Recommended Posts

  Σήμερα στη δουλειά η μαμάδες ήταν έξαλλες, γιατί τα σχολεία (ειδικά τα νηπιαγωγεία) έκαναν (ξεπέταξαν) μία σχολική γιορτή, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 9.30 (κάποια μάλιστα στις 9.00) και μετά έστειλαν τα παιδιά στο σπίτι. Είναι λογικό να μετατρέπουμε έτσι σε αργίες τις παραμονές των εθνικών εορτών? Δεν δικαιολογούνται οι γονείς που δεν στέλνουν καθόλου τα παιδιά τους στο σχολείο για μία ώρα? Δεν ενοχλεί κανέναν αυτή η 'πρακτική'? Και επιτέλους τι είναι οι παραμονές των εθνικών εορτών? Αγία? Ημιαργία? Πού προβλέπεται αυτό? Το ότι δεν γίνεται μάθημα[/i, σημαίνει αυτομάτως ότι στις 9.30 τα παιδιά πηγαίνουν σπίτι? Δεν μπορεί να αφιερωθεί πχ. η μέρα στο εορτασμό της επετείου -μήπως και σταματήσουν τα παιδιά να συνδέουν την 25η Μαρτίου με τους Γερμανούς-, ας μη γίνει μάθημα, χωρίς να διπλασιάζονται αδικαιολόγητα οι μέρες αργίας, που ειδικά στις μέρες μας αποτελεί και 'σκάνδαλο'?

  Στο δικό σας σχολείο (ιδιωτικό, δημόσιο δεν έχει σημασία), τι έγινε?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Καλημερα, συμφωνω μαζι σου. Ειναι προβλημα και ηθικο και πρακτικο μια που οι εργαζομενες μητερες ζοριζονται πολυ.

  Στο δικο μας σχολειο (ιδιωτικο) εκαναν γιορτη που κρατησε περιπου μεχρι τις 11 και μετα οποιο παιδακι ηθελε πηγαινε σπιτι, οποιο δεν ηθελε (δεν μπορουσε) εμενε μεχρι τις 13.30 που θα σχολαγε κανονικα...Δεν ηταν στο σχολειο ολες οι δασκαλες αλλα 2-3 που εφτιαξαν 'ομαδουλες' και τα απασχολουσαν.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Στο σχολείο που πάει ο δικός μου θα γιορτάσουν την επέτειο με κάποια ποιήματα, τραγούδια και με ομιλίες/αφηγήσεις δασκάλων μέσα στο πρόγραμμά τους. Θα σχολάσουν κανονικά όλα τα παιδιά στις 14:00 και όσα παραμένουν και το απόγευμα θα συνεχίσουν κανονικά το πρόγραμμά τους (π.χ. σίτιση, μελέτη, αθλήματα, μουσική).

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  και στο δικό μας (ιδιωτικό) η γιορτούλα έγινε εχθές, κράτησε μέχρι τις 12 και μετά όποιο παιδάκι ήθελε έφευγε. τα υπόλοιπα κάθησαν στο σχολείο κανονικά μέχρι τη λήξη του ωραρίου.


  0qYJp3.png 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Και στο δικό μας σχολείο (ιδιωτικό), θα ασχοληθούν όλη την ημέρα με την επέτειο, δεν ξέρω αν θα κάνουν μάθημα (ίσως το κεφάλαιο του βιβλίου για την 25η Μαρτίου, γιατί παρατήρησα ότι δεν το είχαν κάνει) και φυσικά θα σχολάσουν κανονικά, με όλες τις δραστηριότητες. Το ίδιο έγινε και μα την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου και της 17ης Νοεμβρίου. Μη σου πω και την ημέρα του Αγιασμού:wink:.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Στα ιδιωτικά γίνεται το λογικό, δλδ κάνουν τη γιορτή όλα τα παιδιά μαζί 1-2 ώρες και μετά ή αν θέλουν φύγουν ή μείνουν μέχρι τη λήξη του καθημερινού προγράμματος.

