Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κοντά άκρα

sxedonmama

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια πράγματι εχω τρελλαθει!!

Θα παω σε μια βδομαδα για μετρησεις ξανα σε αλλο γιατρο

Κορίτσι για μένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ή κάνεις άμνιο τώρα για να είσαι προετοιμασμένη και να ξέρεις (αν θα το κρατήσεις ή αν θα πρέπει να ετοιμάσεις με ιδιαίτερο τρόπο το σπίτι και τη ζωής σας ααααααν τυχόν κάτι δεν πάει καλά) ή δεν κάνεις ποτέ και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.

Τι χαμένος ο υπερηχοτέτοιος....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια πράγματι εχω τρελλαθει!!

Θα παω σε μια βδομαδα για μετρησεις ξανα σε αλλο γιατρο

sxedonmama σου εύχομαι ολόψυχα καλά και γρήγορα αποτελέσματα ώστε να μπορέσεις να ηρεμήσεις επιτέλους και να απολαύσεις την υπόλοιπη εγκυμοσύνη σου! Όλα να πάνε καλά!

S02fp3.png

LnVyp3.png

επειδη το εχω ξαναδει να συμβαινει, σε παρακαλω γραψε μου εσυ ΠΩΣ κανουν διακοπη στις 32 εβδομαδες....

Διακοπή=τερματισμός της κύησης= πρόκληση (πρόωρου) τοκετού. Η έγκυος κατόπιν αυτών γεννά φυσιολογικά ή με καισαρική.

Ο όρος "έκτρωση" χρησιμοποιείται κάπως καταχρηστικά εν προκειμένω, λόγω του ότι ο πρόωρος τοκετός επέρχεται, παρόλο που ενέχει κινδύνους για τη ζωή και την υγεία του εμβρύου. Ωστόσο, νομικώς αποδεχόμαστε τη διακινδύνευση της ζωής του ΥΓΙΟΥΣ εμβρύου, διότι σταθμίζεται ως υπέρτερο αγαθό η ζωή και η υγεία της εγκύου.

Διακοπή=τερματισμός της κύησης= πρόκληση (πρόωρου) τοκετού. Η έγκυος κατόπιν αυτών γεννά φυσιολογικά ή με καισαρική.

Ο όρος "έκτρωση" χρησιμοποιείται κάπως καταχρηστικά εν προκειμένω, λόγω του ότι ο πρόωρος τοκετός επέρχεται, παρόλο που ενέχει κινδύνους για τη ζωή και την υγεία του εμβρύου. Ωστόσο, νομικώς αποδεχόμαστε τη διακινδύνευση της ζωής του ΥΓΙΟΥΣ εμβρύου, διότι σταθμίζεται ως υπέρτερο αγαθό η ζωή και η υγεία της εγκύου.

βρε ολα ωραια και σωστα ειναι οπως τα γραφεις και αν τα γραφουμε και στην καθαρευουσα θα εχουν και πιο πολυ στομφο :-P αλλα η ερωτηση μου ειναι απλη...'Πως γινεται η διακοπη της κυησης'? Τον ξερω τον τροπο που γεννα η εγγυος....μετα τι γινεται?? Πρακτικα εννοω....διαφωνησς σε ενα συγκεκριμενο σημειο , εχουμε επιχειρηματα για τον αντιλογο?

Με απλα λογακια, να το καταλαβουν οοοολες οι μανουλες και οταν κανουν αυτην την επιλογη να ξερουν τι ακολουθειται.

Διαφημίσεις

βρε ολα ωραια και σωστα ειναι οπως τα γραφεις και αν τα γραφουμε και στην καθαρευουσα θα εχουν και πιο πολυ στομφο :-P αλλα η ερωτηση μου ειναι απλη...'Πως γινεται η διακοπη της κυησης'? Τον ξερω τον τροπο που γεννα η εγγυος....μετα τι γινεται?? Πρακτικα εννοω....διαφωνησς σε ενα συγκεκριμενο σημειο , εχουμε επιχειρηματα για τον αντιλογο?

