Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Γνωρίζω και θέμα που έχει ανοιχτεί σχετικό θα ήθελα τη γνώμη σας όμως γιατί προβληματίζομαι πάρα πάρα πολύ σχετικά με αυτό. Εγώ από την αρχή της εγκυμοσύνης νόμιζα ότι θα γεννήσω με καισαρική γιατί πολύ οφθαλμίατροι μου το είχαν πει. Έχω 12 βαθμούς μυωπία, εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην περιφέρεια του αμφιβληστροειδή και έχω κάνει στο αριστερό μάτι 4 λέιζερ για μικρές οπές στην περιφέρεια του αμφιβληστροειδή. Γενικά έχω φωταψίες και μυωψίες και όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα με τα μάτια.

Πρόσφατα όμως είχα αλλάξει οφθαλμίατρο και πήγα σε πολύ μεγάλο όνομα οφθαλμίατρο ειδικό στον αμφιβληστροειδή ο οποίος μου έκανε και το τελευταίο λέιζερ και προς έκπληξή μου μου είπε πρόσφατα ότι δε χρειάζεται να κάνω καισαρική και μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά γιατί μετά από βυθοσκόπηση που μου έκανε στην 32 η εβδομάδα είδε ότι τα μάτια δεν έχουν κάποιο πρόβλημα που να μην μπορούν να αντέξουν λέει φτ.

Τώρα είμαι στην 34 η εβδομάδα και είμαι απόλυτα μπερδεμένη με αυτό το θέμα. Δε ξέρω τι να κάνω....αν πάω και σε άλλο οφθαλμίατρο μπορεί να μπερδευτώ ξέρω ότι απόψεις άλλων είναι καισαρική και άλλων φτ. Είναι μεγάλο το μπέρδεμα, από την άλλη ο γυναικολόγος μου, μου λέει ότι είναι αποκλειστικά θέμα και ευθύνη οφθαλμίατρου και δε λαμβάνει θέση (μου έχει ξεκόψει όμως τη περίπτωση να χρησιμοποιήσει εμβρυουλκό ή βεντούζα για να βοηθήσει την εξώθηση). Ειλικρινά δε θέλω καθόλου να 'παίξω' με την όρασή μου αν και εγώ είμαι πολύ υπέρ του φυσιολογικού τοκετού.

Αν κάποια γνωρίζει ...

Ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Παρότι δεν είμαι ακόμα έγκυος, έχω κι εγώ 12 βαθμούς μυωπία (δεν έχω τσεκάρει ακόμη πίεση ματιών αλλά από την τελευταία επίσκεψη που θυμάμαι δεν πρέπει να έχω αλλοιώσεις, πρέπει να το τσεκάρω όμως). Ως σχεδόν ομοιοπαθούσα, εγώ προσωπικά όσο και να το ήθελα δεν θα διακινδύνευα φυσιολογικό τοκετό.

Ο υπεύθυνος οφθαλμίατρος και χαρτί υπογεγραμμένο να σου έδινε ότι είσαι ασφαλής, εσύ θα το διακινδύνευες? Αν ω μη γένοιτο συμβεί κάνα κακό και πας δικαστικά τον οφθαλμίατρο, και πάρεις και λεφτά σου λέω εγώ ως αποζημίωση, θεωρείς ότι θα αποζημιωθείς πραγματικά??

Σκέψου το! Διάβασε στο internet, αναζήτησε περιπτώσεις στη διεθνή βιβλιογραφία και αποφάσισε υπεύθυνα. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει ευθύνη 100% γιατί υπάρχει και ο Θεός, και ο αστάθμητος παράγοντας και το απρόβλεπτο της αντίδρασης του οργανισμού.

Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και να χαίρεσαι το μωρό!

it's never too late to start all over again

Κοριτσι μου γλυκο εγω δεν θα τ διακυνδυνευα εχω και εγω μυωπια οχι τοσο μεγαλη βεβαια...αλλα αν υπηρχε θεμα θα προχωρουσα σιγουρα σε καισαρικη....και αυτο γιατι εχω ασχημη εμπειρια απο συγγενικο προσωπο..

Χωρις να θελω να σε τρομαξω.....μια θεια μου ετσι ειχε πολυ μυωπια 10 βαθμους συγκεκριμενα και τα ιδια της ελεγαν δνε εχεις προβλημα να γεννησεις με φτ θα κανουμε επισκληρηδιο κτλ.. και η γυναικα 34 ετων τυφλωθηκε πανω στην γεννα...ασε τραγικη κατασταση....:-(:-(:-(:-(

Βεβαια δεν ειναι ολες οι γυναικες και οι περιπτωσεις ιδιες αλλα.....και να σου πουν πως ολα θα πανε καλα δεν ξερω αν θα το διακυνδινευες....????

