Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι θα κάνατε........?

Recommended Posts

....ΑΝ.....

Ο άντρας/γυναίκα σας, πριν σας παντρευτεί είχε πάρει ένα ανοιχτό δάνειο στο όνομα του/της για λογαριασμό των γονιών του/της, της τάξεως των 15.000 και ξαφνικά οι γονείς του/της, ενώ είσαστε παντρεμένοι με ένα σωρό έξοδα και την ζωή σας καθώς και παιδί, του/της έλεγαν ότι ....

"Λυπόμαστε αλλά δε μπορούμε να το πληρώσουμε, είναι στο όνομα σου, πλήρωσε το για να μη σε κυνηγάει η τράπεζα"

Και το ποσό αυτό, είχαν φροντίσει να το φτάσουν από τις 15.000 σε 25.000?

Τι θα κάνατε?

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πρώτα αυτό :shock::shock::shock::shock:

Μετά θα έχανα σιγά σιγά το χρώμα μου και όσο πιό πολύ εμπέδωνα το γεγονός θα ερχότανε και το εγκεφαλικό.

Αν ήμουνα τυχερός άνθρωπος και τελικά τη γλίτωνα....

Δε θα μπορουσα να κάνω τπτ γιατί έχουνε δίκιο.Το γιό τους θα κυνηγάει η τράπεζα :(

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

βασικά αναρωτιέμαι... τι είδους σχέση μπορώ να έχω πλέον μαζί τους :oops:

Αυτό έιναι το δύσκολο κομμάτι :roll: .Ο γιός τους τι σχέση θέλει να έχει μαζί τους?Όντως υπάρχει πρόβλημα απο πλευράς τους ή έιναι καψόνι ?

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Πρώτα αυτό :shock::shock::shock::shock:

Μετά θα έχανα σιγά σιγά το χρώμα μου και όσο πιό πολύ εμπέδωνα το γεγονός θα ερχότανε και το εγκεφαλικό.

:lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

ο γιος τους είναι πολύ θυμωμένος/πικραμένος και δεν μπορεί να χωνέψει "πως του το έκαναν αυτό οι γονείς του"

οι σχέσεις τους βέβαια δεν έχουν χαλάσει... είναι οκ... μιλάνε μεταξύ τους κι όλα καλά

απλά εγώ αισθάνομαι πολύ άσχημα.... πολύ θυμό :cry:

φταίει το τραγικά μεγάλο background... που όποτε με χρειάστηκαν τους στάθηκα σαν κόρη... κι όποτε τους χρειάστηκα μου στάθηκαν σαν ξένοι

κι ακόμα και τώρα... φυσικά και θα σταθώ στον άντρα μου και θα τα καταφέρουμε όπως τόσες και τόσες άλλες φορές...

όμως η ίδια γυναίκα που φρόντιζε να με μειώνει συνεχώς για τα κιλά που έχω πάρει... είναι η ίδια γυναίκα που δεν είχε καμία αξιοπρέπεια να νοικιάζει εξοχικά και δεν ξέρω και γω τι άλλο με τα λεφτά του δανείου του γιου της

εγώ η "χοντρή" νύφη της, θα την ξελασπώσω πάλι - ναι πάλι

με τον άντρα μου είμαι μια χαρά... καλύτερα από ποτέ

εκτιμάει αφάνταστα τη στάση μου αλλά η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα μικρό τηλέφωνο απ την άλλη μεριά που θα έλεγε

"σε ευχαριστούμε παιδί μας που στέκεσαι δίπλα στο παιδί μας σε αυτές τις δυσκολίες που μας προέκυψαν"

ζητάω άραγε πολλά? :(

αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα μικρό τηλέφωνο απ την άλλη μεριά που θα έλεγε

"σε ευχαριστούμε παιδί μας που στέκεσαι δίπλα στο παιδί μας σε αυτές τις δυσκολίες που μας προέκυψαν"

να μη ζητάς τίποτα...εδώ εκμεταλλεύτηκαν το ίδιο τους το παιδί εν αγνοία του, να μην πω εξαπάτησαν...απίστευτο τι άνθρωποι υπάρχουν..... :( κουράγιο σας εύχομαι :?

τι να πω...μετά φταίνε οι κακές οι νύφες...

