Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Τα ειδικα αυτα γαλατα δεν ειναι για τους κολικους, αλλα για τη δυσανεξια στη λακτοζη.

Βοηθανε μονο τα μωρα που εχουν αλλεργια στο γαλα, οχι αυτα που εχουν κολικους.

Οι κολικοι δεν εχουν σχεση με τη διατροφη και δεν ειναι ξεκαθαρο με τι ακριβως εχουν σχεση.

Υπαρχει μια θεωρια οτι συμβαινουν σε μωρα με πιο ανωριμο πεπτικο συστημα, αλλη θεωρια οτι ειναι ψυχολογικο και οφειλεται στην ενταση του μωρου απο το σοκ της γεννησης.

Αν το μωρο σου εχει κολικους, το ξενο γαλα που θα πεσει σα βαριδι και το ψυχικο σοκ απο τη διακοπη του θηλασμου, μονο χειροτερα θα την κανουν.

Ειχε και η δικη μου κορη κολικους και σε βεβαιω οτι δοκιμασα και εψαξα τα παντα, για να μπορω να σου λεω τωρα αυτα.

Με τη συμπληρωση του 3ου μηνα οι κολικοι σταματανε.

Θα αρχισουν βεβαια τα δοντακια, αλλα τι να κανεις, ετσι ειναι τα μωρα.

Αυτα που θηλαζουν εχουν τουλαχιστον μια εξτρα παρηγορια.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

[/i]Φυλλακος καλημέρα και ευχαριστώ! Μίλησα με τον παιδιατρο κι αυτος ειπε αυτά που έλεγε κι ο δικός σου (πως τα περισσοτερα μωρα μεχρι τους 6 μηνες κανουν γαστροοισοφαγικες παλινδρομησεις). Το ρωτησα για αποχη από τα γαλακτοκομικά αλλα είναι της παλιάς σχολής και δεν πιστεύει πως σχετιζεται το φαγητό της μητέρας μετο γάλα που παράγει. Η μικρή μετά το εμβόλιο που κάναμε την προηγουμενη εβδομάδα δείχνει να πονά 5-10 λεπτά σχεδόν μετά από κάθε θηλασμό. Σημερα το πρωί ξαναέκανε εμετό και ζόριζε το στομάχι της να αδειάσει όλο όπως γινεται και σε μασς όταν κάνουμε εμετό. Μετά ηρεμησε και κοιμήθηκε. Χθες πάντως δεν της έδωσα χαμομήλι κια την νύχτα ξύμνησε 2 φορες να φάει από 8 λεπτά την κάθε φορά.

Ο γιατρός μου είπε να μην την αφήνω τόση ώρα στο στήθος μου να τρώει (του φάνηκε πολυ τα 25-30 λεπτά). Ειπε να την σταματάω νωρίτερα και ας τρώει συχνότερα. Δεν θα παιρνει έτσι μόνο το λεπτό γάλα ατο οποίο οφείλονται και οι κολικοι;;; Τι να κάνω δεν ξερω.

Μηπως ξερει κάποια απο εσας κάποια σύμβουλο γαλουχίας στην Πατρα; Θα ήμουν ευγνώμων...

Αθηνα: 2104908227

"Μαιευτηριο Ελενα τμημα θηλασμου" 2106402360,2106462782

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Τα ειδικα αυτα γαλατα δεν ειναι για τους κολικους, αλλα για τη δυσανεξια στη λακτοζη.

Βοηθανε μονο τα μωρα που εχουν αλλεργια στο γαλα, οχι αυτα που εχουν κολικους.

Οι κολικοι δεν εχουν σχεση με τη διατροφη και δεν ειναι ξεκαθαρο με τι ακριβως εχουν σχεση.

Υπαρχει μια θεωρια οτι συμβαινουν σε μωρα με πιο ανωριμο πεπτικο συστημα, αλλη θεωρια οτι ειναι ψυχολογικο και οφειλεται στην ενταση του μωρου απο το σοκ της γεννησης.

Αν το μωρο σου εχει κολικους, το ξενο γαλα που θα πεσει σα βαριδι και το ψυχικο σοκ απο τη διακοπη του θηλασμου, μονο χειροτερα θα την κανουν.

