Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Στο Μικτό Ορκωτό της Ρόδου η μητέρα του βρέφους που κατέληξε από ασιτία από τη Λέρο

Recommended Posts

Μια υπόθεση που προκαλεί θλίψη και οργή στο άκουσμα της, πρόκειται να απασχολήσει τις επόμενες μέρες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου και αφορά τον θάνατο ενός βρέφους μόλις 38 ημερών λόγω εγκατάλειψης και ασιτίας. Στο εδώλιο θα καθίσει η μητέρα του, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πρόκειται για υπόθεση που είχε έρθει στο φως τον Ιανουάριο του 2013, όταν στο κρατικό θεραπευτήριο Λέρου εμφανίστηκε μια μητέρα με το λίγων ημερών μωρό της, το οποίο έφερε ενδείξεις ασιτίας, έλλειψη καθαριότητας και προφανή απώλεια βάρους σε σχέση με τη γέννησή του.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/se-dikh-mhtera-gia-ton-thanato-vrefoys-38-hmerwn-apo-egkataleipsh-kai-asitia.3305759.html

Προσπάθησα να βάλω το λινκ στο θέμα που είχε ανοίξει τότε, αλλά έχει κλειδωθεί και γι' αυτό άνοιξα καινούριο.

Τη θυμάστε την υπόθεση; Ελπίζω να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια. :-(

Διαφημίσεις

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ναι, νομίζω είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Από αυτά που διαβάζαμε, σχημάτιζες γνώμη βέβαια, αλλά θα προτιμούσα να περιμένω την απόφαση και κυρίως, την ποινή.

Η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν να τη στηρίξουν. Μάλλον για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα καταδικαστεί, αν καταδικαστεί.

Εμεις τότε ακόμα προσπαθούσαμε για μπεμπε και πραγματικα είχα μείνει άφωνη. Η κοπέλα προφανώς είχε ψυχολογικά προβλήματα ή καποια ψυχιατρικη νόσο. Για μένα δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία. Από την άλλη βλέπω ότι παραπέμφθηκε σε δικη και δεν αναφέρεται πχ όταν νοσηλευοταν κάπου στο ενδιαμεσο αρα οι γιατροι-ψυχιατροι που την εκτιμησαν δεν διαπιστωσαν ίσως κάτι???

Επιπλέον με ειχε προβληματισει ότι κατηγορουσε τους γιατρους ενώ όταν αφησεις ένα παιδακι σε αυττην την κατασταση τι να προλαβουν να κανουν και οι γιατροι?? Και δευτερον έγραφε σε καποιο φόρουμ και εννοείται ότι ζητουσε συμβουλες και βοηθεια αλλά αυτά που εγραφε νομιζω ότι δεν συμβαδιζαν με την αλήθεια όπως τουλάχιστον είχε γραφτει τότε στον τύπο. Και αυτό μου είχε φανει περίεργο.

Στην Γερμανία γέννησε η ξαδέλφη μου πριν 4 χρόνια. Μαια πήγαινε μια φορά την εβδομαδα μεχρι να γινει ενός μηνος το μωρό, Το ζύγιζε, παρακολουθουσε πως το θηλαζει ή το πλένει η μαμά, κοιτουσε αν κανει ικτερο, αν εχει καλα κακα κτλ. Η μαια ήταν του κρατικου νοσοκομείου. Εδώ ποιος έλεγχος υπαρχει αν πχ μια μαμα είναι ψυχοπαθής ή αμελής ή απλώς χαζή???:confused::confused::confused::confused:

Η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν να τη στηρίξουν. Μάλλον για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα καταδικαστεί, αν καταδικαστεί.

Κι εγώ αυτό πιστεύω.

Στην Γερμανία γέννησε η ξαδέλφη μου πριν 4 χρόνια. Μαια πήγαινε μια φορά την εβδομαδα μεχρι να γινει ενός μηνος το μωρό, Το ζύγιζε, παρακολουθουσε πως το θηλαζει ή το πλένει η μαμά, κοιτουσε αν κανει ικτερο, αν εχει καλα κακα κτλ. Η μαια ήταν του κρατικου νοσοκομείου. Εδώ ποιος έλεγχος υπαρχει αν πχ μια μαμα είναι ψυχοπαθής ή αμελής ή απλώς χαζή???

