Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Με τι ρυθμό ωριμάζουν τα ωοθυλάκια;

Recommended Posts

Ζαχιρ, ο γιατρός μου λέει ότι βάση βιβλιογραφίας το ωοθηλάκιο σπάει μετά τα 18χιλ και πριν τα 24χιλ. Βέβαια σε κάθε κοπέλα είναι διαφορετικά, ακόμα και σε κάθε κύκλο. Γι' αυτό παίζουμε με τις πιθανότητες! 20% κάθε μήνα έχουμε! Ο κύκλος σου μπορεί να αλλάξει για πολλούς λόγους, θεραπείες, άγχος κλπ. Σημασία έχει να ξέρεις πότε έγινε ωορηξία και να το πετύχεις! Νομίζω ότι εσένα μέχρι την Κυριακή είναι οι επίμαχες μέρες! Αν αντέχετε κάθε μέρα, βουουουουρ!!!

Εύη, 14η μέρα ήταν 10χιλ το επικρατέστερο; Ίσως να καθυστερήσει να γίνει η ωορηξία άρα και η επόμενη περίοδος! Γενικά, συμβαίνει 1-2 φορές το χρόνο να αποσυντονίζεται το σύστημα και να κάνει κύκλους με μεγάλες αποκλίσεις π.χ. 23 ή 40 ημερών! Αν όμως σου συμβαίνει συχνά ή σε ανησυχεί, δε ρωτάς και το γιατρό σου;

Διαφημίσεις

Καλημερα nefeli!ποσα πραγματα μαθαινει η μια απο την αλλη τελικα;αν δεν υπηρχε κι αυτη η επικοινωνια τι θα καναμε!ταυγρα ωορηξιας τα εχουμε πριν σκασει το αυγουλακι ή κατα τη διαρκεια που ζει τοω ωαριακι αφου εχει σπασει δηλαδη και περιμενει στη σαλπιγγα για γονιμοποιηση;τι ρωταω;απο τη φυση μου(λογω ειδικοτητας)θελω να αναλυω το καθετι και αν μαθαινω τα παντα!βεβαια αυτο δεν ειναι καλο πολλες φορες γιατι οσο περισσοτερα ξερουμε,τοσο παραπανω αγχωνομαστε μερικες φορες.αν ομως ξερουμε να διαχειριστουμε τη γνωση προς οφελος μας τοτε κανει θαυματα!σημερα ξυπνησα με τετοια υγρα γιαυτο ρωταω χωρις τελικα χθες να ερθω σε επαφη για αν ειναι κατι αλλο.φιλακια πολλα!!!

Καλημερα nefeli!ποσα πραγματα μαθαινει η μια απο την αλλη τελικα;αν δεν υπηρχε κι αυτη η επικοινωνια τι θα καναμε!ταυγρα ωορηξιας τα εχουμε πριν σκασει το αυγουλακι ή κατα τη διαρκεια που ζει τοω ωαριακι αφου εχει σπασει δηλαδη και περιμενει στη σαλπιγγα για γονιμοποιηση;τι ρωταω;απο τη φυση μου(λογω ειδικοτητας)θελω να αναλυω το καθετι και αν μαθαινω τα παντα!βεβαια αυτο δεν ειναι καλο πολλες φορες γιατι οσο περισσοτερα ξερουμε,τοσο παραπανω αγχωνομαστε μερικες φορες.αν ομως ξερουμε να διαχειριστουμε τη γνωση προς οφελος μας τοτε κανει θαυματα!σημερα ξυπνησα με τετοια υγρα γιαυτο ρωταω χωρις τελικα χθες να ερθω σε επαφη για αν ειναι κατι αλλο.φιλακια πολλα!!!

Τα βιβλία λένε ότι τα υγρά υπάρχουν κατά την ωορηξία ώστε να διευκολύνουν το ταξίδι των κολυμβητών!! Αλλά δεν είναι και βέβαιο! Εμένα για παράδειγμα εμφανίζονται 1-2 μέρες μετά την ωορηξία!

