Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Recommended Posts

Γεια σας.Εχω ενα μωρακι 40 ημερων και ως τωρα το εχω θηλασει αποκλειστικα και τα παμε παρα πολυ καλα.Ειναι το τεταρτο παιδακι μου και πραγματικα αισθανομαι πολυ περηφανη που καταφερα να το θηλασω αποκλειστικα,κατι που με τα αλλα τρια παιδακια μου δεν το καταφερα.Το θεμα ειναι οτι τις τελευταιες δυο εβδομαδες ειχα παρατητησει οτι δεν αισθανομαι καλα ψυχολογικα.Προσπαθησα να μη δωσω σημασια και να μην το σκεφτομαι.Να κανω πραγματα που με ευχαριστουν για να ξεχνιεμαι και αλλα.Αλλα δυστηχως πριν τρεις μερες ειχα κρισεις πανικου,και πολυ εντονα σημαδια καταθλιψης.Δεν αντεξα και πηρα ηρεμηστικο.Την αλλη μερα πηγα στο γιατρο και μου ειπε πως χρειαζομαι επειγοντως θεραπεια με ηρεμηστικα και αντικαταθλιπτικα μιας και εχω στο ιστορικο μου καταθλιψη σχεδον μετα απο καθε γεννα και αγχωδη διαταραχη.Απλα αυτη τη φορα πιστεψα οτι θα την γλιτωσω μιας και ειχα ξεπερασει τον μηνα μετα την γεννα και δεν ειχα συμπτωματα.Ηδη απο χθες εδωσα ξενο γαλα στο κοριτσακι μου και η ψυχολογια μου επεσε ακομα περισσοτερο απο τις τυψεις οτι δεν ειμαι καλη μανα αφου δεν ειμαι αξια ουτε να την θηλασω.1)Γνωριζει κανεις να μου πει δεν υπαρχει καποιο σκευασμα που θα μπορουσα να παρω και να μην περναει στο γαλα η απλα να μην πειραζει ο μωρο?2)Απο χθες που εχω να της δωσω το στηθος μου εχει πετρωσει και ποναει πολυ.Βγαζω βεβαια με τι θηλαστρο για να ανακουφιστω αλλα αν τελικα πρεπει να το κοψω τελειως το γαλα λογω των φαρμακων πως θα το κανω αφου η παραγωγη ειναι μεγαλη?

Διαφημίσεις

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου καλή μου. Και μπράβο που κατάφερες να κάνεις 4!

Καλύτερα να ρωτήσεις τον γιατρό που σου προτείνει την θεραπεία, εξήγησε πως θέλεις να θηλάσεις, αυτός ξέρει. Επίσης ξέρει και ο/η παιδίατρος να σου πει. Πάρε και τηλέφωνο αν θες στις γραμμές θηλασμού, θα βρεις δωρεάν βοήθεια στο θέμα αυτό.

Και κάτι ακομη, ίσως το γνωρίζεις: ο θηλασμός θα σε βοηθήσει πολύ να συνέλθεις. Και ξέρω τις υποχρεώσεις που θα έχεις τώρα, είναι τεράστιες, αλλά βισμάτωσε όποιον μπορείς να σε βοηθήσει ώστε να βγαίνεις συστηματικά έξω ή να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου συστηματικά κι αυτό. Να "αποδεσμεύεσαι" δηλαδή έστω για μισή ή μία ώρα.

Αφού έχεις θήλαστρο, αν μπορείς (που να βρεις χρόνο τώρα..... :confused: ) βγάζε γάλα διαρκώς για να μην πετρώνει αλλά και να μην απογαλακτίσεις για 2 μέρες ώσπου να βρεθεί η λύση.

Αν έχεις πολύ γάλα είτε το κόβεις με χάπια (που θα σε κάνουν πολύ χειρότερα) ή σταδιακά, αντλώντας όλο και λιγότερο και μόνο όταν γεμίζει το στήθος...

Εχεις βοήθεια στο σπίτι;

Συμφωνω με την xena,mommy4 , συγχαρητηρια για ολα!

Να προσθεσω:ρωτα αν μπορεις να παρεις κατι φυτικο για την καταθλιψη.

Υ.Γ. Ξερω γυναικα που εμεινε με ενα παιδι , απο φοβο μην ξαναπερασει επιλοχιο.Εισαι Ηρωας!

Γεια σας.Εχω ενα μωρακι 40 ημερων και ως τωρα το εχω θηλασει αποκλειστικα και τα παμε παρα πολυ καλα.Ειναι το τεταρτο παιδακι μου και πραγματικα αισθανομαι πολυ περηφανη που καταφερα να το θηλασω αποκλειστικα,κατι που με τα αλλα τρια παιδακια μου δεν το καταφερα.Το θεμα ειναι οτι τις τελευταιες δυο εβδομαδες ειχα παρατητησει οτι δεν αισθανομαι καλα ψυχολογικα.Προσπαθησα να μη δωσω σημασια και να μην το σκεφτομαι.Να κανω πραγματα που με ευχαριστουν για να ξεχνιεμαι και αλλα.Αλλα δυστηχως πριν τρεις μερες ειχα κρισεις πανικου,και πολυ εντονα σημαδια καταθλιψης.Δεν αντεξα και πηρα ηρεμηστικο.Την αλλη μερα πηγα στο γιατρο και μου ειπε πως χρειαζομαι επειγοντως θεραπεια με ηρεμηστικα και αντικαταθλιπτικα μιας και εχω στο ιστορικο μου καταθλιψη σχεδον μετα απο καθε γεννα και αγχωδη διαταραχη.Απλα αυτη τη φορα πιστεψα οτι θα την γλιτωσω μιας και ειχα ξεπερασει τον μηνα μετα την γεννα και δεν ειχα συμπτωματα.Ηδη απο χθες εδωσα ξενο γαλα στο κοριτσακι μου και η ψυχολογια μου επεσε ακομα περισσοτερο απο τις τυψεις οτι δεν ειμαι καλη μανα αφου δεν ειμαι αξια ουτε να την θηλασω.1)Γνωριζει κανεις να μου πει δεν υπαρχει καποιο σκευασμα που θα μπορουσα να παρω και να μην περναει στο γαλα η απλα να μην πειραζει ο μωρο?2)Απο χθες που εχω να της δωσω το στηθος μου εχει πετρωσει και ποναει πολυ.Βγαζω βεβαια με τι θηλαστρο για να ανακουφιστω αλλα αν τελικα πρεπει να το κοψω τελειως το γαλα λογω των φαρμακων πως θα το κανω αφου η παραγωγη ειναι μεγαλη?

