Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ημερολόγιο διατροφής

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 270
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κάνε αυτό που νομίζεις εσύ καλύτερο για τον ανθρωπάκο σου!κι εγώ σκέφτομαι να την κάνω αλλά όχι για Αγγλία...δεν την αντέχω για πολύ...

αναλογως που εισαι! εγω εζησα στο failsworth και στο ashton under lyne και οφειλω να ομολογησω οτι στο ashton την ειχα καταβρει κι ας το λενε χαλια!

εκει γεννησα κιολας, πολυ μου αρεσε! μου επιαναν κουβεντα γιαγιαδες στα λεωφορεια, ειχα και τους πανκιδες τους φιλους μου εκει, ηταν καλη φαση!

cpVWp3.png

μπραβο το καλο μου, αφου ειναι καλα!

χμμμ θες να μου πεις λιγο πως τρωγατε μεχρι τωρα?

κι εμενα ενω τρωει κομματακια απο 7 μηνων, στην αρχη μονο ψωμι ετρωγε μονος του. Μετα περασαμε στο επομενο σταδιο οπου ετρωγε μονος του οτι δεν τον ταιζα εγω, και μετα περασε μια φαση (κανα μηνα) που ειχε πληρη αρνηση να αγγιξει φαγητο, εκτος κι αν ηταν τα καυτερα φαχιτας που μου κλεψε μια κυριακη χαχα

Λοιπόν, τρώμε το πρωί φρουτόκρεμα μισή μπανάνα-μισό μήλο-μισό αχλάδι ή νεκταρίνι ή ακτινίδιο-μισόπορτοκάλι-1 κουταλιά βρώμη βρασμένη. Το μεσημέρι μοσχαρι ή κοτόπουλο ή ψάρι με πατάτα-αρακά-ντομάτα-καρότο κρεμμύδι αλεσμένα. Το απόγευμα ή αυγο με ψωμί αλεσμένο ή γιαούρτι με δημητριακά αλεσμενα (αλλα λίγο). Πρωί - απόγευμα - βράδυ θηλάζει. Από 7 μηνών τρώει ψωμί μόνος του κι εδω και 1 μήνα δαγκώνει και τρώει αν του δίνω στο στόμα 1 νεκταρίνι ή 2 βερύκοκα ή 1 ακτινίδιο ή μπανάνα.

Αν κάνω το φαϊ χοντροαλεσμένο όπως πρότεινε η παδίατρος δεν του αρέσει καθόλου γιατί δεν το μασάει, γενικά όταν πάω να του δώσω κάτι με το κουτάλι δεν περιμένει ότι πρέπει να μασήσει και μετά που το καταπίνει αμάσητο δεν του αρέσει καθόλου φυσικά. Μόνο αν του δίνω στο στόμα να δαγκώσει κάτι το μασάει. Του έδωσα και καρότο βρασμένο και κομματάκια τοστ αλλά δεν ξετρελάθηκε..

αναλογως που εισαι! εγω εζησα στο failsworth και στο ashton under lyne και οφειλω να ομολογησω οτι στο ashton την ειχα καταβρει κι ας το λενε χαλια!

εκει γεννησα κιολας, πολυ μου αρεσε! μου επιαναν κουβεντα γιαγιαδες στα λεωφορεια, ειχα και τους πανκιδες τους φιλους μου εκει, ηταν καλη φαση!

Κι αδερφή μου γούσταρε πολύ γι αυτό κι έμεινε 10χρόνια,είχε αγοράσει και σπίτι.Αλλα στο τέλος δεν άντεξε το ότι οι πραγματικά δικοί της άνθρωποι δεν ήταν Αγγλία...εγω απ την παρόλο που είμαι πάνκισσα απ τα 11 το περισσότερο που έχω αντέξει Αγγλία ειναι ένας μήνας..είτε Λονδίνο είτε αλλού .δεν αντέχω το κλίμα!,,,