Το ίδιο περίπου γίνεται και στην Αγγλία αλλά μη νομίζεις ότι είναι πανάκεια. Αυτοί που θέλουν να αποφύγουν την επίσκεψη της μαίας, μια χαρά την αποφεύγουν με δικαιολογίες. Επιπλέον αν η μαμά είναι ψυχοπαθής, αμελής ή χαζή, θα συνεχίσει να είναι το ίδιο και μετά το τέλος των επισκέψεων της μαίας - οι οποίες δεν μπορούν να συνεχίσουν επ' αορίστω. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η μόνη δικλίδα ασφαλείας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το κοντινό φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Στο άρθρο λέει ότι υπήρχαν μάρτυρες που είχαν δει το μωρό ανεπαρκώς ντυμένο στη μέση του χειμώνα, να κλαίει σπαρακτικά και να μην το σηκώνουν, η λεχώνα να διασκεδάζει σε νυχτερινά κέντρα... τι έκαναν όλοι αυτοί που τα έβλεπαν αυτά;

Διαφημίσεις

Eπειδή έχω άποψη, θα μου επιτρέψετε.... ήμουν σε εκείνο το φόρουμ λοιπόν τότε, που μπήκε και μας δούλευε.....τα έριχνε στο γιατρό της Λέρου, αρχικά, ότι της είπε να δίνει μια γάλα μια τσάι....την πιστέψαμε όλοι, τη βοηθήσαμε όσο γινόταν, προσωπικά έπαιρνα και στο νοσοκομείο της Λέρου τηλέφωνο για να δω τι απέγινε, αλλά η κυρία δεν είχε πάει καν- ενώ στο φόρουμ έλεγε ότι πήγε και την έδιωξαν!!!

Όταν το μωρό διακομίστηκε στην Κρήτη, όλοι πιστεύαμε πως η κοπέλα είχε πέσει θύμα ιατρικής αμέλειας που την κουκούλωναν (στη Λέρο). Κοπέλες από εκείνο το φόρουμ πήγαν, της έδωσαν τρόφιμα, χρήματα, ότι είχαν και τη στήριζαν πραγματικά. Προσωπικά μίλησα μαζί της τρεις φορές συνολικά, πριν καταλήξει το μωρό αλλά και μετά. Για να την στηρίξω, να της δώσω κουράγιο, νομίζοντας ότι δεν έφταιγε.

Και βγαίνει μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή, και λένε ασιτία, βρωμιά, εγκατάλειψη από μέρες....και μένουμε όλοι κάγκελο! Είχαμε ξενυχτήσει, είχαμε βρει λύσεις, είχαμε ενοχλήσει νοσοκομεία, εντατικές, φορείς, αστυνομία, για να βοηθήσουμε την κυρία αυτή.

Να σας πω κάτι? Και να πουν ότι είχε ψυχολογικά, μην το πιστέψετε. Μια χαρά ήταν. Συνομίλησα μαζί της τρεις φορές αρκετή ώρα. Έδειχνε ότι είναι περιορισμένης ευθύνης μεν, αλλά δε χρειάζεται να είσαι διάνοια για να δώσεις στο παιδί σου τα βασικά. Και τα ζώα το κάνουν. Δε μου είπε μια φορά τη λέξη το παιδί ΜΟΥ. Το μωρό ΜΟΥ. Μιλούσε σαν να αφηγείται ιστορία τρίτων. Όπως έκανε και στην εκπομπή της Τατιάνας αν την είδατε. Δεν έκλαψε, δεν ένιωσε....