Να σου ζήσει το μωράκι σου... κατ' αρχάς αυτή τη στιγμή οι ορμόνες σου έχουν τρελαθεί και κάποιος πρέπει να σου μιλήσει λίγο χύμα για να ξεκολλήσεις:

α) ΑΞΙΑ ΜΑΝΑ είσαι από το γεγονός και μόνο ότι έχεις φέρει στον κόσμο 4 παιδιά!! γι' αυτό και μόνο εγώ προσωπικά σου βγάζω το καπέλο, που έχω ένα μονάκριβο και δεν έχουμε κουράγια και αντοχές για δεύτερο

β) Ο θηλασμός δεν σε κάνει άξια μάνα... το ότι δεν θα καταφέρεις ενδεχομένως να θηλάσεις δεν μειώνει την αξία σου.. προέχει η δική σου υγεία, καθώς με μία υγιή και ευτυχισμένη μαμά μεγαλώνουν και ευτυχισμένα παιδιά

γ) από το φόρουμ μόνο προσωπικές εμπειρίες μπορεί να σου πει κάποιος... τι σκευάσματα μπορείς να πάρεις όμως μόνο ένας ειδικός γιατρός μπορεί να σε συμβουλέψει

δ) ξέρω ότι για την διακοπή του γάλακτος παίρνεις ειδικά χάπια τα οποία σε άλλες κοπέλες μπορεί να μην έχουν καμία παρενέργεια σε άλλες μπορεί να φέρνουν ζάλη / υπνηλία αλλά σκέψου ότι είναι για λίγες ημέρες

Μίλα με τον γιατρό σου και κάνε την επιλογή σου.. ή θα πάρεις τα αντικαταθλιπτικά και θα σταματήσεις τον θηλασμό ή θα συνεχίσεις τον θηλασμό χωρίς τα χάπια... αυτή όμως είναι επιλογή καθαρά δική σου.. μην επηρεαστείς από το φόρουμ.. μίλα με τον γιατρό και δες τι είναι καλύτερο για σένα....

Απορία για να το διασκεδάσουμε και λίγο: Καλή μου φίλη με 4 παιδιά έχεις το "χρόνο" να πάθεις και κατάθλιψη??? Πότε προλαβαίνεις? εκτός εάν τα άλλα 3 έχουν πάει φαντάροι :) Εγώ με 1 και ούτε για τουαλέτα δεν προλαβαίνω :-P:razz::-P θα μου πεις κάτι δεν κάνω καλά για αυτό και έμεινα με 1!!!!

Ανέβα ψυχολογικά, κάνε κουράγιο και μην τρελαίνεσαι... άξια μάνα είναι αυτή που μεγαλώνει ευτυχισμένα παιδιά!!!

Το σώμα της θηλάζουσας μητέρας παράγει ορμόνες που 1) χαλαρώνουν και 2) προκαλούν ευεξία. Αν δεν θηλάσεις, οι ορμόνες αυτές θα πέσουν και θα αισθάνεσαι χειρότερα. Άρα προσπάθησε να θηλάζεις όσο περισσότερο γίνεται για να εκμεταλλετείς τα φυσικά αντικαταθλιπτικά του θηλασμού.

Επίσης να κοιτάξεις και τον θυρεοειδή σου, αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Tι φάρμακα παίρνεις; Μπορείς να δεις αν είναι συμβατά με τον θηλασμό εδώ http://www.e-lactancia.org

H Αγλαία, που είναι σύμβουλος θηλασμού, γράφει ότι υπάρχουν πολλά συμβατά φάρμακα

Υπάρχουν πολλά αντικαταθλιπτικά που μπορείς να πάρεις ενώ θηλάζεις. Αν ο γιατρός σου δεν γνωρίζει ποια είναι συμβατά με το θηλασμό, μπορεί να σου προτείνει κάποια και θα ψάξουμε για το ποια από αυτά είναι συμβατά.

Επίσης σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις ομοιοπαθητική!!!! Είναι απόλυτα συμβατή με τον θηλασμό! ;) ;)

Διαφημίσεις

Ψάξε κι αυτό μήπως σε βοηθήσει

http://www.fainareti.gr/?pid=11

*Φροντίδα κατά τη λοχεία και το διάστημα των 6 μηνών μετά τον τοκετό

συμβουλευτική από μαία, με στόχο την προσαρμογή της λεχωίδας/νέας μητέρας και του συντρόφου της στον γονεϊκό ρόλο,

*ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε λεχωίδες/νέες μητέρες που εμφανίζουν συμπτωματολογία ψυχικής διαταραχής, ψυχιατρική εκτίμηση,

Καλή μου φίλη με 4 παιδιά έχεις το "χρόνο" να πάθεις και κατάθλιψη??? Πότε προλαβαίνεις? εκτός εάν τα άλλα 3 έχουν πάει φαντάροι :)

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P σε καλό σου!!!!!!!

