Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δωρεάν συναντήσεις περι θηλασμού & τοκετού στο Ιασώ.

Recommended Posts

Έλα ντε:rolleyes: Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΘΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ.

Η μαμα μου και ολη μου η οικογενεια οπως και αλλες εκατονταδες γυναικες που ξερω θηλασαν κανονικοτατα χωρις καμια ενημερωση . Η μαμα μου μας θηλασε 16 μηνες περιπου.

Δεν είναι καθόλου έτσι. Ευτυχώς η μητέρα σου κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να σε υποστηρίξει. Εγώ που δεν είχα κανέναν γιατί όλες δεν είχαν γάλα (@#$#@$ μην πω τίποτε άλλο), είχα το φόρουμ. Πήγα απίστευτα ενημερωμένη κι όμως δυσκολεύτηκα τόοοοοοοσο πάρα πολύ να πείσω το μαιευτήριο να κάνω έστω τα απαραίτητα. Μαία ήταν η κοπέλα σε δημόσιο νοσοκομείο που όταν ούρλιαζα ότι θέλω αποκλειστικό θηλασμό και να μου φέρουν θήλαστρο γιατί το μωρό ήταν θερμοκοιτίδα μου είπα "σιγά τι θα του δώσεις το πρωτόγαλα; τι να το κάνει;" και Επιμελητής Β είπε στις φοιτήτριες μπροστά μου όταν παραξενεύτηκαν για το πώς έχω γάλα αφού το μωρό ήταν σε άλλο νοσοκομείο πια " ε, είναι στη γυναίκα" κι εγώ αντλούσα με νοσοκομειακό θήλαστρο κάθε τρεις ώρες (γιατί δε μου το έδιναν νωρίτερα όχι γιατί δεν ήξερα ότι έπρεπε).

Επειδή στις καίριες θέσεις είναι άνθρωποι που είναι πολύ πιθανό να σου πουν μπαρούφες και να σε μπερδέψουν ή να σε κάνουν να αμφιβάλλεις καλό είναι την πληροφόρησή σου να την αντλείς από ανθρώπους που αποδεδειγμένα ξέρουν τι κάνουν. Οι μητέρες του συνδέσμου θηλασμού και οι σύμβουλοι IBCLC είναι βέβαιο ότι ξέρουν. Δεν αποκλείεται να ξέρει και η μαία του πρανατάλ, αλλά σίγουρα θα θέλει να πουλήσει και μπιμπερό ή θήλαστρα γιατί της το επιβάλλουν. οπότε είσαι λίγο πιο επιφυλακτική.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τζινι τα εχω ακουσει και εγω αυτα. ειπαμε απο την θεωρια στην πραξη ειναι πολλα χιλιομετρα μακρια το Ιασω το εχω γραψει ακι σε αλλο θεμα.

παντως μια κοπελα που γεννησε προσφατα ανοιξε πριν λιγο καιρο ενα θεμα εδψ που νομιζω λεγεται "μηπως εχει αλλαξει κατι?" αναφερεται στο ιασω και στο οτι εχουν αλλαξει πολυ σταση απεναντι στο θηλασμο και τη βοηθησαν πολυ... εν πασει περιπτωση εγω ανοιξα αυτο το θεμα οχι τοσο για να ψηφισουμε που γινονται οι καλυτερες συναντησεις περι θηλασμου και που οχι αλλα να ενημερωσω κοπελες κυριως πρωτοτοκες για ενα μερος που μπορουν ΔΩΡΕΑΝ να ενημερωθουν για τον τοκετο , το θηλασμο και να δουν γενικοτερα πως εχει η διαδικασια μιας γεννας. Ουτως ή αλλως δεν σκεφτομαι να γεννησω Ιασω διοτι οπως ειπα εχω ακουσει πολλα αρνητικα για την μετεπειτα της γεννας αντιμετωπιση στο μαιευτηριο.

λάθος μαιευτήριο λές.

σου τα λεώ με απόλυτη σιγουριά αυτό.

δεν ξέρω αν έκανε εντιτ η διαχείρηση στο θέμα της, αλλά δεν αναφερόταν στο ιασώ.

