Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αίμα στις κενώσεις μας και.....άλλα......

Recommended Posts

Σκεφτείτε ότι η μαμά μου με θήλασε 1μιση χρόνο...με εκνευρίζει το ότι από την ώρα που γεννηθηκε όμως το παιδί η αγάπη όλων μετατοπίστηκε σε αυτό και εγώ αντιμετωπίζομαι σαν να κάνω πειράματα.

Για πρώτη φορά είμαι έτοιμη να λυγίσω...Δεν έχω συμπαράσταση, ο γιατρός λέει δεν αξιολογώ κενώσεις, ο άντρας μου στον κόσμο του, ο μικρός στάσιμος στο βάρος του, εγώ τρώγομαι με τα ρούχα μου..

Q739p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 230
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δες το λινκ, που σου εβαλαν τα κοριτσια παραπάνω. Αν νιωθεις ασχημα με τον θηλασμο, τοτε σκεψου την λυση του αποθηλασμου, με το ζορι δεν ειαι καλο να θηλαζεις. Αλλα προς θεου, αν εσυ θελεις να συνεχισεις (δε λεω για το μωρο σου, γιατι ειμαι σιγουρη πως αυτο θέλει) τοτε να μην ακους καμια θεια, μαμα, γιαγια κ δε ξερω ποια αλλη καλοθελητρια που τα ξερει όλα! Καλυτερα τα ξερει η φυση κ το ενστικτό σου.

Ειδικα στο θεμα των αλλεργιων, ο θηλασμος ειναι η καλυτερη λυση που εχεις. Σιγουρα θα σε ταλαιπωρησει εσενα περισσοτερο στην παρουσα φαση, μιας κ θα χρειαστει να κανεις διαιτα, αλλα θα βοηθησει κ το μωρο να ξεπεραει τις αλλεργιες πιο γρηγορα μιας κ θα βοηθησει το πεπτικό του να ωριμασει πιο γρηγορα. Αλλωστε δεν ειναι παραλογο απο την ιδια την φυση, να δινεις στο παιδι κατι στο οποιο εχει αλλεργια? Διαβασε και στη σελ 47 αυτα που εγραψε η tasuki.

Και μην τρελλενεσαι με την διαιτα, στην αρχη φαινεται βουνο. Εγω την εκανα για σχεδον ενα χρονο, μεχρι που ξεπεραστηκε τελειως η αλλεργια της κορης μου και πιστεψε με δεν ζοριστηκα πολυ. Το πιο πιθανο ειναι οτι θα την ξαναρχισω προληπτικα σε 1-2 μηνες που θα γεννηθει το δευτερο μωρακι μου. Βλεπω ηδη σε μενα, οτι κανω εμετο αν πιω γαλα τωρα που ειμαι εγγυος, οποτε φανταζομαι οτι ο μικρος θα παρουσιασει επισης αλλεργια. Και τωρα αποφευγω τα γαλακτοκομικα, αλλα οχι πολυ αυστηρα.

Παντως δεν νομιζω να σου δειξει κατι η καλλιεργεια. Ασε να περασει λιγος καιρος με κομμενα ΟΛΑ τα γαλακτοκομικα κ την σογια κ αν δεν δεις αποτελεσματα αρχισε να κοβεις κ αλλες υποπτες τροφες. Αν δεν εισαι σιγουρη οτι ειναι αλλεργια δες εναν παιδογαστρεντερολογο, ειναι οι πιο εμπειροι σε αυτα τα θεματα. Θα δει αυτος αν φταιει η ραγαδα ή οχι. Δυστυχως οι παιδιατροι δεν το πολυκατέχουν.

Ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην στεναχωριεσαι. Καταλαβαινω οτι ειναι πολυ δυσκολο, και μενα αυτη η ιστορια με εκανε να χασω χρονια απο την ζωη μου απο το αγχος, αλλα πια ειμαι πολυ πιο ηρεμη.

GwASp3.png

Ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση! Δε μπορώ να φανταστώ πως θα είναι η καθημερινότητα μου, η σχέση μου με το μικρό αν διακόψουμε...Δίαιτα κάνω, αυστηρότατη εδώ κ μία βδομάδα. Τι αλλεργία είχε η μικρή σου;;και πως κατάλαβες ότι την ξεπέρασε;;;και το κυριότερο, δεν μπορώ να καταλάβω τι τον πειράζει...τη μια αντιδρά έτσι την άλλη αλλιώς...κ σημειώνω τι τρώω..τελοσπάντων...

