Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντισυλληπτικά και επαφές

Marina K

Recommended Posts

Γειά σας! Ξέρω ότι το θέμα που άνοιξα ειναι χιλιοειπωμενο, άλλα είμαι νεα στο φορουμ κ δεν ξερω πως να το ψάξω αλλου. Χρειαζομαι αμεσα τη βοηθεια σας!

Ειμαι 22 χρονων κ εχω σταθερη σχεση εδω κ 1μιση χρονο. Εδω κ 3 εβδομαδες (για την ακριβεια 17 μερες) αρχισα τα αντισυλληπτικα yasminelle και τα παιρνω τακτικα, χωρις κανενα προβλημα, ετσι ωστε να μπορουμε με το αγορι μου να εχουμε ελευθερη επαφη.

Ομως, κατι που ντρεπομαι να ρωτησω τον γυναικολογο μου ειναι αν γινεται να τελειωνει το αγορι μου μεσα στον κολπο, απλα και μονο για την ευχαριστηση.

Δηλαδη αν το κανουμε αυτο και παιρνω τα χαπια τακτικα, δεν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης? Και αν ειναι οκ, μπορω να το κανω τακτικα ή καλυτερα να το κανω τις πιο ακινδυνες μερες του κυκλου για ακομα περισσοτερη προστασια?

Εχθες πρωτη φορα το δοκιμασαμε και ομολογω οτι ειναι αλλο πραγμα.. :-D

Μηπως ομως επειδη ειναι η πρωτη φορα που πηρα χαπια, να επρεπε να περιμενω να τελειωσει ολο το πρωτο κουτι?

Σας παρακαλω απαντηστε μου, γιατι ντρεπομαι να ρωτησω τον γυναικολογο μου για το συγκεκριμενο θεμα. Ευχαριστω :)

Διαφημίσεις

Από την στιγμή που παίρνεις αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να εκσπερματώσει μέσα σου άνετα, χωρίς φόβο εγκυμοσύνης οποιαδήποτε μέρα του κύκλου σου.

Εχω την εντύπωση όμως ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να κάνεις έναν κύκλο με τα χάπια, αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Και επισης δεν ντεπόμαστε να ρωτήσουμε τον γυναικολόγο μας για το οτιδήποτε, ακόμη και για την πιο χαζή απορία. Αυτός είναι πάντα ο αρμόδιος να μας κατατοπίσει. Αν δεν αισθάνεσαι άνετα με τον ίδιο σου τον γιατρό τότε να τον αλλάξεις, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε άνεση με τον γυναικολόγο μας.

Επίσης, πριν έχετε ελεύθερες επαφές θα πρέπει να κάνετε και οι δύο έλεγχο για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, διότι το χάπι σε προστατεύει μόνο από πιθανή εγκυμοσύνη και όχι από AIDS, ηπατίτιδες και τόσα άλλα. Και ναι για όλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις με το γιατρό σου!!

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.. Αρα τωρα τι κανω? Πρεπει να κανω κανενα τεστ εγκυμοσυνης ή να παρω το χαπι της επομενης μερας? Με αγχωσατε λιγακι :?:

Αρα τωρα τι κανω? Πρεπει να κανω κανενα τεστ εγκυμοσυνης ή να παρω το χαπι της επομενης μερας? Με αγχωσατε λιγακι :?:

Το χαπι της επομενης μερας το παιρνεις μετα την επαφη, το τεστ εγκυμοσυνης το κανεις αφοτου εχεις καθυστερηση,αρα αναλογα σε τι φαση εισαι, θα κανεις το αντιστοιχο.Τα αντισυλληπτικα δεν ξερω από ποτε αρχιζουν να ενεργουν,αλλα και αυτα,οπως και το προφυλακτικο, εχουν ενα ελαχιστο ποσοστο αποτυχιας αντισυλληψης.

(εν τω μεταξυ, δεν καταλαβα τι ακριβως ρωτας...αφου λες ότι ξεκινησες αντισυλληπτικα ετσι ωστε να μπορεις να εχεις ελευθερες επαφες...η ερωτηση "αν γινεται να τελειωνει το αγορι μου μεσα στον κολπο" πού κολλαει?αυτο ειναι η ελευθερη επαφη:rolleyes:).

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοπελα μου!

Ευχομαι το καλυτερο για τη σχεση σου!

Προσωπικα θα σου προτινα να μιλησεις με τον γυναικολογο σου για οποιοδηποτε απορια κι αν εχεις.

