Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κοντά άκρα

sxedonmama

Recommended Posts

Παίζει ρόλο όχι μόνο το πού είναι οι μετρήσεις τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά το αν έχουν αλλάξει καμπύλη σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις, όπως επίσης το αν υπάρχει ανάλογη διαφοροποίηση στις υπόλοιπες καμπύλες.

Αλλιώς αξιολογείται ένα έμβρυο που ήταν από την αρχή στα κατώτερα φυσιολογικά πλαίσια, αλλιώς ένα έμβρυο που ξαφνικά εμφανίζει πτώση σε μία μέτρηση (π.χ. μηριαίο οστό μόνο), αλλιώς ένα έμβρυο που εμφανίζει πτώση σε όλες τις μετρήσεις (π.χ. μηριαίο οστό, διάμετρος κεφαλής κλπ) και αλλιώς ένα έμβρυο που εμφανίζει πτώση σε μερικές μετρήσεις και άνοδο σε άλλες.

Επίσης η απόκλιση που θεωρείται ασφαλής διαφέρει αναλόγως με το είδος της μέτρησης και τη φάση στην οποία βρίσκεται η κύηση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να αυτο πρέπει να τους ρωτήσεις; Βρήκαν μόνο το ποδαράκι λόγω πίσω η και τα χεράκια; Για ρωτά τους σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία τους πιο ήταν το αποτέλεσμα σε μωρακια που αυτές οι μετρήσεις ήταν 2-3 βδομάδες πισω?

Εχει πει οτι ειναι και τα δυο ποδαρακια, εξαρχης! Απο τοτε που μετραγαν την fl δηλαδη.

για εμενα σχεδον μαμα αφου ειναι μεσα στα ορια και ηταν ετσι εξαρχης και δεν σταματησε ξαφνικα η αναπτυξη ας πουμε , δεν εχει θεμα. εσεις, οι γονεις , σαν κατασκευη ας πουμε μηπως εισαστε ετσι? με πιο μεγαλο κορμο?? εμενα ο ενας γιος μου εχει πολυ ψηλα ποδια ας πουμε και ο αλλος θα μπορουσα ναπω Οτι ισως να ειναι και κοντα....

Εψαξα να βρω απο περιεργεια μια μετρηση του γιου μου που δεν εχει πολυ ψηλα ποδια ....το fl ειναι 17 εβδ και 3 ημερες και μου εχουν γραψει διπλα + η - 1 εβδομαδα και 3 ημερες. Αυτο ειναι το πσοστο παρεκλισης δηλαδη. Το εμβρυο υποτιθεται τοτε ηταν 18 εβδομαδων και 3 ημερες, ενω η αμφιβρεγματοκη διαμτερος τουε μβρυου ηταν 19 εβδομαδων.

βεβαια ουτε ο γιατρος μου, ουτε ο γιατρος του κεντρου μου επεσημανε κατι, ολα καλα μου ειχαν πει..,,και ολα καλα ηταν δοξα τον θεο.

Λοιπόν, στις 22 βδομάδες εβρισκε το FL 34, στις 26 το βρηκε 42 και στις 29 το βρήκε 51... Η καμπύλη ανάπτυξης φαίνεται να έχει πτώση αφού έπεσε αναλογικά στο πλαίσιο του κατώτερου φυσιολογικού. Δηλαδή παρόλο που συνεχιζεται να βρισκεται στα χαμηλοτερα φυσιολογικα, πέφτει η μετρηση!

Οταν ρωτησα αν αυτή η ανάπτυξη μπορεί να δείχνει πρόβλημα στο εμβρυο ή απλά ειναι αναπτυξη ενός μικρου μωρού, μου απαντησε οτι πιθανον να ειναι ενα μικρο μωρο αλλα δεν μπορεί να το πει 100% και μονο με αμνιο μπορει..

