Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Με τι ρυθμό ωριμάζουν τα ωοθυλάκια;

Recommended Posts

Κοριτσάκια καλησπέρα!!Μέχρι πρότεινος έγραφα σε θέματα γύρω από τις δυσκολες στιγμές που πέρασα μετά από δυο παλίνδρομες.Θέλω να πιστεύω πως τα δυσκολα περασαν μιας και ξαναρχισαμε προσπαθειες για μωρακι πριν λιγες μερες.Η απορία μου-ανησυχια μου ειναι η εξης.Την 15η μέρα του κυκλου μου εκανα κολπικο υπερηχο στο οποιο φανηκαν ωοθηκες τυπου πολυκυστικων,κατι που δεν ειχα παλαιοτερα και συγκεκριμενα φανηκαν πολλαπλα ωοθυλακια 5-6 mm το καθενα σε καθε ωοθηκη.ο γιατρος μου ειπε πως μαλλον δε βλεπει ωορηξια αυτο το μηνα ή πως αν γινει θα καθυστερησει 1 εβδομαδα-10 ημερες.Εγώ όμως και υγρακια αρκετα εχω μεχρι και σημερα που ειναι η 20η μερα του κυκλου και πονους σαν περιοδου με ατονια μαζι και διερωτωμαι ειναι αυτο η ωορηξια μου;προλαβαν να ωριμασουν τα ωοθυλακια στο μεγεθος που πρεπει ή οντως δε θα κανω ωορηξια και πως θα το καταλαβω;με τι ρυθμό μεγαλώνουν τα ωοθυλακια ανα ημερα;ο κυκλος μου ηταν παντα 30 ημερων με εξαιρεση τον προηγουμενο στις 33 και τον παραπροηγουμενο στις 25.τι λετε; καμια ιδεα να ηρεμησω γιατι αγχωθηκα με τις πολυκυστικες;

:confused:Μια φίλη μου εμεινε εγκυος λίγο πριν της ερθει περιοδος;υπαρχει περιπτωση για καθυστερημενη ωορηξια;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!εχεις πολυκυστικές ωοθήκες?στο είπε ο γιατρός αυτό?

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Βασικά το 2007 αφαιρεσα μια κυστη που ειχα στη δεξια ωοθηκη και καυτηριασε ο γιατρος εστιες ενδομητριωσης στην αριστερη ωοθηκη.εκτοτε εκανα διακοπη περιοδου και μετα αντισυλληπτικα για να μη ξαναβγαλω κυστες για περιπου 3 χρονια.περυσι το καλοκαιρι που παντρευτηκα ομως τα εκοψα κι ετσι ξεκινησαμε για μωρακι.ευτυχως εμεινα γρηγορα εγκυος 2 φορες αλλα και τις 2 παλινδρομησαν.τωρα λοιπον που ξαναξεκιναω πηγα για κολπικο υπερηχο στο γιατρο και συγκεκριμενα οταν ειδα τις ωοθηκες μου στο μονιτορ του λεω τι ειναι αυτο και κου λεει οι ωοθηκες σου που ειναι πολυκυστικες εξου και τα σπυρακια και καποια κιλακια που δε λεω να χασω με τπτ.στενοχωρηθηκα πολυ και ανησυχησα που δεν ειδε ωορηξια.γιαυτο ρωταω καθε μερα ποσο μεγαλωνουν τα ωοθυλακια για να υπολογισω στο περιπου αν θα κανω ή ποτε ωορηξια;ισως 1 χρονο χωρις αντισυλληπτικα να ανπτυχθηκαν κυστες γιαυτο φοβαμαι οτι πρεπει να μεινω συντομα εγκυος προτου βγαλω παλι κυστες!

Κοριτσάκια καλησπέρα!!Μέχρι πρότεινος έγραφα σε θέματα γύρω από τις δυσκολες στιγμές που πέρασα μετά από δυο παλίνδρομες.Θέλω να πιστεύω πως τα δυσκολα περασαν μιας και ξαναρχισαμε προσπαθειες για μωρακι πριν λιγες μερες.Η απορία μου-ανησυχια μου ειναι η εξης.Την 15η μέρα του κυκλου μου εκανα κολπικο υπερηχο στο οποιο φανηκαν ωοθηκες τυπου πολυκυστικων,κατι που δεν ειχα παλαιοτερα και συγκεκριμενα φανηκαν πολλαπλα ωοθυλακια 5-6 mm το καθενα σε καθε ωοθηκη.ο γιατρος μου ειπε πως μαλλον δε βλεπει ωορηξια αυτο το μηνα ή πως αν γινει θα καθυστερησει 1 εβδομαδα-10 ημερες.Εγώ όμως και υγρακια αρκετα εχω μεχρι και σημερα που ειναι η 20η μερα του κυκλου και πονους σαν περιοδου με ατονια μαζι και διερωτωμαι ειναι αυτο η ωορηξια μου;προλαβαν να ωριμασουν τα ωοθυλακια στο μεγεθος που πρεπει ή οντως δε θα κανω ωορηξια και πως θα το καταλαβω;με τι ρυθμό μεγαλώνουν τα ωοθυλακια ανα ημερα;ο κυκλος μου ηταν παντα 30 ημερων με εξαιρεση τον προηγουμενο στις 33 και τον παραπροηγουμενο στις 25.τι λετε; καμια ιδεα να ηρεμησω γιατι αγχωθηκα με τις πολυκυστικες;

:confused:Μια φίλη μου εμεινε εγκυος λίγο πριν της ερθει περιοδος;υπαρχει περιπτωση για καθυστερημενη ωορηξια;

Kαλησπερα...

Σε εναν φυσικο κυκλο, χωρις ορμονες, το ωοθυλακο μεγαλωνει περιπου 2 χιλιοστα την ημερα...

Σε εναν κυκλο 30 ημερων η ωορηξια γινεται περιπου την 16η μερα...Χωρις ομως αυτο να σημαινει πως καποια φορα δε μπορει να γινει αργοτερα ή νωριτερα..

Γι αυτο καλο θα ηταν, αν δεν υπαρχει προβλημα με το σπερμα, να υπαρχουν επαφες ανα δευτερη μερα ξεκινωντας μια βδομαδα πριν την ωορηξια και μια μετα...

Μπορεις ομως να ζητησεις απο τον γιατρο σου να κανετε παρακολουθηση ωορηξιας για 3-4 μηνες για να εχεις μια πιο καλη εικονα..

Σου ευχομαι καλη επιτυχια στην προσπαθεια σου..!!:P

1DqRp3.png

EFmCp3.png

Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου.Αρα αν εμενα την 15η μερα του κυκλου ηταν στα 6 χιλ για να σπασει πρεπει να φτασει περιπου στα 20 χιλ σωστα;αρα σημερα θα ηταν γυρω στα 16 χιλ περιπου;δηλαδη σε κανα 2 μερες να σπασει;ή μπορει και να μην ωριμασει σωστα;μπορει να γινει ωορηξια στην 22η-23η μερα περιπου;αυτο σημαινει οτι θα καθυστερησει κι η περιοδος αντιστοιχα ή μπορει να αδιαθετησω στις 30 μερες κανονικα;το γιατρο τον ειδα συγκρατημενο εκεινη τη μερα,πως μαλλον δηλ δε θα κανω ωορηξια..τι να πω..

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου.Αρα αν εμενα την 15η μερα του κυκλου ηταν στα 6 χιλ για να σπασει πρεπει να φτασει περιπου στα 20 χιλ σωστα;αρα σημερα θα ηταν γυρω στα 16 χιλ περιπου;δηλαδη σε κανα 2 μερες να σπασει;ή μπορει και να μην ωριμασει σωστα;μπορει να γινει ωορηξια στην 22η-23η μερα περιπου;αυτο σημαινει οτι θα καθυστερησει κι η περιοδος αντιστοιχα ή μπορει να αδιαθετησω στις 30 μερες κανονικα;το γιατρο τον ειδα συγκρατημενο εκεινη τη μερα,πως μαλλον δηλ δε θα κανω ωορηξια..τι να πω..

Οπως τα λες...

Το ωοθηλακιο μπορει να σπασει και στα 18 χιλ αλλα και στα 24...Πιο πριν θα ειναι ανωριμο και πιο μετα κυστικο...

Απ την ωρα που γινεται η ωορηξια η περιοδος ερχεται 14 εως 16 μερες μετα...

Οποτε αν αργησει η ωορηξια, θα καθηστερησει αντιστοιχα και η περιοδος..!!

