Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όσπρια

BIZELI

Recommended Posts

Εγώ τους έδωσα φακές από 10 μηνών και στους δύο και ευτυχώς τις λάτρεψαν. Το ίδιο και με τα φασόλια, ξερά και χλωρά. Βέβαια, έχουμε και τις γνωστές παρενέργειες μετά...

ναι τα τσαμένα. γελούν και κλ@#$, τεντώνονται και πάλι τα ίδια:lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω δινω απο τον χρονο φακες και τα υπολοιπα οσπρια δηλ φασολια ρεβυθια τα βαλαμε στους 15μηνες,τωρα δηλ τρωμε απο ολα τα οσπρια.και καροτακι βαζω και ειναι πολυ νοστιμα..

• 3 months later...

Την προηγούμενη εβδομάδα δοκιμάσαμε φακές και μας άρεσαν πολύ! Αφού έβρασαν κανονικά στη χύτρα έβαλα μέσα κριθαράκι γιατί μου είπε η παιδίατρος ότι γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Την προηγούμενη εβδομάδα δοκιμάσαμε φακές και μας άρεσαν πολύ! Αφού έβρασαν κανονικά στη χύτρα έβαλα μέσα κριθαράκι γιατί μου είπε η παιδίατρος ότι γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

τις αλεθεις τις φακες με το κριθαρακι (ή χωρις κριθαρακι)?.

εγω οταν τις ελιωσα για να τις φαει εβγαλαν και το φλουδακι και αντε να τις ξεχωρισω μετα. δεν το ετρωγε με τιποτα και ετρεχα να του φτιαξω κατι αλλο... :-)

Διαφημίσεις

Ο δικός μου γενικά βαριέται να μασάει (κι όποτε έχουμε δοκιμάσει μη αλεσμένα τα κάνει εμετό). Οπότε και τις φακές τις μαγείρεψα κανονικά μόνες τους με λιγότερο αλάτι όμως. Μετά ξεχώρισα λίγο από το ζουμάκι τους για να το έχω μετά στο άλεσμα και πρόσθεσα στις φακές το κριθαράκι (εναλλακτικά μπορείς να βάλεις πεπονάκι ή ρυζάκι). Τα έβρασα πάλι όλα μαζί. Όταν ήταν να φάει του το έβαλα στο Multi μαζί με λίγο ζουμάκι (γιατί το κριθαράκι είχε απορροφήσει το ζουμί από τις φακές) και το άλεσα. Ενθουσιάστηκε!

Εμείς από 14 μηνών τρώμε φασολάδα, φακές, ρεβύθια. Οι φακές δεν της πολυαρέσουν αλλά τα άλλα 2 τα λατρεύει. Δεν μου παρουσίσε βαρυστομάχιασμα ή κάτι άλλο..

Κορίτσια και ποια ποσότητα θεωρείται καλή για τα μωρά μας; Εγώ που τα αλέθω όλα (ακόμα και τα όσπρια) βλέπω να είναι στο Multi 350-450 ml. Εσείς;

• 2 εβδομάδες μετά...

Τα όσπρια τα μαγειρεύετε όπως τα τρώτε εσείς? Εμείς δεν τα πολυτρώμε (μάλλον καθόλου εκτός από φασολάκια) και για αυτό δεν τα πετυχάινω σχεδόν ποτέ. Κυρίως οι φακές μου γίνονται λάσπη....:(

Όμως στην μικρή θέλω να τις τα αρχίσω για να μαθαίνει.... εννοείτε μαζί της θα τρώμε και εμείς....

Δωσ' τε καμία οδηγία για να γίνουν νόστιμα!!!!

Margiota επειδή το έχω και πρόσφατο (εχτές του έκανα φακές) θα σου πω πώς τις φτιάχνω εγώ. Καταρχάς εγώ χρησιμοποιώ μόνο χύτρα σχεδόν σε όλα τα φαγητά.

