Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χρειάζομαι άμεση βοήθειααααααα


ippoliti

Recommended Posts

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

έχω 3 χρόνια που παλεύω με τις ψείρες!!!!! δεν πάει άλλο, κοντεύω να τρελαθώωωωωωωω

κάθε φορά που χτενίζω τα κορίτσια μου ο αριθμός αυτών των απαισίων μικρών βαμπιρ είναι πάνω από 20άδα

ακούστε λοιπόν πως έχει: από 1η Δημοτικού που πήγε η μικρή μου εμφανίστηκαν οι ψείρες και φυσικά κόλλησε και η αδερφή της και εγώ... από τότε λοιπόν μέχρι και σήμερα -3 χρόνια περίπου, με ενδιάμεσα διαστήματα κάθαρσης περίπου 2 εβδομάδες και μετά ξανα μανα τα ίδια- προσπαθώ συνεχώς με διάφορους τρόπους να τις εξαλλείψω: έχω μιλήσει στις δασκάλες για να ενημερώσουν και τ' άλλα παιδιά, χρησιμοποίησα para plus και άλλα σκευάσματα εμπορίου, χρησιμοποίησα οινόπνευμα και σφιχτό τύλιγμα της κεφαλής, απολυμαίνω τα πάντα κάθε φορά όπως κουκουλάκια, σκουφιά, βούρτσες, μαξιλαροθήκες κ.α και δεν γ'ινεται ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑ

αφού να φανταστείτε ότι τώρα πια χτενιζόμαστε κάθε μέρα και πάλι τα ίδια

δεν αντέχω άλλο, δεν ξέρω τι άλλο να κάνωωωωωω

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑς ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΛΥΣΗ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δεν φεύγουν με τη θεραπεία δλδ ή φεύγουν και ξανακολλάτε?

 

Εμείς πάντως δεν είχαμε ποτέ βέβαια ψείρες αλλά χρησιμοποιούμε προληπτικά ένα sray (της top velvet νομίζω) σε καθημερινή βάση (όποτε δεν το ξεχνάμε δλδ)

azHYp2.png

 

vwuep3.png

Link to comment
Share on other sites

ναι, βέβαια, αυτό ξέχασα να σας το πω καθημερινά βάζουμε και μεις ένα σπρευ που υποτίθεται ότι απωθεί τις ψείρες και προλαμβάνει τη μετάδοσή τους -δεν ξέρω αν μπορώ να γράψω το όνομα του προιόντος- και λέω υποτίθεται γιατί αντί να τις διώχνουμε αυτες ξαναφουντώνουν . Επίσης, ξέχασα να αναφέρω ότι κάθε 2-3 βδομάδες κουρευόμαστε γιατί είχα ακούσει από μια θεία ότι το κούρεμα βοηθά στην εξάλειψή τους, αλλά μπα, τίποτα δεν γίνεται με ότι και αν κάνω....

Ειλικρινά Βέρα δεν ξέρω τι από τα δυο συμβαίνει... πωπωπω θεε μου τί θα κάνω....

Link to comment
Share on other sites

κοντεύω να πάθω υστερίαααα:twisted:

χθες το βράδυ χτενίστηκε η μικρή μου με το ειδικό χτενάκι και έβγαλε 22 και τώρα που χτενίζεται ο αριθμός διπλασιάστηκε και το μέγεθός του επίσης:shock:

τί μας συμβαίνει ρε παιδιά; δεν αντέχεται αυτή η κατάσταση, σας παρακαλώ δώστε μου συμβουλές

Link to comment
Share on other sites

ippoliti υπάρχει ένα θέμα με τις ψείρες. Τα φάρμακα που κυκλοφορούν, σκοτώνουν τις ψείρες και όχι τις κόνιδες (αυγά), με αποτέλεσμα αυτές να μένουν στο κεφάλι και να εκολάπτονται. Μία ψείρα γεννάει εκατοντάδες αυγά κάθε μέρα, οπότε φαντάζεσαι ότι αν μείνει μία κόνιδα και εκολαφτεί, τότε έχεις ξανά τα ίδια. Οι κόνιδες βγαίνουν δύσκολα. Κυριολεκτικά κολλάνε στο τριχωτό της κεφαλής και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τις βγάλεις μία μία με τα χέρια (κάποιο χτένι ίσως βοηθήσει), αφού έχεις ψεκάσει και απομακρύνει τις νεκρές ψείρες.