μη νομίζεις κ στο συγκεκριμένο που έλεγε η ρέα, περνάν γιατρουδάκια της εφημερίας κ σου αφήνουν χαρτάκια με διάφορες φόρμουλες.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

πετυχημενη συμβουλη απο μαια..

οχι απο θειτσα...

σε μεγαλο ιδιωτικο μαιευτηριο των αθηνων!!!!!:lol:

δεν ξερω πως το εννοεις αλλα εγω εχω μια θειτσα 65 ετων που εχει ή μαλλον ειχε:( 4 παιδια και οι συμβουλες τις μεχρι τωρα σε πολλα θεματα με εχουν ανατριχιασει οταν επιβεβαιονονται τα λεγομενα της. ;):)

Όλα είναι μια ιδέα...

λάθος μαιευτήριο λές.

σου τα λεώ με απόλυτη σιγουριά αυτό.

δεν ξέρω αν έκανε εντιτ η διαχείρηση στο θέμα της, αλλά δεν αναφερόταν στο ιασώ.

μη νομίζεις κ στο συγκεκριμένο που έλεγε η ρέα, περνάν γιατρουδάκια της εφημερίας κ σου αφήνουν χαρτάκια με διάφορες φόρμουλες.

μπορει . το ειχα διαβασει βιαστηκα.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

εγω δυστυχως δεν εχω ηχεια

πού πας κι εσύ ξυπόλητη στα αγκάθια? :)

anyway, δεν ξέρω παιδιά. Σίγουρα η θεωρία διαφέρει από την πράξη, πάντως εγώ το ξαναλέω μπράβο τους όπως και να έχει. Και το χειρότερο μαιευτήριο στο θέμα του θηλασμού να είναι (που κατά πάσα πιθανότητα είναι), μπράβο τους που τουλάχιστον κάποιος πήρε την πρωτοβουλία να βάλει αυτή την άξια γυναίκα (η οποία επί τη ευκαιρία της δικής μου περίπτωσης μίλησε και για τάντεμ, άρα είμαι σίγουρη ότι δεν είχε μάθει κάποιο ποιηματάκι απ έξω) να μαζεύει 5-6 γυναίκες τη φορά και όχι περισσότερες (σημαντικό κι αυτό) και να κάνουν αυτό που κάνουν. Είναι κρίμα να θάβονται αυτές οι πρωτοβουλίες και να απορρίπτονται εκ των προτέρων.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Και μάλιστα πριν μια εβδομάδα περίπου έτυχε να γνωρίσω μια μαία που δουλεύει εκεί και πάνω στη συζήτηση μου είπε ότι αν κάνω καισαρική , την πρώτη μέρα δε θα έχω γάλα και θα δώσουν στο παιδί συμπλήρωμα έτσι κι αλλιώς. Και μάλιστα το ανέφερα και στην κυρία Καλαϊτζάκη, η οποία μου απάντησε μια αοριστία γιατί πραγματικά σε κάτι τέτοιο δεν ξέρεις και τι να απαντήσεις. Αυτό όμως δε θεωρώ ότι απαξιώνει τις συναντήσεις τους, σε καμία περίπτωση.

τετοια λοιπον νοοτροπια εχουν οι περισσοτερες μαιες..

απαραδεκτη..

η κα Καλαιτζακη και η καθε κυρια που σεβεται το επαγγελμα της εαν ειναι ενημερωμενη θα σε ενημερωνε για το τι πραγματικα συμβαινει στην καισαρικη και οτι ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

γιατι πολυ απλα οσο γαλα χρειαζεται θα το παρει απο το πρωτογαλα και θα ειναι υπερ αρκετο..

αλλα ουτε αυτη θελει να παει κοντρα στο μαιευτηριο και ετσι το επαιξε κινεζος!!!

ο θηλασμος εχει ζητηση..πουλαει.. και τα ιδιωτικα αποφασισαν να το παιξουν το παιχνιδι..με τους δικους τους ορους..

αυτο που θελω να σου πω ειναι να εχεις τα ματια σου ανοιχτα...

εχε προχειρο το τηλεφωνο καποιου συμβουλου και φυσικα το φορουμ εδω..

μην επαναπαυεσαι επειδη το παιζουν υπερ του θηλασμου με σεμιναρια και ομιλιες...

