Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 • Tell a friend

  Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άλλαγμα Ρούχων/Πάνας σε δημόσιο σταθμό


Σας ζήτησαν να έρθετε να αλλάξετε εσείς το παιδί σας; (δημόσιοι παιδ. σταθμ)  

29 members have voted

 1. 1. Σας ζήτησαν να έρθετε να αλλάξετε εσείς το παιδί σας; (δημόσιοι παιδ. σταθμ)

  • Ναι, μου είπαν ότι θα πρέπει να πηγαίνω (είτε άμεσα είτε εμμέσως πλήν σαφώς)
   21
  • Ναι, το πρότειναν (ως επιλογή, χωρίς να επιμένουν)
   2
  • Όχι δεν μου πρότειναν/ζήτησαν κάτι τέτοιο
   56


Recommended Posts

Πολύ συχνά μας μεταφέρουν οι γονείς τα εξής:

 

ότι τους ζητείται, ακόμα και σε κάποιο πρόγραμμα σύντομο δηλαδή 9-12

όταν το παιδί τους λερωθεί ή λερώσει την πάνα του και χρειάζεται άλλαγμα ρούχων/πάνας να πάνε οι ίδιοι να αλλάξουν το παιδί τους,

με την αιτία ότι οι παιδαγωγοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι τέτοιο.

 

Σας ζητήθηκε και εσάς κάτι τέτοιο ;

 

 

Απο πλευράς ΕΕΕΓ ισχύουν τα εξής:

 

Απο παιδαγωγικής πλευράς:

Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο αποδιοργανώνει εντελώς την προσαρμογή ενός παιδιού ειδικά όταν είναι μικρό.

Το να δεί τον γονέα του για λίγο μόνο, σημαίνει ότι πρέπει να τον / την αποχωριστεί για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα.

Παράλληλα χάνεται η ευκαιρία του να αποκτήσει σχέση εμπιστοσύνης με τις παιδαγωγούς νιώθοντας ότι το φροντίζουν.

Το μήνυμα ότι η παιδαγωγός ευθύνεται για κάποια μόνο πράγματα και όχι για όλα ως σύνολο,

δηλαδή την αγάπη, την σωματική φροντίδα και την απασχόληση του παιδιού, είναι ένα πολύ αντικρουόμενο μήνυμα για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας και αυξάνει τους (υποσυνείδητους) φόβους του παιδιού για το τί θα του συμβεί τις ώρες που βρίσκεται εκεί, και το άγχος του "τι θα γίνει εάν η μαμά δεν προλάβει να έρθει να με βοηθήσει" / "είμαι τελικά μόνο/η μου".

 

Όλα αυτά προκαλούν μια πολύ αρνητική εμπειρία για το παιδί η οποία διαρκεί, δεν είναι απλώς μια σύντομη εμπειρία, εφόσον αυτό το διάστημα μπορεί να διαρκέσει περισσότερους μήνες (πάντα/λέρωμα ρούχων κλπ)

ενώ στην προσχολική ηλικία, το λέρωμα των ρούχων είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει πάρα πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα. Το να αισθάνεται ένα παιδί άσχημα επειδή λέρωσε τα ρούχα του/την πάνα του ή όποιο έχει βγάλει πάνες, είχε κάποιο "ατύχημα" κατά την διάρκεια της ημέρας, και ότι αυτό δεν μπορεί να το φροντίσει μια παιδαγωγός, θεωρούμε ότι είναι κάτι πολύ άσχημο και θα πρέπει να αποφεύγεται, για ευνόητους λόγους.

Η πρώτη εμπειρία ενός παιδιού στο σχολικό-προσχολικό σύστημα θα πρέπει να συνοδεύεται απο την απαραίτητη ευαισθησία εκ μέρους των παιδαγωγών.