Έχω ακούσει πολλές φορές να φτιάχνουν μία κρέμα με αυγό, λάδι και ξύδιτο οποίο το απλώνουν στο κεφάλι του παιδιού και λένε ότι αυτό ξεκολλάει τις κόνιδες, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Βέβαια, μαμάδες που το δοκίμασαν μου λένε πως δεν το αλλάζουν με τίποτα.

Επίσης, από το να βάζω όλα αυτά τα χημικά στο κεφάλι του παιδιού για ΠΡΟΛΗΨΗ, θα προτιμούσα το απλό "oldschool" ξίδι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πωπω Χριστίνα σε 1000ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την απάντησή σου. Φυσικά έχω απορίες:

-τι ακριβώς είναι το "oldschool" ξίδι; πρώτη μου φορά το ακούω αλλά και αηδίασα να χρησιμοποιώ όλη την ώρα αυτά τα σπρευ.

-οσον αφορά την κρέμα που περιγράφεις θα θελα να μάθω αν πρέπει να την αφήσουμε να στεγνώσει στο κεφάλι και ύστερα να χτενιστούμε με το χτενάκι ή μήπως θα πρέπει να λουστούμε κατευθείαν; αν πρέπει να συμβεί το 1ο δεν είναι λίγο επώδυνο γιατί αυτό θα κολλήσει τα μαλλιά και χτενίζοντάς τα θα βγάζουμε και μαλλιά; και αυτό στο ρωτώ γιατί ήδη από το πολύ χτένισμα δεν μου χουν μείνει και πολλές τρίχες... ξέρεις προσπαθώ πολύ να αφαιρέσω μια μια τις κόνιδες αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα γιατί τα κοριτσάκια μου δεν έχουν άλλη υπομονή αλλά και γιατί δεν τις βλέπω όλες. ειλικρινα πιστεύω ότι βοήθησες και σε ξαναευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

Μία κόνιδα έχει χρόνο επώασης 7 μέρες. Σε 7 μέρες δηλαδή σπάει το αυγό και βγαίνει η νέα ψείρα. Αυτή σε 1 μέρα (νομίζω) γεννάει πάλι νέα αυγά.

Άρα ότι και αν κάνετε για τις ψείρες, αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 7 μέρες για 2-3 φορές, ώστε να πιαστούν οι νέες γενιές εντόμων.

 

Παθούσα και η ίδια, από παιδί κάθε Δευτέρα γύριζα από το σχολείο με νέες "αποικίες" και πλέον ως νηπιαγωγός συχνά πυκνά γεμίζω (και έχω και μαλλί σγουρό μέχρι τη μέση, οπότε το καθάρισμα είναι απλά ένα μαρτύριο)

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω "oldschool" ξίδι, εννοώ ότι απλά για προληπτικούς λόγους, ρίχνουν λίγο ξίδι στα μαλλιά του παιδιού και μετά τα χτενίζουν. Ομολογώ ότι πιάνει. Πολλές μαμάδες το κάνουν ακόμα, κάθε μέρα πριν στείλουν το παιδάκι τους στο σχολείο. Είναι μικρή η ποσότητα, οπότε μην αγχώνεσαι για το αν θα μυρίζει.

 

Για την κρέμα, ξαναλέω, δεν την έχω δοκιμάσει, αλλά μου είπαν κάποιες μαμάδες ότι την φτιάχνουν (λάδι βάζουν ώσπου να γίνει μία κρέμα αραιή, ξίδι βάζουν για να καλύπτει τη μυρωδιά του αυγού) και την βάζουν σε όλο το τριχωτό για 3 ώρες περίπου (μπορείς να καλύψεις με κάτι το κεφαλάκι για να μην αγχώνεσαι συνέχεια για το πού θα ακουμπήσουν. Ένα σκουφάκι μπάνιου (αυτό για να μη βρέχονται τα μαλλιά) θα ήταν ιδανικό).