και κάτι άλλο, στον πανικό μου έστειλα την πάνα για καλλιέργεια κοπράνων χωρίς να ξέρω ακριβώς τι δείχνει η εξέταση αυτή.. :oops: τέλος έχετε να μου συστήσετε καλό παιδογαστρεντερολόγο;;;

Q739p2.png

Χριστίνα, με μια εβδομάδα αποχή δεν θα δεις αποτελέσματα. Πρέπει να περιμένεις 4 εβδομάδες με πλήρη αποχή κι ύστερα να αξιολογήσεις την κατάσταση. Εγώ νόμιζα οτι δεν καταναλώνεις καιρό γαλακτοκομικά. Η Αφροδίτη είναι ειδική σε αυτό το θέμα. Κάνε αυτά που σου έγραψε.

Για το βάρος μην αγχώνεσαι. Το μωρό σου έχει πάρει αρκετό τους προηγούμενους μήνες και τώρα μπορεί να είναι στάσιμο και να είναι φυσιολογικο αυτό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να σας πω ...Αφροδιτάκι πρωτα δεν πρεπει να αποκλεισει την ραγάδα ? Αν εχει ραγαδα οτι και να κανει αιμα θα βλεπει .

Εμεις ειδαμε αιμα καποιες φορες λογω τελικα υπερπαραγωγής και οχι αλλεργιας ...Θελω να πω ειναι και αλλοι λογοι που μπορει να εμφανιζεται αιματάκι .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Αν έτρωγες τόσο καιρό τροφές με κρυμμένα γαλακτοκομικά, είναι σαν να μην έκανες αποχή. Τότε θα περιμένεις άλλες 3 εβδομάδες (με πλήρη αποχή) κι ύστερα να δεις ξανά το θέμα.

Αυτό που ρωτάει η Λαμπρινή έχει δίκιο. Την έχεις αποκλείσει τη ραγάδα;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση! Δε μπορώ να φανταστώ πως θα είναι η καθημερινότητα μου, η σχέση μου με το μικρό αν διακόψουμε...Δίαιτα κάνω, αυστηρότατη εδώ κ μία βδομάδα. Τι αλλεργία είχε η μικρή σου;;και πως κατάλαβες ότι την ξεπέρασε;;;και το κυριότερο, δεν μπορώ να καταλάβω τι τον πειράζει...τη μια αντιδρά έτσι την άλλη αλλιώς...κ σημειώνω τι τρώω..τελοσπάντων...

και κάτι άλλο, στον πανικό μου έστειλα την πάνα για καλλιέργεια κοπράνων χωρίς να ξέρω ακριβώς τι δείχνει η εξέταση αυτή.. :oops: τέλος έχετε να μου συστήσετε καλό παιδογαστρεντερολόγο;;;

Παιδογαστρεντερολογο στην Αθηνα εχω, θα σου στελω πμ.

Απο 3,5 μηνων ειχε αιμα η μικρη μου κ εκτος απο τα γαλακτοκομικα που την πειραζαν σιγουρα την πειραζαν κ αλλα που δεν καταφερα ποτε να τα βρω. Κοντα στο χρονο, αρχιοσε να βελτιωνεται η κατασταση (ισως κ με την βοηθηεια της ομοιπαθητικης) ωσπου τωρα πινει κ τρωει τα παντα χωρις να εχει οποοδηποτε προβλημα. Βεβαια τωρα ειναι 21 μηνων πια! Μια αλλη κοπελα στο αλλο τοπικ, ειδε οτι ειχε προβλημα με το ταχινι-σουσαμι. Τι να πεις, δεν ειναι ευκολο να βρεις τι φταει.

Η καλλιεργιεα για "κοινα μικροβια " θα βγει αρνητικη γιατι αν ειχε θα ειχε κ αλλα συμπτωματα. Τωρα αν εχει καποια απο τα "σπανια" μπορει, αν κ δεν νομιζω, παλι θα ειχε συμπτωματα.

Σε αυτη την εβδομαδα αυστηρης αποχης, δεν ειδες καθολου βελτιωση? Βεβαια χρειαζονατι 4 εβδομαδες, αλλα συνθηθως μια μικρη βελτιωση φαινεται.