  Ενώ δυστυχώς στα δημόσια σχολεία τα πράγματα πάνε με τον παράλογο τρόπο που έχει καθιερώσει τα προνόμια στο διδασκαλικό σύστημα, δλδ γιορτή για 1 ώρα και μετά σπίτια σας.... γιατί (και καλά...) όλοι θα πρέπει να πάνε και την άλλη μέρα στην παρέλαση των μαθητών. Τώρα όσο για το τι θα τα κάνουν τα παιδιά οι εργαζόμενοι γονείς, δεν είναι πρόβλημα που να αφορά του σχολείου, δυστυχώς!!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Δεν είναι μόνο τι θα κάνουν τα παιδιά οι εργαζόμενοι γονείς. Είναι κυρίως ότι ΔΕΝ προβλέπεται αργία. Η συνοδεία των παιδιών στην παρέλαση, δεν νομίζω να συνδέεται με την λούφα την παραμονή. Οι παραμονές, αν δεν κάνω λάθος, δεν χαρακτηρίζονται σχολικές αργίες. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται κατ' έτος, λένε ότι τις παραμονές 'πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις'. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ. Επίσης, κι αλλιώς να το δεις, αν θέλει ο δάσκαλος έτσι κι αλλιώς να ΜΗΝ κάνει μάθημα, μία χαρά γεμίζει μία σχολική ημέρα με δραστηριότητες αφιερωμένες στην επέτειο. Εμάς πχ. θα φτιάξουν σημαιάκια για την παρέλαση. ΣΗΜΕΡΑ, όχι χθες την ώρα που θα έπρεπε να κάνουν μάθημα. ΟΚ, θα είναι μία χαλαρή μέρα, αλλά θα είναι μία σχολική μέρα και οι δάσκαλοι θα είναι, ως οφείλουν, ΕΚΕΙ.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  και στο δικό μας (ιδιωτικό) η γιορτούλα έγινε εχθές, κράτησε μέχρι τις 12 και μετά όποιο παιδάκι ήθελε έφευγε. τα υπόλοιπα κάθησαν στο σχολείο κανονικά μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

   

  Γιατί έγινε χθες? Σήμερα έκαναν μάθημα κανονικά?

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Σε όλα τα σχολεία ήρθε εγκύκλιος που περιελάμβανε το παρακάτω:

  http://greekteachers.gr/%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-22-%CE%BC%CE%B1/

   

  Θέμα 1ο:«Λειτουργία σχολείων την Παρασκευή, 22 Μαρτίου»

  Σχετικά με τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων την παραμονή της Εθνικής μας Επετείου, που φέτος είναι Δευτέρα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 22 Μαρτίου.

  Με το υπ' αριθμ. 32551/Γ1/19-03-2010 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., την παραμονή της Εθνικής μας Εορτής, προβλέπονται τα ακόλουθα:

  Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στα σχολεία που λειτουργούν ολοήμερα τμήματα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα Προεδρικά Διατάγματα 200/98 και 201/98 (άρθρα 4).

  - Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

  - Την παραμονή της Εθνικής Εορτής λειτουργεί μόνο η Πρωινή Ζώνη του Ολοήμερου Προγράμματος.

  - Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται από το Σύλλογο Διδασκόντων.

  - Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Δεν είναι μόνο τι θα κάνουν τα παιδιά οι εργαζόμενοι γονείς. Είναι κυρίως ότι ΔΕΝ προβλέπεται αργία. Η συνοδεία των παιδιών στην παρέλαση, δεν νομίζω να συνδέεται με την λούφα την παραμονή. Οι παραμονές, αν δεν κάνω λάθος, δεν χαρακτηρίζονται σχολικές αργίες. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται κατ' έτος, λένε ότι τις παραμονές 'πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις'. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑ. Επίσης, κι αλλιώς να το δεις, αν θέλει ο δάσκαλος έτσι κι αλλιώς να ΜΗΝ κάνει μάθημα, μία χαρά γεμίζει μία σχολική ημέρα με δραστηριότητες αφιερωμένες στην επέτειο.

   

  Θα σε λυπήσω αλλά δυστυχώς ΔΕΝ κάνουν μάθημα βάσει νόμου, μόνο γιορτή κάνουν τις παραμονές.

   

  http://dipe.ilei.sch.gr/ekpth/antoniou/meri/nomothesia/arg.htm

  (μπορεί να είναι παλιές ημερομηνίες αλλά ισχύει το θέμα του μαθήματος η όχι)

   

  Εμείς σήμερα (είμαστε στο Δημοτικό) έχει γιορτή (η ΣΤ' τάξη).

  Αν θέλουν οι υπόλοιπες τάξεις πάνε.

   

  Αλλά μάθημα ΝΟ.

