Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλήματα νεογιλών-μόνιμων δοντιών

Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω τι προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στα παιδιά σας κατά την περίοδο πτώσης των νεογιλών δοντιών ή κατά την ανατολή των μόνιμων και πως τελικά αντιμετωπίστηκαν.

Χρειάστηκε να γίνει κάποια εξαγωγή δοντιού; Ποια είναι η διαδικασία και πως αντέδρασε το παιδί;

Ευχαριστώ!:)

Διαφημίσεις

Δύο φορές μας έτυχε να βγαίνει το νέο δόντι πίσω από το παλιό & ενώ το παλιό δεν κουνιόταν. Και στις δύο περιπτώσεις έγινε εξαγωγή του νεογιλού. Δεν του έκανε ένεση, το έβγαλε πολύ εύκολα & γρήγορα γιατί τα πρώτα δοντάκια είναι μικρά & δεν έχουν σχεδόν καθόλου ρίζα.

Βέβαια ο μικρός ένα σοκ το έπαθε.... μετά έτρεχε αίμα & το κατάπινε....

Αλλά τον είχα προετοιμάσει & ήξερε ότι έτσι έπρεπε να γίνει.

Στην πρώτη περίπτωση ακόμα το νέο δόντι δεν έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τα διπλανά και είναι λίγο στραβό, αλλά ο οδοντίατρος λέει ότι θα δημιουργηθεί ακόμα χώρος με τα επόμενα δοντάκια που θα βγουν & ίσως φτιάξει μόνο του. Στη δεύτερη περίπτωση άργησε να βγει τελείως το νέο δόντια, οπότε πήρε το χώρο του χωρίς πρόβλημα.

Epang, δηλαδή τράβηξε το νεογιλό που δεν κουνιόταν χωρίς κάποιο αναισθητικό;; Φρίκαρα τώρα. Και ρίζα να μην έχουν πως τραβάς έτσι ένα δόντι που δεν κουνιέται;:shock:

Epang, δηλαδή τράβηξε το νεογιλό που δεν κουνιόταν χωρίς κάποιο αναισθητικό;; Φρίκαρα τώρα. Και ρίζα να μην έχουν πως τραβάς έτσι ένα δόντι που δεν κουνιέται;:shock:

Το ένα είχε ψιλοαρχίσει να κουνιέται αλλά & τα δύο τα έβγαλε πολύ εύκολα, σε μισό λεπτό είχε γίνει. Τα πρώτα δοντάκια είναι πολύ μικρά & βγαίνουν χωρίς καν δύναμη. Μην ανησυχείς!! Ο οδοντίατρος ξέρει .. (εγώ είχα πάει σε παιδοοδοντίατρο στις αρχές) Συζήτησέ το μαζί του & θα σε κατευθύνει για το τι ακριβώς θα γίνει & πως να προετοιμάσεις το παιδί. Ίσως να μην είναι ίδια περίπτωση & μπορεί να κάνει κάτι άλλο..

Οταν χρειάστηκε να κάνει ο δικός μου το πρώτο σφράγισμα & του έκανε ένεση, ο δικός μου έσκουξε & με την ένεση & με το σοκ που μουδιασε το στόμα του γιατί δεν το είχε ξανανίωσει & νόμιζε ότι θα του μείνει μόνιμα... πολύ κλάμα σου λέω & για πολλές ώρες - να του φεύγουν τα σάλια ..... να μην μπορεί να καταπιεί, μέχρι να ξεμουδιάσει είχαμε σόου!!

Στο επόμενο σφράγισμα ζήτησε ο ίδιος να γίνει χωρίς αναισθησία & το άντεξε πιό εύκολα...

Στο επόμενο σφράγισμα ζήτησε ο ίδιος να γίνει χωρίς αναισθησία & το άντεξε πιό εύκολα...

Με εντυπωσίασε ο μικρός σου!:P

Πάντως καταλαβαίνω ότι το να μουδιάσει ξαφνικά είναι τρομακτικό για το παιδί.

Αχ ευχαριστώ. Δεν ξέρω ακόμα τι θα χρειαστεί να γίνει, αλλά ετοιμάζομαι για όλα τα ενδεχόμενα.

Εξαγωγή σε δόντια που όμως κουνιόνταν έχουμε κάνει. Όταν δεν κουνιούνται δεν ξέρω τι γίνεται.

Διαφημίσεις

Δεν κάναμε εξαγωγή, αλλά το νέο δοντάκι δεν έχει χώρο να βγει και βγαίνει στραβά. Ο οδοντίατρος μας είπε ότι μεγαλώνοντας θα μεγαλώνει και η γνάθος και πιθανόν να πάρει τότε τη σωστή θέση το δόντι.

Κανείς με παρόμοιο θέμα;

• 3 months later...

Και εμείς στο κλαμπ. Τελικά, δεν κατάλαβα, δεν είναι ομόφωνη η άποψη ότι μπορεί κάποιος να αφαιρέσει διπλανά νεογιλά δόντια, για να ισιώσουν αυτά που φυτρώνουν;

Δεν έχουμε πάει ακόμα να μας δουν.

• 2 months later...

Τελικά τι κάνατε με τα δόντια; Της κόρης μου βγαίνει καινούριο πίσω από τα νεογιλά και καλύπτει και τα δύο (σε μέγεθος), αλλά μόνο το ένα κουνιέται. Δεν έχουμε πάει ακόμα σε οδοντίατρο, θα προτιμούσα να το αποφύγω αν δεν είναι απαραίτητο.

Εμάς ισχύει αυτό που είχα γράψει. Ότι δεν έγινε εξαγωγή γιατί δεν είναι η ώρα των πλαινών δοντιών να βγουν... Έχουμε δύο δοντάκια που βγήκαν στραβά λόγω έλλειψης χώρου και περιμένουμε να μεγαλώσει η γνάθος... Τουλάχιστον σταμάτησαν να την ενοχλούν...

Διαφημίσεις

Τα παιδάκια θα έχουν αρχικά στραβά δοντάκια. Αυτά πιέζουν τη γνάθο και με την ανάπτυξή τους, παίρνουν τη θέση τους σιγά σιγά.

Αν δεν φτάσουν στα 18 χρόνια τα παιδιά για να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους... δεν ασχολούμαι με στραβά δόντια.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

καλησπέρα

εμάς έβγαινε το δόντι το μόνιμο ενώ το άλλο ήταν ακόμη εκεί και αποφάσισε να βγάλει το παλιό με αναισθησία ώστε να μην έχει πρόβλημα το καινούριο.

Αυτό το πάθαινα εγώ όταν ήμουν μικρή και έκανα εξαγωγή κάθε φορά...:roll:

Τα παιδάκια θα έχουν αρχικά στραβά δοντάκια. Αυτά πιέζουν τη γνάθο και με την ανάπτυξή τους, παίρνουν τη θέση τους σιγά σιγά.

Αν δεν φτάσουν στα 18 χρόνια τα παιδιά για να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους... δεν ασχολούμαι με στραβά δόντια.

Για να δούμε... Μακάρι!