Μετά ζητούσε να μαζέψουμε χρήματα για την ταφή, αλλά πλέον είχε φανεί το πράγμα. Βγήκαν στη φόρα τα νέα απ τη Λέρο, για τις καφετέριες με το λεχούδι, για τις γειτόνισσες που χτυπούσαν την πόρτα γιατί το άκουγαν να κλαίει γοερά και δεν τους άνοιγε....για τον πατέρα που νόμιζε ότι ήταν δικό του αλλά δεν ήταν....Και όταν το μωράκι "έφυγε", η κυρία αυτή, ζητούσε από μια κοπέλα από το φόρουμ εκείνο που πήγαινε να της συμπαρασταθεί, να την ξεναγήσει στην Κρήτη, να πάρει ρακές, να δει αξιοθέατα, γιατί πότε θα ξαναπάει έλεγε....και η κοπέλα που σας λέω είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο, ξέρω πως λέει αλήθεια.

Για μένα πρέπει να τιμωρηθεί. Τρέμω που τα ξανα αφηγήθηκα...

Δεν της έφταιγε το αγγελούδι σε τίποτα...

Δεν θα ξεχάσω αυτή την ιστορία όσο ζω...

Σοβαρά μιλάς??? Φαινόταν ότι βρωμούσε η υπόθεση La Latina αλλά αυτή η τύπισσα αποδεικνύεται ΚΑΙ πονηρή...εμπαινε δηλ στο φορουμ για να δημιουργησει "αλλοθι" αλλά δεν την "έκοβε" να δωσει γάλα και να πλύνει το μωρό της?? Υπάρχουν κοπέλες με ήπια διανοητική καθυστερηση και όμως δείχνουν ενστικτωδώς αγάπη στα μωρά τους. Και αυτή ήξερε να διασκεδάζει αλλά "φοβόταν μην κακομάθει το μωρό??"!!

Εγω πάντως θα διαφωνήσω μαζί σας ότι θα την βγάλει καθαρή τόσο ευκολα αν υπάρχουν τετοιου είδους μαρτυρίες. Το εξ αμελείας δεν το γλυτώνει με τίποτα, για το από πρόθεση δεν είμαι σίγουρη αλλά χωρίς να είμαι νομικός νομίζω ότι υπάρχει και το "με ενδεχόμενο δόλο"!!

Και ας ακουστω "περιέργη" ή σκληρή...Σε αυτην την γυναίκα (ανεξαρτήτως ποινής ) θα επιτρέψει το ελληνικο κράτος χωρίς καμμια επίβλεψη να ξαναμείνει έγκυος και να έχει στην επιμέλειά της παιδι??? Διοτι για μένα θα έπρεπε αν ξαναμείνει εγκυος ( που δεν είναι απιθανο) ειτε να της το πάρουν είτε να την έχουν υπο επιτήρηση...αντε να δουμε τι θα πει ο δικαστης για αυτό το ζήτημα!!!

Σοβαρά μιλάς??? Φαινόταν ότι βρωμούσε η υπόθεση La Latina αλλά αυτή η τύπισσα αποδεικνύεται ΚΑΙ πονηρή...εμπαινε δηλ στο φορουμ για να δημιουργησει "αλλοθι" αλλά δεν την "έκοβε" να δωσει γάλα και να πλύνει το μωρό της?? Υπάρχουν κοπέλες με ήπια διανοητική καθυστερηση και όμως δείχνουν ενστικτωδώς αγάπη στα μωρά τους. Και αυτή ήξερε να διασκεδάζει αλλά "φοβόταν μην κακομάθει το μωρό??"!!

Εγω πάντως θα διαφωνήσω μαζί σας ότι θα την βγάλει καθαρή τόσο ευκολα αν υπάρχουν τετοιου είδους μαρτυρίες. Το εξ αμελείας δεν το γλυτώνει με τίποτα, για το από πρόθεση δεν είμαι σίγουρη αλλά χωρίς να είμαι νομικός νομίζω ότι υπάρχει και το "με ενδεχόμενο δόλο"!!