1DqRp3.png

EFmCp3.png

Θα το προσπαθησω καποιους μηνες χωρις επεμβαση γιατρου κι αν δω οτι δεν εχει αποτελεσμα θα τον συμβουλευθω μεσω υπερηχων για να βρω την ωορηξια μου.το κοστος ειναι οσο και ενος κολπικου υπερηχου γιατι φανταζομαι αν πηγαινεις και 2 ή 3 φορές για να σε παρακολουθει το μηνα θα ειναι ασυμφορο!

Να χαιρεσαι τα παιδακια σου και σε ευχαριστω που μου απαντησες και παλι!!

Θα το προσπαθησω καποιους μηνες χωρις επεμβαση γιατρου κι αν δω οτι δεν εχει αποτελεσμα θα τον συμβουλευθω μεσω υπερηχων για να βρω την ωορηξια μου.το κοστος ειναι οσο και ενος κολπικου υπερηχου γιατι φανταζομαι αν πηγαινεις και 2 ή 3 φορές για να σε παρακολουθει το μηνα θα ειναι ασυμφορο!

Να χαιρεσαι τα παιδακια σου και σε ευχαριστω που μου απαντησες και παλι!!

Σε ευχαριστω...!!!

Αναλογα τον γιατρο, φανταζομαι ομως οτι δε θα σε χρεωνει καθε 2 μερες κολπικο υπερηχο...

Μια φιλης μου της ειχε πει μια Α΄τιμη η οποια ηταν "πακετο" για οσους υπερηχους θα χρειαζοταν ως που να "δουν" την ωορηξια της..!!

Υπαρχουν βεβαια και τα τεστ ωορηξιας.

Σου ευχομαι να μη χρειαστεις τιποτα απ ολα αυτα:wink:

1DqRp3.png

EFmCp3.png

Ευχαριστω πολυ κι εγω αυτο ευχομαι!αν δε μου ειχε πει για την ωορηξια που δε βλεπει τωρα θα ημουν πολυ ησυχη αλλα δυστυχως ολα τα ψειριζω!καλο βραδυ!!

αντιμετώπισα το ιδιο πρόβλημα αυτόν τον μήνα και είμαι ακόμα σε αναμονή γιατί δεν ξέρω πότε περιμένω.Εχω κι εγω κύκλο 25-33 μερες.Μην αγχώνεσαι ακόμα κι αν δεν εγινε ωορρηξία ,σε όλες τυχαίνει 1 ή 2 φορες τον χρονο ανάλογα με την ηλικία!

Διαφημίσεις

Ζαχίρ, εγώ πηγαίνω κάθε μήνα στο γυναικολόγο μου και παρακολουθούμε το ωοθηλάκιο αλλά και το ενδομήτριο. Έχω παρατηρήσει ότι μεγαλώνουν 3 χιλιοστά κάθε 2 μέρες και σπάνε στα 23. Και αυτό μετά από παρακολούθηση 2 μηνών μόνο! Παλαιότερα νόμιζα ότι καταλάβαινα την ωορηξία από κάτι πονάκια πότε στη δεξιά και πότε στην αριστερή ωοθήκη, αλλά οι πόνοι κρατούσαν μια βδομάδα, οπότε και πάλι δεν ήξερα πότε πραγματικά γίνεται η ωορηξία! Θα σε συμβούλευα να συζητήσεις με το γιατρό σου να πηγαίνεις κάθε μήνα π.χ. τη 14η μέρα για να δεις αν υπάρχει ωοθηλάκιο που ωριμάζει και 2-3 μέρες μετά για να βεβαιωθείς ότι έσπασε. Εμένα κάθε μήνα μου παίρνει μια επίσκεψη, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάω 2 ή 3 φορές. Τη δεύτερη φορά που το κάναμε έτσι και μας συμβούλεψε πότε να έχουμε επαφή πιάσαμε το σποράκι μας, αλλά παλινδρόμησε.. Για τις παλλίνδρομες έχεις κάνει εξετάσεις;

Ευη ειμαι 27 μισο.θα προτιμουσα να ξερω σιγουρα οτι δεν εκανα ωορηξια παρα αυτο το αγχωτικο που καθε πονακι,καθε υγρο λες α αυτο ειναι η ωορηξια και μετα ομως συνεχιζονται και μπερδευεσαι.απλα οντως εχω κατι πονακια και πονους περιοδου.εσεις ννιωθετε ετσι κατα την ωορηξια;