   

  Δες το κι αλλιώς. Αποκλείεται όλα τα νηπιαγωγεία κι δημοτικά σχολεία να το γυρίζανε σε ανεπίσημη ημιαργία με το έτσι θέλω.


  [B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Συμφωνώ απόλυτα με τη Βερενίκη. Είμαι κι εγώ έξαλλη, καθότι το παιδί σήμερα πήγε στο νηπιαγωγείο 8-9 (δημόσιο). Το ίδιο έγινε και 28η Οκτωβρίου κ 17 Νοέμβρη. Το θεωρώ απαράδεκτο και έχω την απαίτηση από το δημόσιο σχολείο να δουλεύει τουλάχιστον σε ωράριο δημόσιας υπηρεσίας όπως πρέπει. Εγώ γιατί δουλεύω κανονικά σήμερα? Γενικά όλη η περιρρεόυσα ατμόσφαιρα και το μήνυμα που εκπέμπει η λειτουργία του σχολείου με έχει εκνευρίσει απίστευτα. Εξαντλείται η τυπικότητα σε βλακείες (π.χ. δεν είναι η υποχρεωμένη η δασκάλα να δώσει το φάρμακο του παιδιού, ενώ της έχω χαρτί και την έχω παρακαλέσει-εξαρτάται από την προσωπική της ευαισθησία/γαϊδουριά αναλόγως το άτομο- αλλά το σχολείο κλείνει αν η δασκάλα αρρωστήσει και δεν υπάρχει αναπληρώτρια και οι γονείς ας κόψουν το λαιμό τους. Είμαι πολύ θυμωμένη, τα παραπάνω περιστατικά είναι πραγματικά και ειλικρινά θα περίμενα το δημόσιο σχολειό, ιδιαίτερα στους καιρούς που περνάμε να εκπέμπει ενα μήνυμα καλύτερης οργάνωσης και ευαισθησίας τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς.

  Θέλω να αντισταθώ στήν παραδοχή ότι τα ιδιωτικά παρέχουν καλύτερο επίπεδο οργάνωσης και γνώσης αλλά τουλάχιστον σε θέμα οργάνωσης και κρίνοντας από τη δική μας περίπτωση δεν μπόρώ παρα να τους το αναγνωρίσω.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Το ΠΔ 201/1998 (που είναι και το νομοθετικό κείμενο) λέει ΜΟΝΟ πότε γίνεται η γιορτή (την παραμονή) δεν λέει πουθενά δεν γίνεται μάθημα. Το ότι η γιορτή γίνεται την παραμονή δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται και τίποτα άλλο, ούτε ότι ο γιορτή γίνεται 8-9 το πρωί.

  http://www.seepeaa.gr/LH2Uploads/ItemsContent/247/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%95%CE%94%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%9F%20%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%20%CE%A5%CE%A0'%20%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%98.%20201-1998%20%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%97%20%CE%9A%CE%91%CE%99%20%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D%20%CE%A3%CE%A7%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%A9%CE%9D.pdf

  (δείτε το άρ. 4)

  Επίσης από την εγκύκλιο που αναφέρει η mikio, το μόνο που συνάγεται είναι ότι δεν λειτουργεί το ολοήμερο, και αυτό αυθαίρετο εντελώς, γιατί οι εγκύκλιοι πρέπει να εναρμονίζονται με τα προεδρικά διατάγματα και, όπως είπα, το ΠΔ δεν αναφέρει τις παραμονές ως αργίες. Λέμε το ίδιο πράγμα κυρίες μου: Το θέμα είναι καθαρά συντεχνιακό, σαφώς αντίθετα στο νόμο και υπό τις παρούσες συνθήκες, σκανδαλώδες. Αλλά χαίρομαι που μαθαίνω ότι είναι απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων (επομένως συμμετέχουν όλοι) και όχι η απόφαση κάποιου κουρασμένου διευθυντή.

  Επίσης εμένα δεν θα με λυπήσετε καθόλου γιατί επέλεξα ένα σχολείο που με σέβεται, όπου δεν χάνετε ούτε μία διδακτική ώρα, και ένας από τους λόγους είναι για να μπορώ να σέβομαι κι εγώ τους δασκάλους των παιδιών μου.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Το ΠΔ 201/1998 (που είναι και το νομοθετικό κείμενο) δεν λέει ότι δεν γίνεται μάθημα.