και αναφερθηκα στις συναντησεις της λλλ γιατι εκει δεν υπαρχει καποιο συμφερον..ειναι δωρεαν και εκει δεν θα σου πουν οτι στην καισαρικη πρεπει να δωσουν ξενο γιατι εσυ δεν εχεις γαλα!!!

83hKp3.png

Δεν είναι καθόλου έτσι. Ευτυχώς η μητέρα σου κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να σε υποστηρίξει.

Αποψη μου. Ναι μπορει να με υποστηριξει ευτυχως.

Επειδή στις καίριες θέσεις είναι άνθρωποι που είναι πολύ πιθανό να σου πουν μπαρούφες και να σε μπερδέψουν ή να σε κάνουν να αμφιβάλλεις καλό είναι την πληροφόρησή σου να την αντλείς από ανθρώπους που αποδεδειγμένα ξέρουν τι κάνουν. Οι μητέρες του συνδέσμου θηλασμού και οι σύμβουλοι IBCLC είναι βέβαιο ότι ξέρουν. Δεν αποκλείεται να ξέρει και η μαία του πρανατάλ, αλλά σίγουρα θα θέλει να πουλήσει και μπιμπερό ή θήλαστρα γιατί της το επιβάλλουν. οπότε είσαι λίγο πιο επιφυλακτική.

Δεν ειναι μαια του καθε πρεναταλ. Ειναι ιδιωτες που απλα συνεργαζονται . Στα mothercare και στο Ηρα καμια δεν προσπαθησε να μου πουλησει τιποτα. Ουτε σε εμενα ουτε σε καμια αλλα κοπελα.

Όλα είναι μια ιδέα...

απαραδεκτη..

η κα Καλαιτζακη και η καθε κυρια που σεβεται το επαγγελμα της εαν ειναι ενημερωμενη θα σε ενημερωνε για το τι πραγματικα συμβαινει στην καισαρικη και οτι ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

Σε εμας δεν ειπε τετοιο πραγμα η κα Καλαιτζακη , το αντιθετο ειπε!

Πω πω δεν γινεται πως κλεινω το θεμα?

Κριμα γιατι πηρε και το Ιασω μια καλη πρωτοβουλια και εβαλε ενα αξιο ατομο μπροστα και απο εδω μεσα ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ διαβαζοντας αυτα καποιες κοπελες που τις ενδιαφερει μπορει να απογοητευτουν και να χασουν αυτη την ευκαιρια. :(

Όλα είναι μια ιδέα...

δεν ξερω πως το εννοεις αλλα εγω εχω μια θειτσα 65 ετων που εχει ή μαλλον ειχε:( 4 παιδια και οι συμβουλες τις μεχρι τωρα σε πολλα θεματα με εχουν ανατριχιασει οταν επιβεβαιονονται τα λεγομενα της. ;):)

το ανεφερα γιατι ειπε η νανα οτι δεν θα ακουσω τι θα μου πει ο καθε ασχετος π.χ. μια θειτσα, αλλα μια μαια..

και της ανεφερα οτι την συγκεκριμενη βλακεια την ειπε μαια και οχι θειτσα..

οσο για την θεια σου ειμαι πιο σιγουρη οτι εαν εχει θηλασει ξερει πολυ περισσοτερα και θα μπορει να σε βοηθησει εαν εχει θηλασει!!!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

απαραδεκτη..

γιατι πολυ απλα οσο γαλα χρειαζεται θα το παρει απο το πρωτογαλα και θα ειναι υπερ αρκετο..

αλλα ουτε αυτη θελει να παει κοντρα στο μαιευτηριο και ετσι το επαιξε κινεζος!!!

ο θηλασμος εχει ζητηση..πουλαει.. και τα ιδιωτικα αποφασισαν να το παιξουν το παιχνιδι..με τους δικους τους ορους..

αυτο που θελω να σου πω ειναι να εχεις τα ματια σου ανοιχτα...

εχε προχειρο το τηλεφωνο καποιου συμβουλου και φυσικα το φορουμ εδω..

μην επαναπαυεσαι επειδη το παιζουν υπερ του θηλασμου με σεμιναρια και ομιλιες...

