Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

το ξενο γαλα..... κοιμιζει τα μωρα?????

leta_2

Recommended Posts

αποφασισα να ζητησω γνωμες. δινοντας ξενο γαλα στο τελευταιο γευμα πριν τον υπνο ειδατε διαφορα? κοιμηθηκαν πιο πολυ? πιεζομαι απο τον περιγυρο μου να δωσω ξενο στον τριων μηνων γιο μου και ιδιως απο τον αντρα μου. ξυπναει μετα τις 4 τη νυχτα ανα μια ωρα.... ειμαι και εξαντλημενη..... βοηθεια

Διαφημίσεις

Καμία σχέση,μύθος εντελώς.Εμένα το παιδάκι μου δεν θήλασε και έφτασε να κοιμηθεί ολόκληρο βράδυ πρώτη φορά στην ζωή του στα τρίτα του γενέθλια. Απλά ήταν ένα παιδάκι που μισούσε τον ύπνο και συνεχίζει να τον μισεί απλά μετά τα τρία τελείωσαν τα δόντια και ησυχάσαμε λίγο.

Καλή μου είναι όντως μεγάλος μύθος!!!

Αν θες να δώσεις ξένο γάλα μόνο για το συγκεκριμένο λόγο,μην το κάνεις,δεν ισχύει και δεν αξίζει...

Πάντα έτσι ξυπνούσε;Μήπως είναι τα δοντάκια του ή κάτι άλλο;

Υ.γ. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να σου υποδεικνύει τι θα κάνεις με το παιδί σου!

Η εξάντληση είναι αναπόφευκτη!

Όσον αφορά τον άντρα σου, παν'τον μια βόλτα να του δείξεις πόσο κοστίζει το ξένο γάλα....ίσως αλλάξει γνώμη.

εδινα και εγω ξενο στο τελευταιο γευμα και μου κοιμοτανε πολύ καλα,,,δεν θηλασα όμως ποτε εκεινη την ωρα (σε εκεινη την ηλικια) οποτε δεν εχω μετρο σύγκρισης,,,πιστευω ότι η δικη μου δε θα κοιμοταν παντως χωρις συμπλήρωμα,,,οταν μπήκαμε στις στερεες ειχα κοψει το βραδυνο συμπλήρωμα και κοιμοταν εξισου καλα,,,, ενιωθα όμως ότι ειχα περισσορεο γαλα από τη μειωση των θηλασμων,,,,φυσικα αυτό δεν είναι απαραιτητο ότι θα συμβει και στο δικο σου μωρο

εγω παντως θα σε συμβουλευα να αντλεις (αν μπορεις) και να του δινεις εκεινη την ωρα για να δεις το αποτέλεσμα και αν αισθάνεσαι κουρασμενη και εξαντλημενη να κανεις αυτό που θελεις εσυ πραγματικα να κανεις

bGTMp3.png6mSOp3.png

Η ioyliana σου είπε τη λύση. Αν θέλεις να κοιμηθείς λίγο παραπάνω μπορείς να αντλήσεις. Οσο πιο χορτάτο είναι τόσο πιο πολύ θα κοιμηθεί. ΑΛΛΑ είναι κρίμα εφόσον έχεις γάλα να πάρεις ξένο. Μιλάμε για 1 ώρα παραπάνω ύπνου το περισσότερο. Αξίζει;;;; Κι όσο δώσεις ξένο τόσο ακριβώς ποσοτικά θα σου μειωθεί το δικό σου...

Η μεγάλη μου έγινε 2,5 για να κοιμηθεί χωρίς να ξυπνήσει 3 φορές τουλάχιστον και η μικρή είναι 20 μηνών κι όλο το βράδι πάω κι έρχομαι ακόμη. Φαντάσου θήλαζα τη μικρή και ξυπνούσε θυμάμαι 2 φορές και άλλες 3-4 η μεγάλη. Εκεί να σ'είχα.

Γενικά ο θηλασμός θέλει ξεκούραση. Το πρόβλημα είναι πως οι μαμάδες και ιδίως οι πρωτάρες είμαστε τελειομανείς. Και ξεθεωνόμαστε, δεν κοιμόμαστε και δεν τρώμε και σωστά. Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι λίγο, αν νιώθεις εξαντλημένη τώρα που το μωρό απλά τρώει και κοιμάται.... τι θα κάνεις όταν αρχίσει το κυνήγι; η απασχόληση; το ιδιαίτερο μαγείρεμα; όταν έρθει το δεύτερο;;;;; οεο;;; κλπ κλπ κλπ...