 

Όπως και να 'χει, αν το δοκιμάσεις, το καλό είναι ότι και το αυγό και το λάδι χρησιμοποιούνται και σε μάσκες μαλλιών, οπότε μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο παιδικό κεφαλάκι, οπότε και να μην πιάσει, δε θα νιώθεις τις "τύψεις" των σπρέυ.

 

Αυτό με τις κόνιδες είναι κόλαση, το ξέρω. Μία να ξεχάσεις, ξεκινάς πάλι από την αρχή! Μακάρι να σε βοηθήσει να ξεμπερδεύεις αυτό, αν το επιχειρήσεις. Περιμένουμε νέα σου και ελπίζουμε να είναι θετικά.

 

Επίσης, η λευκή κόνιδα, είναι ήδη νεκρή, η μαύρη έχει μέσα ψείρα, οπότε αν επιχειρείς με το χτένι και με τη μέθοδο μία-μία, τότε εστίασε στα μαύρα αυγά. Η μητέρα μου πάντως, μου είπε ότι με ψέκαζε και αυτή με διάφορα, αλλά με το μόνο που κατάφερε να κάνει κάτι ήταν το Para Plus, με το οποίο δε με ψέκασε ανά 10 μέρες, όπως έγραφε, αλλά τρεις μέρες σερί... Αυτό βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο θα το έκανα στο παιδί μου, αλλά τουλάχιστον είχε αποτελέσματα...

 

emmaki κουράγιο!!! Μία απ'τα ίδια! Η μόνη χρονιά που δε γέμισα ψείρες ήταν όταν έβαψα τα μαλλιά μου, αλλά δε μ'αρέσει να τα βάφω συνέχεια, πόσο μάλλον αν είχα το σγουρό, μακρύ μαλλί σου.

Το αστείο ήταν πάντως, ότι την πρώτη φορά που "ξαναπήγα" στο σχολείο και κόλλησα ψείρες, ζήτησα τη βοήθεια της μητέρας μου, η οποία ακόμα γελάει με το σκηνικό!

Link to comment
Share on other sites

αν λοιπόν emmaki συμβαίνει αυτό που περιγράφεις τότε τα κορίτσια μου ξανακολλάνε... όμως είπαμε και στην παρέα τους να καθαριστεί... τί στο καλό μπορεί να συμβαίνει;

πάντως να ξέρεις ότι καταλαβαίνω απόλυτα τι τραβάς... ξέρεις τον τελευταίο καιρό δεν είναι μόνο ο πόνος, τα νεύρα και οι χαμένες τρίχες της κεφαλής μου αλλά να... μ΄έχει πιάσει κάτι σαν απογοήτευση να το πω, στεναχώρια, άγχος μπορεί και όλα μαζί... δεν ξέρω... χάλια...

Link to comment
Share on other sites

δεν ειμαι και σιγουρη αλλα νομιζω πως η μαμα μου για τις κονιδες μας εβαζε πετρελαιο!ρωτα και πουθενα αλλου αλλα νομιζω πως καθαριζεις μια για παντα

Αγορακια μου σας λατρευω!!
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Διάβασε εδώ:

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&articleID=7380&ct=14

Λέει για το σύνδρομο συνεχούς μόλυνσης

 

Δεν έχουμε κολλήσει ποτέ ψείρες, αλλά μόνο που διάβασα το ποστ σου με έπιασε φαγούρα... Και θυμήθηκα ότι έστειλα τη μικρή μου στον παιδικό χωρίς κάποιο προληπτικό μέτρο... αν και το άρθρο λεει ότι είναι ανώφελη η πρόληψη... Τι είναι λοιπόν αυτό που μας έχει σώσει μέχρι τώρα;;

Link to comment
Share on other sites

ΝΟΥΝΟΥ να σαι καλά για την απάντηση σου αλλά να.. το πετρέλαιο με τρομοκρατεί λίγο... βέβαια, αν θεωρείται λύση τελειωτικού καθαρισμού θα το κάνω και αυτό