Ζαχιρ, ο γιατρός μου λέει ότι βάση βιβλιογραφίας το ωοθηλάκιο σπάει μετά τα 18χιλ και πριν τα 24χιλ. Βέβαια σε κάθε κοπέλα είναι διαφορετικά, ακόμα και σε κάθε κύκλο. Γι' αυτό παίζουμε με τις πιθανότητες! 20% κάθε μήνα έχουμε! Ο κύκλος σου μπορεί να αλλάξει για πολλούς λόγους, θεραπείες, άγχος κλπ. Σημασία έχει να ξέρεις πότε έγινε ωορηξία και να το πετύχεις! Νομίζω ότι εσένα μέχρι την Κυριακή είναι οι επίμαχες μέρες! Αν αντέχετε κάθε μέρα, βουουουουρ!!!

Εύη, 14η μέρα ήταν 10χιλ το επικρατέστερο; Ίσως να καθυστερήσει να γίνει η ωορηξία άρα και η επόμενη περίοδος! Γενικά, συμβαίνει 1-2 φορές το χρόνο να αποσυντονίζεται το σύστημα και να κάνει κύκλους με μεγάλες αποκλίσεις π.χ. 23 ή 40 ημερών! Αν όμως σου συμβαίνει συχνά ή σε ανησυχεί, δε ρωτάς και το γιατρό σου;

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον άστατο κύκλο μου.Δεν εχω πολυκυστικες.Πριν κάνω το παιδακι μου ήταν χειρότερος και ειδικά σε περιόδους αγχους :(

Θα κάνω λίγη υπομονή ακόμα,έφτασα ήδη 31η μερα.

• 11 months later...

Καλησπέρα κι από μένα.Το ωοθυλάκιο μου σήμερα 12η μέρα 16,5 χιλιοστά με κύκλο 26-27 μέρες.Η ωορρηξία αναμένεται περίπου Παρασκευή Σάββατο δλδ 14-15 μέρα!!!Αργά δεν είναι για τον κύκλο μου??Πολυκυστικές δεν έχω,μήπως έχω κάποιο πρόβλημα ωορρηξίας???Η προγεστερόνη οριακή,9 περίπου την 21 μέρα.:?:

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
Καλησπέρα κι από μένα.Το ωοθυλάκιο μου σήμερα 12η μέρα 16,5 χιλιοστά με κύκλο 26-27 μέρες.Η ωορρηξία αναμένεται περίπου Παρασκευή Σάββατο δλδ 14-15 μέρα!!!Αργά δεν είναι για τον κύκλο μου??Πολυκυστικές δεν έχω,μήπως έχω κάποιο πρόβλημα ωορρηξίας???Η προγεστερόνη οριακή,9 περίπου την 21 μέρα.:?:

με 27 μερες κυκλο και ωορρηξια την 14 μερα εισαι καλα γιατι μεσολαβουν 13 μερες μεχρι την περιοδο οποτε εχει χρονο το σπορακι να φυτευτει (η εμφυτευση γινεται 6-12 μερες μετα την ωορρηξια)

αλλα με ωορρηξια 15 και περιοδο στην 26η ειναι 11 μερες ειναι οριακα

αφου εχεις δει και την προγεστερονη που ειναι 9 την 21η μερα μπορει να εχεις ωχρινικη ανεπαρκεια να μην ειναι καλη η ωορρηξια σου λυνεται πολυ ευκολα παντως το θεμα ειναι να εχεις σταθερο κυκλο

οποτε συμβουλεψου το γιατρο σου!!!:P

με 27 μερες κυκλο και ωορρηξια την 14 μερα εισαι καλα γιατι μεσολαβουν 13 μερες μεχρι την περιοδο οποτε εχει χρονο το σπορακι να φυτευτει (η εμφυτευση γινεται 6-12 μερες μετα την ωορρηξια)

αλλα με ωορρηξια 15 και περιοδο στην 26η ειναι 11 μερες ειναι οριακα

αφου εχεις δει και την προγεστερονη που ειναι 9 την 21η μερα μπορει να εχεις ωχρινικη ανεπαρκεια να μην ειναι καλη η ωορρηξια σου λυνεται πολυ ευκολα παντως το θεμα ειναι να εχεις σταθερο κυκλο

