Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΜΑ 8χρονου!!!

Μαμά Λίζα

Recommended Posts

Ανήκουστο!!!! Πιστεύετε ότι το παιδάκι αυτό μπορεί να το ξεπεράσει ποτέ αυτό το σοκ και να του αρέσει πλέον το σχολείο??

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=559490

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το διάβασα κι εγώ και τρελλαθηκα...

Δεν πιστεύετε ότι θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να περνούν ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα από εξετάσεις για να πιστοποιείται η ψυχική τους ισορροπία ?

Δεν το καταλαβαίνω γιατί ένας εκπαιδευτικός να λειτουργεί σαν ένας δημόσιος υπάλληλος και να μην ελέγχεται η καταλληλότητά του εφόσον έχει να κάνει με παιδικές ψυχές ?

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

Συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.. επειδή δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί σίγουρα το θέμα θα εξεταστεί από τους αρμόδιους... το θέμα είναι πως κανείς δεν μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά μας από τον κάθε ανώμαλο, παιδόφιλο, κομπλεξικό, παιδεραστή που μπορεί να είναι δάσκαλος / καθηγητής σε ένα σχολείο... εγώ αυτό που πιστεύω είναι πως δεν μπορεί ξαφνικά μία ωραία πρωία ο συγκεκριμένος δάσκαλος να έδειξε αυτή την συμπεριφορά (εάν όντως το έκανε) .... σίγουρα κάτι θα είχε φανεί ότι δεν πήγαινε καλά με δαύτον.... πως λοιπόν προστατεύεται το παιδί μας στο σχολείο?? μάλλον από το φιλότιμο και την ευαισθησία των λοιπών παιδαγωγών οι οποίοι κατ' εμέ όταν βλέπουν περίεργες συμπεριφορές συναδέλφων να ενημερώνουν την διεύθυνση... από εκεί και πέρα αυτό που είπε (εάν το είπε) η διευθύντρια ότι ο δάσκαλος επειδή είχε κινητικές δυσκολίες έβαλε 2 άλλα παιδάκια να φυλάνε την πόρτα μην φύγει το άτυχο παιδάκι μου φαίνεται επιεικώς απαράδεκτο.. δηλ. άμα είμαι δάσκαλος και έχω κινητικές δυσκολίες και θέλω να πω κάτι σε ένα παιδί και αυτό πάει να φύγει από την τάξη τι κάνω? βάζω 8 χρονα μπράβους στην πόρτα??? απαράδεκτη και η διευθύντρια να λέει τέτοιες αρλούμπες.... ελπίζω εάν τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει το άρθρο να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο "δάσκαλός"... έχω και πρόταση: να τον βάλουν στην τάξη και να τον χαστουκίσει όλο το σχολείο!!!! εκτός του ότι να πάρει πόδι άμεσα από το επάγγελμα...

Δεν πιστεύετε ότι θα έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να περνούν ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα από εξετάσεις για να πιστοποιείται η ψυχική τους ισορροπία ?

Δεν είμαι σίγουρη αλλά, κατά τη γνώμη μου, ένα τέτοιο σενάριο θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τους γονείς.

697577wcowvfyq3s.gif

Προσπαθώ να καταλάβω το 8χρονο που παίρνει εντολή από το δάσκαλο να χτυπήσει συμμαθητή του και δεν μπορώ. Αν δεν το κάνει τι; Θα έχει συνέπειες που δεν το έκανε; Και έστω βρέθηκαν κανα-δυο και άκουσαν το δάσκαλο. Προσπαθώ πάλι να καταλάβω την υπόλοιπη τάξη με τα 8χρονα που παρακολουθούσαν σαν να μην τρέχει τίποτα και που δεν ανέφεραν εκείνα πρώτα πουθενά τίποτα και πάλι δεν μπορώ να το καταλάβω.

Όσοι έγραψαν στο λινκ, κανα-δυο που φαίνονται να γνωρίζουν προσωπικά καταστάσεις, αφήνουν να εννοηθεί ότι τα πράγματα έχουν πολλές πτυχές που δεν έχουν παρουσιαστεί ξεκάθαρα.

Δεν είμαι σίγουρη αλλά, κατά τη γνώμη μου, ένα τέτοιο σενάριο θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τους γονείς.