και αναφερθηκα στις συναντησεις της λλλ γιατι εκει δεν υπαρχει καποιο συμφερον..ειναι δωρεαν και εκει δεν θα σου πουν οτι στην καισαρικη πρεπει να δωσουν ξενο γιατι εσυ δεν εχεις γαλα!!!

Η κυρία Καλαιτζάκη εννοείται ότι δεν άφησε να αιωρείται ότι μου τα είχε πει σωστά η άλλη η ηλίθια, απλώς δεν ήξερε από πού να το μαζέψει, φυσικά λέγοντας ότι δεν ισχύει. Θέλω να πω και πάλι, κι ας βρέθηκε στη θέση που βρέθηκε, έγκυρη ενημέρωση έδωσε. κι ας ήταν εις βάρος του Ιασώ και της "ομάδας" της αυτό που είπε.

επίσης βρε κορίτσια αν είστε τόσο απόλυτες, "πηγαίνετε μόνο σε συναντήσεις της LLL" , τότε γιατί υπάρχει το φορουμ? Εκτός απ τις απαντήσεις της Αγλαίας να μη λαμβάνω καμία άλλη υπόψιν μου δηλαδή?

Γιατί να θαφτεί μια ωραία πρωτοβουλία? Από ένα μαιευτήριο μη φιλικό στο θηλασμό δεν είναι καλύτερο ένα μαιευτήριο μη φιλικό στο θηλασμό που όμως παρέχει σωστή εκ των προτέρων θεωρητική ενημέρωση?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Το μονο σιγουρο. Δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναανοιξω θεμα που να περιεχει μεσα τη λεξη θηλασμος...

ματιλντα δεν βρισκω καποιο κακο στην συζητηση που κανουμε..

αυτο που θελουμε να εξηγησουμε ειναι να μην επαναπαυεστε..

επειδη μια βολτα στο φορουμ θα σε πεισει για το ποσες μητερες εχουν παρει λανθασμενες οδηγιες απο τις μαιες/γιατρους σε ιδιωτικα και δημοσια μαιευτηρια, γι αυτο προσπαθουμε να χτυπησουμε το καμπανακι..

τα χαμηλα ποσοστα θηλασμου υπαρχουν γιατι δοθηκαν λανθασμενες οδηγιες..

δεν θα σχολιασω το γιατι..

83hKp3.png

Το μονο σιγουρο. Δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναανοιξω θεμα που να περιεχει μεσα τη λεξη θηλασμος...

δεν καταλαβαίνω γιατί το λές αυτό κ με θλίβει πραγματικά.

ελπίζω να μην έχεις πάρει αρνητικά όσα έχουν ειπωθεί από μέλη υποστηρικτές κ γνώστες του θηλασμού

κ εύχομαι να μπορέσεις να θηλάσεις με το καλό το μωράκι σου.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

επίσης βρε κορίτσια αν είστε τόσο απόλυτες, "πηγαίνετε μόνο σε συναντήσεις της LLL" , τότε γιατί υπάρχει το φορουμ? Εκτός απ τις απαντήσεις της Αγλαίας να μη λαμβάνω καμία άλλη υπόψιν μου δηλαδή?

Γιατί να θαφτεί μια ωραία πρωτοβουλία? Από ένα μαιευτήριο μη φιλικό στο θηλασμό δεν είναι καλύτερο ένα μαιευτήριο μη φιλικό στο θηλασμό που όμως παρέχει σωστή εκ των προτέρων θεωρητική ενημέρωση?

Α μπραβο κοπελα μου !

Παντως ετσι γενικα μιλαω και θα πω οτι με πολλες κοπελες που μιλαω απο το φορουμ και εχουμε ανταλλαξει πμ πολλες δεν θελουν να συμμετεχουν ουτε καν να διαβασουν θεματα θηλασμου στο φορουμ ..γιατι αραγε???

i just joined the club.

Ξερει καμια κοπελα πως μπορω να κλεισω το θεμα τελικα?

Όλα είναι μια ιδέα...

Είναι κρίμα να θάβονται αυτές οι πρωτοβουλίες και να απορρίπτονται εκ των προτέρων.

εαν εχεις να επιλεξεις στην ενημερωση για τον θηλασμο, προτιμησε μια συναντηση της λλλ..ειναι πιο ολοκληρωμενη και σιγουρα με εγκυρες οδηγιες..