Nefeli σε ευχαριστω για τη συμβουλη απλα νιωθω οτι ετσι δεν το αφηνω να ερθει καθολου ελευθερα το παιδακι και μηπως αγχωθω παραπανω κι εγω κι ο αντρας μου με τις προγραμματισμενες επαφες.θελουμε σιγουρα να εχουμε το νου μας στις γονιμες αλλα να μη δινουμε και ραντεβου.μου φαινεται καπως στημενο.ειμαι απο τη φυση μου ρομαντικη και θελω οταν ερθει να ερθει μετα απο μια ομορφη στιγμη χωρις αγχος..βεβαια αν δω οτι δεν τα καταφερνω αλλιως θα το κανω αυτο,καλυτερα απο τα τεστ ωορηξιας.Επισης φανταζομαι σε καθε γυναικα ειναι διαφορετικος ο ρυθμος αναπτυξης των ωοθυλακιων σωστα;παντως ρε κοριτσια πειτε μου κατα την ωορηξια εχετε πονους περιοδου;παντως δεν εχω ελπιδες γι αυτο το μηνα γιατι το οκ το πηραμε και απο τη 16η μερα του κυκλου και μετα.κι αν εγινε αρκετα νωρις η ωορηξια και αδιαθετησω νωριτερα;ο γιατρος θα εβλεπε αν ειχε γινει ωορηξια π.χ την 11η μερα οταν εγω πηγα 15η για υπερηχο;

Nefeli μου εχω κανει καρυοτυπο ζευγους,θρομβοφιλιας,ανοσολογικες και μεχρι στιγμης ολα καλα.το 2ο μωρακι μου ειχε χρωμοσωμικη ανωμαλια οποτε ξερω την αιτια.απλα τωρα ευχομαι οι πολυκυστικες να μη σταθουν εμποδιο στη συλληψη γιατι τα αλλα απο τον 1ο με 2ο μηνα τα συνελαβα.αντε να ερθει αυτη η περιοδος να ξεκινησουμε σωστα εχοντας ολες τισ μερες διαθεσιμες!περιμενω αν ερθουν οντως στις 30 ημερες 2 Νοεμβρη.

Το ρομαντικό έχει ήδη πεθάνει από τη στιγμή που μας έγινε εμμονή να γίνουμε μανούλες! Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείς να χαρείς τις τρυφερές στιγμές με τον άντρα σου! Κι εμένα στην αρχή με άγχωνε το προγραμματισμένο αλλά προσπάθησα να του βάλω λίγες πινελιές! Κάθε φορά που μου έρχεται περίοδος αγοράζω από ένα σετάκι εσώρουχα για τις επόμενες γόνιμες μέρες! Έτσι, οι επαφές μας δεν είναι καταναγκαστικές αλλά ευκαιρία να φορέσω τις καινούριες μου αγορές και να νιώσω σούπερ σέξυ!! Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά πίστεψέ με βοηθάει πολύ στην ψυχολογία και των δυο μας!!

Τα τεστάκια ωορηξίας τα φοβάμαι λίγο γιατί πρέπει να είσαι πολύ σχολαστική στις ώρες που τα κάνεις κλπ. Με τον υπέρηχο είσαι πιο σίγουρη ότι δεν υπάρχουν κύστες να επηρεάζουν τη σύλληψη, ότι το ενδομήτριο είναι αρκετά δυνατό να συγκρατήσει ένα γονιμοποιημένο ωάριο κλπ.

Σημασία έχει βέβαια πώς νιώθεις εσύ άνετα! Αφού έκανες όλες τις εξετάσεις και είσαι ok, συνεχίζεις τις προσπάθειές σου με όποιο τρόπο σε κάνει εσένα να αισθάνεσαι ήρεμη και ευτυχισμένη!

Υ.Γ. Αν είχε γίνει ωορηξία πριν πας για υπέρηχο θα το έβλεπε σίγουρα!

