Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

όταν λέω βράδυ εννοώ μεταξύ 6-10. Τότε συνήθως έχει αέρια και πόνους και δεν θέλει με τίποτα να κάτσει στο στήθος όσο και να την πιέζω. Το μεταμεσονύχτιο γεύμα, μεταξύ 2-3, γίνεται πάντα με στήθος (ευτυχώς). Συνήθως χορταίνει με το ένα και ξανακοιμάται κατευθείαν, οπότε εγώ τότε κάνω την τέλεια άντληση (μπορεί και πάνω από 100). Έτσι και αλλιώς ξέρω ότι μετά θα χτυπήσει 3ωρο. Ευτυχώς το βράδυ κοιμάται.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

θα βγω λίγο εκτός τόπικ αν και έχει σχέση με το μεγάλωμα των μωρών και τις μαμάδες που θέλουν να κάνουν σκι ή άλλα αθλήματα του βουνού

Στην περιοχή Serre Chevalier που ήμουν, υπάρχουν 4 κέντρα σκι και σε κάθε κέντρο υπάρχει φύλαξη παιδιών μέχρι 6 ετών. Ανάλογα με την οργάνωση του κέντρου, η φύλαξη ξεκινά από τους 3 ή τους 6 ή τους 9 μήνες. Η φύλαξη μπορεί να γίνει για μισή ή για μία μέρα (3,5 ή 7 ώρες).

Τα παιδιά 3-6 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν ειδικά μαθήματα σκι σε κλαμπ. Είναι χώροι ειδικά οργανωμένοι, σαν παιδικοί σταθμοί με εξοπλισμό και παιχνίδια προσαρμοσμένα για να μαθαίνουν τα παιδάκια σκι.

Κάθε παιδί κάτω των 6 ετών που συνοδεύεται από έναν ενήλικα, έχει δικαίωμα να έχει δωρεάν κάρτα για τα λιφτ.

Πέρα από το σκι κατάβασης μπορεί να κάνει κανείς σκι αντοχής, ρακέτες (χιονοπέδηλα για περπάτημα σε απάτητο ή πατημένο χιόνι), πεζοπορία. Στα καταστήματα που νοικιάζουν εξοπλισμό μπορεί να νοικιάσει κανείς και τους ειδικούς μάρσιπους για μεγάλα παιδιά (νομίζω μέχρι 3 ετών), αν και οι περισσότεροι προτιμούν τα έλκυθρα.

Για όσους δεν είναι τόσο σπορτίφ, υπάρχουν θερμά λουτρά κλπ υπηρεσίες spa

Τα περισσότερα απογεύματα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους (προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, παιχνίδια, μουσικές εκδηλώσεις κλπ).

Η μια εβδομάδα παραμονής εκεί για μία οικογένεια, είναι πιο φθηνή από ένα σαββατοκύριακο στην Ελλάδα... :?

σαν επιστημονική φαντασία μου ακούγονται αυτά:shock:

μάλλον στην Ελλάδα δεν θα ζήσω ποτέ τέτοιες καταστάσεις.

Ίσως του χρόνου να πάμε στα 3-5 πηγάδια και η Σοφία να τσουλήσει σε κανένα έλκηθρο:P

sofie σου έστειλα κι εγώ πμ με τηλέφωνο;)