Πλάκα πλάκα mommy4, δεν κόβεις τα χάπια να συνεχίσεις θηλασμό και να σε αναλάβουμε εμείς;;; νομίζω πως είμαστε μια παρέα - όπως χρειάζεσαι!! :mrgreen:

mpempoula, το λινκ που δινεις είναι για νέες μαμάδες. Η κοπέλα μετά από 4 παιδιά όχι μόνο έχει προσαρμοστεί, αλλά σίγουρα έχει γίνει ένα με τον γονεϊκο της ρόλο!! Προτιμώ την 1η σου συμβουλή, εκεί βρίσκεται η λύση!!!! μπράβο!

Αχ κοριτσακια μου σημερα ημουν τοσο χαλια ουτε να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας δεν μπορεσα.Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης.Στην ουσια μαλλον ειμαι απο την φυση μου καταθλιπτικη και εχω αγχωδεις διαταραχες.Απο παιδικη ηλικια,εναν τραυματικο γαμο και διαζυγιο απο τον πρωην και αλλα πολλα που που να σας εξηγω τωρα.Αλλα μετα απο τις θεραπειες που κανω παντα γινομουν σχεδον καλα.Απλα μετα απο καθε γεννα με τις ορμονες να χορευουν παλι τα ιδια απο την αρχη με καταθλιψη,πανικους και πολλα ψυχοσωματικα.Ευτυχως κατα ενα περιεργο τροπο κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης την παλευω χωρις φαρμακακια.Πηγα στο γιατρο χθες και μου εδωσε τα ΣΕΡΟΧΑΤ.Αλλα μου ειπε αν θελω να θηλασω να παρω μονο αυτα και οχι ηρεμιστικο για τις κρισεις πανικου.Το τσεκαρα και στο λινκ που μου εδωσες Μπεμπουλα και οντως ειναι αφοβα στο θηλασμο.Χθες ολο χαρα και εγω θηλαζα το μικρακι μου.Και φτανουμε στο σημερα που αποφασιζουμε με τον καλο μου να παμε βολτιτσα με το καροτσι και την μικρη στο κεντρο για να ξεφυγω λιγο.Πολυ καλη διαθεση,ηπιαμε καφεδακι και ολα καλα.Μεχρι που μεσα στον κοσμο εντελως ξαφνικα χανω τη γη κατω απο τα ποδια μου.Με πιανει κριση πανικου αλλα σε τετοιο σημειο που δεν μπορουσα να αναπνευσω,κοπηκαν τα ποδια μου και γενικα θολωσα.Αρον αρον γυρισαμε σπιτι και για να συνελθω αναγκαστηκα να παρω οχι ενα αλλα δυο ηρεμηστικουλια.Οποτε παει ο θηλασμος δυστηχως.Σημερα καταλαβα οτι δυστηχως πρεπει να κανω την θεραπεια μου και μονο ετσι σε λιγες εβδομαδες κιολας πιστευω θα αισθανομαι καλυτερα.Ειλικρινα κριμα για τον θηλασμο αλλα αν εγω ειμαι σε τετοια κατασταση μαλλον ουτε το μωρο δεν θα ειναι καλα μαζι μου.Με επιασε λογοδιαροια τωρα που συνηλθα λιγακι.Πολλα φιλια σε ολες σας και ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας.Και μια συμβουλη απο εμενα τωρᨨΝα μην σκατε για μικροπραγματα στην ζωη γιατι εγω ετσι εφτασα ως εδω και τωρα δεν μπορω να χαρω ουτε τα παιδακια μου.:cry:

Εντάξει θα τα χαρείς, όλα καλά θα πάνε. Κι αν δεν κατάφερες με τον θηλασμό είσαι η πρώτη ή η τελευταία; ή το μωρό θαρρείς δεν θα αναπτυχθεί μια χαρά; Μην έχεις τύψεις, συνέχισε να μιλάς με κόσμο - σου ξαναλέω πως είμαστε καλή παρέα για να ξεδίνεις λίγο που και που.

Και πραγματικά η καλή ψυχολογία της μαμάς και πολύ περισσότερο μιας πολύτεκνης μαμάς είναι το ζητούμενο.

Οσο για το παρελθόν... ε, άστο εκεί που είναι, όλοι έχουμε κουβαλησει τον σταυρό μας. Κάποιοι ίσως κουβαλάμε ιστορίες τραγικές, πληγές που πονούν ακόμη κλπ. Σημασία έχει το σήμερα και η προσπάθεια μας να ζήσουμε, να γελάμε, να μεγαλώνουμε γερά και χαρούμενα παιδιά!

Διαφημίσεις

Αφού το θέμα με τα φάρμακα σε επηρεάζει για κάποιο διάστημα αφού πάρεις τα φάρμακα για την κρίση πανικού, που φαντάζομαι θα είναι σποραδικά, θεωρητικά πάντα θα μπορούσες να διατηρήσεις τη γαλουχία με θήλαστρο και σποραδικά να μη δίνεις το γάλα σου στο μωρό. Αυτό όμως είναι τελείως θεωρητικό, για μια μαμά με 4 παιδιά, γιατί το θήλαστρο είναι μια ιστορία χρονοβόρα.

