Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Στις ερωτήσεις έχω απαντήσει παλαιότερα όπου μου σύστησες και σύμβουλο και μάλιστα με επισκεφθηκε, αλλά θα ξανά απαντήσω.

Aπό τότε μέχρι τώρα μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά στις πάνες, στην πρόσληψη βάρους κλπ. Θα πρέπει να έχω πάλι όλα τα στοιχεία για να καταλάβω τί γίνεται.;)

Γενικά να ξέρεις ότι υπάρχουν μωρά που δεν ζητάνε και πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να τρώνε. Αυτό μπορεί να κρατήσει και 3 μήνες.

Καλά κάνεις κι έχεις το νου σου και το ταΐζεις ακόμη και αν δεν ζητάει.:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ρωτησω κατι εχω απο της 22.00 μεχρι 00¨20 που ολο τρωει και μετα τον αλλαζω τωρα ηρεμησε ειναι φυσιολογικο αυτο τωρα σε λιγοτερο απο ωρα θα ξυπνησει παλι να φαει χθες εκανε το ιδιο μια φορα την μερα βεβαια.Μηπως δεν χορταινει?

Η συμπεριφορά φαίνεται φυσιολογική.

Για να καταλάβουμε αν χορταίνει ή όχι θα πρέπει να ξέρουμε την ηλικία του μωρού, ζυγίσεις, πόσες πάνες βρέχει το 24ωρο κλπ απαντήσεις για τις ερωτήσεις που βρίσκονται εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38 και 2

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ολικη

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 3200 γεννηθηκε,3070 οταν βγηκαμε απο μαιευτηριο και στις 26/11 ζυγιση παιδιατρου 3170

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.9 με 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. οχι

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6 με 7

. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος = 39+4

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) = ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. = ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 18,3 στο πρώτο 24ωρο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. = στη ΛΑΜΠΑ για ικτερο

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/10 3300 (γέννηση)

1/11 3550

9/11 3980

16/11 4400

22/11 4710

29/11 4980

2/12 5150

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Περίπου 5 (Δεν υπάρχει πρόγραμμα αν και προσπαθούμε για 4ωρο)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα αλλά και ενδιαμέσως των γευμάτων αντί για πιπίλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

40-60-90 σπανίως 120ml.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Προχθές 370ml, Εχθές 240ml, σήμερα 360ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Δε γνωρίζω αλλά κάθε 4ώρες η πάνα είναι γεμάτη.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Μία κένωση κάθε 3-4 μέρες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Δε δείχνει πεινασμένη, δε ζητάει συνήθως να φάει, ίσως γιατί τη θηλάζω κάθε 3ώρες και μετά δεν προλαβαίνει να πεινάσει οπότε αρκείται στο θηλασμό, που πιστεύω όμως ότι δεν χορταίνει απλά σαν να της κόβεται κάπως η πείνα και μετά αρνείται το μπιμπερό.

Διαφημίσεις

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 3200 γεννηθηκε,3070 οταν βγηκαμε απο μαιευτηριο και στις 26/11 ζυγιση παιδιατρου 3170

Koυρασμένη μαμά!

Άν δεν γράψεις τις ημερομηνίες δεν μπορώ να ξέρω πότε γεννήθηκε το μωρο!

Κοίταξα και το τικεράκι σου και... το μωρό είναι ακόμη στην κοιλιά!

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.9 με 10

Αυτό είναι καλό!

6 με 7

και αυτό είναι καλό!

Αν είναι κάτω από 20 ημερών πρέπει να κάνει 3-4 κενώσεις κάθε μέρα. Πόσες κάνει;

και κενωσεις αρκετες 6 με 7

Μαζί γράφαμε!

Άψογα κι εδώ!

Γράψε τώρα και τις ημερομηνίες γέννησης και εξόδου από την κλινική!

(για να προλάβω να απαντήσω σήμερα!)

"Δεν μπορεί να τελειώσει. Οποιοδήποτε πρόβλημα στην παραγωγή εμφανίζεται τις πρώτες 40 μέρες. Αν δεν εμφανιστεί τότε, μετά αποκλείεται να εμφανιστεί. Μόνο ο περιορισμός των θηλασμών οδηγεί σε μείωση του γάλακτος που πάντα διοθρώνεται με αύξηση των θηλασμών.