Με απλα λογακια, να το καταλαβουν οοοολες οι μανουλες και οταν κανουν αυτην την επιλογη να ξερουν τι ακολουθειται.

δηλαδή, βρε Λαίδα μου, έχει καμμιά διαφορά για κάποια μανούλα αν θα γεννήσει ένα μωράκι που θα το αφήσουν να πεθάνει ή αν θα πάρει φάρμακο που ξέρει ότι θα σκοτώσει το μωράκι μέσα στην κοιλιά της κι απλά θα το γεννήσει νεκρό??

για μένα το ίδιο είναι.

απλά ο γιατρός θεωρεί ότι στις 32 εβδομάδες, αν κάτι πάει στραβά με την αμνιοπαρακέντηση και το μωρό είναι υγιές, τότε μπορεί να το σώσει. ενώ αν αυτό γίνει πιό νωρίς το μωρό δεν μπορεί να σωθεί.

Επισης να πω οτι 'νομικώς αποδεχεστε τη διακινδύνευση της ζωής του ΥΓΙΟΥΣ εμβρύου, διότι σταθμίζεται ως υπέρτερο αγαθό η ζωή και η υγεία της εγκύου.' και πολυ καλα κανετε. Νομικως αποδεχεστε τον τερματισμο κυησης στις 32 εβδομαδες αν δεν υπαρχει προβλημα υγιας της μητερας? Ξεκαθαρα πραγματα....

δηλαδή, βρε Λαίδα μου, έχει καμμιά διαφορά για κάποια μανούλα αν θα γεννήσει ένα μωράκι που θα το αφήσουν να πεθάνει ή αν θα πάρει φάρμακο που ξέρει ότι θα σκοτώσει το μωράκι μέσα στην κοιλιά της κι απλά θα το γεννήσει νεκρό??

για μένα το ίδιο είναι.

απλά ο γιατρός θεωρεί ότι στις 32 εβδομάδες, αν κάτι πάει στραβά με την αμνιοπαρακέντηση και το μωρό είναι υγιές, τότε μπορεί να το σώσει. ενώ αν αυτό γίνει πιό νωρίς το μωρό δεν μπορεί να σωθεί.

εχεις δικιο σε αυτο, οχι για εμενα δεν εχει. Εχει να κανει μονο με τον γιατρο, γιατι αν μπορει και κανει κατι τετοιο, δεν τον θεωρω καλο γιατρο, ΕΦ 'ΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ .... αν την εκανε πιο νωρις....

Για αυτο εγραψα και το επομενο μηνυμα μου, γιατι θεωρω ετσι και αλλιως οτι εφοσον δεν κινδυνευει η υγεια της μητερας δεν θα πρεπει να γινονται διακοπες κυησης μετα την 24η εβδομαδα. Ο,τι οριζει ο νομος δηλαδη...Να μου πεις 'εχει σημασια?' για εμενα ναι.....και για πολλους αλλους γιατρους εχει...δεν ειναι τυχαιο που οριστηκε η 24η εδομαδα ως 'σημειο' για το δικαιωμα στην εκτρωση.

Καταλαβαινεις λοιπον οτι δεν μιλαω για την 'ηθιικη ' του θεματος (ναι στην εκτρωση η οχι), ειναι δικαιωμα της καθε γυναικας οταν τηρουνται συγκεκριμενες προυποθεσεις. Πριν απο καποιες εβδομαδες το εμβρυο δεν ειναι νευρολογικα το ιδιο με ενα εμβρυο μετα την 24η εβδομαδα...