Χαρά στο κουράγιο σου και την υπομονή σου, αλλά και τι μεγάλη αγάπη που θα πρέπει να έχεις στον άνδρα σου για να μπορείς να συγχωρείς και τα δικά του ατοπήματα αλλά και των γονιών του. Είμαι σίγουρη ότι θα μεγαλώσετε ένα πολύ αξιόλογο παιδί.

Έχω πάθει σοκ!!!!

Νομίζω ότι η στάση σου είναι άψογη!

Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από ανθρώπους που δεν σκέφτηκαν το ίδιο τους το παιδί και το "κρέμασαν" κατ'αυτόν τον τρόπο.

Σιγά μην έχουν την λεπτότητα να σε ευχαριστήσουν κιόλας...

Για μένα σημασία θα είχε η στάση του άντρα μου απέναντί τους σε μια τέτοια περίπτωση.

...αλλά η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα μικρό τηλέφωνο απ την άλλη μεριά που θα έλεγε

Εμ,λίγα ζητάς?

Είναι σαν να ζητάς σε ακρωτηριασμένο στα κάτω άκρα να τρέξει.

Αν ήτανε να σου πούνε αυτό,δε θα έφτανε το δάνειο στα ύψη για εξοχικά.Αν έλεγες είχανε πρόβλημα υγείας και αναγκαστικά έφτασε η κατάσταση εκεί ή κάτι άλλο σοβαρό θα έλεγα οκ τι να κάνανε οι άνθρωποι?

Όσο για τον άντρα σου έχεις απέναντί του τη λογική στάση απέναντι στον άνθρωπο που αγαπάς.Τι μπορεί να κάνει εκείνος για τη δική τους συμπεριφορά?Μήπως ήξερα τι θα πάθει?

Διαφημίσεις

έχετε απόλυτο δίκιο

εξακολουθώ και σκέφτομαι με τη δική μου λογική τη στιγμή που θα έπρεπε να σκέφτομαι με τη δική τους (ανύπαρκτη) λογική

όχι ευχαριστώ δεν πρόκειται να ακούσω... μην ακούσω κι όλας ότι ήταν υποχρέωση μας :?

η αλήθεια είναι ότι είχα δύο εντελώς διαφορετικούς γονείς που φορούσαν 2 χρόνια ίδιο βρακί για να έχουμε εμείς τα παιδιά τους σήμερα μια Χ περιουσία (ένα σπίτι δλδ όχι και τίποτα το τραγικό)

και όλο αυτό το σκηνικό μου φάνηκε απίστευτο... και δεν μπορώ να το μοιραστώ και με την οικογένεια μου γιατί δε θέλω να δημιουργήσω εχθρότητες (δικαιολογημένες)

είναι αυτό όμως που έγραψα και πιο πίσω... με έχει πληγώσει η γενικότερη στάση τους (ξάπλα στο κρεβάτι 1,5 μήνα πριν γεννήσω και μια φορά δεν ήρθαν να με δουν... ή να ρωτήσουν ΤΙ ΤΡΩΜΕ αυτό το διάστημα να μας φτιάξουν ένα πιάτο φαΐ)

οκ.. νομίζω τα λέω και απλά βγαίνουν από μέσα μου

:oops:

Τί θα έκανα;;;;Δύσκολη ερώτηση!!!! :roll: Μάλλον μόλις το μάθαινα, θα ήμουν με υπογλώσσια και τάβλα στο κρεβάτι, οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω και πολλά!!!!

:shock::shock::shock: Εύχομαι να τα καταφέρετε και να το σηκώσετε όσο πιο ανώδυνα για τα οικονομικά και το ψυχολογικό σας, αυτό το φορτίο.

Και η μεγαλύτερη ευχή μου, είναι να υπάρχει ένα όφελος από αυτή την άσχημη ιστορία. Να δεθείτε ακόμη περισσότερο με τον άντρα σου και να νοιώσει ακόμη περισσότερο πόσο τυχερός είναι που έχει έναν άνθρωπο σαν κι εσένα κοντά του! Γιατί αν δεν είχε εσένα, μετά από κάτι τέτοιο, μαλλον θα είχε φουντάρει!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Τι να πω ρε κοριτσακι μου! Μηπως βρισκουν και τα κανουν; Μηπως σας βρηκαν καλους και σας πατανε; Να πω οτι βρεθηκαν σε δυσκολη θεση και ζητησαν βοηθεια; Πασο. Αλλα εδω προκειται για αλητεια (σορυ κιολας). Δεν ξερω, πραγματικα, εγω θα αντιδρουσα μαλλον με εκρηξη πολλων μεγατονων. Με συγχωρεις, δεν το κανω για να σε τσιγκλισω αλλα τα εχασα μολις το διαβασα.