 

Ανοίγουμε αυτή την ψηφοφορία για να δούμε τελικά πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο έτσι ώστε μετέπειτα να απευθυνθούμε ως ΕΕΕΓ στις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Διαδώστε την ψηφοφορία έτσι ώστε να υπάρξει μεγάλο στατιστικό δείγμα = > ιδανικά άνω των 1.000 συμμετοχών!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μπαρντόν? Υπάρχει κάτι τέτοιο? Τα παιδάκια πηγαίνουν παιδικό σταθμό 1. για να κοινωνικοποιηθούν και 2. γιατί οι γονείς δουλεύουν και δε μπορούν να τα κρατήσουν... Οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα (κατά την λειτουργία του παιδικού σταθμού) παίρνουν τηλ. και λένε "έλα να αλλάξεις το παιδί σου). Δεν το πιστεύω με τίποτα... ποιος απάντησε ναι καλέ:shock:

LAAFp2.png

 

JRM4p2.png

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να μας γράψει κάποιος γονιός με προσωπική εμπειρία. Τί πάει να πει δεν προλαβαίνου? Και πώς προλαβαίνουν να πάρουν τηλέφωνο τη μαμά δηλαδή? Έχω εμπειρία από τάξη 1ου και 2ου βρεφικού τμήματος, 22 παιδιά σε μια τάξη και τα άλλαζα όλα μόνη μου. Σίγουρα θα μου ήταν πιο δύσκολο να πάρω την κάθε μαμά τηλ. παρά να αλλάξω τα ζουζουνάκια μόνη μου. Για να μη συζητήσω το παιδαγωγικό του πράγματος και το πόσο απαράδεκτο και ανθυγιεινό είναι όλο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Στους δημοτικους παιδικους (στο Βολο) που ειχα ρωτησει, παιρνουν τα παιδακια απο 2.5 ετων κ μου ειχαν τονισει να εχει καθαρισει απο την τουαλεττα.Και 2 και κατι να ειναι το παιδι (δηλαδη 2 κ 2 μηνων) θα το παρουν, αρκει να μην φοραει παμπερς. Δεν μου ειπαν αν λερωθει θα παω εγω να το αλλαξω.

 

Εγω τοτε τον πηγα σε ιδιωτικο, αφου τοτε καθαριζαμε απο την πανα(ειχε κλεισει τα 2 ο δικος μου).

Link to comment
Share on other sites

Στο Βελγιο ο παιδικος σταθμος ειναι μεχρι τα 3 και το προ -προνηπιο ξεκινα απο τα 2μιση με την προυποθεση οτι τα παιδια ειναι καθαρα. Απο την ταξη υποδοχης και μεχρι και να γινουν 5 (δηλαδη 1 και 2 maternelle) ζητανε να εχουν ρουχα μαζι τους. Μπορει να τα αλλαξουν αν βραχουν ή μπορει και οχι. πχ ο μικρος μου βραχηκε στο διαλειμα και δεν τον πειραν ειδηση (??) γιατι φοραγε φαρδυ σκουρο παντελονι.

Τον μεγαλο που ειχε λερωθει με κακα πριν τα 4 (ισχυριζεται οτι δεν προλαβε να ανοιξει την πορτα για να παει τουαλλετα) τον αλλαξαν και με πειραν τηλεφωνο να παω να τον παρω γιατι εκλαιγε (προτοτυπο για Βελγιο). Το παιδι μαλλον εκλαιγε γιατι λερωθηκε. Εκ των ιστερων εμαθα οτι η μητερα της δασκαλας ηταν πολυ αρρωστη οποτε ισως φοβηθηκε η γυναικα γαστρεντεριτιδα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολύ συχνά μας μεταφέρουν οι γονείς τα εξής:

 

ότι τους ζητείται, ακόμα και σε κάποιο πρόγραμμα σύντομο δηλαδή 9-12

όταν το παιδί τους λερωθεί ή λερώσει την πάνα του και χρειάζεται άλλαγμα ρούχων/πάνας να πάνε οι ίδιοι να αλλάξουν το παιδί τους,

με την αιτία ότι οι παιδαγωγοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν κάτι τέτοιο.

