Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δωρεάν συναντήσεις περι θηλασμού & τοκετού στο Ιασώ.

Recommended Posts

Το σκεφτηκα και θεωρησα οτι πρεπει να ανοιξω θεμα για να ενημερωθουν και οι υπολοιπες κοπελες. Το ιασω καθε τόσο κανει συναντήσεις με μαιες ΔΩΡΕΑΝ που σου μιλουν για το θηλασμο , τον τοκετο , το μαιευτηριο και σε ξεναγουν και στο νοσοκομειο και τις αιθουσες τοκετων. Το μονο που νομιζω οτι δεν μπορει να συμμετεχει ο πατερας. Ειναι μονο για μανουλες χωρις να ειμαι 100% σιγουρη. Γίνονται πρωινες ωρες και κρατανε 2-2,5 ωρες. Αυτα τα πληροφορηθηκα οταν εκανα εκει την β επιπεδου. Μου εδωσαν και φυλλαδια σχετικα. Για να διευκολυνω περισσοτερο το τηλ του Ιασω ειναι το 6184000 και πρεπει να δηλωθει συμμετοχη στην κα Καλαιτζάκη. Επισης απο οτι μου ειπαν συμμετεχουν 5-7 κοπελες καθε φορα. θελω να πω δεν γινεται χαμος.

Εγω θα κλεισω να παω μαλλον κοντα στον Ιουνιο. Μπορειτε να παρευρεθειτε σε οποιο μηνα και αν ειστε μου ειπαν. Ξαναλεω οτι ειναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν παιζει ρόλο που θα γεννησεις. πχ εγω θα γεννησω Ρεα με το καλο και δεν τους πειραζει. Οποτε οπως καταλαβατε δεν κανω και διαφημιση στο μαιευτηριο:wink::)

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Οι καλυτερες συναντησεις που αφορουν τον θηλασμο και ειναι οι πιο εγκυρες και σωστα ενημερωμενες, ειναι αυτες που πραγματοποιουνται απο τις συμβουλους της La Leche League..

γινονται σε διαφορα μερη της Ελλαδας και μπορειτε να τις βρειτε παρακατω..

Εννοειται οτι η συμμετοχη ειναι ΔΩΡΕΑΝ και ειναι σαν μια επισκεψη σε φιλη..μαμαδες και μωρακια, εγκυουλες ή υποψηφιες μητερες..

http://www.lllgreece.org/synanteseis

83hKp3.png

Οι καλυτερες συναντησεις που αφορουν τον θηλασμο και ειναι οι πιο εγκυρες και σωστα ενημερωμενες, ειναι αυτες που πραγματοποιουνται απο τις συμβουλους της La Leche League..

γινονται σε διαφορα μερη της Ελλαδας και μπορειτε να τις βρειτε παρακατω..

Εννοειται οτι η συμμετοχη ειναι ΔΩΡΕΑΝ και ειναι σαν μια επισκεψη σε φιλη..μαμαδες και μωρακια, εγκυουλες ή υποψηφιες μητερες..

http://www.lllgreece.org/synanteseis

Δηλαδη τι αυτες που κανει το Ιασω ειναι μη εγκυρες:confused:?

Σορυ απλα μου φαινεται ετσι οπως τοποθετηθηκες οτι απαξιωνεις τις συναντησεις του Ιασω ως μη εγκυρες και μη ενημερωμενες. Αν καταλαβα λαθος διορθωσε με αλλα στο γραπτο λογο καμια φορα...

Επισης οι συναντησεις που προανεφερα δεν αφορουν μονο θηλασμο αλλα τοκετο και ξεναγηση στο μαιευτηριο . Οποτε δεν μπορουμε να συγκρινουμε.

Όλα είναι μια ιδέα...

Ευχαριστούμε πολύ matilda, εγώ θα γεννήσω στο ΙΑΣΩ αυτή τη φορά και πραγματικά θα με ενδιέφερε να πάω, αν και δε χρειάζεται να ενημερωθώ για το θηλασμό γιατί έχω ήδη την εμπειρία, με ενδιαφέρει όμως να δω τι θα πουν (γιατί πιστεύω ότι στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο ένθερμοι υποστηρικτές) και πώς είναι οι αίθουσες τοκετού κλπ. Επειδή είμαι στο μήνα μου μάλλον θα πρέπει να το κανονίσω άμεσα, αν πάω λοιπόν θα σας ενημερώσω για το πώς ήταν!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Το σκεφτηκα και θεωρησα οτι πρεπει να ανοιξω θεμα για να ενημερωθουν και οι υπολοιπες κοπελες. Το ιασω καθε τόσο κανει συναντήσεις με μαιες ΔΩΡΕΑΝ που σου μιλουν για το θηλασμο , τον τοκετο , το μαιευτηριο και σε ξεναγουν και στο νοσοκομειο και τις αιθουσες τοκετων. Το μονο που νομιζω οτι δεν μπορει να συμμετεχει ο πατερας. Ειναι μονο για μανουλες χωρις να ειμαι 100% σιγουρη. Γίνονται πρωινες ωρες και κρατανε 2-2,5 ωρες. Αυτα τα πληροφορηθηκα οταν εκανα εκει την β επιπεδου. Μου εδωσαν και φυλλαδια σχετικα. Για να διευκολυνω περισσοτερο το τηλ του Ιασω ειναι το 6184000 και πρεπει να δηλωθει συμμετοχη στην κα Καλαιτζάκη. Επισης απο οτι μου ειπαν συμμετεχουν 5-7 κοπελες καθε φορα. θελω να πω δεν γινεται χαμος.

Εγω θα κλεισω να παω μαλλον κοντα στον Ιουνιο. Μπορειτε να παρευρεθειτε σε οποιο μηνα και αν ειστε μου ειπαν. Ξαναλεω οτι ειναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν παιζει ρόλο που θα γεννησεις. πχ εγω θα γεννησω Ρεα με το καλο και δεν τους πειραζει. Οποτε οπως καταλαβατε δεν κανω και διαφημιση στο μαιευτηριο:wink::)

Μπαίνει και ο πατέρας!!!!! :lol: Με το καλό να έρθουν τα μωράκια μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Σορυ απλα μου φαινεται ετσι οπως τοποθετηθηκες οτι απαξιωνεις τις συναντησεις του Ιασω ως μη εγκυρες και μη ενημερωμενες. Αν καταλαβα λαθος διορθωσε με αλλα στο γραπτο λογο καμια φορα...