εαν μπορεις να παρευρεθεις σε περισσοτερες συναντησεις πηγαινε οπουδηποτε..

εαν παλι θες να επιλεξεις να πας μονο στο ιασω,να πας..απλα να εισαι επιφυλακτικη... μπορει οντως να ειναι αψογες οι συναντησεις τους..

το μαιευτηριο παντως γενικοτερα ,εχει πολυ δρομο ακομα..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

-δεν την ήξερα κι από πριν τη matilda (ούτε και τώρα την ξέρω)

-Δεν εκτιμώ το Ιασώ

-έμαθα από τη matilda για τις συναντήσεις στο Ιασώ

-Πήγα

-Έμεινα ευχαριστημένη

-το πρώτο ποστ της matilda όπου ανέφερε τις συναντήσεις σχολιάστηκε από την paros: αν θέλετε έγκυρη ενημέρωση πηγαίνετε στη LLL-οι συναντήσεις του Ιασώ είναι διαφημιστικές.

γι αυτό γίνεται όλη αυτή η κουβέντα.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Δεν ειναι μαια του καθε πρεναταλ. Ειναι ιδιωτες που απλα συνεργαζονται . Στα mothercare και στο Ηρα καμια δεν προσπαθησε να μου πουλησει τιποτα. Ουτε σε εμενα ουτε σε καμια αλλα κοπελα.

Μακάρι. Μακάρι να έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα πράγματα... Χαίρομαι πολύ που το λες αυτό.

Λυπάμαι που το πήρες έτσι στραβά το πράγμα και είπες ότι δεν ξανα- ανοίγεις θέμα. Να προλάβουμε καταστάσεις προσπαθούμε γιατί οι ίδιες έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ για να τα καταφέρουμε.... Δυστυχώς μέχρι να αρχίσουν οι επαγγελματίες υγείας να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, αναγκαστικά κάποιες φορές θα λέμε πράγματα που ίσως να μην ακούγονται όμορφα.

Μακάρι και το ΙΑΣΩ να έβαλε μυαλό, μακάρι να βάλουν και οι υπόλοιποι.

Με το καλό τα μωρά που έρχονται, κι ό,τι χρειαστείτε εδώ θα μας βρείτε.

FLcUp3.png0BQfp3.png

ματιλντα δεν βρισκω καποιο κακο στην συζητηση που κανουμε..

αυτο που θελουμε να εξηγησουμε ειναι να μην επαναπαυεστε..

επειδη μια βολτα στο φορουμ θα σε πεισει για το ποσες μητερες εχουν παρει λανθασμενες οδηγιες απο τις μαιες/γιατρους σε ιδιωτικα και δημοσια μαιευτηρια, γι αυτο προσπαθουμε να χτυπησουμε το καμπανακι..

τα χαμηλα ποσοστα θηλασμου υπαρχουν γιατι δοθηκαν λανθασμενες οδηγιες..

δεν θα σχολιασω το γιατι..

προφανως εσεις μιλατε ως μαμαδες που θηλαζουν και οχι ως επιστημονικοι ή αλλοι συνεργατες του φορουμ ή συμβουλοι θηλασμου . σωστα?

επισης ξαναλεω οτι το θεμα δεν το ανοιξα για να εξελιχθει σε συζητηση για καλες και κακες συναντησεις και καλες και κακες μαιες αλλα ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. Μπορουσατε απλα να γραψετε οτι γινονται και στην lll ή οπου αλλου. Μην υποτιμαται κατι χωρις να εχετε ιδία άοπψη. Εκτος αν τις παρακολουθησατε και δεν το αναφερατε.

Όλα είναι μια ιδέα...

Η κυρία Καλαιτζάκη εννοείται ότι δεν άφησε να αιωρείται ότι μου τα είχε πει σωστά η άλλη η ηλίθια, απλώς δεν ήξερε από πού να το μαζέψει, φυσικά λέγοντας ότι δεν ισχύει. Θέλω να πω και πάλι, κι ας βρέθηκε στη θέση που βρέθηκε, έγκυρη ενημέρωση έδωσε. κι ας ήταν εις βάρος του Ιασώ και της "ομάδας" της αυτό που είπε.