Link to comment
Share on other sites

Εκάβη, σ' ευχαριστώ πολύ για την μέλετη που μου στειλες και εύχομαι ποτέ να μην κολλήσετε γιατί όπως το λέει και η έρευνα οι ψείρες είναι ένας "πονοκέφαλος" για τους γονείς, μετά φυσικά από την μηνιγγίτιδα. όσο για την ερώτηση που κάνεις λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω... Το σίγουρο είναι πως θα τα δοκιμάσω όλα και ο Θεός βοηθός, μακάρι να βγούμε νικητές...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουμε κολλήσει ποτέ ψείρες, αλλά μόνο που διάβασα το ποστ σου με έπιασε φαγούρα...

 

Κι εγώ μόνο που σε διάβασα με έπιασε φαγούρα.....

Καλά ο δερματολόγος τι λέει? Έχεις πάει σε κάποιο καλό δερματολόγο??

Πάντως πετρέλαιο βάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Καλά ψειροξεμπερδέματα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το άρθρο μου έκανε την καρδιά περιβόλι πριν καλά καλά αρχίσει η σχολική χρονιά!

 

Με δυο λόγια ο ορίζοντας δεν είναι καθόλου φωτεινός. Αγωγή με δραστικά σαμπουάν για όλους και γενική απολύμανση στο σπίτι. Σεντόνια και πετσέτες πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο στους 90ο βαθμούς, τα ρούχα στους 60ο. Αν και οι κόνιδες ζουν μόνο 48 ώρες μακριά από το ανθρώπινο δέρμα, για να μην επιβιώσουν, βάλτε σε καραντίνα όλα τα λούτρινα παιχνίδια. Κλείστε τα σε πλαστικές σακούλες για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. Θα πλένετε τα χτένια και τις βούρτσες σε ένα λεκανάκι με νερό και το θεραπευτικό σαμπουάν.

 

Όλο αυτό μου θυμίζει θρίλερ, από αυτά που κλείνουν τον κόσμο σε στρατόπεδα συγκέντρωσης... Ουφ!

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ μόνο που σε διάβασα με έπιασε φαγούρα.....

Καλά ο δερματολόγος τι λέει? Έχεις πάει σε κάποιο καλό δερματολόγο??

Πάντως πετρέλαιο βάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Καλά ψειροξεμπερδέματα...

 

λοιπον εμας η γιαγια και η μαμα μετα το σχολειο οταν εβλεπαν ψειρες μας εβαζαν πετρελαιο το αφηναν πανω κανα μισαωρο μετα μας ελουζε η μαμα κανονικα και μολις ξεπλεναμε τα μαλλια μας μας εριχνε ξυδι με νερο που ειχε σε μια λεκανη και το αφηνε πανω δεν το ξεπλενε. Τα μαλλια μας ελαμπαν και οι ψειρες ειχαν καθαρισει. το πετρελαιο τις ψοφαει και ξεκολαει και τις κονιδες. Και μετα στο χτενισμα απλα εφευγαν πεθαμενες. Οι ψειρες δεν αντεχνουν το πετρελαιο. Επειδη φευγουν ομως μολις μπει το πετρελαιο και γεμιζουν τα παντα γυρω μας εβαζε μια σακουλα για να μην μπόρουν να δραπετευσουν. Καθε 3 μερες το εκανε. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΡΟΥΝ!!!!

Link to comment
Share on other sites

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΞΕΡΟΥΝ!!!!

 

Μην το γελάς... Με όλα αυτά τα χημικά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γίνονται πιο ανθεκτικές σε όλα... Μας βλέπω να το γυρνάμε στα γιατροσόφια!