Επίσης οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι παρενέργεια των αντικαταθλιπτικών!

http://en.wikipedia.org/wiki/Panic_attack#Causes

Μια δική μου θεωρία μπορεί να είναι η κακή κυκλοφορία, δηλαδή για να αφήσεις τις φόρμες και να βγεις έξω, φοράς, παπούτσια, ρούχα, εσώρουχα κλπ που αλλοιώνουν την κανονική κυκλοφορία του αίματος. Νομίζω παλιά οι κυρίες με τους κορσέδες είχαν σε τακτική βάση τέτοια προβλήματα.

Όπως και να έχει, είναι πιο σημαντικό να βρείτε ισορροπίες τώρα στο σπίτι.

για να συνελθω αναγκαστηκα να παρω οχι ενα αλλα δυο ηρεμηστικουλια.Οποτε παει ο θηλασμος δυστηχως.

1) Ποια ηρεμηστικά παίρνεις;

2) Ρώτησες τον γιατρό σου ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν σε ηρεμηστικά; Σε εγκύους που πρέπει να πάρουν ηρεμιστικά τι δίνει;

3) Τον θηλασμό να τον συνεχίσεις γιατί όταν πέφτουν οι ορμόνες του θηλασμού που δημιουργούν ευεξία και ηρεμία, η ψυχολογία της μαμάς χειροτερεύει. Ο τρόπος που επιδρά ο θηλασμός στην ψυχολογία είναι τέτοιος ώστε να υποστηρίζει τη μητέρα. Η μητέρα φύση έχει προνοήσει γι'αυτό.

4) Όσο για το "αν εγω ειμαι σε τετοια κατασταση μαλλον ουτε το μωρο δεν θα ειναι καλα μαζι μου" ισχύει μόνο στην περίπτωση που μπορεί να βλαψεις σωματικά το παιδί. Αν αισθάνεσαι δηλ. ότι το παιδί κινδυνεύει από σένα, ότι μπορέι να το χτυπήσεις,κτλ. Αν δεν ισχύει αυτό, τότε το παιδί είναι πάντα καλύτερα με τη μαμά του. ;) Ο θηλασμός χαλάρώνει και τη μητέρα και το παιδί.

Σε παρακαλώ απάντησε μου στο 1 και στο 2.

όποια/ος δεν έχει περάσει κρίση πανικού δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό και επίπονο είναι για το άτομο που πάσχει.

Στα 25 μου σε μια φάση με πολλά προβλήματα προσωπικά/οικογενειακά παρουσίασα κρίσεις πανικού. θυμάμαι ακόμη τη φορά που με έπιασε όταν ήμουν μέσα σε λεωφορείο και άρχισα να χτυπάω τις πόρτες φωνάζοντας. ακόμα θυμάμαι τα έντρομα πρόσωπα των επιβατών. πήρα την αγωγή μου και συνήλθα.

θέλω να πω, πως αυτές οι καταστάσεις είναι σοβαρές και χρειάζονται αγωγή. Μην κάνεις πειράματα και άκου τον γιατρό σου. Υγιές και ευτυχισμένο θα είναι το μωρό σου αν είσαι και εσύ, όχι αν το θηλάσεις. Έχει γίνει τόσο πιεστικό και ενοχικό το θέμα του θηλασμού που μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι αν δεν θηλάσουμε δεν είμαστε καλές μάνες. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με σχόλια του τύπου "ο θηλασμός χαλαρώνει την μαμά". τυχερές οι μανούλες που το βίωσαν έτσι, αλλά δεν είναι κανόνας και ας μην ωραιοποιούμε τα πράγματα. ξέρω γυναίκες με πληγωμένες θηλές και αβάσταχτο πόνο για μήνες, στη δική μου περίπτωση ήταν σαν να μου έπαιρνε όλη την ενέργεια. μετά από κάθε θηλασμό σερνόμουνα. δεν είχα κουράγιο να σηκωθώ.

εγώ θήλασα μέχρι τον 7ο και όχι αποκλειστικά. δεν το μπορούσα. με εξαντλούσε σωματικά και ψυχολογικά. όταν σταμάτησα να θηλάζω ήρθα στα ίσα μου, ήμουν πιο χαρούμενη και δοτική με το μωρό. και σήμερα που η μικρούλα μου κοντεύει 2 έχουμε μια πολύ στενή και όμορφη σχέση.

κοίτα λοιπόν κοριτσάκι να γίνεις καλά (γιατί το έχω περάσει και το ξέρω το λούκι) και θα δεις πόσο πιο καλή μαμά θα είσαι. Η elenip στα έγραψε πολύ σωστά.

μην κάνεις πειραματισμούς με σκευάσματα και θηλασμό. γιατί και εσύ δεν θα συνέλθεις και αυξάνει το ρίσκο να περάσει κάτι επικίνδυνο στο μωρό.

Εγώ κατάλαβα ότι η θεματοθέτρια θεωρεί το θηλασμό μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Δεν γράφει πλέον για να ζητήσει βοήθεια να συνεχίσει, γιατί ο θηλασμός τη χαλαρώνει κλπ. Πάντως ο θηλασμός στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται χαλαρή και ευχάριστη διαδικασία γύρω στο τρίμηνο, όχι στις 40 μέρες, όπως λένε! Για μερικές, δεν γίνεται και ποτέ, όπως έγραψες rosaki.

Προφανώς η προτεραιότητα είναι να νιώσει η μαμά καλά, γιατί αισθάνεται ότι είναι σε ένα αδιέξοδο, από το οποίο περιμένει κάποια φάρμακα να την ανακουφίσουν! Από εμπειρία έχει ήδη νιώσει ανακούφιση στις προηγούμενες περιπτώσεις, οπότε δεν δικαιούται κάποιος να ανακατεύεται και πολύ.