jv42p3.png

DfUyp2.png

ξέχασα να ευχαριστήσω όλους όσους μου απαντούν και ιδιαιτέρως την κριστίνα. Χωρίς εσάς δεν θα τα είχα καταφέρει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Να είσαι καλά:D .....αν και να ξέρεις ότι η επιτυχία οφείλετε κυρίως στην θέληση σου, εδώ θα βρεις κάποιες συμβουλές αλλά το αν θα τις εφαρμόσεις και πόσο θα το παλέψεις είναι δική σου πρωτοβουλία. Είδα ότι διαβάζεις και την ενότητα της ΓΟΠ νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν οι εμπειρίες που καταθέτουν οι μαμάδες που βρίσκονται στη θέση σας. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις δύναμη από τους ανθρώπους που περνάνε τα ίδια με σένα ακόμα και αν οι πρακτικές τους στην πράξη δεν σε βοηθάνε. Δεν είχα παρόμοια εμπειρία αν και μας τσάκισαν οι κολικοί μέχρι 3 μηνών. Τον πρώτο καιρό που είχα πολύ γάλα και το μωρό πνιγόταν στο στήθος το έβαζα και εγώ “όρθιο”να θηλάσει για να μη βγάζει γουλιές (τώρα μπορεί και να ήταν ΓΟΠ αλλά εμένα ποιός να μου το πει? Στο Ελενα που είχα πάρει τηλέφωνο μου έλεγαν ότι ΓΟΠ είναι μόνο όταν το παιδί “πετάει ρουκέτες”),αυτοσχεδίαζα ουσιαστικά μιας και τότε δεν ήξερα για το φορουμ, και είχα αποτέλεσμα. Καθόμουν σε μια πολυθρόνα ή άκρη του καναπέ με το χέρι να ακουμπάει στο μπράτσο τους, έβαζα το κεφαλάκι του μωρού στο μπράτσο μου όρθιο (τα ποδαράκια να ακουμπάνε στην πολυθρόνα ή τον καναπέ ή πάνω στα δικά μου) και με την παλάμη μου έπιανα το ποδαράκι της (έτσι κλείδωνε το μωρό και δεν έπεφτε). Με αυτόν τον τρόπο το μωρό ήταν λίγο πιο πάνω από το στήθος μου οπότε σήκωνα λίγο το κορμό μου και γυρνούσα προς την πλευρά του( με το ελεύθερο χέρι μπορείς να φροντίσεις το μωρό να πιάσει το στήθος σωστά), ενώ το βάρος μου ουσιαστικά έπεφτε πάνω στο μπράτσο της/του πολυθρόνα/καναπέ. Επίσης ήταν πολύ ήρεμη όταν ξαπλώναμε μαζί, ξάπλωνα πάνω σε ένα μαξιλάρι στο οποίο ακουμπούσα από το στήθος και πάνω έβαζα την μικρή κάτω από την μασχάλη και το κεφάλι της να ακουμπάει στο υπόλοιπο μαξιλάρι για να μην είναι στην ίδια ευθεία με το σώμα της και να κοιτάει προς τα πάνω, ενώ με το χέρι μου την κράταγα για να μην απομακρύνετε από το στήθος και να καταπίνει γάλα. Πολλές φορές μας έπαιρνε ο ύπνος έτσι(πολύτιμες στιγμές). Και τέλος με βόλευε να είμαι καθιστή στο κρεβάτι με την πλάτη στο προσκέφαλο, λύγιζα τα πόδια μου προς το μέρος μου και έβαζα ένα μαξιλάρι όπου ακουμπούσα το μωρό, έτσι το μωρό κοίταζε το στήθος μου και όχι το ταβάνι και η θηλή ήταν στην ευθεία του κεφαλιού του, με το χέρι φρόντιζα να κρατάω το κεφαλάκι της (ενώ το σώμα της ήταν σταθερό στο μαξιλάρι) ώστε να είμαι σίγουρη ότι δεν απομακρύνεται από το στήθος και καταπίνει αέρα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή όσο έχω δει, δεν ξέρω αν έχει δοκιμάσει κάποια αποχή από γαλακτομικά π.χ?

Διαφημίσεις

εγώ 'εδωσα ομοιοπαθητικό και βοήθησε πολύ, όπως και στα δόντια.

δεν τα εμπιστεύεσαι;

τα εμπιστευομαι, αλλα εχω την αποψη οτι ο,τι ακολουθεις, πρεπει να το ακολουθεις πιστα.

πιστευω οτι δεν ειναι καλο να συνδυαζονται τα κλασσικα φαρμακα της δυτικης ιατρικης με εναλλακτικα/ομοιπαθητικα (σηκωνει πολυ συζητηση το θεμα, στο γραφω πολυ χοντρα τωρα).

επρεπε κατα τη γνωμη μου λοιπον τα παιδια να παρακολουθουνται μονο απο ομοιοπαθητικο παιδιατρο και ο,τι συμβει να αντιμετωπιστει μονο ετσι.

το θεμα λοιπον ειναι οτι ο αντρας μου δεν ηθελε να αποκλεισουμε τον κανονικο παιδιατρο και γενικα να δινουμε μονο ομοιοπαθητικα.

επειδη λοιπον τα παιδια τα εχουμε μαζι και συμμετεχει πολυ ενεργα και συνειδητα στην ανατροφη τους, επρεπε να βρω μια λυση και για τους δυο.

αρα πηγαινουμε στον κανονικο παιδιατρο για να ειναι εκεινος ικανοποιημενος και δε δινουμε φαρμακα παρα μονο σε μεγαλη αναγκη για να ειμαι εγω ενταξει.

Καπως ετσι:P

Για όσους δεν είναι τόσο σπορτίφ, υπάρχουν θερμά λουτρά κλπ υπηρεσίες spa

Τα περισσότερα απογεύματα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους (προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, παιχνίδια, μουσικές εκδηλώσεις κλπ)

Το πιασα το υπονοουμενο...:P

k9Tap3.png

Κριστινα δεν ειναι και τελειως λαθος παντως αυτο που σου ειπαν τηλεφωνικα.

Με την εννοια οτι οταν πεταγονται ρουκετες η το μωρο δεν παιρνει βαρος, τοτε το πραγμα ειναι σοβαρο και θελει περαιτερω ψαξιμο.

Διαφορετικα μια γοπ μεχρι τον 7ο δεν ειναι και τιποτα.

Απλα δεν σου ειπαν κατι για να ανακουφισει πιθανον το μωρο.

k9Tap3.png

Κριστινα δεν ειναι και τελειως λαθος παντως αυτο που σου ειπαν τηλεφωνικα.

