Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής, χρειάζομαι στήριξη

Recommended Posts

Biancita είπε:
Καλημέρα κορίτσια. Εγώ έχω μια απορία... υπάρχει τρόπος να σιγουρευτούμε οτι τα δικά μας ωάρια είναι πράγματι κακής ποιότητας; Δηλαδή ο εξωσωματικός που μας προτείνει δανεικά είναι σίγουρος οτι τα δικά μας δεν είναι καλά επειδή τα έχει δει και τα έχει "δουλέψει"; ξέρω πως δεν υπάρχει εξέταση για τα ωάρια, πριν όμως το κάθε ζευγάρι αποφασίσει να προχωρήσει με δανεικά πως μπορεί να αποκλείσει οτι θα πετύχει με τα δικά του; εμπιστευόμαστε τυφλά τι μας προτείνει ο γιατρός; ή μήπως αυτή είναι μια εύκολη λύση και γι αυτόν; Μπορεί ο εμβρυολόγος να μας πει κάτι παραπάνω; Ρωτάω γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι, εγώ είμαι χαμηλή ανταποκρίτρια με λίγα ωάρια (3 έως 5 κάθε φορά) όλα όμως γονιμοποιούνται και έχουν δώσει πολύ καλά και άριστα έμβρυα και βλαστοκύστες. Παρόλα αυτά, επειδή έχω 4 αποτυχημένες προσπάθειες στο ιστορικό μου, μου προτείνει τα δανεικά. Να σημειώσω πως στην τελευταία μου προσπάθεια τον Δεκέμβριο είχα σύλληψη, στη δεύτερη επανάληψη όμως η χοριακή έπεσε…

Biancita, θεωρω απο αυτα που γραφεις οτι υπαρχει περιθωριο να πετυχεις με δικα σου. Απλα θελει υπομονη κ επιμονη. Αν παλι δεν αντεχεις και θες περισσοτερες πιθανοτητες επιτυχιας κανε με δανεικα. Εσυ ξερεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 88
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Biancita είπε:
Καλημέρα κορίτσια. Εγώ έχω μια απορία... υπάρχει τρόπος να σιγουρευτούμε οτι τα δικά μας ωάρια είναι πράγματι κακής ποιότητας; Δηλαδή ο εξωσωματικός που μας προτείνει δανεικά είναι σίγουρος οτι τα δικά μας δεν είναι καλά επειδή τα έχει δει και τα έχει "δουλέψει"; ξέρω πως δεν υπάρχει εξέταση για τα ωάρια, πριν όμως το κάθε ζευγάρι αποφασίσει να προχωρήσει με δανεικά πως μπορεί να αποκλείσει οτι θα πετύχει με τα δικά του; εμπιστευόμαστε τυφλά τι μας προτείνει ο γιατρός; ή μήπως αυτή είναι μια εύκολη λύση και γι αυτόν; Μπορεί ο εμβρυολόγος να μας πει κάτι παραπάνω; Ρωτάω γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι, εγώ είμαι χαμηλή ανταποκρίτρια με λίγα ωάρια (3 έως 5 κάθε φορά) όλα όμως γονιμοποιούνται και έχουν δώσει πολύ καλά και άριστα έμβρυα και βλαστοκύστες. Παρόλα αυτά, επειδή έχω 4 αποτυχημένες προσπάθειες στο ιστορικό μου, μου προτείνει τα δανεικά. Να σημειώσω πως στην τελευταία μου προσπάθεια τον Δεκέμβριο είχα σύλληψη, στη δεύτερη επανάληψη όμως η χοριακή έπεσε…

Biancita μου απο οτι εχω καταλαβει ολα σχετικα ειναι...το οτι κανεις, οπως κ γω, λιγα εμβρυα ισως ειναι ενδεικτικο κ της ποιοτητας, χωρις να ειναι κ απολυτο..μπορει ενα απο αυτα τα λιγα να δωσει εγκυμοσυνη η οποια μπορει να προχωρισει...μπορει ομως και οχι...εγω ας πουμε με αρκετα μεγαλες δοσεις ενεσιμων φαρμακων εκανα απο πεντε εως 8 ωαρια (αναφερω τί εβλεπαν στον τελευταιο υπερηχο πριν την ωοληψια)...αυτα που γονιμοποιοντουσαν ομως ηταν απο 3 εως δυο καθε φορα...παντα εβαζα τριτης ημερας..ποτε δεν τα ειχαν προσπαθισει να πανε σε βλαστοκυστη ομως λογω μικρου αριθμου ωαριων...εσυ το ζητησες για βλαστοκυστες ή στο προτειναν οι εμβρυολογοι...