Η έκφραση "τελειώνει το γάλα" δεν υπάρχει γιατί απλούστατα το γάλα δεν υπάρχει κάπου για να τελειώσει. Το γάλα παράγεται όσο εκκρίνεται προλακτίνη και εκκρίνεται προλακτίνη όσο το στήθος δέχεται ερέθισμα".

Αγαπητή φίλη,

άλλο το να υποστηρίζεις το θηλασμό- πράγμα που με βρίσκει καθ' όλα σύμφωνη- και άλλο να δογματίζεις με παπική βεβαιότητα για το ότι το γάλα δεν κόβεται ή, άλλος πολύ δημοφιλής μύθος, ότι όλες οι γυναίκες έχουν αρκετό γάλα για το παιδί τους. Το μόνο που δημιουργούν οι απόψεις αυτές είναι πολύ άγχος και δυσθεώρητες τύψεις. Μιλάω εκ πείρας. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης ήταν να θηλάσω το μωρό μου. Το ήθελα τόσο πολύ, το ονειρευόμουν, έψαχνα πληροφορίες- καλή ώρα- στο ίντερνετ. Όταν άρχισα όμως το θηλασμό ανακάλυψα ότι το στήθος μου δεν έβγαζε πολύ γάλα. Έκανα ό,τι μου έλεγε ο γιατρός μου, οι μαίες, οι φίλες, οι μεγαλύτερες γυναίκες, τα βιβλία. Κατόρθωσα με άπειρο κόπο και ατελείωτα ξενύχτια να θηλάσω αποκλειστικά ούτε δύο μήνες. Το παιδάκι μου πείναγε, δεν κοιμόταν καλά και εγώ αγχωνόμουν ακόμα πιο πολύ. Όταν του εισήγαγα το γάλα σε σκόνη έκλαιγα επί τρία μερόνυχτα. Από ντροπή, από ενοχές, από αίσθημα ευθύνης. Πάλι εικασίες και φοβέρες ότι θα προτιμήσει το ξένο γάλα γιατί είναι πιο εύγευστο, πιο εύπεπτο κτλ. Κι όμως, δεν το έβαλα κάτω. Θήλασα όσο έπαιρνε. Μετρούσα τις μέρες και κάθε μία που τελείωνα ευχαριστούσα το Θεό και τη φύση που μου έδωσε έστω λίγο ακόμα γάλα για το παιδί μου. Η περίοδος του θηλασμού μου διήρκησε 6,5 μήνες. Και αυτό γιατί το ίδιο το μωρό απέστρεψε το πρόσωπό του από το στήθος μου και αρνήθηκε να πιει άλλο γάλα. Ήμουν όμως τόσο δοσμένη στο θέμα του θηλασμού που συνέχιζα να βγάζω με το θήλαστρο. Πόσο; Σταγόνες... 30 ml, 20, 10... Μέχρις ότου σταμάτησε και αυτό. Επομένως για να ανακεφαλαιώσω δεν αποδέχομαι επουδενί απόψεις του στιλ ότι αυτή δε θήλασε γιατί δεν το' θελε ή ότι σου είπε ψέμματα ότι της κόπηκε το γάλα. Η διαδικασία του θηλασμού είναι τόσο πολύπλοκη όσο είναι και ο γυναικείος οργανισμός. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, εξωγενείς και εσωγενείς και γι' αυτό η ποσότητα και η ποιότητα του γάλακτος δεν είναι για όλες η ίδια. Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά και κάθε γυναίκα μπορούσε να θηλάσει αποκλειστικά (αν το ήθελε βέβαια) μπορούσε ο γυναικολόγος να της χορηγήσει τις ανάλογες ορμόνες. Όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΈΤΣΙ. Και αν κάποια από σας δεν έχει γάλα αρκετό ή και καθόλου ΜΗ ΝΙΩΘΕΙ ΤΥΨΕΙΣ. Η αγάπη προς το παιδί δείχνεται με χιλιάδες άλλους τρόπους.

Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια

κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό

ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος

κι ολόκληρη τη Γη μας θ' αγκάλιαζε θαρρώ

Γ. Ρίτσος

.

20/10 3300 (γέννηση)

1/11 3550

9/11 3980

16/11 4400

22/11 4710

29/11 4980

2/12 5150

Δεν υπάρχει ζύγιση κατά την έξοδο από την κλινική; αν και για το συγκεκριμένο μωρό δεν έχει πολλή σημασία!