Με την εννοια οτι οταν πεταγονται ρουκετες η το μωρο δεν παιρνει βαρος, τοτε το πραγμα ειναι σοβαρο και θελει περαιτερω ψαξιμο.

Διαφορετικα μια γοπ μεχρι τον 7ο δεν ειναι και τιποτα.

Απλα δεν σου ειπαν κατι για να ανακουφισει πιθανον το μωρο.

Αυτό εννοούσα έχεις δίκιο έτσι όπως το γράφω είναι κάπως αν και όπως και να το λέγανε εμένα με ενδιέφερε το τι θα κάνω οπότε αυτό που ήθελα δεν το βρήκα. Μόνο μια φορά βρέθηκε μια κυρία να μου πει σωστά πράγματα και πραγματικά να με βάλει σε μια σωστή πορεία “θα προσέχεις το μωρό να μην είναι κάτω από το στήθος και όχι ξαπλωμένο “ οπότε μετά μπόρεσα και αυτοσχεδίασα. :lol:

Κριστίνα και πάλι σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες ιδέες σου.

Σήμερα η μικρή έκανε πολύ περίεργα. Ενώ συνήθως τρώει το μεταμεσονύχτιο μια φορά (περίπου μεταξύ 2-3π.μ). Απόψε έτρωγε ανά δίωρο (2,4,6). Χτύπησε ένα τετράωρο μεταξύ 6-10π.μ. Τελευταία φορά που έφαγε από το δεξί στήθος ήταν στις 4 και στις 6 έφαγε από το αριστερό μόνο. Εγώ νομίζοντας ότι θα σηκωθεί στο δίωρο πάλι να φάει και όντας πολύ κουρασμένη δεν έκανα άντληση από το δεξί. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει το δεξί στήθος για 6 ώρες και παραπάνω χωρίς να φάει από αυτό. Μπορεί να υπάρχει μείωση παραγωγής με τόσο μεγάλα διαστήματα;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κριστίνα και πάλι σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες ιδέες σου.

Σήμερα η μικρή έκανε πολύ περίεργα. Ενώ συνήθως τρώει το μεταμεσονύχτιο μια φορά (περίπου μεταξύ 2-3π.μ). Απόψε έτρωγε ανά δίωρο (2,4,6). Χτύπησε ένα τετράωρο μεταξύ 6-10π.μ. Τελευταία φορά που έφαγε από το δεξί στήθος ήταν στις 4 και στις 6 έφαγε από το αριστερό μόνο. Εγώ νομίζοντας ότι θα σηκωθεί στο δίωρο πάλι να φάει και όντας πολύ κουρασμένη δεν έκανα άντληση από το δεξί. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει το δεξί στήθος για 6 ώρες και παραπάνω χωρίς να φάει από αυτό. Μπορεί να υπάρχει μείωση παραγωγής με τόσο μεγάλα διαστήματα;

Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου..... οκ είναι καλό να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα χωρίς να υπάρχει ερέθισμα αλλά αυτό μπορείς να το κρατάς στα υπ'οψιν για την ημέρα ή αν το μωρό κοιμάται όλη νύχτα. Τώρα όπως τα πήγατε δεν βρίσκω κάποιο λόγω να αγχωθούμε εξάλλου και η ξεκούραση σου είναι πολύ σημαντική. Προσωπικά δεν θα έκανα άντληση στις 4 το πρωί όταν το παιδί έχει θηλάσει. Θα θήλαζα από το δεξί το πρωί και αν δεν θήλαζε από το αριστερό θα αντλούσα από αυτό.;)

Διαφημίσεις

Μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου..... οκ είναι καλό να μην υπάρχουν μεγάλα διαστήματα χωρίς να υπάρχει ερέθισμα αλλά αυτό μπορείς να το κρατάς στα υπ'οψιν για την ημέρα ή αν το μωρό κοιμάται όλη νύχτα. Τώρα όπως τα πήγατε δεν βρίσκω κάποιο λόγω να αγχωθούμε εξάλλου και η ξεκούραση σου είναι πολύ σημαντική. Προσωπικά δεν θα έκανα άντληση στις 4 το πρωί όταν το παιδί έχει θηλάσει. Θα θήλαζα από το δεξί το πρωί και αν δεν θήλαζε από το αριστερό θα αντλούσα από αυτό.;)