Πανω απο ολα η υγεια μας...η καισαρικη ενταξει δεν ειναι και τιποτα τραγικο....εγω θα την επελεγα στην περιπτωση σου για να εχω τ κεφαλι μου ησυχο....

Ευχομαι ολα να πανε καλα...και να αποφασισεις το καλυτερο...;);)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Καλησπέρα,

Γνωρίζω και θέμα που έχει ανοιχτεί σχετικό θα ήθελα τη γνώμη σας όμως γιατί προβληματίζομαι πάρα πάρα πολύ σχετικά με αυτό. Εγώ από την αρχή της εγκυμοσύνης νόμιζα ότι θα γεννήσω με καισαρική γιατί πολύ οφθαλμίατροι μου το είχαν πει. Έχω 12 βαθμούς μυωπία, εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην περιφέρεια του αμφιβληστροειδή και έχω κάνει στο αριστερό μάτι 4 λέιζερ για μικρές οπές στην περιφέρεια του αμφιβληστροειδή. Γενικά έχω φωταψίες και μυωψίες και όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα με τα μάτια.

Πρόσφατα όμως είχα αλλάξει οφθαλμίατρο και πήγα σε πολύ μεγάλο όνομα οφθαλμίατρο ειδικό στον αμφιβληστροειδή ο οποίος μου έκανε και το τελευταίο λέιζερ και προς έκπληξή μου μου είπε πρόσφατα ότι δε χρειάζεται να κάνω καισαρική και μπορώ να γεννήσω φυσιολογικά γιατί μετά από βυθοσκόπηση που μου έκανε στην 32 η εβδομάδα είδε ότι τα μάτια δεν έχουν κάποιο πρόβλημα που να μην μπορούν να αντέξουν λέει φτ.

Τώρα είμαι στην 34 η εβδομάδα και είμαι απόλυτα μπερδεμένη με αυτό το θέμα. Δε ξέρω τι να κάνω....αν πάω και σε άλλο οφθαλμίατρο μπορεί να μπερδευτώ ξέρω ότι απόψεις άλλων είναι καισαρική και άλλων φτ. Είναι μεγάλο το μπέρδεμα, από την άλλη ο γυναικολόγος μου, μου λέει ότι είναι αποκλειστικά θέμα και ευθύνη οφθαλμίατρου και δε λαμβάνει θέση (μου έχει ξεκόψει όμως τη περίπτωση να χρησιμοποιήσει εμβρυουλκό ή βεντούζα για να βοηθήσει την εξώθηση). Ειλικρινά δε θέλω καθόλου να 'παίξω' με την όρασή μου αν και εγώ είμαι πολύ υπέρ του φυσιολογικού τοκετού.

Αν κάποια γνωρίζει ...

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα κ από εμένα!

Εγώ εχω 7.50 μυωπία κ στην πρώτη εγκυμοσύνη ο γιατρός με πήγε χωρίς δεύτερη κουβέντα για καισαρική με τη δικαιολογία ότι άνω των 4 βαθμών κρίνεται απαραίτητη.τώρα σε αυτην την εγκυμοσύνη κ έχοντας πλέον αλλάξει γιατρό ο ίδιος μου είπε ότι κακώς έκανα καισαρική για αυτόν τον λόγο!η αλήθεια είναι πως την ευθύνη για αυτό παίρνει ο οφθαλμίατρος από τι βυθόσκοπηση!εμένα ήταν μια χαρά κ μου έδινε το οκ για φτ αλλά ο γιατρός μου επέμενε ότι το νοσοκομείο δεν με αναλάμβανε για φτ με τόσο μεγάλη μυωπία!

πάντως ψάξε το καλά γιατί δεν είναι ωραίο στο εξιτήριο κ στο βιβλιάριο του μωρού σου να γράφει ότι έγινε καισαρική λόγω επιθυμίας της μητέρας.(όπως έγινε σε μένα)

πάντως ψάξε το καλά γιατί δεν είναι ωραίο στο εξιτήριο κ στο βιβλιάριο του μωρού σου να γράφει ότι έγινε καισαρική λόγω επιθυμίας της μητέρας.(όπως έγινε σε μένα)

Σοβαρά μιλάς βρε κοριτσάκι μου?:shock: Αν υπάρχει θέμα υγείας αυτό είναι το λιγότερο! Και ουσιαστικά δεν πρόκειται για την επιθυμία της μητέρας, αλλά για ιατρικούς λόγους!