 

Συνεχίζω και δεν το πιστεύω με τίποτα, τουλάχιστον στην Ελλάδα.... Ακόμα και αν υπήρχε τέτοιος σταθμός..... θεωρώ ότι από την πρώτη χρονιά απλώς θα είχε κλείσει, ακόμα και δημόσιος,,,

LAAFp2.png

 

JRM4p2.png

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και συμβαινει και συνεβη και σε μενα!! Επιπλεον απο τους γνωστους μου -μιλαμε για δημοσιο παιδικο παντα-, δεν μου εχει πει κανεις αλλος κατι διαφορετικο. Μακαρι να ζουσα και εγω αυτο το "αδιανοητο" στην περιοχη που ζω και να μην ξεροσταλιαζω μες το αγχος πανω απο το τηλεφωνο, τωρα θα με παρουν-δεν θα με παρουν; Σε συναντηση που εγινε στο σχολειο τονισαν οτι δεν μπορουν να το κανουν γιατι δεν μπορουν να αφηνουν ολα τα αλλα παιδακια για να αλλαξουν ενα. :/

Link to comment
Share on other sites

Στους δημοσιους παιδικους σταθμους της περιοχης μου, υπαρχουν κ βρεφικα κ μεταβρεφικα τμηματα, εκει φυσικα κ τα αλλαζουν, τα ταιζουν κλπ, αλλα μην φανταστειτε κ συνεχεια αλλαγμα(πολλες μαμαδες μου εχουν πει πως εχουν συγκαει παιδακια)

 

Υπαρχουν κ καποιες αλλες δομες, παιδικοι σταθμοι, απο το τηλ μιλησα, εκει παιρνουν παιδακια απο 2.5 ετων κ πανω.Εκει μου ξεκαθαρισαν πως πρεπει-ειναι δλδ υποχρεωτικο να εχει καθαρισει απο την πανα το παιδι.Δεν ρωτησα τι θα γινει σε περιπτωση που του ξεφυγουν--ατυχημα(συχνο σε αυτες τις ηλικιες που ξεχνιουνται τα ζουζουνια), αφου επρεπε να εργαζομουν ηδη για να παρουν το παιδι κ εγω ημουν σε φαση αναζητησης εργασιας....

 

Η νυφη μου που εργαζεται σε ιδιωτικο παιδικο σταθμο, μου ειπε πως συναδελφος της σε δημοσιο παιδικο σταθμο της λεει πως οταν λερωνεται καποιο παιδι παιρνει τηλ να ερθει η μαμα να το αλλαξει:confused:

 

Την Δευτερα θα παρω τηλ,απο περιεργεια κ θα ρωτησω.(στον παιδικο απο 2.5 κ ανω)Θα σας πω.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Ναι δυστυχώς το έχω ακούσει κι εγώ αυτό το παράδοξο ! Συνάδελφος που είχε το παιδάκι της 3,5 ετών το οποίο έχει βγάλει τις πάνες έτυχε να λερωθεί μια μέρα και την πήρανε τηλέφωνο να πάει να το παραλάβει για να το αλλάξει. Δηλαδή αν ήταν στη δουλειά της εκείνη την ώρα θα έπρεπε να φύγει ή να υποχρεωθεί σε κάποιον να πάει να το πάρει. Παράλογα πράγματα...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]
Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Κάτι τέτοιο άκουσα και για τον δικό μας τον δημοτικό σταθμό στην Πάτρα. Περιμένω να γίνει σε μια βδομάδα η συνάντηση γονέων να δω τι θα πουν. Υποτίθεται ότι βασική προυπόθεση για να κάνεις αίτηση για το παιδί σου σε δημόσιο βρεφονηπιακό σταθμό, είναι απαραίτητα η μητέρα να είναι εργαζόμενη, αλλιώς πετούσαν εκτός τις αιτήσεις. Οταν εμένα η δουλειά μου είναι 30 χλμ μακρυά από το σταθμό και το παιδί λερωθεί, είμαι υποχρεωμένη να πάω να το αλλάξω;; Αν όντως είμαι, τότε να μην θέτονται προυποθέσεις εργαζόμενης μητέρας !!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κραταω την κοιλια μου απο τα γελια. και εψαχνα μια δόκιμη δικαιολογία για να φεύγω από τη δουλειά μου δυο φορές μέσα στο ωράριο!!!!!!!!!!!και δεν δουλεύω σε γραφείο, αλλά σε γκισέ με μονίμως κόσμο μπροστά μου!!!!!!πω πω γέλια μόλις τους πω ''κλείνω το ταμείο μου, για να πάω να αλλάξω το παιδί στο σταθμό''!!!!!!! Ελλάς το μεγαλείο σου!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Βρε παιδιά που συμβαίνουν αυτά; ακουγα κι εγω μανες να μου λενε πως πρεπει το παιδί να έχει καθαρισει για να το πάρουν σε δημοσιο σταθμο και τα πιστευα. Ώσπου ρωτησα και μου ειπαν πως φυσικά και τα αλλαζουν αφου ουτως ή άλλως τα πάνε στην τουαλέτα μηπως θελουν κακα ή τσισα. Εμενα είναι σε δημοσιο είναι 3 χρονών φοράει πάνα βρακί και στο σχολειο του τα πηγαινουν μετά το φαγητό να πληνουν τα χερια και να επιστευτουν την τουαλετα και άμα είναι λερωμενα τα αλλαζουν. Σε παιδιο σταθμο θα το γραψω το παιδι οχι στο γυμνασιο, εννοειται πως το 60% ακομη φοράει πάνα