Ζυγισε τα δεδομενα, δες τις αντοχες σου, συζητησε με τον γιατρο σου, δες ποιες επιλογες σου δινει και μαζι με τον αντρα σου (βαλτε κατω κ το οικονομικο...δε ξερω σε ποια κατασταση εισαι☺) αποφασιστε....εγω κατι τετοιο εκανα κ πηρα αποφαση για δανεικα...χωρις να ξερω βεβαια αν ηταν κ το βελτιστο...αυτο νομιζω δε θα το μαθω ποτε...δεν εχω πετυχει ακομα...στην προσπαθεια ειμαι...οταν θα πετυχω ο τροπος που θα με κανει εμενα μανουλα κ τον αντρα μου μπαμπα θα ειναι κ ο βελτιστος...αυτο θα κριθει εκ του αποτελεσματος...

Biancita είπε:

Παίζει ρόλο και η ηλικια σου καθώς και το σπερμα του συζύγου. Δεν ειναι μονο τα ωαρια. Βέβαια όσο βγάζεις ωαρια και γονιμοποιουνται κ φτάνουν σε βλαστοκυστες ειναι καλά νομίζω. Εγώ που έβαλα δυο φορές δανεικα απο μικρή κοπέλα δεν εμφυτεύτηκε κανένα. Τι σημαίνει αυτο. Οτι δεν ήταν καλά; Κ βλαστοκυστες μάλιστα. Απλά δεν εμφυτεύτηκαν καθόλου. Κ θέμα τύχης τι να πω. Το οτι μένεις ειναι σημαντικό. Κ γω την πρώτη φορά με το ένα δικό μου είχα βιοχημική . Και στην Τρίτη με καλές βλαστοκυστες παλινδρομησε στην έκτη βδομάδα. Η χοριακη ανέβαινε μια χαρά και μετα ήρθε αιμα. Χρωμοσωμικες ανωμαλίες μου είπε ογιατρος κ λόγω ηλικίας. Και οι φυσικοί δίνουν καλυτερα ωαρια. Εγώ έκανα συνδυασμό απο τα φαρμακα κ φυσικούς για να μαζέψω κάποια κ μετα τα έβαζα. Απο τα τέσσερα που έκανα με τα φαρμακα μου έμεναν το ένα. Αυτο ήταν μια ένδειξη

t39rp2.png

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας. Εγώ θέλω πρώτα να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια και αν φτάσω στο σημείο που η μόνη λύση θα είναι τα δανεικά θα το σκεφτώ τότε, όχι τώρα ακόμα. Ο εξωσωματικός μου με ρώτησε εάν έχω σκεφτεί τα δανεικά ενώ ο γυναικολόγος μου είναι της ίδιας άποψης με εμένα, ότι δηλαδή είναι νωρίς ακόμα για να σκεφτούμε τα δανεικά και πρέπει να πολεμήσουμε με τα δικά μας όσο μπορούμε. Είμαι 35 χρονών. Με δική μου πρωτοβουλία, τις επόμενες μέρες θα κάνω υστεροσκόπηση και πλήρη έλεγχο θρομβοφιλίας που δεν έχω κάνει ποτέ γιατί μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει λόγος, αλλά θέλω να βεβαιωθώ για αυτό. Μετά θα προχωρήσω με φυσικούς κύκλους αφού δεν έχω μεγάλη ανταπόκριση στα φάρμακα. Το σπέρμα είναι σε κακή κατάσταση για αυτό και κάνουμε μιρκογονιμοποίηση. Εύχομαι να βρεθεί η αιτία που δεν πετυχαίνουν οι εξωσωματικές και σύντομα να γίνει και το δικό μου όνειρο πραγματικότητα. Έχω απελπιστεί :(

Gia kai po mena

eixa kairo na mpw sto forum logw enos oikogeniakou thematos pou exw kai twra diabasa ta e-mail.

