Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

Γεννάω το 2ο παιδί μου σε δύο μήνες και προβληματίζομαι για το θηλασμό και τη διατήρηση της παραγωγής γάλακτος, επειδή στη Ζωή μου (που είναι 18 μηνών), λόγω ίσως λανθασμένου χειρισμού από μένα βάσει λανθασμένων συμβουλών από τον παιδίατρο, μου "κόπηκε" το γάλα πολύ νωρίς. Γέννησα τη Ζωή μου 4kg, φύγαμε από το μαιευτήριο 200gr λιγότερο και σε 18 μέρες είχε μόλις φτάσει πάλι τα 4kg, αλλά είχε πάρει 3cm ύψος. Από κει και πέρα το μωρό έπαιρνε 0,5kg κάθε 12 μέρες, χωρίς όμως εγώ να αισθάνομαι καμιά διαφορά στο στήθος μου ("γεμάτο" ή "άδειο") ποτέ.

Nα σου ζήσει και με το καλό το δεύτερο!

Το μωρό σου τα πήγαινε πάρα πολύ καλά, υπερβολικά καλά!

Μετά από 2,5 μήνες είχε πάρει σε 25 μέρες μόνο 350gr, αλλά και 2cm σε ύψος.

Τα μωρά που θηλάζουν και παίρνουν αρκετό βάρος το πρώτο διάστημα, παρουσιάζουν μια κάμψη στην αύξηση του βάρους στους 2,5-3,5 μήνες. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό και αναμενόμενο. Ο γιατρός που παρακολουθούσε το μωρό όφειλε να το γνωρίζει. Όπως όφειλε να συμπληρώνει τα βάρη του παιδιού στις καμπύλες που υπάρχουν στο τέλος του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού. Είμαι σίγουρη ότι η καμπύλη του μωρού σου ήταν στα φυσιολογικά όρια.

Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω ότι ήταν Ιούνιος και είχε ζέστη, αλλά η μικρή γκρίνιαζε μόνο στο γεύμα των 20:00, εκτός από τις τελευταίες 6 μέρες που ήμασταν στη θάλασσα και έτρωγε 5 λεπτά και κοιμόταν ήσυχη για 5-6 ώρες!

Δεν ξέρω αν αυτό σήμαινε κάτι ή όχι. Μπορεί να ήταν φυσιολογικό, μπορεί να υπήρχε μια μικρή ίωση και το μωρό να ήθελε κάποια ενθάρρυνση στο να φάει ή λίγη υπομονή μέχρι να περάσει η ίσωση.

Ο γιατρός μου είπε ότι έπρεπε πλέον να δώσω και γάλα σκόνη, γιατί δεν έφτανε το δικό μου και μάλιστα εναλλάξ 1φορά σκόνη και 1 μητρικό. Φυσικά, σε ένα μήνα μου "κόπηκε" το γάλα.

Λυπάμαι αλλά ο γιατρός σου σε κορόιδεψε. Ήξερε ότι σε οδηγεί σε αποθηλασμό με το πρόγραμμα που σου έδωσε, όπως ήξερε και το ότι μετά το 3ο μήνα η φυσιολογική αύξηση του βάρους των μωρών είνα περίπου 400 γρ. το μήνα (με αποδεκτό και το 250 και το καθόλου, ανάλογα με το συνολικό βάρος του μωρού)

Σας παρακαλώ, λοιπόν, βοηθήστε με. Τι μπορώ να κάνω για να μην ξανασυμβεί αυτό.

Θα πρέπει να αλλάξεις γιατρό και να βρεις καποιον που δεν σε κοροϊδεύει. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που είχες.

Επίσης να διαβάσεις το βιβλίο

Θηλασμός μια υπέροχη σχέση

της παιδιάτρου και συμβουλου θηλασμού Άννας Πατσούρου

εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες.

Αν υπάρχουν μυστικά διατροφής για αύξηση του γάλακτος,

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό!

αν βοηθάει η άντληση από την αρχή του γάλακτος με θήλαστρο και αν ναι, με ποιο.Είναι καλύτερα να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό, το Symphony ή το Lactina;

μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει η παρεμβολή άντλησης τόσο νωρίς χωρίς κανένα λόγο

Κάποια στιγμή, στους 2 μήνες, χρειάστηκε να βγάλω γάλα με μηχανικό θήλαστρο Chicco. Τρόμαξα γιατί μόρεσα να βγάλω μόνο 80ml σε 2 δόσεις μάλιστα! Νωρίτερα είχα αγοράσει της medela το μηχανικό (το πιο φτηνό) και το γάλα μου έτρεχε απ' έξω, γύρω από τη χοάνη, ούτε σταγόνα δεν έπεσε μέσα στο μπουκάλι! Ήταν φυσιολογικό αυτό;

Δεν κατάλαβα σε ποια θήλαστρα αναφέρεσαι. Αν αναφέρεσαι στο ηλεκτρικό της κίκο, είναι απαράδεκτο, δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς.

