Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κηδεμονας μαθητη δημοτικού


ziou

Recommended Posts

Γεια σας!θα ήθελα τη βοήθεια όσων γνωρίζουν...η αδερφή εγκατέλειψε το σπίτι λόγω ενδοοικογενειακής βίας κ έχει 2 παιδιά.τα παιδιά τα εχει μαζί της.δίκη για την επιμέλεια δεν έχει γίνει ακόμη, κ στα ασφαλιστικά που κατέθεσε για προσωρινή επιμέλεια δεν πάρθηκε απόφαση.ο σύζυγος για εκδίκηση αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία εώς λόγου γίνει η δίκη κ διεκδικεί τα παιδιά.η αδερφή μου αυτή τη στιγμή δεν έχει παει τα μικρά σχολείο για λίγες μέρες γιατί ο σύζυγος απειλεί ότι θα πάει να τα πάρει αυτός κ δε θα της επιτρέπει να τα βλέπει.δεδομένων ότι δε μπορεί να συνεχιστεί η απουσία απο το σχολείο κ ότι δεν έχει κάποιο χαρτι για την επιμέλεια τι μπορεί να κάνει ώστε να μην πάει κ τα πάρει?η Δ.ντρια του Σχολείου της είπε ότι δε μπορεί να κάνει κάτι αν ο πατέρας πάει οποιαδήποτε στιγμή να τα πάρει.το ότι στην καρτέλα μαθητή έχει υπογράψει ως κηδεμόνας μόνο αυτή λέτε να παίζει κάποιο ρόλο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Όχι. Αν τα παιδιά γεννήθηκαν εντός γάμου και οι δύο είναι νόμιμοι κηδεμόνες τους και μπορούν να τα παραλάβουν από το σχολείο οποιαδήποτε στιγμή. Είναι παράνομο η διευθύντρια να αρνηθεί στον πατέρα να παραλάβει τα παιδιά (όπως ακριβώς θα ήταν παράνομο και το αντίστροφο).

Ίσως αν απευθυνθεί στην αστυνομία πριν εκδικαστεί η υπόθεση, να καταφέρει να πάρει κατι προσωρινό αλλά επίσημο. Ωστόσο, αν η ενδοοικογενειακή βία δεν αφορά στα παιδιά, αλλά μόνο στη μητέρα, δε νομίζω πως και πάλι μπορεί να γίνει τίποτα.

Γιατί δε ρωτάει το δικηγόρο της; Σίγουρα θα ξέρει αν υπάρχει κάποια δικλίδα για τέτοιες περιπτώσεις. Το σχολείο πάντως, δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αν δεν έχει κάποια επίσημη απόφαση στα χέρια του.

Κουράγιο στην αδερφή σου και συγχαρητήρια για την απόφασή της. Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση και χρειάζεται πολύ δύναμη.

Link to comment
Share on other sites

Christina σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.ναι τα παιδιά γεννήθηκαν εντός γάμου.Η αστυνομία δε μπορεί να κάνει τίποτε από τη στιγμή που δεν έχει κάποιο επίσημο χαρτι κ παρ΄ ότι έχει γίνει κ μήνυση.έτσι της είπαν.Η βία αφορά την ίδια, ψυχολογική κ σωματική (ευτυχώς που μας μίλησε νωρίς γιατί μέχρι κ με όπλο την απείλησε)...ωστόσο κ τα παιδιά τον φοβούνται γιατί ήταν μπροστά σε κάποια περιστατικά...το αγοράκι λίγο λιγότερο, αλλά το κοριτσάκι δεν τον θέλει με τίποτε κ όλο λέει "ευτυχώς που φύγαμε από το σπίτί".ο δικηγόρος της είπε ότι δε μπορεί να γίνει κάτι κ ότι πρέπει να περιμένουν την εκδίκαση κ η αλήθεια είναι ότι του έχουμε εμπιστοσύνη γιατί είναι έμπειρος.Απλά σκέφτηκα μήπως αυτό με τον κηδεμόνα είναι κάτι που δεν το είχε σκεφτεί κ είπα να ρωτήσω...

Η αδερφή μου είναι χάλια κ τη στηρίζουμε όλοι απλά τρέμει για τη Δευτέρα που θα πάνε σχολείο τα μικρά...θα είναι εκεί την ώρα της αποχώρησης αλλά φοβάται για τον ενδιάμεςο χρόνο.ξέρεις αν ο μπαμπάς τους μπορεί να διακόψει το μάθημά τους οποιαδήποτε στιγμή κ να τα πάρει τότε? κ αν τα μικρά αρνηθούν να τον ακολουθήςουν (πράγμα που σημαίνει ότι θα τα αγριέψει) μπορεί κάποιος εκ των δασκάλων να παρέμβει?

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολη κατάσταση όντως.μέχρι να υπάρξει επίσημη απόφαση θα ταλαιπωρηθεί η αδερφή σου.

Στο γραφείο μου έχουμε ένα παρόμοιο περιστατικό. Συνάδελφος χωρισμένη και ο άντρας έχει έρθει με πολύ άγριες κατάστάσεις 1-2 φορές να πάρει το κοριτσάκι, το οποίο έρχεται στο γραφείο μας όταν τελειώνει το σχολείο και φεύγει με τη μαμά του όταν τελειώνει το ωράριό της.

 

Εμείς ξέρεις πως το χειριστήκαμε? Η κοπέλα μας μίλησε για το πρόβλημα, οπότε όταν ερχόταν κατέβαινε 1-2 από μας να τον ηρεμήσει, για να μην δει το παιδάκι καφρίλες, στη συνέχεια ειδοποιούσαμε τον δικηγόρο της κοπέλας που κατεύθανε. τουλάχιστον τον ηρεμούσαμε και δεν έπαιρνε τα παιδιά και δεν γινόταν φασαρία.

 

Θα πρότεινα η αδερφή σου να μιλήσει στη δασκάλα και στη διευθύντρια/ντη και να ζητήσει τη συνεργασία τους. Σίγουρα δεν μπορούν να του αρνηθούν να του δώσουν τα παιδιά, αλλά μπορούν να τον ηρεμήσουν, να τον καλέσουν και καλά στο γραφείο για να του μιλήσουν για την ψυχική υγεία των παιδιών και πόσο διαταράσσεται με τέτοια σκηνικά. στο μεταξύ μπορούν να ειδοποιήσουν την αδερφή σου και να πάει και η ίδια στο σχολείο με τον δικηγόρο. ας έχει προετοιμάσει τα παιδιά, ας τους εξηγήσει και ας τους πει πως όταν γίνει τέτοιο περιστατικό να αρνηθούν να τον ακολουθησουν και να ζητήσουν τη βοήθεια της δασκάλας τους. αν είναι ευαίσθητοι οι εκαπιδευτικοί σίγουρα θα βοηθήσουν. αν όχι, ίσως να απευθυνόταν σε ανώτερο όργανο π.χ διεύθυνση εκπαίδευσης και να ζητούσε να "ευαισθητοποιήσουν" οι ίδιοι τους καθηγητές τους.

Link to comment
Share on other sites

Το rozaki έχει δίκιο. Θα παραμείνει και συγκρατημένος, γιατί δεδομένου ότι εκκρεμεί δίκη, πρέπει να προσέχει πόσους "μάρτυρες" αφήνει πίσω του. Δυστυχώς όμως και να κάνει κάποιο χαρτί στην Α'βάθμια, δε θα την βοηθήσει καθόλου. Δεν μπορεί να υποχρεώσει κανείς τον εκπαιδευτικό να "ανακατευτεί". Ωστόσο, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτά τα θέματα και υπάρχουν και ολόκληρα συνέδρια από πίσω, για το πώς θα το αντιμετωπίσουν, αν αντιληφθούν οικογενειακή βία, μέσω ενός μαθητή τους. Μιλήστε με το σχολείο και εξηγήστε την κατάσταση. Όσο πιο ήρεμα και υπομονετικά γίνουν όλα αυτά, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Μου φαίνεται περίεργο πάντως που με μία τόσο σοβαρή κατηγορία, η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να εκδόσει προσωρινά περιοριστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ξανά μπράβο στη μαμά και στην οικογένειά της γι αυτήν την απόφαση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια πραγματικά ζόρικα τα πράγματα χωρίς ένα επίσημο χαρτί.νομίζω ότι το καλύτερο είναι όντως να μιλήσει με τη διεύθυνση του σχολείου κ να ζητήσει βοήθεια.τουλάχιστον να την ειδοποίησουν αν επιχειρήσει να τα πάρει. Αλλά το θέμα είναι πόσο θα θελήσουν να αναμιχθούν...Η Αστυνομία της είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταγράψει το περιστατικό κ να γίνει μήνυση (αυτεπάγγετα κιόλας γιατί προκειται για ενδοοικογενειακή βία), όπως κ έγινε. Όταν τον καλεσαν για συστάσεις φυσικά τα αρνήθηκε όλα.Τα περιοριστικά μέτρα που λες Christina τά εκδίδει η αςτυνομία????Η αδερφή μου μόνο ασφαλιστικά κατέθεσε στην ειςαγγελία (αφορούν προσωρινή μετοίκηση της ίδιας κ των παιδιών κ προσωρινή επιμέλεια) τα οποία όταν εξετάστηκαν έγινε παραπομπή σε δίκη αφήνοντας ουσιαστικά την κατάσταση ως έχει.Είμαι πολύ θυμωμένη με όλο αυτό.οκ καταλαβαίνω ότι η δικαιοσύνη πρέπει να εξετάσει όλες τις πλευρές, αλλά όταν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό δεν πρέπει να δίνονται αμεσα λύσεις?Δηλαδή θα έπρεπε να τη στείλει στο νοσοκομείο για να κάνουν κάτι????

Να σας ρωτήσω κ κάτι άλλο: η πρόνοια κ γενικά οι κοινωνικές υπηρεσίες πότε κ πώς παρεμβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις?αν κάποιος έβλεπε διακριτικά τα παιδιά. κ επιβεβαίωνε την κατάσταση δεν θα έπρεπε να υπάρξει επέμβαση από τις αρμόδιες αρχές?

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα, καλό θα ήταν να είχε πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όταν και αν υπήρχαν σημάδια ενδοοικογενειακής βίας, για να καταγραφεί επίσημα κάτι τέτοιο. Πες στην αδερφή σου να καλέσει στο 15900 (είναι 24ωρο), στο 2103317306 και στο 8001188881 και θα της λύσουν πολλές απορίες.

 

Είπα να απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για να υπάρχει επίσημη καταγραφή του σκηνικού. Επίσης, επειδή λες ότι είναι "έμπειρος", προσέξτε μη χρησιμοποιήσει πράγματα εναντίον της αδερφής σου. Αν δεν έχει καταγραφεί κάτι στα βιβλία συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. ή δε στείλει εξώδικο και αποχωρήσει από το σπίτι (πού μένει η αδερφή σου τώρα; ) τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο αυτό το σκηνικό εναντίον της και να το παρουσιάσει ως εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν το σκηνικό (να υποβάλει μήνυση για να έχει δικαιώματα πριν εκδικαστεί η υπόθεση!)

 

Σου στέλνω μία σελίδα, του Υπουργείου Εσωτερικών, να την μελετήσετε προσεκτικά. Τηλεφωνήστε στα παραπάνω τηλέφωνα για να ενημερωθείτε και να μη βρεθούν παραθυράκια για να αθωωθούν άνθρωποι που μπορεί να είναι επικίνδυνοι.

Link to comment
Share on other sites

Στο δικό μας σχολείο υπάρχουν πολλά ζευγάρια με τέτοια θέματα.... μας ζήτησαν σαν μητέρες να υπογράψουμε ένα χαρτί και να κατονομάσουμε με ποιόν επιτρέπουμε να αποχωρεί το παιδί μας, έστω κι αν είναι η γειτόνισσα απλά πρέπει να δώσουμε όνομα...... και ισχύει ότι έχει δηλώσει η μάνα........δλδ κι εγώ που δεν είμαι σε διάσταση αν πάει ο μπαμπάς του δεν τον δίνουν, που δε μπορεί ο σύζυγος λόγω ωραρίου να πάει στις 2 στο σχολείο. Τα παιδάκια φεύγουν με άτομα που έχει δηλώσει η μητέρα και κανέναν άλλο.

Σαν εμπειρία σας το παραθέτω δε γνωρίζω το νομοθετικό πλαίσιο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι παράνομο να αρνηθείς να "παραδώσεις" τα παιδιά στον επίσημο κηδεμόνα τους. Οι επίσημοι κηδεμόνες ορίζονται από το νόμο και αν τα παιδιά έχουν γεννηθεί εντός γάμου είναι οι δύο γονείς. Από την άλλη, προφανώς αν θέλετε να παραλαμβάνει κάποιος άλλος τα παιδιά (γείτονες/νταντάδες/παππούδες/κτλ) πρέπει να δηλωθεί. Δεν μπορούν να παίρνουν τα ανήλικα από τα σχολεία, όποιοι να 'ναι χωρίς άδεια (αν και σε πολλά σχολεία της Ελλάδας γίνεται). Πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες του ανήλικου να το δώσουν μία λίστα.

 

Αν ο σύζυγος σας (με την κατάσταση που δηλώσατε πιο πάνω) ζητήσει τα παιδιά και δεν του δωθούν (ως νόμιμος κηδεμόνας τους), μπορεί να καταγγείλει το γεγονός στην πρωτοβάθμια και στην αστυνομία. Γενικότερα, για όλα τα νομικά θέματα, πάντα η γνώμη μου ήταν να παίρνετε τη γνώμη και άλλων δικηγόρων, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως και τελικά χαμένοι.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, ακυρώνονται αν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες για επικινδυνότητα, καταγεγραμμένες από επίσημους φορείς, ή εχουν βγει επίσημες (ακόμα και προσωρινές) αποφάσεις. Αν δεν έχετε δώσει κάποιο χαρτί στο σχολείο των παιδιών, δεν μπορούν να αρνηθούν στον επίσημο κηδεμόνα τους να τα παραλλάβει (είτε αυτός είναι η μαμά, είτε ο μπαμπάς).

 

Προφανώς, ούτε εγώ ξέρω από νόμους, δεν είναι και αυτή η δουλειά μου, αλλά αυτά που με αφορούν για να μη βρεθώ στη μέση οικογενειακών καταστάσεων και βρεθώ "μπλεγμένη" και τρέχω στα δικαστήρια, φρόντισα να τα μάθω. Οπότε, αυτά για τη στάση του σχολείου, σας τα λέω με πλήρη βεβαιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αμφιβάλλω, ούτε και διαφωνώ βέβαια. Επειδή ο σύζυγός μου ποτέ δεν είναι στις 2 σπίτι ώστε να παραλάβει το παιδί δεν έχω θέμα.......μια φίλη μου πάντως που είναι σε διάσταση, παρόλο που είναι κηδεμόνας ο πατέρας δεν του το δίνουν παρά μόνο τις μέρες που εκείνη το επιθυμεί και το λέω με πάσα επίγνωση γιατί ήμουν αυτόπτης μια μέρα όπου ήρθε ο πατέρας και η δασκάλα του είπε, "σήμερα δεν την παίρνετε εσείς". Τώρα το τί συνεννόηση έχει γίνει δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω για να είμαι απόλυτα ακριβής. Έχετε βέβαια απόλυτο δίκιο όσον αφορά την ενημέρωση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Προφανώς έχει προηγηθεί κάποια συνεννόηση. Όπως και να έχει συζητήστε την κατάσταση με τους εκπαιδευτικούς. Αν μη τι άλλο θα μπορέσουν να σας ειδοποιήσουν σε περίπτωση που πέσει κάτι στην αντίληψή τους.

Επιμένω πάντως, προωθήστε τα τηλέφωνα στην κοπέλα. Το δίκτυο των οργανώσεων αυτών, θα μπορέσει να της δώσει πολύ υπεύθυνες απαντήσεις σε όλα της τα ερωτήματα!

Link to comment
Share on other sites

Christina ναι το περιστατικό έχει καταγραφεί στην αστυνομία κ η αδερφή μου πριν φύγει έκανε υπεύθυνη δήλωση στην αστυνομία ότι πρόκειται να εγκαταλείψει το σπίτι μαζί με τα παιδιά λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Με αυτό της είπε ο δικηγόρος ότι είναι καλυμμένη σε περίπτωση που κάποιος ισχυριστεί ότι υπήρξε εγκατάλειψη συζυγικής στέγης. Στη συνέχεια κατέθεσε κ τα ασφαλιστικά που προείπα.Τις πρώτες μέρες έμεινε στη μαμά μου κ μετά νοίκιασε σπίτι ακριβώς δίπλα στο σχολείο.

Στο νοσοκομείο δεν πήγε γιατί ποτέ δεν υπήρξαν εμφανή σημάδια (συνήθως η βία περιελάμβανε τράβηγμα μαλλιών, σπρωξίματα, σπασίματα πιάτων κ επίπλων κ απίστευτη λεκτική βία κ απειλές για τη ζωή της)

Όσο για συνεννόηση με τον σύζυγο για το ποιος θα παίρνει τα παιδιά δεν παίζει με τίποτε...το προσπάθησε κ ο δικηγόρος εώς ποτού γίνει η δίκη για να μην παίζουν το ποντίκι με τη γάτα, αλλά ο σύζυγος δεν θέλει με τίποτε. Μιλάμε για πολύ πείσμα - η κοινωνία που ζούμε είναι μικρή κ θίχτηκε ο εγωισμός του.

Boy moon φαντάζομαι ότιστις περιπτώσεις που αναφέρεις για να τα παίρνουν εναλλάξ απλό το σχολέιο θα πρέπει να υπάρχει κάτι σα συμφωνητικό μεταξύ τους παρουσία δικηγόρων.

Christina σε ευχαριστω. Πολύ για τα τηλέφωνα κ τις πληροφορίες. Θα ενημερώσω την αδερφή μου!

Link to comment
Share on other sites

Καλα και το δικαστηριο δεν ορισε εστω προσωρινα την επιμελεια σε καποιον? Ετσι στον αερα τα αφησε τα παιδια?

Κοιτα εκ πειρας....τα δικαστηρια απο φοβο μην αδικηθει καποιος ζοριζονται στη ληψη αποφασεων οποτε θελουν πιεση. Μην θεωρειται δεδομενο οτι εχουν καταλαβει την περιπτωση, δεν εχουν διαβασει την δικογραφια την ωρα της συζητησης οποτε προσπαθηστε παντα να τους μεταδωσετε την ανησυχια και τα προβληματα που εχετε.

Μην θεωρειτε τιποτα δεδομενο, να μιλατε ειλικρινα. Ενσταση δεν μπορει να κανει? Και να πει τον φοβο με το σχολειο στον προεδρο, πρεπει να τους βρει λυση, ειναι αληθινο προβλημα. Η γνωμη της κορης της δεν μετραει για την επιμελεια? Αν ειναι πανω απο 12 χρονων νομιζω μετραει ο λογος της.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια τα ΄ χω χαμένα. Η αδερφή μου την πάτησε άγρια.Το Σάββατο ο σύζυγος επικοινώνησε με την αδερφή μου κ της ζήτησε να μιλήσει στα παιδιά. Ρώτησε τον μικρό αν θέλει να τον πάρει για βόλτα κ να τον κρατήσει ένα βράδυ (ταζοντάς του διάφορα)κ εκείνος του είπε ναι. Η αδερφή μου μίλησε με το δικηγόρο κ της είπε να μην τον δώσει καθόλου. Ο μικρός όμως ήθελε να δει τον μπαμπά του κ έβαλε τα κλάματα. Η αδερφή μου τότε σκεφτόμενη την ψυχολογία του παιδιού (κ δεδομένου ότι ο σύζυγος το Σάββατο φάνηκε διαλλακτικός κ έκανε κ μια υποχώρηση στο να τους πάει τα βιβλία κ τα ρούχα τους στο σπίτι της αδερφής μου) αποφάσισε να τον αφήσει & μάλιστα έστειλε μαζί κ τη μικρή που είναι πιο δυναμική. Επίςης ξαναρώτησε το δικηγόρο κ της είπε ότι αφού κλαίει να τον αφήςει μπας κ αρχίσουν να εξομαλύνονται τα πράγματα.Σήμερα λοιπόν που πήγε η αδερφή μου να τα πάρει ο μικρός ήταν σα παγοκολώνα, φαινόταν τρομοκρατημένος κ όταν του είπε αν θα φύγουνε, βούρκωσε, κοιτούσε τον μπαμπά του κ δε μιλούσε.τότε μπήκε στη μέση ο σύζυγος κ άρχισε να απαντάει αυτός ότι το παιδί δε θέλει να πάει μαζί της κ την ειρωνεύονταν. Η αδερφή μου έφυγε με την κόρη της μόνο.Είναι σίγουρη ότι ο σύζυγος πίεσε τον μικρό κ όπως της εκμυστηρεύτηκε η μικρή του έταξε διάφορα κ ότι όλη την ώρα τους έλεγαν (παππόυδες,θείοι κτλ) ότι εκεί είναι το σπίτι τους κ ότι η μαμά τους αποφάσισε να φύγει.πόση πλύση εγκεφάλου του έκαναν?είμαστε όλοι αλια.τι να της πω να την ηρεμήσω?πως θα τον ξαναπάρει?

Link to comment
Share on other sites

Είναι τραγικό όταν βάζουν τα παιδιά στη μέση. Αν έχουν καταγραφεί τα γεγονότα στην αστυνομία, μπορείτε να ισχυριστείτε επικινδυνότητα βέβαια. ziou πες στην αδερφή σου να προσπαθήσει να μιλήσει με τον πατέρα των παιδιών, όσο πιο ήρεμα μπορεί και να προβάλλει την ψυχική ηρεμία των παιδιών ως το σημαντικότερο πράγμα σε αυτή τη διαδικασία. Πείτε της να τους εξηγήσει ότι όσο πιο ήρεμα τα συζητήσουνε, τόσα περισσότερα δικαιώματα θα έχουνε. Εγώ προσωπικά, όλες αυτές τις συζητήσεις θα της έκανα ενώπιον δικηγόρου.