Λοιπόν πρώτα βάζω τις φακές με νερό κι όταν αρχίζει να βράζει το χύνω. Στη συνέχεια προσθέτω 1 κρεμμυδάκι με 1 ντομάτα (χτυπημένα στο Multi από πριν), νερό, λάδι, λίγο πιπέρι, ρίγανη, 1 φύλλο δάφνης για τη μυρωδιά και 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ. Κλείνω τη χύτρα και μόλις σηκωθεί η βαλβίδα την αφήνω 5 λεπτά. Ανοίγω το καπάκι και προσθέτω λίγο αλάτι. Επίσης μου έχει πει η παιδίατρος να βάζω και κριθαράκι ή πεπονάκι ή ρυζάκι γιατί έτσι γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Οπότε εχτές αφού έβαλα κι άλλο βρασμένο νερό στη χύτρα μου πρόσθεσα λίγο κριθαράκι. Το άφησα με ανοικτό καπάκι άλλα 10 λεπτά κι έτοιμο...!!!! Επειδή ο δικός μου τα τρώει ακόμα αλεσμένα πριν βάλω το κριθαράκι φύλαξα σε ένα ταπεράκι λίγο ζουμί για να μπορούμε να το αλέσουμε (γιατί με το κριθαράκι ρούφηξε σχεδόν όλο το νερό).

Αυτά από μένα! Καλή επιτυχία!

Διαφημίσεις

Margiota επειδή το έχω και πρόσφατο (εχτές του έκανα φακές) θα σου πω πώς τις φτιάχνω εγώ. Καταρχάς εγώ χρησιμοποιώ μόνο χύτρα σχεδόν σε όλα τα φαγητά.

Λοιπόν πρώτα βάζω τις φακές με νερό κι όταν αρχίζει να βράζει το χύνω. Στη συνέχεια προσθέτω 1 κρεμμυδάκι με 1 ντομάτα (χτυπημένα στο Multi από πριν), νερό, λάδι, λίγο πιπέρι, ρίγανη, 1 φύλλο δάφνης για τη μυρωδιά και 1 κουταλιά ντομάτα πελτέ. Κλείνω τη χύτρα και μόλις σηκωθεί η βαλβίδα την αφήνω 5 λεπτά. Ανοίγω το καπάκι και προσθέτω λίγο αλάτι. Επίσης μου έχει πει η παιδίατρος να βάζω και κριθαράκι ή πεπονάκι ή ρυζάκι γιατί έτσι γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Οπότε εχτές αφού έβαλα κι άλλο βρασμένο νερό στη χύτρα μου πρόσθεσα λίγο κριθαράκι. Το άφησα με ανοικτό καπάκι άλλα 10 λεπτά κι έτοιμο...!!!! Επειδή ο δικός μου τα τρώει ακόμα αλεσμένα πριν βάλω το κριθαράκι φύλαξα σε ένα ταπεράκι λίγο ζουμί για να μπορούμε να το αλέσουμε (γιατί με το κριθαράκι ρούφηξε σχεδόν όλο το νερό).

Αυτά από μένα! Καλή επιτυχία!

Σε ευχαριστώ πολύ... Θα το κάνω σύντομα!!! Ευκαιρία να φάμε και εμείς κανένα όσπριο!!!:wink:

• 2 εβδομάδες μετά...

Επιτέλους εχτές κατάφερα και της έφτιαξα φακές...Μία η ιώση, μία κάποιες άλλες υποχρεώσεις με άφησαν πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν...... να τις φάει όλες:o:o:o

Δεν το περίμενα, γιατί εγώ είμαι λίγο περίεργη με τα όσπρια, αλλά ευτυχώς το παιδάκι μου δεν μου έμοιασε:lol:

Και το κυριότερο, δεν τις έφαγε αλεσμένες!!! Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ περήφανη σαν μαμά.

Σας ευχαριστώ και κυρίως εσένα Δέσποινα79.

Περιμένω τα φώτα σας και για τα υπόλοιπα όσπρια....

Margiota μου χαίρομαι πολύ που άρεσε στη μικρή σου. Κι ο δικός μου την ίδια αντίδραση είχε και δεν το περίμενα. Έβαλες και κριθαράκι ή μόνο φακές; Επειδή το έφαγε μη αλεσμένο.