Για το άλλο, μάλλον το τοποθέτησες λάθος, δεν εφάρμοζε σωστά στο στήθος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σ' ευχαριστώ πολύ Αγλαϊα μου για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Μετά από προτροπή σου σε άλλο σου μήνυμα που διάβασα στο forum, τον πήρα ήδη τον ένα τόμο του βιβλίου και περιμένω να μου φέρουν και το δεύτερο. Όσο έχω διαβάσει, είναι πραγματικά κατατοπιστικότατο και λυπάμαι που δεν το ήξερα 1,5 χρόνο πριν.

Όσο για τα θήλαστρα, είναι της Chicco το μηχανικό (όχι το ηλεκτρικό), που γράφει επάνω Sure-Safe Nursing και κάνει 50?. Το άλλο είναι το μηχανικό Lactaset της Medela.

KOLgp3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ Αγλαϊα μου για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Μετά από προτροπή σου σε άλλο σου μήνυμα που διάβασα στο forum, τον πήρα ήδη τον ένα τόμο του βιβλίου και περιμένω να μου φέρουν και το δεύτερο. Όσο έχω διαβάσει, είναι πραγματικά κατατοπιστικότατο και λυπάμαι που δεν το ήξερα 1,5 χρόνο πριν.

Όσο για τα θήλαστρα, είναι της Chicco το μηχανικό (όχι το ηλεκτρικό), που γράφει επάνω Sure-Safe Nursing και κάνει 50?. Το άλλο είναι το μηχανικό Lactaset της Medela.

Tα χειροκίνητα θήλαστρα είναι δύσκολα στη χρήση, απευθύνονται μόνο σε μητέρες που έχουν ήδη εδραιώσει τη γαλουχία και για να χρησιμοποιηθούν σωστά θα πρέπει κάποιος να δείξει από κοντά στη μητέρα τη χρήση τους.

Το lactaset είναι δύσχρηστο, χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση ανάγκης, είναι εξάρτημα για τα μεγάλα ηλεκτρικά θήλαστρα και σου δίνει τη δυνατότητα της χειροκίνητης χρήσης.

Νομίζω ότι δεν θα χρειαστείς θήλαστρο, είναι καλύτερα να μην ασχοληθείς!:wink:

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες!Αγλαιά να ρωτησω κατι πολυ απλό?Είμαι 7 μηνών έγκυος.Μπορω να κάνω κάτι για να έχω όσο το δυνατόν πιο επαρκές γάλα όταν γεννήσω, από άποψη διατροφής εννοώ ή δεν χρειάζεται?Δηλαδή μήπως πρέπει να τρώω κάτι περισσότερο ή λιγότερο?Φρούτα σούπες κτλ?Η να πάιρνω τίποτα συμπληρωματα αν και δεν θα το ήθελα.Επίσης οταν παταω το στήθος μου καποιες φορες σταζει άσπρο υγρό. Είναι φυσιολογικό ή είναι πολύ νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο?Ευχαριστώ.

alex

Καλησπέρα σε όλες!Αγλαιά να ρωτησω κατι πολυ απλό?Είμαι 7 μηνών έγκυος.Μπορω να κάνω κάτι για να έχω όσο το δυνατόν πιο επαρκές γάλα όταν γεννήσω, από άποψη διατροφής εννοώ ή δεν χρειάζεται?Δηλαδή μήπως πρέπει να τρώω κάτι περισσότερο ή λιγότερο?Φρούτα σούπες κτλ?Η να πάιρνω τίποτα συμπληρωματα αν και δεν θα το ήθελα.Επίσης οταν παταω το στήθος μου καποιες φορες σταζει άσπρο υγρό. Είναι φυσιολογικό ή είναι πολύ νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο?Ευχαριστώ.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα!

Ο επαρκής (σε διαρκεια, συχνόντηα και ποιότητα) θηλασμός καθορίζει την παραγωγή γάλακτος.

Το υγρό είναι πρωτόγαλα και είναι φυσιολογικό.

Με το καλό!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Μήπως κάποια μαμά έχει δοκιμάσει τη συνταγή αύξησης του μητρικού γάλακτος με χάπια απο βότανα τριγονέλα και γαιδουράγκαθου για να μου πει αν είχαν αποτέλεσμα;;;

Σκοπεύω να τα πάρα αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις...