Και ας ακουστω "περιέργη" ή σκληρή...Σε αυτην την γυναίκα (ανεξαρτήτως ποινής ) θα επιτρέψει το ελληνικο κράτος χωρίς καμμια επίβλεψη να ξαναμείνει έγκυος και να έχει στην επιμέλειά της παιδι??? Διοτι για μένα θα έπρεπε αν ξαναμείνει εγκυος ( που δεν είναι απιθανο) ειτε να της το πάρουν είτε να την έχουν υπο επιτήρηση...αντε να δουμε τι θα πει ο δικαστης για αυτό το ζήτημα!!!

Δε θέλω να επεκταθώ, αλλά για μένα είναι ένοχη. Και αυτό με τα ψυχολογικά πολύ φορέθηκε. Υπάρχουν και ένοχοι εκεί έξω.

Συμφωνω 100% μαζί σου La Latina. Αλλωστε όπως εγραψα και πιο πανω δεν φανηκε να βρηκαν τιποτα οι ψυχιατροι που την εξέτασαν. Για μένα η μεγαλυτερη αμαρτία της ήταν που δεν έδωσε για υιοθεσία. Αφου δεν το θες γιατι δεν το δίνεις κάπου που θα το λατρέψουν? Αλλα ίσως ήθελε να γεννησει για να παντρευτει τον "υποτιθεμενο" πατερα και μετά να αποφασισε να ξεφορτωθεί για να μην φανει η "απατη".:-(:sad:

Και το λέω αυτό διοτι ξερω περίπτωση που μετα από 30 χρόνια φανηκε ¨ποιανου είναι παιδι". Η μαμα εμεινε εγκυος τύλιξε τον "μπαμπα" παντρευτηκανε και μετα εκαναν δυο ακομη παιδια (αυτή τη φορα ηταν όντως του μπαμπα). Μετα από τριαντα χρονια αρρωστησε το δευτερο παιδι και επρεπε οικογενειακώς να κανουνε εξετασεις και εκει φανηκε ότι το πρωτο παιδι δεν μπορουσε να είναι βιολογικο παιδι του ¨μπαμπα" διοτι επειδή πια η επιστημη εχει προχωρησει καποια στιγμη η απατη αποκαλύπτεται!!!!

Μπράβο αγγελινα που επανεφερες το θέμα, ποιος μπορεί να το ξεχάσει! Για να δούμε τι θα γίνει, σοκαριστικο συμβάν πάντως πολύ πολύ κρίμα για αυτή την ψυχούλα. Δυστυχώς όλοι μας δισταζουμε να παρεμβουμε σε ξένες οικογένειες αλλά από την άλλη όταν βλέπουμε την δραματική κατάληξη κάποιων παιδιών ευχόμαστε κάποιος να είχε παρέμβει..

Διαφημίσεις

Όντως είναι μερικές περιπτώσεις μου σου καρφώνονται στο μυαλό και δεν ξεκολλάνε αν δεν μάθεις την αλήθεια. :(

Τότε που παρακολουθούσα την υπόθεση, είχα σχηματίσει τη γνώμη πως και ο σύντροφος της κοπέλας έφερε ευθύνη και μου είχε κάνει κάκιστη εντύπωση η μητέρα του, που βγήκε στην τηλεόραση και τον δικαιολογούσε προκαταβολικά, για να μην εμπλακεί ο ίδιος. Φαινόταν 100% δασκαλεμένη σε αυτά που έλεγε, αν και δεν αμφισβητώ τον τρόμο της να μην παραπεμφθεί το παιδί της...στρατιωτικός γαρ, κινδύνευε να χάσει και τη δουλειά του. Αυτά αφού διακομίστηκε το μωρό στην Κρήτη.

Επίσης και οι γονείς της κοπέλας είναι ηθικά, τουλάχιστον, συνυπεύθυνοι, κατά τη γνώμη μου. Προφανώς και ήξεραν τη διανοητική και ψυχολογική κατάσταση της κόρης τους, πώς την άφησαν να φροντίζει ένα νεογέννητο ολομόναχη; Τόση αναλγησία, τόση αδιαφορία πια;

Κι όμως, θα πουν ότι είχε ψυχολογικά, επιλόχειο, κάτι θα βρουν

και θα τη βγάλει όσο πιο καθαρή γίνεται....εδώ έτσι?