Επισης οι συναντησεις που προανεφερα δεν αφορουν μονο θηλασμο αλλα τοκετο και ξεναγηση στο μαιευτηριο . Οποτε δεν μπορουμε να συγκρινουμε.

οι συναντησεις που αφορουν το Ιασω,ειναι ''διαφημιστικες''..

οι συναντησεις της LLL δεν εχουν κερδος και αφορουν ΜΟΝΟ τον θηλασμο..

επειδη ο τιτλος ειναι ''δωρεαν συναντησεις περι θηλασμου και τοκετου..''

ανεφερα οτι οι πιο εγκυρες συναντησεις που αφορουν τον θηλασμο ειναι αυτες της LLL. Το θεμα σου για να το διαβασει καποια μαμα σημαινει οτι την ενδιαφερει και ο θηλασμος γι αυτο και ανεφερα τις συναντησεις της LLL.

Οσο για το Ιασω, δεν θα εκφρασω αποψη για το ποσο ''υπερ'' του θηλασμου ειναι..

83hKp3.png

δεν πιστεύω ότι είναι διαφημιστικές, πιστεύω ότι γίνονται στα πλαίσια της πιστοποίησης που προσπαθούν να πάρουν όσον αφορά το θηλασμό. αν δεις και στο site τους που αναφέρει το πρόγραμμα της συνάντησης, θα αναφερθούν πχ στο πόσο σημαντικό είναι να θηλάσεις την πρώτη ώρα. Αυτό δεν είναι δα διαφήμιση! το αν το εφαρμόζουν ή όχι είναι άλλο θέμα. Σημασία έχει ότι ενημερώνουν. Εγώ πάντως δεν τις υποτιμώ καθόλου αυτές τις συναντήσεις, όπως και να το κάνουμε όλο και κάτι χρήσιμο έχουμε να ακούσουμε. Εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα πάει σε μια συνάντηση με μαία στο πρενατάλ έτσι από βαρεμάρα και τελικά άκουσα τόσα χρήσιμα πράγματα για το θηλασμό και για τον τοκετό που δε μου είχε πει ούτε η μαία στα μαθήματα ανώδυνου, ούτε είχα διαβάσει πουθενά. άρα η γνώμη μου είναι καλό είναι να μην απορρίπτουμε τίποτα. Ό,τι ακούμε καλό είναι. Επίσης θεωρώ ότι ο θηλασμός έτσι κι αλλιώς δε χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις, οπότε νομίζω είναι σημαντικό να μάθεις κάποια πράγματα σε σχέση με το θηλασμό και το μαιευτήριο όπου πρόκειται να γεννήσεις, πχ φαντάζομαι θα μιλήσουν για τις δυνατότητες του rooming in, ποια η διαδικασία-πρακτικά πράγματα που πραγματικά θα βοηθήσουν τις γυναίκες που θα ήθελαν να θηλάσουν.

Όπως και να έχει, εγώ θα πάω αύριο το πρωί και θα σας πω εντυπώσεις!!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Λοιπόν πήγα σήμερα στη συνάντηση και θα έλεγα ότι αξίζει τον κόπο. Τα περί θηλασμού ήταν αρκετά περιεκτικά, αλλά πιστεύω ότι αυτό που περισσότερο απ όλα αξίζει είναι το να ακούσεις ποια η πολιτική του μαιευτηρίου απέναντι σε όλα αυτά που σου λένε (γιατί η αλήθεια είναι ότι τα περί θηλασμού τα διαβάζεις πλέον άνετα και με μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ). μας τα είπε λίγο "πολύ καλά για να είναι αληθινά" ως προς το μαιευτήριο και το θηλασμό, και η αλήθεια είναι ότι μετά απο επιμονή (δική μου και άλλων γυναικών) ότι αλλιώς μας τα έχουν πει εμάς κοπέλες που έχουν γεννήσει εκεί, η κα Καλαϊτζάκη επέμεινε ότι τα πράγματα είναι όπως μας τα λέει, και ακόμα και αν κάτι γίνει διαφορετικά μπορούμε να το ζητήσουμε εμείς και να γίνει. Πχ είπε ότι με το που γεννήσεις σου βάζουν το μωρό στο στήθος και στο φέρνουν και στην ανάνηψη δίπλα σου, αν θέλεις. Εγώ αυτό δεν το έχω ακούσει να γίνεται ποτέ στο Ιασώ αλλά έτσι όπως μας τα έλεγε αυτή με έπεισε. Δηλ. θεωρώ ότι αν το ζητήσω δεν υπάρχει λόγος να μη μου το δώσουν (εννοείται ότι αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που το μωρό είναι και δείχνει υγιές). Τώρα σε λίγες μέρες θα ξέρω και στα σίγουρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά!! Επίσης θεωρώ πολύ χρήσιμη την ξενάγηση στις αίθουσες ωδινών, τοκετού, νεογνών. Καλό είναι να ξέρεις τι σε περιμένει και πού θα πας όταν είναι να γεννήσεις. Εγώ την πρώτη φορά στο Γαία ήμουν με σπασμένα νερά και φρικτούς πόνους και έψαχνα να βρω άτομο να ρωτήσω πού είναι η είσοδος για αυτές που γεννάνε!

Α, τελευταίο επίσης σημαντικό που δεν ήξερα ότι σου παρέχουν λέει υποστήριξη για το θηλασμό και αφού βγεις απ το μαιευτήριο. μπορείς να πάρεις τηλ την ίδια και να τη ρωτήσεις ό,τι θέλεις (την ώρα που ήμασταν εκεί χτύπησε 3 φορές το τηλ της γι αυτό το λόγο).

