Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ημερολόγιο διατροφής

Recommended Posts

Τρώει στις 7 και στις 9 γάλα (θηλάζει κι έτσι μαλλον πίνει από λίγο), στις 11 φρουτοκρεμα, στις 14.30 μεσημεριανό αλλά μεγάλη ποσότητα γύρω στα 400 ml, στις 5 θηλάζει και από κει και πέρα κάτι λίγο, ή μια φέτα ψωμί, ή αυγό ή 3/4 μπανάνα ή ένα νεκταρίνι.. καμία συγκριση με το μεσημεριανό πάντως. Και κατά τις 22 πάλι γάλα. Προσπάθησα να μην τον θηλάζω το απόγευμα αλλά και πάλι τα ίδια τρώει. Τα φρούτα τα τρώει και νεκταρίνια του αρέσουν και πεπόνι και αχλάδι, απλώς του δίνω μπανάνα για να τον πιάσει καλύτερα, δεν ξέρω αν κάνω καλά.

Δεν θυμάμαι πόσο πήγε η γλυκόζη,θα το δω και θα σου πω.

Ααααχ κομμάτια είμαι, μαγείρευα όλη μέρα για αύριο. Ωραία βγήκε το μπανανοκέικ, το έκανα σαν τούρτα για να το φάνε όλοι. Θα βγάλω φώτο αύριο ν αανεβάσω.

Εμεις εχουμε εντελως διαφορετικο προγραμμα!

Πρωτον δεν του εδωσα ποτε φρουτοκρεμες και ουτε σκοπευω, η ζαχαρη που περιεχουν ειναι τραγικα μεγαλη σαν ποσοτητα για τον οργανισμο ενος ενηλικα, ποσο μαλλον για το μωρο!

Οποτε δε ξερω ποσες θερμιδες εχει και ποσο τον κραταει χορτατο.

Το μεσημεριανο πως το υπολογιζεις σε ml? εγω του δινω ας πουμε ενα μπιφτεκι με πουρε, δεν το ζυγιζω, αλλα αφου δεν ειναι υγρο, σε γρ θα δε θα ηταν?

Εμεις μετα το μεσημεριανο (1-2) τρωμε φρουτο με 200μλ γιαουρτι ή γαλα και βραδυνο κανονικο φαγητο οπως το μεσημερι.

Υπνο στις 7-7.30 μολις φαει και ειναι νταγκλα, και το πρωι στις 7 γαλα.

Πρωινο στις 10.

Να ανεβασεις ναιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!

να τα εκατοστησει!!!!!!!!!! :lol:

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 270
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιποοοοοοον το πρωινο πηγε καλα, ενω μου εκανε σκανταλιες και πετουσε στο πατωμα το φαγητο κι αδειαζε το γαλα απο το παγουρι και εφτυνε το αυγο.....

Εφαγε σχεδον ολο αυτο το γευμα

DSCF3099_zpse3bdc0da.jpg

Ημουν πολυυυυυυυ ευχαριστημενη αν και αγχωμενη.

Μεσημεριανο εφαγε μπακαλιαρο με λαχανικα κι επρεπε να το ποτισω στο λαδι και το λεμονι, αλλα το εφαγε επισης ΟΛΟ!!!!

Για να δουμε πως θα παει το μπιφτεκι με τον πουρε....

cpVWp3.png

Εμεις εχουμε εντελως διαφορετικο προγραμμα!

Πρωτον δεν του εδωσα ποτε φρουτοκρεμες και ουτε σκοπευω, η ζαχαρη που περιεχουν ειναι τραγικα μεγαλη σαν ποσοτητα για τον οργανισμο ενος ενηλικα, ποσο μαλλον για το μωρο!

Οποτε δε ξερω ποσες θερμιδες εχει και ποσο τον κραταει χορτατο.

Το μεσημεριανο πως το υπολογιζεις σε ml? εγω του δινω ας πουμε ενα μπιφτεκι με πουρε, δεν το ζυγιζω, αλλα αφου δεν ειναι υγρο, σε γρ θα δε θα ηταν?