Γιατί υπάρχει και ένα μέρος, όπου δε θα τη βγάλει καθαρή, όταν θα πάει να το συναντήσει...

Κι εμείς όμως, σαν άνθρωποι, αισθανόμαστε την ανάγκη να αντικρύσουμε την τιμωρία τέτοιων εγκλημάτων και σε αυτή τη ζωή...

Συμφωνώ......ειδικά κάποιοι που το ζήσαμε από κοντά το παραμύθι της....αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φυσικά.

Διαφημίσεις

Mα για να επικαλεστει επιλόχειο θα πρέπει να την διαγνωσουν οι εμπειρογνώμονες που την εξετασαν...δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα...δεν φέρνεις για δικαστικη χρήση χαρτι από οποιονδήποτε γιατρό....και ειδικα αν θες να ισχυριστείς ότι "¨δεν ειχες σωας τα φρενας"!!

Οι γονείς της σίγουρα φέρουν ευθύνη , οι γονείς του υποτιθέμενου μπαμπα φαντάζεστε τι σοκ θα έπαθαν???? Δεν τους θεωρω εξίσου υπεύθυνους καθως δεν μπορουσαν να ξερουν το ποιον της "νύφης" και δεν ζουσαν στο ίδιο μέρος. όσο για τους γείτονες...αλήθεια ποιος τολμά στην Ελλάδα να σηκώσει το τηλέφωνο και να καταγγείλει κάτι που αφορά ξένο σπιτι χωρις να είναι σίγουρος και χωρις να έχει αποδείξεις?? Και αν πηγαιναν οι κοινωνικες υπηρεσίες στο συγκεκριμένο σπίτι η συγκεκριμένη μαμα δεν θα προσπαθουσε άραγε να ξεγελάσει τους αρμόδιους?? Εδώ πήγε να βγάλει τρελλους τους γιατρους...

Θα το πω και ας είναι αμαρτία...παει κα δίνει ο θεός τα παιδιά σε κάτι τύπισσες σαν αυτή και άλλες σταυρώνονται για να κρατησουν ένα μωρό στα χέρια τους και τελικα δεν της αξιώνει να γίνουν μάνες...ξερω ότι θα με κράξετε αλλά μονο και μονο που δεν λυπηθηκε μια άλλη γυναικα που λαχαρουσε ένα παιδακι και το αφησε το αγγελουδι να σβησει , μονο γι αυτό θα πρέπει να την καταδικάσουν σε πολυετη κάθειρξη!!

Να πω κι ότι πιστεύω πως ο διαδικτυακός κόσμος πήρε ένα γερό μάθημα από αυτή την ιστορία. Γιατί, εκ των υστέρων που διάβασα τα ποστ, είδα πολλές κοπέλες να ενστερνίζονται από την αρχή την άποψη της μητέρας και να επαναλαμβάνουν τους ισχυρισμούς της, λες κι ήταν μπροστά όταν συνέβαιναν τα γεγονότα ή λες και τη γνώριζαν προσωπικά! Και να αναθεματίζουν το γιατρό, το νοσοκομείο, να πλάθουν σενάρια ότι πάνε να τα κουκουλώσουν κλπ κλπ...σε πολύ έντονο βαθμό, όμως. Ελπίζω πια να κατάλαβαν ότι σε τέτοιες ιστορίες οφείλεις να είσαι επιφυλακτικός κι ότι δεν είναι το αναίσθητο κτήνος κάποιος άλλος που θα πει ότι, όταν το ασαράντιστο βρέφος σου είναι παγωμένο και ληθαργικό, δεν ανοίγεις τον υπολογιστή, την πόρτα του σπιτιού σου ανοίγεις και ΤΡΕΧΕΙΣ.