Διαφημίσεις

ανηκω στην κατηγορια που υποστηριζει οτι ειναι θεμα παιδιου. σιγουρα με το ξενο βαραινουν περισσοτερο αλλα ενα δυσκολο στον υπνο παιδι θα ειναι παλι δυσκολο.εχω εμπειρια μονο απο θηλασμο.

ο γιος μου ειναι τωρα 2,5 χρονων.δεν θελω ουτε να θυμαμαι ποσο συχνα ξυπνουσε τη νυχτα στην αντιστοιχη ηλικια με τη δικη σας. ολοκληρο βραδυ κοιμηθηκε πρωτη φορα λιγο πριν κλεισει τα 2 και ακομα και τωρα ξυπναει συνηθως 2 φορες μεσα στη νυχτα και ξυπναει το αργοτερο κατα τις 8 το πρωι.

η κορη μου ειναι 3 μηνων. πριν κλεισει μηνα ξυπνουσε μονο 2 φορες και απο 2 μηνων κοιμαται σερι 8-9 ωρες, ξυπναει, θηλαζει και ξανακοιμαται μεχρι τις 9-10 το πρωι.μια φορα στις 10 μερες ξυπναει 2 φορες τη νυχτα και αναρωτιεμαι τι επαθε.

αποφασισα να ζητησω γνωμες. δινοντας ξενο γαλα στο τελευταιο γευμα πριν τον υπνο ειδατε διαφορα? κοιμηθηκαν πιο πολυ? πιεζομαι απο τον περιγυρο μου να δωσω ξενο στον τριων μηνων γιο μου και ιδιως απο τον αντρα μου. ξυπναει μετα τις 4 τη νυχτα ανα μια ωρα.... ειμαι και εξαντλημενη..... βοηθεια

Θα δεις διαφορά μόνο στην περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν χορταίνει το μωράκι με το θηλασμό. Το να ξυπνάει ανά μία ώρα μου φαίνεται υπερβολικό. Μήπως πράγματι δεν χορταίνει; Αντί για ξένο, δοκίμασε και να του δώσεις μπουκάλι με μητρικό.

Εγω που αποθήλασα πριν λιγο καιρό έχω να σου πω το εξης: δεν ειχα πολύ γαλα παρόλα αυτά το θήλασα 1 χρόνο, τους τελευταίους μήνες όχι αποκλειστικά γιατί ήθελα να αποθηλάσω. Από τη στιγμή που αρχισα να του δινω ξενο το βραδυ (καπου στον 8ο) άρχισε να κοιμαται σιγά-σιγά σερι. Ξυπναει βεβαια 1-2 φορές παλι αλλα με λιγο χαδι ξανακοιμάται. Ενώ όσο θήλαζα σηκωνόμουν το βραδυ ανα 2 ωρες και μετα τις 5 που ειχε χορτασει ύπνο ανα 1 ωρα. Παρα την ταλαιπωρία, ήμουν επιμονη και το θήλασα όσο μπορουσα περισσοτερο.

Αν έχεις γαλα είναι κρίμα να του δινεις ξενο το βραδυ. Ουσιαστικά αρχιζει ο αποθηλασμός, αν το κανεις. Παρέτεινε το όσο αντεχεις γιατί είναι μια περίοδος που θα περάσει γρηγορα. Η παιδίατρος τωρα τελευταια μου δωσε συγχαρητηρια που το θήλασα αρκετους μηνες γιατί μου ειπε ότι είναι από τα λιγα μωρα που δεν εχουν αρρωστησει με ιωσεις και το απεδωσε φυσικά στο θηλασμό.

Καλησπερα σας, εγω στον μεγαλο μου γιο ξεκινήσα το συμπληρωμα απο 60 ημερών ,γιατι δεν επαιρνε βαρος μονο με το θηλασμο.Απο την ημερα που ηπιε το βραδυ μονο ξενο, κοιμοταν 10 ωρες και περισσοτερο!! Αποθηλασα οταν ηταν 4 μηνων και απο τοτε κοιμοταν και το μεσημερι κανονικα και ευτυχως το κρατησε!!

Τωρα στη μικρη μου , ειναι 2.5μηνων (την θηλαζω αποκλειστικα)αλλά όταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο, μου είπε ο παιδιατρος να της δωσω ξενο σε 1 γευμα, γιατι ειχε υψηλο ικτερο. Της εδωσα για 1 εβδομαδα και πραγματικα δεν της εκανε καμια διαφορα !!!ξυπναγε κανονικα ανα 2ωρο!!οποτε θεωρω οτι ειναι και στο παιδι !