Εγώ θα πω ότι η Αγλαϊα είχε πει ότι ένα μπουκάλι μια στο τόσο δεν κάνει κακό, μπορεί να σωσει το θηλασμο. Η αποκλειστικότητα του θηλασμού δεν ειναι και θρησκεία... Και ότι υπάρχουν τρόποι να μην είναι επιβαρυντικός τόσο πολυ ο θηλασμός, δεν χρειάζεται να κλείνεται κανείς... Το κλείσιμο για εμένα είναι ο νούμερο ένα λόγος που ένας οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος, περα απο ορμονες, μπορεί να είναι unhappy! Τέλος πάντων το θέμα έχει καταλήξει να έχει ιατρική χροια και δεν είναι αρμόδια κάποια από εμάς να πει ότι ξερει την απόλυτη αλήθεια, όλα είναι σχετικά. Και κυρίως προέχει να νιώσει η μαμά καλά, να στηρίξει τα παιδιά της.

1) Ποια ηρεμηστικά παίρνεις;

2) Ρώτησες τον γιατρό σου ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν σε ηρεμηστικά; Σε εγκύους που πρέπει να πάρουν ηρεμιστικά τι δίνει;

3) Τον θηλασμό να τον συνεχίσεις γιατί όταν πέφτουν οι ορμόνες του θηλασμού που δημιουργούν ευεξία και ηρεμία, η ψυχολογία της μαμάς χειροτερεύει. Ο τρόπος που επιδρά ο θηλασμός στην ψυχολογία είναι τέτοιος ώστε να υποστηρίζει τη μητέρα. Η μητέρα φύση έχει προνοήσει γι'αυτό.

4) Όσο για το "αν εγω ειμαι σε τετοια κατασταση μαλλον ουτε το μωρο δεν θα ειναι καλα μαζι μου" ισχύει μόνο στην περίπτωση που μπορεί να βλαψεις σωματικά το παιδί. Αν αισθάνεσαι δηλ. ότι το παιδί κινδυνεύει από σένα, ότι μπορέι να το χτυπήσεις,κτλ. Αν δεν ισχύει αυτό, τότε το παιδί είναι πάντα καλύτερα με τη μαμά του. ;) Ο θηλασμός χαλάρώνει και τη μητέρα και το παιδί.

Σε παρακαλώ απάντησε μου στο 1 και στο 2.

1)Παιρνω τα Xanax των 0,5.

2)Ο γιατρος μου λεει οτι δυστηχως οι κρισεις πανικου αντιμετωπιζονται μονο με φαρμακευτικη αγωγη εστω και βραχυχρονια και κανενα δεν μου συνηστα να παρω ενω θηλαζω σε αντιθεση με τα αντικαταθλιπτικα που υπαρχουν και συμβατα με τον θηλασμο οπως τα Seroxat που μου εδωσε.

3)Οσο για τον θηλασμο σε καμια περιπτωση δεν τον θεωρω υπευθηνο για το προβλημα μου και οπως ειπα και στο αρχικο μου μηνυμα αισθανθηκα περηφανη που σε αυτο το παιδακι ειχα καταφερει αποκλειστικο εως τωρα.Και φυσικα με χαλαρωνει γιατι ουτε πληγωμενες θηλες εχω ουτε αισθανομαι πονο.Ηταν ολα πολυ καλα.Το μονο ισως που ηταν αρνητικο οτι με το θηλασμο η Σαντρουλα μου ξυπνουσε λιγο πιο συχνα απο οτι με το ξενο γαλα και ετσι και εγω δεν ξεκουραζομουν το ιδιο αλλα ειχε αλες ευκολιες οπως ξερετε.Οχι αποστειρωσεις κτλ.Συνεχιζω να βγαζω με το θηλαστρο γιατι παρολη τη δυσκολη κατασταση που βρισκομαι ακομα ελπιζω οτι μπορει να συνελθω καποια στιγμη.

4)Με αυτο που ειπα εννουσα οτι οταν ειμαι ετσι δεν εχω ενεργεια να την παιξω,να της μιλαω,να την εχω συνεχεια αγκαλια μου κτλ.Προς Θεου ποτε δεν ειχα σκεψεις να βλαψω τα παιδια μου.Ουτε καν εμενα την ιδια.Απλα δεν αντεχεται αυτο το αισθημα της θλιψης χωρις λογο και ακομα χειροτερα τωρα που αρχισαν παλι οι κρισεις πανικου.Ευτυχως που ο καλος μου με στηριζει οσο δεν παει αλλο.

Διαφημίσεις

Mommy4 ο θηλασμος ειναι το τελευταίο πράγμα που πρεπει να σε απασχολεί! Προτεραιότητα εχει να ειςαι εσυ καλα και να σε βλέπουν τα παιδια σου χαρούμενη!

Ξεχνά το θηλασμο και παρε τα φάρμακα κοπέλα μου ... Δεν υπαρχει κανένας λόγος για τύψεις, μην ακούσεις κανένα που υπονοεί οτι πρεπει να συνεχίσεις!

Καλή μου φίλη ειναι στη θέση σου και ξανάρχισε φαρμακευτική αγωγή αφότου γέννησε (την διέκοψε μονο κατα τη διάρκεια εγκυμοσύνης)

Χρησιμοποίησε το θηλαστρο για να βγάζεις γαλα αλλα οχι πολυ συχνά γιατι ατο τελος θα βγάζεις περισσότερο! Απλα αραιώνε τον αριθμό που το χρησιμοποιείς καθε μερα. Δηλαδή 5 φορές σήμερα για 20 λεπτά, 4 φορές αυριο για 18 λεπτά.... Καντο σταδιακά!

