Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

Recommended Posts

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

τελικά πήγα και σε δεύτερο οφθαλμίατρο και μου είπε και αυτός για φυσιολογικό τοκετό/ Επειδή θα κάνω και επισκληρίδιο τελικά αποφάσισα να προχωρήσω σε φ.τ αλλωστε αν είναι να πάθει κανίες αποκόληση μπορεί να το πάρθει και χωρίς να γεννήσει. Η άποψη με τις καισαρικές ισχύει πολύ στην Ελλάδα..Ελπίζω να πράτω σωστά...

Εσύ μαβια που έπαθες αποκόλληση τώρα βλέπεις κανονικά μετά το χειρουργίεο ή έχεις χάσει όραση?

Μελινα καταρχας με το καλο σου ευχομαι.

Χωρις να θελω να σε αγχωσω, μαλλον πρεπει να παρεις και τριτη γνωμη, κι οχι απο οποιονδηποτε οφθαλμιατρο. Εχω παει κι εγω στον Θεοδοσιαδη, που αναφερει αλλη κοπελα επανω, μου βρηκε πραγματα που αλλοι δεν τα ειχαν δει.Εχω πολυ υψηλη μυωπια και αποκολληση υαλωδους που δεν φαινοταν ευκολα.

Το βασικο παντως, ειναι και το να το συζητησεις και με τον γυναικολογο σου, εαν δηλ το παιδι ειναι πολυ μεγαλο, σε τι κατασταση ειναι ο τραχηλος οταν ειναι να γεννησεις-ειναι πολυ σημαντικα αυτα. Αλλο να γεννας 2 ωρες για παιδι 2,5 κιλα κι αλλο 22 για παιδι 4 κιλα. Εμενα ηταν η β περιπτωση οποτε δεν γινοταν τιποτα. Αν εσυ ομως εχεις ιδανικες συνθηκες, μπορεις να δοκιμασεις αρχικα με φτ.

Τελος αυτο με τη επισκληριδιο δεν το καταλαβαινω, το προβλημα ειναι η πιεση που θα ασκεις περισσοτερο κατα τη διαρκεια του τοκετου.

Οσο για την καισαρικη εχω βαρεθει να ακουω τοσα αρνητικα εδω στο φορουμ βρε παιδια. Δεν τολμας να πεις οτι διαφωνεις.

Διαφημίσεις

Καταλαβαινω την απογοητευση σου αλλα γιατι ειναι κακο στο βιβλιαριο να γραφεται οτι εγινε καισαρικη λογω επιθυμιας της μητερας ???? που ειναι το κακο δεν μπορω να καταλαβω δηλαδη . σημασια δεν εχει να ειναι καλα η μαμα και το νεογνο ??? το κακο δεν το βλεπω με οποιο τροπο και να γεννηθει ενα παιδι .

Καταλαβαίνω όσα μου λέτε αλλά επειδή το θέμα το έχει ανοίξει άλλη κοπέλα για πολύ συγκεκριμένο λόγο δεν θέλω να της το καταστρέψω.

θα κλείσω λέγοντας πως στην δική μου περίπτωση όταν έβλεπαν ότι έγινε καισαρική λόγω επιθυμίας της μητέρας με κοιτούσαν με μισό μάτι κι ας τους διόρθωνα σε κάθε τους επίσκεψη.και πως αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ είναι ότι κ πάλι θα αναγκαστώ να κάνω καισαρική λόγω της προηγουμενης.

δεν είναι κακό να κανείΣ καισαρική αρκεί να υπάρχει λόγος.τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγω.φυσικά κ αυτό που μετράει είναι να είναι καλά μητέρα κ μωρό αλλά τώρα που έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια αναρωτιέμαι ακόμα πως θα ήταν το σώμα μου με φ.τ γιατί μπορούσα κ δεν το έκανα.

αυτα.ότι έγινε έγινε!

Καλημέρα κι απο εμένα :)

Εχω κι εγώ αρκετή μυωπία (7.5 - 8.5) αλλά είχα πάει σε οφθαλμίατρο και απο τη βυθοσκόπηση δεν προέκυπτε λόγος για αποφυγή του φ.τ.

