Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κοντά άκρα

sxedonmama

Recommended Posts

Δεν μου πε ότι είδε κάποια ανάπτυξη! Μου είπε ότι πρέπει να πάω ξανά σε αυτή που μου έκανε τις αρχικές μετρήσεις! Δεν έπρεπ να μου λεγε π.χ αυτή τη βδομάδα από 34 έφτασε εδώ...;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν μου πε ότι είδε κάποια ανάπτυξη! Μου είπε ότι πρέπει να πάω ξανά σε αυτή που μου έκανε τις αρχικές μετρήσεις! Δεν έπρεπ να μου λεγε π.χ αυτή τη βδομάδα από 34 έφτασε εδώ...;

Αυτό σου εξήγησα........

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια,

Σήμερα μετα από 4 βδομάδες τελικά πήγα για επανεξέταση.

Μου βρήκε το fl 42 και μου είπε οτι βλέπυμε να θπάρχει κάποια

Ανάπτυξη αλλά εξακολουθεί η μέτρηση να βρίσκεται στα χαμηλότερα φυσιολογικά επίπεδα! Μου είπε 99% όλα είναι καλά αλλα για να μιλάμε για 100% πρέπει να γίνει αμνιοπαρακέντηση(πιθανότητα 1% αποβολή).

Δεν θέλω να μπω σε τέτοια διαδικασία να ρισκάρω, τι λέτε;

Γεια σας κορίτσια,

Σήμερα μετα από 4 βδομάδες τελικά πήγα για επανεξέταση.

Μου βρήκε το fl 42 και μου είπε οτι βλέπυμε να θπάρχει κάποια

Ανάπτυξη αλλά εξακολουθεί η μέτρηση να βρίσκεται στα χαμηλότερα φυσιολογικά επίπεδα! Μου είπε 99% όλα είναι καλά αλλα για να μιλάμε για 100% πρέπει να γίνει αμνιοπαρακέντηση(πιθανότητα 1% αποβολή).

Δεν θέλω να μπω σε τέτοια διαδικασία να ρισκάρω, τι λέτε;

Και πολυ καλα κανεις που δεν θελεις να ρισκαρεις, εφοσον σου ειπε ο γιατρος οτι κατα 99% ολα ειναι καλα τοτε καλυτερα να ηρεμησεις και να χαρεις το υπολοιπο της εγκυμοσυνης σου...;)

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Κοίταξε, εγώ είμαι εναντίον της αμνιοπαρακέντησης, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να βοηθήσει, και άσχετα που λένε ότι πλέον το ποσοστό της αποβολής είναι μηδαμινό, δεν την έκανα όταν χρειάστηκε. Εμένα μου έλεγαν για παιδί με σύνδρομο down και "τί να το κάνεις ένα τέτοιο παιδί" ή ότι έχει κολλήσει κάποιο ιό. Είμαι υπέρ της άποψης πως ότι φέρνει ο Θεός, αυτός το παίρνει και πίσω, και ότι γίνεται γίνεται για καλό, οπότε μόνο αν μιλούσαμε για τερατογέννεση θα έκανα αμνιοπαρακέντηση. Η επιλογή βέβαια είναι δική σου και ο καθένας λέει απλώς τη γνώμη του. Τώρα δεν ξέρω ακριβώς αυτό με τα άκρα που λες. Δηλ. αν είναι πιο κοντά πόσο σοβαρό μπορεί να είναι για το παιδί, για την εγκυμοσύνη και για σένα? Καταρχήν μην αγχώνεσαι! Είναι πολύ επιβαρυντικό για το μπεμπάκι σου! Προτείνω ανεπιφύλακτα να πας σε κάποιο κέντρο που ειδικεύεται σε β υπερήχους και να σου πουν και αυτοί τη γνώμη τους. Δεν ξέρω αν είσαι από Θεσσαλονίκη για να σε βοηθήσω, αν είσαι πες μου. Εγώ όταν βγήκε το "πρόβλημα" πήγα σε 3 επιπλέον γιατρούς και σε ειδικό κέντρο, και όλοι μα όλοι μου είπαν ότι δεν θα έκαναν στη θέση μου αμνιοπαρακέντηση. Και σκέψου ότι ειδικά το κέντρο θα έβγαζε και λεφτά από αυτό! Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό και έχει τη δική του μοναδική ανάπτυξη. Αν δεν συντρέχει 100% πρόβλημα, να είσαι ήρεμη, και ότι είναι θα έρθει! Εγώ αυτό έκανα, και τώρα χαίρομαι το κοριτσάκι μου που με τεράστια αυχενική πτυχή είναι υγιέστατο κ 7 μηνών πια... Εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα! Με το καλό να έρθει στον κόσμο, είμαι σίγουρη πως είναι μια χαρά! Και για να παραμείνει ήρεμο και χαρούμενο, πρέπει να είσαι κι εσύ καλά!!! Να το θυμάσαι αυτό πάντα!Επίσης πρόσεξε με αμνιοπαρακέντηση, γιατί πολλές φορές τα μωράκια που αποβάλλονται είναι και τα υγιή! Φιλιά, να μας ενημερώσεις για τις εξελίξεις που σίγουρα θα είναι θετικές!