Αλλά να είχε σωθεί το μωρό...:cry:

Οι γονείς της σίγουρα φέρουν ευθύνη , οι γονείς του υποτιθέμενου μπαμπα φαντάζεστε τι σοκ θα έπαθαν???? Δεν τους θεωρω εξίσου υπεύθυνους καθως δεν μπορουσαν να ξερουν το ποιον της "νύφης" και δεν ζουσαν στο ίδιο μέρος. όσο για τους γείτονες...αλήθεια ποιος τολμά στην Ελλάδα να σηκώσει το τηλέφωνο και να καταγγείλει κάτι που αφορά ξένο σπιτι χωρις να είναι σίγουρος και χωρις να έχει αποδείξεις?? Και αν πηγαιναν οι κοινωνικες υπηρεσίες στο συγκεκριμένο σπίτι η συγκεκριμένη μαμα δεν θα προσπαθουσε άραγε να ξεγελάσει τους αρμόδιους?? Εδώ πήγε να βγάλει τρελλους τους γιατρους...

Οι δικοί της γονείς δεν είχαν ιδέα, είχε φύγει απ το σπίτι της καιρό πριν, έτσι διέδιδε η ίδια τουλάχιστον, οι γονείς της είχαν προβλήματα υγείας και δεν τους είπε καν ότι ήταν έγκυος από κάποιον...σε κάποια άτομα είπε και πως ήταν υιοθετημένη ...οι άνθρωποι έμεναν Θεσσαλονίκη, εκείνη πήγε και εγκαταστάθηκε στο νησί, πώς θα κατηγορήσουμε τους γονείς της? Ούτε το είχαν δει το παιδί...Ψάξε βρες τώρα ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα, πάει η ψυχούλα? Πάει...

Να πω κι ότι πιστεύω πως ο διαδικτυακός κόσμος πήρε ένα γερό μάθημα από αυτή την ιστορία. Γιατί, εκ των υστέρων που διάβασα τα ποστ, είδα πολλές κοπέλες να ενστερνίζονται από την αρχή την άποψη της μητέρας και να επαναλαμβάνουν τους ισχυρισμούς της, λες κι ήταν μπροστά όταν συνέβαιναν τα γεγονότα ή λες και τη γνώριζαν προσωπικά! Και να αναθεματίζουν το γιατρό, το νοσοκομείο, να πλάθουν σενάρια ότι πάνε να τα κουκουλώσουν κλπ κλπ...σε πολύ έντονο βαθμό, όμως. Ελπίζω πια να κατάλαβαν ότι σε τέτοιες ιστορίες οφείλεις να είσαι επιφυλακτικός κι ότι δεν είναι το αναίσθητο κτήνος κάποιος άλλος που θα πει ότι, όταν το ασαράντιστο βρέφος σου είναι παγωμένο και ληθαργικό, δεν ανοίγεις τον υπολογιστή, την πόρτα του σπιτιού σου ανοίγεις και ΤΡΕΧΕΙΣ.

Ακριβώς!! Δεν ειχα διαβασει τα ποστ αλλα αυτή η ιστορία με το φορουμ με ενοχλησε πολύ! Αντι να κανει κατι για το μωρο εχω την εντυπωση ότι δημιουργουσε αλλοθι μεσω του φορουμ! Αυτό δεν δειχνει δόλο??

Διοτι μια " χαζουλα" που δεν ειχε επιγνωση πως φροντιζουν ένα μωρό δεν θα ειχε την δυνατοτητα να καταστρωσει άλλοθι μεσω διαδυκτιακων συζητησεων!! Και κατηγορουσε μαλιστα έναν παιδιατρο που όπως έλεγαν οι υπολοιποι κατοικοι του νησιου δεν έπαιρνε τις αδειες του για να εξυπηρετησει τα παιδια της Λερου!!!!!

Εγώ δεν ήμουν έντονη σε καμία φάση, δεν το συνηθίζω εξάλλου.

