Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δωρεάν συναντήσεις περι θηλασμού & τοκετού στο Ιασώ.

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ωραία βρε παιδί μου άνοιξε κι εσύ ένα θέμα και πες "συναντήσεις ευτοκίας-συναντήσεις LLL" (αν δεν υπάρχουν ήδη τέτοια θέματα), για να γράψουν αντίστοιχα και άλλες κοπέλες τυχόν εμπειρία τους. Γιατί πρέπει να ανακατευτούν όλα στο συγκεκριμένο που αφορά το Ιασώ? Και τι με νοιάζει εμένα ποια τα κίνητρα του Ιασω, ξαναλέω, εφ όσον γίνεται σωστή δουλειά στη συγκεκριμένη ενημέρωση? Τι με νοιάζει τι είχε στην τσέπη της αυτή που μας τα έλεγε όλα αυτά (το μπιμπερό εννοώ), αφού μας τα έλεγε καλά? ενιγουει όλο λέω θα το κλείσω κι όλο παρασύρομαι και ξαναγράφω. εγκαταλείπω. πρέπει να μαζέψω και δυνάμεις!!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

ωραία βρε παιδί μου άνοιξε κι εσύ ένα θέμα και πες "συναντήσεις ευτοκίας-συναντήσεις LLL" (αν δεν υπάρχουν ήδη τέτοια θέματα), για να γράψουν αντίστοιχα και άλλες κοπέλες τυχόν εμπειρία τους. Γιατί πρέπει να ανακατευτούν όλα στο συγκεκριμένο που αφορά το Ιασώ? Και τι με νοιάζει εμένα ποια τα κίνητρα του Ιασω, ξαναλέω, εφ όσον γίνεται σωστή δουλειά στη συγκεκριμένη ενημέρωση? Τι με νοιάζει τι είχε στην τσέπη της αυτή που μας τα έλεγε όλα αυτά (το μπιμπερό εννοώ), αφού μας τα έλεγε καλά? ενιγουει όλο λέω θα το κλείσω κι όλο παρασύρομαι και ξαναγράφω. εγκαταλείπω. πρέπει να μαζέψω και δυνάμεις!!

γιατι ακομα και εαν ειναι σωστα οσα λεγονται,ειναι τα μισα..

οχι εαν δεν βολευουν..

πηγαινε να ξαπλωσεις γιατι πρεπει να εισαι ξεκουραστη...ενα μωρο στο σπιτι και ενα στην κοιλια, εχει απαιτησεις!!!

με το καλο το μωρακι σου!!!

83hKp3.png

επειδη ακριβως ηταν ενημερωση και πολλες μαμαδες θα την διαβασουν , θεωρησα σκοπιμο να ενημερωσω τις μαμαδες αυτες οτι εαν ενδιαφερονται για τον θηλασμο θεωρω πιο εγκυρες τις συναντησεις του συνδεσμου..

Αυτό ακριβώς. Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης, αλλά περιορισμένου χρόνου. Εάν ο χρόνος που επενδύω (και στερώ από αλλού) για να βοήθήσω και να προλάβω δύσκολες καταστάσεις εκλαμβάνεται ως διαφήμιση ή κόλλημα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, δεν θα τον χαραμίσω. Καλή συνέχεια. Τις επιφυλάξεις μου τις διατύπωσα το χρέος μου το έκανα. Από εκεί και πέρα η καθεμιά ας κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Για να δωθει ενα τελος σε αυτην την πραγματικα εως τωρα ανουσια συζητηση, ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ δεν τις ενδιαφερει να πανε σε συναντηση που αφορα ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ αλλα και τοκετο , περιποιηση νεογεννητου και διαφορες αλλες πολυ χρησιμες πληροφοριες για τους πρωτους μηνες το μωρου τους ΕΓΩ εμεινα πολυ ευχαριστημενη απο αυτες που κανει το Ιασω εχοντας παρακολουθησει και αλλες σε καταστηματα βρεφικων . Αν ηταν μονο για θηλασμο η συγκεκριμενη στο ιασω δεν θα επελεγα να παω για δικους μου λογους που δεν υπαρχει λογος να αναφερω. Οποτε το συγκεκριμενο θεμα αφορα μελλουσες κυριως μαμαδες που θελουν να παρουν μια ΜΙΚΡΗ ιδεα για τον ερχομο ενος μωρου , απο τη διαδικασια εισαγωγης στο μαιευτηριο , τοκετος μεχρι και τη λοχεια ,το θηλασμο κλπ.

Λυσαμε νομιζω το "θεμα" οτι δεν αφορα μονο θηλασμο η συγκεκριμενη δωρεαν επισκεψη -συναντηση -ενημερωση.

Ουτως ή αλλως απο τα λιγα που εχω δει , τα μελη του φορουμ εχουν να προτεινουν πολλες συνατησεις φορεων που αφορουν αποκλειστικα και μονο το θηλασμο γι αυτο και δεν εβαλα το θεμα μου στο κεφαλαιο "θηλασμος" αλλα στο "Τριτο τριμηνο" .

φανταζομαι οτι αφου προτεινεται μαλιστα απο μαμαδες που θηλαζουν και τοσο καιρο και εχουν βοηθηθει τοσο θα ειναι και πολυ καλες και μπραβο και στα μελη και στους φορεις που δωρεαν τις διοργανωνουν. :-)

edit: πχ αν ηθελα να πω μονο για συναντησεις θηλασμου θα εβαζα την παρακατω αναρτηση.

οποια κοπελα ενδιαφερεται μονο για σεμιναρια θηλασμου (και μαλιστα απο φορεις που προτειναν καποια μελη στο τρεχον θεμα) να μια καλη ευκαιρια...

επισης παρατηρω οτι γινεται σε καταστημα βρεφικων ...που σημαινει οτι και οι μαιες της lll και IBCLC διαφημιζουν κατι ή προωθουν προιοντα οπως ειπωθηκε για τις υπολοιπες?

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Σε πιστεύω απόλυτα γιατί κι εγώ διάφορα τέτοια σκηνικά έχω ακούσει από ένα σωρό γνωστές μου που έχουν γεννήσει εκεί. Και μάλιστα πριν μια εβδομάδα περίπου έτυχε να γνωρίσω μια μαία που δουλεύει εκεί και πάνω στη συζήτηση μου είπε ότι αν κάνω καισαρική , την πρώτη μέρα δε θα έχω γάλα και θα δώσουν στο παιδί συμπλήρωμα έτσι κι αλλιώς. Και μάλιστα το ανέφερα και στην κυρία Καλαϊτζάκη, η οποία μου απάντησε μια αοριστία γιατί πραγματικά σε κάτι τέτοιο δεν ξέρεις και τι να απαντήσεις. Αυτό όμως δε θεωρώ ότι απαξιώνει τις συναντήσεις τους, σε καμία περίπτωση. Η γυναίκα που μας μιλούσε μια χαρά μας τα είπε και μάλιστα επειδή πολλές φορές της είπαμε ότι εμάς αλλιώς μας τα έχουν πει, αυτή επέμεινε ότι τα εφαρμόζουν και μας είπε ότι στην τελική γι αυτό είμαστε εμείς εκεί, για να ενημερωθούμε για το τι πρέπει να γίνεται και να απαιτήσουμε κάτι να γίνει διαφορετικά, αν χρειαστεί. από εκεί και πέρα τι να πω? Όπως ξαναείπα σε λίγες μέρες θα ξέρω από πρώτο χέρι τι ακριβώς ισχύει και τι όχι, και εννοείται ότι τα 25 χρονα κοριτσάκια που δουλεύουν εκεί δεν περιμένω να έχουν τις γνώσεις και την επιθυμία να βοηθήσουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Και τη χειρότερη αντιμετώπιση να έχω, πάλι θα πω ότι η ενημέρωση ως ενημέρωση ήταν χρήσιμη.

Γεννησα στο Ιασω με καισαρικη το 2009 το πρωτο μου παιδι.Εχοντας ακουσει κι εγω οτι δινουν ξενο γαλα στα μωρα ειχα ζητησει εξαρχης αποκλειστικα μητρικο θηλασμο και τους ειχα τονισει πως αν δωσουν στο μωρο μου ξενο γαλα θα το καταλαβω και καλο θα ειναι να μην εχουμε προβληματα..Με το που γεννηθηκε η κορη μου την πηρα αγκαλια και την εβαλα κατευθειαν στο στηθος οχι για να θηλασει αμεσως αλλα κυριως για να παρει την οσμη και την αισθηση.Η φυση εχει προνοησει και φυσικα το πρωτογαλα των πρωτων ημερων ειναι αυτο που πρεπει και αρκει για το νεογεννητο μεχρι να κατεβει το γαλα.Με το κοριτσακι μου τα πηγαμε πολυ καλα στο θηλασμο, θηλασε μεχρι 7 μηνων.Οσο ημουν στο μαιευτηριο, αυτο που ειχα ζητησει ηταν να μου την φερνουν οποτε κλαιει, μερα νυχτα και οχι τις καθιερωμενες ωρες που εφερναν ολα τα μωρακια.Ετσι μου ερχοταν πεινασμενη και δεν ειχαμε προβλημα.Rooming-in δεν ζητησα οχι τοσο επειδη δυσκολευομουν απο την καισαρικη αλλα οντας πρωτη φορα μαμα φοβομουν! Κι εγω και ο αντρας μου κι ειπαμε να το αφησουμε.Την αλλη φορα, αν ολα πανε καλα, θα το ζητησω. Με τις μαιες ολα καλα, εκτος απο την προισταμενη, η οποια μας το επαιζε εξυπνη και ηρθα μια φορα την ωρα που την βολευε να μου κανει ''σεμιναριο'' για το θηλασμο ενω το κοριτσακι μου ειχε ηδη θηλασει και κοιμοταν στην αγκαλια μου.Ηρθε λοιπον, προσπαθουσε να την ξυπνησει και να τησ ανοιξει το στομα για να πιασει τη θηλη και να θηλασει ξανα. Της ειπα λοιπον να την αφησει ησυχη και οτι το μωρο μου θα θηλασει οποτε θελει αυτο! Αφηστε που προσπαθουσε να με βαλει σε ορθη γωνια για να βολευτω και καλα και οταν της ειπα οτι ποναω απο την τομη και δεν μπορω να καθισω ετσι μου λεει δε θελεις να θηλασεις? Εκει την περιελαβε ο αντρας μου και ευτυχως δεν ηρθε να μας ''ξαναβοηθησει''. Πιστευω οτι οσες θελουμε να θηλασουμε πρεπει να εχουμε ενημερωθει απο οποιον φορεα, μαια, συγγενη ή οποιον αλλο εχουμε εμπιστοσυνη.

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Να γράψω κι εγώ την έμμεση εμπειρία μου, από τις μητέρες που υποστηρίζω εδώ και δέκα χρόνια: η σημερινή κατάσταση στο Ιασώ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβαινε πριν 8-10 χρόνια. Οι μητέρες που γέννησαν εκεί και τα δύο παιδιά τους, είδαν σημαντικές αλλαγές σε διάστημα 3-4 χρόνων και στη συνέχεια ακόμη μεγαλύτερες.

Ίσως να μην είναι όλα άψογα, ίσως να μη συμφωνούν όλα τα μέλη του προσωπικού μεταξύ τους αλλά γίνεται μια θετική προσπάεια και αυτό είναι καλό να τους το αναγνωρίσουμε.

Η αλλαγή της νοοτροπίας θέλει χρόνια, ακόμη και αν υπάρχουν αρκετά μέλη του προσωπικού που είναι ενημερωμένα, υπάρχουν πολλά άλλα που δεν είναι και τους είναι δύσκολο να ξεμάθουν τα παλιά και να μάθουν τα καινούργια.

Μακάρι τέτοιες αλλαγές να δούμε σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας, ιδιωτικά και δημόσια και μακάρι να βελτιώνονται συνεχώς.

Εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, με τη δική μας ενημέρωση και την μικρή ή μεγάλη πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

κοριτσια, αρχικα ευχαριστουμε για την ενημερωση!!!

εγω περιμενω το ζουζουνακι μου και δεν ειμαι καθολου εμπειρη σε θεματα θηλασμου και γι αυτο απλα θα αναφερω οτι

-παρακολουθησα σεμιναριο του μητρικου θηλασμου και οτι μας ειπαν εκει μας το ειπε ακριβως και η μαια σε συναντηση που παραχωρηθηκε απο τα καταστηματα ΗΡΑ!!!!!!(κανενα διαφημιστικο φυλλαδιο-ή αναφορα σε καποιο συγκεκριμενο προιον)

-θα γεννησω στο ιασω, ειχα ενημερωθει για το αρνητικο κλιμα που υπαρχει για το θηλασμο...ρωτησα τον γιατρο μου λοιπον...και με διαβεβαιωσε 'πως τωρα τελευταια εχει αλλαξει η νοοτροπια του νοσοκομειου και πως προσεχουν περισσοτερο τις κοπελες και πως οι μαιες βαζουν το μωρο να θηλασει λιγο μετα τον τοκετο'!!!!!

ας μην ειμαστε προκατειλημενες λοιπον....

εξαλλου πιστευω οσο απειρες και να ειμαστε αν θελουμε πραγματικα να θηλασουμε , θα βρουμε τροπο να ενημερωθουμε σωστα!!!!!μην υποτηματε την νοημοσυνη μας!!!

BYMup3.png

εξαλλου πιστευω οσο απειρες και να ειμαστε αν θελουμε πραγματικα να θηλασουμε , θα βρουμε τροπο να ενημερωθουμε σωστα!!!!!μην υποτηματε την νοημοσυνη μας!!!

δεν ειναι θεμα οτι καποιος υποτιμαει την νοημοσυνη σου,ειτε την δικη σου ειτε οποιασδηποτε κοπελας.. το φυσιολογικο δεν ειναι να πρεπει να εχεις διαβασει τομους για τον θηλασμο επειδη οι μαιες/γιατροι δεν ειναι γνωστες..το φυσιολογικο ειναι να πας σε οποιοδηποτε μαιευτηριο και εκει να βρεις οση βοηθεια χρειαζεσαι,χωρις να πρεπει να ενημερωθεις εσυ γι αυτο..

επειδη αυτο ομως δεν ειναι εφικτο ακομα,απλα ενημερωνουμε να εχετε τα ματια σας ανοιχτα..δεν ειναι θεμα προκαταληψης..ειναι θεμα οτι οι αλλαγες δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη..θελουν χρονο..μπορει ολα να λειτουργουν ρολοι (εφοσον θελουν να γινουν φιλικα μαιευτηρια προς τα βρεφη) αλλα καλυτερα να εισαι υποψιασμενος, παρα να εισαι επαναπαυμενος..

83hKp3.png

κοριτσια, αρχικα ευχαριστουμε για την ενημερωση!!!

εγω περιμενω το ζουζουνακι μου και δεν ειμαι καθολου εμπειρη σε θεματα θηλασμου και γι αυτο απλα θα αναφερω οτι

-παρακολουθησα σεμιναριο του μητρικου θηλασμου και οτι μας ειπαν εκει μας το ειπε ακριβως και η μαια σε συναντηση που παραχωρηθηκε απο τα καταστηματα ΗΡΑ!!!!!!(κανενα διαφημιστικο φυλλαδιο-ή αναφορα σε καποιο συγκεκριμενο προιον)

-θα γεννησω στο ιασω, ειχα ενημερωθει για το αρνητικο κλιμα που υπαρχει για το θηλασμο...ρωτησα τον γιατρο μου λοιπον...και με διαβεβαιωσε 'πως τωρα τελευταια εχει αλλαξει η νοοτροπια του νοσοκομειου και πως προσεχουν περισσοτερο τις κοπελες και πως οι μαιες βαζουν το μωρο να θηλασει λιγο μετα τον τοκετο'!!!!!

μα αλλωστε οπως ξαναειπα οι μαιες που κανουν αυτα τα σεμιναρια ακομα και σε καταστηματα βρεφικων ειναι οι ιδιες μαιες που μας ενημερωσαν και αλλα μελη οτι ειναι οι πιο εγκυρες και οι πιο ενημερωμενες...:wink:

οσο για το Ιασω -αν και ειχα καταληξει μεχρι προτινως στο Ρεα αλλα για προσωπικους μου λογους κατα 90% θα παω τελικα Ιασω- μου επιβεβαιωσε ο γιατρος ακριβως τα ιδια. Συγκεκριμενα μου ειπε επειδη δουλευει εκει και τα πρωινα : "Περνω εγω την ευθυνη για το θεμα του θηλασμου , ξεχνα τα παλια που ακουγες για το Ιασω..."

τωρα τι να πω... και εγω οσες φορες εχω παει επισκεψεις δεν ειχα και τις καλυτερες εντυπωσεις και το εχω ξαναγραψει σε αλλο θεμα.

σε αυτα συμφωνω απολυτα μαζι σου επισης. Καλες και καλοδεχουμενες οι συμβουλες και οι προτασεις αρκει να μην υποτιμουν αλλες γνωμες και προσωπα και να μην κινδυνεουν να θαφτουν πρωτοβουλιες οπως του θεματος.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσάκια μου καλά (και κυρίως Matilda, μια και άνοιξες εσύ το θέμα) θα ήθελα ως συνέχεια των όσων είπαμε ήδη σε αυτό το θέμα να προσθέσω την εμπειρία μου μετά τον πρόσφατο τοκετό μου στο Ιασώ.

Όσον αφορά το θέμα του θηλασμού και των όσων διακήρυττε η συμπαθέστατη κα Καλαϊτζάκη έχω να πω μπράβο τους. Τα πράγματα πραγματικά ήταν όπως μας τα είπε και δεν είχαν σχέση με όσα είχα ακούσει από φίλες/γνωστές ως τώρα. Μόλις γέννησα μου έβαλαν το μωρό στο στήθος, χωρίς να το ζητήσω. ίσα που μου την είχαν σκουπίσει ελάχιστα. Την είχα εκεί περίπου 20 λεπτά, ίσως και περισσότερο (είναι δύσκολο να έχεις την αίσθηση του χρόνου σε τέτοιες στιγμές!). Η μαία μου είπε να της σκεπάσω λίγο το κεφάλι με το σεντονάκι της για να ανοίξει τα μάτια της, γιατί την τύφλωνε το φώς, δεν το είχα σκεφτεί! Απ την ώρα που έκανα εισαγωγή με ρώτησαν αν θα κάνω rooming in και αν θα θηλάσω αποκλειστικά. Στην ανάνηψη μου την έφεραν (επίσης χωρίς να το ζητήσω), μου είπαν θα μου την αφήσουν 10 λεπτά να θηλάσει. Μετά τα 10 λεπτά η μικρή ήθελε κι άλλο και με ρώτησαν αν θε΄λω να μου την αφήσουν. Μου την άφησαν συνολικά για μία ώρα (εκεί είχα ρολόι μπροστά μου!) και την πήραν μόνο όταν έπρεπε να με εξετάσουν και να με ετοιμάσουν για το δωμάτιο!!

Έχω φυσικά και διάφορα αρνητικά και γενικά στην αξιολόγηση τους έθαψα λίγο (για να μην παίρνουν και αέρα :) ) αλλά σε γενικές γραμμές σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται ήθελα να ενημερώσω πως δεν είναι άκυρες. Όσα λένε τα κάνουν , πράγματι, και αυτό τους τιμάει. Ακόμα σίγουρα απέχουν απ το ιδανικό αλλά η κατάσταση ήταν ανέλπιστα καλή. Και με μία συγκεκριμένη μαία με την οποία αντιμετώπισα θέμα όταν η μικρή μου ήταν για λίγο στη μονάδα και η οποία μου έλεγε να αφήσω τώρα το μωρό γιατί το θηλάζω, λέει, πολύ ώρα, ανέφερα το περιστατικό στο γιατρό μου την επόμενη μέρα, ο οποίος πήγε αμέσως και το ανέφερε στα αρμόδια άτομα.

Σας το συστήνω, λοιπόν, ανεπιφύλακτα, γιατί είναι καλό να ξέρετε τι σας περιμένει όταν με το καλό βρεθείτε εκεί!!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

nana80 καταρχην να σου ζησει το κοριτσακι σου!!! Επισης εν καιρω περιμενουμε και την εμπειρια τοκετου σου στο αντιστοιχο θεμα.

Πολυ χαιρομαι με αυτα που γραφεις (τα οποια μου τα επιβεβαιωσε πριν λιγες μερες και συζυγος πρωην συναδελφου μου γεννησε η γυναικα του την Πρωτομαγια οτι δηλαδη πραγματι τους βοηθησαν απιστευτα ως προς το θηλασμο(1ο παιδακι κιολας) και οτι θηλασε ΑΜΕΣΩΣ ! Για την ανανηψη δεν ξερω αν της εδωσαν αλλα μολις βγηκε κατευθειαν στο στηθος και δεν την πηραν αμεσως.

Κατα 90% και εγω τελικα Ιασω θα παω με το καλο (για αλλους λογους βεβαια) και ελπιζω να εχω να σας επιβεβαιωσω τα ιδια οταν ερθει η ωρα με το καλο.

Όλα είναι μια ιδέα...

nana80 καταρχην να σου ζησει το κοριτσακι σου!!! Επισης εν καιρω περιμενουμε και την εμπειρια τοκετου σου στο αντιστοιχο θεμα.

Πολυ χαιρομαι με αυτα που γραφεις (τα οποια μου τα επιβεβαιωσε πριν λιγες μερες και συζυγος πρωην συναδελφου μου γεννησε η γυναικα του την Πρωτομαγια οτι δηλαδη πραγματι τους βοηθησαν απιστευτα ως προς το θηλασμο(1ο παιδακι κιολας) και οτι θηλασε ΑΜΕΣΩΣ ! Για την ανανηψη δεν ξερω αν της εδωσαν αλλα μολις βγηκε κατευθειαν στο στηθος και δεν την πηραν αμεσως.

Κατα 90% και εγω τελικα Ιασω θα παω με το καλο (για αλλους λογους βεβαια) και ελπιζω να εχω να σας επιβεβαιωσω τα ιδια οταν ερθει η ωρα με το καλο.

σ ευχαριστώ πολύ!! Μπορείς μήπως να βάλεις το λινκ, πού να γράψω για τον τοκετό? Θα ήθελα να πω αναλυτικά πώς ήταν η εμπειρία μου και ποια τα θετικά και τα αρνητικά του Ιασώ αλλά το μεσημέρι λίγο που το έψαξα δεν ήξερα πού να γράψω (είναι και τα ξενύχτια, δεν έχω καθαρό μυαλό!!).

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Χαίρομαι για αυτά που διαβάζω.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 γέννησα τον γιό μου με καισαρική στο ΙΑΣΩ και ήμουν στην 38η εβδομάδα. Γέννησα εσπευσμένα με ολική νάρκωση καθώς το παιδί είχε τυλιχτεί σε σοβαρό βαθμό με τον λώρο και έτσι δε μπορώ να πω πως βίωσα την εμπειρία του τοκετού ή το δέσιμο με το μωρό από το πρώτο λεπτό. Τον άγγιξα μετά από περίπου 10 ώρες..