Ασχετα αν τελικά λόγω μη εξέλιξης του τοκετου (13-14 ωρες περίπου) καταλήξαμε σε κ.τ.

Θέλω να πω οτι τελικά είναι απρόβλεπτη η εξέλιξη μερικές φορές.

Εγω για παράδειγμα ειχα χαρεί τόσο πολύ που ειχα αποφύγει τον "σκοπελο" της μυωπίας (γιατι οι περισσότεροι με τοσο μεγάλη μυωπία σε πανε με κ.τ. χωρίς άλλη επιλογή) είχα δεδομένο οτι θα γεννησω φυσιολογικά και μάλιστα μεχρι τελευταία στιγμή δεν ηθελα ουτε επισκληριδιο, οποτε απογοητέυτικα πολύ.

Σημασία έχει όμως να είναι υγιή τα μωρακια και οι μαμαδες (για να μπορούν να τα μεγαλώσουν), ασχετα αν μέσα μας μένει ενα μικρό αγκαθάκι.

Πάντως παρόλο που ειμαι απο προηγηθείσα καισαρική ο doc μου είπε οτι δεν ειναι στανταρ οτι θα παμε με καισαρική, θα δείξει, όσο για τη μυωπία θα κάνουμε πάλι μια νεα βυθοσκόπηση προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω ειναι αν γνωρίζετε-συστήνετε κανέναν καλό οφθαλμίατρο γιατι την προηγούμενη φορα εμεινα μεν ευχαριστημένη απο την οφθαλμίατρο και την εξ'ετασή της, αλλά έτρεχα στο Λαϊκο με αρκετη αναμονή παρόλο που ηταν απογευματινό ραντεβού (επι πληρωμή 75), και τωρα με δουλεια και τον μικρό στο σπίτι να με περιμένει ειναι κομματάκι δύσκολο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Καλημέρα και πάλι :)

db0ip3.png

φυσικά κ αυτό που μετράει είναι να είναι καλά μητέρα κ μωρό αλλά τώρα που έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια αναρωτιέμαι ακόμα πως θα ήταν το σώμα μου με φ.τ γιατί μπορούσα κ δεν το έκανα.

αυτα.ότι έγινε έγινε!

Τι εννοείς πώς θα ήταν το σώμα σου; Πιστεύεις ότι θα υπήρχε διαφορά στο σώμα σου αν είχες γεννήσει φυσιολογικά;

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω ειναι αν γνωρίζετε-συστήνετε κανέναν καλό οφθαλμίατρο γιατι την προηγούμενη φορα εμεινα μεν ευχαριστημένη απο την οφθαλμίατρο και την εξ'ετασή της, αλλά έτρεχα στο Λαϊκο με αρκετη αναμονή παρόλο που ηταν απογευματινό ραντεβού (επι πληρωμή 75), και τωρα με δουλεια και τον μικρό στο σπίτι να με περιμένει ειναι κομματάκι δύσκολο.

Αθηνά δεν ξέρω κάποιον να σου προτείνω, αλλά μήπως μπορείς να μου πεις ποια γιατρό είδες στο Λαϊκό;

Διαφημίσεις

Τι εννοείς πώς θα ήταν το σώμα σου; Πιστεύεις ότι θα υπήρχε διαφορά στο σώμα σου αν είχες γεννήσει φυσιολογικά;

καλημερα

εννοω οτι απο το ραψιμο στην τομη της καισαρικης που σε σφιγγουν δηλαδη η κοιλια εχει κρεμασει κ μεχρι σημερα τουλαχιστον δεν εχει επανελθει!μου κακοφαινεται πολυ διοτι ποτε μου δεν ειχα κοιλια κ τωρα εχω κ κοιλια κ στομαχι!

εχω στο μυαλο μου πως ενας φτ δεν σε επηρεαζει σε αυτο το σημειο μετα απο 2 χρονια σχεδον!δεν ξερω αν κανω κ λαθος αλλα γυναικες που βλεπω απο φτ ειναι μια χαρα!(δεν θελω να επηρεασουμε και τις κοπελες που δεν εχουν γεννησει δεν ειναι σωστο,καθε οργανισμος αντιδρα κ διφορετικα μετα απο εναν τοκετο)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...