Ο παιδογαστρεντερολογος θα σου δωσει μια σειρα εξετασεων να κανετε κ απο εκει θα καταλαβεται αν προκειται για αλλεργια η οχι.

Καλυτερα δες κατευθειαν παιδογαστρεντερολογο, θα αποκλεισετε τουλαχιστον αλλες αιτιες κ δεν θα μπορουν να σου λενε κ κουβεβτες οι υπολοιποι!

Ενα εχω να σου πω, μην αγχωνεσαι, δεν καταφερνεις τιποτα ετσι, κ επιτρεπεις κ στους αλλους να σου λενε κουβεντες με συνεπεια να σε επηρρεαζουν. Ολα θα ξεπεραστουν, λιγο υπομονη κ κουραγιο θέλει.

GwASp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Περιμένω το πμ.

Βελτίωση δεν είδα, μη σου πω ότι ενώ έβλεπα μια στο τόσο αίμα, τώρα βλέπω κάθε μέρα...

Έχω ήδη κλείσει ραντεβού με ομοιοπαθητικό, έδωσε στο παιδί χαπάκια;;;

Q739p2.png

Γειά σας κ από εμένα....

Το ξέρω σας έχω πρήξει. μία με την καντιντίαση (που ξεπερνάω με τη βοήθεια της Πίπι, της αγλαϊας κ της ειρήνης) κ τώρα με τα κακά της μπέμπας...

τον τελευταίο μήνα έχει κάποιες φορές περίεργες κενώσεις.

Κάποιες φορες είναι κανονικές μουσταρδί αλλά συχνά είναι κάπως καφετι , άλλες λίγο πράσινες και άλλες φορές έχουν μέσα ΄βλένες με΄αιματάκι ροζ ή κόκκινο....Μεγάλη ποικιλία όπως βλέπετε

Το είπα στην παιδίατρο και μου είπε να το παρακολουθήσουμε λίγο κ μετά να δούμε τη λύση του να κόψω τα γαλακτοκομικα.

Γενικά το μωρό είναι ευδιάθετο και δεν δείχνει να έχει πρόβλημα.

Σας γράφω τις ζυγίσεις του:

Βάρος γέννησης(14/1/2009):2780,Βάρος εξόδου 17/1: 2720

22/1: 2770

2/2: 3110

Μην κάνεις πειράματα από μόνη σου και βλέπεις το παιδί να έχει αίμα στα κακά.Πήγαινε κατευθείαν σε παιδογαστρεντερολόγο.Είναι σίγουρα αλλεργικό πιθανότατα σε περισσοτερες ουσίες από μόνο στα γαλακτοκομικά.

6/2: 3350

8/2: 3440

13/2:3750

15/2:3770

19/3:4820

Το μωρό σιτίζεται με αποκλειστικό θηλασμό 9εκτός από 3 μπουκαλάκια των 60μλ που ήπιε στο μαιευτήριο επειδή θεώρησαν ότι το πρωτόγαλα μου είχε περίεργο χρώμα και μέχρι να βγέι η καλλιέργεια εδωσα ξενο )

Άσχετο αλλά λύστε μου μία απορία πάνω σε αυτό σας παρακαλώ:

το μωρό μου έχασε πολύ σημαντική προστασία αφού δεν ήπιε το πύαρ για κάποια γέυματα? και υπάρχει περίπτωση αυτό το λίγο ξένο που ήπιε να το ευαισθητοποίησε κ να μου βγάζει αλλεργία στο αγελαδινό??

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Ένας χειρούργος που το είδε είπε ότι έχει μεγάλο ερεθισμό, έχει ραγάδες και μ π ο ρ ε ί να είναι από εκει το αίμα. Ποιος θα μου πει σίγουρα;;;

Στην επόμενη κενωση που θα δεις αιματακι, παρε μια μπατονετα κ βαλτην στην ακρη στον πωπο του μωρου. Αν ματωσει σημαιενι ουι ειναι η ραγαδα.