Prospahise akoma me dika sou. kane epipelon eksetaseis gia elegxo. Egw exw kanei perissoteres apo esena prospatheies, alla skeftomai oti ean den einai problima i poiotita twn wariwn mou (pou opws lene den einai) to idio apotelesma tha exw kai me ta ksena waria. exw kanei oles tiw ekestaseis, tipota. Pouthena probilma. twra tha episkeftw enan giatro ektos athinwn, pou mou eipan.mai kopela pou gnwrisa eixe kanei arketes ekswsomatikes (otan itan gurw sta 35 ) edw kai katafere na meinei sta 42 ths me thn prwti se auton ton giatro. mporei na einai tyxi. Exw kanei omws ta panta..tha paw kai se ayton. pantws exw akousei periptwseis pou exoun kanei me daneika waria kai sto telos emeinan me ta dika tous....ti na pw...upomonh proxwrame....

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια. Με δική μου πρωτοβουλία αφού ο εξωσωματικός επιμένει πως δεν χρειάζεται, έκανα εχθές μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας και ένα σωρό άλλες αιματολογικές εξετάσεις. Περιμένω τα αποτελέσματα. Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα κάνω υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση μαζί και φοβάμαι λίγο… έχετε καμία συμβουλή να μου δώσετε; Δεν περνάνε οι μέρες…

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ

ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΥΡΗΜΑ?

Η ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.

Η ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ Η ΜΗΤΡΑ.......

annamariag77 είπε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ

ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΥΡΗΜΑ?

Η ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.

Η ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΕΛΕΧΘΕΙ Η ΜΗΤΡΑ.......

Ευχαρσιτώ Ανναμαρία για την απάντηση. Τίποτα δεν έχω δυστυχώς... Ψάχνω να βρω τι φταίει και δεν πετυχαίνουν οι εξωσωματικές. Έχω κάνει ήδη 4... έχω απογοητευτεί :(

Biancita είπε:
Καλησπέρα κορίτσια. Με δική μου πρωτοβουλία αφού ο εξωσωματικός επιμένει πως δεν χρειάζεται, έκανα εχθές μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας και ένα σωρό άλλες αιματολογικές εξετάσεις. Περιμένω τα αποτελέσματα. Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα κάνω υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση μαζί και φοβάμαι λίγο… έχετε καμία συμβουλή να μου δώσετε; Δεν περνάνε οι μέρες…

καλησπερα μη φοβάσαι τιποτα!!! :)εγω εκανα την λαπαροσκοπηση το Δεκέμβριο, πηγα νωρις νωρις το πρωι και εφυγα κατα τις 6 το απόγευμα!!! το μονο που με ενοχλουσε εκτος τα μικρα ραμματακια ηταν ο αερας που σου βαζουν. γενικα οσο μπορεις να σηκωνεσε και να περπατας λιγο οταν θα πας σπιτι...

απλα αφοσον δεν εχεις τιποτα ειναι ανάγκη να γινει;

ειναι μια ταλαιπωρία οπως και να εχει, καμια εβδομαδα

καλη επιτυχια σε οτι και αν προχωρησεις!!!!

αληθεια ο γιατρος δεν αποδίδει πουθενα τις αποτυχιες;;; :roll:

Biancita είπε:

Θα ρωτήσω κ εγώ γιατί λαπαροσκόπηση;είναι ενα "light" χειρουργείο...

κ εγώ τον Δεκέμβρη έκανα λαπαροσκόπηση. 13:00 ήταν το χειρουργείο 20:00 έφυγα. δεν είναι τίποτα. ούτε φούσκωμα ένιωθα ουτε τίποτα. μόνο τα ράμματα με τραβούσαν στο σηκω-κάτσε. την επόμενη μέρα άπλωνα κ ρούχα...ααα κ πήγα κ για δουλειά την 7η μέρα. την 8η έβγαλα τα ράμματα.

