Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

«λευκό» πενθήμερο τουρισμού

Ελισα24

Recommended Posts

Κι αλλες δυο μερες κλειστα τα σχολεια φετος...αλλα οχι οι επιχειρησεις και το δημοσιο φυσικα.

Τι θα κανουμε οι εργαζομενες μητερες εκεινες τις δυο επιπλεον μερες που κι αυτες που εχουμε κενες στο σχολειο, δεν τις βγαζουμε καθε χρονο και χρυσοπληρωνουμε γυναικες και παιδικους; Οι αδειες στο σχολειο ειναι που μας εμποδιζουν να παμε διακοπες η που μας εχουν αδειασει τα πορτοφολια και τωρα θα μας αδειασουν κι αλλο με τις γυναικες που θα πρεπει να πληρωσουμε υπερωρια ολη μερα τις μερες αυτες;

Kαλα οι ανθρωποι που ζουν; σιγα μη βγαινουμε να πληρωνουμε καθε τριημερο του χρονου και διακοπες!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

απλα το θεατρο του παραλογου........

αναπαυλα......για ποιους??????για τα παιδια???????ή για τους εκπαιδευτικους που μολις τωρα επεστρεψαν απο τις 15νθημερες διακοπες......!!!!!!!!!!

δεν εχω τπτ με τους καθηγητες -δασκαλους-νηπιαγωγους αλλα οπως παμε ...θα αποκτησω.......!!!!!!!!

Δεν το ζήτησαν οι διδάσκοντες το μέτρο, αλλά οι ξενοδόχοι! :shock: Μα τόσος κόσμος πια το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας έφευγε από τα ξενοδοχεία, θέλοντας να ξοδέψουν κι άλλα λεφτά και μη μπορώντας, λόγω της έναρξης των σχολείων; Κι εν μέσω κρίσης;:confused: Υπάρχει κανένας επιχειρηματίας του χώρου στο φόρουμ, να μας απαντήσει; Μεγάλη απορία το 'χω! Τι θα ακούσουμε ακόμα, Θεέ μου!

Ενα ευθυμο αρθρο σχετικο με το θεμα και την ικανοτητα των πολιτικων να αντιλαμβανονται τις πραγματικες αναγκες του λαου!

http://www.alfavita.gr/apopsin/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82

Ενα ευθυμο αρθρο σχετικο με το θεμα και την ικανοτητα των πολιτικων να αντιλαμβανονται τις πραγματικες αναγκες του λαου!

http://www.alfavita.gr/apopsin/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%82

:lol::lol::lol: έκανα νόημα στις πωλήτριες να μου ανοίξουν την πόρτα, λέει

Διαφημίσεις

Παντως και εδω ειναι κλειστα τα σχολειο την συγκεκριμενη εβδομαδα και φυσικα αν δεν εχεις τι να κανεις το παιδι την πατησες... Ομως το μετρο ισχυει απο παλια και λιγο πολυ υπαρχουν εναλλακτικες λιγοτερο ή περισσοτερο ακριβες.

Οσο για τις διακοπες των μαθητων/εκπαιδευτικων ειναι ακριβως στην μεση μεταξυ Χριστουγεννα - Πασχα

Παντως και εγω (που υποτιθεται οτι δεν με ξενιζει σαν ιδεα) τριχες σαν μετρο μου σκευτικα

Δεν μου φαίνεται κακό. Οι περισσότεροι όλο και μια γιαγιά έχουν για έκτακτα, στο δημόσιο σχολείο, ή ακόμα και γειτονόπουλα, για τα πιο μεγάλα παιδάκια.

Αυτά για όσους δεν μπορούν να φύγουν.

Όλο και κάποιος θα μπορεί! Υπάρχει αρκετό μαύρο χρήμα. Πέρυσι δεν έβρισκα με τίποτα για πρωτομαγιά, υπήρχε ελάχιστη διαθεσιμότητα σε δημοφιλείς προορισμούς. Μην ακούτε μόνο τον Παπαδάκη, αυτός πάντα μαύρα τα έβλεπε!

Αν μη τι άλλο θα μπορούν κάποιοι να πάνε στα χωριά τους ή να δουν συγγενείς.

Και για τα παιδάκια, θα σπάσει λίγο η χρονιά, δεν είναι κακό για εκείνα.