Εμεις μετα το μεσημεριανο (1-2) τρωμε φρουτο με 200μλ γιαουρτι ή γαλα και βραδυνο κανονικο φαγητο οπως το μεσημερι.

Υπνο στις 7-7.30 μολις φαει και ειναι νταγκλα, και το πρωι στις 7 γαλα.

Πρωινο στις 10.

Να ανεβασεις ναιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!

να τα εκατοστησει!!!!!!!!!! :lol:

Πώς έχει πιο πολύ ζάχαρη η φρουτόκρεμα από τα φρούτα?? Φρουτόκρεμα εννοώ αλεσμένα φρέσκα φρούτα όχι σκόνη εμπορίου. Αλέθω 3 φρούτα περίπου.

Τα ml τα βλέπω στο μούλτι που αλέθω το μεσημεριανό του. Τόσο βγαίνουν 50 γρ κρέας, ένα καρότο, μια μικρή πατάτα, ένα κρεμμύδι και λίγος αρακάς αλεσμένα με βιολογικό τοματόζουμο.

Η τούρτα είχε μεγάλη επιτυχία!! Την γέμισα με ψιλοάγλυκη κρέμα σαν ρυζόγαλου που πήρα από τον φούρνο μαζί με μπανάνες και έβαλα και πουράκια γύρω γύρω- στον Σπύρο βέβαια έδωσα μόνο από το κέικ μπανάνας :

untitled_zps6baac2d9.jpg

Ωραία που είναι μες στην ντάγκλα στις 7.30, εμείς εχουμε 2 μέρες που είναι μες στο γέλιο και το παιχνίδι μέχρι τα μεσάνυχτα..! Σήμερα έχω αποφασίσει να μην κοιμηθει το απόγευμα πάνω από μια ώρα γιατί δεν την παλεύω άλλο.

Πώς έχει πιο πολύ ζάχαρη η φρουτόκρεμα από τα φρούτα?? Φρουτόκρεμα εννοώ αλεσμένα φρέσκα φρούτα όχι σκόνη εμπορίου. Αλέθω 3 φρούτα περίπου.

Τα ml τα βλέπω στο μούλτι που αλέθω το μεσημεριανό του. Τόσο βγαίνουν 50 γρ κρέας, ένα καρότο, μια μικρή πατάτα, ένα κρεμμύδι και λίγος αρακάς αλεσμένα με βιολογικό τοματόζουμο.

Η τούρτα είχε μεγάλη επιτυχία!! Την γέμισα με ψιλοάγλυκη κρέμα σαν ρυζόγαλου που πήρα από τον φούρνο μαζί με μπανάνες και έβαλα και πουράκια γύρω γύρω- στον Σπύρο βέβαια έδωσα μόνο από το κέικ μπανάνας :

http://s1283.photobucket.com/user/asof79/media/untitled_zps6baac2d9.jpg.html

Ωραία που είναι μες στην ντάγκλα στις 7.30, εμείς εχουμε 2 μέρες που είναι μες στο γέλιο και το παιχνίδι μέχρι τα μεσάνυχτα..! Σήμερα έχω αποφασίσει να μην κοιμηθει το απόγευμα πάνω από μια ώρα γιατί δεν την παλεύω άλλο.

αμα ετρωγε το φρουτο οπως ειναι, θα ετρωγε ενα την ημερα (υπεραρκετο).

ενα τσαμπι σταφυλια εχει ολη την ημερησια ποσοτητα ζαχαρης για εναν ενηλικα. αμα του δινεις 3 φρουτα την ημερα, ΠΟΥ φτανει η καταναλωση ζαχαρης του?!?!? σκεψου το.

ααααα αλεθεις! δε ξερω τοτε, τι να σου πω!

εμενα το πολυ να τρωει 300γρ το γευμα. μη σου πω γυρω στα 200 με το ζορι.

ΦΟΒΕΡΗ Η ΤΟΥΡΤΑ!!!!!!!!!!! μπραβο!!!!!!!!!!!!