Αφλλα αφου σας εδωσε κρεμα για την ραγαδα, ετσι δεν ειναι? Αν υπαρχει ραγαδα εξωτερικα, μπορει να ωφειλεται εκει το αιμα, αλλα με την αλοιφουλα θα κλεισει κ θα τελειωσει η υποθεση. Απο την αλλη, αν εχει ραγαδα εξωτερικα, δεν αποκλειεται να ειναι ερεθισμενο το εντερακι κ πιο μεσα. Δεν ειναι σφιχτα τα κακα για να κανει ραγαδα, ε? Η παιδογαστρεντερολογος θα σας πει αν ωφειλεται εκει η οχι, γιατι θα μπορεσει να δει κ πιο μεσα το εντερακι. Μην πανικοβληθεις, εμεις ειχαμε κανει μια χαμηλη ορθοσκοπηση (ειναι σαν να της βαζουν υπόθετο) κ πηραν δειγμα για βιοψια. Απο εκει ειδαν ανεβασμενα ηοσινοφιλα κ καταλαβαν οτι προκειται για αλλεργια. Βεβαια ειχαμε ηδη κανει τις εξετασεις αιματος πρωτα. Θα κρινει η γιατρος αν χρειαζεται ή οχι.

Οσο για την υπερπαραγωγη, ειπες οτι δεν ειναι πρασινα τα κακα της, ή κανω λαθος? Ειναι σαν να ειναι σπουναδα? Ειπες οτι εχει ροζ βλεννες ετσι δεν ειναι (σορι αλλα μπορει κ να μπερδευομαι με αλλη κοπελα:oops: ) Κανε μια δοκιμη, αυτα που σου ειπε η Λαμπρινη, με το να θηλαζει απο το ενα στηθος καθε φορα, ισως να ειναι κ αυτο.

Η ομοιοπαθητικος, αρχικα εδωσε σε μενα χαπι αλλα δεν βοηθησε καθολου. Μετα εδωσε στο παιδι κ αρχισαμε να βλεπουμε αποστελεσματα άμεσα. Το θεμα με την ομοιοπαθητικη ειναι να σου πετυχει την θεραπεια. Αν την πετυχει εισαι αρχηγος. Αλλιως δοκιμάζεις!

GwASp3.png

Κανε κ μια δοκιμη να μην τρως μοσχαρι για καποιες μερες. Αν το παιδι εχει αλλεργια σε καποια πρωτεινη του γαλακτος που υπαρχει κ στο μοσχαρι, τοτε πρεπει να το καψεις κ αυτο.

Μια παιδογαστρεντερολογος που ειχα μιλησεις αρχικα (οχι αυτη που σου εστειλα) μου ειχε πει να κοψω και το μοσχαρι!

GwASp3.png

Κανε κ μια δοκιμη να μην τρως μοσχαρι για καποιες μερες. Αν το παιδι εχει αλλεργια σε καποια πρωτεινη του γαλακτος που υπαρχει κ στο μοσχαρι, τοτε πρεπει να το καψεις κ αυτο.

Μια παιδογαστρεντερολογος που ειχα μιλησεις αρχικα (οχι αυτη που σου εστειλα) μου ειχε πει να κοψω και το μοσχαρι!

Εάν είναι αλλεργικό στη πρωτείνη αγελαδινού γάλακτος θα πρέπει οπωσδηποτε να κόψεις και το μοσχάρι! Αλλά μην περιμένεις πήγαινε γρήγορα σε παιδογαστρεντερολόγο γιατί το παιδί μπορεί να είναι αλλεργικό σε πολλές ουσίες και να χρειαστεί αυστηρή δίαιτα εκ μέρους σου εάν συνεχίσεις να θηλάζεις. Αλλιώς αυστηρώς υποαλλεργικό σκεύασμα τύπου Neocate.Μην καθυστερείς κρινοντας από το δικό μου μωρό τα συμπτώματα μόνο χειροτερεύουν.

Διαφημίσεις

Εάν είναι αλλεργικό στη πρωτείνη αγελαδινού γάλακτος θα πρέπει οπωσδηποτε να κόψεις και το μοσχάρι! Αλλά μην περιμένεις πήγαινε γρήγορα σε παιδογαστρεντερολόγο γιατί το παιδί μπορεί να είναι αλλεργικό σε πολλές ουσίες και να χρειαστεί αυστηρή δίαιτα εκ μέρους σου εάν συνεχίσεις να θηλάζεις. Αλλιώς αυστηρώς υποαλλεργικό σκεύασμα τύπου Neocate.Μην καθυστερείς κρινοντας από το δικό μου μωρό τα συμπτώματα μόνο χειροτερεύουν.