Υπάρχουν επαγγέλματα οπως του δασκάλου η των ανθρώπων που εχουν στα χέρια τους όπλα που πρεπει να ελέγχεται η ψυχική τους υγεία.

Όσοι έγραψαν στο λινκ, κανα-δυο που φαίνονται να γνωρίζουν προσωπικά καταστάσεις, αφήνουν να εννοηθεί ότι τα πράγματα έχουν πολλές πτυχές που δεν έχουν παρουσιαστεί ξεκάθαρα.

Αυτό πρόσεξα κι εγώ. Έχω την εντύπωση ότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

Υπάρχουν επαγγέλματα οπως του δασκάλου η των ανθρώπων που εχουν στα χέρια τους όπλα που πρεπει να ελέγχεται η ψυχική τους υγεία.

Οι αστυνομικοί ελέγχονται (ανά πενταετία, νομίζω). Οι δάσκαλοι δύσκολο μου φαίνεται να συμφωνήσουν αφού δεν δέχονται ούτε την απλή αξιολόγηση!

Διαφημίσεις

Γιατί πρέπει να ελέγχεται η ψυχική υγεία του δασκάλου αλλά όχι του γονέα; :roll:

697577wcowvfyq3s.gif

Γιατί πρέπει να ελέγχεται η ψυχική υγεία του δασκάλου αλλά όχι του γονέα; :roll:

Γιατι ο δάσκαλος η καθηγητής εχει κατω απο την εποπτεία του οχι 1-2 , αλλα τουλαχιστον 20 παιδιά.

Γιατι ο δάσκαλος πληρώνεται απο τους φόρους του γονέα, και δεν δέχομαι κάποιος τον οποίο πληρώνω να μην κάνει σωστά τη δουλεια του, πόσο περισσότερο να βλάψει το παιδί μου. Παντα υπαρχει η δυνατότητα στο δημόσιο τομέα ένα τέτοιο ατομο να συνταξιοδοτηθεί η να εργαστεί σε κάποιο γραφείο.

Γιατι έτυχα σε καθηγητές που είχαν τετοια προβλήματα και δεν μου έμαθαν πράγματα που όφειλαν ως εκπαιδευτικοί.

Θα ήταν λίγο δύσκολο πρακτικά να ελέγχεται η ψυχική υγεία όλων των γονέων του κόσμου.

Και είναι κάτι που δεν μπορεί να υποχρεώσεις τον άλλον να το κάνει γιατί αντιτίθεται στην ατομική ελευθερία του καθενός

Αν όμως υπάρχουν γονείς με ψυχολογικά προβλήματα που αποτελούν κίνδυνο για το μεγάλωμα των παιδιών , τότε το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Γιατι ο δάσκαλος η καθηγητής εχει κατω απο την εποπτεία του οχι 1-2 , αλλα τουλαχιστον 20 παιδιά.

Και τι θα πει αυτό; Στο καθένα από αυτά τα 20 παιδιά αντιστοιχεί τουλάχιστον ένας γονιός/κηδεμόνας. Γιατί να σταθώ στον δάσκαλο μόνο; Η ψυχική ανισορροπία του δασκάλου θα τα βλάψει αλλά του γονιού όχι;

Γιατι ο δάσκαλος πληρώνεται απο τους φόρους του γονέα, και δεν δέχομαι κάποιος τον οποίο πληρώνω να μην κάνει σωστά τη δουλεια του, πόσο περισσότερο να βλάψει το παιδί μου.

Πληρώνεται λες άρα είναι υποχρεωμένος να φέρεται καλά στα παιδιά. Δεκτόν. Για τους γονείς τι λες; (Επειδή αυτή ήταν η ερώτηση...). Δεν έχουν υποχρεώσεις;!

Θα ήταν λίγο δύσκολο πρακτικά να ελέγχεται η ψυχική υγεία όλων των γονέων του κόσμου.

Πράγματι…

Και είναι κάτι που δεν μπορεί να υποχρεώσεις τον άλλον να το κάνει γιατί αντιτίθεται στην ατομική ελευθερία του καθενός

Γι' αυτό είπα πιο πάνω ότι δεν ξέρω αν θα έκανε καλό μια τέτοια κίνηση (ούτε να τη φανταστώ δε μπορώ για να είμαι ειλικρινής :eek:). Παρόλα αυτά, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το διαχωρισμό γονιού/εκπαιδευτικού ως προς αυτό το κομμάτι... Δηλ. ή είναι όντως ατομική ελευθερία (όλων) ή δεν είναι. Κι από την άλλη φυσικά είναι το δικαίωμά των παιδιών στην καλή μεταχείριση.