Ο.Κ Κριστινα, έχεις δίκιο. Μόνο που έχω αρχίσει να απογοητεύομαι. Από τη μια το τελείως άστατο ωράριο της μικρής, από την άλλη είναι στιγμές που δεν θέλει να πιάσει το στήθος μου, φοβάμαι ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν αρκετές φορές που το στήθος μένει χωρίς ερέθισμα. Όλες αυτές τις ημέρες που τρώει μόνο δικό μου γάλα έχω καταφέρει να την καλύψω οριακά με το αντλημένο και δεν μπορώ να αποθηκεύσω τίποτα για όταν λείψω κάποια φορά. Σκέφτομαι μέχρι να αυξήσω αρκετά την παραγωγή μου ώστε να υπάρχει πάντα αρκετή ροή ακόμη και στη μια ώρα που θέλει η μικρή να φάει μερικές φορές, μήπως είναι καλύτερα να κάνω για μερικές μέρες μόνο αντλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να κάνω ένα πρόγραμμα και να βάζω τη μικρή στο στήθος μόνο τις βραδυνές μεταμεσονύχτιες ώρες που είναι κοιμισμένη και ποτέ δεν το αρνείται. Αν κάνω συνολικά 10 αντλήσεις των 10 λεπτών πιστεύεις ότι θα καταφέρω να αυξήσω λίγο ακόμη την παραγωγή μου;

Λες αν δεν βάζω τη μικρή καθόλου την ημέρα να υπάρχει πρόβλημα και τη νύχτα;

Υπάρχει μια σοβαρή περίπτωση να μην θέλει να κάτσει στο στήθος επειδή δεν υπάρχει αρκετή ροή. Ξέρεις αν υπάρχει στην Ελλάδα αυτό που διάβασα σε ένα σάιτ ως nursing supplementer; Από ό,τι κατάλαβα είναι ένα σύστημα που συνδέει το στήθος με το μπουκάλι και το μωρό ενώ πιπιλίζει από το στήθος το γάλα έρχεται από το μπουκάλι. Έτσι εξασφαλίζεις τη ροή ακόμη κι αν στο στήθος σου δεν έχεις αρκετό γάλα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κριστίνα,

περιμένω νέα ..............πως τα πάτε?

Καλό μεσημέρι. Πήγαμε με τη μικρούλα εχθές στη σύμβουλο θηλασμού...

Ευτυχώς ο πόνος στο στήθος έχει υποχωρήσει, η καλλιέργεια γάλακτος ήταν στείρα μικροβίων, αλλά η μείωση στο γάλα, μείωση...

Σκέψου ότι μέχρι στιγμης, με μία άντληση γύρω στις 5:30, και συνολικά με 3 αντλησεις έχω κάπου 230 ml. Τώρα τί να πω;

Η σύμβουλος με καθησύχασε, λέγοντάς μου, ότι ούτως ή άλλως από τη στιγμή που μπαίνει το παιδί στο στήθος και κάθεται όσο θέλει και αρχίζει να πεινάει πλέον αργότερα, οπότε κι εγώ αν δεν ξανασυνεργάζεται της δίνω το bib της με το γάλα μου, όλα είναι μια χαρά... Μέχρι στιγμής την καλύπτω, και είπαμε ότι από τον επόμενο μήνα (τον 8ο, δηλαδή) η μικρή θα ρυθμίσει κι άλλο το πόσο γάλα θα πίνει.

Ελπίζω να τα πάμε καλά... Τώρα συνεχίζω, καθαρά για ψυχολογικούς λόγους με 6-7 αντλήσεις, αλλά σταδιακά πρέπει να πέσω στις 5 και τέλος στις 4, προκειμένου και η μικρή να βρίσκει περισσότερο γάλα στο στήθος και να ανεξαρτητοποιηθώ από το θήλαστρο... Θα δούμε...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, θα τα ξαναπούμε,

Φιλιά

κορίτσια καλησπέρα. Επανέρχομαι σήμερα με ερωτήσεις (φυσικά). Μέσα σε 15 ημέρες(εκ των οποίων οι τελευταίες 10 περίπου χωρίς συμπλήρωμα) η μικρή μου πήρε 360γρ. (στις 5 του μηνός που την ζύγισε ο γιατρος ήταν 4400 και σήμερα είναι 4770. Είναι 2,5 μηνών ακρίβώς)) Καλά δεν είναι?επειδή τον προηγούμενο μήνα έπαιρνε πολύ περισσότερο. Επίσης, σήμερα εκείνες τις βελονιές που ένιωθα στις θηλές λιγό πριν το γεύμα της μικρής αλλά και κατά την διάρκεια του γεύματος δεν τις νιώθω. Επίσης η μικρή σημερα είναι λίγο γκρινιαρούλα μετά τα γεύματά της. Όταν την σηκώνω στον ώμο να ρευτεί μασουλάει τα χέρια της και τον ώμο μου Ερ. 1: μήπως πεινάει ακόμα?και ερ.2 το οτι δεν νιώθω αυτές τις βελονιές σημαίνει οτι μπορεί να έχω μικρότερη παραγωγή σήμερα?