στη θεση σου δεν θα εκανα αμνιοπαρακεντηση ιδιως οταν σου λεει οτι 99% ειναι ολα καλα και στο λεω επειδη κι εμενα απο τον 5ο μου ελεγε συνεχεια οτι ειναι κοντο(οι μετρησεις του ποδιου εβγαιναν παντα στα κατωτερα), ηταν πισω στο βαρος και φαντασου λογω κι αλλων προβληματων στην εγκυμοσυνη μου ελεγε οτι δεν θα μπω στο μηνα μου και να προετοιμαζομαι για θερμοκοιτιδα, τοσο σιγουρος ηταν. Ουτε λοιπον το παιδι βγηκε κοντο, ουτε αδυνατο και στο μηνα μου μπηκα. Χαλαρωσε κι απολαυσε την εγκυμοσυνη σου και μην στρεσαρεις το παιδακι σου!

Διαφημίσεις

Η αμνιοπαρακεντηση μου φαινεται υπερβολη αφου εισαι στα φυσιολογικα πλαισια. Κι εγω ειχα πολλες μετρησεις στο κατωτατο οριο αλλα και ακομα πιο κατω. Εκανα συνεχως μετρησεις και υπερηχους και μεχρι να γεννησω κοντεψα να πεθανω απο το αγχος. Ο γιατρος μου ελεγε να μου το παρει για θερμοκοιτιδα επειδη δεν μεγαλωνε. Τελικα γεννησα στις 40 εβδομαδες και αν και μικρουλα, δεν ειχε κανενα προβλημα και πολυ γρηγορα μεγαλωσε.

Νομιζω πως βαζουν πολυ αυστηρα ορια και μας πανικοβαλουν και μας τρελαινουν στις εξετασεις. Θα σου προτεινα να ηρεμησεις και ολα θα πανε καλα. Εξαλλου δεν ειναι μεγαλο το προβλημα απο οτι καταλαβαινω. Βεβαια ειναι δικη σου η αποφαση. Σου ευχομαι οτι καλυτερο :D.

Υπαρχει και εξεταση αιματος που μπορεις να κανεις αντι της αμνιο τουλαχιστον να μπορεις να εισαι σιγουρη για τα βασικα συνδρομα και να το αποκλησεις...

Εγω που ειχα 1/20 για down ειχα αποφασισει οτι δεν θα κανω αμνιο γιατι δεν ηθελα να ρισκαρω την αποβολη...παρολα αυτα λογο μεγαλου ιστορικου που εχω εκανα την αιματος η οποια καλυπτει μονο τα βασικα...Ο γιατρος μου επεμενε για την αμνιο αλλα εγω δεν ηθελα και ετσι πορευομαι...

Οποτε για μενα ειναι θεμα το τι αποφαση θα παρεις εσυ με τον συζυγο ειτε την κανεις ειτε οχι αν το αποτελεσμα δεν ειναι καλο.Ελπιζω να σε βοηθησα.Με το καλο ευχομαι

εγω στην θεση σου θα πηγαινα και σε καποιο κεντρο για εναν λεπτομερη υπερηχο και δεν θα μου αρκουσε η γνωμη του γυναικολογου μου.οσο καλος και να ειναι μια δευτερη γνωμη θα ηταν το σωστοτερο.εγω αυτο θα εκανα.και μετα θα αποφασιζα εαν θα εκανα αμνιοπαρακεντηση.ξερω πως εισαι αγχωμενη και ειναι δυσκολο να εχεις εγκυμοσυνη με αγχος.

Καλημερα κορίτσια,

Απλα να σας πληροφορησω οτι η διαγνωση αυτη

εγινε απο εξειδικευμενο κεντρο. Αντιθετα ο γιατρος μου

δεν ειναι υπερ της αμνιο...