Ολα να σου πανε καλα!

Εντάξει θα τα χαρείς, όλα καλά θα πάνε. Κι αν δεν κατάφερες με τον θηλασμό είσαι η πρώτη ή η τελευταία; ή το μωρό θαρρείς δεν θα αναπτυχθεί μια χαρά; Μην έχεις τύψεις, συνέχισε να μιλάς με κόσμο - σου ξαναλέω πως είμαστε καλή παρέα για να ξεδίνεις λίγο που και που.

Και πραγματικά η καλή ψυχολογία της μαμάς και πολύ περισσότερο μιας πολύτεκνης μαμάς είναι το ζητούμενο.

Οσο για το παρελθόν... ε, άστο εκεί που είναι, όλοι έχουμε κουβαλησει τον σταυρό μας. Κάποιοι ίσως κουβαλάμε ιστορίες τραγικές, πληγές που πονούν ακόμη κλπ. Σημασία έχει το σήμερα και η προσπάθεια μας να ζήσουμε, να γελάμε, να μεγαλώνουμε γερά και χαρούμενα παιδιά!

Οτως ειστε πολυ καλη παρεα και με ανεβαζεται πολυ xena μου.Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σας.

:-P

Το σώμα της θηλάζουσας μητέρας παράγει ορμόνες που 1) χαλαρώνουν και 2) προκαλούν ευεξία. Αν δεν θηλάσεις, οι ορμόνες αυτές θα πέσουν και θα αισθάνεσαι χειρότερα. Άρα προσπάθησε να θηλάζεις όσο περισσότερο γίνεται για να εκμεταλλετείς τα φυσικά αντικαταθλιπτικά του θηλασμού.

Ορίστε;; Δηλαδή συμβούλευες την κοπέλα να συνεχίζει να θηλάζει και ας μην πάρει και τα φάρμακα;

Απο οτι ξερω και απο αλλα ποστ σου γιατρός δεν ειςαι

Ολα τα ποστ σου λένε οτι ο θηλασμοα χαλαρώνει.. Λοιπόν ας κουλαρουμε λίγο με τα καλα του θηλασμου οκ; Και εγω θηλαζα δυο χρόνια αλλα δεν υπαρχει περίπτωση να εβαζα σε κίνδυνο την οικογένεια μου και να μην πάρω φάρμακα.

Σιγουρα ειςαι πολυ λογική κοπέλα θα σε παρακαλούσα να προσεχείς με τις αυμβουλες που δίνεις σε μιας τόσο ευαίσθητη περίπτωση! Απλα κάτσε και σκέψου το ρίσκο του να μην λυθεί το πρόβλημα αυτο αμεςως!!

όποια/ος δεν έχει περάσει κρίση πανικού δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντικό και επίπονο είναι για το άτομο που πάσχει.

Στα 25 μου σε μια φάση με πολλά προβλήματα προσωπικά/οικογενειακά παρουσίασα κρίσεις πανικού. θυμάμαι ακόμη τη φορά που με έπιασε όταν ήμουν μέσα σε λεωφορείο και άρχισα να χτυπάω τις πόρτες φωνάζοντας. ακόμα θυμάμαι τα έντρομα πρόσωπα των επιβατών. πήρα την αγωγή μου και συνήλθα.

θέλω να πω, πως αυτές οι καταστάσεις είναι σοβαρές και χρειάζονται αγωγή. Μην κάνεις πειράματα και άκου τον γιατρό σου. Υγιές και ευτυχισμένο θα είναι το μωρό σου αν είσαι και εσύ, όχι αν το θηλάσεις. Έχει γίνει τόσο πιεστικό και ενοχικό το θέμα του θηλασμού που μας έχει κάνει να πιστεύουμε ότι αν δεν θηλάσουμε δεν είμαστε καλές μάνες. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με σχόλια του τύπου "ο θηλασμός χαλαρώνει την μαμά". τυχερές οι μανούλες που το βίωσαν έτσι, αλλά δεν είναι κανόνας και ας μην ωραιοποιούμε τα πράγματα. ξέρω γυναίκες με πληγωμένες θηλές και αβάσταχτο πόνο για μήνες, στη δική μου περίπτωση ήταν σαν να μου έπαιρνε όλη την ενέργεια. μετά από κάθε θηλασμό σερνόμουνα. δεν είχα κουράγιο να σηκωθώ.

εγώ θήλασα μέχρι τον 7ο και όχι αποκλειστικά. δεν το μπορούσα. με εξαντλούσε σωματικά και ψυχολογικά. όταν σταμάτησα να θηλάζω ήρθα στα ίσα μου, ήμουν πιο χαρούμενη και δοτική με το μωρό. και σήμερα που η μικρούλα μου κοντεύει 2 έχουμε μια πολύ στενή και όμορφη σχέση.

κοίτα λοιπόν κοριτσάκι να γίνεις καλά (γιατί το έχω περάσει και το ξέρω το λούκι) και θα δεις πόσο πιο καλή μαμά θα είσαι. Η elenip στα έγραψε πολύ σωστά.

μην κάνεις πειραματισμούς με σκευάσματα και θηλασμό. γιατί και εσύ δεν θα συνέλθεις και αυξάνει το ρίσκο να περάσει κάτι επικίνδυνο στο μωρό.