Διαφημίσεις

βιολετα. είπε:
καλησπερα μη φοβάσαι τιποτα!!! :)εγω εκανα την λαπαροσκοπηση το Δεκέμβριο, πηγα νωρις νωρις το πρωι και εφυγα κατα τις 6 το απόγευμα!!! το μονο που με ενοχλουσε εκτος τα μικρα ραμματακια ηταν ο αερας που σου βαζουν. γενικα οσο μπορεις να σηκωνεσε και να περπατας λιγο οταν θα πας σπιτι...

απλα αφοσον δεν εχεις τιποτα ειναι ανάγκη να γινει;

ειναι μια ταλαιπωρία οπως και να εχει, καμια εβδομαδα

καλη επιτυχια σε οτι και αν προχωρησεις!!!!

αληθεια ο γιατρος δεν αποδίδει πουθενα τις αποτυχιες;;; :roll:

το πρόβλημά μας είναι στο σπέρμα, χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων, γι αυτό ξεκινήσαμε τις εξωσωματικές. Στην πορεία αφού είχα χαμηλή ανταπόκριση, ανακάλυψα πως η αμη μου είναι 1,4 ng. Στην τελευταία μου προσπάθεια, η 4η, είχα θετική χοριακή, χαμηλή όμως και στην επανάληψη είχε πέσει. Ο γιατρός λέει ότι δεν χρειάζεται να κάνω έλεγχο θρομβοφιλίας, υστεροσκόπηση ή λαπαροσκόπηση. Λέει ότι προφανώς τα ωάριά μου είναι κακής ποιότητας και ίσως θα έπρεπε να σκέφτομαι τα δανεικά. Εγώ όμως είχα πάντα λίγα (3 έως 5) ωάρια, τα οποία όμως γονιμοποιούνται όλα και έχουν δώσει άριστα έμβρυα και βλαστοκύστες. Γιατί τα χαρακτηρίζει κακής ποιότητας;;; γι αυτό και αποφάσισα να κάνω την λαπαροσκόπηση, μήπως υπάρχει κάτι που δεν το έχουμε βρει… :(

Biancita είπε:
το πρόβλημά μας είναι στο σπέρμα, χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων, γι αυτό ξεκινήσαμε τις εξωσωματικές. Στην πορεία αφού είχα χαμηλή ανταπόκριση, ανακάλυψα πως η αμη μου είναι 1,4 ng. Στην τελευταία μου προσπάθεια, η 4η, είχα θετική χοριακή, χαμηλή όμως και στην επανάληψη είχε πέσει. Ο γιατρός λέει ότι δεν χρειάζεται να κάνω έλεγχο θρομβοφιλίας, υστεροσκόπηση ή λαπαροσκόπηση. Λέει ότι προφανώς τα ωάριά μου είναι κακής ποιότητας και ίσως θα έπρεπε να σκέφτομαι τα δανεικά. Εγώ όμως είχα πάντα λίγα (3 έως 5) ωάρια, τα οποία όμως γονιμοποιούνται όλα και έχουν δώσει άριστα έμβρυα και βλαστοκύστες. Γιατί τα χαρακτηρίζει κακής ποιότητας;;; γι αυτό και αποφάσισα να κάνω την λαπαροσκόπηση, μήπως υπάρχει κάτι που δεν το έχουμε βρει… :(

Σε πόσους γιατρούς εχεις πάει? έχουν όλοι την ίδια άποψη? δεν ξέρω κατα ποσο ο γιατρός σου έχει εξατομίκευσει την περιπτωση σου.

Κάντι είπε:
Σε πόσους γιατρούς εχεις πάει? έχουν όλοι την ίδια άποψη? δεν ξέρω κατα ποσο ο γιατρός σου έχει εξατομίκευσει την περιπτωση σου.

Σε δυο γιατρούς, δυο διαφορετικά κέντρα. Τις δυο πρώτες φορές πιστεύω πως απλά ήθελαν τα χρήματα, την πρώτη είχα έμβρυα με βαθμός 2 και τη δεύτερη 1 δηλαδή άριστα. Απλά μας είπε ότι μπορεί να φταίει το σπέρμα και μετά από λίγες μέρες είπε ότι μπορεί και τα ωάρια... Ο δεύτερος γιατρός το ρίχνει στα ωάρια. Εγώ έχω μπερδευτεί...