μου ανεφερε και μια περιπτωση μιας κοπελας που οι μετρησεις εδειχναν απλα 1μιση βδομαδα πισω και τελικα το μωρακι βγηκε με συνδρομο down! Βεβαια με αυτο ηθελε να μου δειξει οτι η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη!

Διαφημίσεις

Σίγουρα δεν είναι και τα χεράκια; Γιατι μου φαίνεται λίγο περίεργο που ανησυχούν επειδή μόνο τα ποδαράκια είναι 3 βδομάδες πίσω

Τελώσπαντων sxedonmama μάλλον πρέπει να τους ρωτήσεις για τι ακριβώς υποπτεύονται και αν ψάχνουν και για αλλά στοιχεία για αυτο που νομίζουν η μόνο το fl

Λοιπόν, στις 22 βδομάδες εβρισκε το FL 34, στις 26 το βρηκε 42 και στις 29 το βρήκε 51... Η καμπύλη ανάπτυξης φαίνεται να έχει πτώση αφού έπεσε αναλογικά στο πλαίσιο του κατώτερου φυσιολογικού. Δηλαδή παρόλο που συνεχιζεται να βρισκεται στα χαμηλοτερα φυσιολογικα, πέφτει η μετρηση!

Οταν ρωτησα αν αυτή η ανάπτυξη μπορεί να δείχνει πρόβλημα στο εμβρυο ή απλά ειναι αναπτυξη ενός μικρου μωρού, μου απαντησε οτι πιθανον να ειναι ενα μικρο μωρο αλλα δεν μπορεί να το πει 100% και μονο με αμνιο μπορει..

μου ανεφερε και μια περιπτωση μιας κοπελας που οι μετρησεις εδειχναν απλα 1μιση βδομαδα πισω και τελικα το μωρακι βγηκε με συνδρομο down! Βεβαια με αυτο ηθελε να μου δειξει οτι η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη!

Ναι σίγουρα αλλά το down δεν φαίνεται μόνο απο αυτο, αλοιμονο, υπάρχουν και αλλά markers

Υπάρχουν αλλά στοιχεία για την περίπτωση σου, η βασίζονται μόνο στο fl?

ναι μονο το fl ειναι!!

τι μπορει να υποπτευονται με τις μετρησεις του fl εκτος απο αχονδροπλασία;

εγω νομιζω αυτο.. μπορει να ψαχνουν και για down?

Τα νουμερα που γραφεις σεδον μαμα συμφωνα με το χαρτη που εβαλε και η no doubt δεν δειχνουν πτωτικη ταση αλλα ενα μωρο πουα πο την 22η εβδομαδα εδειχνε οτι εχει χαμηλη αλλα εντος οριων fl. Η αναπτυξη ομως ηταν φυσιολογικη και αναλογικη. Μεγαλωναν οι εβδομαδες, μεγαλωναν και τα ποδαρακια. Το βαρος εμβρυου ποσο ειναι αληθεια? η περιμετρος κεφαλιου? ειναι ΄συμβατα ΄ με ενα μικροσωμο μωρο?

Σχεδον μαμα αυτοι υποπτετυονται οτι εχεις ενα μικροσωμο μωρο απο αυτα που λες αλλα κανεις δεν ειναι σιγουρος για τιποτα , οπως δεν ηταν και για τα δικα μας τα μωρα ας πουμε, και σου λενε τα χιλια δυο. Για εμενα αφου ειναι εντος οριων δεν ειναι ανησυχητικο. Εκτος αν οι υπολοιπες μετρησεις δειχνουν ενα μεγαλο μωρο! κεφαλακι, βαρος και κοιλια δηλαδη....

Διαφημίσεις

ναι μονο το fl ειναι!!

τι μπορει να υποπτευονται με τις μετρησεις του fl εκτος απο αχονδροπλασία;

εγω νομιζω αυτο.. μπορει να ψαχνουν και για down?