vaisp2.png

xrxup2.png

Link to comment
Share on other sites

Συμβαίνουν και αυτά! Και γω ξέρω παιδάκι γνωστής μου όπου δεν φοράει πάνα αλλά που και που λερώνεται και το μαθαίνει η μαμά του να αλλάξει μόνο του το βρακάκι του όταν του συμβεί γιατί λέει εκεί δεν της το αλλάζουν!

Εγώ πάντως ήταν το πρώτο πράγμα που ρώτησα πριν γράψω τον μικρό μου στον σταθμό και εννοείται πως μου τον αλλάζουν όταν φοράει πάνα και τον βάζουν για ύπνο και την υπόλοιπη μέρα τον πηγαίνουν στην τουαλέτα βάζοντας όλα τα παιδάκια σε μα σειρά κάνοντας τρενάκι!

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Link to comment
Share on other sites

Δεύτερη χρονιά σε δημόσιο παιδικό σταθμό και δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα. Στο τμήμα του γιου μου 2.5-4 , τα παιδάκια πάνε όλα τουαλέτα , αλλά αν χρειαστεί φυσικά τα αλλάζουν είτε είναι βρεγμένα γιατί χύθηκε το νερό ή το γάλα , ή δεν προλάβουν στην τουαλέτα. Το ίδιο βέβαια και στο βρεφικό τμήμα (8 μηνών-2.5 ετών) , που φοράνε πάνες.

3W24p3.png

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Επαναφέρω το θέμα θίγοντας τη νομική πλευρά του.

Και εμάς μας είπαν σε παιδικό σταθμό ότι αν δεν καθαρίσει το παιδί δεν γίνεται δεκτό. Επισημαίνω ότι είναι παιδικός σταθμός και όχι βρεφονηπιακός.

Μάλιστα δέχονται από 2,5 ετών και πάνω.

Προκύπτει αυτό πουθενά από κάποιο νόμο, Υ.Α., εγκύκλιο ή δεν ξέρω τι, ότι το παιδί πρέπει να έχει καθαρίσει? Μήπως προκύπτει από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του παιδικού σταθμού? Και ναι είναι νόμιμο αυτό? Αυτοί π.χ. μπορούν να βάλουν όρο ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι ξανθά (χάριν παραδείγματος αυτό).

Αν το ζητήσω θα μου το δώσουνε γραπτώς?

Καταλαβαίνω τη δυσκολία να πρέπει να αλλάξουν κάποια παιδιά που δεν έχουν καθαρίσει, καταλαβαίνω τις χίλιες δύο δυσκολίες που έχουν οι υπάλληλοι γενικά.

Αυτό όμως μπορεί να το επικαλεστεί και ο υπάλληλος στην εφορεία ή στην πολεοδομία ή στην αστυνομία ή δεν ξέρω που. Καλό είναι να σεβόμαστε τους νόμους αλλά και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Αλλιώς ας μειωθεί ο φόρος που πληρώνω κατά ένα ποσό...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επαναφέρω το θέμα θίγοντας τη νομική πλευρά του.

