Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όταν η νονά είναι έγκυος...

mauve

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες.

Πείτε μου σας παρακαλώ εάν έχετε ακούσει ότι η θρησκεία "απογορεύει" να τελείται βάφτιση όταν η νονά είναι έγκυος. Προσωπικά πρώτη φορά το ακούω και έχω πέσει από τα σύννεφα... γιατί η μέλλουσα νονά μας είναι! Φυσικά θα ρωτήσω τον ιερέα της ενορίας μας, αλλά θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχει τέτοια δοξασία.

Ευχαριστώ πολύ!

1165742.png

Διαφημίσεις

Βάφτισα ενώ ήμουν 8 μηνών έγκυος!

Δεν υπάρχει καμία τέτοια δοξασία, απλά χρειαζόμουν βοήθεια γιατί η βαφτισιμιά μου ήταν μεγαλούλα!

Το καλοκαιρι βαφτισαμε το κοριτσάκι μας και η νονά μας ήταν έγκυος ... φαινόταν κανονικότατα. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, μάλιστα και την ώρα του διαβάσματος και την ωρά της βάφτισης την κρατούσα κυρίως εγώ για να μην ζοριστεί η νονίτσα μας ... αυτή έκανε τα πολύ βασικά μόνο. Δεν μας δημιούργησε κανένα πρόβλημα κανένας απο τους δυο παπάδες που τελεσαν το μυστήριο, μάλιστα ο ένας ήταν και αρκετα σκληροπυρηνικός αλλα πάλι δεν ειπε το παραμικρό...

Το ωραίο ήταν βέβαια οτι ήταν και η μαμά έγκυος αλλα αυτό δεν το ξέραμε :lol::lol::lol: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις. Είμαι περίεργη να δω αν έστω και ένα άτομο έχει ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο! Φαντάζεστε βέβαια ποια μου το είπε...

Λέμε να βαφτίσουμε τη μικρή τέλη Απριλίου οπότε ως τότε θα έχει επιστρέψει και ο μπαμπάς της από το εξωτερικό και εγώ θα έχω βρει τρόπο να εξορκίσω τα ... δαιμόνια!

1165742.png

Διαφημίσεις

Το ωραίο ήταν βέβαια οτι ήταν και η μαμά έγκυος αλλα αυτό δεν το ξέραμε :lol::lol::lol: ...

Ωωωωωωωωωωωωω, τι γλυκά ακούστηκε!!!! :):):):):):)

Φίλιππος 1-9-2006 \\ Ιάσονας 3-3-2009 \\ Σαββίνα και Χρυσήλια 7-1-2010

Πολύ ενδιαφέρον, κορίτσια. Βαφτίζω αμέσως μετά το Πάσχα και εύχομαι να είμαι έγκυος! :D Επίσης παντρεύω τον ερχόμενο Σεπτέμβρη κι εκεί αν δεν είμαι έγκυος θα σκάσω! :D:cool:

it's never too late to start all over again

Ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις. Είμαι περίεργη να δω αν έστω και ένα άτομο έχει ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο! Φαντάζεστε βέβαια ποια μου το είπε...

Λέμε να βαφτίσουμε τη μικρή τέλη Απριλίου οπότε ως τότε θα έχει επιστρέψει και ο μπαμπάς της από το εξωτερικό και εγώ θα έχω βρει τρόπο να εξορκίσω τα ... δαιμόνια!

Δεν κατάλαβα ποια υπονοείς. Αν υποθέσουμε ότι αναφέρεσαι στην ίδια τη νονά σκέφτηκες μήπως οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει μία βάπτιση και για να μην χαλάσει τις σχέσεις σας στο είπε έτσι;

Πάντως το ότι δεν επιτρέπει η εκκλησία να βαπτίζει έγκυος δεν το έχω ξανακούσει! Αλλά και μετά τα αίσχη χθες που είδα στις ειδήσεις τους παπάδες να πλακώνονται στο ξύλο, μου φάνηκε τόσο γελοίο που περίμενα 30 ώρα έξω από την εκκλησία μαζί με το νεογέννητο μωρό μου για ευχή μιας και δεν μπορούσα να μπω μέσα σαν «βρώμικη» (τα σχόλια δικά σας)

Κι εγω βαφτισα πριν 15 μερες ενα κοριτσακι και φυσικα δεν υπηρχε κανενα προβλημα. Μη σου πω οτι ο παπας χαρηκε και παρα πολυ κι ολα "αντε με το καλο" ηταν. Μονο που ηταν βαρυ το μωρο και με βοηθησε ο αντρας μου στο κρατημα γιατι ποναγανε τα χερια και η μεση μου! :shock:

Είμαι περίεργη να δω αν έστω και ένα άτομο έχει ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο! Φαντάζεστε βέβαια ποια μου το είπε...

Δεν κατάλαβα ποια υπονοείς. Αν υποθέσουμε ότι αναφέρεσαι στην ίδια τη νονά σκέφτηκες μήπως οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει μία βάπτιση και για να μην χαλάσει τις σχέσεις σας στο είπε έτσι;

Kαλέ μάλλον το πεθερικό εννοεί ... και υποθετω πιο συγκεκριμένα τη θανάσιμη πεθερά και οχι τη νονά :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Και εμας η νονα μας ειναι εγκυος!