Από τις 1/11 μέχρι τις 2/12 πήρε 1600 γραμμάρια! Διπλάσιο από το μέσο όρο.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Περίπου 5 (Δεν υπάρχει πρόγραμμα αν και προσπαθούμε για 4ωρο)

Γιατί προσπαθείτε τετράωρο;

Εννοείς ότι το μωρό δεν είναι πρόθυμο να φάει και προσπαθείς να το ταΐζεις στο τετράωρο;

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα αλλά και ενδιαμέσως των γευμάτων αντί για πιπίλα

Τι εννοείς;

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

40-60-90 σπανίως 120ml.

Γιατί νομίζεις ότι χρειάζεται συμπλήρωμα;

(είμαι σίγουρη ότι δεν χρειάζεται, αλλά εσύ θέλεις να παρέμβεις με το ζόρι..)

Προχθές 370ml, Εχθές 240ml, σήμερα 360ml

Το μωρό σου πίνει περίπου 1600 ml γάλα το 24ωρο. Νομίζω ότι με το ζόρι του μπουκώνεις για να ικανοποιήσεις το άγχος σου και την ανασφάλειά σου.

Εσύ χρειάζεσαι το μπουκάλι αλλά το μωρό σου όχι. Άρα το πρόβλημα είναι να δούμε γιατί το χρειάζεσαι. Γιατί νιώθεις τόσο ανασφαλής με το θηλασμό;

Γιατί δεν μπορείς να πιστέψεις ότι τα κάνεις όλα καλά και ότι το γάλα σου είναι αρκετό έως πολύ; Θα μπορούσες να μεγαλώσεις και δίδυμα!

κάθε 4ώρες η πάνα είναι γεμάτη.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Μία κένωση κάθε 3-4 μέρες

Μια χαρά

Δε δείχνει πεινασμένη, δε ζητάει συνήθως να φάει,

ίσως γιατί τη θηλάζω κάθε 3ώρες και μετά δεν προλαβαίνει να πεινάσει οπότε αρκείται στο θηλασμό, που πιστεύω όμως ότι δεν χορταίνει απλά σαν να της κόβεται κάπως η πείνα και μετά αρνείται το μπιμπερό.

Γιατί πρέπει να το πάρει το μπιμπερό σώνει και καλά;

Αφού δεν δείχνει πεινασμένη, αφού παίρνει τόσο βάρος, γιατί να πάρει μπιμπερό;

Νομίζω ότι το μόνο λάθος που κάνεις είναι που θέλεις να παρεμβαίνεις με το ζόρι. Ο θηλασμός πάει πολύ καλά και δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς.

Διαφημίσεις

"Δεν μπορεί να τελειώσει. Οποιοδήποτε πρόβλημα στην παραγωγή εμφανίζεται τις πρώτες 40 μέρες. Αν δεν εμφανιστεί τότε, μετά αποκλείεται να εμφανιστεί. Μόνο ο περιορισμός των θηλασμών οδηγεί σε μείωση του γάλακτος που πάντα διοθρώνεται με αύξηση των θηλασμών.

Αγαπητή φίλη,

άλλο το να υποστηρίζεις το θηλασμό- πράγμα που με βρίσκει καθ' όλα σύμφωνη- και άλλο να δογματίζεις με παπική βεβαιότητα για το ότι το γάλα δεν κόβεται ή, άλλος πολύ δημοφιλής μύθος, ότι όλες οι γυναίκες έχουν αρκετό γάλα για το παιδί τους.

Aγαπητή Τρελομαμά, θα σε παρακαλούσα να διαβάζεις αυτά που ήδη έκανες quote:

Οποιοδήποτε πρόβλημα στην παραγωγή εμφανίζεται τις πρώτες 40 μέρες

Aν ο θηλασμός πάει καλά τις πρώτες 40 μέρες, δεν είναι δυνατό μετά να εμφανιστεί πρόβλημα. Τα προβλήματα στην παραγωγή, μεγάλα ή μικρά, εμφανίζονται τις πρώτες 40 μέρες.

Όταν άρχισα όμως το θηλασμό ανακάλυψα ότι το στήθος μου δεν έβγαζε πολύ γάλα.

Αυτό έγραψα κι εγώ: αν υπάρχει πρόβλημα αυτό θα εμφανιστεί στην αρχή. Δεν γίνεται να εμφανιστεί μετά.