Δούλευα για χρόνια σε μεγάλο Βρετανικό σχολείο στην Αθήνα και είχαμε mid-term break μία εβδομάδα στο τέλος του Οκτώβρη και δύο μέρες (η μία εκ των οποίων η Καθαρά Δευτέρα :rolleyes: ) αρχές Μάρτη. Όμως ξεκινούσαμε τη σχολική χρονιά νωρίτερα (γύρω στις 5-6 Σεπτεμβρίου) και κλείναμε μία εβδομάδα αργότερα τον Ιούνιο.

Η άδεια του Μαρτίου δεν ήταν κάτι φοβερό (ήταν μόνο μία επιπλέον μέρα στην ουσία) αυτή του Οκτώβρη όμως ήταν βάλσαμο. Ειδικά για εμάς που δουλεύαμε με τα μικρά παιδάκια κάτω των 5 και είχαμε πάντα το ζόρι της προσαρμογής (όσες τα έχουν περάσει μπορούν να με καταλάβουν) ήταν μεγάλη ανάσα.

Κακό δεν είναι για τα παιδιά να ξεκουραστούν λίγο ειδικά χρονιές σαν την περσινή που το Πάσχα έπεσε πολύ αργά και το δεύτερο τρίμηνο ήταν ατελείωτο και εξαντλητικό τόσο για εκείνα όσο φυσικά και για τους εκπαιδευτικούς. Στο δικό μας σχολείο τα παιδάκια γύριζαν ανανεωμένα και πιό φρέσκα μετά το διάλειμμα.

Βέβαια καταλαβαίνω απόλυτα τους γονείς που ήδη ζορίζονται όταν τα παιδιά τους είναι άρρωστα ή προκύπτουν σεμινάρια κλπ που κρατάνε κλειστό το σχολείο, σίγουρα η μία επιπλέον εβδομάδα παύσης είναι πρόβλημα. Όσο για την αιτιολογία να μπορούν να πάνε οι μαθητές με τους γονείς στα χιονοδρομικά χωρίς να κάνουν απουσίες είναι τουλάχιστον αστεία αυτήν την εποχή.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Ναι βρε παιδια αυτο λεω αν δεν εχω κι εγω αδεια ουτε λεφτα πως θα πετυχει το στοχο του το θεικο αυτο μετρο;; Θα στειλω διακοπες μονο του το παιδι;

Οποτε το αποτελεσμα ειναι το εξης εχω 25 μερες αδεια το χρονο, και τα σχολεια ειναι κλειστα και αλλες δυο μερες....τελεια......:(

Ο σκοπος δεν ηταν επισης να φορτωθου τα παιδια οι παππουδες αλλα να γεμισουν τα ξενοδοχεια. Εμεις που δεν εχουμε και τετοια πολυτελεια θα πληρωσουμε γυναικα.

Στοχος λοιπον ειναι οι οικογενειες με παιδια, που ομως οι γονεις δεν εργαζονται αλλα εχουν λεφτα; :rolleyes: ποσοι ειστε πεστε μου τι κανετε που δεν κανω

Διαφημίσεις

Εγω επειδη τα παιρνω στις δυο,ε χω γυναικα που τα κραταει μεχρι τις εξι που θα γυρισω. Θα αναλαβει αυτη λοιπον. Συμφωνω με το μετρο αν γινει πραγματικα οπως το εξωτερικο. Δηλαδη να ξεκινουν νωριτερα, να τελειωνουν αργοτερα, να μην κανουν απεργιες συνεχεια τα δημοσια, και να εχουν και το ωραριο των ξενων σχολειων.

Να δω μετά Μάρτη μήνα ... ποιος θα μαζεύει το μυαλό των παιδιών για μάθημα. :/

Πολλά γίνονται στο χορό των χρημάτων... :(

Όσο για το πού θα αφήνουν τα παιδιά αυτές τις μέρες...

θα τις ισοφαρίσουμε λέει με 2 πριν και 2 μέρες μετά κατά την οποία θα επιμηκυνθεί το διδακτικό έτος.

Ούτε το ζήτησαν οι εκπαιδευτικοί, ούτε νομίζω πως το θέλουν...

Την ύλη; Τις εξετάσεις (οι μεγαλύτερες ηλικίες)...

Μας έχουν βάλει να χορεύουμε κανονικά σαν τις αρκούδες στο ντέφι... Όλα για τα χρήματα.Δεν κάνουν τίποτα για να καλύψουν στα σοβαρά καμιά εκπαιδευτική ανάγκη.