οι εμπειριες των μαμαδων εδω,δεν θα σου εγγυηθουν ενα γερο παιδι η αντιθετα ενα παιδι με προβλημα...κινησου παιρνοντας και δευτερη γνωμη απο εξιδικευμενο υπερηχογραφιστη αμεσα και οχι σε μια η δυο εβδομαδες...πραγματικα θα ειχες γλυτωσει ενα μεγαλο μερος του αγχους που περνας, αν ηδη ειχες κανει αμνιοπαρακεντηση (η αντιθετα θα ειχες κληθει να παρεις αποφασεις...)...οταν η επιστημη μας δινει την δυνατοτητα να αποκλεισουμε παραγοντες και πιθανοτητες,πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι την αφηνουμε ανεκμεταλλευτη(ειμαι ομως υπερ της αμνιο)...το ποσοστο αποβολης,γινεται αμελητεο αν η εξεταση πραγματοποιηθει σε εξιδικευμενο γιατρο...

αν ομως εχεις ηδη αποφασισει,οτι οποιο και να ειναι το αποτελεσμα μιας ενδεχομενης αμνιο, θα το κρατησεις το μωρο, δεν υπαρχει λογος να μπεις σε αυτη τη διαδικασια...οπως δεν υπαρχει κανενας λογος να κανεις μια τετοια εξεταση στις 32 εβδομαδες, οταν πια, θα κυοφορεις ενα βιωσιμο πια μωρακι...

ευχομαι να σου πανε ολα καλα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Επισης να πω οτι 'νομικώς αποδεχεστε τη διακινδύνευση της ζωής του ΥΓΙΟΥΣ εμβρύου, διότι σταθμίζεται ως υπέρτερο αγαθό η ζωή και η υγεία της εγκύου.' και πολυ καλα κανετε. Νομικως αποδεχεστε τον τερματισμο κυησης στις 32 εβδομαδες αν δεν υπαρχει προβλημα υγιας της μητερας? Ξεκαθαρα πραγματα....

Έγραψα στην καθαρεύουσα (!) και με στόμφο (;!), γιατί απαντούσα σε σένα, νομίζοντας ότι είσαι συνάδελφος. Συγγνώμη! Θα τα πω απλά, για σένα και για όλους όσους δεν γνωρίζουν νομικά...

Στο ερώτημά σου: Νομικά, είναι παράνομο να γίνει έκτρωση στις 32 εβδομάδες, αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας της μητέρας. Αν παρόλα αυτά, η έγκυος γεννήσει με καισαρική και το μωρό αφεθεί να πεθάνει αβοήθητο ή το έμβρυο θανατωθεί με φάρμακο στην κοιλιά της μαμάς του, τότε γιατρός και "μαμά" πάνε φυλακή.

Προσωπικά, δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια περίπτωση. Αν είχα ποτέ ακούσει, θα την είχα καταγγείλει στον εισαγγελέα, θεωρώντας δολοφόνους τους γονείς και τον γιατρό.

Αυτά! Η προσωπική μου άποψη και ηθική δεν αφορούν κανένα.

Διαφημίσεις

α) Φίλη γέννησε μωρό στις 26 εβδ. κύησης και μετά από παραμονή 2,5 μηνών σε θερμοκοιτίδα πήρε το μωρό σπίτι της και τώρα είναι ενός ετους υγιέστατο. Αρά ένα μωρό από τις 26 εβδ. είναι βιώσιμο σίγουρα.

β) έχω κάνει λήψεις τροφοβλάστη και 11 και 12 και 13 εβδομάδα (εχω κάνει πολλές). Ο κίνδυνος αποβολής είναι μεγαλύτερος από την λήψη τροφοβλάστη, αλλά επειδή δεν άντεχα την αναμονή για να κάνω άμνιο προχώρησα εκεί. Στην τελευταία εγκ. έκανα άμνιο την 16 εβδ. παρʼ όλες τις αντιρρήσεις του γιατρού και την επιμονή του να περιμένω ακόμη μία εβδ. γιατί είχα μία μεγάλη αποκόλληση στην 10-12εβδ. ηθελα να ξέρω αν είναι υγιές το μωρό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και αν υπήρχε εξέταση που έδειχνε και σε μικρότερη κύηση, θα την είχα κάνει κι αυτή

Όσες φορές χρειάστηκε να μπω στην διαδικασία της επεμβατικής αυτής μεθόδου, όλα πήγαν καλά (δόξα το Θεό) άσχετα αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. ¨όμως δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω τον καιρό να περνάει και να μεγαλώνει η κύηση. Είχα έναν πάααρα πολύ καλό γιατρό εξειδικευμένο για τις λήψεις και τον εμπιστευόμουν γιʼ αυτό που έκανε.

Για μένα ένας γιατρός που αφήνει μία έγκυο σε τέτοια ταλαιπωρία τόσες εβδομάδες και της λέει να κάνει άμνιο την 32 εβδ. μου δείχνει άνθρωπο που δεν ξέρει να κάνει την λήψη, που δεν είναι σίγουρος γιʼ αυτό που θα κάνει, που φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην εξέταση. Δηλ. αν ήμουν εγώ στη θέση της «σχεδον μαμα» θα μου έλεγε έλα στις 32 εβδ. να κάνουμε την εξεταση γιατί πιο πριν υπάρχει κίνδυνος αποβολής; Και μετά τι;

Η «Σχεδόν μαμά» κατά την δική μου ταπεινή γνώμη, έπρεπε μετά την δευτερη επίσκεψη που είχε μαζί του και που άρχισε να της λέει να περιμένει μέχρι την 32εβδ, να πάει σε άλλο κέντρο και να κάνει τις μετρήσεις και ανάλογα να έπραττε. Όχι να κάθετε να βασανίζετε τόσο καιρό.

Αλήθεια ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την κύηση από την αρχή, τι θέση παίρνει; Τι συμβουλέυει να κάνεις;

και ακόμη μία ερώτηση. Ο γιατρός λέει ότι θέλει να κάνει την εξέταση στην 32 για να αποφύγει τυχόν αποβολή, σε περίπτωση (ω μη γενοιτο) κακών αποτελεσμάτων, τι σκοπέυεις να κάνεις εσύ Sxedon mama; Π΄ρεπει να συζητήσεις με τον εαυτό σου και με τον συζυγό σου.

Ευχομαι απο καρδιάς όλα να είναι τέλεια και σύντομα να τελειώσει το μαρτύριο που περνάς.

Επεξεργάστηκαν by peper
Συμπληρωση κειμένου

Καλημερα κορίτσια,

Απλα να σας πληροφορησω οτι η διαγνωση αυτη

εγινε απο εξειδικευμενο κεντρο. Αντιθετα ο γιατρος μου

δεν ειναι υπερ της αμνιο...

peper αυτό είπε ο γιατρός της

S02fp3.png

LnVyp3.png

peper αυτό είπε ο γιατρός της

Οκ. Ιζακι ευχαριστώ, Δεν το είχα διαβάσει.

Όμως να θέσω ακόμη μία ερώτηση. Εντάξει αυτός δεν είναι υπέρ της αμνιο, όμως δεν βλέπει την κοπέλα που βασανίζετε; Τι της λέει ότι δεν είμαι υπερ της αμνιο και κάνε μετρήσεις μέχρι να σιγουρευτούμε οτί είναι εντάξει; Αν η sxedon mama ήταν χαλαρή κι αυτή, να το πήγαινε χαλαρά κι ο γιατρός, όμως η κοπέλα κοντευει να τρελαθεί. Γιατί δεν της ξεκαθαρίζουν λίγο το τοπίο;

Aimee ξαναδιαβασα το μηνυμα μου και μου φανηκε επιθετικο, ζητω συγνωμη δεν ειχα τετοια διαθεση....αλλα εχω σοκαριστει με το τι θελει να κανει ο γιατρος :