και γι' αυτό η ποσότητα και η ποιότητα του γάλακτος δεν είναι για όλες η ίδια.

Η ποιότητα του γάλακτος δεν μπορεί να αλλάξει, έχει μελετηθεί επαρκώς εδώ και δεκαετίες και γνωρίζουμε πολύ καλά το θέμα.

Η ποσότητα το γάλακτος φυσικά και διαφέρει.

Αρκετές μητέρες έχουν υπερπαραγωγή που δυσκολεύονται να τη ρυθμίσουν. Αν δεν γίνει έγκαιρα η σωστή παρέμβαση, μπορεί η υπερπαραγωγή να τους δημιουργήσει τόσα προβλήματα που να μην μπορούν να συνεχίσουν το θηλασμό.

Υπάρχουν μητέρες με αναπερκή γαλουχία. Περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων ανεπαρκούς γαλουχίας οφείλεται στο ότι το παιδί δεν μπορεί να θηλάσει καλά και αυτές είναι οι περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται πιο εύκολα.

Τα περισσότερα από τα αίτια της ανεπαρκούς γαλουχίας που οφείλονται στη μητέρα είναι γνωστά και αντιμετωπίζονται κάποια πλήρως, κάποια εν μέρη και μερικά δυστυχώς δεν μπορούν ακόμη να αντιμετωπισθούν.

Τα περισσότερα αντιμετωπίζονται με απλές παρεμβάσεις, μερικά θέλουν εξειδικευμένη ιατρική υποστήριξη, κυρίως ενδοκρινολόγου.

18/11 3200 γεννηθηκε,

23/11 3070 οταν βγηκαμε απο μαιευτηριο και στις

26/11 ζυγιση παιδιατρου 3170

Αν θεωρήσουμε ότι οι ζυγίσεις είναι συγκρίσιμες παρόλο που έγιναν σε διαφορετικές ζυγαριές, φαίνεται ότι το μωρό σου πήρε σε 4 μέρες 100 γραμμάρια.

Το βάρος είναι πολύ καλό.

Το μωρό κάνει ικανοποιητικό αριθμό γευμάτων, βρέχει πολλές πάνες και έχει πολλές κενώσεις. Αυτά είναι ενδείξεις ότι όλα πάνε πολύ καλά!

Ζύγιζε το μωρό κάθε εβδομάδα. Αν βάζει 200 γρ. την εβδομάδα και αν αυτό το βάρος το βάλει για δύο συνεχόμενες εβδομάδες, τότε ξέρεις ότι το μωρό σου θηλάζει πολύ καλά!

Είναι καλά να έχεις τη ζύγιση των 3 εβδομάδων (20η-21η μέρα)

Καλή συνέχεια!

Δεν υπάρχει ζύγιση κατά την έξοδο από την κλινική; αν και για το συγκεκριμένο μωρό δεν έχει πολλή σημασία!

Από τις 1/11 μέχρι τις 2/12 πήρε 1600 γραμμάρια! Διπλάσιο από το μέσο όρο.

Έξοδος από μαιευτήριο 27/10 3300.

Γιατί προσπαθείτε τετράωρο;

Εννοείς ότι το μωρό δεν είναι πρόθυμο να φάει και προσπαθείς να το ταΐζεις στο τετράωρο;

Η παιδίατρος είπε να την ξυπνάω στο 4ωρο και όσο φάει. Άλλες φορές πεινάει άλλες όχι.

Τι εννοείς;

Εγώ της δίνω το στήθος στο 3ωρο όταν βλέπω να τρώει τα χέρια της, ψάχνοντας να πιπιλίσει για να κοιμηθεί. Όμως τρώει και οι άλλοι μου λένε τότε να μην την μπουκώνω και να περιμένω το 4ωρο.

Γιατί νομίζεις ότι χρειάζεται συμπλήρωμα;

(είμαι σίγουρη ότι δεν χρειάζεται, αλλά εσύ θέλεις να παρέμβεις με το ζόρι..)

Πολλές φορές τρώει 120-90ml με τον ίδιο χρόνο στο στήθος απ' όταν δε θέλει μπιμπερό. Επίσης δεν ακούω να καταπίνει από το ένα στήθος παρά 3-4 γουλιές.