Διαφημίσεις

Σοβαρά μιλάς βρε κοριτσάκι μου?:shock: Αν υπάρχει θέμα υγείας αυτό είναι το λιγότερο! Και ουσιαστικά δεν πρόκειται για την επιθυμία της μητέρας, αλλά για ιατρικούς λόγους!

Συμφωνω αν τιθεται θεμα υγειας το τι θα γραφουν τα χαρτια μας πειραξε??

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

εκανα κιεγω προσφατα εξετασεις με 8.5 βαθμους μυωπια και ο οφθαλμιατρος εδωσε εγκριση για φ.τ. διοτι ειδε καλα το ματι μου! ο γυναικολογος μου θα με παει φ.τ. μετα απο τη γνωματευση του οφθσλμιατρου. εγω φοβαμαι λιγο αλλα θα ηθελα να το ζησω φυσιολογικα!!! μετα ομως απο αυτα που διαβασα για τη θεια της τζο με επιασε παλι το αγχος!!! :rolleyes::confused::|:?

Συμφωνω αν τιθεται θεμα υγειας το τι θα γραφουν τα χαρτια μας πειραξε??

Σοβαρά σας το λέω!Κανένα θέμα υγείας δεν υπήρξε ποτέ ούτε κ σε αυτην την εγκυμοσύνη υπάρχει!

το κακό είναι ότι η πρώτη καισαρική με κυνηγάει αφού κ πάλι θα πρέπει να γίνει έτσι!κρίμα κ εγώ ήθελα να γέννησω!

Σοβαρά σας το λέω!Κανένα θέμα υγείας δεν υπήρξε ποτέ ούτε κ σε αυτην την εγκυμοσύνη υπάρχει!

Δεν λέω για την εγκυμοσύνη. Λέω γι' αυτό το πρόβλημα που περιέγραψες στο πρώτο σου μήνυμα:

Έχω 12 βαθμούς μυωπία, εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην περιφέρεια του αμφιβληστροειδή και έχω κάνει στο αριστερό μάτι 4 λέιζερ για μικρές οπές στην περιφέρεια του αμφιβληστροειδή. Γενικά έχω φωταψίες και μυωψίες και όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα με τα μάτια.

Καλημέρα και με το καλό το μωράκι σου! :)

Είχα κι εγώ 12 βαθμούς μυωπία και 4 αστιγματισμό όταν έμεινα έγκυος. Ο οφθαλμίατρος που με παρακολουθούσε μου έκανε μια υποτυπώδη βυθοσκόπηση και μου είπε ότι ναι μεν έχω εκφυλιστικές αλλοιώσεις και στα δύο μάτια, κυρίως στο δεξί, αλλά εάν ο τοκετός δεν ήταν εργώδης και χρονοβόρος δεν θα είχα πρόβλημα. Ο γυναικολόγος μου με έστειλε για δεύτερη γνώμη σε ειδικό για τον αμφιβληστροειδή, τον καθηγητή Αλ. Θεοδοσιάδη, ο οποίος μου έκανε κανονική βυθοσκόπηση για πολλή ώρα και απεφάνθη ότι στην περίπτωσή μου δεν ενδείκνυται να ρισκάρω φυσιολογικό τοκετό. Μου είπε ότι πρέπει να κάνω και λέιζερ στο δεξί μάτι για τις αλλοιώσεις, αλλά, ανεξαρτήτως του λέιζερ, θεωρούσε την καισαρική ως την ενδεδειγμένη λύση, διότι ¨σε τέτοιους βαθμούς, με τις συγκεκριμένες αλλοιώσεις, δεν είναι σκόπιμο να ρισκάρουμε". Να σημειώσω ότι εκτός από τις μυωψίες, από τον 8ο μήνα περίπου είχα και φωταψίες (λάμψεις) από το δεξί μάτι σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Λέιζερ δεν έκανα γιατί είχα μόλις 3-4 μέρες για τον προγραμματισμένο τοκετό.

Τρίτη γνώμη δεν πρόλαβα να πάρω γιατί ήταν ντάλα Αύγουστος και έλειπαν όλοι!

Ο γυναικολόγος και η μαία μου πρότειναν να δοκιμάσουμε τον φυσιολογικό τοκετό με επισκληρίδειο και να πάμε βλέποντας και κάνοντας, εάν ήθελα να πάρω το ρίσκο. Μου είπαν ότι θα κάνουμε νωρίς επισκληρίδειο για να μην ζοριστώ και ότι θα με βοηθήσουν με ειδικές στάσεις ώστε να κατέβει το μωρό μόνο του όσο γίνεται και "πού ξέρεις? μπορεί να είναι εύκολος τοκετός!"