   

  Σου έβαλα πιο πάνω το λινκ που αναφέρει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ γίνονται μαθήματα - μόνο γιορτή.

   

  ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ: Γ1/1094/7-10-1997, Γ1/1373/18-11-1997 και Π.Δ. 201/1998

   

  Στο ξαναβάζω

   

  http://dipe.ilei.sch.gr/ekpth/antoniou/meri/nomothesia/arg.htm

   

  ΤΟ ΠΔ είναι του 1998 και οι εγκύκλιοι του 1997

   

  Το ίδιο θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις στο φόρουμ και έχουν πει και ξανα-ματα πεί όλες οι δασκάλες του φόρουμ του νόμους που ισχύουν.

   

  Το θέμα είναι καθαρά συντεχνιακό, σαφώς αντίθετα στο νόμο και υπό τις παρούσες συνθήκες, σκανδαλώδες.

  Εάν νομίζεις κάτι τέτοιο γιατί δεν κάνεις μια καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας, για να πάρεις επίσημη απάντηση?


  [B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εμείς σήμερα (είμαστε στο Δημοτικό) έχει γιορτή (η ΣΤ' τάξη).

  Αν θέλουν οι υπόλοιπες τάξεις πάνε.

   

   

  Δες το κι αλλιώς. Αποκλείεται όλα τα νηπιαγωγεία κι δημοτικά σχολεία να το γυρίζανε σε ανεπίσημη ημιαργία με το έτσι θέλω.

   

  Αυτό πάλι από πού βγαίνει????:shock::shock: Πρώτη φορά το ακούω ότι δεν είναι υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν τη γιορτή. Όσο ζω, μαθαίνω.

   

  Harlow, ναι, το γυρνάνε σε ημιαργία με το έτσι θέλω. Οι αργίες και οι ημιαργίες αναφέρονται ρητά στο νόμο και ειδικά οι σχολικές, στο ΠΔ που σου λέω. Όλα τα άλλα είναι λούφα.

  ΤΟ ΠΔ είναι του 1998 και οι εγκύκλιοι του 1997

   

   

  Το Προεδρικό Διάταγμα έχει ισχύ νόμου, η εγκύκλιοι είναι πράξεις της διοίκησης και πρέπει να κινούνται μέσα στα όρια του νόμου, αλλιώς είναι παράνομες.

   

  Επίσης αυτό που μου στέλνεις δεν είναι καν εγκύκλιος αλλά ένας πίνακας που δεν ξέρω ποιος τον έχει συντάξει:wink:.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  εγω δεν γνωρίζω τη νομοθεσία, δέχομαι αυτά που λέτε εσεις παραπάνω που το έχετε ψαξει καλυτερα. Ακόμη και έτσι ομως αν ειναι, δεν σημαινει οτι ειναι το σωστο.

  Θα μπορουσαν να το ξαναδουν λιγο το θεματακι.

  Η γιορτη θα μπορουσε να ειναι τις τελευταιες 2 με 3 ωρες ας πουμε.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  [quote name='Βερενίκη;2543710

  Επίσης αυτό που μου στέλνεις δεν είναι καν εγκύκλιος αλλά ένας πίνακας που δεν ξέρω ποιος τον έχει συντάξει:wink:.

   

  Μέσα σε αυτό το λινκ αναφέρονται οι εγκύκλιοι

   

   

  Γ1/1094/7-10-1997' date=' Γ1/1373/18-11-1997

   

  Μπορείς εάν έχεις χρόνο να τις ψάξεις στο νετ, να τις διαβάσεις αναλυτικά.

   

  Και σου ξαναπροτείνω αν θες να κάνεις μια καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας να πάρεις επίσημη απάντηση. Εγώ αυτό κάνω όταν θέλω νόμιμη πληροφόρηση μέσα από την πηγή.

   

  Αυτό πάλι από πού βγαίνει???? Πρώτη φορά το ακούω ότι δεν είναι υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά να παρακολουθήσουν τη γιορτή. Όσο ζω, μαθαίνω.

   

  Μωρέ υποχρεωτικό είναι.

  Αλλά σιγά μην έρθουν τα 12 χρόνα της έκτης να παρακολουθήσουν την Χριστουγεννιάτικη γιορτή των 6χρονων της Α' Δημοτικού.

  Και το αντίστροφο.

  Κανονικά πρέπει όλα τα παιδιά να πάνε στη γιορτή του σχολείου.