Αν όμως υπάρχουν γονείς με ψυχολογικά προβλήματα που αποτελούν κίνδυνο για το μεγάλωμα των παιδιών , τότε το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν

Δυστυχώς πολλές φορές η κακομεταχείριση/κακοποίηση δε γίνεται αντιληπτή ή δεν θέλει κανείς να αναλάβει την ευθύνη...

697577wcowvfyq3s.gif

Κορίτσια, χθες βγήκε ο πατέρας του παιδιού στον Ευαγγελάτο κ είπε ότι τα υπόλοιπα παιδια εχουν απομονώσει το παιδί. Φοβούνται λέει μην μπλεξουν. Αυτό εγινε κατόπιν συμβουλή των υπόλοιπων γονέων για να μην μπλέξουν λέει.

Αυτό ειναι ακόμα πιο τραγικό. Εμ το παιδί χτυπήθηκε, εχει τωρα να αντιμετωπίσει κ την απομόνωση από τους συμμαθητες του.

Θα συμφωνήσω λοιπόν οτι κ οι γονεις χρειάζονται εκπαίδευση....μαθαίνουν λοιπόν στα παιδια τους να σκύβουν το κεφάλι, να βάζουν την ουρά στα σκέλια κ να αποδέχονται την βία που καποια στιγμή ίσως να χτυπήσει κ την δική τους πόρτα.

Να δείτε που στο τελος ο δάσκαλος θα βγει κ θύμα..

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΟΤΕΣ!!!!

Διαφημίσεις

Προσπαθώ να καταλάβω το 8χρονο που παίρνει εντολή από το δάσκαλο να χτυπήσει συμμαθητή του και δεν μπορώ. Αν δεν το κάνει τι; Θα έχει συνέπειες που δεν το έκανε; Και έστω βρέθηκαν κανα-δυο και άκουσαν το δάσκαλο. Προσπαθώ πάλι να καταλάβω την υπόλοιπη τάξη με τα 8χρονα που παρακολουθούσαν σαν να μην τρέχει τίποτα και που δεν ανέφεραν εκείνα πρώτα πουθενά τίποτα και πάλι δεν μπορώ να το καταλάβω.

Εμείς όμως σαν γονείς δεν λέμε στα παιδιά μας: πρέπει να ακούς την δασκάλα σου, να κάνεις αυτό που λέει για να είσαι καλό παιδί?? και εδώ τίθεται το τραγικό ερώτημα... εάν ο δάσκαλος του πει να πάει να πνιγεί κανονικά θα πρέπει να πάει με σύμφωνη γνώμη δική μας... μιλάμε για 8χρονα όχι για παιδιά που έχει ωριμάσει η κρίση τους και μπορεί έστω και λίγο να αξιολογήσουν αυτό που τους λέει... ειλικρινά έχω στεναχωρηθεί με αυτό το θέμα γιατί κάθομαι και σκέφτομαι ότι μεγαλώνουμε τα παιδιά μας όσο καλύτερα μπορεί ο καθένας και τελικά το κακό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή... να ήμουν η μητέρα παιδιού που χτύπησε το 8χρονο να φουντάρω αυτή τη στιγμή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο δάσκαλος επέλεξε να κάνει ένα λειτούργημα και θα πρέπει να ελέγχεται εάν είναι ικανός να το κάνει γιατί θα περάσουν δεκάδες / εκατοντάδες ψυχές από τα χέρια του... από εκεί και πέρα εάν ένας άνθρωπος επέλεξε να γίνει γονιός αλλά δεν έχει τα προσόντα να το κάνει θα κριθεί από τα παιδιά του και μόνο ο κοινωνικός περίγυρος μπορεί να επέμβει για να σωθούν τα παιδιά του (μιλάμε για σοβαρές περιπτώσεις, έτσι?) .... τον δάσκαλό όμως δεν τον έχω επιλέξει εγώ προσωπικά.... είμαι αναγκασμένη να τον εμπιστευτώ χωρίς να τον ξέρω... οπότε ναι, το εκπαιδευτικό σύστημα είναι υποχρεωμένο να με προστατέψει ελέγχοντας τους λειτουργούς του.. από εκεί και πέρα εγώ προσωπικά θεωρώ ότι φέρω ευθύνη ως γονέας με την συμμετοχή μου στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όπου μπορώ να έχω έστω μία εικόνα του τί γίνεται στο σχολείο.... τι συζητάμε όμως? εγώ στέλνω το παιδί μου στον παιδικό και στις συναντήσεις γονέων και κηδεμόνων ζήτημα να έρχεται το 1/3 των γονέων...