Πολυ λυπαμαι που εχεις περασει και εσυ απο κρισεις πανικου και εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι οποιος δεν το εχει περασει δεν μπορει να καταλαβει πως ειναι.Ποσο μαλλον οταν εχεις και καταθλιψη.Επαθα την πρωτη μου κριση πανικου 10 χρονια πριν στα 22 μου.Τοτε ειχα μονο την πρωτη μου κορη 2 χρονων.Ξαφνικα,χωρις λογο,χωρις να εχω στεναχωρηθει για κατι.Αντιθετως ειχα ρεπο απο την δουλεια μου εκεινη την μερα και καναμε ολη μερα βολτες με την μικρη και ειμασταν πολυ χαρουμενες.Ξαφνικα το βταδυ.ΜΠΑΜ.Σαν να εγινε εκρηξη μεσα μου.Φυσικα σαν πρωτη φορα που το παθαινα τρεχαμε στο νοσοκομειο μες τα μεσανυχτα να δουμε τι επαθα.Ε μετα τις κρισεις ακολουθησε και η καταθλιψη.Κανενας δεν μπορουσε να καταλαβει πως νοιωθω και τι ακριβως ειναι η κριση πανικου.Μου ελεγαν"Ελα βρε.Δεν ειναι τιποτα.Και εγω το παθαινω!!!!"Δεν το ευχομαι ουτε στον εχθρο μου κοριτσια.Ουτε την κριση πανικου ουτε την καταθλιψη.

Mommy4 ο θηλασμος ειναι το τελευταίο πράγμα που πρεπει να σε απασχολεί! Προτεραιότητα εχει να ειςαι εσυ καλα και να σε βλέπουν τα παιδια σου χαρούμενη!

Ξεχνά το θηλασμο και παρε τα φάρμακα κοπέλα μου ... Δεν υπαρχει κανένας λόγος για τύψεις, μην ακούσεις κανένα που υπονοεί οτι πρεπει να συνεχίσεις!

Καλή μου φίλη ειναι στη θέση σου και ξανάρχισε φαρμακευτική αγωγή αφότου γέννησε (την διέκοψε μονο κατα τη διάρκεια εγκυμοσύνης)

Χρησιμοποίησε το θηλαστρο για να βγάζεις γαλα αλλα οχι πολυ συχνά γιατι ατο τελος θα βγάζεις περισσότερο! Απλα αραιώνε τον αριθμό που το χρησιμοποιείς καθε μερα. Δηλαδή 5 φορές σήμερα για 20 λεπτά, 4 φορές αυριο για 18 λεπτά.... Καντο σταδιακά!

Ολα να σου πανε καλα!

Baby Cute σωστα λες οτι στην κατασταση μου να εχω προτεραιοτητα να γινω καλα αλλα ειναι η αδικια που με τρωει.Αλλες κοπελες πονουν στο θηλασμο με ματωμενες θηλες και δεν τα παρατανε και εγω που εχω τοσο γαλα και δεν ποναω καθολου να το κοψω για αλλο λογο?Φυσικα δεν θα ρισκαρω την υγεια του μωρου μου αν παιρνω τα φαρμακα.Αν ειχα μεινει μονο στα αντικαταθλιπτικα που ειναι συμβατα με το θηλασμο θα συνεχιζα αλλα με τα ηρεμηστικα δεν το ρισκαρω.Ομως θα συνεχισω για λιγες μερες να τραβαω γαλα με το θηλαστρο να μην μου κοπει αμεσως.Εχω μια ελπιδα οτι ισως σε καμια δεκαρια μερες που συνηθως αρχιζει η δραση των αντικαταθλιπτικων να μην χρειαζομαι τα ηρεμηστικα καςι να επανελθω στον θηλασμο.Αλλα ακομα και αν οχι το παιρνω πιο χαλαρα σιγα σιγα το θεμα γιατι οσο το σκεφτομαι τοσο αγχωνομαι και επειδεινωνεται η κατασταση μου.Αρκει να σταματησει αυτο το μαρτυριο που ζω.

Baby Cute σωστα λες οτι στην κατασταση μου να εχω προτεραιοτητα να γινω καλα αλλα ειναι η αδικια που με τρωει.Αλλες κοπελες πονουν στο θηλασμο με ματωμενες θηλες και δεν τα παρατανε και εγω που εχω τοσο γαλα και δεν ποναω καθολου να το κοψω για αλλο λογο?Φυσικα δεν θα ρισκαρω την υγεια του μωρου μου αν παιρνω τα φαρμακα.Αν ειχα μεινει μονο στα αντικαταθλιπτικα που ειναι συμβατα με το θηλασμο θα συνεχιζα αλλα με τα ηρεμηστικα δεν το ρισκαρω.Ομως θα συνεχισω για λιγες μερες να τραβαω γαλα με το θηλαστρο να μην μου κοπει αμεσως.Εχω μια ελπιδα οτι ισως σε καμια δεκαρια μερες που συνηθως αρχιζει η δραση των αντικαταθλιπτικων να μην χρειαζομαι τα ηρεμηστικα καςι να επανελθω στον θηλασμο.Αλλα ακομα και αν οχι το παιρνω πιο χαλαρα σιγα σιγα το θεμα γιατι οσο το σκεφτομαι τοσο αγχωνομαι και επειδεινωνεται η κατασταση μου.Αρκει να σταματησει αυτο το μαρτυριο που ζω.