  Δεν πάνε όμως. Τι θα κάνουν οι δάσκαλοι, θα πάνε να τα σηκώσουν με το ζόρι από τα σπίτια τους?


  [B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εάν νομίζεις κάτι τέτοιο γιατί δεν κάνεις μια καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας, για να πάρεις επίσημη απάντηση?

   

  Γιατί θέλω να δω πόσος πρέπει να πάει ο μισθός μας -κι εγώ στο δημόσιο εργάζομαι- για να καταλάβουμε ότι πρέπει να λειτουργούμε επαγγελματικά και ευσυνείδητα μέσα στο δημόσιο, έτσι από περιέργεια. Και φυσικά να μπορώ να λέω ότι το ιδιωτικό που πληρώνω (το οποίο προφανώς έλαβε την ίδια εγκύκλιο) είναι καλύτερο από το δημόσιο της γειτονιάς μου:wink:.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Δεν πάνε όμως. Τι θα κάνουν οι δάσκαλοι, θα πάνε να τα σηκώσουν με το ζόρι από τα σπίτια τους?

   

  Όποτε θέλουν πάνε τα παιδιά στο σχολείο? :shock::shock:

  Καλά δεν το συνεχίζω, βλέπω ότι έχουμε διαφορετικές προσδοκίες από την εκπαίδευση.

   

  Από την άλλη ως προς το νομικό επιχείρημα, επίτρεψέ μου να διεκδικήσω, λόγω επαγγέλματος, την ορθότητα:wink: και φυσικά έχω τις πρωτότυπες εγκυκλίους, η νομική τεκμηρίωση από το νετ δεν είναι αξιόπιστη.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Όποτε θέλουν πάνε τα παιδιά στο σχολείο? :shock::shock:

  Καλά δεν το συνεχίζω, βλέπω ότι έχουμε διαφορετικές προσδοκίες από την εκπαίδευση. Anyway, ως προς το νομικό επιχείρημα, επίτρεψέ μου να διεκδικήσω, λόγω επαγγέλματος, την ορθότητα:wink:.

   

  Και πάλι θα σε λυπήσω αλλά ΝΑΙ, στην Ελλάδα τα παιδιά όποτε θέλουν πάνε σχολείο.

  Που να ξέρει κανείς αν το παιδάκι που αποφοίτησε από το νηπιαγωγείο αν όντως γράφτηκε στη Α' δημοτικού?

  Που να ξέρει ο κάθε δάσκαλος γιατί απουσιάζει ένα παιδί και για πιο λόγο και πόσο σημαντικός είναι αυτός ο λόγος?

  Υπάρχει κάποιο σύστημα που να επιτρέπει σε κάποιον αρμόδιο, δάσκαλο ή κάποια άλλη να παρακολουθήσει εάν και πότε πάει κάθε παιδί σχολείο?

   

  Δεν έχουμε διαφορετικές προσδοκίες (τουλάχιστον εγώ συμφωνώ μαζί σου), αλλά δυστυχώς στο Ελλάντα τα πράγματα είναι ξέφραγο αμπέλι , και όχι μόνο στα σχολεία.


  [B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Γιατί θέλω να δω πόσος πρέπει να πάει ο μισθός μας -Και φυσικά να μπορώ να λέω ότι το ιδιωτικό που πληρώνω (το οποίο προφανώς έλαβε την ίδια εγκύκλιο) είναι καλύτερο από το δημόσιο της γειτονιάς μου:wink:.

   

  Ακριβώς! Άλλωστε, οι περισσότεροι γονείς που επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο-πολλές φορές με απίστευτες οικονομίες και στερήσεις των ίδιων-αυτό ακριβώς προσδοκούν, το να λειτουργεί το σχολείο οργανωμένα, συντονισμένα και προς όφελος του ίδιου παιδιού. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι αξίζουν τα παιδιά μας μιας καλύτερης δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αλλά δυστυχώς δεν την λαμβάνουν και δυστυχώς η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μέσα στη δίνη των εξελίξεων ευελπιστούμε ότι τα σχολεία που πληρώνουμε θα σταθούν τουλάχιστον στο ύψος των περιστάσεων!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Όποτε θέλουν πάνε τα παιδιά στο σχολείο? :shock::shock:

  Καλά δεν το συνεχίζω, βλέπω ότι έχουμε διαφορετικές προσδοκίες από την εκπαίδευση.