ΒΑσικα, εξαρταται σε ποια πρωτεινη του γαλακτος ειναι αλλεργικο. Για να εισαι ομως σιγουρη δοκιμασε να μην τρως μοσχαρι.

Εβελυνα, τι εγινε με εκεινη την μαγιερ που ειχατε κανει? Οι καφε τριχουλες ειναι αιμα? Σας ειδε παιδογαστρεντρερολογος? Οσο πιο σκουρο ειναι το αιμα σημαινει οτι ερχεται απο πιο βαθια. Εχετε σιγουρευτει οτι προκειται για αλλεργια? Αιματολογικες εξετασεςι κανατε (δεν εννοω τα ραστ)

GwASp3.png

Γειά σας έμπειρες μανούλες!!

Εβελύνα επειδή βγήκε κάπως περίεργη η απάντησή σου δεν κατάλαβα ..

Μου πρότεινες νομίζω να μην κάνω πειράματα κ να δω παιδογαστρεντερολόγο???

Μπορείτε να μου στείλετε κάποια στοιχεία για αυτόν με πμ??

Ο παιδογαστρεντερολόγος κάνει κ τεστ αλλεργίας με αξιόπιστα αποτελέσματα??

Η δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά μου φαίνεται βουνο...

Δεν ξέρω τι να φάω...

D9kvp2.png?3X2batCM

Γειά σας έμπειρες μανούλες!!

Εβελύνα επειδή βγήκε κάπως περίεργη η απάντησή σου δεν κατάλαβα ..

Μου πρότεινες νομίζω να μην κάνω πειράματα κ να δω παιδογαστρεντερολόγο???

Μπορείτε να μου στείλετε κάποια στοιχεία για αυτόν με πμ??

Ο παιδογαστρεντερολόγος κάνει κ τεστ αλλεργίας με αξιόπιστα αποτελέσματα??

Η δίαιτα χωρίς γαλακτοκομικά μου φαίνεται βουνο...

Δεν ξέρω τι να φάω...

σου εστειλα πμ. Η γαστρεντερολογος δεν κανει αλλεργικα τεστ, θα πρεπει να δειτε αλλεργιολογο για να τα κανετε. ΑΠλα ειναι πολυ πιθανο σε αυτες τις ηλικιες να μην δειξουν τιποτα ενω υπαρχει αλλεργια. Εξαρταται απο το τι τυπος αλλεργιας ειναι. Η γαστρ. θα σας πει να κανετε καποιες αιματολογικες για να ελεγξει μην τυχον ειναι κατι αλλο, κ απο τις τιμες θα δει αν υπαρχει προδιαθεση για αλλεργια. Απο τα αποτελεσματα θα κρινει την συνεχεια.

Μην σου φαινεται βουνο η διαιτα, φαντασου να νηστευες (ειναι κ σαρακοστη) ή να ήσουν vegan. Υπαρχουν απειρα που μπορεις να φας κ να μην εχουν γαλακτοκομικα. Αλλωστε υπαρχουν κ θεωριες που λενε οτι δεν τα χρειαζομαστε στην διατροφή μας! Ασε που πιο υγιεινη θα ειναι η διατροφη σου χωρις αυτα, μιας κ θα κοψεις τα περισσότερα τυποποιημενα.

GwASp3.png

ειμαι λιχουδαααααααααααααααα!!!

Ποτέ δεν έχω νηστέψει σαρακοστη :oops::oops::oops::oops:

Που μπορώ να βρώ οδηγείες για διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά??

αναρωτιέμαι πως θα παίρνω το ασβέστιο αφού ούτε ξηρούς καρπούς τρώω επειδη όταν είχα καταναλώσει είδα πάλι αίμα...

D9kvp2.png?3X2batCM

Εβελυνα, τι εγινε με εκεινη την μαγιερ που ειχατε κανει? Οι καφε τριχουλες ειναι αιμα? Σας ειδε παιδογαστρεντρερολογος? Οσο πιο σκουρο ειναι το αιμα σημαινει οτι ερχεται απο πιο βαθια. Εχετε σιγουρευτει οτι προκειται για αλλεργια? Αιματολογικες εξετασεςι κανατε (δεν εννοω τα ραστ)

Οι καφές τριχούλες ήταν βλεννογόνος του ερεθισμένου εντέρου και όχι αίμα.Ναι μας παρακολουθεί παιδογαστρεντερολόγος ο Ξυνιάς. Εκπληκτικός άνθρωπος και πολύ εξυπητετικός.το παιδί έχει διαγνωσθεί με πολλαπλή αλλεργία σε τρόφιμα.Κάναμε ραστ τα οποία θα βγούν σε περίπου 1 μήνα (εάν το μωρό αντιδρά με αντισώματα τα οποία ανιχνεύονται με τα ράστ) .Πάντως περιμένουμε.Αύριο θα πάρω τα αποτελέσματα για τα ηωσινόφιλα.Είμαι σε πολύ αυστηρή δίαιτα και το παιδί ηρέμησε.