Ο δάσκαλος επέλεξε να κάνει ένα λειτούργημα και θα πρέπει να ελέγχεται εάν είναι ικανός να το κάνει γιατί θα περάσουν δεκάδες / εκατοντάδες ψυχές από τα χέρια του... από εκεί και πέρα εάν ένας άνθρωπος επέλεξε να γίνει γονιός αλλά δεν έχει τα προσόντα να το κάνει θα κριθεί από τα παιδιά του και μόνο ο κοινωνικός περίγυρος μπορεί να επέμβει για να σωθούν τα παιδιά του (μιλάμε για σοβαρές περιπτώσεις, έτσι?) .... τον δάσκαλό όμως δεν τον έχω επιλέξει εγώ προσωπικά.... είμαι αναγκασμένη να τον εμπιστευτώ χωρίς να τον ξέρω... οπότε ναι, το εκπαιδευτικό σύστημα είναι υποχρεωμένο να με προστατέψει ελέγχοντας τους λειτουργούς του.. από εκεί και πέρα εγώ προσωπικά θεωρώ ότι φέρω ευθύνη ως γονέας με την συμμετοχή μου στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όπου μπορώ να έχω έστω μία εικόνα του τί γίνεται στο σχολείο.... τι συζητάμε όμως? εγώ στέλνω το παιδί μου στον παιδικό και στις συναντήσεις γονέων και κηδεμόνων ζήτημα να έρχεται το 1/3 των γονέων...

Συμφωνώ απόλυτα.

Και επίσης να συμπληρώσω το κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι γονείς να υποστηρίξουν εγγράφως τα λεγόμενά τους.

Ο καθένας λέει "άσε που να μπλέξω τώρα......" με αποτέλεσμα να μένουν μόνο στα λόγια τα παράπονα και ναι μεν να φεύγει ο δάσκαλος από το σχολείο αλλά να πηγαίνει σε άλλο σχολείο και να την πληρώνουν άλλα παιδιά.

Η νοοτροπία αυτή -ας φύγει το πρόβλημα από το δικό μας σχολείο και δεν μας νοιάζει παρακάτω- είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Όσο δεν μαζεύονται οι γονείς να αντιμετωπίζουν ΕΠΩΝΥΜΩΣ σοβαρά τέτοιου είδους καταστάσεις, τόσο θα συνεχίζονται αυτά.

PS: Το δικό μου παιδί με ρώταγε χτες βράδυ "Μα καλά ρε μαμά, ο δάσκαλος είπε στα παιδιά να χτυπήσουν ένα άλλο παιδί κι αυτά το κάνανε? Εγώ δεν θα το'κανα.....κι αν δεν το'κανα με μετά με χτύπαγε εμένα?...αλλά ακόμα κι αν με χτύπαγε πάλι δεν θα το έκανα"

και συνεχίστηκε μια μεγάλη συζήτηση.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

PS: Το δικό μου παιδί με ρώταγε χτες βράδυ "Μα καλά ρε μαμά, ο δάσκαλος είπε στα παιδιά να χτυπήσουν ένα άλλο παιδί κι αυτά το κάνανε? Εγώ δεν θα το'κανα.....κι αν δεν το'κανα με μετά με χτύπαγε εμένα?...αλλά ακόμα κι αν με χτύπαγε πάλι δεν θα το έκανα"

και συνεχίστηκε μια μεγάλη συζήτηση.

Αυτο το εχω κι εγω απορια, πως συμμετειχαν ολα τα παιδια σε αυτο?

Και επειδη απο οτι καταλαβα υπαρχουν αμφιβολιες για το περιστατικο ειμαι πραγματικα περιεργη για το τι εγινε πραγματικα και αν και πως εχει διαστρεβλωθει η αληθεια. Φανταζομαι με μερικες ερωτησεις στους συμμαθητες θα ηταν ευκολο να το διασταυρωσουν.