   

  ...

   

   

  Εμάς στο σχολείο μας το λένε καθαρά σε κάθε εορτασμό : "η γιορτή θα γίνει 8,3 - 9,30 και θα συμμετέχουν οι τάδε τάξεις, τα υπόλοιπα παιδιά αν θέλουν μπορούν να έρθουν, όλοι θα φύγουν μετά το τέλος της γιορτής και δεν θα λειτουργήσει ολοήμερο."

  Οπότε αν ο γιος μου δεν συμμετέχει, δεν τον πάω καθόλου, γιατί αλλάζω όλο το πρόγραμμα και υποχρεώνομαι να δεσμεύσω την πεθερά μου να τον κρατήσει όλη μέρα, μπορεί δεν μπορεί, οπότε δεν μπορώ και να απαιτήσω από εκείνη να τον πάει για να παρακολουθήσει τη γιορτή των άλλων παιδιών, να περιμένει μία ώρα όρθια μέχρι να τελειώσει και να τον γυρίσει σπίτι.

  Πραγματικά είναι κρίμα που το βλέπουν έτσι οι δάσκαλοι, και δεν υπάρχει διαφορά στις προσδοκίες μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να απαιτήσουμε κάτι παραπάνω από αυτούς, γιατί στου κουφού την πόρτα.....

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Ακριβώς! Άλλωστε, οι περισσότεροι γονείς που επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο-πολλές φορές με απίστευτες οικονομίες και στερήσεις των ίδιων-αυτό ακριβώς προσδοκούν, το να λειτουργεί το σχολείο οργανωμένα, συντονισμένα και προς όφελος του ίδιου παιδιού. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι αξίζουν τα παιδιά μας μιας καλύτερης δημόσιας και δωρεάν παιδείας, αλλά δυστυχώς δεν την λαμβάνουν και δυστυχώς η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μέσα στη δίνη των εξελίξεων ευελπιστούμε ότι τα σχολεία που πληρώνουμε θα σταθούν τουλάχιστον στο ύψος των περιστάσεων!

   

  Να σου πω εγώ για ένα ιδιωτικό που πάει το βαφτιστήρι μου και η κουμπάρα μου ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να μιλήσει στους δασκάλους όποτε θέλει κάτι ...ούτε στο τηλέφωνο.

  Τους λένε να πηγαίνουν μια φορά το μήνα.

  Δηλαδή εάν έχω ένα σοβαρό θέμα θα πρέπει να ρωτήσω κάτι το δάσκαλο θα περιμένω πότε θα είναι η μηνιαία συνάντηση????:shock::shock:

   

  Τες πα θα βγούμε εκτός θέματος.

  Το σχολείο είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο το κάνουν οι δάσκαλοι.

   

  Το νηπιαγωγείο που πήγε το παιδί μου και το Δημοτικό που πάει τώρα είναι δημόσια....και δεν τα αλλάζω με τα καλύτερα ιδιωτικά του κόσμου.

  Βλέπει τη νηπιαγωγό της στο δρόμο μετά από 3 ολόκληρα χρόνια που έχει φύγει από το νηπιαγωγείο και δεν ξεκολλάει από τη φούστα της (όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς).

  Κι ας μην κάνουν μάθημα τις παραμονές των γιορτών.

  Μου φτάνει που το παιδί μου πάει με όρεξη στο σχολείο, που μαθαίνει και πάνω απ όλα το αγαπάει το σχολείο του.


  [B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  H νοοτροπια του Ελληνικού Δημοσίου θα εξαλειφθεί μετά από αιώνες... όση Τροικα και να έχουμε εδώ ο δημοσιος υπάλληλος θα φέρνει την εργασία στα μέτρα του... τζάμπα χαλιέστε με το Ελληνικό Δημόσιο... μόνο άμα αρχίσουν και πάνε στα σπιτάκια τους οι αιώνιοι αργόσχολοι θα αλλάξουν τα πράγματα... καλά κάνετε και συγχίζεστε μανούλες που εσείς δουλεύετε και τις αργίες στον ιδιωτικό τομέα ενώ στο Δημόσιο κρατάμε 5 ημέρες πριν 5 ημέρες μετά τις γιορτές.. ένα πράγμα σαν τους γάμους... σκασίλα τους άμα εσύ δεν έχεις που να αφήσεις το παιδί .... κοντά στις αργίες και οι ημιαργίες.... σπιτάκια τους όλοι να δείτε για πότε θα πάψουν οι εργαζόμενοι 2 ταχυτήτων!!!