Βασικα αποτι καταλαβα ειτε τωρα ειτε στις 32 βδομαδες αν υπαρχει προβλημα θα γεννηθει προωρα για να σβησει! Γιαυτο λεω δεν ειναι καλυτερα να γινει τωρα ;;;

για αυτο και εγραψα οτι για να γεννηθει προωρα και να σβησει ενας τροπος υπαρχει μονο και ειναι αυτος που ανεφερα. Και δυστυχως ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Η δικαιολογια παντα ειναι οτι εμφανισε ξαφνικα προβλημα η μητερα και το μωρο δυστυχως δεν τα καταφερε, δεδομενου οτι εχει και αλλα προβληματα. :?

Έγραψα στην καθαρεύουσα (!) και με στόμφο (;!), γιατί απαντούσα σε σένα, νομίζοντας ότι είσαι συνάδελφος. Συγγνώμη! Θα τα πω απλά, για σένα και για όλους όσους δεν γνωρίζουν νομικά...

Στο ερώτημά σου: Νομικά, είναι παράνομο να γίνει έκτρωση στις 32 εβδομάδες, αν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας της μητέρας. Αν παρόλα αυτά, η έγκυος γεννήσει με καισαρική και το μωρό αφεθεί να πεθάνει αβοήθητο ή το έμβρυο θανατωθεί με φάρμακο στην κοιλιά της μαμάς του, τότε γιατρός και "μαμά" πάνε φυλακή.

Προσωπικά, δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια περίπτωση. Αν είχα ποτέ ακούσει, θα την είχα καταγγείλει στον εισαγγελέα, θεωρώντας δολοφόνους τους γονείς και τον γιατρό.

Αυτά! Η προσωπική μου άποψη και ηθική δεν αφορούν κανένα.

Τα μηνυματα μου ολα σε αυτο το ποστ ειναι για να καταλαβει η σχεδον μαμα τι προκειται να συμβει...τιποτα αλλο. Αν αποφασισει να προχωρησει σε κατι τετοιο, ειναι δικο της θεμα. Οφειλω ομως στη συνειδηση μου , εφόσον τα διαβαζω, να γραψω οσο πιο απλα (και 'ηρεμα' πιστεψε με!) γινεται τι σημαινουν ολα αυτα που λεει ο γιατρος.

Δεν γραφω ουτε σαν νομικος, ουτε σαν γιατρος , ουτε σαν χορευτρια αν τυχον ειμαι. Αληθεια μου φανηκε περιεργος ο τροπος γραφης δεν το ειπα ειρωνικα, ζητω συγνωμη και παλι.

Ξαναλεω λοιπον οτι διακοπη κυησης στην 32 η εβδομαδα σημαινει αυτο ακριβως που εγραψε η sxedon mama παραπανω. Καταγγελιες δεν γινονται για δυο λογους. Πρωτον διοτι συναινει ο εν δυναμει μαρτυρας κατηγοριας (η μητερα) αρα δεν προκειται να τον καταγγειλει αλλα ακομη και αν ο πατερας δεν θα ηθελε κατι τετοιο, και κανει καταγγελια, δεν θα μπορουσε κανενας να αποδειξει οτι οντως εγινε διακοπη χωρις να εχει προβλημα η μητερα.....η οτι οντως το μωρο θα μπορουσε να τα ειχε καταφερει αν ειχε αλλη περιποιηση.

Αυτα, και αποχωρω! ευχομαι σχεδον μαμα να εισαι εντελως μαμα σε λιγες εβδομαδες και να κρατας στην αγκαλια σου ενα μωρακι που θα σε κανει τρισευτυχισμενη!!!!!

α) Φίλη γέννησε μωρό στις 26 εβδ. κύησης και μετά από παραμονή 2,5 μηνών σε θερμοκοιτίδα πήρε το μωρό σπίτι της και τώρα είναι ενός ετους υγιέστατο. Αρά ένα μωρό από τις 26 εβδ. είναι βιώσιμο σίγουρα.