Ειχε και η δικη μου κορη κολικους και σε βεβαιω οτι δοκιμασα και εψαξα τα παντα, για να μπορω να σου λεω τωρα αυτα.

Με τη συμπληρωση του 3ου μηνα οι κολικοι σταματανε.

Θα αρχισουν βεβαια τα δοντακια, αλλα τι να κανεις, ετσι ειναι τα μωρα.

Αυτα που θηλαζουν εχουν τουλαχιστον μια εξτρα παρηγορια.

αΧ σε ευχαρισω παρα πολυ γιατην αμμεση απαντηση σου,πραγματικα νιωθω οτι εχω καποιον να με βοηθαει...διαβασα καπου οτι το carmino ενα φυτικο σιροπι βοηθα....να το παρω να της το δωσω?ρωταω επειδη θηλαζει...

Καλημερα σε ολους!!!!

Αγλαια σιγουρα θα περασες απιστευτα.......αλλα αυτο το σκηνικο το λεπω σημερα εγω....Στον Εβρο οπου μενω το εχει στρωσει για τα καλα και συνεχιζει..........

Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας γιατι αρχιζω να σκευτομαι πως εγω ευθυνομαι....και θα σας εξηγησω τι εννοω.

Το κοριτσακι μου γεννηθηκε στης 28-10-2009.Εκτοτε και χαρη στην πολυτιμη βοηθεια σας θηλαζουμε αποκλειστικα!!!!

Γεννηθηκε 2660 και εχουμε φτασει τα 7 ολοκληρα κιλα!!!!!

το κακο ειναι οτι υποφερει απο κολοικους...........ειχαμε ηρεμησει για λιγο και υπεθεσα οτι σταματησαν.Εδω ομως και 3 μερες εχουμε παλι τα ιδια σε πολυ εντονο ρυθμο.....

Δεν θελει την πιπιλα,θελει μονο αγκαλιτσα κα κουνημα.

Και ρωταω τωρα .αφου θηλαζουμε αποκλειστικα τι μπορω να της δωσω για να μην σπαραζει ετσι???(πινω γλυκανισο για να την ηρεμει....αλλα τιποτα)

Μηπως κανω κατι λαθος με την διατροφη μου?

Ειχακοψει τα γαλακτοκομικα; αλλα δεν ηταν αυτο

Ζοριζετε παρα πολυ το κουκλακι μου και σπαραζει η καρδια μου(επαθε κ ομφαλοκοιλη απο τους κολοικους)

Μηπως να σταματησω να την θηλαζω και να της δωσω τα ειδικα γαλατα για τους κολοικους?Ξερω πω λεω βλακειες αλλα θελω να τη βοηθησω και δεν ξερω πως

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!!!

μην κανεις το λαθος και δωσεις ξενο γαλα μονο χειροτερα θα το κανεις το μωρο.Λιγη υπομονη και καμια φορα σιροπακι παυσιπονο μου ειχε πει ο παιδιατρος.Υπαρχει και ενα αλλο φαρμακευτικο σκευασμα που ειναι καταλληλο για μωρακια και το δινεις πριν απο καθε γευμα.Εμας μας βοηθησε.Δεν ξερω αν επιτρεπεται να σου το πω γι' αυτο ρωτα καλυτερα τον παιδιατρο η το φαρμακοποιο σου.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

αΧ σε ευχαρισω παρα πολυ γιατην αμμεση απαντηση σου,πραγματικα νιωθω οτι εχω καποιον να με βοηθαει...διαβασα καπου οτι το carmino ενα φυτικο σιροπι βοηθα....να το παρω να της το δωσω?ρωταω επειδη θηλαζει...

Πιστεψε με δεν ξερεις ποσο σε νιωθω και συμπασχω.

Το τι ειχα περασει με την κορη μου με τους κολικους δε λεγεται.

Μια μερα εφυγε ο αντρας μου για τη δουλεια και μας αφησε να κοβουμε βολτες στο σαλονι και εκεινη να κλαιει σπαρακτικα.

Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι καποια στιγμη επεστρεψε, τον ρωταω γιατι γυρισες νωριτερα και μου λεει δε γυρισα νωριτερα, σχολασα...

Ειχαν περασει 8,5 ωρες κι εγω εκει:shock:

Μου ειχαν προτεινει λοιπον διαφορα και φυτικα και χημικα.

Εκανα μια υπομονη (ακομα) και δεν εδωσα στο μωρο τιποτα.

Ακομα και στα φυτικα δεν εχω εμπιστοσυνη να τα δωσω σε ενα μωρο γιατι γνωριζω καλα οτι και τα φυτικα δεν ειναι τελειως αθωα.

Αφενος καποια λενε ψεμματα οτι ειναι αμιγως φυτικα, συνηθως περιεχουν και κατι ακομα, αφετερου το οτι κατι βρισκεται στη φυση δε σημαινει οτι ειναι και ασφαλες και αθωο.

Η φυση διαθετει μεχρι και παραισθησιογονα ναρκωτικα.

Τα φυτα εχουν κι αυτα φαρμακευτικες ιδιοτητες και καποια δεν ενδεικνυνται για μικρα παιδια ή για εγκυους ή θηλαζουσες.

Επειδη λοιπον δεν τα γνωριζω αριστα, προτιμω να μη ρισκαρω με φυτα που δεν ξερω.

Μπορεις να το ψαξεις βεβαια και στο ιντερνετ και να δεις τι θα σου βγαλει.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

μην κανεις το λαθος και δωσεις ξενο γαλα μονο χειροτερα θα το κανεις το μωρο.Λιγη υπομονη και καμια φορα σιροπακι παυσιπονο μου ειχε πει ο παιδιατρος.Υπαρχει και ενα αλλο φαρμακευτικο σκευασμα που ειναι καταλληλο για μωρακια και το δινεις πριν απο καθε γευμα.Εμας μας βοηθησε.Δεν ξερω αν επιτρεπεται να σου το πω γι' αυτο ρωτα καλυτερα τον παιδιατρο η το φαρμακοποιο σου.

φαρμακευτικα μπορει να σου προτεινουν δυο πραγματα.

το νοπαρ, το οποιο ειναι ΦΑΡΜΑΚΟ και μην το δωσεις ουτε γι αστειο και το ινφακολικ το οποιο ειναι υποτιθεται αθωο, γιατι στην ουσια προκειται για σοδα με γευση πορτοκαλι, αλλα δεν ξερω αν βοηθαει σε τιποτα.

k9Tap3.png

φαρμακευτικα μπορει να σου προτεινουν δυο πραγματα.

το νοπαρ, το οποιο ειναι ΦΑΡΜΑΚΟ και μην το δωσεις ουτε γι αστειο και το ινφακολικ το οποιο ειναι υποτιθεται αθωο, γιατι στην ουσια προκειται για σοδα με γευση πορτοκαλι, αλλα δεν ξερω αν βοηθαει σε τιποτα.

Το ινφακολικ εδωσα για 1 εβδομαδα και το βοηθησε το μωρο.Το σταματησα ομως γιατι ξεχνουσα να το δινω καθε φορα πριν θηλασει.Και στην αρχη θηλαζε ασταματητα.

Αυτο ομως που το ανακουφιζε ηταν το ντεπον για μωρα αλλα το εδωσα αφου εγινε 2 μηνων.Ημουν αρνητικη στην αρχη για να το δωσω αλλα βλεποντας το μωρο να υποφερει υπεκειψα..

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Δεν ειναι και δυσκολο να υποκυψεις...:)

Σου σπαραζουν την καρδια.

Και επιπελον μπορει κι εσυ να μην αντεχεις αλλο.

Εγω δεν ειχα καμμια βοηθεια, καποιος βρε παιδι μου να την κρατησει εστω και μια ωρα να ξεκουραστω.

Να σου πω την αληθεια την υπομονη την εκανα και δεν εδωσα ντεπον ουτε με τους κολικους ουτε με τα δοντια γιατι φοβομουν μην το συνηθισει και μετα της ειναι αχρηστο.