Και εμάς μας είπαν σε παιδικό σταθμό ότι αν δεν καθαρίσει το παιδί δεν γίνεται δεκτό. Επισημαίνω ότι είναι παιδικός σταθμός και όχι βρεφονηπιακός.

Μάλιστα δέχονται από 2,5 ετών και πάνω.

Προκύπτει αυτό πουθενά από κάποιο νόμο, Υ.Α., εγκύκλιο ή δεν ξέρω τι, ότι το παιδί πρέπει να έχει καθαρίσει? Μήπως προκύπτει από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του παιδικού σταθμού? Και ναι είναι νόμιμο αυτό? Αυτοί π.χ. μπορούν να βάλουν όρο ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι ξανθά (χάριν παραδείγματος αυτό).

Αν το ζητήσω θα μου το δώσουνε γραπτώς?

Καταλαβαίνω τη δυσκολία να πρέπει να αλλάξουν κάποια παιδιά που δεν έχουν καθαρίσει, καταλαβαίνω τις χίλιες δύο δυσκολίες που έχουν οι υπάλληλοι γενικά.

Αυτό όμως μπορεί να το επικαλεστεί και ο υπάλληλος στην εφορεία ή στην πολεοδομία ή στην αστυνομία ή δεν ξέρω που. Καλό είναι να σεβόμαστε τους νόμους αλλά και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Αλλιώς ας μειωθεί ο φόρος που πληρώνω κατά ένα ποσό...

 

΄Δες εδώ http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/1519b_02.1199449402157.pdf

http://babytips.gr/goneis/kanonismoi-leitourgias-paidikwn-brefonhpiakwn-

stathmvn

 

τα παιδάκια από κάποια ηλικία πρέπει να μάθουν να είναι αυτόνομα

Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι άκυρα

3W24p3.png

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Νικόλ, στο ΦΕΚ που με παρέπεμψες μεταξύ των άλλων αναφέρει:

άρθρο 7, παρ. 3β--> Επιβλέπει τη σωματική καθαριότητα των νηπίων και των βρεφών. (ένα το κρατούμενο)

άρθρο 7, παρ. 5α--> φροντίζει για την ατομική υγιεινή και καθαριότητα των νηπίων (δύο τα κρατούμενα)

άρθρο 7, παρ 7--> βοηθούν στην καθαριότητα των βρεφών και των νηπίων (τρία τα κρατούμενα)

Το άρθρο 7 έχει τίτλο "Καθήκοντα προσωπικού"......

 

Όπως βλέπεις αγαπητή Νικόλ από τη νομοθεσία προκύπτει ότι έχουν την υποχρέωση-καθήκον να φροντίζουν την ατομική υγιεινή και την καθαριότητα ΚΑΙ των νηπίων (όχι μόνο των βρεφών). Δε θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω αν καλώς ή κακώς γίνεται, όμως έτσι λέει ο νόμος.

 

Επίσης στα δικαιολογητικά δεν προβλέπεται πουθενά υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί έχει "καθαρίσει", όπως μου ζητήσανε.

 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου άνοιξες τα μάτια παρεθέτοντας τη νομοθεσία. Αν παρ' όλα αυτά διαφωνείς, σε παρακαλώ απάντησέ μου με νόμο, άρθρο, παράγραφο κτλ για να αναθεωρήσω.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Νικόλ, στο ΦΕΚ που με παρέπεμψες μεταξύ των άλλων αναφέρει:

άρθρο 7, παρ. 3β--> Επιβλέπει τη σωματική καθαριότητα των νηπίων και των βρεφών. (ένα το κρατούμενο)

άρθρο 7, παρ. 5α--> φροντίζει για την ατομική υγιεινή και καθαριότητα των νηπίων (δύο τα κρατούμενα)

άρθρο 7, παρ 7--> βοηθούν στην καθαριότητα των βρεφών και των νηπίων (τρία τα κρατούμενα)

Το άρθρο 7 έχει τίτλο "Καθήκοντα προσωπικού"......