Δεν μπορώ να καταλάβω για ποια αγάπη μιλάμε? Πως ένας γονιός εκμεταλλεύεται το παιδί του?

Αχ βρε Μαμά του Ωρίων δεν μένω έκπληκτη απλά σκέφτομαι ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοια αντίγραφα της πεθεράς μου! Εχω παρόμοιο περιστατικό με τον κουνιάδο μου, που αγόρασε δώρο της γυναίκας του για τη γέννα με τη πιστωτική του άντρα μου και δεν το πληρώνει τώρα....Ευτηχώς μιλάμε για 800 ευρώ και όχι για 25.000!

Ζητάς πάρα πολά μαμά του Ωρίων! Είναι μεγάλη θυσία και τραγικά δύσκολο ένας αχάριστος ανθρωπος να πει ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

δυστηχως η αληθεια ειναι πως δεν μπορεις να κανεις και πολλα οσον αφορα στο δανειο..(αν και θα σου προτεινα να το ψαξετε λιγακι..δεν πας απο 15000 σε 25000 δανειο χωρις να το γνωριζει ο οφειλετης..εκτος αν το επιπλεον ποσο ειναι απληρωτες δοσεις..οποτε παω πασο..αν και παλι..ο κυριος οφειλετης θα ειχε φαει κυνηγι απο την τραπεζα..οχι να το μαθει απο σποντα)

οσον αφορα στους γονεις του..δεν ξερω πως θα ειχα αντιδρασει..ενα ειναι σιγουρο..πως απο κει και περα δεν θα ειχα καμια επαφη..εγω..ο συζηγος ας εκανε οτι ηθελε..εγω ομως αν με γονατιζαν τοσο πολυ οικονομικα και με τετοιο θρασσος, απλα δεν θα υπηρχαν πια για μενα..

δυστυχως φίλη μου δε μπορεις να κανεις πολλα!!!

εγω τι θα έκανα???επειδη είδα ότι γράφεις για "καλοπέραση" ότι πάνε τα χρήματα, κ επειδη όπως όλες ξέρουμε οι αντρες είναι κ αρκετα αισθηματίες με τους γονείς τους (όχι ότι οι γυναικες δεν είναι απλα τους ξεγελάνε πιο εύκολα από εμάς) , εμείς οι γυναίκες έχουμε τον όμορφο τρόπο να αλλάζουμε το πως σκεφτονται οι άντρες και στο τέλος να μας λένε....

ναι ίσως έχεις δίκιο δεν το είχα δει έτσι

όποτε εγω θα πιπίλιζα τον καλό μου ( που πιστέψτε με είμαι απο τις πιο χαλαρές συζύγους που υπάρχουν, τον αφήνω να κάνει ότι θέλει κ τελικα γιαυτο ειναι πάντα δίπλα μου) έστω να τους τραβήξει λίγο το αυτί αλλα με ένα κλαψιαρικο τρόπο γιατί οι γονείς πιστευω συγκινούνται με αυτό, ποτέ πιστευω με αγριο τρόπο γιατι πάντα θα υποθέσουν αυτοι ότι βρίσκεται μια "κακια νυφη " από πισω

και στην τελικη ένα ανυπαρκτο οικονομικο πρόβλημα μπας κ συγκινηθουν

σορρυ εγραψα πολλα ελπιζω έστω να βοήθησα

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Δεν καταλαβαίνω κάτι.... Αυτοί με ποιά δικαιολογία δεν εξοφλούν το δάνειο; Δεν έχουν χρήματα; Καθόλου; Κάποια σύνταξη δεν παίρνουν; Τουλάχιστον να δίνουν ένα ποσοστό της δόσης (όσο αντέχει η τσέπη τους) και τα υπόλοιπα εσείς. Η γνώμη μου είναι να ξεκαθαρίσεις με τον άντρα σου ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η δική σας η οικογένεια. Έχετε παιδί, υποχρεώσεις... Ας στριμωχτούν κι αυτοί για την αποπληρωμή του δανείου. Άλλα παιδιά έχουν; Αν ναι, ας ζητήσουν κι από 'κει βοήθεια.