Λοιπόν, τρώμε το πρωί φρουτόκρεμα μισή μπανάνα-μισό μήλο-μισό αχλάδι ή νεκταρίνι ή ακτινίδιο-μισόπορτοκάλι-1 κουταλιά βρώμη βρασμένη. Το μεσημέρι μοσχαρι ή κοτόπουλο ή ψάρι με πατάτα-αρακά-ντομάτα-καρότο κρεμμύδι αλεσμένα. Το απόγευμα ή αυγο με ψωμί αλεσμένο ή γιαούρτι με δημητριακά αλεσμενα (αλλα λίγο). Πρωί - απόγευμα - βράδυ θηλάζει. Από 7 μηνών τρώει ψωμί μόνος του κι εδω και 1 μήνα δαγκώνει και τρώει αν του δίνω στο στόμα 1 νεκταρίνι ή 2 βερύκοκα ή 1 ακτινίδιο ή μπανάνα.

Αν κάνω το φαϊ χοντροαλεσμένο όπως πρότεινε η παδίατρος δεν του αρέσει καθόλου γιατί δεν το μασάει, γενικά όταν πάω να του δώσω κάτι με το κουτάλι δεν περιμένει ότι πρέπει να μασήσει και μετά που το καταπίνει αμάσητο δεν του αρέσει καθόλου φυσικά. Μόνο αν του δίνω στο στόμα να δαγκώσει κάτι το μασάει. Του έδωσα και καρότο βρασμένο και κομματάκια τοστ αλλά δεν ξετρελάθηκε..

δοκιμασε να του δωσεις το φαγητο οπως ειναι, στο δισκο του μπροστα του και κατσε μαζι του και παιρνε αργα με το χερι σου, βαζε στο στομα και φαε μπροστα του.

πρωτα απ'ολα θα ζηλεψει και θα θελει να δει τι τρως

δευτερον θα σε δει πως το κανεις και θα μαθει κι εκεινος

τριτον τουλαχιστον θα το επεξεργαστει στα χερια του

περιμενω νεα σου!

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

Κι αδερφή μου γούσταρε πολύ γι αυτό κι έμεινε 10χρόνια,είχε αγοράσει και σπίτι.Αλλα στο τέλος δεν άντεξε το ότι οι πραγματικά δικοί της άνθρωποι δεν ήταν Αγγλία...εγω απ την παρόλο που είμαι πάνκισσα απ τα 11 το περισσότερο που έχω αντέξει Αγγλία ειναι ένας μήνας..είτε Λονδίνο είτε αλλού .δεν αντέχω το κλίμα!,,,

Λονδινο ειναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ, εμεινα μονο μερικες ωρες για μια συναυλια (εγκυος) τραγικοοοοοοοοοοο. Ισως επειδη ημουν ξυπνια 30 ωρες και ταξιδευα να μου κακοφανηκε.

ελα ινμποξ λιγο! :wink:

cpVWp3.png

Εκοψα σε μικρους κυβους το κοτοπουλο.

DSCF2614_zpsaf58514c.jpg

Μαρινάρισα για καμμια ωρα σε κρεμμυδι (δεν το θελουμε ψιλοκομμενο πολυ), σκορδο, τζιντζερ και ελαιολαδο (μια σταλια!)

DSCF2615_zps74d598a0.jpg

Εκοψα τις πιπεριες μου σε μικρα κυβακια (1 πρασινη 1 κοκκινη)

DSCF2617_zpsbbc0b5ac.jpg

Το ιδιο με την τοματα, στην ακρη ειναι τα κατεψυγμενα μου

DSCF2618_zps459c202c.jpg

Σε δυνατη φωτια μεχρι να ασπρισει το κοτοπουλο και να αρχισει να βγαζει νερο (να μην το βγαλει και γινει στεγνο)

DSCF2622_zps100b06bb.jpg

Πιπεριες μεσα

DSCF2623_zps98c76ff9.jpg

τοματες

DSCF2630_zps928ddd5a.jpg

κατεψυγμενα κι ετοιμο!

DSCF2634_zps30b9142a.jpg

χωρισα στις ποσοτητες που ηθελα κι ετοιμα για ψυγειο και καταψυξη! 10 μεριδες βγηκαν :-D

DSCF2636_zps9d813ad5.jpg

cpVWp3.png

Λονδινο ειναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ, εμεινα μονο μερικες ωρες για μια συναυλια (εγκυος) τραγικοοοοοοοοοοο. Ισως επειδη ημουν ξυπνια 30 ωρες και ταξιδευα να μου κακοφανηκε.