Link to comment
Share on other sites

κοριτσάρες μου να 'σται πολύ πολύ πολύ καλά για τις απαντήσεις που μου δώσατε!!! το σίγουρο είναι ότι θα τα δοκιμάσω όλα και θα σας πω τα αποτελέσματα σύντομα!!! ναι, και γω έχω εμπιστοσύνη στα παλιά γιατροσόφια και Χριστινάκι μην αγχώνεσαι, εδώ σου λέω 3 χρόνια παλεύω και δεν μπορώ να τις εξοντώσω και η απολύμανση γίνεται σε καθημερινή βάση... κουράστηκα να πλένω και να καθαρίζω, να ξεψειριάζω και να σιδερώνω, αφού να φανταστείς το σπίτι μου πλέον, από το πολύ οινόπνευμα, μυρίζει σαν κάβα... αφήστε, αφήστε

Link to comment
Share on other sites

bobonela, δεν έχω πάει σε δερματολόγο γιατί πιστεύω ότι σαν επιστήμονας θα μου δώσει τα σπρέυ του εμπορίου. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν δεν αποδώσουν όλα όσα με συμβουλέψατε, θα επισκεφτώ και τον δερματολόγο. Ευχαριστώ, bobonela

Link to comment
Share on other sites

κριαράκι, δεν θα το πιστέψεις, σήμερα συνάντησα μια θεία μου και μου συνέστησε τον ίδιο τρόπο ξεπλύματος των μαλλιών με σένα!!! ΤΥΧΑΙΟ; να σαι καλά κριαράκι!!!

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τις χτένες - χτενάκια - κοκαλάκια, διάβασα ότι τα πλενεις και τα βάζεις σε σακουλακι στην κατάψυξη.

Εμένα τώρα κόλλησε ο γιος μου και δεν πήγε παιδικό για 2 μέρες (μας είπαν να μην τον στείλουμε, για να καθαρίσει). Έκανα το φάρμακο τη μια μέρα, μετα εννοείται χτένισμα με το χτενάκι, μετα κάθε μέρα χτένισμα με πολύ κοντισιονερ - αυτές ήταν οι κρατικές οδηγίες που μας έδωσαν απο το φαρμακείο. Στη μια εβδομάδα θα κάνουμε επανάληψη το φάρμακο, ελπίζω να γλιτώσουμε. Θα τον πάω και για κούρεμα σήμερα. Εχω κολλήσει κι εγώ! Κάνω τα ίδια

Link to comment
Share on other sites

κριαράκι, δεν θα το πιστέψεις, σήμερα συνάντησα μια θεία μου και μου συνέστησε τον ίδιο τρόπο ξεπλύματος των μαλλιών με σένα!!! ΤΥΧΑΙΟ; να σαι καλά κριαράκι!!!

 

Τελικα αφηστε τα φαρμακεια και παρτε τηλ οτι γιαγια ξερετε χαχαχαχαχ!!!! 499 γιαγιαδες συνηστουν πετρελαιο εσεις οχι? χχαχαχαχαχαχ

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα kriaraki, έχεις δίκιο, όλες μας να τηλεφωνήσουμε γρήγορα σε γιαγιάδες, θείες κτλ.

κχριστίνα ΥΠΟΜΟΝΗ!!! μόνο αυτό μπορώ να σου συστήσω και επίσης όλες τις άλλες συμβουλές που προανέφεραν τα κορίτσια. Αλήθεια, για πιο φάρμακο μιλάς, που το έκανες εσύ; Πάντως η σειρά με την οποία καθαριζόμαστε εμείς είναι η εξής: οινόπνευμα στο κεφάλι και σφίξιμο πολύ καλό την πετσέτα για κανα τέταρτο είκοσι λέπτα, μετά χτενάκι -εκεί να δείτε τι γίνεται, η μπανιέρα μαυρίζει από τα πτώματα- έπειτα μπάνιο και τέλος πάλι χτενάκι. Την επόμενη μέρα το πρωί απωθητικό σπρέυ και τέλος το βράδυ πάλι χτενάκι. Πολύ κουραστικό, ψυχοφθόρο, εκνευριστικό πρόγραμμα... αφού να φανταστείτε τα κοριτσάκια μου βλέπουν χτενάκι και τρέχουν...

Link to comment
Share on other sites

http://www.pharmacy-raptis.gr/product_info.php?products_id=10527

 

για θες αυτό, πολύ φοβάμαι μήπως δεν καταστρέφονται σωστά την πρώτη φορά και μετά έχετε τα αυγά. δεν μας έχει τύχη ελπίζω ποτέ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...