Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαμάδες δημόσιοι υπάλληλοι - επιδότηση ΕΣΠΑ - βρεφονηπιακοί σταθμοί


Recommended Posts

Επειδή τον τελευταίο καιρό διαβάζω -κυρίως μέσα στο φόρουμ- ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το πρόγραμμα "εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, σκέφτομαι ότι κάτι πρέπει να κάνουμε οι μαμάδες δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να μην εξαιρεθούμε πάλι από τη δυνατότητα επιδότησης των διδάκτρων-τροφείων των παιδιών μας.

Προσωπικά έχω στείλει σχετικά αιτήματα στην ΕΕΤΑΑ και στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.

Όποια μαμά ενδιαφέρεται ας στείλει και αυτή κάτι σχετικό, ώστε να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι ο αποκλεισμός αυτός αποτελεί αδικία και ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να τον άρουν. Τι λέτε;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 232
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τις προηγούμενες χρονιές οι μαμάδες δημόσιοι υπάλληλοι παραπονιόμαστε για τον αποκλεισμό μας από το ΕΣΠΑ. Μας ενδιαφέρει να προσπαθήσουμε να ανατραπεί αυτό ή όχι;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Κ εγώ συμφωνώ να γίνει συντονισμένη η προσπάθεια.

Θέλεις να παραθέσεις εδώ το κείμενο, να το πάρει κάθε ενδιαφερόμενη, να το υπογράψει κ να το στείλει?

Πώς το έστειλες? Μέσω φαξ, e-mail ή ταχυδρομικά?

Πες μας να κάνουμε το ίδιο

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Πριν από 2 χρόνια ηθελα να στείλω και τα 2 σε παιδικό. Όμως από τη μία με απέκλειε το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και από την άλλη ο δήμος μου έδινε όλες μα όλες τις θέσεις των παιδικών στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην υπάχει άλλη λύση από τον ιδιωτικό σταθμό. Έκανα λοιπόν καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη (κατά της ΕΕΤΑΑ και του Δήμου) και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι προς την ΕΕΤΑΑ γιατί το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αφορά χρηματοδότηση της ευρωπαϊκης ένωσης (που φαντάζομαι ότι αυτοί ορίζουν τα κριτήρια). Πρέπει όμως να ενόχλησε ο "συνήγορος" το Δήμο μου γιατί την τρέχουσα χρονιά φρόντισε και κράτησε κάποιες θέσεις εκτος ΕΣΠΑ και έτσι μπήκε η μικρή. Πάντως αν γίνει κάποια κίνηση με ενδιαφέρει και εμένα.

Link to comment
Share on other sites

και εγω μεσα.

 

δωσε μερικες πληροφοριες οσον αφορα οχι μονο το κειμενο αποστολης αλλα και διεθυνσεις κτλ.

 

εξαλλου το εισοδημα που ειχαν περυσι ως οριο εμεις στην οικογενεια οχι μονο σδεν το φταναμε, αλλα ειχαμε πολυ πολυ λιγοτερα και δεν ειχαμε δικαιωα να κανουμε καν χαρτια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στην ΕΕΤΑΑ έστειλα το παρακάτω με μέιλ ([email protected]) και με φαξ (210-5214666). Δεν είχα καμιά απόκριση από την παρασκευή που το έστειλα.

 

Κύριοι,

Τα προηγούμενα χρόνια επιδοτήθηκαν μητέρες για τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς σταθμούς με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών μαθαίνω ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί πιθανότατα και για το επόμενο σχολικό έτος.

Στο πρόγραμμα αυτό μέχρι σήμερα δε μπορούσαμε να ενταχθούμε οι μητέρες που εργαζόμαστε ως δημόσιες υπάλληλοι. Θα ήθελα να με ενημερώσετε από ποιον φορέα επιλέχθηκε να ισχύει αυτή η προϋπόθεση και με ποια επιχειρήματα στοιχειοθετήθηκε αυτή η επιλογή. Πιστεύετε δηλαδή ότι οι μητέρες δημόσιες υπάλληλοι (ειδικά στις μέρες μας που οι συνθήκες εργασίας μας έχουν γίνει πολύ σκληρές) δεν έχουμε την ανάγκη να «εναρμονίσουμε την οικογενειακή με την επαγγελματική μας ζωή»;

Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον την απάντησή σας και παρακαλώ στο μεταξύ να με ενημερώσετε είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε το παρόν αίτημά μου.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και σας εύχομαι καλό Πάσχα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων έστειλα το παρακάτω την κυριακή με μέιλ στη Γενική Γραμματέα ([email protected]) και με κοινοποίηση στη διεύθυνση που δίνουν για επικοινωνία γενικά ([email protected]) και στην Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας ([email protected]). Με πήραν σήμερα τηλ και μου έδωσαν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής μου και μου είπαν ότι θα απαντηθεί από την Ειδική Μονάδα Αξιολόγησης Παρεμβάσεων Ανθρώπινων Πόρων, οπότε ίσως θα ήταν σκόπιμο να στείλετε και απευθείας εκεί.