Αγάπη μου ο μόνος λόγος που έχεις ενοχές και σε τρωει η αδικία ειναι γιατι σε κάνουν άλλοι να νοιωθεις ετςι! Μονη σου θα ένιωθες τύψεις που δίνεις άλλο γαλατακι στο μπεμπακι; Γιατι; Το γεννησες, του έδωσες ζωή! Κάτι πολυ παραπάνω απο άλλες που δεν δώσανε στα μπεμπακια τους αυτη την ευκαιρία (έχεις δει σε αλλα ποστ του φορουμ τι γίνεται);

Ειςαι μανούλα για 4η φορά, και σε νοιάζει αν θα δώσεις στήθος;

Να σαι καλα και εσυ και η οικογένεια σου, να ειςαι ήρεμη και χαρούμενη και να περνάτε υπέροχες στιγμές μαζί, γιατι ειναι μοναδικές και δεν θα τις ξανά ζήσεις και ξεχνά τα μικροπράγματα :-)

η baby Cute στα γράφει πολύ σωστά και συγκροτημένα. υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη αγάπης για τα παιδιά από την απόφασή σου να έχεις 4?

έχω φρικάρει με το πόση σημασία έχει αποκτήσει ο θηλασμός. πραγματικά πιστεύω ότι όλη αυτή η υπόγεια πίεση που δεχόμαστε νυν και μελλοντικές μαμάδες περί θηλασμού σε λίγο χρόνια θα οδηγήσει στο να περιοριστεί πολύ ο αριθμός των μαμάδων που θηλάζουν.

βγάλτο από το μυαλό σου και κοίτα να γίνεις καλά. δεν θέλω να σε απογοητεύω αλλά η αγωγή -τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση κράτησε καιρό-. μετά όταν συνήλθα παρακολουθήσα κάποια σεμινάρια διαχείρισης και πια όταν με πιάνει εφαρμόζω κάποιες τεχνικές με ανάσες και τελειώνει μέσα σε 5 λεπτά.

εγώ γνωρίζω αρκετές μαμάδες που θηλάσαν για χρόνια, αλλά πέρα από αυτό δεν πολυτρελάθηκαν να ασχοληθούν με τα μωρά. θέλω να πω, πως το δίπολο μαμά που θηλάζει = καλή μαμά, μαμά που δεν θηλάζει = κακή μαμά είναι μια $$$$κία και μισή που με κάποιο τρόπο μας έχει φυτευτεί στο κεφάλι τα τελευταία χρόνια και μας ταλαιπωρεί όλες.

εγώ σε θαυμάζω και το λέω ειλικρινά. ενώ είχες ιστορικό κατάθλιψης στις προηγούμενες εγκυμοσύνες, αποφασίζεις να ξαναπεράσεις το λούκι και να γίνεις πάλι μαμά. δεν ξέρω πολλές (μάλλον καμία) που θα έδειχναν τέτοια δύναμη και αποφασιστικότητα. γίνε γρήγορα καλά γιατί έχεις να δώσεις πολλά, τόσα πολλά που ούτε η ίδια το έχεις συνειδητοποιήσει. τα παιδάκια σου είναι πολύ τυχερά που έχουν εσενα για μανούλα...

1)Παιρνω τα Xanax των 0,5.

2)Ο γιατρος μου λεει οτι δυστηχως οι κρισεις πανικου αντιμετωπιζονται μονο με φαρμακευτικη αγωγη εστω και βραχυχρονια και κανενα δεν μου συνηστα να παρω ενω θηλαζω

Να πεις στον γιατρό σου ότι το Xanax είναι συμβατό με τον θηλασμό. Level 1

Low risk. Moderately safe.

Ας μας πει και τις άλλες εναλλακτικές, να τις ψάξουμε(αν υπάρχει και κάποιο Level 0).

Ορίστε;; Δηλαδή συμβούλευες την κοπέλα να συνεχίζει να θηλάζει και ας μην πάρει και τα φάρμακα;

Απο οτι ξερω και απο αλλα ποστ σου γιατρός δεν ειςαι

Ολα τα ποστ σου λένε οτι ο θηλασμοα χαλαρώνει.. Λοιπόν ας κουλαρουμε λίγο με τα καλα του θηλασμου οκ; Και εγω θηλαζα δυο χρόνια αλλα δεν υπαρχει περίπτωση να εβαζα σε κίνδυνο την οικογένεια μου και να μην πάρω φάρμακα.

Σιγουρα ειςαι πολυ λογική κοπέλα θα σε παρακαλούσα να προσεχείς με τις αυμβουλες που δίνεις σε μιας τόσο ευαίσθητη περίπτωση! Απλα κάτσε και σκέψου το ρίσκο του να μην λυθεί το πρόβλημα αυτο αμεςως!!

Ας το ξαναπώ λοιπόν:ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΚΑΙ ΤΑ 2 ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ.

Αυτά.

Mommy4,εχω παθει κ εγω μια φορα κριση πανικου σε μια περιοδο αγχους παλιοτερα.Ευτυχως ηταν ενα μεμονομενο γεγονος,χωρις καποιο αλλο περιστατικο,μεχρι τωρα.

Σε καταλαβαινω κ ως μητερα κ ως θηλαζουσα.

Αυτο που θα σε συμβουλευα ειναι να κοιταξεις πρωτα να εισαι καλα εσυ,για να μη θεσεις κ τη ζωη του μωρου σου σε κινδυνο.Μη σκεφτεσαι τιποτα γιατι αγχωνεσαι κ αυτο μονο αρνητικα μπορει να επηρεασει την κατασταση σου.

Να κοιτας το τωρα.Αυριο μπορει τα πραγματα να ειναι καλυτερα κ να κανεις επαναγαλακτισμο αφου το θες τοσο πολυ να θηλασεις!Οταν θες κατι πολυ,παρα πολυ , το καταφερνεις!

Στοχος λοιπον καλη ψυχολογια κ αισιοδοξια!