πως περασατε?! :-D

ειναι και η ζεστη, ποσες ωρες κοιμαται βραδυ μεχρι το πρωι και κατα τη διαρκεια της ημερας?

cpVWp3.png

Κοίτα, και να μην τα αλέσω τρώει τουλάχιστον 2 φρούτα την ημέρα και μάλιστα το ένα είναι μπανάνα..είμαι οκ με αυτό από την στιγμή που δεν τρώει καθόλου ζάχαρη στις υπόλοιπες τροφές του. Και εγώ τρώω 4 φρούτα την ημέρα , από μικρή μου άρεσαν και δεν σκοπεύω να τα περιορίσω ούτε στον μικρό από την στιγμή που δεν είναι παχύς, τα γλυκά και τις κρέμες ναι τα φρούτα όχι γιατί έχουν βιταμίνες.

Κατά τα άλλα καμία πρόοδος με τα μη αλεσμένα όπως θα κατάλαβες, φοβάμαι ότι δεν θα τρώει αρκετά και θα επηρεαστεί η ανάπτυξή του, δεν μπορώ να το ξεπεράσω προς το παρόν. Δηλάδη πολλές φορές του δίνω τα φρούτα μη αλεσμένα και διάφορες άλλες τροφές (ψωμί, κοτοπουλο κομματάκια με το χέρι, χτες έφαγε κεφτέ), αλλά όλα αυτά επιπλέον, το κυρίως γεύμα είναι πάντα αλεσμένο για να το φάει όλο..

Ωραία περάσαμε χτες, μαζευτήκαμε 12 άτομα (παππουδογιαγιάδες και τα αδέρφια εμένα και του άντρα μου δηλαδή, παιδάκια δεν έχουμε στο φιλικό περιβάλλον), αλλά πολλή κούραση μετά, μέχρι τις 11 μάζευα. Και είχα και τον Σπύρο να μην ξεκολλάει από το πόδι μου, περνάει την φάση του αποχωρισμού αυτό τον καίρο. Πήγα να κάνω μπάνιο 10 λεπτά και πλάνταξε στο κλάμα!

Κοιμάται σύνολο 13 ώρες την ημέρα, απλώς από κει που ήταν 11 ώρες το βράδυ και 2 την ημέρα, το έχει κάνει 9 το βράδυ και 4 την ημέρα και θέλω να το ξανααλλάξω, γι'αυτό θα τον ξυπνάω το απόγευμα.

Διαφημίσεις

περνάνε φάσεις, εμένα ειναι μερικες μερες που μου κανει ολο ζουζουνιες και κωλοτριβομαστε χαχα αλλα παιζει μονος του με τις ωρες στο παρκο! και το μισουσε για μηνες το παρκο!

αλλα δε θελει κουνιες.... κι οταν θελει κουνιες κι εξω, δε θελει το παρκο.

ωχ.... ναι δεν ειναι νορμαλ το 9 ωρες το βραδυ και 4 την ημερα! 4!!!

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, πόσα δόντια έχει ο δικός σου? Εμείς έχουμε 8 , αλλά περιμένω να βγουν και οι τραπεζίτες για να μασάει πιο άνετα.

ποσες φορες ακομα θα το πω, τα δοντια δεν ειναι ο λογος για τον οποιο μπορουν και τρωνε τα μωρα.

αν περιμενεις τους τραπεζιτες θα αλεθεις μεχρι τα 3 του χρονια.....

cpVWp3.png

ποσες φορες ακομα θα το πω, τα δοντια δεν ειναι ο λογος για τον οποιο μπορουν και τρωνε τα μωρα.

αν περιμενεις τους τραπεζιτες θα αλεθεις μεχρι τα 3 του χρονια.....