Ο.Κ Κριστινα, έχεις δίκιο. Μόνο που έχω αρχίσει να απογοητεύομαι. Από τη μια το τελείως άστατο ωράριο της μικρής, από την άλλη είναι στιγμές που δεν θέλει να πιάσει το στήθος μου, φοβάμαι ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν αρκετές φορές που το στήθος μένει χωρίς ερέθισμα. Όλες αυτές τις ημέρες που τρώει μόνο δικό μου γάλα έχω καταφέρει να την καλύψω οριακά με το αντλημένο και δεν μπορώ να αποθηκεύσω τίποτα για όταν λείψω κάποια φορά. Σκέφτομαι μέχρι να αυξήσω αρκετά την παραγωγή μου ώστε να υπάρχει πάντα αρκετή ροή ακόμη και στη μια ώρα που θέλει η μικρή να φάει μερικές φορές, μήπως είναι καλύτερα να κάνω για μερικές μέρες μόνο αντλήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να κάνω ένα πρόγραμμα και να βάζω τη μικρή στο στήθος μόνο τις βραδυνές μεταμεσονύχτιες ώρες που είναι κοιμισμένη και ποτέ δεν το αρνείται. Αν κάνω συνολικά 10 αντλήσεις των 10 λεπτών πιστεύεις ότι θα καταφέρω να αυξήσω λίγο ακόμη την παραγωγή μου;

Λες αν δεν βάζω τη μικρή καθόλου την ημέρα να υπάρχει πρόβλημα και τη νύχτα;

Υπάρχει μια σοβαρή περίπτωση να μην θέλει να κάτσει στο στήθος επειδή δεν υπάρχει αρκετή ροή. Ξέρεις αν υπάρχει στην Ελλάδα αυτό που διάβασα σε ένα σάιτ ως nursing supplementer; Από ό,τι κατάλαβα είναι ένα σύστημα που συνδέει το στήθος με το μπουκάλι και το μωρό ενώ πιπιλίζει από το στήθος το γάλα έρχεται από το μπουκάλι. Έτσι εξασφαλίζεις τη ροή ακόμη κι αν στο στήθος σου δεν έχεις αρκετό γάλα.

Σε δύο εβδομάδες κατάφερες να κάνεις αποκλειστικό θηλασμό απο 450ml ξένο που έδινες και θεωρείς ότι υπάρχουν λόγοι να απογοητεύεσαι. Θα σου πω πως το σκέφτομαι εγώ και εσύ κρίνεις αν σου κάνει η σκέψη. Ο στόχος είναι να θηλάζει το μωρό όλα τα γεύματα οπότε όσο συνεργάζεται δεν αντικαθιστάς θηλασμούς με αντλήσεις γιατί ξεφεύγεις απο τον στόχο, το μωρό κάνει καλύτερη δουλειά απο το θήλαστρο, και κρατάτε την επαφή σας που είναι πολύ σημαντικό (γιατί όσο πιο πολύ μπουκάλι τόσο υπάρχει ο κίνδυνος το μωρό να το προτιμήσει λόγω ροής). Αν το απόγευμα βλέπεις ότι κατόπιν προσπάθειας να θηλάσει το μωρό αυτό τελικά δεν γίνεται τότε ναι κάνε άντληση. Πρέπει να πάψεις να είσαι της λογικής καλύτερα να περισσεύει γιατί και η υπερπαραγωγή δεν είναι εύκολη υπόθεση.(έτσι έλεγα και στον εαυτό μου γιατί γενικά είμαι άνθωρπος του καλύτερά πολύ παρά λίγο) Το ιδανικό είναι να έχεις όσο γάλα χρειάζεται το μωρό σου και εσύ έφθασες εκεί. Το πρόγραμμα σας θα στρώσει κάποια στιγμή μην απογοητεύεσαι έχετε το θέμα με την ΓΟΠ και θα βρεις την άκρη σου με υπομονή και επιμονή. Δεν είναι ότι σε πιέζει ο χρόνος να πας για δουλειά να φτιάξεις τράπεζα γάλακτος..... οπότε κοίταξε να κάνεις όσους πιο πολλούς θηλασμούς μπορείς και αντλήσεις ως λύση ανάγκης. Νομίζω ότι το απογευματινό είναι θέμα κούρασης μιας και δεν πολύ κοιμάται την ημέρα και θέμα πόνου. Αν το μωρό είναι εκνευρισμένο είναι και ανυπόμονο. Κάνε λίγο υπομονή πιστεύω ότι θα στρώσει.

Κριστίνα,

Καλό μεσημέρι. Πήγαμε με τη μικρούλα εχθές στη σύμβουλο θηλασμού...

Ευτυχώς ο πόνος στο στήθος έχει υποχωρήσει, η καλλιέργεια γάλακτος ήταν στείρα μικροβίων, αλλά η μείωση στο γάλα, μείωση...

Σκέψου ότι μέχρι στιγμης, με μία άντληση γύρω στις 5:30, και συνολικά με 3 αντλησεις έχω κάπου 230 ml. Τώρα τί να πω;

Η σύμβουλος με καθησύχασε, λέγοντάς μου, ότι ούτως ή άλλως από τη στιγμή που μπαίνει το παιδί στο στήθος και κάθεται όσο θέλει και αρχίζει να πεινάει πλέον αργότερα, οπότε κι εγώ αν δεν ξανασυνεργάζεται της δίνω το bib της με το γάλα μου, όλα είναι μια χαρά... Μέχρι στιγμής την καλύπτω, και είπαμε ότι από τον επόμενο μήνα (τον 8ο, δηλαδή) η μικρή θα ρυθμίσει κι άλλο το πόσο γάλα θα πίνει.

Ελπίζω να τα πάμε καλά... Τώρα συνεχίζω, καθαρά για ψυχολογικούς λόγους με 6-7 αντλήσεις, αλλά σταδιακά πρέπει να πέσω στις 5 και τέλος στις 4, προκειμένου και η μικρή να βρίσκει περισσότερο γάλα στο στήθος και να ανεξαρτητοποιηθώ από το θήλαστρο... Θα δούμε...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, θα τα ξαναπούμε,

Φιλιά

όλα καλά :D

Διαφημίσεις

Θεωρώ καλύτερο να κάνεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω για να ξέρουμε πια είναι η πραγματική εικόνα (συχνή θηλασμοί και συμπλήρωμα ξένου, χωρίς στέρεες)βλέποντασ πόσο συμπλήρωμα πίνει θα υπολογίσουμε τι παίρνει από σένα περίπου το παιδί για να δούμε και πως θα συνεχίσουμε. Δεν διαφωνώ με το θήλαστρο εξάλλου στο είχα συστήσει από την αρχή για να μην κουράζεσαι άδικα με αυτό που έχεις απλά επειδή στα επόμενα μηνύματα είδα ότι πηγαίνατε καλά στο στήθος θεωρώ ότι για μια δυο μέρες μπορείτε να το κάνετε για να είσε σίγουρη τι γίνεται. Όταν το μωρό κλαίει στο στήθος δεν θα επιμένεις πολύ θα το ηρεμείς και θα ξαναπροσπαθείς αν δεν θα δώσεις ξένο κανονικά και μετά σε κανένα δίωρο ξαναπροσπαθείς στο στήθος. Δεν χάνεις χρόνο αφού η ίδια λες ότι θηλάζει, αν δεν θήλαζε καθόλου και προσπαθούσες να αντλήσεις με το mini electric θα ήταν χάσιμο χρόνου.....μην απογοητεύεσαι κάθε φορά που το μωρό γκρινιάζει, τα μωρά στην ηλικία σας και με κανονική παραγωγή γκρινιάζουν καμιά φορά ή θηλάζουν λίγο.

γράψε αύριο πόσους θηλασμούς κάνατε και πόσο συμπλήρωμα έδωσες τελικά....

Χθες δεν εδωσα καθολου στερεες ουτε σημερα.Πρεπει να θηλασε χθες 5 με 6 φορες και του εδωσα 2 μπουκαλια απο 120 τη φορα.Ολο το βραδι θηλαζε-πιπιλιζε περιπου ανα 2 ωρες και το πρωι θηλασε στις 10.30.Στη 1 το μεσημερι προσπαθησα να θηλασω αλλα νευριαζε ενω ενιωθα οτι εχω γαλα.Του εκανα συμπληρωμα 120.Γενικα δεν τρωει πολυ ετσι νομιζω.Τωρα κοιμαται και περιμενω να ξυπνησει να θηλασω.Δεν ειναι πολλες 4 ωρες χωρις να πειναει?

Αυριο το πρωι θα εχω το θηλαστρο και ξεκιναω.Να σε ρωτησω και κατι αλλο.Τον πρωτο καιρο που θηλαζαμε κι εγω και η αδερφη μου παιρναμε χαπια μαγιας.Και οι δυο ειχαμε αυξημενους τους ηπατικους δεικτες και τα σταματησαμε.Ο μικροβιολογος μας ειπε οτι ευθυνεται η μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης που εχει η μαγια.Φοβαμαι να τα ξαναπαρω.Ποια η γνωμη σου?

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Αγαπητή Κριστίνα

Μάλλον έχεις και πάλι δίκιο. Το θέμα είναι ότι τώρα κάνω αποχή από αλλεργιογόνες τροφές γιατί υποψιάζομαι αλλεργία στο μωρό και τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα. Για αυτό δεν θα ήθελα να της δώσω καθόλου ξένο. Έτσι το απόγευμα πρέπει να έχω αντλημένο σε περίπτωση που δεν δεχτεί το στήθος. Αυτό είναι το μεγάλο μου άγχος.

Στη δουλειά θα πάω σε ενάμιση μήνα αλλά μια φορά την εβδομάδα έχω ένα σεμινάριο και θα πρέπει να έχω αφήσει γάλα.

Για αυτό είμαι αγχωμένη.