Είχα ζητήσει και εγώ αποκλειστικό θηλασμό αλλά δυστυχώς αντιμετώπισα τρομερές δυσκολίες μέχρι που το στήθος μου γέμιζε σκληρά ογκάκια και κανείς μα κανείς δε μπορούσε να με βοηθήσει. Όλες ερχόντουσαν μου πιέζανε τις θηλές άκομψα και μου λέγανε αφού βγάζεις σταγόνες θα βγάλεις και γάλα.. για να μην αναφέρω τη μάχη για το περιβόητο θήλαστρο του ορόφου.

Τώρα είμαι έγκυος στην κόρη μου στην 25η εβδομάδα. Θα ξαναγεννήσω στο ΙΑΣΩ και σε πρόσφατη επίσκεψή μου για τον Β επιπέδου με κάλεσε η υπεύθυνη που κάνει την ενημέρωση για το θηλασμό και μου είπε τα μαντάτα. Πως το μαιευτήριο πλέον δίνει μεγάλη βαρύτητα και παρέχει τρομερή υποστήριξη. Σε συνδυασμό και με τα λεγόμενά σας ελπίζω και εύχομαι αυτό να είναι αλήθεια και να το βιώσω όταν έρθει η ώρα. Θα σας ενημερώσω σχετικά.

Στο μεταξύ θα κλείσω και ένα ραντεβού να παρακολουθήσω και το σεμινάριο και αν δω πως δεν καλύπτομαι θα ζητήσω βοήθεια από εξωτερική σύμβουλο θηλασμού. Πάντως με τίποτα δεν αφήνομαι να ξαναπεράσω μία από τα ίδια και να καταλήξω κλαίγοντας στην τουαλέτα του δωματίου με τον άντρα μου να κάνουμε μαλάξεις στους μαστούς... έλεος.

efih με το καλό!! Να πας οπωσδήποτε στη συνάντηση. Φυσικά οι μαίες του ορόφου δεν έχουν όλες την ίδια διάθεση και δυνατότητα να βοηθήσουν, υπάρχει και μια σχετική έλλειψη προσωπικού- εγώ την Κυριακή που ήμουν εκεί καλούσα να πάρουν το μωρό για αλλαγή πάνας και πολλές φορές μέχρι να την πάρουν και να τη φέρουν πίσω, τα είχε ξανακάνει, είχαμε μεγάλες καθυστερήσεις! είναι όμως σημαντικό να ακούσεις την κα Καλλαϊτζάκη, γιατί το βασικότερο όλων είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να την αναζητήσεις και να σε βοηθήσει. Θα ξέρεις λοιπόν ότι ακόμα κι αν πάνε όλα στραβά (στον όροφο, γιατί στον τοκετό δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα, θα θηλάσεις αμέσως), θα τη ζητήσεις και θα σου δώσει λύση.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

efih με το καλό!! Να πας οπωσδήποτε στη συνάντηση. Φυσικά οι μαίες του ορόφου δεν έχουν όλες την ίδια διάθεση και δυνατότητα να βοηθήσουν, υπάρχει και μια σχετική έλλειψη προσωπικού- εγώ την Κυριακή που ήμουν εκεί καλούσα να πάρουν το μωρό για αλλαγή πάνας και πολλές φορές μέχρι να την πάρουν και να τη φέρουν πίσω, τα είχε ξανακάνει, είχαμε μεγάλες καθυστερήσεις! είναι όμως σημαντικό να ακούσεις την κα Καλλαϊτζάκη, γιατί το βασικότερο όλων είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να την αναζητήσεις και να σε βοηθήσει. Θα ξέρεις λοιπόν ότι ακόμα κι αν πάνε όλα στραβά (στον όροφο, γιατί στον τοκετό δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα, θα θηλάσεις αμέσως), θα τη ζητήσεις και θα σου δώσει λύση.

Σε ευχαριστώ πολύ!! Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!!!

Προς το παρόν είμαι σε κατάκλιση λόγω κάποιου θέματος αλλά μόλις τα καταφέρω οπωσδήποτε θα πάω.. είναι παρήγορο αυτό που γράφεις!! :-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...