Μέσα στην εβδομάδα θέλω να του κάνω φασολάδα. Καμιά ιδέα για νόστιμη συνταγή; Λέτε να είναι βαριά για μωρό 16 μηνών;

Εμεις εκινησαμε οσπρια 8 μηνων και ειναι τα αγαπημενα του φαγητα!!!!Τρελενεται!Τα μαγειρευα απο την αρχη οπως και για μας χωρις αλατι και δεν ειχε ποτε προβλημα!

Ζυμαρικο δεν βαζω...του βαζω λιγο ψωμακι και φετα!

Διαφημίσεις

κι εμένα η μικρή ξεκίνησε από 11 μηνών και έχει λατρεία στα όσπρια (όπως κι εγώ και ο σύζυξ). Ευτυχώς δεν μας δυσκόλεψε καθόλου σε αυτό. Δεν πολυγουστάρει βέβαια το κρέας εκτός από κανένα μπιφτεκάκι και λίγο κοτόπουλο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Δεν με χαλάει τόσο βέβαια, αφού τρώει όλα τα υπόλοιπα :P

Άλλο ένα δείγμα ότι τα παιδία μας έχουν την δική τους προσωπικότητα και δεν πρέπει να θεωρούμε σίγουρο ότι θα κάνουν, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα τρώνε, ότι και εμείς... Ας τους αφήσουμε το περιθώριο να διαλέξουν εκείνα τι τους αρέσει και τι όχι.

Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν πολλές μανούλες που ειδικά στο φαγητό δεν δίνουν στα παιδάκια τους να τρώνε ότι δεν τρώνε εκείνες, με αποτέλεσμα να μην τα μάθουν ποτέ αυτά τα φαγητά.

Την πρώτη φορά που ηταν να δώσω στην μικρή μπρόκολο είχα αναφέρει σε μία φίλη μου ότι δεν μου αρέσει καθόλου, συγκεκριμένα μου βρωμάει και εκείνη μου είπε πως να μην κάνω τον κόπο να της το δώσω γιατί δεν θα το φάει. Τελικά της έδωσα και όχι μόνο το τρώει, αλλά ξετρελένεται! Επίσης αυτό που μου έχει μείνει από την δική μου παιδική ηλικία είναι η τελευταία κουταλιά. Για ποιο λόγο πιέζουν τα παιδιά να τρώνε την τελευταία κουταλιά ακόμα να το καταλάβω... Εγώ πάντως με το που δω ότι γυρίζει το κεφάλι της από την άλλη όταν βλέπει το κουτάλι σταματάω! Δεν θα την μπουχτίσω κιόλας!!!

Για άλλη μία φορά βγήκα εκτός θέματος.... το έχω αυτό το κακό!!!!

• 1 month later...
Από πότε ξεκινήσατε να τους δίνετε όσπρια???μας είπε ο γιατρός μας να τις δίνουμε ότι τρώμε αλλά ξέχασα να ρωτήσω για όσπρια!!!,

και επίσης έχει καμιά μανουλίτσα κανένα πρόγραμμα διατροφής από 1 έτους και μετά???

Εμείς ξεκινήσαμε όσπρια όταν ήταν 11 μηνών, κυρίως φακές (οι ροζ του άρεσαν πολύ γιατί γίνονται λιώμα και γλυκίζουν) & ρεβύθια. Τα φασόλια τα αφήσαμε μέχρι τον επόμενο μήνα για να σιγουρευτούμε ότι δεν τον πειράζουν στο στομαχάκι του και τα πήγε τέλεια.

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

έχετε καμιά συνταγή για φάβα που να την δίνετε στα μικρά σας;

πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω να της κάνω. ούτε εγώ έχω φάει ποτέ.

κατά τα άλλα η μικρή μου τρώει όλα τα όσπρια φασολάδα, αρακά, φακές, ρεβύθια.

έχετε καμιά συνταγή για φάβα που να την δίνετε στα μικρά σας;

πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω να της κάνω. ούτε εγώ έχω φάει ποτέ.

κατά τα άλλα η μικρή μου τρώει όλα τα όσπρια φασολάδα, αρακά, φακές, ρεβύθια.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/faba.html

για δες εδώ σεβούλα

εγω αυτην εκανα πρωτη φορά φετος πολύ νοστιμή βγήκε αλλα ειναι σαν αλοιφή μωρε οπως το τζατζίκη χτυπητη κτλπ

αν εχετε κανει τις εξετάσεις δοκίμασε να της δώσεις κουκιά!!

