Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δικαιουμαι επιδομα τοκετου?


Sandy87

Recommended Posts

καλησπερα σας και καλως σας βρηκα!

 

Επειδη ειμαι πολυ μπερδεμενη, Θα ηθελα να σας ρωτησω αν δικαιουμαι καποιο επιδομα και αδεια εγγυμοσυνης...

Αυτη την στιγμη ειμαι εγγυος 18 εβδομαδων (4.5 μηνων) και με το καλο περιμενουμε το μωρακι μας μεχρι τις 16 Μαιου 2014

 

Δυστηχως μεχρι τωρα εργαζομουν χωρις να μου βαζουν ενσημα! κανονικα με ασφαλεια ΙΚΑ , ξεκινησα να εργαζομαι απο τις 10/10/13 .

 

Ειχα ακουσει οτι για να δικαιουμαι επιδομα πρεπει να εχω 200 ενσημα... Αυτο υσχιει ακομα?

Γιατι αν τον μηνα εχω 25 ενσημα για τα 200 πρεπει να εχω συμπληρωσει 8 μηνες δουλειας, οπου ειναι οριακα στις 10/05/14 οπου ειναι και ο μηνας μου για να γεννησω. ξερει καποια απο εσας να μου απαντησει?

 

Αν τελικα δεν με πιανουν τα 200 ενσημα, τι δικαιουμαι ?

 

και τελος θα ηθελα να ρωτησω ποσες ημερες αδειας δικαιουμαι πριν και μετα την γεννα μου και ποτε πρεπει να κανω τις διαδικασιες στο Ικα για τον εργοδοτη μου.

 

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις και σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα! :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Επιδομα δικαιουσαι μονο αν εχεις 200 ενσημα δυστυχως..Αδεια θα εχεις με βαση την ημερομηνια τοκετου σου για 56 ημερες πριν και 63 μετα και μπορει και να δικαιουσαι και αδεια θηλασμου που ειναι περιπου 6 μηνες αν δεν παρεις μειωμενο ωραριο.Αλλιως μειωμενο κατα δυο ωρες ωραριο. Τα τελευταια σε συνεννοηση με τον εργοδοτη. Μονο οι 4 μηνες ειναι υποχρεωτικοι.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την απαντηση. Αυτο με το επιδομα οτι χρειαζομαι 200 ενσημα το ηξερα.

 

Αυτο που δεν ξερω ειναι αν μπορω να το παρω επειδη 200 ενσημα οπως ειπα τα συμπληρωνω τον Μαιο οπου ειναι και ο μηνας μου για να γενησω (επιασα δουλεια 10/10/13 και γενναω τον 05/14)

Link to comment
Share on other sites

γνωριζει κανεις αν οι 56 ημερες αδειας πριν μετρανε στα ενσημα? γιατι αν ναι τοτε προλαβαινω να συμπληρωσω τα 200 ενσημα που χρειαζοντε

Link to comment
Share on other sites

γνωριζει κανεις αν οι 56 ημερες αδειας πριν μετρανε στα ενσημα? γιατι αν ναι τοτε προλαβαινω να συμπληρωσω τα 200 ενσημα που χρειαζοντε

 

Όχι καλή μου. Πρέπει να έχεις 200 ένσημα συμπληρωμένα μέχρι την πρώτη μέρα από τις 56 της άδειας κύησης. Για λεπτομέριες πρέπει να ρωτήσεις στο ικα που θα στα βγάλουν και με σιγουριά και θα ξέρεις ακριβώς πόσα έχεις . Για τις άδειες πρέπει να πας στο γυναικολόγο του ικα αφού θα έχεις κάνει το β επιπέδου και θα το έχεις μαζί σου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Καλό είναι όσοι απαντούμε ειδικα για τέτοια θέματα να είμαστε σίγουρες για να μην αγχωνουμε κοσμο χωρίς λογο :-) δεν ξέρω πως ακούγεται γραπτά αλλά το λέω εντελώς καλοπροαίρετα :-) μη με παρεξηγησετε

Λοιπον σε αυτή τη σελιδα του ΙΚΑ θα βρεις οτι πληροφορία χρειαζεσαι και για την ερώτηση σου αυτή είναι η απάντηση:

"Τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας χορηγούνται στην άμεσα ασφαλισμένη μας, εφόσον:

Έχει πραγματοποιήσει 200 τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης κατά τα δύο τελευταία χρόνια, τα προηγούμενα της πιθανής ημέρας τοκετού και

Δεν εργάζεται κατά το διάστημα της επιδότησης, δηλαδή 56 μέρες πριν τον τοκετό και 63 μέρες μετά."

Αρα μετρούν και οι 56 μέρες :-)

Ιδού και το site

http://www.ika.gr/gr/infopages/faq/cat.cfm?catid=7

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

s o s

κοριτσια γεια σας.

ειμαι φοιτητρια λογιστικης 20 χρονων και τωρα διανύω τη δευτερη εγκυμοσυνη μου.εχω σπουδαστικη ασφαλεια(με την οποια ειμαι μια χαρα και εξετασεις μου καλυβε στη προηγουμενη εγκυμοσυνη και φαρμακα και τα παντα)καθως ξεφυλλιζα το βιβλιαριο μου διαβασα το εξης

επιδομα τοκετου:

σε περιπτωση τοκετου χορηγειτε στη σπουδαστρια επιδομα τοκετου ισο με το επιδομα τοκετου που παρεχεται σε δημοσιους υπαλληλους με τη προυποθεση οτι δεν περνει επιδομα η βοηθημα για τον ιδιο λογο απο αλλη πηγη η ιδια η ο συζηγος της..

αυτο γραφει.στη προηγουμενη εγκυμοσυνη ομως ο γιατρος του τει μου χε πει οτι οπως εχουν γινει τα πραγματα δεν θα παρω κατι(προφανως αναφεροταν στη κατασταση της ελλαδας)δεν ξερω για πιο λογο το αφησα εκει και δεν κοιταξα αν εχει οφελος εκεινος να μου πει ψεματα(γιατι κατα καιρους ακουω οτι τα τσεπονουν οι ιδιοι τα επιδοματα που δεν προσπαθουν να διεκδικησουν εκεινοι που τα δικαιουντε.)

 

 

κοριτσια σ.ο.σ ξερεται κατι σχετικο?παρομοια εμπειρια καποια?τα δικαιουμε?????οχι?αν ναι τι πρεπει να κανω να τα διεκδικησω? πειτε μου σας παρακαλω οποια γνωριζει κατι

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...