Το μωρό σου πίνει περίπου 1600 ml γάλα το 24ωρο. Νομίζω ότι με το ζόρι του μπουκώνεις για να ικανοποιήσεις το άγχος σου και την ανασφάλειά σου.

Πώς προκύπτει το 1600??

Εσύ χρειάζεσαι το μπουκάλι αλλά το μωρό σου όχι. Άρα το πρόβλημα είναι να δούμε γιατί το χρειάζεσαι. Γιατί νιώθεις τόσο ανασφαλής με το θηλασμό;

Γιατί δεν μπορείς να πιστέψεις ότι τα κάνεις όλα καλά και ότι το γάλα σου είναι αρκετό έως πολύ; Θα μπορούσες να μεγαλώσεις και δίδυμα!

Όμως δείχνει να υποφέρει μετά τη 3η μέρα και ψάχνουμε νέο γάλα.

Μια χαρά

Γιατί πρέπει να το πάρει το μπιμπερό σώνει και καλά;

Αφού δεν δείχνει πεινασμένη, αφού παίρνει τόσο βάρος, γιατί να πάρει μπιμπερό;

Γιατί αφού περάσουν τα 5' θηλασμού συνεχίζει να προσπαθεί να θηλάσει και νευριάζει που δε βρίσκει άλλο γάλα.

Νομίζω ότι το μόνο λάθος που κάνεις είναι που θέλεις να παρεμβαίνεις με το ζόρι. Ο θηλασμός πάει πολύ καλά και δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς.

Μακάρι! Θα κρατήσω ημερολόγιο γι'αυτή τη βδομάδα και θα δω την Κυριακή τί βάρος πήρε.

Αγαπητή φίλη,

άλλο το να υποστηρίζεις το θηλασμό- πράγμα που με βρίσκει καθ' όλα σύμφωνη- και άλλο να δογματίζεις με παπική βεβαιότητα για το ότι το γάλα δεν κόβεται ή, άλλος πολύ δημοφιλής μύθος, ότι όλες οι γυναίκες έχουν αρκετό γάλα για το παιδί τους.

Και κάτι ακόμη:

είναι προφανές ότι ελάχιστα έχεις διαβάσει εδώ μέσα και τα περισσότερα τα υποθέτεις.

Δεν υποστηρίζω το θηλασμό, υποστηρίζω τη μητέρα που έχει πρόβλημα με τη γαλουχία. Η μητέρα μπορεί να θέλει να θηλάσει ή να αποθηλάσει, τη βοηθάω στο θηλασμό ή τον αποθηλασμό. Αυτό είναι δική της επιλογή (όπως ο γυναικολόγος βοηθά τόσο στην διακοπή της κύησης όσο και στην καλή της έκβαση...)

Γνωρίζω πολύ καλά και πώς διακόπτεται η γαλουχία και πώς μπορεί ακόμη και όταν η γαλουχία είναι ανεπαρκής. Έχω υποστηρίξει αρκετές μητέρες με ανεπαρκή γαλουχία στο να καταφέρουν να τη συνεχίσουν για πολύ καιρό. Είναι σίγουρα πιο απαιτητικό το να διατηρηθεί μια ανεπαρκής ή οριακή γαλουχία και σίγουρα χρειάζεται εξειδικευμένη υποστήριξη, μερικές φορές και ιατρική.

Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν έχουν σχέση με μένα, αφορούν διάφορους άσχετους που υποστηρίζουν το θηλασμό αλλά δεν έχουν ιδέα πώς να υποστηρίξουν τη μητέρα που επιθυμεί να θηλάσει, δεν έχουν ιδέα για το ποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσεις και φυσικά δεν έχουν να προτείνουν λύσεις γιατί δεν δέχονται καν ότι υπάρχουν προβλήματα.

Θα σε παρακαλούσα, αυτά που γράφεις να τα απευθύνεις σε αυτούς, ακόμη κι αν οι ελπίδες να βρεις κατανόηση είναι ελάχιστες.

Έξοδος από μαιευτήριο 27/10 3300.

To μωρό δεν έχασε βάρος!

Η παιδίατρος είπε να την ξυπνάω στο 4ωρο και όσο φάει. Άλλες φορές πεινάει άλλες όχι.

Οκ, καλά σου είπε αφού δεν ξυπνάει αλλά δεν χρειάζεται να δίνει ΚΑΙ μπουκάλι σε ένα μωρό που τρώει τόσο πολύ.