ειμαι λιχουδαααααααααααααααα!!!

Ποτέ δεν έχω νηστέψει σαρακοστη :oops::oops::oops::oops:

Που μπορώ να βρώ οδηγείες για διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά??

αναρωτιέμαι πως θα παίρνω το ασβέστιο αφού ούτε ξηρούς καρπούς τρώω επειδη όταν είχα καταναλώσει είδα πάλι αίμα...

Τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά έχουν αρκετό ασβέστιο, το ίδιο και τα κρέατα. Γενικά όμως για το ασβέστιο δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί δεν έχεις καθόλου αυξημένες ανάγκες.

Αν το μωρό έχει αλλεργία μόνο στο γάλα της αγελάδος - που είναι και η συνηθέστερη - τότε μπορείς να καταναλώνεις γαλακτοκομικά από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.

Σε ελαφριά αλλεργία στο αγελαδινό γάλα μπορεί η μητέρα να καταναλώνει μέχρι 2 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, συνήθως στην ελαφριά αλλεργία δεν παρουσιάζεται αίμα, μόνο αέρια και ανησυχιά.

Η πλήρης αποχή είναι για τα μωρά που παρουσιάζουν και αίμα στα κακά.

Σπάνια πρέπει να κοπεί και το μοσχαρίσιο κρέας.

Οι επιλογές που έχεις είναι πολλές!

Και εμεις ειδαμε αιμα στα κακακια και η παιδιατρος ειπε πως σχετιζετε με το εκζηματακι στα μαγουλα. Μας ειπε οτι συχνα εμφανιζουν αιμα στα κακα αν εχουν αλλεργεια.

Εμας το αιμα δεν εμφανιζετε καθημερινα. Ειναι λεπτο σαν τριχα και το χρωμα του ειναι ζωηρο κοκκινο. σε σχεση μετην ποσοστητα απο τα κακα η το αιμα δεν ειναι καν εμφανες αλλα ανεκαθεν ειχα το χουι να παρατητω τα μπεμπιλινα.

Απο δευτερα θα παμε στον παιδοδερματολογο να μας δει και να κανουμε εξεταση να δουμε τι της προκαλει αλλεργεια. :(:(:(:(

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι το γεγονος οτι δεν εχω αλλαξει τιποτα στη διατροφη μου και η αλλεργεια εμφανιστηκε στα ξαφνικα. Αναρωτιεμε αν δεν επινε το γαλατακι της μαμας τη αλλα προβληματα θα ειχα να αντομετοπισω. :!::!:

Εχω καταληξει οτι ισως ειναι τα μαλινα και τα χνουδωτα αλλα και φασεις που φουντωνει χωρις να υπαρουν αυτα.

Και εμεις ειδαμε αιμα στα κακακια και η παιδιατρος ειπε πως σχετιζετε με το εκζηματακι στα μαγουλα. Μας ειπε οτι συχνα εμφανιζουν αιμα στα κακα αν εχουν αλλεργεια.

Εμας το αιμα δεν εμφανιζετε καθημερινα. Ειναι λεπτο σαν τριχα και το χρωμα του ειναι ζωηρο κοκκινο. σε σχεση μετην ποσοστητα απο τα κακα η το αιμα δεν ειναι καν εμφανες αλλα ανεκαθεν ειχα το χουι να παρατητω τα μπεμπιλινα.

Απο δευτερα θα παμε στον παιδοδερματολογο να μας δει και να κανουμε εξεταση να δουμε τι της προκαλει αλλεργεια. :(:(:(:(

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι το γεγονος οτι δεν εχω αλλαξει τιποτα στη διατροφη μου και η αλλεργεια εμφανιστηκε στα ξαφνικα. Αναρωτιεμε αν δεν επινε το γαλατακι της μαμας τη αλλα προβληματα θα ειχα να αντομετοπισω. :!::!:

Εχω καταληξει οτι ισως ειναι τα μαλινα και τα χνουδωτα αλλα και φασεις που φουντωνει χωρις να υπαρουν αυτα.