οποτε συμβουλεψου το γιατρο σου!!!:P

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Έχω μπερδευτεί γιατί άλλοι υποστηρίζουν ότι όταν έχεις σταθερό κύκλο δεν παίζει να έχεις ωχρινική ανεπάρκεια άλλοι λένε πως ακόμα και με σταθερό κύκλο υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.Τα ίδια αντικρουόμενα και για την τιμή της προγεστερόνης.Το 9 από άλλους θεωρείται χαμηλό κι από άλλους οπως η γιατρός μου χαμηλο αλλά ικανοποιητικό.Το θέμα είναι ότι η γιατρός μου λέει πως δε χορηγούνται χαπια ωορρηξίας στην περίπτωσή μου αλλά η εγκυμοσύνη 2 χρόνια τώρα δεν έρχεται.Πρέπει μάλλον να ζητήσω και δεύτερη γνώμη αλλά δυσκολεύομαι να βρω γιατρό εμπιστοσύνης.Τη γιατρό μου την έχω 8 χρόνια τώρα...:?

Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Έχω μπερδευτεί γιατί άλλοι υποστηρίζουν ότι όταν έχεις σταθερό κύκλο δεν παίζει να έχεις ωχρινική ανεπάρκεια άλλοι λένε πως ακόμα και με σταθερό κύκλο υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.Τα ίδια αντικρουόμενα και για την τιμή της προγεστερόνης.Το 9 από άλλους θεωρείται χαμηλό κι από άλλους οπως η γιατρός μου χαμηλο αλλά ικανοποιητικό.Το θέμα είναι ότι η γιατρός μου λέει πως δε χορηγούνται χαπια ωορρηξίας στην περίπτωσή μου αλλά η εγκυμοσύνη 2 χρόνια τώρα δεν έρχεται.Πρέπει μάλλον να ζητήσω και δεύτερη γνώμη αλλά δυσκολεύομαι να βρω γιατρό εμπιστοσύνης.Τη γιατρό μου την έχω 8 χρόνια τώρα...:?

rwta kai edw sto forum ton ko mixalopoulo exei diko tou thema kai einai kalos giatros kai epexigimatikos

ki egw eixa thema an kanw worrixia i oxi giati enw exw kali progesteroni (20!)exw aima prin apo tin periodo kai telika mesw uperixwn mporesa kai to epivevaiwsa oti kanw worrixia...pantws nai kai worrixia na mi ginei mporei na exeis periodo kai apla na einai statheros alla anworriktikos o kuklos...

vasika an den skasei to wario uparxoun 2 senaria 1)i apovaletai apo ton organismo me tin periodo kanonika 2)i megalwnei megalwnei megalwnei xwris na spasei kai ginetai kusth e se auth thn periptwsi den exeis periodo...se sunduasmo me ton kairo pou prospatheis thewrw oti tha eprepe na voithitheis me kapoia agwgi oxi varia diladi oxi kathara gia proklisi worrixias alla gia na xeis pio kala kai wrima waria px metformin to kanei auto...ruthmizei to zaxaro to sugekrimeno farmako alla polloi giatroi to dinoun gia na wrimazoun swsta ta waria kai gia sigourh worrixia...episis to varos kai i diatrofi paizoun rolo gia na einai kali i worrixia!diladi o deiktis mazas swmatos

pantws elegxe kai tin kabulh zaxarou sou mipws ekei krubetai h lush... sundeetai amesa me ta waria to epipedo tis glikozis kai tou sakxarou sto aima...an kai thema na min exeis xerw oti oi giatroi dinoun metformin mono kai mono gia to thema tis worrixias

ase ta exw psaxei oooola!

• 5 months later...

Κοριτσια βοηθεια,

Εχθες ημουν στην 9η μερα puregon 300 και εχω 5 ωοθηλακια το ενα 15mm τα αλλα τρια 12mm και το αλλο ατροφικο. Μου εδωσε ακομα μια επιπλεον ενεση puregon 300 και θα παω να με δει αυριο. Τι σημαινει αυτο? υπΡει περιπτωση να μην μεγαλωσουν τα 12αρια? και με την επιπλεον ενεση υπαρχει περιπτωση το μεγαλο να μεγαλωσει τοσο πολυ και να το χασουμε? υποτιθεται ωοληψια θα γινοταν την Τεταρτη. Πειτε μου αν συνεβηκε αυτο σε καποια απο εσας. Ευχαριστω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...