Επίσης, σε μία τόσο σοβαρή περίπτωση, επιμένω να απευθυνθεί και σε έναν ακόμα νομικό σύμβουλο.

Ξαναλέω ότι με το που γίνεται κάτι, πρέπει να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 15900 (24ωρο), 2103317306 και 8001188881 για να ενημερώνεται. Είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που έχουν τεράστια εμπειρία σε τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα θα της δώσουν πιο σίγουρες απαντήσεις από αυτές που μπορεί να της δώσουμε εμείς σε ένα forum.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια τα ΄ χω χαμένα. Η αδερφή μου την πάτησε άγρια.Το Σάββατο ο σύζυγος επικοινώνησε με την αδερφή μου κ της ζήτησε να μιλήσει στα παιδιά. Ρώτησε τον μικρό αν θέλει να τον πάρει για βόλτα κ να τον κρατήσει ένα βράδυ (ταζοντάς του διάφορα)κ εκείνος του είπε ναι. Η αδερφή μου μίλησε με το δικηγόρο κ της είπε να μην τον δώσει καθόλου. Ο μικρός όμως ήθελε να δει τον μπαμπά του κ έβαλε τα κλάματα. Η αδερφή μου τότε σκεφτόμενη την ψυχολογία του παιδιού (κ δεδομένου ότι ο σύζυγος το Σάββατο φάνηκε διαλλακτικός κ έκανε κ μια υποχώρηση στο να τους πάει τα βιβλία κ τα ρούχα τους στο σπίτι της αδερφής μου) αποφάσισε να τον αφήσει & μάλιστα έστειλε μαζί κ τη μικρή που είναι πιο δυναμική. Επίςης ξαναρώτησε το δικηγόρο κ της είπε ότι αφού κλαίει να τον αφήςει μπας κ αρχίσουν να εξομαλύνονται τα πράγματα.Σήμερα λοιπόν που πήγε η αδερφή μου να τα πάρει ο μικρός ήταν σα παγοκολώνα, φαινόταν τρομοκρατημένος κ όταν του είπε αν θα φύγουνε, βούρκωσε, κοιτούσε τον μπαμπά του κ δε μιλούσε.τότε μπήκε στη μέση ο σύζυγος κ άρχισε να απαντάει αυτός ότι το παιδί δε θέλει να πάει μαζί της κ την ειρωνεύονταν. Η αδερφή μου έφυγε με την κόρη της μόνο.Είναι σίγουρη ότι ο σύζυγος πίεσε τον μικρό κ όπως της εκμυστηρεύτηκε η μικρή του έταξε διάφορα κ ότι όλη την ώρα τους έλεγαν (παππόυδες,θείοι κτλ) ότι εκεί είναι το σπίτι τους κ ότι η μαμά τους αποφάσισε να φύγει.πόση πλύση εγκεφάλου του έκαναν?είμαστε όλοι αλια.τι να της πω να την ηρεμήσω?πως θα τον ξαναπάρει?

 