Εγώ της δίνω το στήθος στο 3ωρο όταν βλέπω να τρώει τα χέρια της, ψάχνοντας να πιπιλίσει για να κοιμηθεί. .

Πολύ καλά κάνεις και τη θηλάζεις και ενδιάμεσα.

Όμως τρώει και οι άλλοι μου λένε τότε να μην την μπουκώνω και να περιμένω το 4ωρο

Αυτοί οι άλλοι έχουν θηλάσει; Δεν νομίζω, μεγάλωσαν τα παιδιά τους ΜΟΝΟ με μπουκάλι, αλλά έχουν αποψη και για το θηλασμό...

Πολλές φορές τρώει 120-90ml με τον ίδιο χρόνο στο στήθος απ' όταν δε θέλει μπιμπερό. Επίσης δεν ακούω να καταπίνει από το ένα στήθος παρά 3-4 γουλιές.

Τότε πώς πήρε τόσο βάρος;

Πώς προκύπτει το 1600??

Από το βάρος που πήρε στον ένα μήνα. Σε αυτή την ηλικία, το βάρος που παίρνουν σε ένα μήνα, είναι ο όγκος του γάλακτος που πίνουν το 24ωρο.

Τι εννοείς;

Από τι υποφέρει;

Τι γάλα ψάχνετε; (συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι γράφεις)

Γιατί αφού περάσουν τα 5' θηλασμού συνεχίζει να προσπαθεί να θηλάσει και νευριάζει που δε βρίσκει άλλο γάλα.

Είναι δυνατό να μη βρίσκει άλλο γάλα και να βάζει τόσο πολύ βάρος;

Μήπως δυσανασχετεί γιατί το γάλα σου κατεβαίνει απότομα και την πνίγει;

Τα όσα γράφεις είναι αρκετά αντιφατικά μεταξύ τους.

Αν δυσανασχετεί, τη σηκώνεις για λίγο, περιμένεις να ρευτεί και τη βάζεις πάλι στο ίδιο στήθος, αν δεν θέλει στο ίδιο, την αλλάζεις. Αν χρειαστεί κάνεις πολλές αλλαγές.

Διαφημίσεις

Παράθεση:

Τι εννοείς;

Από τι υποφέρει;

Τι γάλα ψάχνετε; (συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι γράφεις)

Απο τη δυσκοιλιότητα!

Έχεις δίκιο ότι είναι λίγο αντιφατικά αυτά που γράφω, επειδή τον πρώτο καιρό έπινε παραπάνω ξένο γάλα οπότε τώρα αδυνατώ να πιστέψω ότι αυξήθηκε τόσο το δικό μου. Πιστεύω περισσότερο ότι δε συμπαθεί το μπιμπερό πλέον. Θα επανέλθω μόλις έχω περισσότερα στοιχεία.

Σ'ευχαριστώ πάντως!!

καλημερα.

σημερα θα μας φερουν το θηλαστρο της medela.υπαρχει καπου κανενα βιντεο που να δειχνει πως το τοποθετουν?

επισης αγλαια αν μπορεις να βοηθησεις θα θελα να μου βρεις βιβλιογραφια που ν αναφερεται στο θηλασμο κ καπνισμα καθως κ σε σχεση με τα φαρμακα.εψαξα το θεμα αλλα θα παρακαλουσα αν υπαρχει κατι να μου βαλεις τα λινκ γιατι δε τα βρισκω μεσα σε τοσες σελιδες.ευχαριστω.επισης υπαρχει βιβλιογραφια σχετικα με τον επαναγαλακτισμο?

ημ/νια γεννησης 4/11 βαρος 2940, εξοδος απο μαιευτηριο 2760 8/11

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος - 40η

Β. Το φύλο του βρέφους - αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) - κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. - ολικη

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. - μεγιστη 13.5 ελαχιστη 8.6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. - οχι

4/11 2940

11/11 2850

18/11 3110

25/11 3370

02/12 3720

09/12 3980

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.7 ή κ περισσοτερα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει - σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα - οχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. avent

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: οχι

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. - περιπου 10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο - περιπου 7 κ οι κενωσεις ειναι πρασινες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

τον εχω συνεχεια στο στηθος μου κ νομιζω οτι το εχει κανει πιπιλα.

