Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω πολυ...ισως να γινομαι κουραστικη αλλα νιωθω οτι δεν θα ειχα καταφερει τιποτα χωρις εσας

Ευχαριστω την katerina24,την Χλοη,τη Vicky,την felinidoc,την Λαμπρινη,την frene και την amaretto που απαντησαν σε ολες μου τις αποριες και ενιωθα οτι εχω καποιους στο πλαι μου και οχι απεναντι μου

4

Διαφημίσεις

Τζίφος... :(

Γυρνώντας σπίτι απ την θάλασσα (δεν κάναμε μπανιο φυσικά κι ούτε καθήσαμε στον ήλιο, μόνο στην καφετέρια) είχε τόση ζέστη που φοβήθηκα μήπως έπαθε θερμοπληξία αφού κάποια στιγμή τον θήλαζα για ώρα μετά άφηνε το στήθος μου,το ξανάπιανε σαν να προσπαθούσε να τραβήξει γάλα κι άρχισε να κλαίει γοερά, να σπαράζει στο κλάμμα μιλάμε γίνοντας κατακόκκινος ολόκληρος έτοιμος να εκραγεί προσπαθώντας να τον ηρεμήσω και να τον θηλάσω για μισή ώρα κι αναγκάστηκα να του δώσω συμπλήρωμα στα 90ml (σημείωση: προχθές 120ml του δωσα και χθές καθόλου) και ηρέμησε μετά και κοιμήθηκε σαν πουλάκι. Τι να έφταιγε άραγε? :evil:

.png

Τα συγχαρητηρια μου ,κυρια μου!!!Τα εχετε καταφερει τελεια!!!!

Εμεις το μονο που καναμε ηταν να σου προσφερουμε κατανοηση...τα περισσοτερα τα εκανες μονη σου!!!

Ευγε!

.png.png

Ευχαριστω πολυ...ισως να γινομαι κουραστικη αλλα νιωθω οτι δεν θα ειχα καταφερει τιποτα χωρις εσας

Ευχαριστω την katerina24,την Χλοη,τη Vicky,την felinidoc,την Λαμπρινη,την frene και την amaretto που απαντησαν σε ολες μου τις αποριες και ενιωθα οτι εχω καποιους στο πλαι μου και οχι απεναντι μου

Μ'έκανες και δάκρυσα!! :cry::)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάνω μια μεγάλη προσπάθεια να έχω τη μπέμπα όσο πιο πολύ μπορώ στο στήθος για να μειώσω το συμπλήρωμα αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω καταφέρει πολλά ακόμα. Τη θηλάζω 2 ώρες, κλαίει, της δίνω 90 ml συμπλήρωμα, τη θηλάζω πάλι, κοιμάται 5 με 30 λεπτά και ξαναξυπνάει. Πάντως θα συνεχίσω την προσπάθεια. Αλήθεια βλέπετε τηλεόραση ενώ θηλάζετε; Δεν είναι επικίνδυνο για το μωρό;

.png

.png

Διαφημίσεις

τί εννοείς επικίνδυνο??

μέχρι τώρα με τα δυο μου παιδια παράλληλα με τον θηλασμό κάνω χίλια δυο αλλα πράγματα,και μέσα στα πιο ανώδυνα είναι το να βλέπω τηλεόραση,να διαβάζω βιβλίο,να λύνω sudoku,να διαβάζω παραμύθια τώρα στον μεγάλο μου... :)

Εννοώ αν είναι επικίνδυνη η ακτινοβολία της τηλεόρασης για το μωρό. Γιατί εγώ ως τώρα θηλάζω σε ένα δωμάτιο κοιτώντας την ντουλάπα για 5 ώρες :lol: Από χθες κατάφερα να διαβάζω βιβλίο...

.png

.png

χαχαχα κατάλαβα τί λες :)

δεν ξέρω για την ακτινοβολία και δεν μπορώ να σε βοηθήσω,ίσως κάποια άλλη κοπέλα. Πάντως φαντάζομαι οτι γενικά δεν μπορουμε να βάλουμε τα μωρά μας σε εντελώς απαλλαγμένο απο την ακτινοβολία μέρος-εδώ η τηλεόραση,εκεί ο υπολογιστής,κινητά΄,τί να πώ...

μπράβο κουράγιο με τη ντουλάπα!!! ναι το βιβλίο είναι σαφώς καλύτερο.... να σου ζήσει το μωράκι και καλή συνέχει αμε τον θηλασμό! :D

:oops::oops::oops::oops::oops: κοριτσια ευχαριστω πολυ!