Biancita, σου εύχομαι καλό κουράγιο και δύναμη.

Είναι πιθανό η υστεροσκόπηση και η λαπαροσκόπηση να μην δείξουν τίποτα παθολογικό. Επίσης είναι πιθανό να μην φταίνε τα ωάρια και να φταίει το σπέρμα που όπως λες δεν είναι καλό. Επίσης στο σπέρμα μπορεί να υπάρχουν μικρόβια που κάτι που δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη του εμβρύου. Γιατί δεν βλέπετε και έναν γενετιστή; Εμείς είδαμε τον Πάγκαλο ο οποίος αν και δεν είναι ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος του κόσμου, μας καθοδήγησε σωστά σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση.

Τέλος, σκέψου ότι εμείς μπήκαμε στην εξωσωματική όχι λόγω υπογονιμότητας, αλλά για να αποφύγουμε να κάνουμε παιδί με μεσογειακή αναιμία, και μετά από τρεις προσπάθειες μωρό δεν έχουμε. Είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι πιθανότητες επιτυχίας σε κάθε προσπάθεια είναι μόλις 35%. Έτσι νομίζω θα είμαστε και καλύτερα προετοιμασμένες για ένα αρνητικό αποτέλεσμα. ;)

Indyla είπε:
Biancita, σου εύχομαι καλό κουράγιο και δύναμη.

Είναι πιθανό η υστεροσκόπηση και η λαπαροσκόπηση να μην δείξουν τίποτα παθολογικό. Επίσης είναι πιθανό να μην φταίνε τα ωάρια και να φταίει το σπέρμα που όπως λες δεν είναι καλό. Επίσης στο σπέρμα μπορεί να υπάρχουν μικρόβια που κάτι που δρα ανασταλτικά στην ανάπτυξη του εμβρύου. Γιατί δεν βλέπετε και έναν γενετιστή; Εμείς είδαμε τον Πάγκαλο ο οποίος αν και δεν είναι ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος του κόσμου, μας καθοδήγησε σωστά σε ό,τι αφορά τη διερεύνηση.

Τέλος, σκέψου ότι εμείς μπήκαμε στην εξωσωματική όχι λόγω υπογονιμότητας, αλλά για να αποφύγουμε να κάνουμε παιδί με μεσογειακή αναιμία, και μετά από τρεις προσπάθειες μωρό δεν έχουμε. Είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι πιθανότητες επιτυχίας σε κάθε προσπάθεια είναι μόλις 35%. Έτσι νομίζω θα είμαστε και καλύτερα προετοιμασμένες για ένα αρνητικό αποτέλεσμα. ;)

Σε ευχαριστώ indyla. Αυτό με τον γενετιστή δεν το εχω ψάξει καθόλου. Ίσως να είναι το επόμενο βήμα λοιπόν. Και εγώ πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί κάτι στη λαπαροσκόπηση αλλά Θέλω να είμαι σίγουρη. Δες που αντι να παρακαλαω να ειναι ολα καθαρα εγω ελπιζω να υπάρχει πρόβλημα για να ξέρω τι πρέπει να πολεμήσω. Στην καλλιέργεια του σπέρματος πάντως δεν θα είχε φανεί κάτι;

Διαφημίσεις

Biancita είπε:
Σε ευχαριστώ indyla. Αυτό με τον γενετιστή δεν το εχω ψάξει καθόλου. Ίσως να είναι το επόμενο βήμα λοιπόν. Και εγώ πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί κάτι στη λαπαροσκόπηση αλλά Θέλω να είμαι σίγουρη. Δες που αντι να παρακαλαω να ειναι ολα καθαρα εγω ελπιζω να υπάρχει πρόβλημα για να ξέρω τι πρέπει να πολεμήσω. Στην καλλιέργεια του σπέρματος πάντως δεν θα είχε φανεί κάτι;