Τα παιδιά... ας στοιβαχτούν ... η ύλη ας πολλαπλασιαστεί...

εξετάσεις αχταρμάς... ενημέρωση μηδέν...

όλοι στην ανασφάλεια, ... τι μας έλειπε - τι μας έλειπε... ααα ναι... οι διακοπές!

Αυτό που εν όψη κρίσης έχουν περάσει ... τα πάντα!! ... μου τη δίνει στο νευρικό σύστημα...

Δε σχολιάζω αν το μέτρο είναι καλό ή κακό...

Με ενοχλεί όμως ΤΡΟΜΕΡΑ... το ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥΣ!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εχεις δικιο...αυτο μας κανουν

μονο που δεν θα επιμικυνουν το ετος θα αφαιρεσουν δυο εκδρομες για να καλυφθει η υλη...οποτε τα δικα μου και μεσα θα μεινουν δυο μερες να βαριουνται και δυο εκδρομες μειον...

Το εχουν στο εξωτερικό αλλά πάνε 1 βδομάδα παραπάνω το καλοκαίρι και απότι καταλαμβαίνω σκοπεύουν κάτι αντίστοιχο για Ελλάδα.

Βέβαια εκεί που το έχουν αυτό το μέτρο έχουν χάλια καλοκαίρι και δεν τους πειράζει να έχουν λιγότερες διακοπές.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι που νομίζουν ότι θα βρει ο κόσμος τα λεφτά να πάει διακοπές χειμωνιάτικα....

Δηλάδή αυτό που εμποδίζει τους Ελληνες να πάνε για σκι τον χειμώνα ή έστω στο βουνό είναι οι σχολικές διακόπες? Τα ΣΒΚ είναι είναι στο φουλ?

Το ότι κάτι γίνεται και λειτουργεί σε μια χώρα δε σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και παντού. Πέραν από τα χρήματα που λείπουν, είναι και θέμα νοοτροπίας που δύσκολα αλλάζει.

Αντί για διακοπές εγώ βλέπω να έρχονται τα παιδιά με 350 ασκήσεις σε κάθε μάθημα για εκείνες τις μέρες. Κρίνοντας από τη στάση των περισσοτέρων εκπαιδευτικών εν όψει κάθε τριημέρου, για κάθε δάσκαλο / καθηγητή αυτή θα είναι μια υπέροχη ευκαιρία να κάνουν τα παιδιά επανάληψη και επιπλέον δουλειά στο δικό του μάθημα (που είναι και το πιο σπουδαίο βεβαίως - βεβαίως).

Άσε που προβλέπω και τα φροντηστήρια να κάνουν διπλές βάρδιες...

Διαφημίσεις

Το πρόβλημά μας ήταν το σχολείο δηλαδή? γιατί εγώ νόμιζα ότι ήταν το οικονομικό, η άδεια που δεν μπορώ να πάρω εύκολα από τον ιδιωτικό τομέα, να ταιριάξει η άδεια και του συζύγου, που δεν με άφηνε να αράζω τα 3μερα στα χιονοδρομικά κέντρα.

Τι θα κανουμε οι εργαζομενες μητερες εκεινες τις δυο επιπλεον μερες

Kαλα οι ανθρωποι που ζουν; σιγα μη βγαινουμε να πληρωνουμε καθε τριημερο του χρονου και διακοπες!

Θα πάρουμε άδεια και θα πάμε για σκι οικογενειακώς...:rolleyes:

Αυτό το μέτρο μου θυμίζει εκείνο με τις Κυριακές των καταστημάτων. Λες και το πρόβλημα του κόσμου είναι ο ελεύθερος χρόνος...

Μα και εγώ ξέρεις πόσο καιρό ήθελα να πάω για σκι; Αλλά με δέσμευε το σχολείο των παιδιών. Τώρα όμως σώθηκα! Θα πάρω τα παιδιά και θα πάμε 5ήμερο σε ένα σαλέ.:mrgreen:

Απαράδεκτο.. Και δεν μπορώ να φύγω από τη δουλειά (αν και ελεύθερος επαγγελματίας) 1 εβδομάδα και ούτε ο σύζυγος μπορεί να πάρει άδεια (εδώ δεν παίρνει αυτή που δικαιούται του 2013) και τα παιδιά θα μεινουν μια εβδομάδα σπίτι (με τη γυναίκα που πληρώνω βεβαίως) περιμένοντάς με μήπως επιστρέψω νωρίτερα από τη δουλειά...Και αρχίζουν και οι εξοργιστικές συζητήσεις του τύπου "αχ δεν με βολεύει τότε!!!"