 

Όπως βλέπεις αγαπητή Νικόλ από τη νομοθεσία προκύπτει ότι έχουν την υποχρέωση-καθήκον να φροντίζουν την ατομική υγιεινή και την καθαριότητα ΚΑΙ των νηπίων (όχι μόνο των βρεφών). Δε θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω αν καλώς ή κακώς γίνεται, όμως έτσι λέει ο νόμος.

 

Επίσης στα δικαιολογητικά δεν προβλέπεται πουθενά υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί έχει "καθαρίσει", όπως μου ζητήσανε.

 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου άνοιξες τα μάτια παρεθέτοντας τη νομοθεσία. Αν παρ' όλα αυτά διαφωνείς, σε παρακαλώ απάντησέ μου με νόμο, άρθρο, παράγραφο κτλ για να αναθεωρήσω.

 

 

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κάτι που εσύ θεωρείς πρόβλημα....κι εσύ αν δεις καλύτερα για τα βρέφη λέει ''χώρος αλλαγής'' για τα νήπια όχι.

Αλλωστε μιλάς για σταθμό που δεν έχει βρεφικό τμήμα , αλλά απαιτείς να έχει τις προδιαγραφές για βρέφη

3W24p3.png

Link to comment
Share on other sites

Νικόλ δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου.

Το πρόβλημά μου είναι ότι αντί να πληρώνω 50? το μήνα θα πρέπει να πληρώνω 300? το μήνα, γιατί πολύ απλά δεν μας δέχονται στον δημόσιο παιδικό και πρέπει να πάμε σε ιδιωτικό.

Πουθενά δεν είδα ότι απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί έχει καθαρίσει.

Από αυτή την ιστορία χάνω 250? το μήνα. Για 10 μήνες είναι 2.500?, δεν είναι και λίγα.

Όυτε και θέλω να ξεκινήσω στον ιδιωτικό και μετά από 2-3 μήνες να αλλάξω, αν υπάρχει θέση στον δημόσιο, γιατί αλλάζουν νηπιαγωγοί, συμμαθητές κτλ.

 

Νικόλ, μήπως είσαι νηπιαγωγός ή κάτι αντίστοιχο?

Link to comment
Share on other sites

Νικόλ δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου.

Το πρόβλημά μου είναι ότι αντί να πληρώνω 50? το μήνα θα πρέπει να πληρώνω 300? το μήνα, γιατί πολύ απλά δεν μας δέχονται στον δημόσιο παιδικό και πρέπει να πάμε σε ιδιωτικό.

Πουθενά δεν είδα ότι απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί έχει καθαρίσει.

Από αυτή την ιστορία χάνω 250? το μήνα. Για 10 μήνες είναι 2.500?, δεν είναι και λίγα.

Όυτε και θέλω να ξεκινήσω στον ιδιωτικό και μετά από 2-3 μήνες να αλλάξω, αν υπάρχει θέση στον δημόσιο, γιατί αλλάζουν νηπιαγωγοί, συμμαθητές κτλ.

 

Νικόλ, μήπως είσαι νηπιαγωγός ή κάτι αντίστοιχο?

 

Καλημέρα,

 

Όχι , δεν είμαι νηπιαγωγός ή κάτι τέτοιο ...μια μαμά απλώς !

 

Ωραία , έχεις δίκιο , για τα χρήματα. Και βέβαια είναι πολλά.

Ο γιος μου πάει 3η χρονιά σε δημόσιο παιδικό (εχω κ προηγούμενο ποστ), ξεκίνησε 29 μηνών κ τον έβαλαν στο μεταβρεφικό τμήμα γιατί γινόταν σύντομα 2,5. Έίχε κοψει την πάνα 27 μηνών. Κανονικά όμως έτσι ? όχι δεν φοράω πάνα την μέρα αλλά φοράω την νύχτα ή δεν φοράω στον παιδικό , φοράω έξω. Υπεύθυνη δήλωση δεν μας ζήτησαν, το θεωρώ υπερβολικό κ αε αυτή την περίπτωση θα έκανα φασαρία. Ετσι κι αλλιώς ατυχήματα πάντα μπορεί να υπάρξουν.Κάθε χρόνο υπάρχουν παιδιά που μόλις έχουν κόψει την πάνα ή προσπαθούν...έχω δει πολλές φορές τις δασκάλες να τα αλλάζουν ή μου τα λέει ο μικρός.Δηλ.προσπαθούν όλοι μαζί. Αλλά αν ένα παιδί φοράει πάνα κ δεν υπάρχει καμία βελτίωση δεν θα το δεχτούν.....