Eγω κοριτσια το ειδα στη τηλεοραση αυτο...δηλαδη εγινε τι?ενας δασκαλος εβαλε τα παιδακια σε ενα τρυπακι να γινουν θυτες ,θυματα και παρατηρητές ενδοσχολικης βιας? πρωσοπικα αυτο που θα με απασχολουσε σαν μανα θα ηταν πως θα ελεγα στον αντρα μου οτι ο δασκαλος εκανε κατι τετοιο...!!!θα τον ειχε σκοτωσει δεν υπαρχει περιπτωση και σας μιλαω ειλικρινα...!!!!!τι θα στελνω το κοπελι μου στο σχολειο και θα του κανε τετοιο ψυχολογικο πολεμο ο δασκαλος????ντα αυτη ειναι η δουλεια του...???τα λογια ειναι περριτα

Αυτο το εχω κι εγω απορια, πως συμμετειχαν ολα τα παιδια σε αυτο?

Και επειδη απο οτι καταλαβα υπαρχουν αμφιβολιες για το περιστατικο ειμαι πραγματικα περιεργη για το τι εγινε πραγματικα και αν και πως εχει διαστρεβλωθει η αληθεια. Φανταζομαι με μερικες ερωτησεις στους συμμαθητες θα ηταν ευκολο να το διασταυρωσουν.

οχι κοπελαρα μου...!!!!!στ ρεπορταζ ειπαν οτι δεν σηκωθηκαν ολα τα παιδια...!!!!!!!!!!!και το τονιζω αυτο

Ως εκπαιδευτικός, ένα βασικό που έχω να πω είναι....Αφήστε να τελειώσει η υπόθεση! Είναι αρκετά περίεργο το όλο θέμα και πάρα πολύ σοβαρό για να συζητιέται έτσι και να στοχοποιούνται άνθρωποι. Ας ολοκληρωθεί στη δικαιοσύνη και μετά -αν είναι όντως έτσι τα πράγματα- ο δάσκαλος όχι απλά να απολυθεί, αλλά να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή.

Πάντως πολλές φορές έχουν βγει στη δημοσιότητα διάφορα περιστατικά στα οποία η πραγματικότητα ήταν πολύ μακριά από τον τρόπο που παρουσιάστηκαν.

Ακόμα, οι σοβαροί εκπαιδευτικοί (γιατί υπάρχουν και καραγκιόζηδες -και ζητάω συγνώμη από την συμπαθή φιγούρα της λαϊκής παράδοσης-) το πρώτο πράγμα που λένε είναι ανά τακτά διαστήματα ψυχιατρική και ιατρική εξέταση. Η εξετάσεις που κάνουμε είναι τυπικές για το διορισμό μας και από εκεί και πέρα δεν ξανακάνουμε για όσα χρόνια εργαζόμαστε.

Επίσης, δεν λέμε σε καμία περίπτωση όχι στην αξιολόγηση. Λέμε όχι στην αξιολόγηση που σκοπό έχει τη μέιωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και όχι την βελτίωση τους.

Ως εκπαιδευτικός, ένα βασικό που έχω να πω είναι....Αφήστε να τελειώσει η υπόθεση! Είναι αρκετά περίεργο το όλο θέμα και πάρα πολύ σοβαρό για να συζητιέται έτσι και να στοχοποιούνται άνθρωποι. Ας ολοκληρωθεί στη δικαιοσύνη και μετά -αν είναι όντως έτσι τα πράγματα- ο δάσκαλος όχι απλά να απολυθεί, αλλά να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή.

Πάντως πολλές φορές έχουν βγει στη δημοσιότητα διάφορα περιστατικά στα οποία η πραγματικότητα ήταν πολύ μακριά από τον τρόπο που παρουσιάστηκαν.

Ακόμα, οι σοβαροί εκπαιδευτικοί (γιατί υπάρχουν και καραγκιόζηδες -και ζητάω συγνώμη από την συμπαθή φιγούρα της λαϊκής παράδοσης-) το πρώτο πράγμα που λένε είναι ανά τακτά διαστήματα ψυχιατρική και ιατρική εξέταση. Η εξετάσεις που κάνουμε είναι τυπικές για το διορισμό μας και από εκεί και πέρα δεν ξανακάνουμε για όσα χρόνια εργαζόμαστε.

