Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποσο ευκολα ραγιζουν τα κεφαλια....

Recommended Posts

Φοβαμαι οτι δεν θα βγαλω ακρη. Και αλλη φορα που εκανα παραπονα στον διευθυντη τα μπαλωσε (οταν δεν βρηκαν τον αλλο τετραχρονο για να τον πανε στο μαθημα). Και τοτε βεβαια ο ενας εριχνε το μπαλακι στον αλλ.

Τωρα η δασκαλα του μολις της ειπα οτι χτυπησε μου ειπε λυπαμε δεν μπορω να σας βοηθησω - ρωτηστε στην φυλαξη. Στην φυλαξη ειχα ηδη ρωτησει και μου ειπαν ρωτηστε την δασκαλα του. (της το ειπα)

Κανενα απο τα πιτσιρικια που ρωτησα δεν θυμαται ποιος μεγαλος ηταν κοντα...

Και παλι για να μην παρεξηγουμε ε. δεν το κανω θεμα γιατι επεσε - αλλα γιατι δεν μου το ειπαν!

Διαφημίσεις

Ακριβώς. Όσο τα λες προφορικά θα κάνουν τις πάπιες Πεκίνου. Γραπτό παράπονο θα τσούξει λίγο περισσότερο.

Νομίζω ότι τα θέματα ασφάλειας προηγούνται όλων. Είναι θέμα ευθύνης. Δεν μπορούνται να κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Πρέπει να τρέξει...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Miriki ποσο ευκολο ειναι για εναν αλλοδαπο να κανει γραπτη καταγγελια στην Ελλαδα? ασχετα απο το μορφωτικο του επιπεδο?

Τον ξαναρωτησα τον μικρο και μου ειπαι οτι η Laura (η φιλεναδα του) τον πηγε σε μια αλλη δασκαλα - οχι την δικια τους. Η Laura ομως δεν μιλαει γαλλικα ακομη, οποτε σκουντιξε το ποδι της δασκαλας για να της τραβηξει την προσοχη. Η δασκαλα δεν τους κοιταξε (φυσικα κοιταγε το συνολο) και τοτε σταματησε να κλαιει.

Παντως δοξα τω Θεω ειναι καλα, οποτε δεν ηταν κατι σοβαρο

Καταλαβαινω την δυσκολια λογω του οτι εισαι σε ξενη χωρα αλλα απο την αλλη δεν μπορεις να κανεις συνεχεια τα στραβα ματια επειδη αυτοι κανουν τους κινεζους και σε ξεφορτωνονται ευκολα. Αυτοι τη δουλεια τους θελουν να κανουν, λες να μην καταλαβαινουν την ευθυνη που εχουν? Τη μια σου χανουν το παιδι (αυτο ηταν παρα πολυ χοντρο) και την αλλη δεν σε ενημερωνουν για χτυπηματα, στα διαλλειματα καθονται ολες μαζι και μιλανε...τι ειναι αυτα? Αυτοι εχουν την ευθυνη των παιδιων!

Εγω θα ελεγα να κατσεις με την ηρεμια σου και να γραψεις ενα email με τα παραπονα σου και να το στειλεις στον διευθυντη και μετα να πας να τον δεις, να τον ενημερωσεις για το mail και οτι αν δεν αλλαξει η κατασταση θα παραπονεθεις και στους ανωτερους του (δημος? δεν ξερω). Δεν χρειαζεται να παραπονεθεις αλλου, πιστευω θα ταρακουνηθει λιγο με αυτο.

Καθόλου εύκολο δεν είναι και όμως το κάνουν. Όχι όλοι αλλά κάποιοι. Πηγαίνουν στην πρωτοβάθμια και ξεσηκώνουν θεούς και δαίμονες και όταν πρόκειται για τέτοια πράγματα καλώς κάνουν. Η ασφάλεια των παιδιών δεν υπολείπεται της ορθογραφίας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Με κολλαει το γεγονος οτι με βαση οσα περιγραφει ο ιδιος πλεον μπορει οντως να μην τον ειδαν. Τα αγορια παιζουν αγρια και πεφτουν συχνα (ατακα του σχολειου αρκει να μην εχει ξεκινησει τον καυγα ο μεγαλος μου γιος) και δεν εκλαιγε (αλλα ατακα του σχολειου) αρα δεν εγινε τιποτα. Επισεις απο την στιγμη που τον εφερα σπιτι χωρις να τον παω στο γιατρο πως μπορω να αποδειξω οτι εγινε στο σχολειο??