Εγω παντως θα εκανα αμνιοπαρακεντηση διοτι ειμαι της αποψης οτι θελω να ξερω κατι αν μπορω φυσικα να το ξερω...και επειδη εμενα μου εχουν τυχει και πιθανοτητες 1/150000 η 1/100 μου φαινεται αρκετα μεγαλη...

Διαφημίσεις

H αμνιοπαρακεντηση σε καλο κεντρο εχει πολυ μικροτερο ποσοστο αποβολης, το ποσοστο ανερχεται στο 1% επειδη σε πολλα κεντρα ειναι πολυ μεγαλυτερο, με αποτελεσμα ο μεσος ορος των ποσοστων απο ολα τα κεντρα να βγαινει 1%

Παρολα αυτα ειπες πριν οτι 1% ειναι και το ποσοστο να υπαρχει προβλημα...

Κοριτσια τα αποτελεσματα της αμνιοπαρακεντησης τι θα δειξουν;

Θα μιλουν με πιθανοτητες παλι ή θα πουν κατι 100%; Σας παρακαλω απαντηστε μου, τεταρτη θα παω! Δεν πειραζει που βρισκομαι στην 26η βδομαδα;;

ΞΕΡΩ μονο οτι η αμνιοπαρακεντηση εχει 0,5% πιθανοτητα αποβολης και πρεπει να γινει απο εξειδικευμενο γιατρο και θελει 3 μερες απολυτη ξεκουραση μετα!ξερω οτι σιγουρα δειχνει χρωμοσωμικες ανωμαλιες ,δεν μπορω να σε βοηθησω παρα πανω

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

sxedonmama μην ανησυχείς, η αμνιοπαρακέντηση εφόσον γίνει από εξειδικευμένο γιατρό έχει πολύ μικρή πιθανότητα αποβολής!

επίσης για το άλλο ερώτημά σου, ό,τι απάντηση σου δώσουν έχει πιθανότητα να είναι κατά 98% ορθή (το 2% είναι πανευρωπαϊκό στατιστικό λάθος), οπότε θα είναι ασφαλής η διάγνωση που θα κάνουν

επίσης δεν έχει σημασία που είσαι στην 26η εβδομάδα, απλά θα είναι πολύ δύσκολη η απόφασή σου σε περίπτωση που ο μη γένοιτο τα αποτελέσματα δεν βγουν καλά

διαφορετικά, όσο μεγαλύτερη η εβδομάδα, τόσο μικρότερη η πιθανότητα επιπλοκών

Εύχομαι καλά αποτελέσματα πάνω από όλα!

Αν ο γιατρός σου φοβάται για σύνδρομο down η νανισμο, η αμνιοπαρακεντυση θα το δείξει 100%

Έχω δυο γνωστές που κάνανε, η μια στις 13 βδομάδες και έδειξε οτι δεν είχε σύνδρομο down (γέννησε στο τέλος υγειες κοριτσάκι) και η άλλη στις 17 εβδομάδες που έδειξε οτι είχε πρόβλημα με την σπονδυλική στήλη αλλά δεν μπορούσαν να πουν 100 % τι άλλο πρόβλημα είχε και δυστυχώς τερμάτησε

Η άμνιοκεντυση μπορεί να σου πει 100% αν έχει μια συγκεκριμένη ανωμαλία αλλά πρέπει να ξέρουν για τι ψάχνουν. Οπότε μπορείς να τους ρωτήσεις, τι ακριβώς θα ψάχνουν στην εξέταση (στα σίγουρα θα δούνε αν έχει νανισμο η down)

Όσο το αργότερο στην εγκυμοσύνη το κανείς τόσο λιγότερες οι επιπλοκες

Προσπάθησε να μην φας ζάχαρη, η κάτι κρύο πριν για να μην κουνιέται πολυ το μωρο

Ο θεός μαζί σου, ολα θα πανε καλα!!

Σημερα παλι μιλησα με τον γιατρο ο οποιος ςιναι εξειδικευμενος στις αμνιοπαρακεντησεις και ειπε να το αφησουμε να γινει στην 32 βδομαδα γιατι τωρα υπαρχειι πιθανοτητα αποβολης ενω αν γινει στις 32 θα μπορει να γεννηθει προωρα... Δηλαδη αν παρουσιαστει το προβλημα στις 32 τι γινεται;;;

Εγω προτιμουσα να γινει τωρα να ξερω τι γινεται

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...