β) έχω κάνει λήψεις τροφοβλάστη και 11 και 12 και 13 εβδομάδα (εχω κάνει πολλές). Ο κίνδυνος αποβολής είναι μεγαλύτερος από την λήψη τροφοβλάστη, αλλά επειδή δεν άντεχα την αναμονή για να κάνω άμνιο προχώρησα εκεί. Στην τελευταία εγκ. έκανα άμνιο την 16 εβδ. παρʼ όλες τις αντιρρήσεις του γιατρού και την επιμονή του να περιμένω ακόμη μία εβδ. γιατί είχα μία μεγάλη αποκόλληση στην 10-12εβδ. ηθελα να ξέρω αν είναι υγιές το μωρό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και αν υπήρχε εξέταση που έδειχνε και σε μικρότερη κύηση, θα την είχα κάνει κι αυτή

Όσες φορές χρειάστηκε να μπω στην διαδικασία της επεμβατικής αυτής μεθόδου, όλα πήγαν καλά (δόξα το Θεό) άσχετα αν τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. ¨όμως δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω τον καιρό να περνάει και να μεγαλώνει η κύηση. Είχα έναν πάααρα πολύ καλό γιατρό εξειδικευμένο για τις λήψεις και τον εμπιστευόμουν γιʼ αυτό που έκανε.

Για μένα ένας γιατρός που αφήνει μία έγκυο σε τέτοια ταλαιπωρία τόσες εβδομάδες και της λέει να κάνει άμνιο την 32 εβδ. μου δείχνει άνθρωπο που δεν ξέρει να κάνει την λήψη, που δεν είναι σίγουρος γιʼ αυτό που θα κάνει, που φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην εξέταση. Δηλ. αν ήμουν εγώ στη θέση της «σχεδον μαμα» θα μου έλεγε έλα στις 32 εβδ. να κάνουμε την εξεταση γιατί πιο πριν υπάρχει κίνδυνος αποβολής; Και μετά τι;

Η «Σχεδόν μαμά» κατά την δική μου ταπεινή γνώμη, έπρεπε μετά την δευτερη επίσκεψη που είχε μαζί του και που άρχισε να της λέει να περιμένει μέχρι την 32εβδ, να πάει σε άλλο κέντρο και να κάνει τις μετρήσεις και ανάλογα να έπραττε. Όχι να κάθετε να βασανίζετε τόσο καιρό.

Αλήθεια ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την κύηση από την αρχή, τι θέση παίρνει; Τι συμβουλέυει να κάνεις;

και ακόμη μία ερώτηση. Ο γιατρός λέει ότι θέλει να κάνει την εξέταση στην 32 για να αποφύγει τυχόν αποβολή, σε περίπτωση (ω μη γενοιτο) κακών αποτελεσμάτων, τι σκοπέυεις να κάνεις εσύ Sxedon mama; Π΄ρεπει να συζητήσεις με τον εαυτό σου και με τον συζυγό σου.

Ευχομαι απο καρδιάς όλα να είναι τέλεια και σύντομα να τελειώσει το μαρτύριο που περνάς.

Αυτο! Αυτο! Αυτο! Αυτο!

Sxedonmama δεν φαίνεται ο άνθρωπος να έχετε αυτοπεποίθηση στην τεχνική του!! Δηλαδή αυτο προτείνει σε όλες τις έγκυες που πανε για αμνιο;

Οι περισσότερες περιπτώσεις γίνονται στο δεύτερο τρίμηνο!

Οπωσδήποτε άλλο γιατρο για μετρήσεις και αν πρέπει να κάνει αμνιο προσπάθησε να πας αλλού, αυτός μου φαίνεται έχει κάνει αμνιο με άσχημα αποτελέσματα στο παρελθόν!