Αλλα ειμαι και περιεργη με τα φαρμακα εγω (δεν παιρνω), οποτε δεν αποτελω και παραδειγμα.

k9Tap3.png

Κι εγω αποφευγω οσο μπορω τα φαρμακα.2,3 φορες του εδωσα ντεπον σε πολυ κλαμα.Ολους τους κολικους τους βγαλαμε αγκαλιτσα και θηλαζοντας, η μονη τους παρηγορια.

Απλα επειδη ειμαι τελειως μονη, η αδερφη μου γεννησε μαζι με μενα διδυμα κοριτσακια οποτε δεν εχουμε η μια την αλλη,ασε που μενουμε και μακρια,εχασα και τη μαμα μου οποτε η ατμοσφαιρα ηταν και ειναι λιγο φορτισμενη.

Εκλεγα που τετοιες ωρες μου λειπει η μαμα μου,δεν αντεχα να το βλεπω κι αυτο να υποφερει..Στενοχωριομουν..Αυτα.:oops:

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

Δεν ειναι και δυσκολο να υποκυψεις...:)

Σου σπαραζουν την καρδια.

Και επιπελον μπορει κι εσυ να μην αντεχεις αλλο.

Εγω δεν ειχα καμμια βοηθεια, καποιος βρε παιδι μου να την κρατησει εστω και μια ωρα να ξεκουραστω.

Να σου πω την αληθεια την υπομονη την εκανα και δεν εδωσα ντεπον ουτε με τους κολικους ουτε με τα δοντια γιατι φοβομουν μην το συνηθισει και μετα της ειναι αχρηστο.

Αλλα ειμαι και περιεργη με τα φαρμακα εγω (δεν παιρνω), οποτε δεν αποτελω και παραδειγμα.

εγώ 'εδωσα ομοιοπαθητικό και βοήθησε πολύ, όπως και στα δόντια.

δεν τα εμπιστεύεσαι;

jv42p3.png

DfUyp2.png

αλλα να σας πω, μου ειπε να δινω στο μωρο καθε μερα 3 σταγονες σιδηρο και 2 σταγονες ασβεστιο, δεν εχω δει να αναφερετε τιποτα εδω γιαυτα τα συμπληρωματα....

o σίδηρος χρειάζεται ΜΟΝΟ αν το μωρό έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις κι έχει φανεί έλλειψη σιδήρου

αν υπάρχει έλλειψη σιδήρου και το μωρό παίρνει και ασβέστιο, τότε το ασβέστιο είναι παραπανίσιο και εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου

Στην ιατρική δεν υπάρχει η έννοια της προληπτικής χορήγησης συμπληρωμάτων, δεν είναι απλά περιττή είναι κι επικίνδυνη.

Τα συμπληρώματα, όσο χρήσιμα είναι όταν είναι απαραίτητα, τόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν όταν χορηγούνται για να αυξήσει τα εισοδήματά του ο γιατρός...:?

Αγαπητή Κριστίνα

Είμαστε στην εξής κατάσταση. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου η μικρή δεν τρώει καθόλου ξένο. Θηλάζει όλο το πρωί από το πρώτο πρωινό γεύμα (περίπου 6) μέχρι το μεσημέρι (περίπου 4-5) αρκετά συχνά, κάθε 1-1.30 ώρα εφόσον δεν κοιμάται περισσότερο ποτέ λόγω της παλινδρόμησης. Δυστυχώς το απόγευμα δεν θέλει να κάτσει στο στήθος μου, πιθανότατα γιατί πονάει (ίσως κολικοί και πιο έντονη παλινδρόμηση).

Αντλήσει κάνω περίπου 3 μετά τις 9 το βράδυ 2 και μια μεταξύ 12-6. Έτσι έχω περίπου 170 γραμμάρια αντλημένο για την επόμενη μέρα. Με τη μαγιά τελείωσα σήμερα τη δεύτερη εβδομάδα και θα κάνω αποχή μια εβδομάδα και μετά θα ξαναρχίσω, έτσι δεν είναι;

Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Το βράδυ πρέπει να της δίνω τουλάχιστον 3 γεύματα αντλημένο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το έχω ήδη από την προηγούμενη.