Παντος πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο! Η φιλη μου βαφτισε με την κοιλια στο στομα που λενε ! Ηταν στις μερες της!

Μαλλον η πεθερα το ειπε ,μονο αυτες λενε αυτα τα ωραια κ χαρουμενα σχολια.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Καλημέρα!

Η σωστή απάντηση είναι φυσικά η πεθερά! Είναι δήθεν πολύ της εκκλησίας και το κατέχει το θέμα, αλλά κάποια άλλη αιτία υπάρχει που πρέπει να ανακαλύψω... Πρόκειται σίγουρα για δεισιδαιμονία που ίσως και να την έχει επινοήσει η ίδια... άβυσσος!

1165742.png

Μπορεί καμιά από τις φιλενάδες της τις "θεοσεβούμενες" να πέταξε καμιά μ..κία ή μπορεί να μην χωνεύει τη νονά. Όπως και να’χει, απλώς ρώτα τον παπά. Αν αυτός δεν έχει πρόβλημα, δεν νομίζω να έχει και η "θεοσεβούμενη" πεθερά σου... :P

Διαφημίσεις

Μπορεί καμιά από τις φιλενάδες της τις "θεοσεβούμενες" να πέταξε καμιά μ..κία ή μπορεί να μην χωνεύει τη νονά. Όπως και ναχει, απλώς ρώτα τον παπά. Αν αυτός δεν έχει πρόβλημα, δεν νομίζω να έχει και η "θεοσεβούμενη" πεθερά σου... :P

Συμφωνώ :wink:

Καλά, αυτό είναι νευροσπαστική φαντασιοπληξία!

Είναι δυνατόν, να μην επιτρέπει η εκκλησία να είναι η νονά έγκυος. Η εγκυμοσύνη είναι θείο δώρο. Όλοι το λένε και πρώτα πρώτα η εκκλησία. Βέβαια, τα μασάει λίγο άμα η μαμά είναι ανύπαντρη, αλλά το καταπίνουν μπροστά στη στρογγυλή κοιλίτσα.

Υπάρχει πρόβλημα για τις λεχώνες. Μέχρι να σαραντίσει η γυναίκα δεν μπορεί, λέει, να βαφτίσει (γενικά δεν μπορεί να πάρει μέρος σε μυστήρια, ούτε καν να βγει από το σπίτι). Μη σας φαίνεται παράξενο, η γυναίκα θεωρείται από την εκκλησία μολυνσμένη για 40 μέρες μετά την γέννα.

και εγώ βάφτισα και ήμουν έγκυος και επειδή είχα δύσκολη εγκυμοσύνη τελικά τη βαφτισαμε την μπουμου απο κοινού με τον σύζυγο δηλ εκείνος έκανε τον βαστάζο και εγώ όλα τα υπόλοιπα :lol:

YVnYp3.png

IcqGp3.png

Καλημέρα!

Η σωστή απάντηση είναι φυσικά η πεθερά! Είναι δήθεν πολύ της εκκλησίας και το κατέχει το θέμα, αλλά κάποια άλλη αιτία υπάρχει που πρέπει να ανακαλύψω... Πρόκειται σίγουρα για δεισιδαιμονία που ίσως και να την έχει επινοήσει η ίδια... άβυσσος!

Όλες οι πεθερές που είναι πολύ της εκκλησίας κάνουν και τις μεγαλύτερες βλασφημίες με τις βλακείες που λένε ( και η δική μου μέσα)

Η δική σου μήπως διαφωνέι με τη νονά ή το όνομα; Μου θυμίζει τη διαφήμιση. "Εγώ δεν ξέρω να γράφω σενάρια, μα αν πρόκειται για το Tide μου..." Τη θυμόσαστε και εσείς ή είμαι πολύ γρια γι αυτό τη θυμάμαι εγώ;

Τέλος πάντων Μα έχουν ζαλίσει με τις προλήψεις.Αγνόησε την.

40+mama

.pngy3DLp3.png

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου mama+40. Αυτή η υπερβολή με την εκκλησία μου δείχνει γυναίκες με πολλά αποθημένα που ζητούν βοήθεια άνωθεν για να χαληναγωγήσουν τα πάθη τους... αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.

Το θέμα του ονόματος θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Εκείνη φυσικά περιμένει το δικό της (που έχει ξαναβγεί) αλλά δενθα την ευχαριστήσω.

Θα επανέλθω μόλις λύσω το μυστήριο, μπορεί να αργήσω, αλλά θα το λύσω!

1165742.png

Guest ΜΑΡΤΗΑ

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΘΕΡΕΣ.ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΒΑΠΤΙΣΑ Κ ΗΜΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Κ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ.. :D:D:D:D

• 2 weeks later...

Εγινα νονά πριν 3 χρόνια και ήμουν 8 μηνών έγκυος. Ούτε ο παπάς ούτε κανένας άλλος μου είπαν κάτι. Κανένα πρόβλημα!

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!