Τώρα, αν είναι σε πραγματικά απελπιστική οικονομική κατάσταση... Λύση δεν υπάρχει. Τουλάχιστον, όμως πάρτε τα μέτρα σας ώστε να μην αυξηθεί το οφειλούμενο ποσό...

Σχετικά με το "ευχαριστώ" που δεν ακούς...

Καταλαβαίνω το παραπονό σου αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εδώ αυτοί δεν στεναχωριούνται για το παιδί τους που το έχουν φέρει σε τόσο δύσκολη θέση... Δεν αξίζει να στεναχωριέσαι γι΄αυτό, πραγματικά.

:lol: ναι οκ, αυτά τα στάδια τα προσπερνάμε...

βασικά αναρωτιέμαι... τι είδους σχέση μπορώ να έχω πλέον μαζί τους :oops:

Καμία... Η μόνη τους δικαιολογία για κάτι τέτοιο είναι να τους έχει συμβεί κάτι πολύ τραγικό (ασθένεια, πτώχευση, θάνατος κοκ).

Δεν ξερω βρε παιδια, εγω απο τοτε που εκανα παιδι οποιος τολμησει να καταχραστει απο μενα εστω και 100 ευρω την εβαψε. Νιωθω οτι τα στερει απο το παιδι μου. Ολοι μας εχουμε θαψει πολλα απο τα "θελω" μας για χαρη των παιδιων, πως λοιπον ερχεται ο αλλος να μου φορτωσει ενα χρεος δικο του σε βαρος του παιδιου μου;

αυτο μονο σαν πλακα ... πλακα κανεις ε? η σου κανουν μια πολυ κακογουστη πλακα....μα πως γινεται να παει 25000? δεν ενημερωθηκατε?

νομιζω οτι θα τα εκανα λιμπα! ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??

δε ξερω ωριονομαμα...ισως εισαι τοοοσο καλος ανθρωπος και να το κανεις γαργαρα...

παντως πραγματικα αναρωτιεμαι πως ο αντρας σου τους μιλαει?

οι γονείς του έχουν κι άλλα δάνεια... πολλά δάνεια ... πράγμα που δεν ήξερε ούτε αυτός ούτε εγώ...

μάθαμε ότι κατάφεραν κι έχουν ένα συνολικό χρέος (κρατηθείτε) κοντά στα 150.000 :shock:

ναι μεν υπήρξε ένα θέμα ασθένειας του πεθερού μου που στοίχισε γύρω στα 10.000 όμως... όχι 100!

και πάλι τότε εμείς (εγώ δλδ) είπα στον άντρα μου ότι μας περισσεύουν 900 ευρώ στην τράπεζα (ξέρω 900 ίσως δεν είναι τίποτα αλλά... αυτά είχαμε όλα κι όλα.. τώρα δεν έχουμε ούτε 100 :lol: ) δώστα!

και τα δώσαμε...

η τράπεζα τον έπαιρνε τηλέφωνο αλλά το μόνο που του έλεγαν ήταν κύριε είναι απλήρωτη η δόση σας... αυτός έπαιρνε τηλ τους γονείς του, του έλεγαν θα το τακτοποιήσουν (δεν ξέρουμε τι έκαναν) και ξανά τον επόμενο μήνα...

θεωρούσαμε ότι οκ είναι πολύ στριμωγμένοι αλλά ότι τελικώς τα πληρώνουν

η eurobank δεν έχει πρόβλημα... απλά αυξάνει το ποσό και τους τόκους

μιλάμε για ανοιχτό δάνειο

μέχρι που έσκασε το θέμα...

και μέχρι που αναγκάστηκαν να μας πουν το συνολικό τους χρέος...

δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως κατάφεραν 2 άνθρωποι γονείς δύο παιδιών να κάνουν τέτοιο χρέος ...