Θέλω να έχω περισσότερο αντλημένο.Αν όμως κάνω αντλήσεις στα ενδιάμεσα του θηλασμού νομίζω ότι δεν θα έχω αρκετό την ημέρα για τη θηλάσω.

Επιπλέον πρόβλημα είναι ότι επειδή η μικρή δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για αντλήσεις.

Πώς προτείνεις να κάνω το πρόγραμμά μου ώστε να αυξήσω την παραγωγή μου, να μη χάνω θηλασμούς και να κάνω αντλήσεις ώστε να αποκτήσω αρκετό απόθεμα;

Φαίνεται ότι τώρα καλύπτω οριακά τη μικρή στις ανάγκες τις.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Τέλειο φαίνεται το χωριό Αγλαΐα! Αχ ζηλεύω, θέλω να ξανακάνω σκι! Μου φαίνεται μόλις περπατήσει η Σοφία μου θα πηγαίνουμε οικογενειακώς για σκι!

θα βγω λίγο εκτός τόπικ αν και έχει σχέση με το μεγάλωμα των μωρών και τις μαμάδες που θέλουν να κάνουν σκι ή άλλα αθλήματα του βουνού

Στην περιοχή Serre Chevalier που ήμουν, υπάρχουν 4 κέντρα σκι και σε κάθε κέντρο υπάρχει φύλαξη παιδιών μέχρι 6 ετών. Ανάλογα με την οργάνωση του κέντρου, η φύλαξη ξεκινά από τους 3 ή τους 6 ή τους 9 μήνες. Η φύλαξη μπορεί να γίνει για μισή ή για μία μέρα (3,5 ή 7 ώρες).

Τα παιδιά 3-6 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν ειδικά μαθήματα σκι σε κλαμπ. Είναι χώροι ειδικά οργανωμένοι, σαν παιδικοί σταθμοί με εξοπλισμό και παιχνίδια προσαρμοσμένα για να μαθαίνουν τα παιδάκια σκι.

Κάθε παιδί κάτω των 6 ετών που συνοδεύεται από έναν ενήλικα, έχει δικαίωμα να έχει δωρεάν κάρτα για τα λιφτ.

Πέρα από το σκι κατάβασης μπορεί να κάνει κανείς σκι αντοχής, ρακέτες (χιονοπέδηλα για περπάτημα σε απάτητο ή πατημένο χιόνι), πεζοπορία. Στα καταστήματα που νοικιάζουν εξοπλισμό μπορεί να νοικιάσει κανείς και τους ειδικούς μάρσιπους για μεγάλα παιδιά (νομίζω μέχρι 3 ετών), αν και οι περισσότεροι προτιμούν τα έλκυθρα.

Για όσους δεν είναι τόσο σπορτίφ, υπάρχουν θερμά λουτρά κλπ υπηρεσίες spa

Τα περισσότερα απογεύματα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους (προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ, παιχνίδια, μουσικές εκδηλώσεις κλπ).

Η μια εβδομάδα παραμονής εκεί για μία οικογένεια, είναι πιο φθηνή από ένα σαββατοκύριακο στην Ελλάδα... :?

Διαφημίσεις

Αθηνα: 2104908227

"Μαιευτηριο Ελενα τμημα θηλασμου" 2106402360,2106462782

Στο Έλενα δίνουν συμβουλές θηλασμού μερικές μαίες που έχουν παρακολουθήσει ένα σεμινάριο του ΠΟΥ διάρκειας 40 ωρών.

Δεν υπάρχει καμία σύμβουλος θηλασμού και τα λάθη που κάνουν τόσο στις οδηγίες όσο και στη συμπεριφορά είναι πάρα πολλά.

Μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο πολύ λίγα και συνηθισμένα προβλήματα. Αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό όχι μόνο δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν αλλά συμπεριφέρονται στη μητέρα άσχημα και έμμεσα ή άμεσα της λένε ότι δεν θέλει να θηλάσει και γι αυτό "προφασίζεται" το πρόβλημα.:?