Εγώ τελικά επέλεξα να κάνω καισαρική για τρεις λόγους:

1) με είχε πείσει ο οφθαλμίατρος ότι ήμουν σοβαρή περίπτωση και το ρίσκο ήταν μεγάλο (συγκεκριμένα μου είχε δώσει πιθανότητα αποκόλλησης για το δεξί μάτι 10% ακόμα και στον ύπνο μου, πόσο μάλλον σε περίπτωση πίεσης).

2) λόγω των επιπλοκών στην εγκυμοσύνη (θρομβοφιλία και διαβήτης), έπρεπε να πάω με ραντεβού (για να έχω σταματήσει 2 24ωρα πριν τις αντιπηκτικές ενέσεις). Το ραντεβού μου ήταν για τις 37,3 εβδομάδες, καθώς το μωρό δεν έβαζε βάρος και ο πλακούντας γερνούσε λογω διαβήτη. Το μωρό ναι μεν είχε κατέβει, αλλά ο τράχηλος ήταν πολύ κλειστός και δεν είχε λεπτύνει. Αυτά με οδήγησαν (ίσως αυθαίρετα) στο συμπερασμα ότι ένας φυσιολογικός τοκετός θα κρατούσε πολλές ώρες. Επίσης, από αναλυτικότατες περιγραφές των -πάντα πρόθυμων να τρομοκρατήσουν την έγκυο- συγγενών και φίλων, φοβόμουν ιδιαίτερα την ιδέα του να μου σπάσουν τα νερά με το ζόρι.

3) όλοι αναιξερέτως οι συγγενείς και φίλοι ήταν υπέρμαχοι της καισαρικής, ως πιο γρήγορη και πιο ανώδυνη διαδικασία (άλλο αν δεν την είχε κάνει κανείς, πάντως όλοι ήξεραν τουλάχιστον μία γυναίκα που δεν ταλαιπωρήθηκε να γεννάει 15 ώρες, σηκώθηκε αμέσως, δεν πόναγε μετά κλπ κλπ).

Εκ των υστέρων έχω να πω ότι μάλλον μετάνιωσα, διότι η καισαρική ήταν μεν μια πολύ γρήγορη, σχετικά ανώδυνη και ευχάριστη διαδικασία (με επισκληρίδειο), αλλά όταν η επίδραση της επισκληριδείου πέρασε, δεν ήταν και τόσο ευχάριστα τα πράγματα. Χρειαζόμουν αρκετά παυσίπονα για να είναι ανεκτός ο πόνος και επίσης άργησα αρκετά να περπατήσω όρθια και χωρίς να πονάω (πάνω από 10 ημέρες). Επίσης, έκανα ελαφριά αλλεργική αντίδραση στο αντιβιωτικό και είχα φαγούρα σε όλο το σώμα για περίπου 15 μέρες!

ΟΜΩΣ, για να μην τρομάξει καμία εγκυούλα, θεωρώ ότι για τα παραπάνω έφταιγε εν μέρει και η κακή ψυχολογική μου κατάσταση γενικότερα. Αν ήμουν πιο καλά τότε, είτε δεν θα είχα επηρεαστεί από τους καλοθελητές και θα είχα τολμήσει το φτ, είτε το σώμα μου θα είχε αναρρώσει καλύτερα από την καισαρική.

Γενικά με τρώει ακόμα αν επέλεξα το σωστό. Ίσως και πάλι να διάλεγα καισαρική, γιατί με τα μάτια δεν αξίζει το ρίσκο να παίζει κανείς. Σίγουρα προτιμώ να έχω τα μάτια μου, έστω και αυτά που είναι :), παρά να μην έβλεπα για να ζήσω το μεγαλείο ενός φυσιολογικού τοκετού, που όμως -στην περίπτωσή μου- δεν θα ήταν φυσικός, αλλά άκρως παρεμβατικός, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Μελίνα, η γνώμη μου είναι να σε ξαναδεί ειδικός όσο πιο κοντά στην ημερομηνία τοκετού γίνεται. Καμιά φορά αλλάζουν τα πράγματα από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αν και τότε πάρεις το οκ και είσαι υπέρμαχος του φυσιολογικού τοκετού, τα πράγματα βαίνουν καλώς και νιώθεις ασφάλεια με το γιατρό σου και τη μαία σου, το τολμάς. Αν δεν θέλεις να ρισκάρεις το αφήνεις. Ή ξεκινάς για φυσιολογικό και αν δε βγει στην πορεία, κάνεις καισαρική, όπως μου είχε προτείνει εμένα ο γιατρός μου.