δεν ειναι ολα τα παιδια ετοιμα να φανε αλεσμενα την ιδια περιοδο ανεξαρτητα απο τα δοντια. Εμενα τρωει μισα αλεσμενα μισα κανονικα, αν καποια τα δωσω ολοκληρα κανει εμετο, ε δεν θα τρελαθω κιολας καποια στιγμη θα φαει και κανονικα ολα τα φαγητα. ΟΙ τραπεζιτες τωρα βγαινουν και σιγουρα θα τον βοηθησουν για τα κρεατα

δεν ειναι ολα τα παιδια ετοιμα να φανε αλεσμενα την ιδια περιοδο ανεξαρτητα απο τα δοντια. Εμενα τρωει μισα αλεσμενα μισα κανονικα, αν καποια τα δωσω ολοκληρα κανει εμετο, ε δεν θα τρελαθω κιολας καποια στιγμη θα φαει και κανονικα ολα τα φαγητα. ΟΙ τραπεζιτες τωρα βγαινουν και σιγουρα θα τον βοηθησουν για τα κρεατα

Γιατί επιτίθεσαι? Σου είπε κανείς να σταματήσεις το άλεσμα?

Δε θυμάμαι να σε πίεσε κανείς, τουλαχιστον οχι στο ημερολογιο διατροφής του γιου μου.

Κανεις ότι θες με το παιδί σου, γιατι απολογείσαι?

Οι τραπεζιτες βγαίνουν μεταξύ 23 και 36 μηνών.

cpVWp3.png

Γιατί επιτίθεσαι? Σου είπε κανείς να σταματήσεις το άλεσμα?

Δε θυμάμαι να σε πίεσε κανείς, τουλαχιστον οχι στο ημερολογιο διατροφής του γιου μου.

Κανεις ότι θες με το παιδί σου, γιατι απολογείσαι?

Οι τραπεζιτες βγαίνουν μεταξύ 23 και 36 μηνών.

ωπ με παρεξηγησες, δεν μιλησα καθολου επιθετικα μια γνωμη ειπα η γυναικα και το παιδι μου το εφερα σαν παραδειγμα επειδη το εφερε η κουβεντα πιο κατω ωστε και η αλλη μανουλα να μην ανησυχει, γιατι το πηρες στραβα? βγαινουν και νωριτερα οι τραπεζιτες αλλα ολα πνατα εξαρτονται απο το καθε παιδι

Διαφημίσεις

Είναι 2 φρυγανιές, 1 μπανανα και γάλα οκ για πρωινό?

Τον εχουν τρελανει τα ουλα του και οι φρυγανιες τον βοηθανε πολυ, θελω να μειωσω και την ποσοτητα πρωτεινης της διατροφης του, αλλα φτανει αυτο?

Θα παρω μελι αυριο (δεν εχει ξαναφαει) για να ειναι πιο θρεπτικο.

cpVWp3.png

Είναι 2 φρυγανιές, 1 μπανανα και γάλα οκ για πρωινό?

Τον εχουν τρελανει τα ουλα του και οι φρυγανιες τον βοηθανε πολυ, θελω να μειωσω και την ποσοτητα πρωτεινης της διατροφης του, αλλα φτανει αυτο?

Θα παρω μελι αυριο (δεν εχει ξαναφαει) για να ειναι πιο θρεπτικο.

καλο ειναι για πρωινο. Οι φρυγανιες τα ανακουφιζουν πολυ, σκεψου πως αλλα παιδακια οταν βγαζουν δοντια δεν εχουν και καθολου ορεξη

καλο ειναι για πρωινο. Οι φρυγανιες τα ανακουφιζουν πολυ, σκεψου πως αλλα παιδακια οταν βγαζουν δοντια δεν εχουν και καθολου ορεξη

Κοριτσια η φρυγανια ετσι σκετη...?????? εμενα πνιγεται...!!!!

Εγω για πρωινο δινω γαλα και μετα απο 2 ωρες φρουτα...

Σημερα εδωσα 1 μπανανα και 2 βερικοκα.

Θα δοκιμασω να βαζω στο λευκο γιαουρτι κομματακια απο φρυγανιες η δημητριακα γιατι κομματακια φρουτων τα δοκιμασαμε και τα τρωμε οπως και το κλασικο γιαουρτι φρουτων.

Το μεσημερι εφαγε πουρε με λουκανικο βραστο και ενα κομματακι τυρι.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Κοριτσια η φρυγανια ετσι σκετη...?????? εμενα πνιγεται...!!!!

Εγω για πρωινο δινω γαλα και μετα απο 2 ωρες φρουτα...