απο την στιγμη που εισαι στο φορουμ δεν υπαρχει λογος να στο ξαναπροτεινω!!

το θεμα ομως αφορουσε συναντησεις για τον θηλασμο, οποτε συναντησεις υπαρχουν στην λλλ και συναντησεις εκανε -δεν ξερω εαν κανει ακομα- ενα καταστημα στην Θεσ/νικη με συμβουλους IBCLC.

οσον αφορα την Αγλαια που ειναι συμβουλος IBCLC, υπαρχουν πολλες αξιολογες μαμαδες που βοηθανε εδω και αρκετα χρονια..η διαρκεια τους εδω μεσα αποδεικνυει την εμπειρια τους και τις σωστες συμβουλες τους..

ενω τα ποσοστα των γυναικων που θηλαζουν ειναι τραγικα μικρα γιατι αυτοι που ειναι υπευθυνοι να της ενημερωσουν ,δεν το κανουν σωστα..

πλεον ολα τα ιδιωτικα δηλωνουν φιλικα προς τον θηλασμο και κανουν διαφορα σεμιναρια-ομιλιες-ημεριδες για τον θηλασμο..

83hKp3.png

Το θέμα αφορούσε δωρεάν συναντήσεις περί θηλασμού ΚΑΙ τοκετού στο Ιασώ και μόνο εκεί. Το ότι γίνονται δωρεάν συναντήσεις και αλλού νομίζω δεν το αμφισβήτησε κανείς-ούτε είπε η ματίλντα "οι καλύτερες δωρεάν συναντήσεις περί θηλασμού γίνονται στο Ιασώ". Αυτό κατακρίνω. Ηθικά, δεοντολογικά, πώς να το πω, θεωρώ ότι δεν εξελίχθηκε σωστά η κουβέντα. Η κοπέλα ενημέρωσε για μια πρωτοβουλία ενός φορέα και αμέσως αμφισβητήθηκε. Τέλος πάντων. πιστεύω κι εγώ δεν έχει νόημα πια η συζήτηση. Εξ άλλου το θέμα της παραπληροφόρησης γενικότερα στο θηλασμό έχει αναλυθεί αρκετά εδώ μέσα, δεν είναι του παρόντος. εκεί ήταν η ένστασή μου.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Δεν αμφισβητήθηκε η κοπέλα αλλά οι προθέσεις του φορέα.

Προσωπικά αποσύρομαι από το θέμα, γιατί προφανώς έχετε όλες τις απαντήσεις και τις γνώσεις που χρειάζονται, δεν μπορώ να προσφέρω κάτι. Λυπάμαι αν ενόχλησα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Προσωπικά αποσύρομαι από το θέμα, γιατί προφανώς έχετε όλες τις απαντήσεις και τις γνώσεις που χρειάζονται, δεν μπορώ να προσφέρω κάτι. Λυπάμαι αν ενόχλησα.

Μα δεν ζητησε κανεις καμια πληροφορια ρε παιδια εν προκειμενω ! Μια "ανακοινωση" βγηκε ουσιαστικα. Αν κατι ηθελα να μαθω θα εμπαινα στο αντιστοιχο θεμα και δεν θα ανοιγα το τρεχον που δε αφορα προβληματισμο. Αυτο λεμε. εγω εχω επιλεξει προσωπικα να μην ενημερωνονομαι απο το φορουμ για θεματα θηλασμου αλλα απο συναντησεις που κανουν μαιες ειτε σε πρεναταλ ειτε σε Ηρα ειτε σε Ιασω . ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Και αυτο μοιραστηκα . Τιποτα παραπανω. Ειναι υποχρεωτικο να ακολουθω οτι λενε οι μαμαδες μεσα στο φορουμ ή οι συνεργατες του φορουμ?

Όλα είναι μια ιδέα...