εγω επαιρνα fenugreek (τριγωνελλα) σε καψουλες της solgar, ,μου τις ειχε συστησει η συμβουλος θηλασμου μου! ομως νομιζω πως καλυτερα ειναι και εσυ να μιλησεις με καποιον πιο ειδικο να σου πει αν χρειαζετα και τι να παρεις!!!και σιγουρα αφου εδραιωθει η γαλουχια!!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

εγω επαιρνα fenugreek (τριγωνελλα) σε καψουλες της solgar, ,μου τις ειχε συστησει η συμβουλος θηλασμου μου! ομως νομιζω πως καλυτερα ειναι και εσυ να μιλησεις με καποιον πιο ειδικο να σου πει αν χρειαζετα και τι να παρεις!!!και σιγουρα αφου εδραιωθει η γαλουχια!!

Κι εμένα σύμβουλος θηλασμού μου τα έγραψε γι'αυτό ρωτάω αν είδες διαφορά στην ποσότητα του γάλακτος. Η μπέμπα όσο πάει και απορρίπτει το στήθος γιατί δεν "τρέχει" όπως το μπιμπερό. Οπότε πρέπει να δράσω άμεσα, αυξάνοντας το γάλα μου.

Κι εμένα σύμβουλος θηλασμού μου τα έγραψε γι'αυτό ρωτάω αν είδες διαφορά στην ποσότητα του γάλακτος. Η μπέμπα όσο πάει και απορρίπτει το στήθος γιατί δεν "τρέχει" όπως το μπιμπερό. Οπότε πρέπει να δράσω άμεσα, αυξάνοντας το γάλα μου.

εγω να σου πω την αληθεια δεν ειδα τρελλη διαφορα (ισως λιγο), ομως η κουμπαρα μου που τα περναμε μαζι ειδε περισσοτερη!!

ελπιζω να βοηθησα!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Διαφημίσεις

Μήπως κάποια μαμά έχει δοκιμάσει τη συνταγή αύξησης του μητρικού γάλακτος με χάπια απο βότανα τριγονέλα και γαιδουράγκαθου για να μου πει αν είχαν αποτέλεσμα;;;

Σκοπεύω να τα πάρα αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις...

Eιδικά η τριγωνέλλα έχει πολύ συχνά αποτέλεσμα. Το γαϊδουράγκαθο μόνο του δεν έχει επίδραση, φαίνεται όμως να βοηθά την τριγωνέλλα.

Μόνο αν τα πάρεις θα καταλάβεις αν έχουν επίδραση σε σένα.

Κάποιες μητέρες βλέπουν διαφορά γρήγορα, σε ένα με τρία 24ωρα, ενώ άλλες βλέπουν διαφορά μετά από χρήση 2-4 εβδομάδων

Eιδικά η τριγωνέλλα έχει πολύ συχνά αποτέλεσμα. Το γαϊδουράγκαθο μόνο του δεν έχει επίδραση, φαίνεται όμως να βοηθά την τριγωνέλλα.

Μόνο αν τα πάρεις θα καταλάβεις αν έχουν επίδραση σε σένα.

Κάποιες μητέρες βλέπουν διαφορά γρήγορα, σε ένα με τρία 24ωρα, ενώ άλλες βλέπουν διαφορά μετά από χρήση 2-4 εβδομάδων

Aγλαία, οι επιφυλάξεις μου είναι ως προς τις παρενέργειες σχετικά με τη δοσολογία. Δηλαδή, 8 χάπια τριγωνέλλας και 8 γαιδουράγκαθο τη μέρα δεν έχουν καμία άλλη αρνητική παρενέργεια;

Aγλαία, οι επιφυλάξεις μου είναι ως προς τις παρενέργειες σχετικά με τη δοσολογία. Δηλαδή, 8 χάπια τριγωνέλλας και 8 γαιδουράγκαθο τη μέρα δεν έχουν καμία άλλη αρνητική παρενέργεια;

http://www.asklenore.info/breastfeeding/herbs.html

η ελάχιστη δοσολογία είναι 9 και 9 ταμπλέτες, δεν είναι χάπια

δεν έχω συναντήσει στη βιβλιογραφία ή στην πράξη κάποια παρενέργεια

το παραπάνω λινκ είναι από το πρωτόκολλο των Lenore & Newman που έχει δοκιμαστεί σε πάρα πολλές μητέρες εδώ και πολλά χρόνια

Υποθέτω ότι όπως αναφέρουν παρανέργειες για κάποια φάρμακα έτσι θα ανέφεραν και γι αυτά

• 1 month later...