Πρέπει να τους ρωτήσεις, αλλά έκανες αυχενικη, έχουν μέτρηση το οστό της μυτουλας; Ολα αυτά είναι στοιχεία για down όχι μόνο το fl και αν τα ψάξανε αυτά γιατι δεν πας κάπου που θα τα μετρησουν

Αν τα χεράκια είναι στα μέτρια επίπεδα δεν θα φοβούνται για νανισμο (νομίζω!)

το BPD ειναι 76.8 και το AC 24.96..

Συμφωνα με κατι τελειιτσες που φαινονται στις κλιμακες του φυσιολογικου φαινεται πιο κατω καθε φορά.

Εγω ανησυχώ για ποιο λογο ανησυχουν και δεν λενε οτι απλα το μωρο θα ειναι μικρο..

Το 76,8 αντιστοιχει στις 31 εβδομαδες, το ac μηπως το γραφεις λαθος? ειναι πολυ λιγο. Αντιστοιχει σε εβδομαδα πολυ μικροτερη και απο αυτην πουα ντιστοιχει το fl

Εγω ανησυχώ για ποιο λογο ανησυχουν και δεν λενε οτι απλα το μωρο θα ειναι μικρο..

Γιατί αυτό μπορούν να στο πουν με σιγουριά μόνο αν κάνεις αμνιοπαρακέντηση ή αφού γεννήσεις!

Το Down μπορεί να μην φανεί και από πουθενά. Να είναι δηλαδή όλες οι μετρήσεις καλές και το μωρό να γεννηθεί με σύνδρομο.

Διαφημίσεις

Το ac αντιστοιχει σε 28 εβδομαδες και κατι....μια εβδομαδα δηλαδη μπροστα απο fl.

ειναι ειλικρινα κριμα να περνας ολο αυτο με τετοιες μετρησεις.

το μωρο λογικα, με αυτες τις μετρησεις θα ειναι περιπου 1500 γραμμαρια. Ενα φυσιλογικο βαρος ωια την 29η με 30η εβδομαδα.

ηρεμησε κοπελια.....ολα καλα θα ειναι.

Κανεις δεν βαζει το χερι του στη φωτια γιατι δεν ειναι δυνατον, ουτε για το μωρακι σου, ουτε για τα δικα μου που τα εχω γεννησει....ανα πασα στιγμη μπορει να προκυψει κατι. Αλιμονο ομως αν σκεφτομαστε ετσι και δεν απολμβανουμε αυτο το δωρο.

εννοειται οτι απο αυτα που εχεις γραψει θεωρω οτι ο γιατρος σου ειναι τραγικος....αλλα ειμαι σιγουρη οτι το μωρο σου ειναι υγιεστατο και πολυ χαιρομαι που σε λιγο καιρο θα το εχεις αγκαλιτσα!!!!!!!

ΥΓ. Πιο πανω ειχε γραψει μια κοπελα οτι θα κανεις τελικα αμνιο στην 32η, ολα θα ειναι καλα, μετα θα ςρθουν οι συσπαζεις, θα στο παρει προωρα , θα μπει ΜΕΝΝ κλπ....και ειχε χαρακτηρισει την περιπτωση 'χρυσορυχειο ΄. ΣΥΜΦΩΝΩ. εχε το νου σου, ισως πρεπει να μιλησεις και με αλλον γυναικολογο.

Το βαρος ειναι 1298γρ

Με αυτες τις μετρησεις που μου εγραψες δεν ειναι τοσο. Μηπως το βαρος ειναι γραμμενο σε προηγουμενη εβδομαδα??? γιατι για ολα αυτα υπαρχει ηλεκτρονικος τυπος που τα βγαζουν, δεν χρησιμοποιουν ζυγαρια. Και στο σαιτ που σου εβαλα το βγαζει παραπανω με αυτες τις μετρησεις.

με BDP 76.8

Ac 249.6

Fl 51

Το βαρος του μωρου βγαινει 1477 γρ http://www.baby2see.com/medical/charts.html

Δες και μονη σου....

Ακομη και τα 1300 γραμμαρια δεν ειναι ΄κακο ΄ μικροσωμο μωρο δειχνει απλως, αλλα δεν το δινουν τοσο τα ηλεκτρονικα εργαλεια.