Επίσης, δεν λέμε σε καμία περίπτωση όχι στην αξιολόγηση. Λέμε όχι στην αξιολόγηση που σκοπό έχει τη μέιωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και όχι την βελτίωση τους.

Συγνώμη βρε κοπέλα μου αλλά όταν λέμε αξιολόγηση αυτό δεν σημαίνει πρακτικά ότι οι σκάρτοι θα φύγουν από το επάγγελμα? οπότε δεν θα υπάρξει μείωση αναγκαστικά? τώρα με τι κριτήρια θα γίνει αυτή η αξιολόγηση είναι άλλο θέμα... αλλά όπως και σε πολλά άλλα επαγγέλματα όταν τίθεται κάτι καινούργιο όλοι κοιτάνε να κρατήσουν την θέση τους με νύχια και με δόντια... στο δικό σας επάγγελμα όμως τα πράγματα είναι πολύ ιδιαίτερα.. εγώ π.χ. εάν κάνω βλακεία στην δουλειά μου δεν θα έχει καμία επίπτωση σε συνανθρωπο... η βλακεία όμως στο δικό σας επάγγελμα (βλεπε παιδεραστή καθηγητή σε γυμνάσιο πριν λίγους μήνες πριν) σημαδεύει παιδική ψυχή.... θεωρώ λοιπόν πως όλοι θα έπρεπε να έχουν πιο ανοιχτούς ορίζοντες όταν π.χ. προτείνεται αξιολόγηση στην εκπαίδευση.. γιατι όλοι σκέφτονται ότι θα μείνουν οι αρεστοί και θα φύγουν αυτοί που δεν το αξίζουν... με αυτή την λογική όμως δεν πάμε ποτέ μπροστά... και απλά θα σχολιάζουμε τα θέματα που θα σκάνε.... εγώ όπως έγραψα και πιο πάνω πιστεύω ότι ως γονείς θα πρέπει να είμαστε πολυ κοντά στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να επηρεάζονται από έξωθεν παράγοντες και η διοίκηση του κάθε σχολείου να μπορεί να "παρακολουθεί" και αξιολογεί τους παιδαγωγούς.. επίσης, ισχύει και αυτό που γράφηκε ότι "ξέρουμε αλλά δεν μιλάμε".... θα σου πω παράδειγμα από τα δικά μου σχολικά χρόνια.. είχα καθηγητή που κοιμόταν στην τάξη!! στην Γ Γυμνασίου.... όλοι το ήξεραν, γονείς - παιδιά - καθηγητές.... η απάντηση: έλα μωρέ, ο άνθρωπος είχε ήδη ένα κοριτσάκι στο σπίτι μετά γεννήθηκαν δίδυμα και δεν μπορούσε να κοιμηθεί στο σπίτι... μπορεί να φαίνεται αστείο το περιστατικό, εκείνη την χρονιά όμως έμεινα τόσο πίσω στα μαθηματικά (ήταν μαθηματικός ο συγκεκριμένος ηλίθιος που μετά, επειδή δεν μου άρεσαν και ιδιαίτερα, δεν μπόρεσα ποτέ να κερδίσω το χαμένο έδαφος όταν πήγα Λύκειο...

στο συγκεκριμένο περιστατικό όσο και να έχει αλλοιωθεί η αλήθεια, σίγουρα υπάρχει μεμπτό από την πλευρά του δασκάλου.... την αλήθεια μπορούμε και να μην την μάθουμε και ποτέ γιατί δεν νομίζω ότι τα κανάλια θα ασχοληθούν και άλλο.. οι γονείς του συγκεκριμένου παιδιού ίσως και από την δημοσιότητα που πήρε το θέμα να προσπαθήσουν να ρίξουν τους τόνους (για την ψυχολογία του παιδιού) και μην σας κάνει εντύπωση εάν ο συγκεκριμένος δάσκαλος πάρει καμία μετάθεση για αλλού... αλήθεια το όνομά του και την φωτογραφία του δεν θα έπρεπε να την δείξουν??

Δουλειά του κοινωνικού λειτουργού ειναι να εποπτεύει οικογένειες όπου πιθανόν πρεπει να προστατευτούν τα συμφέροντα του ανηλίκου, δουλεια του γονέα ειναι η προστασία του παιδιού του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...