Ό,τι και να επιλέξεις, κάντο με καθαρό μυαλό και όσο πιο συνειδητά γίνεται, για να νιώθεις εσύ καλά με την επιλογή σου αργότερα.

Και συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα.

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κ από εμένα!

Εγώ εχω 7.50 μυωπία κ στην πρώτη εγκυμοσύνη ο γιατρός με πήγε χωρίς δεύτερη κουβέντα για καισαρική με τη δικαιολογία ότι άνω των 4 βαθμών κρίνεται απαραίτητη

Εγώ κορίτσια με 4,75 μυωπία γέννησα φυσιολογικά. Ούτε επισκέφθηκα οφθαλμίατρο, ούτε το συζήτησα με τη γιατρό. Δεν τέθηκε για μένα θέμα να γεννήσω με καισαρική παρά μόνο αν προέκυπτε κάτι επείγον τη στιγμή του τοκετού.

Στα μαθήματα τοκετού μας είπαν ότι αυτό περί μυωπίας και καισαρικής είναι μύθος. Αν στη φάση της εξώθησης σπρώχνεις σωστά, δηλ. σπρώχνεις μόνο με τους μύες του περινέου και δε σφίγγεις το πρόσωπο, δεν πρόκειται να πάθεις τπτ. Αν όμως σπρώχνεις λάθος και βάζεις όλη την ένταση στο πρόσωπο, και μηδέν μυωπία να'χεις..ε..τότε μπορεί να σπάσει κάποιο αγγείο στο μάτι.

Ap1rp3.png

Η μυωπία δεν παίζει κανέναν ρόλο, όσο μεγάλη και να είναι.Στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης κάνεις βυθοσκόπιση σε οφθαλμίατρο που έχεις εμπιστοσύνη και εκείνος θα σου πει αν ο αμφιβλιστροειδής ειναι σε καλή κατάσταση ώστε να γεννησεις φυσιολογικά.Η ευθύνη είναι δική του για το θέμα αυτό και όχι του γυναικολόγου.Το οτι πάνω από 4 βαθμούς κανεις καισαρική-εαν ισχυε ποτέ- είναι ξεπερασμένο.

Εγώ με 6 βαθμούς και μεγάλη πρόσφατη ταλαιπωρία με σοβαρη κερατίτιδα και ξηροφθαλμία πολύ πολύ σοβαρή, γέννησα φυσιολογικά, κατόπιν έγκρισης οφθαλμιατρου ,χωρις κανένα πρόβλημα.

Εξάλλου η επισκληρίδιος που κάνουν οι περισσότερες γυναικες συμβάλλει στον να μην δέχονται πολλη πίεση τα μάτια.

QqmLp3.png

Εγώ κορίτσια με 4,75 μυωπία γέννησα φυσιολογικά. Ούτε επισκέφθηκα οφθαλμίατρο, ούτε το συζήτησα με τη γιατρό. Δεν τέθηκε για μένα θέμα να γεννήσω με καισαρική παρά μόνο αν προέκυπτε κάτι επείγον τη στιγμή του τοκετού.

Στα μαθήματα τοκετού μας είπαν ότι αυτό περί μυωπίας και καισαρικής είναι μύθος. Αν στη φάση της εξώθησης σπρώχνεις σωστά, δηλ. σπρώχνεις μόνο με τους μύες του περινέου και δε σφίγγεις το πρόσωπο, δεν πρόκειται να πάθεις τπτ. Αν όμως σπρώχνεις λάθος και βάζεις όλη την ένταση στο πρόσωπο, και μηδέν μυωπία να'χεις..ε..τότε μπορεί να σπάσει κάποιο αγγείο στο μάτι.

μάλιστα!τα πιστεύω όσα λέτε αφού κ η ίδια μου η οφθαλμίατρος που την εμπιστεύομαι τρελλά τα ίδια με συμβούλευε τότε!και όμως εγώ πίστεψα περισσότερο τον τότε γιατρό μου ο οποίος μάλιστα προκειμένου να με πείσει μου είχε πει πως αυτό για τουΣ 4 βαθμούς ήταν απόφαση που είχε παρθεί από συνέδριο που έκαναν πρόσφατα στο νοσοκομείο το 2010 που γέννησα πρώτη φορά κ καθότι πανεπιστημιακό ήμουν υποχρεωμένη να ακολουθήσω τα λεγόμενα του.

τέλοςπάντων ότι έγινε έγινε!το θέμα είναι να μην κάνουμε καισαρικές ΔΗΛΑΔΉ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΊΑ άνευ λόγου και αιτίας.εγώ ήμουν ανιδεη και την πάτησα!