Διαφημίσεις

Sxedon mama άκου τί προφανώς συμβαίνει.

Το μωρό σου είναι 100% υγιέστατο.

Θα κάνεις την άμνιο στις 32 εβδομάδες. Θα βγουν τα αποτελέσματα μια χαρά.

Θα πει ο γιατρός ότι από την άμνιο κάνεις συσπάσεις.

Θα σου το πάρει με καισαρική.

Θα το βάλει κανένα μήνα στη θερμοκοιτίδα.

Χρυσορυχείο δηλ. το θέμα.

Αν είσαι έξυπνη πήγαινε αλλού.

Δοκίμασε και κάποιο δημόσιο.

Με το καλό να κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου!

Λαιδα, δεν ένιωσα "επίθεση" από εσένα! Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές ιντερνετικά και εκτιμώ και σέβομαι τόσο τις θέσεις σου όσο και τον τρόπο συμμετοχής σου στις συζητήσεις.

Μου ήταν ξεκάθαρο ότι έχεις παθιαστεί με τη συζήτηση και αγωνιάς για τις εξελίξεις (όπως κι εγώ βέβαια), για αυτό και η ένταση. ΟΚ; :rolleyes:

Δεν αντιλέγω σε αυτό που ισχυρίζεσαι. Απλά έχω μείνει άναυδη γιατί είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο. (Ενώ αντίθετα γνωρίζω άμεσα περίπτωση που γέννησε σε ιδιωτικό μαιευτήριο δίδυμα και εγκατέλειψε το ένα λόγω προβλήματος υγείας. Χώρια άλλες περιπτώσεις που έχω ακουστά...).

Ολο αυτό μου φαίνεται σαν αποθέωση του κυνισμού...

Και από την άλλη, η αποθέωση του ερασιτεχνισμού. Συνήθως, όταν ένα ζευγάρι διακόπτει την κύηση λόγω γενετικής ανωμαλίας (τέτοια δεν είναι ο νανισμός;), γίνεται ιστολογική στο έμβρυο και υποβάλλονται οι γονείς σε γενετικές εξετάσεις, ώστε να ξέρουν για το μέλλον.

Οπότε, ΤΙ θα συνέβαινε στην περίπτωση που γινόταν διακοπή αλλά η ιστολογική ΔΕΝ έδειχνε πρόβλημα; Ποιες οι συνέπειες για τον γιατρό και τους γονείς;;;

Βρε "σχεδόν μαμά", σφαζόμαστε στην ποδιά σου. :rolleyes:

Ο υπερηχογραφιστής σου λέει "αργότερα". Όμως δεν μας γράφεις τι σε συμβουλεύει ο γυναικολόγος σου; Ούτε μας επιβεβαιώνεις ότι σου είπε ότι "το έμβρυο θα αφεθεί να σβήσει αβοήθητο"...

Διάβασα όοοοολα τα μνμ σου από την αρχή. Μου φαίνεται σαν να ψάχνεις λόγο να αγχώνεσαι. Αφού στις 24/10 γράφεις ότι μετά και από τα επαναληπτικά υπερηχογραφήματα βρέθηκε ότι υπάρχει ανάπτυξη αλλά το μωρό είναι στα κατώτατα φυσιολογικά, γιατί κορίτσι μου τρώγεσαι με τα ρούχα σου;

Σου είπε κάποιος έστω και μία φορά ότι υπάρχει μέτρηση μη φυσιολογική;;;

Κοριτσια οτι και να πουμε...

Την αλλη βδομαδα θα παω για μετρησεις ξανα!

Στο περιθωριο 2 βδομαδων θα φανει καποια σημαντικη ή όχι ανάπτυξη!

Ο θεος βοηθος!!