Αυτο ειναι η αληθεια!το πρωτο το πιασαμε χωρις καν να το καταλαβουμε με 2 ελευθερες επαφες οπου αμεσως πηγα να πλυθω και δεν το πιστευα.αυτο για μενα ηταν το ωραιο!το απρογραμματιστο.βεβαια δεν κρατησε πολυ αλλα οντως μετα που θελαμε παλι το βαλαμε στο προγραμμα οπως ειπες κι εσυ δημιουργωντας ωραια ατμοσφαιρα!τωρα αντε να το βγαλουμε απο το μυαλο μας!αρα σιγουρα τοτε δεν εγινε η ωορηξια πιο πριν αρα δε θα αδιαθετησω και νωριτερα ή ασχετο;παντως πριν καμια ωρα με επιασε ενας πολυ δυνατος πονος στην αριστερη ωοθηκη που κρατησε κανα 20λεπτο και λεω λες να ειναι ωορηξια;τη στιγμη που ποναμε τοτε ελευθερωνεται το ωαριακι;γιατι μια φορα ειχα παει στο νοσοκομειο απο δυνατους πονους ωορηξιας στη δεξια πλευρα και τοτε οι γιατροι πιστευαν οτι ηταν σκωλικοειδητις.τοτε ο γυναικολογος που με εξετασε μου ειπε πως εγινε βιαια η ωορηξια και πως αν ερχομουν σε επαφη τοτε πιθανον να επιανα!που να τοξερα τοτε.ηταν η πρωτη ωορηξια μετα απο 3 χρονια αντισυλληπτικα!

Διαφημίσεις

Αυτο ειναι η αληθεια!το πρωτο το πιασαμε χωρις καν να το καταλαβουμε με 2 ελευθερες επαφες οπου αμεσως πηγα να πλυθω και δεν το πιστευα.αυτο για μενα ηταν το ωραιο!το απρογραμματιστο.βεβαια δεν κρατησε πολυ αλλα οντως μετα που θελαμε παλι το βαλαμε στο προγραμμα οπως ειπες κι εσυ δημιουργωντας ωραια ατμοσφαιρα!τωρα αντε να το βγαλουμε απο το μυαλο μας!αρα σιγουρα τοτε δεν εγινε η ωορηξια πιο πριν αρα δε θα αδιαθετησω και νωριτερα ή ασχετο;παντως πριν καμια ωρα με επιασε ενας πολυ δυνατος πονος στην αριστερη ωοθηκη που κρατησε κανα 20λεπτο και λεω λες να ειναι ωορηξια;τη στιγμη που ποναμε τοτε ελευθερωνεται το ωαριακι;γιατι μια φορα ειχα παει στο νοσοκομειο απο δυνατους πονους ωορηξιας στη δεξια πλευρα και τοτε οι γιατροι πιστευαν οτι ηταν σκωλικοειδητις.τοτε ο γυναικολογος που με εξετασε μου ειπε πως εγινε βιαια η ωορηξια και πως αν ερχομουν σε επαφη τοτε πιθανον να επιανα!που να τοξερα τοτε.ηταν η πρωτη ωορηξια μετα απο 3 χρονια αντισυλληπτικα!

Ο πόνος είναι κάτι σχετικό. Εγώ αυτό το μήνα είχα πονάκια για καμιά βδομάδα και κάπου εκεί μέσα έγινε η ωορηξία. Άρα με τα πονάκια δε βγάζεις άκρη, με του πόνους όμως...

Τον Ιούλιο ένιωσα ένα σφάχτη στη δεξιά ωοθήκη δυο μέρες πριν την αναμενόμενη ωορηξία! Το βράδυ έγινε το μοιραίο και την επόμενη πήγα στο προγραμματισμένο ραντεβού με το γιατρό και μου λέει "Δυστυχώς έγινε η ωορηξία, οπότε πάει αυτός ο μήνας..." και του λέω "Γιατρέ ΔΕΝ πάει! Το πιάσαμε!" Σε δυο βδομάδες κρατούσα στα χέρια μου το πρώτο μου θετικό τεστ!!!

Ετοιμάσου για το βράδυ εσύ και μπορεί να είναι η τυχερή σου μέρα!

Νασαι καλα σε ευχαριστω!απλα ο αντρουλης μου δουλευει βραδυ κι οταν σχολαει ειναι τεζα!!θα δειξει,δε τον πιεζω γιατι φοβαμαι οτι ηδη εχει αρχισει να αγχωνεται!!αχ τι ωραια η στιγμη που μαθαινεις οτι εισαι εγκυος!!ποσο ανυπομονω..εσυ ποτε αναμενεις το γραμμα απο τη ρωσια που εννοειται να μην ερθει;εγω θεωρητικα 3 νοεμβρη για να δουμε!αν και οπως ειπα δεν εχω πολλες ελπιδες αυτο το μηνα.αντε καλη μας επιτυχια!!ελπιζω να βγει το ωαριακι απο τη φωλιτσα του και να το τσακωσουμε!μια φορα παντως που ειχα παρει τηλ το γιατρο ασχετο για να του πω οτι ειχα ολο το μηνα υγρα μου ειπε πως αυτο σημαινει οτι δεν εκανα ωορηξια.εχεις ακουσει κατι τετοιο;δηλαδη πως να καταλαβαινεις οτι δεν εκανες ωορηξια;την παρασκευη θα παω για μια καμπυλη ζαχαρου και λεω να κανω και μια εξεταση προγεστερονης.λες να δειξει κατι η τιμη της;