τέλοςπάντων ότι έγινε έγινε!το θέμα είναι να μην κάνουμε καισαρικές ΔΗΛΑΔΉ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΊΑ άνευ λόγου και αιτίας.εγώ ήμουν ανιδεη και την πάτησα!

Κοπέλα μου μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Το σημαντικό είναι ότι τώρα έχεις ένα υγιέστατο μωράκι.

Ap1rp3.png

Κοπέλα μου μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Το σημαντικό είναι ότι τώρα έχεις ένα υγιέστατο μωράκι.

Δίκιο έχεις αυτό είναι που μετράει τελικά.σε 1 μήνα ακριβώς θα μπω για το δεύτερο αναγκαστικά με καισαρική πάλι.ελπίζω τουλάχιστον να μην μου γράψουν πάλι το ίδιο στο βιβλιάριο.

με το καλό σε όλες εύχομαι:)

Διαφημίσεις

Συμφωνώ ότι η μυωπία δεν αποτελεί λόγο καισαρικής... Απλά γίνεται βυθοσκόπηση κ κρίνει ο οφθαλμίατρος την κατάσταση του αμφιβληστροειδούς...

Η Μελίνα όμως έκανε λόγο για εκφυλιστικές αλλοιώσεις κ ότι έχει κάνει 4 λέιζερ για αυτές... Εγώ δυστυχώς έκανα χειρουργείο για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς κ 3 λέιζερ για εκφυλίσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κ.τ. συνήθως κρίνεται αναγκαία, αφού βέβαια πάλι γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Βέβαια επειδή κ εγώ έχω στεναχωρηθεί με την κατάσταση αυτή, σας αναφέρω πως άλλοι οφθαλμίατροι είπαν να γεννήσω κανονικά κ άλλοι με κ.τ, οι απόψεις διίστανται κ εδώ! Από κει κ πέρα νομίζω πως είναι κ λίγο στην κρίση μας. Εγώ επειδή πέρασα πολλά μετά το χειρουργείο στα μάτια, δεν το διακινδυνεύω, αν κ φυσικά το φέρω βαρέως...

jmX2p3.png

4PrNp3.png

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

τελικά πήγα και σε δεύτερο οφθαλμίατρο και μου είπε και αυτός για φυσιολογικό τοκετό/ Επειδή θα κάνω και επισκληρίδιο τελικά αποφάσισα να προχωρήσω σε φ.τ αλλωστε αν είναι να πάθει κανίες αποκόληση μπορεί να το πάρθει και χωρίς να γεννήσει. Η άποψη με τις καισαρικές ισχύει πολύ στην Ελλάδα..Ελπίζω να πράτω σωστά...

Εσύ μαβια που έπαθες αποκόλληση τώρα βλέπεις κανονικά μετά το χειρουργίεο ή έχεις χάσει όραση?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

τελικά πήγα και σε δεύτερο οφθαλμίατρο και μου είπε και αυτός για φυσιολογικό τοκετό/ Επειδή θα κάνω και επισκληρίδιο τελικά αποφάσισα να προχωρήσω σε φ.τ αλλωστε αν είναι να πάθει κανίες αποκόληση μπορεί να το πάρθει και χωρίς να γεννήσει. Η άποψη με τις καισαρικές ισχύει πολύ στην Ελλάδα..Ελπίζω να πράτω σωστά...

Εσύ μαβια που έπαθες αποκόλληση τώρα βλέπεις κανονικά μετά το χειρουργίεο ή έχεις χάσει όραση?

Καλησπέρα,

να εμπιστευτείς τον οφθαλμιατρο σου και αφου σου λεει ΟΚ για φτ , κανενα προβλημα. εγω εχω μυωπία 5 βαθμους στο ενα ματι και 4 στο αλλο , αλλα δεν ηταν αυτο το προβλημα. Ηταν οτι εχω και γλαυκωμα (υψηλη πίεση) , με αλλοιωσεις στα οπτικά νευρα και απαγορευόταν ρητα , να γεννησω φυσιολογικά. απο την αρχη της εγκυμοσυνης ηταν δεδομένη η καισαρική. Ο γυναικολόγος ζητησε χαρτι απο τον οφθαλμιατρο για να προχωρησει σε καισαρική.

Με το καλο να κρατησεις το μωρακι σου , αγκαλια !

6da11a174c.png

Γι ΄αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου , για να σε συναντήσω !!!!! 7-4-2011

Καλησπέρα κ από εμένα!