Σημερα εδωσα 1 μπανανα και 2 βερικοκα.

Θα δοκιμασω να βαζω στο λευκο γιαουρτι κομματακια απο φρυγανιες η δημητριακα γιατι κομματακια φρουτων τα δοκιμασαμε και τα τρωμε οπως και το κλασικο γιαουρτι φρουτων.

Το μεσημερι εφαγε πουρε με λουκανικο βραστο και ενα κομματακι τυρι.

απο 7 μηνων σκετη την τρωει τη φρυγανια, απλα μεχρι να χρονισει του επαιρνα τις βρεφικες.

νομιζω το λουκανικο θεωρειται αλλαντικο και ειναι απαγορευτικο για μωρα.

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

απο 7 μηνων σκετη την τρωει τη φρυγανια, απλα μεχρι να χρονισει του επαιρνα τις βρεφικες.

νομιζω το λουκανικο θεωρειται αλλαντικο και ειναι απαγορευτικο για μωρα.

Ναι ειναι αλλαντικο αλλα απο ενος ετους και πανω επιτρεπεται...!!!!!

σκετη την τρωει και δεν εχει προβλημα, λιωνει γρηγορα στο στομα. ψωμακι μηπως το βολευεται καλυτερα?

Ναι ψωμακι τη δινω πιο αφοβα...

• 3 months later...

Εχω 3 μηνες να γράψω εδώ, αφου είναι 3 μήνες που δεν κοιμόμαστε και φυσικα δεν υπαρχει χρονος για ΤΙΠΟΤΑ, ουτε για τα βασικα!!!

Σε αυτούς τους 3 μηνες, σταματησε να τρωει αρκετες φορες, και την εβγαζε μονο με γιαουρτια και γάλα........εχουμε 14 δόντια και συνεχιζουμε να ποναμε (2 κυνοδοντες μας εμειναν για να κανουμε ενα διαλειμμα απο δοντια).

Δεν ειχα χρονο να σημειωσω καμμια νεα συνταγη μου, ή να βγαλω φωτογραφίες.

Οσες εβγαλα θα τις ανεβάσω όσο κοιμάται ο μικρός... σσσσσςςς...

cpVWp3.png

Χτυπάς μπανάνες με αβγά. Για κάθε μπανάνα αντιστοιχούν 2 αβγά. Τα απλώνεις στη λαδόκολλα και ψήνεις στους 180 στον αέρα για 10 λεπτά. Χαράσσεις κομμάτια και ψήνεις άλλα δέκα λεπτά.

Έτοιμες οι μπανανοκρέπες σου. Από πάνω βάζεις ό,τι θέλεις.... Γιάμι!

Όσες δεν τσακίσετε τις βάζεις στην κατάψυξη χωρισμένες με λαδόκολλα για να μη σου κολλήσουν. Από τη στιγμή που θα τις βγάλεις από την κατάψυξη θα χρειαστείς 10 λεπτά το πολύ για να ξεπαγώσουν....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Χτυπάς μπανάνες με αβγά. Για κάθε μπανάνα αντιστοιχούν 2 αβγά. Τα απλώνεις στη λαδόκολλα και ψήνεις στους 180 στον αέρα για 10 λεπτά. Χαράσσεις κομμάτια και ψήνεις άλλα δέκα λεπτά.

Έτοιμες οι μπανανοκρέπες σου. Από πάνω βάζεις ό,τι θέλεις.... Γιάμι!

Όσες δεν τσακίσετε τις βάζεις στην κατάψυξη χωρισμένες με λαδόκολλα για να μη σου κολλήσουν. Από τη στιγμή που θα τις βγάλεις από την κατάψυξη θα χρειαστείς 10 λεπτά το πολύ για να ξεπαγώσουν....

να σου πω, μονο μπανανες μου τρωει!!!

θα το κανω με τις ωριμες μπανανες που μου εμειναν.

αλλα το πρωι τρωει μπανανα με γιαουρτι, βρωμη και κορν φλεηκς. ηθελα να ξεφυγω απο τις μπανανες.

ευχαριστω ομως, θα γινουν νοστιμες :wink:

cpVWp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...