Νασαι καλα σε ευχαριστω!απλα ο αντρουλης μου δουλευει βραδυ κι οταν σχολαει ειναι τεζα!!θα δειξει,δε τον πιεζω γιατι φοβαμαι οτι ηδη εχει αρχισει να αγχωνεται!!αχ τι ωραια η στιγμη που μαθαινεις οτι εισαι εγκυος!!ποσο ανυπομονω..εσυ ποτε αναμενεις το γραμμα απο τη ρωσια που εννοειται να μην ερθει;εγω θεωρητικα 3 νοεμβρη για να δουμε!αν και οπως ειπα δεν εχω πολλες ελπιδες αυτο το μηνα.αντε καλη μας επιτυχια!!ελπιζω να βγει το ωαριακι απο τη φωλιτσα του και να το τσακωσουμε!μια φορα παντως που ειχα παρει τηλ το γιατρο ασχετο για να του πω οτι ειχα ολο το μηνα υγρα μου ειπε πως αυτο σημαινει οτι δεν εκανα ωορηξια.εχεις ακουσει κατι τετοιο;δηλαδη πως να καταλαβαινεις οτι δεν εκανες ωορηξια;την παρασκευη θα παω για μια καμπυλη ζαχαρου και λεω να κανω και μια εξεταση προγεστερονης.λες να δειξει κατι η τιμη της;

Εγώ λογικά περιμένω 6/11. Και λέω περιμένω γιατί μάλλον τη χάσαμε τη μέρα της ωορηξίας οπότε δεν έχω ελπίδες... Μαζί θα τα μάθουμε τα μαντάτα!!

Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν έκανες ωορηξία. Η εξέταση προγεστερόνης είναι η πιο αξιόπιστη, αλλά πρέπει να την κάνεις περίπου μια εβδομάδα από τη μέρα που θεωρείς ότι έγινε. Την Παρασκευή (μεθαύριο;) μάλλον είναι πάρα πολύ νωρίς. Καλύτερα την επόμενη εβδομάδα!

Νεφελη μου ειμαι πολυ χαρουμενη!μετα απο ενα οξυ πονο στη δεξια πλευρα σημερα που εχει ξεκινησει απο τις 6 περιπου το απογευμα τρομοκρατουμενη μην ειναι σκωλεικοειδιτιδα γιατι με φοβισε κι η αδερφη μου για μια φιλη της που το επαθε και δεν εδινε σημασια και το σκουληκι ειχε καλυψει ολα τα γεννητικα της οργανα που κοντεψε να χασει,πηγα για εναν υπερηχο στο γιατρο μου και μου ειπε ευτυχως που ηρθες γιατι ενω δεν ειχαμε δει ωαριακι κι ουτε ειχε ελπιδες εχω ενα ωαριακι στη δεξια ωοθηκη 17 χιλ ετοιμο να σκασει!!ποσο χαιρομαι που δεν εχασα τη μερα και που κυριως δεν ειναι ανωορηκτικος αυτος ο κυκλος που ανησυχησα.οποτε εντεινω τις προσπαθειες!!εσυ γιατι λες οτι τις εχασες;

Νεφελη μου ειμαι πολυ χαρουμενη!μετα απο ενα οξυ πονο στη δεξια πλευρα σημερα που εχει ξεκινησει απο τις 6 περιπου το απογευμα τρομοκρατουμενη μην ειναι σκωλεικοειδιτιδα γιατι με φοβισε κι η αδερφη μου για μια φιλη της που το επαθε και δεν εδινε σημασια και το σκουληκι ειχε καλυψει ολα τα γεννητικα της οργανα που κοντεψε να χασει,πηγα για εναν υπερηχο στο γιατρο μου και μου ειπε ευτυχως που ηρθες γιατι ενω δεν ειχαμε δει ωαριακι κι ουτε ειχε ελπιδες εχω ενα ωαριακι στη δεξια ωοθηκη 17 χιλ ετοιμο να σκασει!!ποσο χαιρομαι που δεν εχασα τη μερα και που κυριως δεν ειναι ανωορηκτικος αυτος ο κυκλος που ανησυχησα.οποτε εντεινω τις προσπαθειες!!εσυ γιατι λες οτι τις εχασες;