Αλλά να σου πω κάτι, όταν μπαίνει μια μάνα και γράφει "Βοήθεια, το μωρό μου πεθαίνει"...... προτιμώ να είμαι άνθρωπος, να τρέξω, να βοηθήσω, δε σκέφτομαι πρώτα τις πιθανότητες απάτης, δε σκέφτομαι τίποτα παρά ότι ένα βρέφος κινδυνεύει!

Οι γιατροί δεν είπαν λίγες ασυναρτησίες και κατηγορήθηκαν. Υπήρξε γιατρός που είπε ότι κατάλαβε ότι είναι ψυχικά άρρωστη κι εκείνη και ο σύζυγος αλλά της παρέδωσε το μωρό χωρίς καν να προβλέψει επιτήρηση. Ούτε θα ήταν η πρώτη φορά που σε έναν κλάδο θα κουκούλωναν μεταξύ τους το φταίξιμο. Πιο διαδεδομένο ήταν αυτό, τη στιγμή εκείνη, παρά ένα τέτοιο έγκλημα.

Τώρα πια, όταν βλέπω βαρύγδουπους τίτλους, απλά κλείνω τον υπολογιστή και δεν διαβάζω καν.

Παραμύθι φάγαμε, δεν έγινε κάτι επίτηδες, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.

*φυσικά μετά τις μαρτυρίες για τον παιδίατρο, δεν ετέθη κανένα θέμα για το άτομό του.....αλλά εκείνος ο Πόποτας που βγήκε και έλεγε "έχουμε και κοινωνικό παντοπωλείο στο νησί μας"........εμετικός......

Επίσης και οι γονείς της κοπέλας είναι ηθικά, τουλάχιστον, συνυπεύθυνοι, κατά τη γνώμη μου. Προφανώς και ήξεραν τη διανοητική και ψυχολογική κατάσταση της κόρης τους, πώς την άφησαν να φροντίζει ένα νεογέννητο ολομόναχη; Τόση αναλγησία, τόση αδιαφορία πια;

Ε, καλά, γυναίκα που τυλίγει άντρα με μωρό άλλου, προφανώς είδε και στη δική της οικογένεια ότι είναι ΟΚ να τυλίγεις τον απρόθυμο άντρα, ο πατέρας της προφανώς απρόθυμος, η μάνα λαμόγιο, τι περιμένεις... Να ενδιαφερθούν και για το εγγόνι, ενώ δεν ενδιαφέρθηκαν να φέρουν το παιδί το δικό τους σε σωστή οικογένεια; Από μάνα σε κόρη πάνε αυτά... Σε πιο πολιτισμένες καταστάσεις τους κάθεται και πηγαίνει καλά, αλλά αυτό ήταν λούμπεν σκηνικό...

Θυμάμαι και εγώ την ιστορία και μου πέρασε η σκέψη - αν δεν είχε γραφτεί κιόλας, ότι το παιδί δεν πήγαινε στο γιατρό για να μη φανεί η πραγματική του ηλικία, είχε πει το παραμύθι η κυρία ότι ήταν πρόωρο??? Κάπως έτσι.

Τελικά είχε όντως πάει σε γιατρό στη Λέρο αφότου βγήκε από το μαιευτήριο; Δεν θυμάμαι.

Αλλά από μυθομανή, δεν θα βρεις άκρη και ποιος ξέρει τώρα αν θα λογοδοτήσει στα αλήθεια και τι θα βγει από αυτό.

Εγώ δεν ήμουν έντονη σε καμία φάση, δεν το συνηθίζω εξάλλου.

Αλλά να σου πω κάτι, όταν μπαίνει μια μάνα και γράφει "Βοήθεια, το μωρό μου πεθαίνει"...... προτιμώ να είμαι άνθρωπος, να τρέξω, να βοηθήσω, δε σκέφτομαι πρώτα τις πιθανότητες απάτης, δε σκέφτομαι τίποτα παρά ότι ένα βρέφος κινδυνεύει!