Εγώ εχω 7.50 μυωπία κ στην πρώτη εγκυμοσύνη ο γιατρός με πήγε χωρίς δεύτερη κουβέντα για καισαρική με τη δικαιολογία ότι άνω των 4 βαθμών κρίνεται απαραίτητη.τώρα σε αυτην την εγκυμοσύνη κ έχοντας πλέον αλλάξει γιατρό ο ίδιος μου είπε ότι κακώς έκανα καισαρική για αυτόν τον λόγο!η αλήθεια είναι πως την ευθύνη για αυτό παίρνει ο οφθαλμίατρος από τι βυθόσκοπηση!εμένα ήταν μια χαρά κ μου έδινε το οκ για φτ αλλά ο γιατρός μου επέμενε ότι το νοσοκομείο δεν με αναλάμβανε για φτ με τόσο μεγάλη μυωπία!

πλάκα κανεις ! τι μας νοιζει τι γραφει στο βιβλιαριο ? δηλ αν παθαινα αποκόλληση και δεν εβλεπα ποτε το παιδι μου , θα ηταν καλυτερα ?:shock::shock::shock:

σε μενα παντως δεν εγραφε τιποτα ουτε στο εξιτηριο, ουτε στο βιβλιαριο του παιδιου

6da11a174c.png

Γι ΄αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου , για να σε συναντήσω !!!!! 7-4-2011

Μελίνα ευτυχώς έχω 9/10 όραση, πολύ καλή για χειρουργημένο μάτι... Βλέπω πεντακάθαρα, μόνο αν κλείσω το άλλο μάτι από το χειρουργημένο βλέπω κάτι σαν κυματάκια, αλλά ανεπαίσθητα σχεδόν...

Κ ναι, όλο κ περισσότεροι οφθαλμίατροι προτείνουν τον φ.τ. για τέτοιες καταστάσεις... Κάτι θα ξέρουν. Είναι παλιά η αντίληψη για την αναγκαιότητα της κ.τ., άλλωστε δεν γεννάμε στα χωράφια! Κ μένα ο γυναικολόγος ζήτησε χαρτί από οφθαλμίατρο αν είναι να κάνει κ.τ., βέβαια εγώ αποτελώ εξαίρεση, ο αμφιβληστροειδής μου είναι εξαιρετικά αδύναμος...:-(:-( Αλλιώς κ εγώ φ.τ. θα διάλεγα...

jmX2p3.png

4PrNp3.png

[/b]

πλάκα κανεις ! τι μας νοιζει τι γραφει στο βιβλιαριο ? δηλ αν παθαινα αποκόλληση και δεν εβλεπα ποτε το παιδι μου , θα ηταν καλυτερα ?:shock::shock::shock:

σε μενα παντως δεν εγραφε τιποτα ουτε στο εξιτηριο, ουτε στο βιβλιαριο του παιδιου

Φυσικα κ θα με νοιάζει τι θα γράφει.κ γιατί να μην γράφει την αλήθεια δηλαδή;εξάλλου το είδε κ ο παιδίατρος αργότερα κ γιατί να κάθομαι να εξηγώ; κ όσες μέρες χρειάστηκε να κάτσω στο νοσοκομείο η ομάδα των γιατρών που έκανε καθημερινά τις επισκέψεις στα δωμάτια μου επαναλάμβανε ότι ήταν επιλογή μου,επειδή έτσι τους βόλευε!ε,όχι λοιπόν.

Επίσης δεν μίλησα υποθετικά αν μου συνέβαινε το καθετί.είχα μια φυσιολογική εγκυμοσύνη όπως κ τώρα.

Η μυωπία δεν παίζει κανέναν ρόλο, όσο μεγάλη και να είναι.Στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης κάνεις βυθοσκόπιση σε οφθαλμίατρο που έχεις εμπιστοσύνη και εκείνος θα σου πει αν ο αμφιβλιστροειδής ειναι σε καλή κατάσταση ώστε να γεννησεις φυσιολογικά.Η ευθύνη είναι δική του για το θέμα αυτό και όχι του γυναικολόγου.Το οτι πάνω από 4 βαθμούς κανεις καισαρική-εαν ισχυε ποτέ- είναι ξεπερασμένο.

Κι εγώ αυτό ξέρω, αν και ο δικός μου οφθαλμίατρος μου είπε ότι συνήθως ανησυχούμε σε μεγάλες μυωπίες (πάνω από 8 βαθμούς). Εγώ έχω 8.5 στο ένα μάτι και 8.75 στο άλλο, αλλά μου είπε ΟΚ για φ.τ. γιατί η πίεση των ματιών ήταν καλή και ο βυθός μου καθαρός. Μάλιστα μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε βυθοσκόπηση και ότι ακόμα κι αν κάναμε βυθοσκόπηση και έβγαινε καλή, δεν θα μπορούσα να είμαι 100% σίγουρη ότι δεν θα συνέβαινε η στραβή. Δηλαδή θεωρεί ότι πάντα παίρνεις ένα ρίσκο, αλλά εφόσον η μυωπία δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή και ο βυθός είναι καλός, το ρίσκο είναι πολύ μικρό.