Στο ερώτημα πως θα τον ξαναπάρει, μόνο ο δικηγόρος της αδελφής σου μπορεί να απαντήσει όχι εμείς... τώρα σε ότι αφορά την ψυχολογία της αδελφής σου, θα πρέπει να αποστασιοποιηθείς από όλα και να της συμπαρασταθείς όσο περισσότερο μπορείς... η αδελφή σου είναι λογικό να είναι μέσα στην ανησυχία και το άγχος.. εσείς όμως που είστε απέξω θα πρέπει να είστε η φωνή της λογικής.. δηλ. μην τρελαίνεστε και μεταφέρετε και όλο αυτό το άγχος στα παιδιά.. από όσα γράφεις είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει σημείο επικοινωνίας με τον σύζυγό της.... μέχρι να γίνει όμως η δίκη και να αποφανθεί η δικαιοσύνη για την επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να υπάρξει ένα πράγμα και μόνο.. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ... θεωρώ πως ο πατέρας των παιδιών δεν θα τους κάνει κακό, τα "χρησιμοποιεί" για να πιέσει την αδελφή σου... το ότι αυτό το γεγονός είναι από μόνο απαράδεκτο δεν έχει νόημα να του πούμε είναι προφανές.. επειδή όμως τώρα η αδελφή σου ουσιαστικά ξεκίνησε έναν αγώνα τώρα και τα πιο δύσκολα θα ειναι στο μέλλον θα πρέπει να είναι ψυχολογικά ήρεμη και σε αυτό έχεις ευθύνη εσύ να την βοήθησεις εφόσον το θέλεις .... δεν μπορεί να τρελαίνεται με το παραμικρό, αύριο μεθαύριο εάν χωρίσουν ο μπαμπας προφανώς θα παίρνει και αυτός τα παιδιά, τι θα κάνει η αδελφή σου? θα πεθαίνει από την αγωνία μέχρι να της τα γυρίσει?? την πλύση εγκεφάλου δεν μπορείς να την αποφύγεις.. όταν τα παιδιά είναι με τον σύζυγο /γιαγιάδες - παππούδες ο καθένας μπορεί να του πει το οτιδήποτε το οποίο δεν μπορείτε να αποφύγετε.. το θέμα είναι η αδελφή σου να μιλήσει στα παιδιά και να προσπαθήσει να τους εξηγήσει όσο πιο απλά γίνεται... εάν ο σύζυγός της καταλαβαίνει ότι είναι σε πανικό το εκμεταλεύεται και θα συνεχίσει να το εκμεταλεύεται... προσπάθησε να ηρεμήσεις την αδελφή σου, να μην είναι σε κατάσταση πανικού, ελπίζω να πάνε καλύτερα τα πράγματα....

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιος που ασκεί βία στην σύζυγο είναι πολύ πιθανό να ασκήσει και στα παιδιά. Ούτως ή άλλως έχει ήδη ασκήσει ψυχολογική βία στα παιδιά αν τα επισόδεια με την αδελφή σου γινόταν μπροστά τους. Δεν ξέρω καθόλου τι προβλέπει η νομοθεσία, αλλά εγώ θα ανησυχούσα να αφήσω τα παιδιά μου με τον σύζυγο μου αν εγώ τον φοβόμουν. Είναι πολύ πιθανό να μπορεί να κάνει κάτι άμεσα νομικά (δεν ξέρω αν λέγεται περιοριστικά ή κάπως αλλιώς) για να να μην δικαιούται να τα βλέπει χωρίς επίβλεψη. Ας ρωτήσει για αυτό στον δικηγόρο -έχει βάσιμο λόγο να το κυνηγήσει.

Στο εξωτερικό σε τέτοιες περιπτώσεις θα τον αναγκάζαν να περάσει από ψυχολογικό έλεγχο και κάποιου είδους ''θεραπείας'' για να μπορεί να είναι ελεύθερα μαζί τους.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ κ μια εβδομάδα η αδερφή μου προσπαθεί με ήρεμο τρόπο να πάρει το παιδί να το δει. Ο σύζυγος δε δέχεται καμία συζήτηση. Το παιδάκι είπε κ στη μαμά του κ στην αδερφούλα του στο σχολείο ότι θέλει να παει μαζί τους.η αδερφή μου του το είπε κ εκείνος αδιαφόρησε κ το πήρε κακήν κακώς κ έφυγε. Υπάρχουν μάρτυρες που άκουσαν τα πάντα κ είδαν το παιδάκι πόσο τρομαγμένο ήταν. Ο δικηγόρος της επίσης μίλησε με τον δικό του κ άκρη δεν έβγαλε.αρνούνται κάθε επικοινωνία. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στείλει εξώδικο...Δεν τον νοιάζει το παιδί του...μόνο το πείσμα του βρε παιδιά. Κ το θέμα είναι ότι εώς ότου γίνει η δίκη θα γίνεται αυτό.καμία υπηρεσία δε μπορεί να βοηθήσει.μίλησα κ με το Χαμόγελο κ μου είπαν ότι είναι νομικό το θέμα. Απλά σκέφτομαι ότι όταν απειλείται η ψυχική υγεία ενός παιδιού, αυτό δε νοείται σα μορφή κακοποίησης?

Μάθαμε από κύκλους του συζύγου ότι θέλει όπωςδήποτε να ερωτηθούν τα παιδιά στο δικαστήριο για την επιμέλεια.φανταστείτε τι ψυχολογική βία θα ασκεί στο παιδί για να πει ότι θέλει να είναι μαζί του.