Στο Έλενα δίνουν συμβουλές θηλασμού μερικές μαίες που έχουν παρακολουθήσει ένα σεμινάριο του ΠΟΥ διάρκειας 40 ωρών.

Δεν υπάρχει καμία σύμβουλος θηλασμού και τα λάθη που κάνουν τόσο στις οδηγίες όσο και στη συμπεριφορά είναι πάρα πολλά.

Μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο πολύ λίγα και συνηθισμένα προβλήματα. Αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό όχι μόνο δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν αλλά συμπεριφέρονται στη μητέρα άσχημα και έμμεσα ή άμεσα της λένε ότι δεν θέλει να θηλάσει και γι αυτό "προφασίζεται" το πρόβλημα.:?

Σ' αυτο θα συμφωνησω γιατι η αδερφη μου προσπαθησε να τις συμβουλευτει και το μονο που καταφερε ειναι να της πουν πως ειναι ματαιο να θηλασει διδυμα!Η αδερφη μου ομως τα καταφερε και τωρα ειναι οι μπουμπουκες τις 6 μηνων και τις θηλαζει ακομα.

Εμενα παντως μια κυρια που μιλησα μου φανηκε ενημερωμενη και μου μιλησε πολυ καλα γι'αυτο εδωσα τα τηλ στην κοπελα.

Τι να πω..

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Σ' αυτο θα συμφωνησω γιατι η αδερφη μου προσπαθησε να τις συμβουλευτει και το μονο που καταφερε ειναι να της πουν πως ειναι ματαιο να θηλασει διδυμα!Η αδερφη μου ομως τα καταφερε και τωρα ειναι οι μπουμπουκες τις 6 μηνων και τις θηλαζει ακομα.

Δυστυχώς οι μαίες που δίνουν συμβουλές αυτοσχεδιάζουν και λέει η κάθε μία ό,τι της κατέβει. Καμία υπευθυνότητα.

Εμενα παντως μια κυρια που μιλησα μου φανηκε ενημερωμενη και μου μιλησε πολυ καλα γι'αυτο εδωσα τα τηλ στην κοπελα.

Τι να πω..

Υπάρχουν δυο-τρεις που τα ξέρουν καλύτερα εμπειρικά, χωρίς συγκροτημένη γνώση. Μερικά θέματα τα ξέρουν, μερικά όχι. Δυστυχώς όταν μια μητέρα παίρνει τηλέφωνο, είναι τυχαίο το ποια θα βρει, τη σχετική ή την άσχετη...

:?

Οκ Αγλαία! Μήπως εσυ μπορεις να μου συστησεις καποιον εδω στην Πατρα για να μιλήσω; Συμβουλο γαλουχίας ή εστω και παιδιατρο. Ο δικος μου αν και ειναι φοβερος γιατρος από θηλασμο δεν πρεπει να ειναι αρκετα ενημερωμενος. Ειναι μεγαλος σε ηλικια και ακολουθει την "παλια σχολη" σε θεματα θηλασμου.

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Δυστυχώς οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας είναι πολύ λίγοι και στην Πάτρα δεν υπάρχει κανείς.

Τις πιο έγκυρες πληροφορίες στην Πάτρα μπορείς να τις βρεις στο Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού (το λειτουργεί μητέρα που προετοιμάζεται να γίνει Leader στο Σύνδεσμο Θηλασμού, μπορεί να έχει ήδη γίνει...). Ελπίζω να στοιχεία να ισχύουν ακόμη:

Chryssa Forlanou 2610 240622

Καλησπέρα!Αγλαία ή οποιαδήπτε άλλη μανούλα γνωρίζει,θα θερμοπαρακαλούσα αν είναι εύκολο να μου συστήσετε κάποιον καλό παιδίατρο στη δυτική Θεσσαλονίκη ή έστω κάπου αλλού.Η δική μου παιδίατρος δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και είναι άσχετη σε θέματα θηλασμού π.χ.μου λέει τώρα που μεγαλώνει η μικρή δε της φτάνει το γάλα σου!Τόσο καιρό της έλεγα τα συμπτώματα της μπέμπας που παραπέμπουν σε ΓΟΠ κι αυτή τπτ δεν με συμβούλευε.Ευτυχώς δλδ και το φόρουμ!Περιμένω πμ!Ευχαριστώ πολύ!

Sofie, δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Θα βρεις όμως στην Ανατολική:

Πατσούρου Άννα (αρχή Σοφούλη)

Παπαβέντσης Στέλιος (Πυλαία)

Μενούνου Δώρα (Πυλαία)

Σορυ για το οφ τοπικ.

Καλωσορισες Αγλαια και καλη Χρονια!!:D

Ειχα ψιλοανυσηχησει τοσο καιρο που δεν εμπαινες και ειλικρινα ανακουφιστηκα σημερα που μπηκα στο φορουμ και σε ''ειδα'':oops::D.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αγαπητή Κριστίνα

Είμαστε στην εξής κατάσταση. Εδώ και μια εβδομάδα περίπου η μικρή δεν τρώει καθόλου ξένο. Θηλάζει όλο το πρωί από το πρώτο πρωινό γεύμα (περίπου 6) μέχρι το μεσημέρι (περίπου 4-5) αρκετά συχνά, κάθε 1-1.30 ώρα εφόσον δεν κοιμάται περισσότερο ποτέ λόγω της παλινδρόμησης. Δυστυχώς το απόγευμα δεν θέλει να κάτσει στο στήθος μου, πιθανότατα γιατί πονάει (ίσως κολικοί και πιο έντονη παλινδρόμηση).

Αντλήσει κάνω περίπου 3 μετά τις 9 το βράδυ 2 και μια μεταξύ 12-6. Έτσι έχω περίπου 170 γραμμάρια αντλημένο για την επόμενη μέρα. Με τη μαγιά τελείωσα σήμερα τη δεύτερη εβδομάδα και θα κάνω αποχή μια εβδομάδα και μετά θα ξαναρχίσω, έτσι δεν είναι;

Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Το βράδυ πρέπει να της δίνω τουλάχιστον 3 γεύματα αντλημένο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το έχω ήδη από την προηγούμενη.

Θέλω να έχω περισσότερο αντλημένο.Αν όμως κάνω αντλήσεις στα ενδιάμεσα του θηλασμού νομίζω ότι δεν θα έχω αρκετό την ημέρα για τη θηλάσω.

Επιπλέον πρόβλημα είναι ότι επειδή η μικρή δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για αντλήσεις.

Πώς προτείνεις να κάνω το πρόγραμμά μου ώστε να αυξήσω την παραγωγή μου, να μη χάνω θηλασμούς και να κάνω αντλήσεις ώστε να αποκτήσω αρκετό απόθεμα;

Φαίνεται ότι τώρα καλύπτω οριακά τη μικρή στις ανάγκες τις.

Χάρηκα απίστευτα για την επιτυχία σας.....μπράβο σας.:) Μη φοβάσαι να κάνεις μια δύο αντλήσεις μόλις τελειώνεις τον θηλασμό το πρωί που η παραγωγή είναι στα φόρτε της. Το γάλα δεν τελειώνει, απλά αν αντλήσεις και μετά από λίγο βάλεις το μωρό μπορεί να δυσανασχετήσει λόγω του ότι η ροή είναι λίγο μειωμένη. Γενικά όσο πιο πολύ αδειάζει το στήθος τόσο πιο πολύ γάλα θα παράγεται. Αν μεσολαβήσει 1ώρα (ή και λιγότερο) μεταξύ άντλησης και θηλασμού δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα.Τη μαγιά μπύρας μην την πάρεις ξανά αν δεν δείς κάποια μείωση στην παραγωγή αυτήν την εβδομάδα που δεν θα παίρνεις έτσι και αλλιώς, το πιο πιθανό είναι να μη σου χρειαστεί και γενικά είναι πολύ εύκολο να περάσεις στο άλλο άκρο της υπερπαραγωγής. Δεν έχω καταλάβει όμως γιατί δίνεις γάλα αντλημένο το βράδυ? Γενικά οι βραδυνή θηλασμοί είναι εύεργετικοί για την παραγωγή....... :wink:

και ξανά μπράβο:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...