Και τα 2 μου παιδια τσακωμένα με τον ύπνο. Την μικρή μου 5,5 μηνών τώρα τη θηλάζω τρώει φρούτο κ ρυζάλευρο. Γενικά δεν κοιμάται τα έχω γράψει. Ο γιός μου τα ίδια απλώς ήταν λίγο καλύτερα στην ηλικία αυτή. Τον θήλαζα, αργότερα γύρω στους δεκα μήνες νομίζω ξεκίνησα κ το ξένο για να το μάθει επειδή γυρνούσα στη δουλεία. Καμία απολύτως διαφορά. Κ τώρα στη μπεμπού μου έχω σκεφτεί πολλεεεεεεεεεες φορές να δώσω ξένο μήπως δεν χορταίνει. Με αποτρέπει η παιδίατρος μας η οποία μου λέει ότι μπορεί να συμβεί ξαφνικά το γάλα να μην επαρκεί αλλά εφόσον το παιδί παίρνει κανονικό βάρος δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσουμε ξένο...

Διαφημίσεις

Όχι δεν αλλάζουν συνήθειες ύπνου. Το ένα είναι ανεξάρτητο από το άλλο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Το να ξυπνάει ανά μία ώρα μπορεί να μην οφείλεται ακριβώς στο δεν χορταίνει. Αν για παράδειγμα ξυπνήσει για άσχετο λόγο όπως το να θέλει αλλαγή πάνας, και η μαμά νομίζει πως πεινάει και το ταίσει, αυτό θα φάει μεν κάτι αλλά όχι εντελώς. Αργότερα -στην ώρα του- θα ξυπνήσει για να ολοκληρώσει το γεύμα του.

Το πάθαινα συχνά με τα δίδυμα, επειδή προσπαθούσα να θηλάζω ταυτόχρονα. Έτσι όταν ξύπναγε το ένα, σήκωνα και το άλλο για να τα θηλάσω. Αυτό που εγώ το ξύπναγα, μισο-τρωγε και ξανακοιμόταν. Μετά από λίγη ώρα όμως ξυπνούσε πεινασμένο.

Το πρόβλημα δηλαδή δεν ήταν χαμηλή ποσότητα στο στήθος, αλλά "λάθος" πρόγραμμα. Για να καταλάβεις, εκείνον τον καιρό, τα θήλαζα και τα δύο και έβγαζα έξτρα για δική μου "τράπεζα γάλακτος".

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

νομιζω κ εγω πως δεν εχει διαφορα..στον μεγαλο μου που ειχε αρκετα θεματα κ αυτος κ εγω κ αντλουσα αποκλειστικα δοκιμασα να δωσω 1 μπιμπερο ξενο για να κοιμηθει.οντως κοιμηθηκε! λεω οκ ας δωσω ενα μπιμπερο δικο μ αντλημενο ιδια ποσοτητα ιδια ωρα.κοιμηθηκε κανονικα και ξυπνησε στις ιδιες ακριβως ωρες οπως οταν ειχε πιει το ξενο.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Καλησπέρα,

Κι εμένα η μικρή μου δεν κοιμόταν (και εξακολουθεί να μην κοιμάται όλη νύχτα κι ας έφτασε 10 μηνών).

Μέχρι τον 7ο, δεν είχα κοιμηθεί πάνω από 2,5 συνεχόμενες ώρες, ούτε μια φορά!

Κόντευα να πέσω κάτω από την εξάντληση.

Αμέτρητες φορές είπα πως θα αποθηλάσω, μήπως με το ξένο κοιμάται περισσότερο.

Κι εμένα με απέτρεψε η παιδίατρος και οι μαίες με τις οποίες μίλησα.

Μου εξήγησαν πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, το παιδί να ξυπνάει και πάλι.

Στη σκέψη πως θα διέκοπτα το θηλασμό (προσφέροντας δηλ στο παιδί μου κάτι λιγότερο από αυτό που μπορούσα), χωρίς να πετύχω να ξεκουράζονται (άρα να είμαι καλύτερα με το παιδί μου), δεν το έκανα.

Αφήστε που η σκέψη να ξυπνάει τη νύχτα και να τρέχω να φτιάχνω γάλα, ήταν πολύ τρομακτική!!! Εδώ δεν μπορούσα καλά καλά να τη σηκώσω να τη βάλω στο στήθος! ...

Αργότερα, ανακάλυψα ένα λάθος που έκανα. Την έβαζα στο στήθος (γιατί νόμιζα πως πεινούσε (μέσα στη νύχτα μου δεν καταλάβαινα τί γινόταν), ενώ δεν ήταν έτσι. Όταν το κατάλαβα, σταμάτησα να τη βάζω στο στήθος και δεν τρώει τη νύχτα.

Ξυπνάει βέβαια (έχει εσωτερικό ξυπνητήρι στις 03.30 κάθε βράδι!), αλλά δεν τρώει.

:)