Σε δύο εβδομάδες κατάφερες να κάνεις αποκλειστικό θηλασμό απο 450ml ξένο που έδινες και θεωρείς ότι υπάρχουν λόγοι να απογοητεύεσαι. Θα σου πω πως το σκέφτομαι εγώ και εσύ κρίνεις αν σου κάνει η σκέψη. Ο στόχος είναι να θηλάζει το μωρό όλα τα γεύματα οπότε όσο συνεργάζεται δεν αντικαθιστάς θηλασμούς με αντλήσεις γιατί ξεφεύγεις απο τον στόχο, το μωρό κάνει καλύτερη δουλειά απο το θήλαστρο, και κρατάτε την επαφή σας που είναι πολύ σημαντικό (γιατί όσο πιο πολύ μπουκάλι τόσο υπάρχει ο κίνδυνος το μωρό να το προτιμήσει λόγω ροής). Αν το απόγευμα βλέπεις ότι κατόπιν προσπάθειας να θηλάσει το μωρό αυτό τελικά δεν γίνεται τότε ναι κάνε άντληση. Πρέπει να πάψεις να είσαι της λογικής καλύτερα να περισσεύει γιατί και η υπερπαραγωγή δεν είναι εύκολη υπόθεση.(έτσι έλεγα και στον εαυτό μου γιατί γενικά είμαι άνθωρπος του καλύτερά πολύ παρά λίγο) Το ιδανικό είναι να έχεις όσο γάλα χρειάζεται το μωρό σου και εσύ έφθασες εκεί. Το πρόγραμμα σας θα στρώσει κάποια στιγμή μην απογοητεύεσαι έχετε το θέμα με την ΓΟΠ και θα βρεις την άκρη σου με υπομονή και επιμονή. Δεν είναι ότι σε πιέζει ο χρόνος να πας για δουλειά να φτιάξεις τράπεζα γάλακτος..... οπότε κοίταξε να κάνεις όσους πιο πολλούς θηλασμούς μπορείς και αντλήσεις ως λύση ανάγκης. Νομίζω ότι το απογευματινό είναι θέμα κούρασης μιας και δεν πολύ κοιμάται την ημέρα και θέμα πόνου. Αν το μωρό είναι εκνευρισμένο είναι και ανυπόμονο. Κάνε λίγο υπομονή πιστεύω ότι θα στρώσει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

yotasam δεν έχω κάποια συμβουλή να σου δώσω, αλλά θέλω να σου πω συγχαρητήρια και μπράβο σου, είναι πολύ σημαντικό και αξιέπαινο αυτό που κατάφερες. Και όλες οι μανούλες που καταφέρατε να κάνετε επαναγαλακτισμό, σας θαυμάζω!

jv42p3.png

DfUyp2.png

τα εμπιστευομαι, αλλα εχω την αποψη οτι ο,τι ακολουθεις, πρεπει να το ακολουθεις πιστα.

πιστευω οτι δεν ειναι καλο να συνδυαζονται τα κλασσικα φαρμακα της δυτικης ιατρικης με εναλλακτικα/ομοιπαθητικα (σηκωνει πολυ συζητηση το θεμα, στο γραφω πολυ χοντρα τωρα).

επρεπε κατα τη γνωμη μου λοιπον τα παιδια να παρακολουθουνται μονο απο ομοιοπαθητικο παιδιατρο και ο,τι συμβει να αντιμετωπιστει μονο ετσι.

Kassiani, δεν νομίζω να υπάρχει ομοιπαθητικός γιατρός που να απορρίπτει με τέτοιο τρόπο τα υπόλοιπα φάρμακα. Η ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα προσέγγισης του ασθενούς και ένα σύστημα θεραπείας που δεν έχει απάντηση για τα πάντα, όπως δεν έχει απάντηση για τα πάντα κανένας γιατρός. Αν λοιπόν ο ομοιπαθητικός γιατρός δεν καταφέρει να βοηθήσει τον ασθενή τους με τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι λογικό να χρησιμοποιήσει και ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο ακόμη και αν υπάρχουν παρενέργειες.

Ομοιπαθητικός γιατρός που χορήγησε στο γιο μου σκεύασμα για βροχίτιδα, μας συνταγογράφησε αερολίν γιατί αν το παιδί χειροτέρευε θα είχε δύσπνοια και θα ήταν απαραίτητο. Επίσης μας είπε ότι αν χειροτερεύσει μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία. Τελικά δεν χρειάστηκε αλλά σίγουρα αν χρειαζόταν θα το βοηθούσαμε το παιδί με κάθε μέσο.

Οι συμβατικοί γιατροί αποκλείουν τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα γιατί δεν ξέρουν να τα χρησιμοποιήσουν. Οι ομοιπαθητικοί γιατροί δεν αποκλείουν τα συμβατικά σκευάσματα. Αν η ομοιπαθητική θεραπευτική προσέγγιση δεν βοηθάει ή δεν είναι αρκετή, βοηθούν τον ασθενή και με όλα τα υπόλοιπα μέσα.

Επίσης τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα μια χαρά συνδυάζονται και με τα συνήθη φάρμακα. Χορηγούνται πολλές φορές παράλληλα για να βοηθήσουν τον ασθενή να αναρρώσει πιο γρήγορα, να ανακουφιστεί έστω προσωρινά από κάτι κλπ.