Κορίτσια έχω 2 χρόνια να γράψω,τώρα όμως είδα αυτό το θέμα κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τι θεωρείτε πολλές...κορίτσια όταν ένα έμβρυο διαπιστώνεται πως είναι άρρωστο σε προχωρημένη εγκυμοσύνη,μετά την 24 βδομάδα δλδ αυτός που θέλει να γίνει η έκτρωση του είναι ο γονιός κι όχι ο γιατρός.ο γιατρός τι συμφέρον πιστεύετε ότι έχει από κάτι τέτοιο κ γιατί να φορτώσειτη συνείδηση κ την καριέρα του με μια τέτοια πράξη?ο μόνος λόγος που το κάνει αν δεχτεί να το κάνει είναι κατόπιν πίεσης του ίδιου του γονιού.θέτει τον εαυτό του σε μεγάλη ηθική κ επαγγελματική δοκιμασία συνενωντας σε κάτι τέτοιο,κι ο λόγος που Το κάνει είναι χρηματισμός,συμπόνοια προς την ασθενή του η δεν ξέρω τι άλλο πάντως όχι δική του ναζιστική όρεξη να γεννιούνται μόνο καθόλα υγιή μωρά.οπότε αντί να σοκαρεστε με το τι λέει ο γιατρός σκεφτείτε ότι λέει ότι επιλέξει η ασθενής του κ εκεί έγκειται το σοκ.εδώ απ ότι βλέπω υπερηχογραφιστης κ γυναικολόγος την τρεναρουν την αμνιο.(γιατί?ίσως γιατί ξέρουν πως ότι κ να βγει,είναι πολύ αργά για οτιδήποτε?)

Sxedonmama είσαι νομίζω τελείως μαμά πια:-) μην αναλωνεσαι σε μετρήσεις κλπ γιατί οι μέρες που τώρα περνάς δεν θα ξανάρθουν.σου εύχομαι ολόψυχα να ρθουν όλα όπως τα περιμένεις από δω κ πέρα,με ένα υγιέστατο μωράκι.και ειλικρινά στην περίπτωση σου δεν βλέπω ούτε μισό λόγο να αγχώνεσαι.σου πε 99% όλα καλά,είσαι απλά στα κατώτατα φυσιολογικα.δλδ τι άλλο ήθελες να σου πει?το 100% δεν υπάρχει.

• 2 εβδομάδες μετά...

sxedonmama εχεις καποιο νεο? ποσες εβδομαδες μικροτερα βγαινουν τα ακρα στον υπερηχο αν επιτρεπεται? εχω το ιδιο προβλημα και θα παω σε ειδικο μεθαυριο και εχω αγωνια:(

Καλημερα εδω εχει εναν χαρτη. Βαζεις τις μετρησεις και βγαινει η εβδομαδα κυησης. Στην δικη σας περιπτωση δειχνει δυο εβδομαδες πισω http://www.baby2see.com/medical/charts.html

Καλημερα εδω εχει εναν χαρτη. Βαζεις τις μετρησεις και βγαινει η εβδομαδα κυησης. Στην δικη σας περιπτωση δειχνει δυο εβδομαδες πισω http://www.baby2see.com/medical/charts.html

Στο σχεδιάγραμμμα που δέιχνει λίγο πιο κάτω το λινγκ που έβαλες η FL είναι το κατώτερο φυσιολογικό όριο για τις 29 εβδομάδες. Δεν βλέπω που είναι η καθυστερημένη ανάπτυξη.

fl.gif

Μα δεν της εχει πει οτι ειναι εκτος οριων αλλα οτι και καλα εχει κοντα ποδια. Αν σκεφτουμε μαλιστα οτι ο υπερηχος μπορει να εχει παρεκλιση 10·/. τα ποδαρακια μπορει να ειναι και στο μεσο ορο.

Ναι ρε κοριτσια, ποιο είναι το σημάδι/ εύρημα που τους οδηγουσε στην αναγκη αμνιοκεντησης;; Με τετοιες μετρήσεις τι ανησυχητικό υπαρχει; σημάδι για καποιο συνδρομο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...