Αν έχετε κάνει καλλιέργεια, ναι. Πέρα από το σπερμοδιάγραμμα βεβαίως. Επίσης αν έχει υψηλό ποσοστό κατάτμησης τότε υπάρχει πρόβλημα (ούτε αυτό φαίνεται στο σπερμοδιάγραμμα). Ξέρετε, είναι ενδιαφέρον ότι κατά κανόνα οι γιατροί της εξωσωματικής λένε ότι φταίνε τα ωάρια για μία ενδεχόμενη αποτυχία ενώ πολύ συχνά φταίει το σπέρμα. Απλώς επειδή είναι γυναικολόγοι, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τον ανδρικό παράγοντα.

Οταν εχεις κανει ΠΛΗΡΕΣ σπερμοδιάγραμμα,δηλαδή και καλλιέργεια σπέρματος και είναι οκ,δε χρειάζεται άλλος έλεγχος.Αυτό από ουρολόγο.

Επίσης,αυτό που έχω καταλάβει,είναι ότι οι εξωσωματικοί πετάνε συχνά ελαφρά τη καρδία αυτό το ''φταίνε τα ωάρια σου'' όταν έχουν κάνει λάθος προσέγγιση και δεν υπάρχει επιστημονική αιτία να το αποδώσουν και πολύ σπάνια αυτό αληθεύει.

Γνώμη μου,πήγαινε σε τρίτο γιατρό.

Biancita είπε:

εχεις σκεφτεί για φυσικο κυκλο; νομιζω πολλες κοπελες με χαμηλη αμη και ολιγοσπερμια τα καταφεραν ετσι...

μηπως να πηγαινες μια βολτα και σε κανεναν αλλο. εγω πριν κανω λαπαροσκοπηση ειχα παει σε 5 γιατρους να το επιβεβαιώσω οτι πρεπει!!!!

καλη επιτυχια, μακαρι να ειναι η τυχερη σου χρονια:wink:

Biancita είπε:
Ευχαρσιτώ Ανναμαρία για την απάντηση. Τίποτα δεν έχω δυστυχώς... Ψάχνω να βρω τι φταίει και δεν πετυχαίνουν οι εξωσωματικές. Έχω κάνει ήδη 4... έχω απογοητευτεί :(

ΕΓΩ ΜΕΤΡΑΩ 5 ΑΡΝΗΤΙΚΑ!ΚΑΛΑ ΕΒΡΥΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΝΧΑΝΩ!

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΚΙΝΑΩ ΦΥΣΙΚΟΥΣ.ΠΑΝΤΩΣ Η ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΙΣ. ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

ρώτα και έναν ενδοκρινολόγο..μια διαταραχή στην καμπύλη σακχάρου μπορεί να "κάψει" τα ωάρια. Εμένα έτσι μου είπαν και μου έδωσαν χάπι πριν την εγκυμοσύνη, χωρίς να έχω σάκχαρο ή πολυκυστικές

soll είπε:
ρώτα και έναν ενδοκρινολόγο..μια διαταραχή στην καμπύλη σακχάρου μπορεί να "κάψει" τα ωάρια. Εμένα έτσι μου είπαν και μου έδωσαν χάπι πριν την εγκυμοσύνη, χωρίς να έχω σάκχαρο ή πολυκυστικές

καλησπερα soll

εκανες καποια εξεταση που σου συστησε ο γυναικολογος; η ο ενδοκρινολόγος;

[

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΒΑΡΛΑ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ.ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΗ.ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΡΟΜΒΟΦΥΛΙΑ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΧΑΝΩΚΑΤΙ.ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.ΕΙΔΩΜΕΝ....

soll είπε:

Καλησπέρα Soll, έχω κάνει ενδοκρινολογικό έλεγχο και καμπύλη σακχάρου και είναι όλα καλά...