ελα ινμποξ λιγο! :wink:

Τι εννοείς inbox???

Διαφημίσεις

Καλημέρα Chrisisred,

Είσαι φοβερή μαγείρισα..

Τα κατεψυγμένα τι ακριβώς είναι;;; Πες καμία εύκολη συνταγή για μοσχάρι που να συνδιάζει πολλά θρεπτικά υλικά! Φωτογραφικό υλικό θα εκτιμηθεί:lol::lol::lol::lol::lol:

χεχε ευχαριστω πολυ!

τα κατεψυγμενα ειναι καλαμποκι και καροτο. :) για πρακτικους λογους κυριως.

μοσχάρι μπορεις να παρεις κιμα και να κανεις μακαρονια με κιμα, μπιφτεκακια κλπ! 'η κοκκινιστο?

εγω κανω απ'ολα στο παιδι, μονο που τα δικα του δεν εχω τσιγαρισμενο τπτ, το λαδι το βαζω στο τελος και τα πλακωνω στα λαχανικα!

πχ στα μπιφτεκια μπορεις να βαλεις βρωμη αντι για ψωμια, και λαχανικα μεσα, κολοκυθι, τοματουλα, καροτο! σερβιρισε με μπροκολο ή λαχανακια βρυξελλων, βαλε και λεμονακι.

στα μακαρονια με κιμα, βαλε παλι φρεσκιες τοματες μεσα, καροτο, πρασο, ρεβες.

οτι μπορεις να φανταστεις, βαλ'το! συνηθως οτι λαχανικο ειναι του ιδιου χρωματος, ταιριαζει μεταξυ τους! :-D

cpVWp3.png

Καλημέρα!

Πόση ώρα τα έβρασες αφού μπήκαν και τα κατεψυγμένα?

καλημέρα! κανα 10λεπτο-τεταρτο? :) παντα δοκιμαζω να δω αν κοβονται πριν τα βγαλω.

cpVWp3.png

Τέλεια, θα το δοκιμάσω και γω!

Και κάτι άσχετο, είχες πει ότι είχες φτιάξει μόνη σου την τούρτα γενεθλίων του μικρού σου ή θυμάμαι λάθος? Ψιλοάγλυκη? 'Εχεις την συνταγή? Thaaaaaaanx

Τέλεια, θα το δοκιμάσω και γω!

Και κάτι άσχετο, είχες πει ότι είχες φτιάξει μόνη σου την τούρτα γενεθλίων του μικρού σου ή θυμάμαι λάθος? Ψιλοάγλυκη? 'Εχεις την συνταγή? Thaaaaaaanx

λοιπον, η τουρτα ηταν ουσιαστικα μπανανοψωμο, την πρωτη φορα εβαλα ζαχαρη και τη δευτερη δεν εβαλα! δε χρειαζοταν τελικα! μια χαρα ηταν!

για γεμιση την πρωτη φορα εβαλα παγωμενο γιαουρτι με βρυκοκο αλλα βγηκε λιγο πικρο γιατι ηταν αγουρα τα βερυκοκα, αλλα αμα το κανεις με μπανανα ή με αλλο γλυκο φρουτο θα βγει σουπερ :)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=130408

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

Εχω καιρο να γραψω γιατι είχαμε θέματα με το φαγητο.

Σταμάτησε να τρώει και ήθελε μόνο νερο. Δεν ήξερα τι συνεβη!

Πηγαμε στη βαπτιση του ανηψιου μου, κι εκει εφαγε καβουρι, γαριδες, ψαρι τηγανιτο, σαρδελες, τζατζικακι, τοματουλες, και τι δεν εφαγε!!! καθε μπουκια και χαμογελο ηταν! Του εδωσα οσο ηθελε απ'οτι ηθελε.

Μετά πάθαμε και μια τροφικη δηλητηριαση απο χαζομάρα δική μου. Δεν πηρα χαμπαρι οτι χαλασε η γαλοπουλα που βαζω στο τοστ και φαγαμε και οι δυο.

Μας ΔΙΕΛΥΣΕ αλλα μετα απο 18 φορες εγω, και 12 ο μικρος (φαγαμε και παγωτο, ηπιαμε και πολλα υγρα) σημερα ειμαστε 100% καλα.