Εχω ενα θεματακι τωρα και θελω βοηθεια

Πηγαμε πριν λιγο στην παιδιατρο για ασχετο λογο και με την ευκαιρια τον ζυγισε

01/08 4510

25/08 5230

εχει παρει δηλαδη 720 γρ σε 25 μερες(28,8γρ τη μερα)

Μου ειπε οτι στο μηνα πρεπει να παρει το λιγοτερο 850 γρ,αρα ειμαστε στα κατωτερα ορια

Θα τον ξαναζυγισουμε την αλλη εβδομαδα να δουμε πως παει

Θελω και τη δικια σας γνωμη :?

4

α, πρέπει να είναι πολύ ωραία αυτή η ντουλάπα :lol:

τα μωρά μας είναι εκτεθιμένα σε άλλα τόσα άσχημα, που δε νομίζω ότι θα πάθει τίποτα αν έχει τη πλάτη του στη τηλεόραση:D

βέβαια, εσύ κερδίζεις σε άλλα σημεία: το μωρό είναι απερίσπαστο και τρώει όσο ακριβώς θέλει. Αφού δε κατάφερες και να διαβάζεις, είσαι σούπερ!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Κάνω μια μεγάλη προσπάθεια να έχω τη μπέμπα όσο πιο πολύ μπορώ στο στήθος για να μειώσω το συμπλήρωμα αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω καταφέρει πολλά ακόμα. Τη θηλάζω 2 ώρες, κλαίει, της δίνω 90 ml συμπλήρωμα, τη θηλάζω πάλι, κοιμάται 5 με 30 λεπτά και ξαναξυπνάει. Πάντως θα συνεχίσω την προσπάθεια. Αλήθεια βλέπετε τηλεόραση ενώ θηλάζετε; Δεν είναι επικίνδυνο για το μωρό;

Αρκεί να κάθεσαι σε απόσταση ασφαλείας και όχι στο ένα μέτρο!

Θηλάζοντας ανακάλυψα εκπομπές στην τηλεόραση που δεν ήξερα ότι υπήρχαν, μέχρι και ιστορικές σαπουνόπερες είχα πετύχει! :lol:

όσο για διάβασμα, εκεί τα έδωσα όλα, θηλάζοντας διάβασα για να γίνω σύμβουλος και για τις εξετάσεις του μεταπτυχιακού! :wink:

01/08 4510

25/08 5230

Μου ειπε οτι στο μηνα πρεπει να παρει το λιγοτερο 850 γρ,αρα ειμαστε στα κατωτερα ορια

ας με διωρθωσουν τα κοριτσια αν κανω λαθος...ΑΛΛΑ τα μωρα που θηλαζουν αυξανουν το βαρος τους ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 112-200γρ για τον πρωτο μηνα και μισο με ενα κιλο γαι το δευτερο μηνα που ειστε εσεις.

Το μωρο σου σε 25 μερες περασε ηδη το μισο κιλο που ας πουμε ειναι το κατωτατο οριο για το δευτερο μηνα κατα 220γρ.

Το λιγοτερο που μπορω να πω για το σχολιο της παιδιατρου ειναι οτι δεν εχει επιγνωση της ενοιας του ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ .

και για αλλη μαι φορα να σου πω οτι τα εχεις καταφερει τοσο καλα που και 4 μερες δεν εχει παρει καθολου συμπληρωμα και αρκετο βαρος εχει παρει για το διαστημα που κανεις αυτη σου την προσπαθεια.Τα πας πολυ καλα.Μην αφηνεις κανενα να σε κανει να νιωθεις ενοχες ιδιως οταν μπορει να εχει οικονομικο οφελος απο αυτο!

.png.png

01/08 4510

25/08 5230

ας με διωρθωσουν τα κοριτσια αν κανω λαθος...ΑΛΛΑ τα μωρα που θηλαζουν αυξανουν το βαρος τους ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 112-200γρ για τον πρωτο μηνα και μισο με ενα κιλο γαι το δευτερο μηνα που ειστε εσεις.

Το μωρο σου σε 25 μερες περασε ηδη το μισο κιλο που ας πουμε ειναι το κατωτατο οριο για το δευτερο μηνα κατα 220γρ.

Το λιγοτερο που μπορω να πω για το σχολιο της παιδιατρου ειναι οτι δεν εχει επιγνωση της ενοιας του ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ .

και για αλλη μαι φορα να σου πω οτι τα εχεις καταφερει τοσο καλα που και 4 μερες δεν εχει παρει καθολου συμπληρωμα και αρκετο βαρος εχει παρει για το διαστημα που κανεις αυτη σου την προσπαθεια.Τα πας πολυ καλα.Μην αφηνεις κανενα να σε κανει να νιωθεις ενοχες ιδιως οταν μπορει να εχει οικονομικο οφελος απο αυτο!

Η Βικυ έχει απόλυτο δίκιο. Για την ακριβεια το κατώτερο οριο για τα μωρά που θηλάζουν είναι 113 γρ τη βδομάδα, δηλαδή 452 το μήνα. Εσείς τα πάτε πάρα, πάρα πολύ καλά!

Τύπωσε αυτό, να της δείξεις. :wink:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Tύπωσε αυτό, να της δείξεις. :wink:

Αυτο θα κανω,το κακο ειναι οτι δεν ξερει γρι Αγγλικα(ουτε κι εγω :oops: )

Ευχαριστω κοριτσια!!!

Να ρωτησω κατι ασχετο--->την αλλη εβδομαδα πρεπει να παω Αθηνα για δειγματισμο(θα φυγω πρωι να επιστρεψω βραδυ)θα φαει μεγαλη ταλαιπωρια το μωρο στο αεροπλανο???

Στην Αθηνα θα παω απο το Ελ.Βενιζελος με ταξι εκει που θελω και πισω παλι(και αν εχω χρονο μια βολτα στην Ερμου)

Τωρα που τα παμε καλα με το γαλα μην τα χαλασουμε

4

Δε νομίζω οτι το ταξίδι θα επιρρεάσει το θηλασμό. Απ' οτι ξέρω επιτρέπεται να ταξιδέψει. Το αν θα ταλαιπωρηθεί εξαρτάται απ'το παιδί. Πάντως δεν είναι μεγάλο ταξίδι. Η δική μου σ'αυτή την ηλικία ταξίδεψε 12 ώρες σε αεροπλάνο. Η αλήθεια είναι οτι τα είδα όλα. Είναι απ'τα παιδιά που δεν κοιμούνται στα ταξίδια.

Να τον θηλάζεις στην απογείωση και στην προσγείωση, για να μην πονέσουν τ'αυτάκια του. :wink:

Καλό σας ταξίδι! :cool:

Tύπωσε αυτό, να της δείξεις. :wink:

Αυτο θα κανω,το κακο ειναι οτι δεν ξερει γρι Αγγλικα(ουτε κι εγω :oops: )

Λέει οτι τα μωρά που θηλάζουν πρέπει να παίρουν απο 155-240 γρ τη βδομάδα, μέχρι και τον 4ο μήνα. Είναι όμως αποδεκτό να πάρουν κι από 113-142 γρ τη βδομάδα. Εσείς είστε μιά χαρά!!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙ 6 ΜΗΝΩΝ!ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ, ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΜΩΣ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟΣΟ :oops: ΠΟΛΥ .... ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? :oops::oops::oops:

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙ 6 ΜΗΝΩΝ!ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ, ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΜΩΣ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟΣΟ :oops: ΠΟΛΥ .... ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? :oops::oops::oops:

Όσο υπάρχει ζήτηση, το γάλα κατεβαίνει. Να προσφέρεις πρώτα στήθος, και μετά στέρεες. Οι στέρεες τροφές δεν πρέπει ακόμα να αντικαταστήσουν το γάλα. :wink:

01/08 4510

25/08 5230

Στην παιδιατρική που διαβάζουν οι παιδίατροι αναφέρεται το 25-30 γρ την ημέρα για τα περισσότερα μωρά αν και υπάρχουν και μωρά που βάζουν λιγότερα γραμμάρια και είναι φυσιολογικό. Εσείς είστε πάνω από τα 25 και η παιδίατρος δεν έχει κανένα λόγο να σας ανησυχεί. Μήπως προσπαθεί να υπονομεύσει το θηλασμό; :roll:

Πηγαίνετε και σε έναν άλλο παιδίατρο και μην του πείτε ότι το μωρό θηλάζει, πείτε του ότι τρέφεται με ξένο γάλα και πίνει το 24ωρο περίπου 700-800 ml, να δούμε τι θα σας πει για την ανάπτυξή του. Αν είναι εντάξει τότε τι θα κάνετε με την πρώτη παιδίατρο;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...