Οι γιατροί δεν είπαν λίγες ασυναρτησίες και κατηγορήθηκαν. Υπήρξε γιατρός που είπε ότι κατάλαβε ότι είναι ψυχικά άρρωστη κι εκείνη και ο σύζυγος αλλά της παρέδωσε το μωρό χωρίς καν να προβλέψει επιτήρηση. Ούτε θα ήταν η πρώτη φορά που σε έναν κλάδο θα κουκούλωναν μεταξύ τους το φταίξιμο. Πιο διαδεδομένο ήταν αυτό, τη στιγμή εκείνη, παρά ένα τέτοιο έγκλημα.

Εκείνη τη στιγμή. Τώρα πια, όταν βλέπω βαρύγδουπους τίτλους, απλά κλείνω τον υπολογιστή και δεν διαβάζω καν.

Παραμύθι φάγαμε, δεν έγινε κάτι επίτηδες, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.

*φυσικά μετά τις μαρτυρίες για τον παιδίατρο, δεν ετέθη κανένα θέμα για το άτομό του.....αλλά εκείνος ο Πόποτας που βγήκε και έλεγε "έχουμε και κοινωνικό παντοπωλείο στο νησί μας"........εμετικός......

Φυσικά δε μιλάω προσωπικά, δεν ξέρω και το νικ σου εκεί. Δε θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες και δεν λέω πως έκαναν άσχημα οι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν. Απλά θυμάμαι πως είχε ξεσπάσει μια φοβερή διαμάχη, γιατί υπήρχαν και φωνές που έλεγαν πως η όλη ιστορία δε στέκει και πολύ και κανείς από όσους υποστήριζαν τη μάνα, δεν έλεγε απλά "στέκει δε στέκει, εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου τώρα που το μωρό κινδυνεύει και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε μετά". Αντιθέτως, την υποστήριζαν με λύσσα κι είχαν μουτζοπιαστεί εκεί μέσα.

Βέβαια να επαναλάβω πως εγώ τα διάβασα αποστασιοποιημένα, μέρες μετά.

Θυμάμαι και εγώ την ιστορία και μου πέρασε η σκέψη - αν δεν είχε γραφτεί κιόλας, ότι το παιδί δεν πήγαινε στο γιατρό για να μη φανεί η πραγματική του ηλικία, είχε πει το παραμύθι η κυρία ότι ήταν πρόωρο??? Κάπως έτσι.

Τελικά είχε όντως πάει σε γιατρό στη Λέρο αφότου βγήκε από το μαιευτήριο; Δεν θυμάμαι.

Αλλά από μυθομανή, δεν θα βρεις άκρη και ποιος ξέρει τώρα αν θα λογοδοτήσει στα αλήθεια και τι θα βγει από αυτό.

Αυτά φάνηκαν στη γέννα, για πρόωρο δλδ το πρόδιδαν τα κιλά και η ανάπτυξή του. Μετά είπε ότι της συνέστησαν λάθος διατροφή ....και ότι ο γιατρός έλειπε στη Ρόδο και δεν τη δέχτηκαν στο νοσοκομείο....μετά μας είπε ότι πήγε στο νοσοκομείο τελικά......πάντως απ' το νοσοκομείο επέμεναν ότι δεν έγινε καμία εισαγωγή νεογνού. Χαμός Αθηνά, ας μην τα θυμάμαι καλύτερα το είδα απ το πρωί κι έχω φουντώσει...

Noμιζω ότι εχεις δικιο. Δεν ηθελε να φανει ότι το παιδι ειχε γεννηθεί κανονικα στην ωρα του και όχι "προωρο" όπως ηθελε να παρουσιασει η ιδια για να πεισει ότι ήταν του στρατιωτικου...και αν θυμαμαι καλά η ¨διαμαχη" με το νοσοκομειο ειχε αρχισει από τον τοκετο καθως αυτή πηγε να την εξετασουν "για προβλήματα στον 6ο μηνα" και οι γιατροι ειπαν "τι προβλήματα? εσυ εσαι στον μηνα σου και γεννας!!" οποτε από τοτε ξεκινησε να βγαζει "τρελλους " του γιατρους!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...