Τελικά δεν του αρεσε καθολου το κοτοπουλο, οποτε θα το φαμε εμεις.

Πειτε καμμια συνταγη για κοτοπουλο. Εχω ξεμεινει!!

cpVWp3.png

Εχω καιρο να γραψω γιατι είχαμε θέματα με το φαγητο.

Σταμάτησε να τρώει και ήθελε μόνο νερο. Δεν ήξερα τι συνεβη!

Πηγαμε στη βαπτιση του ανηψιου μου, κι εκει εφαγε καβουρι, γαριδες, ψαρι τηγανιτο, σαρδελες, τζατζικακι, τοματουλες, και τι δεν εφαγε!!! καθε μπουκια και χαμογελο ηταν! Του εδωσα οσο ηθελε απ'οτι ηθελε.

Μετά πάθαμε και μια τροφικη δηλητηριαση απο χαζομάρα δική μου. Δεν πηρα χαμπαρι οτι χαλασε η γαλοπουλα που βαζω στο τοστ και φαγαμε και οι δυο.

Μας ΔΙΕΛΥΣΕ αλλα μετα απο 18 φορες εγω, και 12 ο μικρος (φαγαμε και παγωτο, ηπιαμε και πολλα υγρα) σημερα ειμαστε 100% καλα.

Τελικά δεν του αρεσε καθολου το κοτοπουλο, οποτε θα το φαμε εμεις.

Πειτε καμμια συνταγη για κοτοπουλο. Εχω ξεμεινει!!

Το γλέντησε ο παίδαρος στα βαφτίσια!Μα και σύ φτιάξε του παιδιού μια αστακομακαρονάδα...κοτόπουλο μπλιάχ....!

Το γλέντησε ο παίδαρος στα βαφτίσια!Μα και σύ φτιάξε του παιδιού μια αστακομακαρονάδα...κοτόπουλο μπλιάχ....!

να είχα τα χρηματα να του εφτιαχνα! μακαρι!

cpVWp3.png

να είχα τα χρηματα να του εφτιαχνα! μακαρι!

Πλάκα έκανα...σε καταλαβαίνω...έγω που είμαι αποκλειστικά χόρτοφάγος/ψαροφάγος τώρα που δεν παίζουν λεφτά βολεύομαι με γαυρο και σαρδέλες απ τη λαϊκη.Φτηνα,νόστιμα και θρεπτικά ψαράκια..κι ο μικρός μου που δε πολύ θέλει κι αυτός το κρέας τρελλένεται..

Πλάκα έκανα...σε καταλαβαίνω...έγω που είμαι αποκλειστικά χόρτοφάγος/ψαροφάγος τώρα που δεν παίζουν λεφτά βολεύομαι με γαυρο και σαρδέλες απ τη λαϊκη.Φτηνα,νόστιμα και θρεπτικά ψαράκια..κι ο μικρός μου που δε πολύ θέλει κι αυτός το κρέας τρελλένεται..

εγώ δεν έτρωγα ποτέ ψάρια μεχρι που εμεινα εγκυος!

οποτε ειναι κι ενα φαγητο που δε ξερω να μαγειρευω, μονο φιλετα κανω :oops:

δοκιμασα γαυρο προσφατα και ηταν πολυ νοστιμος!

Μολις εφτιαξα μια σαλτσα για μακαρονακι κοφτο, με τοματα και ροδακινο. Την εκανε ΝΑ ο μικρος!!! το τι κλαμα εριξε που τελειωσε το φαγητο δε λεγεται.

Πολυ γκουρμε μου βγηκε ο μπομπιρας. Απορριπτει φαχιτας και μου τρωει παπαριες? :-P λολ απο το μυαλο μου την εβγαλα. Τη δοκιμασα κι ολως περιεργως ειναι νοστιμη!

Θα πηγαινε πολυ με χοιρινο, πατατες, θυμαρι , λιγο χυμο πορτοκαλι, ισως μελι, τζιντζερ, κρεμμυδι μια σταλιά πιπέρι.

Μου ηρθε εμπνευση τωρα!!!!! :-D

cpVWp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...