εχε το νου σου, ισως πρεπει να μιλησεις και με αλλον γυναικολογο.

Sxedonmama please please please please το έχουμε πει τόσες φορές πήγαινε σε κάποιον άλλον. Σίγουρα δεν είμαστε ειδικοί και δεν χρειάζεται να μας ακούσεις, αλλά κάτι δεν παει καλα, τουλάχιστον εχε κάποιον άλλον υπόψη σου... Και πες μας οτι αυτός ο γιατρός είναι συστημένος ..

ναι το εκανα τοσο το βγαζει αλλά ετσι γραφει στο report που πηρα!!

Είναι κατι ομως το βαρος;

Ο,τι ειναι ολα τα μεγεθη που κοιταμε στον υπερηχο , ενδειξη οτι ολα ειναι καλα και οτι τοεμβρυο αναπτυσσεται φυσιολογικα.

Λογικα στην 32η θα κανεις ντοπλερ ετσι δεν ειναι? θα την κανεις αυτην την εξεταση? αν ναι , γνωμη μου ειναι να πας σε καποιο αλλο κεντρο, περα απο αυτο που θα σου συτησει ο γιατρος σου ( αν δεν τον αλλαξεις τελικα). Σε καποιο λοιπον εξειδικευμενο κεντρο για τετοιες εξετασεις, θα πας, θα κανεις το ντοπλερ σου σαν να μην τρεχει τιποτα και ασε τον γιατρο του κεντρου να σου πει την γνωμη του...πως τα βλεπει.....νομιζω οτι θα τα βλεπει ολα καλα.

βρε σχεδον μαμα, γιατι τοσο καιρο δεν πας σε ενα μεγαλο μαιευτηριο να κανεις εναν υπερηχο σε εξιδικευμενο υπερηχογραφιστη να δεις τι θα σου πει??ανησυχεις τοσο καιρο,που ανησυχουν οι γιατροι,αλλα τελικα εχεις ξεκαθαρισει ακριβως τι ειναι αυτο που τους ανησυχει??γιατι εχω κενο και νομιζω οτι και εσυ εχεις το ιδιο κενο και δεν θα επρεπε...καλο το διαδυκτο,αλλα εδω μιλαμε για μια κυηση με υποψια προβληματων, δεν πρεπει να δεις τι θα κανεις εγκαιρως??εμεις σε διαβαιβεωνουμε οτι ολα ειναι καλα, που πιστευω οτι ειναι, τι ειμαστε γιατροι?? αλλα και αν εχεις ηδη παει και ολοι σου μιλανε για αμνιο για να αποκλεισουν πιθανοτητες, τι περιμενεις?? να σε διαβαιβεωσουμε η καθε μια μας εδω μεσα με βασει την δικη της περιπτωση για το οτιδηποτε?? sorry κιολας,αλλα πρεπει να ενεργησεις,οχι τιποτε αλλο, για να χαρεις την εγκυμοσυνη σου μετα...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Αν μενεις Αθηνα θα σου ελεγα να πας και στον κ. Κουρτη.Για μενα ειναι ο καλυτερος στα υπερηχογραφηματα εδω στην Αθηνα!!!!!Σου ευχομαι κοριτσι μου να ειναι το μωρακι σου μια χαρα!!!

Ρε κοριτσια αυτος ειναι ο 3ος γιατρος που πηγα για εξειδικευμενες

Μετρησεις!! Ολοι μου λενε να κανω αμνιο αν και πιστευουν ολα ειναι καλα!

Δεν εμεινα στην αποψη του πρωτου, ουτε και του γυναικολογου μου! Θελουν

Λενε να αποκλεισουν τυχον ανωμαλιες! Κατι αλλο να ρωτησω!

Η αμνιο μπορει να διαγνωσει εκτος απο τα συνδρομα οποιεσδηποτε σκελετικες ανωμαλίες;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...