Delin νομίζω ότι δεν σχετίζεται απαραίτητα το έκζεμα στα μάγουλα με το αίμα στα κακά. Κι ο δικός μου είχε 2-3 φορές λίγο αιματάκι στα κακά, όπως λες κι εσύ ελάχιστα εμφανές (μπορεί και να μην το πρόσεχε κανείς), το οποίο εμφάνισε όσες φορές είχα φάει αμύγδαλα. Για την κοκκινίλα στα μάγουλα προσπάθησα να τη συνδέσω με κάποιο φαγητό, απορριπαντικό ή με τα ρούχα αλλά δεν κατέληξα πουθενά. Ο γιατρός μας είπε ότι είναι ατοπική δερματίτιδα και θα φουντώνει και θα φεύγει. Προτίμησε να μη μου δώσει κορτιζονούχα αλοιφή. Εγώ το μόνο που κάνω είναι ενυδάτωση και καθαρός αέρας. Και σε μας εμφανίστηκε γύρω στον 4ο μήνα.

vChmp3.png IkwYp3.png

Εάν είναι αλλεργικό στη πρωτείνη αγελαδινού γάλακτος θα πρέπει οπωσδηποτε να κόψεις και το μοσχάρι!

To είδος και η ένταση της εμφάνισης της αλλεργίας καθορίζουν κάτι τέτοιο.

Σπάνια η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σημαίνει αλλεργία και το κρέας.

Θα σας παρακαλούσα θερμά αν δεν είστε εντελώς σίγουροι για την πληροφορία να μην αναστατώνετε τις μητέρες που τα μωρά τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Αλλά μην περιμένεις πήγαινε γρήγορα σε παιδογαστρεντερολόγο γιατί το παιδί μπορεί να είναι αλλεργικό σε πολλές ουσίες και να χρειαστεί αυστηρή δίαιτα εκ μέρους σου εάν συνεχίσεις να θηλάζεις. Αλλιώς αυστηρώς υποαλλεργικό σκεύασμα τύπου Neocate.

Ακόμη και αν ένα παιδί είναι αλλεργικό σε πολλές ουσίες, χωρίς το μητρικό γάλα είναι πάντα χειρότερα.

Γνωρίζω καλά ότι τέτοιες ανακρίβειες λέγονται συχνά από γιατρούς για να προωθήσουν τα γάλατα και δεν ευθύνεστε άμεσα για την παραπληροφορηση αλλά σας παρακαλώ πολύ να μην βάζετε εδώ μέσα ό,τι ακούτε από τους γιατρούς. Σε ότι σχετίζεται με το θηλασμό το 95% είναι λάθος. Είναι πολύ λυπηρό αλλά συμβαίνει.

Είναι τόσο τραγικά τα λάθη που κάνουν συνεχώς οι γιατροί που η παιδογαστρεντερολόγος Ρωμα Γαννίκου έκανε ολόκληρη μελέτη με τίτλο:

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Λάθη και υπερβολές

(η ΓΟΠ συνοδεύεται συχνά από αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, οπότε το άρθρο είναι σχετικό)

και αναφέρεται στις άπειρες λάθος οδηγίες που δίνουν οι παιδίατροι

http://www.iatrikionline.gr/Deltio_53c_2006/6.pdf

Δεν υπάρχει κανένα υποαλλεργικό σκεύασμα με το οποίο το μωρό να τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με το θηλασμό. Αντίθετα, με κάθε υποαλλεργικό σκεύασμα το μωρό είναι πάντα χειρότερα σε σχέση με το θηλασμό.

Delin νομίζω ότι δεν σχετίζεται απαραίτητα το έκζεμα στα μάγουλα με το αίμα στα κακά.

Σχεδόν πάντα σχετίζεται...

Ο γιατρός μας είπε ότι είναι ατοπική δερματίτιδα και θα φουντώνει και θα φεύγει.

Η ατοπική δερματίτιδα είναι κλασικό σύμπτωμα της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα και το αίμα στις κενώσεις επίσης.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...