Το θέμα αφορούσε δωρεάν συναντήσεις περί θηλασμού ΚΑΙ τοκετού στο Ιασώ και μόνο εκεί. Το ότι γίνονται δωρεάν συναντήσεις και αλλού νομίζω δεν το αμφισβήτησε κανείς-ούτε είπε η ματίλντα "οι καλύτερες δωρεάν συναντήσεις περί θηλασμού γίνονται στο Ιασώ". Αυτό κατακρίνω. Ηθικά, δεοντολογικά, πώς να το πω, θεωρώ ότι δεν εξελίχθηκε σωστά η κουβέντα. Η κοπέλα ενημέρωσε για μια πρωτοβουλία ενός φορέα και αμέσως αμφισβητήθηκε. Τέλος πάντων. πιστεύω κι εγώ δεν έχει νόημα πια η συζήτηση. Εξ άλλου το θέμα της παραπληροφόρησης γενικότερα στο θηλασμό έχει αναλυθεί αρκετά εδώ μέσα, δεν είναι του παρόντος. εκεί ήταν η ένστασή μου.

το να πας σε ενα μαιευτηριο και να παρακολουθησεις σεμιναρια τα οποια θα σε ενημερωσουν επιλεκτικα για τον θηλασμο, δεν ειναι ολοκληρωμενη ενημερωση..

το μαιευτηριο (και δεν ειναι το μονο..!!!) που καταπατα τον διεθνη κωδικα εμποριας υποκαταστατων μητρικου γαλακτος, που χορηγει γαλα σε σκονη ΧΩΡΙΣ να εχει ενημερωσει την μητερα, που παρεχει το γαλα σε σκονη ΧΩΡΙΣ ιατρικη γνωματευση (οπως απαιτειται απο το Υπ. Υγειας, τον ΠΟΥ και την UNICEF) , που η προισταμενη μαια κυκλοφορει με το μπουκαλι στην τσεπη ρωτωντας την λεχωνα εαν θηλασε και αφου παρει καταφατικη απαντηση της λεει ''για να δουμε,χορτασε??αν το πιει σημαινει οτι πειναει ακομα'' χωνοντας το μπουκαλι στο μωρο ΧΩΡΙΣ καμια αδεια, ΔΕΝ μπορει να θεωρειται καν φιλικο προς τον θηλασμο..γι αυτο και αναφερθηκα σε διαφημιστικες πρακτικες..

σε μια συναντηση της λλλ μπορεις να μαθεις ΚΑΙ τα δικαιωματα της μητερας που φυσικα δεν θα στα πει καμια κα καλαιτζακη, και τα πραγματα οπως ακριβως ειναι και οχι οπως βολευουν να τα ακουσεις..

το να δηλωνεις υπερ κανοντας σεμιναρια για να πεισεις τις μητερες οταν στην πραξη κανεις αλλα, ειναι αντιδεοντολογικο!!!

83hKp3.png

Βρε miriki τώρα είσαι κι εσύ έτοιμη για παρεξήγηση? ποιος είπε ότι έχουμε όλες τις απαντήσεις? Κατέκρινα τον τρόπο που εξελίχθηκε η συζήτηση, όχι αυτά που είπατε. Τα συγκεκριμένα σχόλια θεωρώ ότι αφορούν άλλες συζητήσεις, όχι τη συγκεκριμένη που ήταν απλώς ενημέρωση. Σαν να ρωτάει κάποιος από ποιο δρόμο να πάει στο Μητέρα και να του απαντάνε "μην πας εκεί, πήγαινε στο Ιασώ".

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Τα συγκεκριμένα σχόλια θεωρώ ότι αφορούν άλλες συζητήσεις, όχι τη συγκεκριμένη που ήταν απλώς ενημέρωση. .

επειδη ακριβως ηταν ενημερωση και πολλες μαμαδες θα την διαβασουν , θεωρησα σκοπιμο να ενημερωσω τις μαμαδες αυτες οτι εαν ενδιαφερονται για τον θηλασμο θεωρω πιο εγκυρες τις συναντησεις του συνδεσμου..

οσο για τις συναντησεις του τοκετου,μιας και το εφερε η συζητηση, γινονται στην ευτοκια, ΔΕΝ ειναι δωρεαν και με αυτα που θα ακουσεις θα σου πεσουν τα μαλλια..τακτικες των γιατρων και αλλα πολλα..

φυσικα ειναι πραγματα που δεν θα ακουσεις στα μαιευτηρια..γιατι στα μαιευτηρια σου λενε αυτα που θελουν να ακουσεις..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...