Καλα δεν θα τα πεις σε δικαστηριο για να χρειαζονται αποδειξεις, δεν κανεις μηνυση, ενα παραπονο εκφραζεις οποτε εσυ θα τα πεις απο την πλευρα σου, θα τονισεις τη συχνοτητα που συμβαινουν τα χτυπηματα αλλα και την ελλειψη ενημερωσης προς εσενα, οτι καθονται και συζητανε οι δασκαλες αντι να ειναι απλωμενες να προσεχουν τα παιδια (ειδικα αφου υποστηριζουν οτι παιζουν αγρια) κλπ. Και εγω θα το ελεγα, οτι μου κανει εντυπωση οτι οποτε χτυπαει ο γιος μου κανεις δεν εχει δει τιποτα εκτος αν ξεκιναει εκεινος τον καβγα... γενικα τραβα τους λιγο το αυτι, μην τους τα χαριζεις ολα, τα παιδια σου τους εμπιστευεσαι, πρεπει να εχουν πιο υπευθυνη σταση απεναντι σου, οπως λες δεν ειναι το χτυπημα, ειναι το οτι ολοι βγαζουν την ουρα τους απεξω και κανεις δεν βλεπει τιποτα.

Miriki ποσο ευκολο ειναι για εναν αλλοδαπο να κανει γραπτη καταγγελια στην Ελλαδα? ασχετα απο το μορφωτικο του επιπεδο?

Δεν έχετε φίλους ντόπιους ή έστω που μιλάνε καλά γαλλικά; Μπορείς να γράψεις αυτά που θες να πεις και να τα δώσεις σε κάποιο φίλο ή συνάδελφο να τα διορθώσει. Επίσης συμφωνώ με την Goody. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα, απλά θα αναφέρεις τα γεγονότα όπως συνέβησαν.

• 6 months later...

Διαφημίσεις

Α! αυτη την φορα με ειδοπησανε του στυλ: εχει χτυπησει στο κεφαλι, μηπως θελετε να ερθετε να τον παρετε?

Μας εδωσαν χαρτι για το ατυχημα και μας πηγαν στο νοσοκομειο. Ηταν σε αλλη οργανωση ομως (και ειχε φοβερη αιμοραγια - που ετυχως την ειχαν σταματησει πριν παω)

• 2 months later...

καταντα αστειο να πω οτι επεσε παλι στο σχολειο και χτυπησε στο προσωπο. Πλεον ομως και ο ιδιος συνηδειτοποιησε οτι δεν τον βλεπει κανενας και αποφασισε να μην καλψει!!

Βρε κορίτσι τι γίνεται με αυτό το σχολείο? Όλο χτυπάει το παιδί καλά οι δασκάλοι που είναι στα διαλείμματα? Σε γειτονικό μου σχολείο ξέρω ότι κάθε δάσκαλος λέει στην τάξη του να παίζουν κοντά του για να τα επιτηρεί σε σας δεν γίνεται κάτι τέτοιο? Ε δεν γίνεται και συνέχεια να χτυπάει στο κεφάλι το παιδί.. Να μου λεγες χέρια, πόδια να το καταλάβω ότι έπεσε και χτύπησε αλλά στο κεφάλι συνέχεια.... πως? Δεν τρέμει το σχολείο μην τους γίνει καμιά καταγγελία? Δεν ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους? Τι να πω....

Πάντως αν δεν έχεις κάνει ήδη κάτι πήγαινε μίλα στο σχολείο...

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Διαφημίσεις

Εμένα η κόρη μου γύρισε χτές από το παιδικό με χτύπημα στο κεφάλι από πέσιμο... Να μην αναφέρω φυσικά τις μελανιές στα πόδια... Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δε προλαβαίνουν οι δασκάλες να προλάβουν τ'ατυχήματα στην αυλή. Είναι πολλά τα παιδάκια, τρέχουν όλα μαζί και ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η στραβή. Αυτό δε σημαίνει ότι τις δικαιολογώ, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Εδώ 1 παιδάκι έχουμε να προσέχουμε και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας πέσει. Φανταστείτε 20 παιδάκια να τρέχουν, να σπρώχνονται...

Δυστυχως πολυ συχνα βρισκεται σε σημεια που δεν θα επρεπε να ειναι και επειδη δεν ειναι καυγατζης δεν του πολυδινουν σημασια. Φυσικα το χτεσινο ηταν ασημαντο - απλα ηταν ενα ακομη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...