ο αδερφός του άντρα μου παίρνει με τη γυναίκα του μαζί κοντά στα 1800 ευρώ το μήνα εκ των οποίων τα 1100 τα δίνουν στο δικό τους δάνειο κατοικίας που αγόρασαν σπίτι

μας είπαν τα παιδιά ότι θα ήθελαν να μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά... δεν! (τώρα το κατά πόσο ισχύει αυτό το δεν μπορούν, δεν μπορώ να το ξέρω φυσικά)

φυσικά και διαολίζομαι όταν σκέφτομαι ότι αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να τα έχω χρεωθεί μόνη μου για να ανακαινίσω το σπίτι μου που ήθελα

ή για να κάθομαι σπίτι μου να μην δουλεύω και να μεγαλώνω το παιδί μου

ή... το λιγότερο...να στείλω το παιδί μου στον καλύτερο παιδικό σταθμό και όχι στον κρατικό του ΙΚΑ που τρέχω με την ψυχή στο στόμα να προλάβω να πάρω το παιδί γιατί κλείνουν στις 3.30

το πρόβλημα μου είναι ότι πλέον έχω χάσει πάσα ιδέα για αυτούς

δεν θέλω ούτε να τους βλέπω, μου έρχεται μια αναγούλα...

είναι όμως - και θα είναι - οι παπούδες του παιδιού μου και δεν θέλω να του τους στερήσω

είναι οι γονείς του άντρα μου, που ό,τι κι αν κάνουν... θα τους αγαπάει και θα τον αγαπάνε (?!?)

πως να το αντιμετωπίσω αυτό το πράγμα? πως να κάνω γλυκιά και συγκαταβατική τη φωνή μου όταν μιλάω μαζί τους τη στιγμή που το μόνο που αισθάνομαι είναι ότι θέλω να τους βρίσω? να τους ζητήσω το λόγο, όχι για αυτό που έκαναν στο παιδί τους και άντρα μου... αλλά για αυτό που έκαναν στο παιδί μου! γιατί απ το παιδί μου τα στερούν!

Οι ίδιοι άνθρωποι που το μόνο που έκαναν μέχρι τώρα ήταν να κρίνουν εμένα και την οικογένεια μου

Τα ελαττώματα μου ένα ένα... καλός λόγος φυσικά ποτέ και κανένας

δεν ξέρω πόσο μπορεί να στεναχωριούνται για όλη αυτή την κατάσταση

φαντάζομαι ότι ναι θα στεναχωριούνται... δε μπορεί να είναι τόσο γαϊδούρια (ή μπορεί?)

αλλά τι να το κάνω εγώ αυτό όσο κι αν στεναχωριούνται?

η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να τους ξαναδώ... δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί τους κι όμως νιώθω ότι οι καταστάσεις με υποχρεώνουν να είμαι κοντά στην οικογένεια του άντρα μου μιας και το παιδί μου έχει συγγένεια μαζί τους

συγγνώμη που σας κουράζω με τα μεγάλα μου ποστ αλλά είναι σαν να φεύγει όλη η πίκρα από μέσα μου όταν τα γράφω

βρε ο αντρας της καλα κανει και τους μιλαει, γονεις του ειναι αλλα απ οτι φαινεται δεν τους λεει αυτα που πρεπει..

να τους ταρακουνησει με καποιον τροπο,

δυστυχως δεν μπορεις να κανεις τιποτα ωριονομαμα.. αρχικα να το ξεπληρωσετε.. ξερω ειναι πολλα τα λεφτα αλλα σκεψου τους τοκους που θ ανεβαινουν καθε μηνα?!

απο την αλλη μηπως να βαζατε κανενα "δικηγορο" να τους ταρακουνησει λιγακι?

πχ: "καλημερα σας, τηλεφωνω εκ μερους του κου ωριωνομπαμπα.. προκειται για καποια οφειλη που υπαρχει στην τραπεζα μας.. επειδη δεν μπορουμε να βρουμε τον ιδιο οι πλησιεστεροι συγγενεις που βρικαμε ειστε εσεις.. ενημερωστε τον να φροντισει για την αποπληρωμη του δανειου διαφορετικα θα βγει σε πλειστηριασμο οτιδηποτε υπαρχει στο ονομα του.."

δεν ξερω.. λεω μηπως υπαρχει καποια φλεβα αγαπης και συμπονοιας μεσα τους και τους ταρακουνησει λιγακι!

edit: μαζι γραφαμε.. μα καλα.. πως?? που?? τι τα κανανε τοσα λεφτα??

Δεν είναι δυνατόν βρε Ωριωνομαμά!

Εχω βγει έξω από τα ρούχα μου! Δεν ξέρω τι να πω! Πες τουλάχιστον στον άντρα σου να μετατρέψει το δάνειο σε κλειστό ή να το μεταφέρει σε άλλη τράπεζα για να μην ανεβαίνει και άλλο το χρέος που είναι στο όνομα του συζηγου σου!