 

από αυτά που έχω ακούσει ή έχουν πει σε μαμάδες

 

_Καταρχήν , το ότι πρέπει το παιδί να αυτονομηθεί, να πηγαίνει τουαλέτα, να μάθει να ανεβοκατεβάζει ρούχα-εσώρουχα , να πλένει χέρια

-Θα νιώθει το ίδιο άσχημα να είναι το μοναδικό με πάνα

- Είναι 30 παιδιά στην τάξη κ δεν είναι δυνατόν να πηγαινοφέρνουν κάποια στις αλλαξιέρες που είναι στο βρεφικό να τα αλλάζουν

 

Εσένα τώρα , το παιδί που είναι ? σας έχουν πάρει στον Δημόσιο σταθμό ?

3W24p3.png

Link to comment
Share on other sites

Εμάς μέχρι στιγμής το κρατάνε οι γιαγάδες μας. Σύντομα όμως έρχεται και το δεύτερο. Δεν θέλουμε να ξεκινήσει παιδικό μετά τον ερχομό του 2ου γιατί θα νιώσει ότι το διώχνουμε. Άλλωστε υπάρχουν και προβλήματα υγείας των γιαγιάδων, και τόσο καιρό που τον κρατήσανε είμαστε ευγνώμονες.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά να πάμε σε ιδιωτικό. Ο μικρός δεν θέλει με τίποτα να πάει στην τουαλέτα. Επίσης από δω και πέρα ο καιρός δεν βοηθάει στο να καθαρίσουμε. Δυστυχώς χάθηκε μια χρονιά για μας. Στον δημόσιο δεν μας παίρνουν αν δεν καθαρίσουμε.

Έτσι κι αλλιώς δεν θέλω να μαλώσω με τον παιδικό ακόμα και δίκιο να είχα. Βρεφονηπιακός δεν υπάρχει στην πόλη μας οπότε ο ιδιωτικός είναι μονόδρομος.

Link to comment
Share on other sites

Εμάς μέχρι στιγμής το κρατάνε οι γιαγάδες μας. Σύντομα όμως έρχεται και το δεύτερο. Δεν θέλουμε να ξεκινήσει παιδικό μετά τον ερχομό του 2ου γιατί θα νιώσει ότι το διώχνουμε. Άλλωστε υπάρχουν και προβλήματα υγείας των γιαγιάδων, και τόσο καιρό που τον κρατήσανε είμαστε ευγνώμονες.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά να πάμε σε ιδιωτικό. Ο μικρός δεν θέλει με τίποτα να πάει στην τουαλέτα. Επίσης από δω και πέρα ο καιρός δεν βοηθάει στο να καθαρίσουμε. Δυστυχώς χάθηκε μια χρονιά για μας. Στον δημόσιο δεν μας παίρνουν αν δεν καθαρίσουμε.

Έτσι κι αλλιώς δεν θέλω να μαλώσω με τον παιδικό ακόμα και δίκιο να είχα. Βρεφονηπιακός δεν υπάρχει στην πόλη μας οπότε ο ιδιωτικός είναι μονόδρομος.

 

 

Πόσο είναι ο μικρός ? Συμφωνώ ότι ο καιρός δεν βοηθάει , άλλωστε γι αυτό όλες το προσπαθούμε καλοκαιράκι. Ο δικός μου είναι Απρίλιο γεννημένος , οπότε μετά τα δεύτερα γενέθλια ξεκινήσαμε. Αν έχει περάσει τα 2,5 δεν θα τον έπαιρναν κι ας υπήρχε βρεφικό τμήμα.....τώρα αν έκαναν εξαίρεση δεν ξέρω...

 

Με το καλό το μωρό σου !!!:D

3W24p3.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...