πχ χθες το μεσημερι τον ειχα απο τις 12 εως τις 3 ωσπου τελικα κοιμηθηκε κ το βραδυ απο τις 9 εως τις 12.

σχεδον καθε φορα πανω στο πενταλεπτο που τον θηλαζω κοιμαται αλλα ρουφαει. τωρα δεν ξερω εαν τρωει συνεχεια. τον αφηνω για κανα τεταρτο κ το βαζω στο καλαθι οπου μετα απο λιγο καταλαβαινει οτι δεν εχει το στηθος στο στομα και ξυπναει κλαιγοντας μεχρι να τον ξαναβαλω στο στηθος για να ηρεμησει.

LKcZp2.png 3bjwp3.png

παραθετω αυτες τις πληροφοριες γιατι απο αυτα που γραφετε καταλαβα οτι τελικα ισως εχω υπερπαραγωγη. αγλαια τι λες?

α, κ κατι αλλο:

παρολο που τον παιρνει ο υπνος δεν εχει αφησει ποτε τη θηλη ή δεν εχει δειξει ποτε οτι κουραστηκε ή οτι βαρεθηκε ωστε να καταλαβω οτι χορτασε. οσο κ να τον αφησω θα πιπιλαει συνεχεια.

αυτο λοιπον ειναι πολυ εξαντλητικο κ θα ηθελα μια συμβουλη ωστε να το μειωσουμε λιγο αυτο.

κ παλι ευχαριστω για τη βοηθεια...

LKcZp2.png 3bjwp3.png

το γάλα δεν κόβεται έτσι απλά. οι γυναίκες αν επιθυμούν μπορούν να θηλάσουν για 2 και 3 και περισσότερα χρόνια.

η φίλη σου προφανώς ακολούθησε λανθασμένες οδηγίες.

πάντως χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, πιστέυω ότι αγνοείς βασικά πράγματα γύρω από τον θηλασμό, πράγματα που είναι αδύνατον για μένα τουλάχιστον να τα εξηγήσω σε ένα ποστ. Σου προτείνω οπωσδήποτε να πάρεις το βιβλίο "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση" από εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες της Παιδιάτρου και Συμβούλου θηλασμού Άννας Πατσούρου. Θα λύσει αν όχι όλες, το 99% των αποριών και φόβων σου

καταρχην ευχαριστω γι την απαντηση σου.

και ναι αγνοω πραγματα για τον θηλασμο,πρωτον γιατι ειμαι νεα μανουλα,δευτερον δεν με προσβαλλεις καθολου.πασα κριτικη και συμβολη που μπορει να με βοηθησει ειναι δεκτη.

αν ηξερα οοοοοολααααα τα πραγματα γυρω απο τον θηλασμο δεν θα εμπαινα μεσα στο φορουμ και δεν θα διασταυρωνα τις ελαχιστες γνωσεις μου με την εμπειρια ολων των κοριτσιων......πραγμα πολυτιμο για μενα.....

παντως ενδεικτικα θα σου πω πως με τα λιγα που ξερω για τον θηλασμο το κοριτσακι μου γεννηθηκε 2660 και μεσα σε 45 ημερες εφτασε 4760!!!

ενταξει πολλες φορες μπορει οι αποριες μου να ειναι υπερβολικες...τι να κανω χαζη νεα μανουλα ειπαμε συγχωρεστεμε!!!!!!!!

φιλεναδα !!!καλημερα!!!σε ευχαριστω πολυ για την στηριξη σου!!!!!

ξερεις με στεναχωρει πολυ το γεγονος της επικριτικης στασης....

εχω το αγχος και την αγωνια μου για τον θηλασμο,γιατι δεν θελω επουδενει να σταματησω να την θηλαζω εχω και την στεναχωρια μου λεγοντας πως ειμαι εντελως αδαης με το θεμα.

γιατι να σταματησεις κοπελα μου???εισαι δεν εισαι αδαης δεν πειραζει.εγω ξερω οτι το μωρο σου σε 40 μερες πηρε 2 κιλακια!και υψος μπολικο...αυτο τα λεει ολα.

να σαι καλα κοπελα μου !!!!!!

θελω την γνωμη σου...την ταισα στης 11 και ακομα δεν ξυπνησε να φαει.

τι λες να την ταισω χωρις να την αλλαξω ?

εννοειτε θα την θηλασω κοιμησμενη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...