Αλλα,θα σου μιλησω και λιγο αυστηρα,διοτι και οι 2 σκεφτεστε πολυ ανωριμα.

Τι παει να πει για δικια του ευχαριστηση να παρεις αντισυλληπτικα?Καταρχην ξερεις εαν αυτα τα χαπια ειναι τοσο ακινδυνα οσο δειχνουν?Ξερεις οτι 100% λειτουργουν σωστα?

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ....Εαν δεν ειστε ετοιμοι να γινετε γονεις,να προσεχετε.

Για μια στιγμη ευχαριστησης μην καταδικασετε μια αθωα ζωη...θυμησου τα λογια μου...:)

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Οταν εννοω ελευθερη επαφη, μεχρι τωρα δεν παιρναμε προφυλαξεις αλλα ουτε κι εγω αντισυλληπτικα κ το καναμε με 'τραβηγμα'. Αλλα επειδη ειμαστε κοντα κ το κανουμε καθημερινα, συμφωνα κ με τον γυναικολογο μου, καλυτερα ειναι να παιρνω αντισυλληπτικα, γιατι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες καποια μερα να γινει καμια στραβη.

Τα αντισυλληπτικα λοιπον, τα παιρνω κυριως για να ειμαι ησυχη με καποια τυχον εγκυμοσυνη, ακριβως επειδη δε θελουμε να στραβωσει κατι κ να στερησουμε μια αθωα ψυχουλα. Δεν το κανω απλα κ μονο για θεμα ευχαριστησης κ εννοειται εγω η ιδια το ηθελα, δεν με πιεσε το αγορι μου να τα παρω. Παντως παιρνω τα νεας γενιας (yasminelle), που κ ο γυναικολογος μου τα συνεστησε ανεπιφυλακτα.

;)

Οποτε, για να καταλαβω, μπορει το αγορι μου να εκσπερματωνει μεσα μου ή να το περιοριζω οσο μπορω? Υπαρχει καποια που να το εκανε συστηματικα κ ολα να ηταν οκ?

Από τη στιγμή που παίρνεις το χάπι (και εφόσον το παίρνεις σωστά) παύεις να κάνεις ωορρηξία συνεπώς δεν υπάρχουν επικίνδυνες και ακίνδυνες μέρες. Χωρίς ωορρηξία δεν υπάρχει δυνατότητα για σύλληψη.

Εξαιρείται βέβαια η σπάνια περίπτωση να μην λειτουργήσει το χάπι, οπότε να κάνεις ωορρηξία, αλλά τότε έτσι κι αλλιώς δεν θα ξέρεις ποια μέρα είναι επικίνδυνη και ποια όχι.

Τώρα ειδικά για το Yasminelle, αν σου δίνει προστασία εξαρχής ή όχι, αυτό δεν το ξέρω. Καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου ή να διαβάσεις το φυλλάδιο οδηγιών. Όταν έπαιρνα εγώ αντισυλληπτικά, έλεγαν ότι η προστασία ξεκινάει μετά τον πρώτο μήνα λήψης, αλλά έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε και μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει ;)

Δεν χρειάζεται να πεις στον γιατρό σου τίποτα άλλο, παρά μόνο να ρωτήσεις αν μπορείς να έχεις ελεύθερες επαφές από τον πρώτο μήνα λήψης του χαπιού.

Πάντα υπάρχει πιθανότητα ειδικά στην ηλικία σου που είσαι τόσο γόνιμη, το χάπι δεν ειναι 100%

Πολυ παίρνουν χάπι για να μην μείνουν έγκυες απο το πρώτο υγρό που εκρινει ο άντρας οπότε και δεν αφήσουν να τελειώσει μέσα τους

Απο σένα εξαρτάται, απλα προετοιμάσουν οτι υπάρχει ρισκο

Το προφυλακτικό γιατί το απορρίψατε; Καλό το χάπι αλλά έχετε σκεφτεί τι θα κάνετε αν -ο μη γένοιτο- ξεχαστείς; Δυστυχώς, συμβαίνει... Σε κάθε περίπτωση, ο συνδυασμός αντισυλληπτικών χαπιών (εφόσον σου τα έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σου και τα λαμβάνεις αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες του) και προφυλακτικού παρέχει μεγαλύτερη προστασία από το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης κι επιπλέον το προφυλακτικό προστατεύει από τα νοσήματα που μεταδίδονται με την επαφή.