Ψηφιστηκε τωρα....οποτε ας το δουμε θετικα! Θα Γλιτωσουμε καμια γριπη λετε? :P

Δεν ψηφίστηκε ακόμη, αλλά πιστεύω ότι θα ψηφιστεί...

Όσο για τις γρίππες, δεν θεωρώ εστία μόλυνσης μόνο το σχολείο, οπότε δεν πιστεύω ότι θα γλυτώσουμε τίποτα.

Βρε κορίτσια, μα δε βλέπετε τη μεγάλη εικόνα.

Αφού θα έχουμε αποδράσει για το τριήμερο των αποκρεών, θα έχουμε διασκεδάσει στα μπαλ μασκέ, θα πετάξουμε τον αετό μας ατάραχες στις ραχούλες, δε χρειαζόμαστε μετά μια πενθήμερη χαλάρωση? Ένα σπα? Μπορεί η επιδερμίδα μας να έχει επιβαρυνθεί από το καρναβαλικό make up.

Εγώ προτείνω ανυπερθέτως σαλέ με οικογενειακή ατμόσφαιρα και πλήρη υποστήριξη υπηρεσιών ομορφιάς και χαλάρωσης.

Όσο για τα παιδιά, μπορούμε να καλέσουμε και τις νταντάδες μαζί για περισσότερη θαλπωρή (να ξεσκάσουν κι αυτές οι καημένες). Για όσες ανησυχείτε για τη διακοπή των ακαδημαϊκών τους επιδόσεων, ένας tutor μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Αφού θα έχουμε αποδράσει για το τριήμερο των αποκρεών, θα έχουμε διασκεδάσει στα μπαλ μασκέ, θα πετάξουμε τον αετό μας ατάραχες στις ραχούλες, δε χρειαζόμαστε μετά μια πενθήμερη χαλάρωση? Ένα σπα? Μπορεί η επιδερμίδα μας να έχει επιβαρυνθεί από το καρναβαλικό make up.

Εγώ προτείνω ανυπερθέτως σαλέ με οικογενειακή ατμόσφαιρα και πλήρη υποστήριξη υπηρεσιών ομορφιάς και χαλάρωσης.

Όσο για τα παιδιά, μπορούμε να καλέσουμε και τις νταντάδες μαζί για περισσότερη θαλπωρή (να ξεσκάσουν κι ευτές οι καημένες). Για όσες ανησυχείτε για τη διακοπή των ακαδημαϊκών τους επιδόσεων, ένας tutor μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

:P:p:p:p

Ξεχασες οτι θελουμε τρεις ντανταδες ανα παιδι, οπως οι Μπρατζελινα, μην αποκαμουν κιολας και πεσει η αποδοση, τα παιδια μας κρατανε. Και τον καθηγητη πιανου μαζι μη χασουμε προοδο....:D

:P:p:p:p

Ξεχασες οτι θελουμε τρεις ντανταδες ανα παιδι, οπως οι Μπρατζελινα, μην αποκαμουν κιολας και πεσει η αποδοση, τα παιδια μας κρατανε. Και τον καθηγητη πιανου μαζι μη χασουμε προοδο....:D

Ναι μωρέ τον καημένο τον πειναλέο καλλιτέχνη.

Εδώ πάει το:

Τηλέφωνο χτυπάει, βουλιάζει το νησί,

και τ' όνειρο σκορπάει στου γραφείου τη βουή.

Πετάγομαι ιδρωμένος, δουλεύεις και γελάς,

σ' ακούω σαν χαμένος το ρεφρέν να τραγουδάς.

ΚΟΙΝΩΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Όσο για τα παιδιά, μπορούμε να καλέσουμε και τις νταντάδες μαζί για περισσότερη θαλπωρή (να ξεσκάσουν κι αυτές οι καημένες). Για όσες ανησυχείτε για τη διακοπή των ακαδημαϊκών τους επιδόσεων, ένας tutor μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

χαχαχαχα! Respect!!! :mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...