Τελικά εγώ έκανα καισαρική για άσχετο λόγο και μετά από αυτή την εμπειρία (που για μένα ήταν θετική) έχω να πω ότι η εμμονή με τον φ.τ. είναι υπερβολική. Αλίμονο αν το Α και το Ω στην μητρότητα ήταν η γέννα. Αυτό που μετράει είναι να είναι το μωρό μας υγιές κι εμείς καλά. Τα υπόλοιπα είναι απλά για να ασχολούμαστε.

Σε θέματα υγείας των ματιών, θα εμπιστευόμουν περισσότερο τη γνώμη οφθαλμίατρου και όχι γυναικολόγου, αλλά πάντα εν γνώση μου ότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να σου εγγυηθεί ότι δεν θα πάει κάτι στραβά, όποια επιλογή και να κάνεις.

Φυσικα κ θα με νοιάζει τι θα γράφει.κ γιατί να μην γράφει την αλήθεια δηλαδή;εξάλλου το είδε κ ο παιδίατρος αργότερα κ γιατί να κάθομαι να εξηγώ; κ όσες μέρες χρειάστηκε να κάτσω στο νοσοκομείο η ομάδα των γιατρών που έκανε καθημερινά τις επισκέψεις στα δωμάτια μου επαναλάμβανε ότι ήταν επιλογή μου,επειδή έτσι τους βόλευε!ε,όχι λοιπόν.

Επίσης δεν μίλησα υποθετικά αν μου συνέβαινε το καθετί.είχα μια φυσιολογική εγκυμοσύνη όπως κ τώρα.

Κατ' αρχήν η πορεία της εγκυμοσύνης δεν είναι απαραίτητα ενδεικτική της πορείας του τοκετού. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι επειδή είχες μια τέλεια εγκυμοσύνη θα είχες και καλό τοκετό.

Δεύτερον, ούτε κι εμένα θα με ένοιαζε τι γράφει το βιβλιάριο του παιδιού. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα για να ασχοληθούμε, πιο σημαντικά.

Τρίτον, ότι και να έγραφε το βιβλιάριο του παιδιού, εφόσον γέννησες με καισαρική, είναι υποχρέωση του παιδίατρου να ρωτήσει λεπτομέριες. Όχι για να σε κρίνει επειδή γέννησες με καισαρική αλλά για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το μωρό π.χ. γήρανση πλακούντα, ελλιπής ενδομήτρια ανάπτυξη, περιτύλιξη λώρου κ.λπ. που επέβαλε την καισαρική. Προσωπικά θα ανησυχούσα αν ένας παιδίατρος έβλεπε τη λέξη "καισαρική" σε βιβλιάριο υγείας νεογέννητου και δεν ρωτούσε γιατί δεν έγινε φ.τ.

Ενδεχομένως αυτός είναι ο λόγος που όταν σε επισκέπτονταν οι γιατροί στο μαιευτήριο επισήμαναν ότι είχες κάνει καισαρική από επιλογή. Το σωστό είναι αλλιώς να αντιμετωπιστείς εσύ που δεν είχες κάποιο πρόβλημα υγείας και αλλιώς μια άλλη λεχώνα που έκανε καισαρική λόγω προεκλαμψίας, διαβήτη ή κάποιας μόλυνσης. Για τον θεράποντα γιατρό, ο λόγος της καισαρικής είναι ιατρική πληροφορία, δεν είναι κουτσομπολιό.

υπάρχουν κατάλληλες ομάδες στο facebook για ενημέρωση.όποια μανούλα θελει ας μου πει.έχουν βοηθηθεί αρκετές μανούλες εως τώρα.καλή επιτυχία !

ttd6a24.aspx

Καταλαβαινω την απογοητευση σου αλλα γιατι ειναι κακο στο βιβλιαριο να γραφεται οτι εγινε καισαρικη λογω επιθυμιας της μητερας ???? που ειναι το κακο δεν μπορω να καταλαβω δηλαδη . σημασια δεν εχει να ειναι καλα η μαμα και το νεογνο ??? το κακο δεν το βλεπω με οποιο τροπο και να γεννηθει ενα παιδι .

QRyOp2.png