Καλησπέρα κορίτσια. Έκανα υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση τελικά. Στην υστεροσκόπηση δεν βρέθηκε τίποτα. Στη Λαπαροσκόπηση βρέθηκε έντονη φλεγμονή στις ωοθήκες, ίσως αυτή να έχει παίξει το ρόλο της στις αποτυχημένες προσπάθειές μου. Ο γιατρός καθάρισε τη φλεγμονή, έκανε drilling και τσέκαρε ξανά τις σάλπιγγες οι οποίες είναι οκ. Θα περιμένω τώρα να αδιαθετήσω και μετά θα ξεκινήσω φκ με σερπαφαρ. Μου είπε ο γυναικολόγος πως καλό είναι να προχωρήσω τώρα κοντά σε νέο κύκλο. Πήρα επίσης τις απαντήσεις από τις αιματολογικές (βιοχημικές, ανοσολογικές, πήξης και v leiden), όλα καλά και εκεί... Περιμένω ακόμα τις απαντήσεις για τον έλεγχο θρομβοφιλίας. Ακούω τις γνώμες σας. Σας φιλώ!

Biancita είπε:
Ο γιατρός καθάρισε τη φλεγμονή, έκανε drilling και τσέκαρε ξανά τις σάλπιγγες οι οποίες είναι οκ. Θα περιμένω τώρα να αδιαθετήσω και μετά θα ξεκινήσω φκ με σερπαφαρ. Μου είπε ο γυναικολόγος πως καλό είναι να προχωρήσω τώρα κοντά σε νέο κύκλο. Πήρα επίσης τις απαντήσεις από τις αιματολογικές (βιοχημικές, ανοσολογικές, πήξης και v leiden), όλα καλά και εκεί... Περιμένω ακόμα τις απαντήσεις για τον έλεγχο θρομβοφιλίας. Ακούω τις γνώμες σας. Σας φιλώ!

Καλησπέρα. Γιατί drilling, αναρωτιέμαι. Έχεις πολυκυστικές; Φαντάζομαι ότι για να στο κάνει θα είχε κάποιον καλό λόγο.

Πάντως αν μου επιτρέπεις μία συμβουλή που απευθύνεται όχι μόνο σ' εσένα, Biancita, αλλά και σε κάθε φίλη που μπορεί να νιώθει απογοητευμένη και ανυπόμονη στην εξωσωματική. Επειδή οι γιατροί επηρεάζονται αρκετά από εμάς, καλό είναι να τηρούμε μία στάση ψυχραιμίας και αναμονής ακόμα και αν νιώθουμε ότι ο χρόνος μας πιέζει. Γιατί το λέω αυτό. Όταν ο γιατρός έχει μπροστά του μία ασθενή που θέλει αποτέλεσμα "εδώ και τώρα" θα κάνει πράγματα πιο δραστικά, πιο "επιθετικά" προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα της γυναίκας που και ο ίδιος το αισθάνεται πιεστικό. Καμιά φορά η πιο επιθετική προσέγγιση στην εξωσωματική μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τη γυναίκα και την υγεία της. Οπότε η υπομονή και η ψυχραιμία είναι και προς το συμφέρον το δικό μας και του γιατρού μας γιατί του επιτρέπει να σκέφτεται ορθολογικά και "ιατρικά".

Επίσης, δεν θα βαρεθώ να το λέω σ' αυτό το forum γιατί δουλεύοντας κι εγώ στο χώρο της υγείας, θεωρώ ότι οι γιατροί της εξωσωματικής δεν το τονίζουν αρκετά μάλλον. Η κάθε προσπάθεια εξωσωματικής έχει 35% πιθανότητες επιτυχίας (αυτός είναι ο μέσος όρος που περιλαμβάνει και τις κάτω των 35 που πιάνουν το 50% αλλά και τις άνω των σαράντα που τείνουν προς το 10%). Συνεπώς όταν δεν πετυχαίνει μία προσπάθεια δεν πρέπει να μας πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι παρ' όλο που ξέρω πάρα πολύ καλά πόσο απογοητευτικό είναι. Δεν λέω να μην ψαχνόμαστε με εξετάσεις κλπ. Απλά δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε από τη στιγμή που σ' αυτό το "παιχνίδι" δεν είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία κάθε φορά που "παίζουμε".

Ψυχραιμία λοιπόν και ψυχολογική υποστήριξη από τον ειδικό όταν νιώθουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μας βοηθήσει.

Πολλά φιλιά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...