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

Έπαιρνα τα χάπια αυτά για ένα χρόνο και μέχρι τον Σεπτέμβρη. Αν τα ξεκίνησες σωστά, όπως λένε στις οδηγίες, τότε έχεις προστασία από το πρώτο κιόλας χάπι. Τα αντισυλληπτικά χάπια κοπέλες μου παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τα προφυλακτικά σε θέμα εγκυμοσύνης. Παρόλα αυτά δεν παρέχουν προστασία σε θέμα μεταδιδόμενων νοσημάτων. Μπορείτε να κάνετε εξετάσεις για αυτό, αλλά όπως θα σας και ο γιατρός, στους άντρες δεν μπορεί να διαγνωσθεί ο HPV για παράδειγμα, αν δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα.

Τέλος, το πιο σημαντικό, οι απορίες σου προκύπτουν από το ότι δεν διάβασες διεξοδικά τις οδηγίες των χαπιών. Κάντο, είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

Οταν εννοω ελευθερη επαφη, μεχρι τωρα δεν παιρναμε προφυλαξεις αλλα ουτε κι εγω αντισυλληπτικα κ το καναμε με 'τραβηγμα'. Αλλα επειδη ειμαστε κοντα κ το κανουμε καθημερινα, συμφωνα κ με τον γυναικολογο μου, καλυτερα ειναι να παιρνω αντισυλληπτικα, γιατι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες καποια μερα να γινει καμια στραβη.

Τα αντισυλληπτικα λοιπον, τα παιρνω κυριως για να ειμαι ησυχη με καποια τυχον εγκυμοσυνη, ακριβως επειδη δε θελουμε να στραβωσει κατι κ να στερησουμε μια αθωα ψυχουλα. Δεν το κανω απλα κ μονο για θεμα ευχαριστησης κ εννοειται εγω η ιδια το ηθελα, δεν με πιεσε το αγορι μου να τα παρω. Παντως παιρνω τα νεας γενιας (yasminelle), που κ ο γυναικολογος μου τα συνεστησε ανεπιφυλακτα.

;)

Οποτε, για να καταλαβω, μπορει το αγορι μου να εκσπερματωνει μεσα μου ή να το περιοριζω οσο μπορω? Υπαρχει καποια που να το εκανε συστηματικα κ ολα να ηταν οκ?

Sorry εάν θα σε στενοχωρήσω αλλά κάτσε και διάβασε:

1) έκανες σεξ με τράβηγμα που σημαίνει ότι ήσουν τυχερή μέχρι τώρα και δεν "στερήσατε μία αθώα ψυχούλα", δόξα τω θεώ

2) στις απορίες μας ρωτάμε τον γυναικολόγο μας.. η ντροπή που είναι?? γιατρός είναι ο άνθρωπος όχι κουτσομπόλης

3) πρέπει να ενημερωθείς για το χάπι της επόμενης ημέρας, εάν το φόρουμ σου έλεγε πάρτο θα το έπαιρνες? :shock:

4) τα αντισυλληπτικά δεν σε καλύπτουν για τα νοσήματα

5) διαβάζεις τις οδηγίες σε κάθε σκεύασμα για το οποίο παίρνεις....

Γενικώς, την επόμενη φορά που θα πας στον γυναικολόγο σου ρώτα όλα τα θέματα που σε απασχολούν.... εδώ είναι φόρουμ δεν είμαστε γιατροί... επίσης, ρώτα τον για την μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών και την γονιμότητα... ενημερώσου, ρώτα τον χωρίς ντροπές!!!!

• 1 month later...

Γεια σας!ειμαι καινουργια στ site και δρ ξερω να τ χειριζομαι καλα!!!λοιπον θελω να κανω μια ερωτηση:Χθες ηρθα σε επαφη με τ αγορι μου και οταν τελειωσε τ προφυλακτικο ειχε κατεβει λιγο πιο κατω απο τ κανονικη θεση του!να σημειωσω οτι δεν τελειωνει ποτε μεσα μου!υπαρχει περιπτωση για εγκυμοσυνη; Εχω αγχωθει!!!:(