καλησπέρα κορίτσια. έχω να κάνω μια ερώτηση. έχω ένα αγοράκι 3 μηνών που ζωή να έχει πίνει γύρω στα 170-180ml τη φορά. η παραγωγή μου όμως δεν είναι και τόσο μεγάλη τον τελευταίο μήνα και για το λόγο αυτό το ένα του γεύμα είναι τουλάχιστον ξένο γάλα υποαλλεργικό γιατι μας εμφάνισε λίγο αίμα στα κακά του. το αίμα βέβαια έχει μειωθεί σχεδόν εξαφανιστεί και αυτό που το προκαλεί μάλλον είναι η ζάχαρη. βεβαια ακόμα το ψάχνουμε με την παιδίατρο η οποία είναι υπέρ του θηλασμού και δεν το συζήταγε για ξένο γάλα, και επιπλέον είμαι σε σκληρή δίατα/διατροφή. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:

1. διάβασα για τη μαγιά μπύρας ότι κάνει καλό. είναι αυτή που προμηθευόμαστε απο το φούρνο ετσι δεν ειναι?

2. κάθε πόσες ώρες πρέπει να βγάζω γάλα? επειδή δουλεύω παίρνω και το θήλαστρο μαζί και βγάζω 1-2 φορές.

3. το βράδυ ο μικρός μου, ζωή να'χει, κοιμάται τουλάχιστον 9-10 ώρες. εγώ να σηκώνομαι κάθε 3 ώρες να βγάζω γάλα ή όχι?

θέλω να του δίνω δικό μου γάλα όσο περισσότερο μπορώ και όχι να του δίνω συμπλήρωμα..... please help me!!!!!!

καλησπέρα κορίτσια. έχω να κάνω μια ερώτηση. έχω ένα αγοράκι 3 μηνών που ζωή να έχει πίνει γύρω στα 170-180ml τη φορά. η παραγωγή μου όμως δεν είναι και τόσο μεγάλη τον τελευταίο μήνα και για το λόγο αυτό το ένα του γεύμα είναι τουλάχιστον ξένο γάλα υποαλλεργικό γιατι μας εμφάνισε λίγο αίμα στα κακά του. το αίμα βέβαια έχει μειωθεί σχεδόν εξαφανιστεί και αυτό που το προκαλεί μάλλον είναι η ζάχαρη. βεβαια ακόμα το ψάχνουμε με την παιδίατρο η οποία είναι υπέρ του θηλασμού και δεν το συζήταγε για ξένο γάλα, και επιπλέον είμαι σε σκληρή δίατα/διατροφή. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:

1. διάβασα για τη μαγιά μπύρας ότι κάνει καλό. είναι αυτή που προμηθευόμαστε απο το φούρνο ετσι δεν ειναι?

2. κάθε πόσες ώρες πρέπει να βγάζω γάλα? επειδή δουλεύω παίρνω και το θήλαστρο μαζί και βγάζω 1-2 φορές.

3. το βράδυ ο μικρός μου, ζωή να'χει, κοιμάται τουλάχιστον 9-10 ώρες. εγώ να σηκώνομαι κάθε 3 ώρες να βγάζω γάλα ή όχι?

θέλω να του δίνω δικό μου γάλα όσο περισσότερο μπορώ και όχι να του δίνω συμπλήρωμα..... please help me!!!!!!

Καλύτερα να απαντήσεις στις ερωτήσεις για να έχουμε καλύτερη εικόνα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

μαγιά μπύρας υπάρχει σε χαπάκια (συμπλήρωμα διατροφής) στα φαρμακεία η δοσολογία είναι 7 χάπια 3 φορές την ημέρα. Καλύτερα να προσπαθήσεις αυξάνοντας θηλασμούς και αντλήσεις και αν αυτό δεν βοηθήσει τότε να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα κατά προτίμηση τριγωνέλλα γιατί η μαγιά μπύρας αλλάζει τη γεύση του γάλακτος και μερικά μωρά δεν το θέλουν

[url=http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795][/url]

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει αν τα χάπια μαγιά μπύρας Lanes , είναι καλά για το θηλασμό? Τι ποσότητα πρέπει να παίρνεις και γενικά αν προκαλούνε κάτι αρνητικό????

Oι δημοσιεύσεις #191 και #192 μεταφέρθηκαν εδώ,

καθώς ήταν σε λάθος ενότητα και σε λάθος thread.

Ευχαριστούμε .

Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει αν τα χάπια μαγιά μπύρας Lanes , είναι καλά για το θηλασμό? Τι ποσότητα πρέπει να παίρνεις και γενικά αν προκαλούνε κάτι αρνητικό????

Βοηθάνε στην αύξηση γάλακτος. Η δοσολογία είναι 7 χάπια 3 φορές την ημέρα. Τα συμπληρώματα αύξησης γάλακτος τα παίρνουμε μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Όταν δηλ. υπάρχει διαπιστωμένη μείωση παραγωγής διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσουμε υπερπαραγωγή με δυσάρεστες συνέπειες για το μωρό αφού θα γεμίζει το στομάχι του με το πρώτο μη λιπαρό γάλα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πράσινες κενώσεις και υποσιτισμό. Αν για κάποιο λόγο θεωρείς ότι σου έχει μειωθεί η παραγωγή ή το μωρό χρειάζεται παραπάνω γάλα, απλά θα θηλάζεις πιο συχνά για αρχή και αν αυτό δεν αποδίδει τότε καταφεύγεις στη λύση ανάγκης. Μπορείς να απαντήσεις στις πιο κάτω ερωτήσεις για να δούμε αν πραγματικά χρειάζεται να πάρεις κάτι.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

• 1 month later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

• ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ FENUGREEK ΚΑΙ ΤΟ MILK THISTLE??
  • ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ?? ΠΟΣΕΣ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ??
  • Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ??πχ στο συκώτι??
  • ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ (προς αποφυγή οστεοπόρωσης στο μέλλον), ΓΙΑΤΙ Ο ΓΥΝΑΙΚΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ.

ΑΓΛΑΪΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ....

για ποιο λόγο να τα παίρνεις όλα μαζί?

και καλύτερα για ποιο λόγο να τα παίρνεις?

προφανώς οι πιο κατάλληλες επί του θέματος θα σε ρωτήσουν περισσότερες πληροφορίες.

μαγιά μπύρας έπαιρνα στην αρχή και για 3 μήνες λόγω του ότι άρχισα να θηλάζω τη 12 μέρα μετά το τοκετό εξαιτίας λοίμωξης δικής μου.

το fenugreek το πήρα καμιά 20 μέρες, 9 κάψουλες τη μέρα, δεν είδα και μεγάλη διαφορά, όταν πήγα να αποθηλάσω και προέκυψε πρόβλημα δυσανεξίας του μωρού στο αγελαδινό.

οι επιπτώσεις είναι ότι μου χε ανοίξει τρομερά η όρεξη και πήρα 6 κιλά!!!

νομίζω πρέπει να υπάρχει λόγος για να παίρνεις αυτά τα σκευάσματα, ασβέστιο και σίδηρο να παίρνεις είναι καλό και για σένα...

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

ΑΝΝΑ ΜΟΥ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ.

ΚΑΙ ΛΕΩ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ.

ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ Ε??

ΑΝΝΑ ΜΟΥ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ.

ΚΑΙ ΛΕΩ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ.

ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ Ε??

Είναι λάθος η λογική καλύτερα να περισσεύει για πολλού λόγους, ειδικά όταν για να περισσεύει θέλεις να πάρεις όλα αυτά τα συμπληρώματα μαζί. Έχεις ξεκινήσει να αντλείς με κάποιο θήλαστρο και δεν μπορείς να αντλήσεις ποσότητα? Μην μπαίνεις σε αυτή τη λογική προκαταβολικά. Το θέμα είναι με τις αντλήσεις να καλύπτεις τις ανάγκες του μωρού. Οι αντλήσεις που πρέπει να κάνεις (αν το μωρό δεν θηλάζει καθόλου) είναι 8 -10 (10-15 λεπτά) πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού/άντλησης σε κάθε μαστό (ελπίζω το θήλαστρο να είναι διπλής άντλησης και νοσοκομειακό..). Αν λοιπόν τηρώντας αυτό το πρόγραμμα δεν επαρκεί το γάλα σου μόνο τότε θα σκεφτείς να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα (και όχι όλα μαζί) αναλόγως λοιπόν την πορεία των πραγμάτων θα πούμε αν και τι πρέπει να πάρεις. ;)

κοίταξα κάποια προηγούμενα μηνύματα αλλά δεν κατάλαβα γιατί το μωρό δεν μπαίνει στο στήθος.......

Η υπερπαραγωγή είναι μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Είναι δύσκολη και η διαχείριση της υπερπαραγωγής και η διαχείριση των προβλημάτων.

ΑΓΛΑΪΑ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ Η ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ (αν υπάρξει) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ??

ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΑΡΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ???

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...