Link to comment
Share on other sites

Και να προσθέσω ότι τα παιδιά στα περισσότερα περιστατικά βίας έναντι

της μητέρας ήταν μπροστά κ την αγκάλιαζαν να την προστατέψουν...κ οι δικαστές στον κόσμο τους...

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησει κι αλλο δικηγορο, μου φαινεται αδιανοητο να κραταει ο πατερας το παιδι σπιτι του παρα τη θεληση του και να μην επιτρεπει στη μητερα την επικοινωνια! Τι ηλικια εχει το παιδι? Να παει στον εισαγγελεα και να ρωτησει τι να κανει. Να κανει ενσταση ή νεα αιτηση ασφαλιστικων μετρων για επιμελεια, δεν ξερω αν γινεται αλλα εγω αυτα θα προσπαθουσα να κανω. Και οπωσδηποτε εξωδικο, να καταγραφουν καπου ολα αυτα.

Link to comment
Share on other sites

νομικός δεν είμαι και δεν γνρίζω,αλλά έχω την εντύπωση πως ο δικηγόρος σας είναι λίγο "χαλαρός" και γενικά αποστασιωποιημένος. Θα πρότεινα να αναζητήσετε και άλλο.

 

μην αφήνετε τόσες μέρες το παιδί εκεί. κινηθείτε γρήγορα. πάτε με εισαγγελέα στο σπίτι του να το πάρετε.

Link to comment
Share on other sites

Το παιδι ερωταται με ποιον θελει να μεινει απο την ηλικια των 12 ετων. Η μητερα δεν μπορει να παρει τα παιδια και να φυγει απο το σπιτι. Ο πατερας μπορει να κανει μηνυση. Αυτο μου ειχε πει η δικη μου δικηγορος. Μονο με συναινεση του πατερα μπορει να φυγει. Δεν ξερω ομως τι γινεται σε περιπτωση που εχουν κατατεθει τα χαρτια για την κηδεμονια. Μηπως να βρει αλλον δικηγορο?

Link to comment
Share on other sites

Παιδια οταν υπαρχει βια δεν τιθεται θεμα εγκαταληψης συζυγικης στεγης.... Δεν υπηρχε λογος να κανει αιτηση για να απομακρυνθει απο το σπιτι...

http://diadiktiakosdikigoros.blogspot.gr/2011/10/blog-post_4622.html

 

Γενικα καλο ειναι η αδελφη σου να το ψαξει και διαδικτυακα και να ρωτησει και αλλο δικηγορο ή ακομα καλυτερα να παει η ιδια στον εισαγγελεα και να ρωτησει τι μπορει να κανει.

Εγω για πιο απλα θεματα ρωτησα 3 δικηγορους και ο καθενας μου ειπε αλλα πραγματα! Τα δικαστηρια κολλανε σε λεπτομερειες αλλα αν επιμεινεις και χρησιμοποιησεις τα καταλληλα επιχειρηματα τοτε εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να δικαιωθεις.Εγω ζητουσα την γονικη μεριμνα του παιδιου (την πληρη κηδεμονια δηλαδη), ο πατερας ειναι απων, δεν εχει δει ποτε το παιδι, παρολα αυτα ολοι μα ολοι μου ελεγαν οτι ειναι απιθανο να κερδισω τη μεριμνα, μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις την δινουν και πρεπει να ειναι επικινδυνος ο γονιος και τετοια, στο δικαστηριο ομως εξηγησαμε οτι ειναι εμποδιο για εμενα το να μοιραζομαι την μεριμνα με εναν εξαφανισμενο, οτι αν πχ χρειαστει το παιδι ενα επειγον χειρουργιο θα πρεπει να ψαχνω και την υπογραφη του πατερα και τους δειξαμε και τον νομο που λεει οτι η μη ασκηση της γονικης μεριμνας συνιστα λογο αφαιρεσης της και ετσι το κερδισα το δικαστηριο.

Μακρυγορω αλλα θελω να σας δειξω οτι τιποτα δεν ειναι δεδομενο, επειδη ειναι δικαστες δεν σημαινει οτι αντιλαμβανονται πληρως μια κατασταση!

Η περιπτωση της αδερφης σου δεν ειναι ενα απλο διαζυγιο, την χτυπησε, την απειλησε λες με οπλο, τα παιδια ηταν μαρτυρες και ηδη χρησιμοποιει ψυχολογικη βια επανω τους, θα επρεπε να τον εχει τυλιξει σε μια κολλα χαρτι, οχι να της εχει παρει και τον γιο της. Μιληστε με αλλο δικηγορο να δειτε αν μπορει να κανει κατι αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...