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα σας! συγνώμη εάν ενδεχομένως ποστάρω ερώτηση σε σημείο που δεν θα έπρεπε.....θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι γιατί θα τρελαθώ!!! αυτές τις μέρες ξεκίνησα να παίρνω το δεύτερο κουτί αντισυλληπτικών Gynofen 35 και σήμερα θα πάρω το 6ο δισκίο. Χθες, κατά το πρωί τη διάρκεια ερωτικής επαφής με τον φίλο μου, όπου χρησιμοποιούσαμε και προφυλακτικό, νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση "ατυχήματος" μετά την εκσπερμάτιση αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω εάν ήταν όντως ή όχι.... Παρατήρησα την παρουσία υγρών στις επίμαχες περιοχές και δεν ήξερα ποιανού εκ των δύο ήταν...ζητώ συγνώμη για τον άτσαλο τρόπο έκφρασής μου....!! υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης αν ήταν σπέρμα; πρέπει να παίρνω και άλλα μέσα αντισύλληψης κατά την πρώτη βδομάδα που ξεκινάω νέο κουτί χαπιών? ρώτησα τον γιατρό μου (για το αν χρειάζεται πρόσθετο μέσο αντισύλληψης τις πρώτες μέρες που ξεκινάω νέο κουτί και μου είπε όχι), ρώτησα 2 φαρμακοποιούς και μου είπαν ότι πολύ δύσκολα θα έχω πρόβλημα καθώς αφού τα έχω πάρει ήδη ένα μήνα είμαι καλυμμένη...μου είπαν όμως ότι αν θέλω σώνει και ντε να είμαι σίγουρη, να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας....μπορείτε να με βοηθήσετε? πρέπει να το πάρω? έχω καθυστερήσει πολύ????? σας ευχαριστώ και τρέμω από αγωνία....

Εφόσον παίρνεις χάπι δε νομίζω ότι πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Το χάπι το παίρνουμε για να μη χρησιμοποιούμε άλλη μέθοδο και να έχουμε ελεύθερες επαφές αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας.

Πάντως επειδή δεν ξέρω και την ηλικία σου καλύτερα να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου που έγραψες ότι έχεις για να σε ενημερώσει πιο σωστά.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω... την εβδομάδα της περιόδου που δε πινουμε χάπι 7 μέρες και έχουμε περίοδο μόνο τις 4 μέρες. Τις 3 μέρες που δεν έχουμε περίοδο Και που δε περνούμε χάπι υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης ;

Οι μέρες που έχει περίοδο κάποια κοπέλα στο κενό διάστημα της λήψης αντισυλληπτικών ποικίλουν. Εγώ πχ είχα 10 μέρες, ξεκινούσα το επόμενο κουτί κ ήμουν ακόμη αδιαθετη. Τα αντισυλληπτικά σε προφυλάσσουν από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη για όσο καιρό τα χρησιμοποιείς, αρκεί η λήψη να γίνεται σωστά και να μην ξεχνάς κανένα χάπι. Διάβασε το φύλλο οδηγιών, τα αναφέρει όλα πολύ αναλυτικά.

Το διάβασα και δεν αναφέρει για αυτό που ρώτησα.  Θέλετε να μου πείτε  ότι αν παίρνω τα χάπια σωστά όλο το μήνα με καλύπτουν Και τις μέρες που δε τα παίρνω την εβδομάδα την παύση που κάνουμε κάθε μηνα; η μου  λετε οτι καλύπτουν μοναχα τις μέρες που πίνουμε το χαπι;

3 ώρες πρίν, Ελεαννα23 είπε:

Το διάβασα και δεν αναφέρει για αυτό που ρώτησα.  Θέλετε να μου πείτε  ότι αν παίρνω τα χάπια σωστά όλο το μήνα με καλύπτουν Και τις μέρες που δε τα παίρνω την εβδομάδα την παύση που κάνουμε κάθε μηνα; η μου  λετε οτι καλύπτουν μοναχα τις μέρες που πίνουμε το χαπι;

Σε καλυπτουν ολο το μηνα. Αλλα πραγματικα καλο είναι να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου να σου εξηγήσει ορισμένα βασικά για τον κύκλο σου.

Σε καλύπτουν ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.

Διάβασε τις οδηγίες ξανά για να το κατανοήσεις. Είναι σημαντικό να τα παίρνεις την ίδια ώρα περίπου κι επίσης αν κάποια μέρα πχ. κάνεις εμετό ή έχεις διάρροια, υπάρχει πιθανότητα μειωμένης αντισύλληψης (ειδικά αν κάνεις εμετό σύντομα, μετά τη λήψη του χαπιού) κι άρα πρέπει να παίρνεις κι άλλες προφυλάξεις σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τα παίρνω χρόνια Αλλά αυτο Μου είχε διαφύγει ... ωστόσο ποτέ δεν έπαιρνα Ρίσκο χωρίς το χάπι μου Αλλά Μου έτυχε και δε το είχα ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου  .. Ευχαριστώ παρά πολύ Για την ανταπόκριση.. να είστε καλά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...