 

Κυρία Γενικέ Γραμματέα,

στέλνω αυτή την επιστολή με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες διαβάζω σε δημοσιεύματα ότι το πρόγραμμα για την "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" από το οποίο οφελούνται εργαζόμενες και άνεργες μητέρες με την επιδότηση των διδάκτρων-τροφείων των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι πιθανό να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014).

Είμαι δημόσιος υπάλληλος, μητέρα 2 παιδιών. Θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο αποκλείονται από το πρόγραμμα αυτό οι μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι και ποιος φορέας έκρινε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουμε την ανάγκη ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα. Οι μισθοί μας είναι πλέον πολύ χαμηλοί και τα ωράριά μας αυστηρότατα. Αναρρωτιέμαι λοιπόν ποια επιχειρήματα οδήγησαν στην εξαίρεσή μας από τη δυνατότητα να επωφεληθούμε της επιδότησης του προγράμματος "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής".

Αναμένοντας απάντηση στο παρόν αίτημά μου, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και σας εύχομαι καλό Πάσχα.

Με τιμή,

.........

Υ.Γ. Παρακαλώ το γραφείο σας να με ενημερώσει για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε το παρόν αίτημά μου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, με αφορμή την "κινητοποίησή" μας εδώ μέσα, ενημέρωσα σήμερα και πολλές προσωπικές φίλες μαμάδες δημόσιες υπαλλήλους, ώστε να κάνουν παρόμοιες κινήσεις αν ενδιαφέρονται. Ενημερώστε κι εσείς τις δικές σας.

Μακάρι κάτι να πετύχουμε. Άλλωστε πέρυσι ο λόγος που ξεχείλωσε το πρόγραμμα ως προς τον αριθμό των δικαιούχων (αλλά μειώθηκαν οι επιδοτήσεις ανά άτομο) ήταν το γεγονός ότι πολλές μητέρες διαμαρτυρήθηκαν. Ας μην πέσουμε λοιπόν κι εμείς αμαχητί.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μπραβο για την πρωτοβουλια!!!

θα τα στειλω και γω τα mail- στο στομαχι μου καθεται αυτη η αδικια εδω και τοσα χρονια, εχω μια απορια μονο... την κοινοποιηση πως την κανεις;

 

μαλλον ειμαι λιγο ασχετη

Link to comment
Share on other sites

τα εστειλα κι εγω!!!

μακαρι να βγει κατι... μεχρι φετος καταπιναμε την αδικια γιατι ειμασταν καλυτερα σε σχεση με τις ιδιωτικες υπαλληλους μαμαδες... Τωρα εγω παιρνω τα λιγοτερα απο τις φιλες μου και πληρωνω στον παιδικο ενω αυτες τα στελνουν τζαμπα...

 

Προτεινω οσες εχουμε παιδακια που ειναι ηδη σε παιδικους σταθμους, να ενημερωσουμε κι εκει οσες μαμαδες δημοσιους υπαλληλους μπορουμε!!! Τι λετε;

 

Καλη μας επιτυχια!!!

Link to comment
Share on other sites

Nα πω την αλήθεια, εγώ φέτος δεν ενδιαφέρομαι για παιδικό, θα τον κρατάει η μαμά μου, αλλά έστειλα επειδή πρέπει επιτέλους να γίνει μια αρχή. Δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούμε μόνον όσες το έχουμε ανάγκη. Ας αλληλοϋποστηριχτούμε, καλό μας κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα μπράβο γι'αυτή σου την κίνηση. Πλέον όπως έχουν καταλήξει τα πράγματα στο δημόσιο τομέα, επιβάλλεται να ενταχθούμε και μεις στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Θα στείλω και γω το κείμενο που έστειλες!Απλά αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλό να το έστελνα τώρα ή μετά τη 2η μέρα του Πάσχα;

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!

dogdogsrd20100306_2_My+boy+is.png

 

 

fc7b832273.png

Link to comment
Share on other sites

Nα πω την αλήθεια, εγώ φέτος δεν ενδιαφέρομαι για παιδικό, θα τον κρατάει η μαμά μου, αλλά έστειλα επειδή πρέπει επιτέλους να γίνει μια αρχή. Δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούμε μόνον όσες το έχουμε ανάγκη. Ας αλληλοϋποστηριχτούμε, καλό μας κάνει.

 

Κι εμάς το οικογενειακό μας εισόδημα θα μας απέκλειε και πέρυσι και φέτος - παρότι βαίνει μειούμενο, όμως αυτό δε μπορεί μα με κάνει να μην αγανακτώ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...