Η ιατρική είναι μία και ο ομοιοπαθητιός γιατρός είναι πρώτα γιατρός και μετά ομοιοπαθητικός. Δεν υπηρετεί την ομοιοπαθητική, υπηρετεί τον ασθενή με περισσότερα μέσα.:wink:

Το πιασα το υπονοουμενο...:P

;)

Είναι οργανωμένοι για να μένουν όλοι ευχαριστημένοι!

κορίτσια καλησπέρα. Επανέρχομαι σήμερα με ερωτήσεις (φυσικά). Μέσα σε 15 ημέρες(εκ των οποίων οι τελευταίες 10 περίπου χωρίς συμπλήρωμα) η μικρή μου πήρε 360γρ. (στις 5 του μηνός που την ζύγισε ο γιατρος ήταν 4400 και σήμερα είναι 4770. Είναι 2,5 μηνών ακρίβώς)) Καλά δεν είναι?

Πολύ καλά είναι!

σαν επιστημονική φαντασία μου ακούγονται αυτά:shock:

μάλλον στην Ελλάδα δεν θα ζήσω ποτέ τέτοιες καταστάσεις.

Ίσως του χρόνου να πάμε στα 3-5 πηγάδια και η Σοφία να τσουλήσει σε κανένα έλκηθρο:P

Palladin, εδώ τα πληρώνουμε όλα πολύ ακριβά γιατί η λογική του κόσμου είναι να τα αρπάξει από όποιον βρει και αν δεν τον ξαναδει δεν τον νοιάζει.

Εκεί η λογική είναι να έχουν αειφορική ανάπτυξη. Κάνουν μακροχρόνιο σχεδιασμό για να έχουν επισκέπτες για πάντα. Ξέρουν ότι αν επιτρέψουν ελεύθερη πρόσβαση στα μικρά παιδιά και αν έχουν κατάλληλες διευκολύνσεις, οι γονείς θα τα έχουν μαζί τους και μέχρι να πάνε στο δημοτικό θα έχουν μάθει σκι. Έτσι εξασφαλίζουν τους μελλοντικούς επισκέπτες.

Η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν είναι πολύ υψηλότερη από εδώ και κοστίζει λιγότερο... :?

Πώπω τόσο χάλια δηλαδή!Σ'ευχαριστώ πολύ Αγλαία!Θα επικοινωνήσω με εναν απ'τους 3 να μας αναλάβουν!

Τόσο χάλια...:?

Και η γιατρός που έχετε, φαίνεται να μην σε καλύπτει ούτε για τα ιατρικά θέματα όπως η ΓΟΠ.

Η Άννα Πατσούρου δουλεύει τα πρωινά μέχρι τις 3 (αν θυμάμαι καλά) και μόνο την Παρασκευή κάνει ιατρείο και απόγευμα.

Ο Στέλιος Παπαβέντσης και η Δώρα Μενούνου, νομίζω ότι έχουν πιο ευρύ ωράριο στο ιατρείο γιατί δουλεύουν μαζί.

Επειδή είσαι μακριά, ίσως θα ήταν πιο βολικό να έχεις περισσότερες επιλογές στα ωράρια.

Γεια σας και απο εμενα θηλαζουμε ακομη και εμεις .....καλα παμε αλλα τωρα τελευταια εδω και 2 μερες ο μπεμπης βγαζει γαλα σαν εμετο ....προσπαθω να τον διακοπτω να ρευεται πιο συχνα καλα κανω?και επισης εχει μειωσει την ωρα του γευματος δηλαδη εκει που θελαμε μια ωρα σιγουρα τωρα θελουμε μιση ωρα με 40 λεπτακια εμενα μου φαινεται λιγος χρονος.

Και κατι αλλο καθε βραδυ τρωει απο 11 μεχρι 1 αν δεν παει 1 δεν κοιματε.Αυτο το κανει μονο βραδυ τα αλλα γευματα οπως ειπα παραπανω.Τι να κανω για το βραδυ πραγματικα δεν ξερω?

καλησπερα ....

επανερχομαι με μια ερωτηση που θελω να κανω.

θηλαζω αποκλειστικα εδω κ 3 μηνες σχεδον.

η μικρη μου εχει κολοικους κ μια δεν μπορω να της δωσω να πιει ηρεμηστικα ροφηματα (χαμομηλι,γλυκανισο,μαραθο)τα πινω εγω

επινα γλυκανισο κ ειμαστε καλα κ απο αποψη ηρεμιας κ απο αποψη ποσοτητας γαλακτος(μου ειπαν οτι ο γλυκανισος προκαλει υπερπαραγωγη)

κατα λαθος ο συζηγος μου εφερε μαραθο,και δεν το προσεξα και το ηπια.

υπαρχει περιπτωση να επηρεαστει το γαλα μου απο το μαραθο?

περιμενω με αγωνια την απαντηση σας!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...