Να πάτε, εγώ το συστήνω.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

nana80 ειμαι της ιδιας αποψης για το οτι δεν με ενδιαφερει αν αποσκοπουν τελικα οι συναντησεις αυτες σε διαφημιση ή οχι.(πραγμα που εγω προσωπικα δεν διαπιστωσα εν προκειμενω)εν πασει περιπτωσει. πηγα και εγω στη συναντηση προ ημερων και ηταν πολυ καλα ενημερωμενη η κα Καλαιτζακη -πολυ επικοινωνιακη -εκτος ολων των αλλων . Μας μιλησε κυριως για το θηλασμο για τα συμτωματα τοκετου και το πιο τελειο πηγαμε στις αιθουσες ωδινων και τοκετου. καναμε οτι ερωτηση μας κατεβαινε και απαντουσε στα παντα. Α ηταν και ενας μπαμπας μεσα που επιτρεποταν να ειναι μονο στην ενημερωση και οχι στην ξεναγηση αργοτερα.Τωρα οταν τελειωσε η θεωρια περασαμε στην πραξη στο -1. Συναντησαμε λεχωνες (πολυ βιαστηκα και διακριτικα) , ειδαμε τα μωρακια των 2 περασμενων ωρων απο μακρυα βεβαια! ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Τι να πω ...ειμαι κατενθουσιασμενη. Δεν το περιμενα με τιποτα. Και δεν ειμαι και τυπος που ενθουσιαζεται ευκολα.Ειχα ακουσει και παααρα πολλα αρνητικα για το Ιασω εν τω μεταξυ και πηγα και προκατειλλημενη αλλα ειδες καμια φορα...δεν πρεπει να ειμαστε απολυτοι με τιποτα. Ξαναλεω βεβαια οτι δεν πληρωσαμε τιποτα ετσι. Ουτε διαφημιστικα μας εδωσαν ουτε μας ρωτησαν που θα γεννησουμε αν και εγω μονη μου πανω στην κουβεντα πεταξα οτι θα παω Ρεα αλλα κανενα προβλημα ... δεν παρεξηγηθηκε κανεις...:lol::lol::lol:

Σας συστηνω ανεπιφυλακτα να πατε ειναι ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Όλα είναι μια ιδέα...

Λοιπόν πήγα σήμερα στη συνάντηση και θα έλεγα ότι αξίζει τον κόπο. Τα περί θηλασμού ήταν αρκετά περιεκτικά, αλλά πιστεύω ότι αυτό που περισσότερο απ όλα αξίζει είναι το να ακούσεις ποια η πολιτική του μαιευτηρίου απέναντι σε όλα αυτά που σου λένε (γιατί η αλήθεια είναι ότι τα περί θηλασμού τα διαβάζεις πλέον άνετα και με μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ). μας τα είπε λίγο "πολύ καλά για να είναι αληθινά" ως προς το μαιευτήριο και το θηλασμό, και η αλήθεια είναι ότι μετά απο επιμονή (δική μου και άλλων γυναικών) ότι αλλιώς μας τα έχουν πει εμάς κοπέλες που έχουν γεννήσει εκεί, η κα Καλαϊτζάκη επέμεινε ότι τα πράγματα είναι όπως μας τα λέει, και ακόμα και αν κάτι γίνει διαφορετικά μπορούμε να το ζητήσουμε εμείς και να γίνει. Πχ είπε ότι με το που γεννήσεις σου βάζουν το μωρό στο στήθος και στο φέρνουν και στην ανάνηψη δίπλα σου, αν θέλεις. Εγώ αυτό δεν το έχω ακούσει να γίνεται ποτέ στο Ιασώ αλλά έτσι όπως μας τα έλεγε αυτή με έπεισε. Δηλ. θεωρώ ότι αν το ζητήσω δεν υπάρχει λόγος να μη μου το δώσουν (εννοείται ότι αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που το μωρό είναι και δείχνει υγιές). Τώρα σε λίγες μέρες θα ξέρω και στα σίγουρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά!! Επίσης θεωρώ πολύ χρήσιμη την ξενάγηση στις αίθουσες ωδινών, τοκετού, νεογνών. Καλό είναι να ξέρεις τι σε περιμένει και πού θα πας όταν είναι να γεννήσεις. Εγώ την πρώτη φορά στο Γαία ήμουν με σπασμένα νερά και φρικτούς πόνους και έψαχνα να βρω άτομο να ρωτήσω πού είναι η είσοδος για αυτές που γεννάνε!

Α, τελευταίο επίσης σημαντικό που δεν ήξερα ότι σου παρέχουν λέει υποστήριξη για το θηλασμό και αφού βγεις απ το μαιευτήριο. μπορείς να πάρεις τηλ την ίδια και να τη ρωτήσεις ό,τι θέλεις (την ώρα που ήμασταν εκεί χτύπησε 3 φορές το τηλ της γι αυτό το λόγο).

Να πάτε, εγώ το συστήνω.

α τωρα ειδα το καινουργιο σου ποστ. Εμενα τοσα που ελεγε για το θηλασμο δηλ.οι 2 απο τις 2,5 ωρες αφορουσαν θηλασμο μπορω να πω οτι δεν με αφησε με καμια απορια.

Οσο για το αν κανουν αυτα που λενε ΠΛΕΟΝ στο ιασω σχετικα με το θηλασμο και το αν ειναι υπερ οσο λενε τουλαχιστον, "θα επωμιστεις την ευθυνη" να μας λυσεις την απορια εσυ που θα γεννησεις σε λιγο εκει με το καλο!!!:P:lol::lol:

Ελπιζω να ειναι ετσι οπως τα λενε παντως γιατι αν ειναι ετσι και μου το επιβεβαιωσεις και εσυ θα αρχισω να ξανασκεφτομαι να παω στο Ρεα που δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για το θεμα θηλασμος.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

α τωρα ειδα το καινουργιο σου ποστ. Εμενα τοσα που ελεγε για το θηλασμο δηλ.οι 2 απο τις 2,5 ωρες αφορουσαν θηλασμο μπορω να πω οτι δεν με αφησε με καμια απορια.

Οσο για το αν κανουν αυτα που λενε ΠΛΕΟΝ στο ιασω σχετικα με το θηλασμο και το αν ειναι υπερ οσο λενε τουλαχιστον, "θα επωμιστεις την ευθυνη" να μας λυσεις την απορια εσυ που θα γεννησεις σε λιγο εκει με το καλο!!!:P:lol::lol:

Ελπιζω να ειναι ετσι οπως τα λενε παντως γιατι αν ειναι ετσι και μου το επιβεβαιωσεις και εσυ θα αρχισω να ξανασκεφτομαι να παω στο Ρεα που δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για το θεμα θηλασμος.

Προφανώς γράφαμε μαζί!!

Όχι, δεν είπα ότι άφησε κενά για το θηλασμό, το αντίθετο. ήταν περιεκτικότατη. Μάλλον δεν το εξέφρασα σωστά. Εννοούσα ότι τα περί θηλασμού ήταν κάποια πράγματα που θα μπορούσε κανείς να τα ακούσει ή διαβάσει και από άλλες πηγές. Αυτό το είπα γιατί θα μπορούσε πχ να πει κάποιος "εγώ τα βασικά του θηλασμού τα ξέρω ή έχω παρακολουθήσει κάτι άλλο, γιατί να πάω?" Θέλω να πω αξίζει τον κόπο ακόμα κι αν είσαι ήδη ενημερωμένη για θηλασμό. Εγώ το χάρηκα παρ όλο που έχω την εμπειρία του πρώτου παιδιού και έχω διαβάσει ήδη άπειρα πράγματα σχετικά.

Matilda απ ό,τι βλέπω γεννάς σε κανένα 3μηνο. Ελπίζω μέχρι τότε να έχω βρει χρόνο να γράψω την εμπειρία μου γιατί έτσι που μας τα έλεγε σήμερα και θυμήθηκα τι με περιμένει τον πρώτο καιρό μου ήρθε να ουρλιάξω, καθώς σκέφτομαι πόσο χρόνο αφιερώνω τώρα στη μεγάλη μου!! Θα πρέπει να χωριστώ στα 2! Να ξέρεις θα γράφω σύντομα, συνθηματικά: πχ matilda όρμα Ιασώ ή κάτσε εκεί που είσαι!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Προφανώς γράφαμε μαζί!!

Όχι, δεν είπα ότι άφησε κενά για το θηλασμό, το αντίθετο. ήταν περιεκτικότατη. Μάλλον δεν το εξέφρασα σωστά. Εννοούσα ότι τα περί θηλασμού ήταν κάποια πράγματα που θα μπορούσε κανείς να τα ακούσει ή διαβάσει και από άλλες πηγές. Αυτό το είπα γιατί θα μπορούσε πχ να πει κάποιος "εγώ τα βασικά του θηλασμού τα ξέρω ή έχω παρακολουθήσει κάτι άλλο, γιατί να πάω?" Θέλω να πω αξίζει τον κόπο ακόμα κι αν είσαι ήδη ενημερωμένη για θηλασμό. Εγώ το χάρηκα παρ όλο που έχω την εμπειρία του πρώτου παιδιού και έχω διαβάσει ήδη άπειρα πράγματα σχετικά.

α τωρα καταλαβα γιατι μου εκανε εντυπωση. Εγω δηλαδη αν δεν με ενδιεφερε ο θηλασμος θα ειχα κουραστει:wink: . Ειπα και εγω με τις μερες της ειναι η Καλαιτζάκη:lol:...?

Όλα είναι μια ιδέα...

α τωρα καταλαβα γιατι μου εκανε εντυπωση. Εγω δηλαδη αν δεν με ενδιεφερε ο θηλασμος θα ειχα κουραστει:wink: . Ειπα και εγω με τις μερες της ειναι η Καλαιτζάκη:lol:...?

Συμπαθέστατη όντως και πολύ γλυκιά...της είπα ότι αν κάτι γίνει διαφορετικά απ ό,τι μας λέει, εγώ θα την ψάξω από την πρώτη μέρα και μου είπε ευχαρίστως!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

δΕγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα πάει σε μια συνάντηση με μαία στο πρενατάλ έτσι από βαρεμάρα και τελικά άκουσα τόσα χρήσιμα πράγματα για το θηλασμό και για τον τοκετό που δε μου είχε πει ούτε η μαία στα μαθήματα ανώδυνου, ούτε είχα διαβάσει πουθενά.

παρα πολλες μαμαδες που εχουν παρακολουθησει σεμιναρια σε καταστηματα βρεφικων ειδων αναφερουν εκπληκτικες οδηγιες , οπου οι μισες ειναι εντελως λανθασμενες!!! οποτε δεν εχω και την καλυτερη εντυπωση απο τα συγκεκριμενα επισης!

άρα η γνώμη μου είναι καλό είναι να μην απορρίπτουμε τίποτα. Ό,τι ακούμε καλό είναι.

θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω καθετα μαζι σου..η παραπληροφορηση και η συγχηση που υπαρχει στο θεμα του θηλασμου οφειλεται ακριβως στο γεγονος οτι η μαμα ακουει ενα σωρο αντικρουομενα πραγματα και λανθασμενες οδηγιες..οταν ακους λοιπον λαθος οδηγιες μονο καλο δεν ειναι!!!

Επίσης θεωρώ ότι ο θηλασμός έτσι κι αλλιώς δε χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις,

θα διαφωνησω αλλη μια φορα καθετα!!!

:-)

τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως..και αυτο οφειλεται και παλι στο γεγονος οτι οι αποψεις που επικρατουν εχουν ως αποτελεσμα τα θλιβερα ποσοστα θηλασμου στην χωρα μας για τα οποια ευθυνονται κυριως οι επαγγελματιες υγειας...

οπότε νομίζω είναι σημαντικό να μάθεις κάποια πράγματα σε σχέση με το θηλασμό και το μαιευτήριο όπου πρόκειται να γεννήσεις,

φυσικα και ειναι πολυ σημαντικο να πας διαβασμενος για να εχεις την δυνατοτητα να κρινεις ποιος ειναι σε θεση να σου παρεχει σωστη ενημερωση και βοηθεια οταν θα την χρειαστεις..και αναφερομαι στο κομματι του θηλασμου..

πχ φαντάζομαι θα μιλήσουν για τις δυνατότητες του rooming in, ποια η διαδικασία-πρακτικά πράγματα που πραγματικά θα βοηθήσουν τις γυναίκες που θα ήθελαν να θηλάσουν.

εαν θες να θηλασεις , το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να επιλεξεις το rooming in..αυξανονται οι πιθανοτητες επιτυχιας και στα συγκεκριμενα δωματια βοηθουν περισσοτερο..

.......

83hKp3.png

.......

επειδή πάντως θεωρώ πλέον ότι έχω αρκετή ενημέρωση στο θέμα, νομίζω ότι είμαι σε θέση να κρίνω αν αυτά που μας είχε πει η συγκεκριμένη μαία (στο πρενατάλ)-μάλιστα δούλευε στο Έλενα- ήταν έγκυρα. Και πρέπει να πω ότι δεν είχε πει καμία μα καμία ανακρίβεια.Εκτός αν έχεις να μου πεις κάτι συγκεκριμένο που μου διαφέυγει. Το αν κάποιες σε κάποιες συναντήσεις λένε ανακρίβειες ή λανθασμένες πληροφορίες δεν μπορώ να το πω γιατί δεν έχω πάρει σβάρνα και τα μαγαζιά (ούτε τα μαιευτήρια) αλλά ποτέ δε θα έλεγα ότι πέραν των συναντήσεων της LLL (τις οποίες φυσικά και δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση) καμία δεν αξίζει. Γιατί τέτοιος φανατισμός? Δηλαδή αποκλείεται κάποιος άλλος φορέας να προσπαθεί να κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια στην ενημέρωση? Θα πρέπει να τους απορρίψω όλους ως μη εξουσιοδοτημένους?

Επιπλέον, θεωρώ ότι αν κανείς σήμερα επιθυμεί να λάβει σοβαρή ενημέρωση για το θηλασμό θα τη λάβει. Δε ζούμε στο μεσαίωνα. Στην εποχή του ίντερνετ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς κομπογιαννίτης ο οποίος θα διοργανώσει ενημέρωση για το θηλασμό βασισμένη σε λανθασμένες οδηγίες. 'Αλλο το τι μπορεί να μας πει ο παιδίατρος γιατί έχει συμφέρον, άλλο το τι μπορεί να μας πει η θεια μας ή η πεθερά μας επειδή δεν ξέρει. Υπάρχει όμως επίσημος φορέας (και δη ολόκληρο μαιευτήριο) ο οποίος θα τολμούσε να κάνει ενημέρωση για το θηλασμό και θα έλεγε ανακρίβειες ή θα έδινε λανθασμένες οδηγίες? Θα τον έπαιρναν με τις ντομάτες!! Όταν είπα ό,τι ακούμε καλό είναι αναφερόμουν σε σοβαρή πηγή, όχι στο να ακούσουμε τη θεία μας τη χίπισσα ή το κάθε αρθράκι που γράφει κάποιος δημοσιογράφος εδώ κι εκεί. Αλλά ακόμα και στο πρενατάλ όταν σου λέει η άλλη είμαι μαία εδώ και 15 χρόνια στο Έλενα, πιστεύεις ότι θα έκανε ολόκληρη ενημέρωση βασιζόμενη σε λανθασμένες οδηγίες? Θα ήθελα πολύ να μάθω σε ποιο μαγαζί με βρεφικά είδη έχει συμβεί αυτό (εννοείται ότι αναφέρομαι σε ενημέρωση από μαία, έτσι? Όχι στο τι μπορεί να μου είπε μια άσχετη πωλήτρια).

Όσον αφορά το σχόλιό σου για το rooming in δεν κατάλαβα τι εννοείς. Δε θεωρείς ότι είναι χρήσιμο αν κάποια μαμά έχει σκοπό να ζητήσει rooming in να παραστεί στη συνάντηση για να ρωτήσει πχ αν έχει αυτή τη δυνατότητα σε όλες τις θέσεις, πότε πρέπει να το ζητήσει, τι γίνεται με τα επισκεπτήρια, τι γίνεται αν θέλεις να κάνεις ένα μπάνιο, αν το μετανιώσεις, αν αν αν? Εγώ είχα χίλια δυο πράγματα να ρωτήσω για το rooming in πάντως. Εννοείται ότι βοηθάει στο θηλασμό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν προκύπτουν και πρακτικές απορίες, τις οποίες καλό είναι να έχεις λύσει από πριν.

Συμπερασματικά λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω προς τι ο αρνητισμός στο να πάει κανείς να ενημερωθεί για το θηλασμό και για τον τοκετό από το μαιευτήριο στο οποίο πρόκειται να γεννήσει. Και ειλικρινά στο λέω το Ιασώ δεν το είχα ποτέ μα ποτέ σε καμία υπόληψη, και αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελα σώνει και καλά να γεννήσω αλλού την πρώτη φορά. Και τώρα αν είχα επιλογή, πάλι αλλού θα γεννούσα αλλά οι συνθήκες με οδηγούν εκεί αναγκαστικά.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

οι συναντησεις που αφορουν το Ιασω,ειναι ''διαφημιστικες''..

Οσο για το Ιασω, δεν θα εκφρασω αποψη για το ποσο ''υπερ'' του θηλασμου ειναι..

πρόσφατα πήγα στο συγκεκριμένο μαιευτήριο για να δώ την κουμπάρα μου, η οποία ήθελε κ προτίμησε το roomin in.

όταν μπήκα μέσα κ αφού ο μπέμπης (1 ημέρας κ μισής ηλικιακά κ παλέυοντας να βγεί από τις 8.00 το πρωί τα κατάφερε με φτ στις 23.00 το βράδυ) ήταν νηστικός από το προηγούμενο βράδυ, η μαία που ήταν μέσα στις 11.00 το πρωί, τις έδινε τις αυτές τις οδηγίες εκείνη τη στιγμή:

1. να μην το μαθαίνει αγκαλιά, γιατί απλά θα κλαίει συνέχεια.

2. της είχε τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο το μωρό, που το κεφάλι του ήταν πολύ πιο χαμηλά σε σχέση με όλο το σώμα του κ ούτως ή άλλως δεν έφτανε καλά την θηλή. κουράστηκε ο μικρός κ το έριξε στον ύπνο.

3. δεν την άφηνε να βάλει μαξιλάρι για να μην κουράζει τα χέρια της κ το μωρό. ''τί? με μαξιλάρια θα μάθουμε?'' της είπε. (πρώτος τοκετός γαρ -όπως έχουμε υπάρξει κάποια στιγμή στη ζωή μας όλες οι μαμάδες- κ φοβόταν μη σπάσει το μωρό της η κουμπάρο μου)

4. η μαία χάιδευε απαλά το μωρό στην πλάτη για να το ξυπνήσει καλά.

η κουμπάρα μου έβαλε τα κλάματα όταν έφυγε η μαία κ ζήτησε την βοήθεια μου.

υποθέτω απλά (καθώτι δηλώνω κ στούρνος) πως η συγκεκριμένη μαία (με στολή του μαιευτηρίου)

1. ήταν άπειρη.

2. δεν ήταν στην ομάδα της συγκεκριμένης κυρίας που κάνει τις ξεναγήσεις στο εν λόγω μαιευτήριο.:rolleyes:

3. δυσφημίζει το κατά τα άλλα άψογο κ επαγγελματικά καταρτισμένο προσωπικό που δίνει ''σωστές'' συμβουλές θηλασμού.

εντιτ: α! να μην ξεχάσω. της είπε να του δώσει ξένο αφού δεν τα καταφέρνει ο μπεμπέτος, γιατί θα κάνει ίκτερο. ( η αλήθεια έιναι πώς ήταν λίγο κίτρινος στο κούτελο :( )

υγ:πάλι καλά που είχε καλό γιατρό η κουμπάρα μου κ την περίμενε να γεννήσει φυσιολογικά.

αυτά!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Το αν κάποιες σε κάποιες συναντήσεις λένε ανακρίβειες ή λανθασμένες πληροφορίες δεν μπορώ να το πω γιατί δεν έχω πάρει σβάρνα και τα μαγαζιά (ούτε τα μαιευτήρια) αλλά ποτέ δε θα έλεγα ότι πέραν των συναντήσεων της LLL (τις οποίες φυσικά και δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση) καμία δεν αξίζει. Γιατί τέτοιος φανατισμός? Δηλαδή αποκλείεται κάποιος άλλος φορέας να προσπαθεί να κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια στην ενημέρωση? Θα πρέπει να τους απορρίψω όλους ως μη εξουσιοδοτημένους?

Έλα ντε:rolleyes: Δεν μπορει ολες οι μαιες να ειναι ανενημερωτες και ασχετες και μονο στην LLL να ειναι οι ειδημονες... σορυ κι ολας αλλα το οτι προσφερουν δωρεαν τις γνωσεις τους και αυτες σε καταστημα βρεφικων ή σε μαιευτηρια και οι συναντησεις εμπεριεχουν και αλλα θεματα εκτος απο το θηλασμο δεν σημαινει οτι ειναι και υποδεεστερες και ελλεπεις σε σχεση με της lll και πρεπει να τις σνομαρουμε... και εν πασει περιπτωση ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ο θηλασμος δεν χρειαζεται και τοοοσες πια οδηγιες χρησης. Επειδη εχω ηδη παρακολουθησει 2-3 συναντησεις σε καταστηματα και Ιασω το κοινο συμπερασμα ειναι το εξης Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΘΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ.

Η μαμα μου και ολη μου η οικογενεια οπως και αλλες εκατονταδες γυναικες που ξερω θηλασαν κανονικοτατα χωρις καμια ενημερωση . Η μαμα μου μας θηλασε 16 μηνες περιπου.

Όλα είναι μια ιδέα...

πρόσφατα πήγα στο συγκεκριμένο μαιευτήριο για να δώ την κουμπάρα μου, η οποία ήθελε κ προτίμησε το roomin in.

όταν μπήκα μέσα κ αφού ο μπέμπης (1 ημέρας κ μισής ηλικιακά κ παλέυοντας να βγεί από τις 8.00 το πρωί τα κατάφερε με φτ στις 23.00 το βράδυ) ήταν νηστικός από το προηγούμενο βράδυ, η μαία που ήταν μέσα στις 11.00 το πρωί, τις έδινε τις αυτές τις οδηγίες εκείνη τη στιγμή:

1. να μην το μαθαίνει αγκαλιά, γιατί απλά θα κλαίει συνέχεια.

2. της είχε τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο το μωρό, που το κεφάλι του ήταν πολύ πιο χαμηλά σε σχέση με όλο το σώμα του κ ούτως ή άλλως δεν έφτανε καλά την θηλή. κουράστηκε ο μικρός κ το έριξε στον ύπνο.

3. δεν την άφηνε να βάλει μαξιλάρι για να μην κουράζει τα χέρια της κ το μωρό. ''τί? με μαξιλάρια θα μάθουμε?'' της είπε. (πρώτος τοκετός γαρ -όπως έχουμε υπάρξει κάποια στιγμή στη ζωή μας όλες οι μαμάδες- κ φοβόταν μη σπάσει το μωρό της η κουμπάρο μου)

4. η μαία χάιδευε απαλά το μωρό στην πλάτη για να το ξυπνήσει καλά.

η κουμπάρα μου έβαλε τα κλάματα όταν έφυγε η μαία κ ζήτησε την βοήθεια μου.

υποθέτω απλά (καθώτι δηλώνω κ στούρνος) πως η συγκεκριμένη μαία (με στολή του μαιευτηρίου)

1. ήταν άπειρη.

2. δεν ήταν στην ομάδα της συγκεκριμένης κυρίας που κάνει τις ξεναγήσεις στο εν λόγω μαιευτήριο.:rolleyes:

3. δυσφημίζει το κατά τα άλλα άψογο κ επαγγελματικά καταρτισμένο προσωπικό που δίνει ''σωστές'' συμβουλές θηλασμού.

εντιτ: α! να μην ξεχάσω. της είπε να του δώσει ξένο αφού δεν τα καταφέρνει ο μπεμπέτος, γιατί θα κάνει ίκτερο. ( η αλήθεια έιναι πώς ήταν λίγο κίτρινος στο κούτελο :( )

υγ:πάλι καλά που είχε καλό γιατρό η κουμπάρα μου κ την περίμενε να γεννήσει φυσιολογικά.

αυτά!

Σε πιστεύω απόλυτα γιατί κι εγώ διάφορα τέτοια σκηνικά έχω ακούσει από ένα σωρό γνωστές μου που έχουν γεννήσει εκεί. Και μάλιστα πριν μια εβδομάδα περίπου έτυχε να γνωρίσω μια μαία που δουλεύει εκεί και πάνω στη συζήτηση μου είπε ότι αν κάνω καισαρική , την πρώτη μέρα δε θα έχω γάλα και θα δώσουν στο παιδί συμπλήρωμα έτσι κι αλλιώς. Και μάλιστα το ανέφερα και στην κυρία Καλαϊτζάκη, η οποία μου απάντησε μια αοριστία γιατί πραγματικά σε κάτι τέτοιο δεν ξέρεις και τι να απαντήσεις. Αυτό όμως δε θεωρώ ότι απαξιώνει τις συναντήσεις τους, σε καμία περίπτωση. Η γυναίκα που μας μιλούσε μια χαρά μας τα είπε και μάλιστα επειδή πολλές φορές της είπαμε ότι εμάς αλλιώς μας τα έχουν πει, αυτή επέμεινε ότι τα εφαρμόζουν και μας είπε ότι στην τελική γι αυτό είμαστε εμείς εκεί, για να ενημερωθούμε για το τι πρέπει να γίνεται και να απαιτήσουμε κάτι να γίνει διαφορετικά, αν χρειαστεί. από εκεί και πέρα τι να πω? Όπως ξαναείπα σε λίγες μέρες θα ξέρω από πρώτο χέρι τι ακριβώς ισχύει και τι όχι, και εννοείται ότι τα 25 χρονα κοριτσάκια που δουλεύουν εκεί δεν περιμένω να έχουν τις γνώσεις και την επιθυμία να βοηθήσουν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Και τη χειρότερη αντιμετώπιση να έχω, πάλι θα πω ότι η ενημέρωση ως ενημέρωση ήταν χρήσιμη.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

πετυχημενη συμβουλη απο μαια..

οχι απο θειτσα...

σε μεγαλο ιδιωτικο μαιευτηριο των αθηνων!!!!!:lol:

εγω δυστυχως δεν εχω ηχεια

Όλα είναι μια ιδέα...

οχι απο θειτσα...

Βρε κορίτσι σου ξαναείπα, μιλάμε για συναντήσεις-ενημερώσεις-σεμινάρια-ομιλίες-όπως θες πες το. Θεωρητικά πράγματα. Πες μου σε παρακαλώ μια περίπτωση-γιατί θα με ενδιέφερε πραγματικά να ξέρω, με έχει απασχολήσει πάρα πολύ το θέμα της παραπληροφόρησης στο συγκεκριμένο αντικείμενο- όπου σε ομιλία-συνάντηση κλπ περί θηλασμού έχει δοθεί λανθασμένη οδηγία. Εννοείται δεν υποστηρίζω ότι οι μαίες κάνουν σωστά τη δουλειά τους στην πράξη. Έτσι κι έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι μαίες, τότε δε θα χρειαζόμασταν την εκ των προτέρων ενημέρωση...

tMJnp2.png

W2cQp3.png

τζινι τα εχω ακουσει και εγω αυτα. ειπαμε απο την θεωρια στην πραξη ειναι πολλα χιλιομετρα μακρια το Ιασω το εχω γραψει ακι σε αλλο θεμα.

παντως μια κοπελα που γεννησε προσφατα ανοιξε πριν λιγο καιρο ενα θεμα εδψ που νομιζω λεγεται "μηπως εχει αλλαξει κατι?" αναφερεται στο ιασω και στο οτι εχουν αλλαξει πολυ σταση απεναντι στο θηλασμο και τη βοηθησαν πολυ... εν πασει περιπτωση εγω ανοιξα αυτο το θεμα οχι τοσο για να ψηφισουμε που γινονται οι καλυτερες συναντησεις περι θηλασμου και που οχι αλλα να ενημερωσω κοπελες κυριως πρωτοτοκες για ενα μερος που μπορουν ΔΩΡΕΑΝ να ενημερωθουν για τον τοκετο , το θηλασμο και να δουν γενικοτερα πως εχει η διαδικασια μιας γεννας. Ουτως ή αλλως δεν σκεφτομαι να γεννησω Ιασω διοτι οπως ειπα εχω ακουσει πολλα αρνητικα για την μετεπειτα της γεννας αντιμετωπιση στο μαιευτηριο.

Όλα είναι μια ιδέα...

οχι απο θειτσα...

βοφερή η τύπισσα.

δεν θα πιάσει μανδάμ! πώς το λένε! είμαι σίγουρη, γιατί κατά τα άλλα ε΄μαι επαγγελματίας κ έχω εμπειρία.

τί να πώ βρέ παιδιά.

μαίες, μαιευτήρια κλπ κκλπο

προσωπικά στάθηκα πολύ τυχερή γιατί με στήριξε κ ο γυναικολόγος μου κ ο παιδίατρος μου να θηλάσω όλα μου τα παιδιά (όσο μπόρεσα/ήθελα/άντεξα κ τα θήλασα.)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

επειδή πάντως θεωρώ πλέον ότι έχω αρκετή ενημέρωση στο θέμα, νομίζω ότι είμαι σε θέση να κρίνω αν αυτά που μας είχε πει η συγκεκριμένη μαία (στο πρενατάλ)-μάλιστα δούλευε στο Έλενα- ήταν έγκυρα. Και πρέπει να πω ότι δεν είχε πει καμία μα καμία ανακρίβεια.Εκτός αν έχεις να μου πεις κάτι συγκεκριμένο που μου διαφέυγει. Το αν κάποιες σε κάποιες συναντήσεις λένε ανακρίβειες ή λανθασμένες πληροφορίες δεν μπορώ να το πω γιατί δεν έχω πάρει σβάρνα και τα μαγαζιά (ούτε τα μαιευτήρια) αλλά ποτέ δε θα έλεγα ότι πέραν των συναντήσεων της LLL (τις οποίες φυσικά και δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση) καμία δεν αξίζει. Γιατί τέτοιος φανατισμός? Δηλαδή αποκλείεται κάποιος άλλος φορέας να προσπαθεί να κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια στην ενημέρωση? Θα πρέπει να τους απορρίψω όλους ως μη εξουσιοδοτημένους?

Επιπλέον, θεωρώ ότι αν κανείς σήμερα επιθυμεί να λάβει σοβαρή ενημέρωση για το θηλασμό θα τη λάβει. Δε ζούμε στο μεσαίωνα. Στην εποχή του ίντερνετ δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς κομπογιαννίτης ο οποίος θα διοργανώσει ενημέρωση για το θηλασμό βασισμένη σε λανθασμένες οδηγίες. 'Αλλο το τι μπορεί να μας πει ο παιδίατρος γιατί έχει συμφέρον, άλλο το τι μπορεί να μας πει η θεια μας ή η πεθερά μας επειδή δεν ξέρει. Υπάρχει όμως επίσημος φορέας (και δη ολόκληρο μαιευτήριο) ο οποίος θα τολμούσε να κάνει ενημέρωση για το θηλασμό και θα έλεγε ανακρίβειες ή θα έδινε λανθασμένες οδηγίες? Θα τον έπαιρναν με τις ντομάτες!! Όταν είπα ό,τι ακούμε καλό είναι αναφερόμουν σε σοβαρή πηγή, όχι στο να ακούσουμε τη θεία μας τη χίπισσα ή το κάθε αρθράκι που γράφει κάποιος δημοσιογράφος εδώ κι εκεί. Αλλά ακόμα και στο πρενατάλ όταν σου λέει η άλλη είμαι μαία εδώ και 15 χρόνια στο Έλενα, πιστεύεις ότι θα έκανε ολόκληρη ενημέρωση βασιζόμενη σε λανθασμένες οδηγίες? Θα ήθελα πολύ να μάθω σε ποιο μαγαζί με βρεφικά είδη έχει συμβεί αυτό (εννοείται ότι αναφέρομαι σε ενημέρωση από μαία, έτσι? Όχι στο τι μπορεί να μου είπε μια άσχετη πωλήτρια).

Όσον αφορά το σχόλιό σου για το rooming in δεν κατάλαβα τι εννοείς. Δε θεωρείς ότι είναι χρήσιμο αν κάποια μαμά έχει σκοπό να ζητήσει rooming in να παραστεί στη συνάντηση για να ρωτήσει πχ αν έχει αυτή τη δυνατότητα σε όλες τις θέσεις, πότε πρέπει να το ζητήσει, τι γίνεται με τα επισκεπτήρια, τι γίνεται αν θέλεις να κάνεις ένα μπάνιο, αν το μετανιώσεις, αν αν αν? Εγώ είχα χίλια δυο πράγματα να ρωτήσω για το rooming in πάντως. Εννοείται ότι βοηθάει στο θηλασμό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν προκύπτουν και πρακτικές απορίες, τις οποίες καλό είναι να έχεις λύσει από πριν.

Συμπερασματικά λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω προς τι ο αρνητισμός στο να πάει κανείς να ενημερωθεί για το θηλασμό και για τον τοκετό από το μαιευτήριο στο οποίο πρόκειται να γεννήσει. Και ειλικρινά στο λέω το Ιασώ δεν το είχα ποτέ μα ποτέ σε καμία υπόληψη, και αυτός ήταν και ο λόγος που ήθελα σώνει και καλά να γεννήσω αλλού την πρώτη φορά. Και τώρα αν είχα επιλογή, πάλι αλλού θα γεννούσα αλλά οι συνθήκες με οδηγούν εκεί αναγκαστικά.

η ενσταση μου ειναι πολυ συγκεκριμενη..

οσον αφορα την επισκεψη στο μαιευτηριο που θα πας να γεννησεις θεωρω οτι επιβαλλεται απο την μητερα να παει πριν την γεννα και να δει τον χωρο και να λυσει φυσικα τις αποριες της!!!

αλλα αυτο στο μαιευτηριο που θα γεννησεις,οχι σε αλλο..αν γεννας στο ελενα δεν θα πας βολτα στο ιασω..

οσον αφορα την μαια στο πρεναταλ, φυσικα και ουτε εγω εχω παρει σβαρνα ολες τις ενημερωσεις που γινονται..και εννοειται οτι δεν βαζω ολες τις μαιες στο ιδιο τσουβαλι..βαζω ομως τις περισσοτερες!!!!φυσικα και υπαρχουν μαιες που σεβονται την δουλεια τους και ενημερωνονται σωστα και εγκυρα..

αυτο που θελω να σου πω ειναι να εχεις τα ματια σου και τα αυτια σου ανοιχτα και να μην επαναπαυεσαι επειδη κατι στο ειπε μια μαια ή επειδη τα σεμιναρια τα κανει το ταδε ιδιωτικο μαιευτηριο!!!

και φυσικα μπορει να υπαρχουν οπως αναφερεις φορεις που ενημερωνουν σωστα αλλα υπαρχουν και φορεις που δεν ενημερωνουν σωστα..επειδη μια νεα μαμα δεν μπορει να ξερει ποιος κανει τι γι αυτο και αναφερθηκα στις συναντησεις της λλλ..γιατι εκει δεν χωρα αμφιβολια..

επετρεψε μου λοιπον να σου πω οτι υπαρχουν παιδιατροι/γυναικολογοι και μαιες που βγαινουν στις τηλεορασεις ή γραφουν αρθρα στο ιντερνετ και λενε ενα σωρο αυθαιρεσιες αλλα ακομα δεν τους εχουμε παρει με τις ντοματες..!!

το καλο ομως ειναι οτι η εποχη της μ@λ@κιας τους τελειωσε γιατι πλεον ιδρυθηκε ο επισημος φορεας για τον θηλασμο που θα δεχεται καταγγελιες..κατι τετοιο δυστυχως δεν υπηρχε και ετσι ο καθενας αυθαιρετουσε..συντομα ομως θα το σκεφτονται περισσοτερο!!!!:wink::wink::wink::wink:

οσον αφορα τα πολυκαταστηματα,θα σου πω οτι το μεγαλυτερο βρεφικο -κατ'εμε- μοιραζει δωρεαν φυλλαδια πλαστικοποιηενα μαζι με αλλα φυλλαδια που αφορουν διατροφη ,καθισματακια κλπ..το οποιο μπορεις να το βρεις και να το διαβασεις..εκει να δεις επιτυχια!!!!αθλιες οδηγιες που αφορουν τον θηλασμο!!!!

83hKp3.png

Και πάλι για να μην παρεξηγηθώ ξαναλέω ότι δεν ξέρω, μπορεί και να συμβαίνει και αυτό-ακόμα και στις ενημερώσεις να ακούγονται βλακείες. Αλλά αν σε κάποια ενημέρωση ακούστηκε μια βλακεία, αυτό είναι λόγος να αποφεύγουμε ενημερώσεις που δε γίνονται από τη LLL? Αυτό δεν καταλαβαίνω.

tMJnp2.png

W2cQp3.png