Χτες ήταν 17 άρα την Παρασκευή θα είναι 20 και μπορεί να σκάσει!!! Ξεκίνα από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, κάθε μέρα αν αντέχετε αλλά καλύτερα μέρα παρά μέρα και θα το πιάσετε το σποράκι!!!

Εμείς με βάση τον υπέρηχο θα είχαμε ωορηξία την Κυριακή, οπότε είχαμε επαφή το Σάββατο. Απλά όλους τους μήνες που το παρακολουθούμε έχουμε παρατηρήσει ότι πρέπει να έχουμε επαφή το πολύ 24 ώρες πριν την ωορηξία! Οπότε είμαστε 50-50 να το πετύχαμε! Μάλλον προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι αποκλείεται για να μην απογοητευτώ... Αλλά το είπα και στον άντρα μου χθες και μου έβαλε τις φωνές! Εκείνος είναι σίγουρος! Η αλήθεια, την προηγούμενη φορά που ήταν σίγουρος όντως έγινε!! Θα δούμε σε δυο βδομάδες...

μεγάλωσε τόσο σε 3 μέρες???

Βρε κορίτσια έχω μπερδευτεί!!!πότε περιμένω περίοδο τελικά?

μπορείτε να βοηθήσετε? κύκλος 25-33

ΤΕΡ 27/9 υπέρηχος 10/10(14ημερα) με μεγαλύτερο ωοθυλάκιο 8mm-10mm

τώρα είμαι 29η μέρα.

Οπως υπολογισα Ευη μου και τα δικα μου με μεσο μεγεθος τα 9 χιλ οταν πηγες στις 10/10 και με ρυθμο σου βαζω το λιγοτερο 1.5 χιλ τη μερα,οι πιθανες μερες ωορηξιας σου ηταν κυριως οι 17-18 Οκτωβρη αν δεν κανω λαθος+14 μερες περιπου για να αδιαθετησεις,θα περιμενεις γυρω στις 31 Οκτωβρη περιοδο με αποκλιση +- μια με 2 ημερες που σου ευχομαι να μην ερθει ποτε!εγω αφου χθες ειχα 17 λετε την παρασκευη να σκασει το πιθανοτερο;εν τω μεταξυ αρα αυτος ο πονος προηγειται της ωορηξιας τελικα γιατι χθες που πονουσα πολυ δεν ειχε σκασει ακομη.λεμε να το παμε καθε μερα αν υπαρξουν κι οι καταλληλες συγκυριες με τις δουλειες που τρεχουμε.

Νεφελη ετσι οπως τα υπολογισα το ωοθυλακι μου μεγαλωσε ανα ημερα κατα 1,75 χιλ αρα σημερα να ειναι 18,75,αυριο 20,5,σαββατο 22,25.ε μετα δεν παει πολυ;μεχρι σαββατο δηλαδη να σκασει;ο γιατρος μου ειπε χθες σκανε γυρω στα 18 αρα μπορει και σημερα;

Επίσης αν θεωρησω οτι αυριο θα γινει η ωορηξια μου+14 μερες περιπου παει 8 Νοεμβρη περιπου να περιμενω.δηλαδη ο κυκλος μου αποτρελαινεται!παει στις 35 ημερες!πρωτακουστο!

Nefeli ειμαι σιγουρη πως θα τοχετε τσακωσει!ειδικα μετα απο αποξεση πιανεις ανετα!!!αντε για να δουμε!!κι ο δικος μου ο αντρας ολο μου λεει λες τωρα να εγινε η συλληψη,λες να εισαι ηδη;ανυπομονουν οπως κι εμεις απλα εμεις επειδη ξερουμε το σωμα μας ισως και να καταλαβαινουμε καλυτερα αν τα καταφεραμε ή οχι.μακαρι ολα τα σταβα κι αναποδα να εξαφανιστηκαν!!!!