πολύ θρεπτικά επισης

καλαμαράκι μου σ' ευχαριστώ πολύ. εύκολη συνταγή. η μικρή σου την έφαγε;

θα κοιτάξω να ψωνίσω φάβα από βιολογικάδικο ή το καρφούρ, αν βρέι ο σύζυγος.

την εξέταση για τα κουκιά την έχουμε κάνει, αλλά δεν έχουμε φάει ποτέ ούτε εμείς κ για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω ούτε για το μέλλον.εσείς έχετε φάει κουκιά; εννοώ η κόρη. πώς της τα έκανες;

Σέβη, φάβα είδα στο Βασιλόπουλο στα βιολογικά. Κι εγώ σκέφτομαι να την φτιάξω για όλη την οικογένεια, δεν έχουμε φάει ποτέ...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

καλαμαράκι μου σ' ευχαριστώ πολύ. εύκολη συνταγή. η μικρή σου την έφαγε;

θα κοιτάξω να ψωνίσω φάβα από βιολογικάδικο ή το καρφούρ, αν βρέι ο σύζυγος.

την εξέταση για τα κουκιά την έχουμε κάνει, αλλά δεν έχουμε φάει ποτέ ούτε εμείς κ για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω ούτε για το μέλλον.εσείς έχετε φάει κουκιά; εννοώ η κόρη. πώς της τα έκανες;

Την φάβα εννοειτε πως δεν την έφαγε χε χε μονο δοκίμασε και ειπε μπλιάκ χε χε αλλα γενικά αλοιφες δεν τρωει.

Τωρα για τα κουκια εγω τρωω, ο συζηγος οχι δεν εχει το ενζυμο.

Τα φτιαχνω γιαχνιστά που λεει και η γιαγιά του αντρα μου, λαδερα χωρις ομως τη σάλτσα. Η μικρη δεν της εχω δώσει ακομα ομως γιατι ετσι και αλλιως ουτε φασολακια τρωει σιγα μη φαει κουκια!

να και μια συνταγούλα

http://bettyscuisine.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html

ετσι τα κάνω χωρις την αγκινάρα και το νισεστε

χυλώνουν απο μονα τους.

Σέβη, φάβα είδα στο Βασιλόπουλο στα βιολογικά. Κι εγώ σκέφτομαι να την φτιάξω για όλη την οικογένεια, δεν έχουμε φάει ποτέ...

σωστά. έχει κ ο βασιλόπουλος τα βιολογικά.

για φάβα μπορώ να τον πείσω, για κουκιά...ούτε με σφαίρες!:lol:

Την φάβα εννοειτε πως δεν την έφαγε χε χε μονο δοκίμασε και ειπε μπλιάκ χε χε αλλα γενικά αλοιφες δεν τρωει.

Τωρα για τα κουκια εγω τρωω, ο συζηγος οχι δεν εχει το ενζυμο.

Τα φτιαχνω γιαχνιστά που λεει και η γιαγιά του αντρα μου, λαδερα χωρις ομως τη σάλτσα. Η μικρη δεν της εχω δώσει ακομα ομως γιατι ετσι και αλλιως ουτε φασολακια τρωει σιγα μη φαει κουκια!

να και μια συνταγούλα

http://bettyscuisine.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html

ετσι τα κάνω χωρις την αγκινάρα και το νισεστε

χυλώνουν απο μονα τους.

σαν τα φασολάκια είναι. ούτε στην όψη δεν τα ήξερα τα κουκιά:oops:;)

η δικιά μου τα φασολάκια τα τσακίζει. όλα τα λαχανικά, τα όσπρια ....ως τώρα.

με πρώτο αγαπημένο το μπρόκολο. δεν ξέρω σε ποιόν έμοιασε το παιδί, ειλικρινά. εμείς μπρόκολο ούτε ζωγραφιστό:confused:!

η Χρύσπα όμως παμφάγο:P! ψέμματα, τα τρώει όλα εκτός από ψάρι-θαλασσινά:(. κάνει εμετούλι το τσαράκι!

ΤΥ καλαμαράκι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...