμά έχεις κάνει και εσύ με τον μπαμπά σεξ?" και της απαντάω "ναι. δεν έχουμε πει ότι έτσι γεννιόνται και τα παιδια?" - από όταν ήταν μικρή της είχαμε πει λίγα πράγματα και είχαμε πάρει και ενα βιβλίο ειδικό για μικρά παιδιά που μιλάω για το πως γεννιόνται τα παιδια. Συνέχισε όμως χθες σε πιο άγριους τόνους " αφού αυτό είναι κακό γιατί το κάνετε. δεν μου αρέσει οι γονείς μου να το κάνουν αυτό" - προσπάθησα πολύ ήρεμα να της εξηγήσω ότι δεν είναι κάτι κακό, ότι όταν μεγαλώσει θα καταλάβει καλύτερα κάποια πράγματα που τώρα που είναι μικρή της φαίνονται άσχημα και της προκαλούν ταραχή....Τίποτα!!! Ούρλιαζε, φώναζε, μέχρι που έφτασε να μου πει : "ντρέπομαι για σένα,....και γιατί το κάνατε αυτό, και δεν έπρεπε να με γεννήσετε..." Ταράχτηκα, έβαλα τις φωνές, και την έστειλα για ύπνο. Όταν ήρθε ο άνδρας μου, το κουβεντιάσαμε, και επειδή είναι και στον σύλλογο γονέων του είπα να το βάλουν σαν θέμα - κάτι με το σχολείο μου "μυρίζει"...Δεν είχε ποτέ πριν τέτοιες εξάρσεις...και τόσο θυμό!!! Σήμερα το πρωί μια από τα ίδια.....Λίγο πιο ήρεμα, αλλά και πάλι έχει κολλήσει " γιατί κάνετε σεξ?" και " κάνετε ακόμα σεξ - τόσο πολύ σας αρέσει?" ....Της μίλησα όσο πιο απλά και ήρεμα μπορώ, και εγώ και ο πατέρας της...Αλλά βγάζει ένα παράπονο, ένα θυμό - δεν είναι απλές απορίες...Της απαντάς και σαν να έχει κλειδώσει στο μυαλό της κάτι και δεν το ξεκλειδώνει.... Σκέφτομαι να μιλήσω ξανά με παιδοψυχολόγο, αλλά μήπως πρέπει πρώτα να το ψάξω στο σχολείο, που έχουν και σύμβουλο? Περισσότερο μου κάνει εντύπωση που αυτό το ξέσπασμα έγινε ξαφνικά....:(:roll: Όποια συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.....

Διαφημίσεις

Προσπάθησε να μάθεις αν στο σχολείο ή σε κάποια δραστηριότητα, τους μίλησαν για την σεξουαλική κακοποίηση και πώς να προφυλαχθούν από αυτήν. Για να θεωρεί το σεξ βρώμικο και κακό, προφανώς κάποιος της το παρουσίασε έτσι κι εκείνη δεν αντιλήφθηκε όλες τις παραμέτρους. Άλλο ενδεχόμενο είναι να έτυχε σε παρέα συμμαθητριών και κάποιο παιδάκι, που έχει αυτή την εικόνα, τους τη μετέδωσε. Σίγουρα θα είναι κάτι που έγινε πρόσφατα, οπότε θα το "διαλευκάνεις" σχετικά εύκολα, ελπίζω.

Επίσης μπορεί να "ενημερώθηκε" στραβά από φίλους. Σε εμάς ένα συνομήλικο πιο "ξεπεταγμένο" παιδάκι - όταν ήταν 8 ετών- τους είχε πει πως "... το σεξ είναι να πηγαίνεις στο μπάνιο να γδύνεσαι και να τρίβεις τα πουλι@..." όπως καταβαίνεις η εικόνα ήταν ιδαίτερα αποκρουστική.

Σε αυτή τη φάση, κι εγώ δέχθηκα την ίδια ερώτηση με εσένα.

Με κουβέντα βρίσκεις τι άκουσαν και το φέρνεις στις πραγματικές του διαστάσεις.

Εγώ όταν τους εξήγησα, ηρέμησαν πάρα πολύ. Βέβαια μου είπαν πως εξακολουθούν να τους φαίνεται κάπως περίεργο και πως δε θα ήθελαν να το κάνουν. Τους εξήγησα πως είναι φυσιολογικό να μην το κάνουν γιατί ακόμα είναι ανώριμο το σώμα τους επομένως το μυαλό τους, ορθώς, το μπλοκάρει σα διαδικασία. Για να προστατεύονται.

Εκεί έλειξε.

Υ.Γ. Επίσης βρήκα ευκαιρία να τονίσω το ότι πρέπει να δίνουν σημασία για το ποιος παρέχει την πληροφορία. Πόσο αξιόπιστο είναι το πρόσωπο. (Αυτό ήταν ... bonus, γιατί "έπεσε" στα μάτια τους η αξιοπιστία του ... "φίλου" τους. )

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας...Σήμερα ήταν πιο ήρεμη...Μίλησε χθες και με τον πατέρα της και μάθαμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν μια συμμαθήτριά της της είπε ότι "εγώ θα κάνω κάθε μέρα σεξ γιατί θα μου αρέσει όπως αρέσει και στην μαμά μου"....πώς και γιατί το είπε αυτό το κοριτσάκι δεν μπορέσαμε να μάθουμε, αλλά προφανώς κάτι "κλείδωσε" αρνητικά στο μυαλό της κόρης μου.... Αύριο θα έχω και μια κουβέντα με την παιδίατρο μας, την οποία εμπιστεύομαι πάρα πολύ...και ευελπιστώ να με διαφωτισεί περισσότερο στο τι να κάνω...Ό,τι και αν είναι πρέπει να διορθωθεί στο μυαλο της και να ηρεμήσει....Και πάλι σας ευχαριστώ....:)

• 2 months later...

καλημερα. αν και ερωτω αργα. μηπως η κορη δεν εχει σε τοση εκτιμηση την αλλη κοπελιτσα(δε τη χωνευει,τη ζηλευει κλπ)? γιατι ταπαιδακια ειναι απο τη φυση τους ανταγωνιστικα(γιαυτο αλλωστε ρουφουν πληροφοριες απο παντου σα σφουγγαρια και εξελισσονται).

¨Η το πιο απλο...ισως δε θελει να εχει ισα κ ομοια τους γονεις με κανεναν!!!;)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...