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Να σου πω εγώ για ένα ιδιωτικό που πάει το βαφτιστήρι μου και η κουμπάρα μου ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ να μιλήσει στους δασκάλους όποτε θέλει κάτι ...ούτε στο τηλέφωνο.

  Τους λένε να πηγαίνουν μια φορά το μήνα.

  Δηλαδή εάν έχω ένα σοβαρό θέμα θα πρέπει να ρωτήσω κάτι το δάσκαλο θα περιμένω πότε θα είναι η μηνιαία συνάντηση????:shock::shock:

   

  Τες πα θα βγούμε εκτός θέματος.

  Το σχολείο είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο το κάνουν οι δάσκαλοι.

   

  Το νηπιαγωγείο που πήγε το παιδί μου και το Δημοτικό που πάει τώρα είναι δημόσια....και δεν τα αλλάζω με τα καλύτερα ιδιωτικά του κόσμου.

  Βλέπει τη νηπιαγωγό της στο δρόμο μετά από 3 ολόκληρα χρόνια που έχει φύγει από το νηπιαγωγείο και δεν ξεκολλάει από τη φούστα της (όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς).

  Κι ας μην κάνουν μάθημα τις παραμονές των γιορτών.

  Μου φτάνει που το παιδί μου πάει με όρεξη στο σχολείο, που μαθαίνει και πάνω απ όλα το αγαπάει το σχολείο του.

   

  Για λόγους προγραμματισμού και της εργασίας των εκπαιδευτικών και της εργασίας των γονέων υπάρχει συγκεκριμένη ημέρα και ώρα μέσα στην εβδομάδα που μπορείς είτε να μιλήσεις στο τηλέφωνο είτε να πάς από το σχολείο να δεις τον εκπαιδευτικό για τα συνήθη θέματα.

  Εννοείται πως για τα έκτακτα μπορείς να πάρεις τηλέφωνο οποιαδήποτε στιγμή! Ο εκπαιδευτικός ενημερώνεται ΑΜΕΣΑ απο τη Γραμματεία και επικοινωνεί με το γονέα. Αυτό γίνεται όχι γιατί ξεβολεύεται ο εκπαιδευτικός από το ραχάτι του, αλλά γιατί όλες τις άλλες ώρες ο εκπαιδευτικός είναι απασχολημένος. Είναι άλλες οι μηνιαίες συναντήσεις γονέων και εκπαιδευτικών. Αυτό γίνεται σε όλα τα σοβαρά ιδιωτικά σχολεία!

  Ναι, το σχολείο το κάνουν οι δάσκαλοι, γι' αυτό το δημόσιο σχολείο μ'έναν ευσυνείδητο και καλό εκπαιδευτικό προοδεύει, ενώ μ' έναν βολεψάκια, "ωχαδελφέ" δάσκαλο χαντακώνεται!

  Επίσης, ποιος σου είπε ότι τα παιδιά που πηγαίνουν στα ιδιωτικά δεν αναπτύσσουν στενές σχέσεις με τους εκπαιδευτικούς;

  Τώρα εάν εσύ προσωπικά δεν αλλάζεις το δημόσιο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά σου με τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία του κόσμου, όπως χαρακτηριστικά λες, καλά κάνεις, είναι απολύτως σεβαστό δικαίωμά σου!

  Επίσης, με χαρά πηγαίνει το παιδί που αγαπά το σχολείο του! Από πού προκύπτει ότι αυτό είναι προνόμιο των δημοσίων σχολείων;

  Τέλος, συζητούμε για τη σημερινή επετειακή εορτή της 25ης Μαρτίου στα σχολεία και λέμε ότι είναι απαράδεκτο να συμφωνεί ο Σύλλογος Διδασκόντων να γιορτάζεται μεταξύ 08:30-09:30 και έπειτα να φεύγουν τα παιδιά! Και απ' ότι διάβασα αυτό το απαράδεκτο το αναγνωρίζουν και γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσιο σχολείο, όπως η epang,τώρα τα υπόλοιπα που υποστηρίζεις είναι απλά επιχειρήματα υπέρ του δημόσιου σχολείου και υπάρχει σχετικό topic.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα