Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

φορολογική δήλωση 2012 - και τώρα τι κάνουμε?

ster

Recommended Posts

Ναι, πρώτη φορά κάνω ηλεκτρονική υποβολή. Αρα τον κωδικό πρέπει να τον αλλάξω αναγκαστικά από ότι κατάλαβα.

Οσο για την εξουσιοδότηση σε λογιστή, διάβασα στο χαρτί που μου έστειλαν ΄΄για να επιτρέψετε σε λογιστή να κάνει την δήλωση για λογαριασμό σας πρέπει να τον εξουσιοδοτήσετε..΄΄

Αρα εγώ πριν πάω το χαρτί στον λογιστή θα ενεργοποιήσω τον λογαριασμό μου ή θα το κάνει ο λογιστής;

Συγνώμη που σας ζάλισα αλλά δεν έχω ιδέα..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 160
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν χρειαζεται εξουσιοδοτηση ο λογιστης για να σου κανει τη δηλωση καλε! Τουλαχιστον δεν ειναι υποχρεωτικο...

Λοιπον θα μπεις στο www.gsis.gr, θα πατησεις το ''υπηρεσιες προς πολιτες'' και μετα ενεργοποιηση κωδικου. Θα συμπληρωσεις τα στοιχεια που λεει, το username και τον κωδικο που λεει το χαρτι που σου στειλανε και τον κλειδαριθμο και πατας υποβολη. Μετα σου ζηταει νεο κωδικο. Υποβολη και τελειωσες! :)

Με το username που σου εχει σταλει και με τον τελικο κωδικο που θα βαλεις εσυ θα υποβαλεις ηλεκτρονικα τη δηλωση σου και οτι αλλο χρειαζεσαι απο δω και περα. Μην χασεις τους κωδικους και τον κλειδαριθμο!

ΥΓ. Φυσικα ολο αυτο μπορει να στο κανει και ο λογιστης αλλα ειναι αρκετα ευκολο, γιατι να πληρωνεις?

Eυχαριστώ για την βοήθεια. Αυτό εντάξει, θα το κάνω μόνη μου , εννοώ την ενεργοποίηση του λογαριασμού. Αλλά θα πάω στον λογιστή για να μου κάνει την δήλωση (γιατί δεν έχω ιδέα). Μετά αυτός θα την υποβάλλει ηλεκτρονικά ή εγώ;

Η κατάσταση είναι τραγική. Απορώ πως δεν το είχαμε καταλάβει νωρίτερα καθώς γνωρίζαμε και το αφορολόγητο και τις ελάχιστες μειώσεις.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

1. Πήγα στον ΟΑΕΔ και ζήτησα χαρτί για τις αποδοχές μου και μου έδωσαν μόνο για τους μήνες που έπαιρνα τακτικό επίδομα ανεργίας. Τους είπα ότι έχω λάβει και συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και θα ήθελα και μια βεβαίωση αποδοχών για να δηλώσω και αυτά και μου απάντησαν ότι γι' αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να εκδώσουν βεβαίωση αποδοχών, μόνο να μου πουν το ποσό. :!::!::!:Ευχαριστώ πολύ, αυτό το έβρισκα και με μια ενημέρωση στο βιβλιάριό τραπέζης που έγινε η κατάθεση από τον ΟΑΕΔ. Ξέρει κάποιος τι γίνεται ή έχει κάποιος παρόμοια περίπτωση;;

2. Τα χρήματα που έλαβα από το ΙΚΑ (δηλ. τα χρήματα για την άδεια τοκετού, την άδεια λοχείας και το επίδομα τοκετού) ξέρετε αν τα δηλώνω και πού ακριβώς πρέπει να γράψουμε αυτά τα ποσά;; Τα συμψηφίζω με τις αποδοχές από τη δουλειά μου ή υπάρχει κάποιο πεδίο ειδικά γι' αυτά τα χρήματα;;

Ευχαριστώ.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Τα επιδόματα μητρότητας δεν τα είχα δηλώσει, δεν φορολογούνται (τουλάχιστον όταν τα είχα πάρει εγώ) και η δήλωσή τους έχει νόημα μόνο για το πόθεν έσχες. Βέβαια μην σας πάρω στο λαιμό μου, ρωτήστε και κάποιον λογιστή

xristinio δεν είσαι υποχρεωμένη να τα δηλώσεις και δεν φορολογούνται!Σε βοηθάνε όμως στο πόθεν έσχες, ώστε να καλύψεις δαπάνες διαβίωσης και τεκμήρια εφόσον δεν φτάνει το εισόδημα σου..

Διαφημίσεις

Αυτοί που είναι συνταξιούχο και δεν είναι υποχρεωμένοι να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά, με τις αποδείξεις τι γίνεται; Τις βάζουν και αυτές μέσα ή δεν χρειάζεται; (κάπου νομίζω το διάβασα αυτό).

Επίσης αν κάποιος συνταξιούχος θέλει να την υποβάλλει ηλεκτρονικά με ποιό τρόπο μπορεί να το κάνει; Να ζητήσει κλειδάριθμο και πώς; Η μήπως είναι αργά;

Τις αποδειξεις φετος δεν τις στελνει κανεις στην εφορια, γραφουμε μονο το ποσο στη δηλωση και τις αποδειξεις πρεπει να τις φυλαξουμε σε ενα φακελο για 5 χρονια ετσι ωστε σε περιπτωση ελεγχου να τις παμε στην εφορια.

Αν καποιος συνταξιουχος θελει να κανει ηλεκτρονικα την δηλωση θα κανει μια αιτηση στο ιδιο site που σου ειπα χτες, μετα θα παει στην εφορια να παρει κλειδαριθμο και μετα θα ενεργοποιησει τους κωδικους του οπως σου ειπα.

xristinio δεν είσαι υποχρεωμένη να τα δηλώσεις και δεν φορολογούνται!Σε βοηθάνε όμως στο πόθεν έσχες, ώστε να καλύψεις δαπάνες διαβίωσης και τεκμήρια εφόσον δεν φτάνει το εισόδημα σου..

το ίδιο ισχύει και για την αποζημίωση απόλυσης;

Στην ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης μέσω λογιστή, θα μου εκτυπώσει τα χαρτιά της δήλωσης για να τα έχω ή το κάνω μόνη μου; Δηλαδή με τον κωδικό μου μετά μπορώ να μπώ και να δώ την δήλώσή μου; Χρειάζεται ή όχι να έχουμε τα χαρτιά αυτά;

Διαφημίσεις

Στην ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης μέσω λογιστή, θα μου εκτυπώσει τα χαρτιά της δήλωσης για να τα έχω ή το κάνω μόνη μου; Δηλαδή με τον κωδικό μου μετά μπορώ να μπώ και να δώ την δήλώσή μου; Χρειάζεται ή όχι να έχουμε τα χαρτιά αυτά;

Θα του ζητήσεις αντίγραφο για το αρχείο σου. Υποχρεωμένος είναι να σου δώσει. Παρόλα αυτά με τους κωδικούς μπορεις κι εσύ από το δικό σου pc να δεις και να εκτυπώσεις την δήλωση και το εκκαθαριστικό σου.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

κοριτσια ν ρωτησω εγω κατι λιγο ασχετο

φετος θ κανουμε πρωτη φορα δηλωση μ τον αντρα μου αφου παντρευτηκαμε περυσι

πηγατε εσεις ν δηλωσετε τ γαμο στην εφορια σας?

μας ειπε ο λογιστης οτι πρεπει ν παμε

Οπωσδήποτε πρέπει να πάτε.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...
Είμαι άσχετη με τα φορολογικά και τη δική μας την κάνει λογιστής, όπως και του μπαμπά μου. Μας παίρνει 60 ευρώ στον καθένα αλλά έχω το κεφάλι μου ήσυχο και πάντα μα πάντα μου επιστρέφεται κάποιο μικρό ή μεγάλο ποσόν.

Απο φετος,ξεχασε το αυτο.Σορρυ δεν θελω να σε στεναχωρεσω,αλλα ο μπαμπας μου ως αγροτης επερνε καθε χρονο καποια επιστροφουλα τυπου 30/40 ευρω.Φετος,οχι μονο επιστροφουλα,αλλα επειδη ειναι πολυτεκνος (4 παιδια) θα πληρωσει και απο πανω ενα οχι και τοσο ασημαντο ποσο.Δεν ξερω ποσο ακριβως αλλα πλεον τα παιδια ειναι περιουσιαστικα στοιχεια :shock::shock:

Ναι,και εμεις περισυ καναμε πολιτικο γαμο και πηγαμε και τον δηλωσαμε στην εφορια πριν λιγες μερες.Κρατησαν αντιγραφο απο τις αστυνομικες μας ταυτοτητες και προτωτυπη ληξιαρχικη πραξη γαμου.Στην εφορια καναμε και οι δυο αλλαγη στοιχειων.Μεσα σε δεκα λεπτα,ειχαμε τελειωσει!!

Τους ημιυπαιθριους που τακτοποιησατε τους δηλωνετε φετος. Προσθετετε τα τετραγωνικα τους στους κυριους χωρους του σπιτιου στο Ε1. Δεν χρειαζεται να κανετε Ε9. Αν για παραδειγμα τα τετραγωνικα των κυριων χωρων του σπιτιου σας ειναι 100 τμ και τακτοποιησατε εναν ημιυπαιθριο 15 τετραγωνικων τοτε στη φετινη σας δηλωση θα βαλετε στους κυριους χωρους 115 τμ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...