Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Κάνεις τις αντλήσεις μόνο μετά το θηλασμό. Η άντληση γίνεται για να δοθεί ερέθισμα στο μαστό και να αυξηθεί η παραγωγή μετά από 3-4 μέρες και όχι για να αντλήσεις κάποια σημαντική ποσότητα και να τη δώσεις ως συμπλήρωμα στο μωρό.

Και πως αντιλαμβανεσαι οτι αυξανετε η παραγωγη σου?

Αν η ποσότητα που πίνει το μωρό είνα κάτω από το 80% των αναγκών του (από θηλασμό και άντληση), τότε χρειάζεται συμπλήρωμα ξένου γάλακτος και παράλληλη στήριξη από κάποιον ειδικό για να εντοπίσει τα αίτια της ανεπαρκούς γαλουχίας.

Μου το εξηγεις λιγο πιο πολυ αυτο?

Με το ιστορικο που έχεις, αν τα αίτια δεν εντοπίστηκαν την πρώτη φορά (αυτό κατάλαβα, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος), τότε ίσως έχεις ξανά πρόβλημα και καλό θα ήταν να σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός από κοντά.

Οχι δεν εντοπιστηκαν,αλλα πλεον βρισκομαι σε πολη που δεν υπαρχει καποιος ειδικος που θα μπορουσε να βοηθησει και γιαυτο το λογο και απευθυνομαι στο φορουμ..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και πως αντιλαμβανεσαι οτι αυξανετε η παραγωγη σου?

υποτίθεται ότι μπαίνεις στη διαδικασία γιατί όταν θηλάζεις αποκλειστικά το παιδί δεν έχει τις απαραίτητες βρεγμένες πάνες και αναγκαστικά του δίνεις και συμπλήρωμα για να αναπτύσσεται κανονικά μέχρι να αυξηθεί η παραγωγή

αν το συμπλήρωμα μειώνεται και το μωρό συνεχίζει να έχει τις ίδιες βρεγμένες πάνες, αυτό σημαίνει ότι αυξήθηκε η παραγωγή

Μου το εξηγεις λιγο πιο πολυ αυτο?

αν το μωρό δεν βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες, σημαίνει ότι οι ανάγκες του καλύπτονται σε ποσοστό μικρότερο του 80% και χρειάζεται οπωσδήποτε συμπλήρωμα ξένου γάλακτος

παράλληλα ψάχνεις τα αίτια της ανεπαρκούς γαλουχίας και τον τρόπο αντιμετώπισης

μέχρι να τα βρεις και να αντιμετωπιστούν χρειάζεται χρόνος στη διάρκεια του οποίου το μωρό πρέπει να τρέφεται κανονικά, οπότε το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο

Οχι δεν εντοπιστηκαν,αλλα πλεον βρισκομαι σε πολη που δεν υπαρχει καποιος ειδικος που θα μπορουσε να βοηθησει και γιαυτο το λογο και απευθυνομαι στο φορουμ..

Αυτό σημαίνει ότι βαδίζεις και πάλι στα τυφλά. Όπως σου έγραψα και αλλού, η λύση του sns είναι καλή για να κρατήσεις το μωρό στο στήθος, να δίνει το ερέθισμα και παράλληλα να τρέφεται καλά από το ξένο γάλα.

Αν μπορείς να το ψάξεις περεταίρω, θα χρειαστείς εξειδικευμένη βοήθεια. Τουλάχιστον ορμονικές εξετάσεις.

Αν μπορείς να το ψάξεις περεταίρω, θα χρειαστείς εξειδικευμένη βοήθεια. Τουλάχιστον ορμονικές εξετάσεις.

Αυτες τις εξετάσεις έχει κάποιο νόημα να τις κάνω τώρα στην εγκυμοσύνη ή πρέπει να γίνουν εφόσον γεννήσω?

Μπορείς να μου δωσεις κάποιες οδηγίες για τι εξετάσεις λες?Προλακτίνη κλπ?

Αυτες τις εξετάσεις έχει κάποιο νόημα να τις κάνω τώρα στην εγκυμοσύνη ή πρέπει να γίνουν εφόσον γεννήσω?

Μπορείς να μου δωσεις κάποιες οδηγίες για τι εξετάσεις λες?Προλακτίνη κλπ?

Ορμόνες θυροειδούς, προλακτίνη, οιστρογόνα, προγεστερόνη.

Φαντάζομαι ότι τις απαραίτητες εξετάσεις για την εγκυμοσύνη τις έχεις κάνει. Οπότε τώρα δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Αφού γεννήσεις, αν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε θα κάνεις τις εξετάσεις για να δεις αν το πρόβλημα σχετίζεται με αυτές.

κορίτσια καλησπέρα.

χρειάζομαι πάλι τη βοήθειά σας. μέχρι τώρα τα πάμε καλά με τα πάνω μας και τα κάτω μας. δεν τον ξαναζύγισα τον μικρό, όπως μου είπατε, την πέμπτη θα έρθει η παιδίατρος και θα δούμε...

έχω όμως ένα θέμα: εδώ και 3-4 μέρες σα να μου μειώθηκε πολύ και απότομα το γάλα. δε μου φουσκώνει πια το στήθος το βράδυ, είναι πολύ μαλακό και το μωρό γκρινιάζει σα να μη χορταίνει και σα να θέλει να τραβάει πιο πολύ και νευριάζει. δεν είναι άλμα ανάπτυξης γιατί θα μου φούσκωνε το βράδυ το στήθος. πριν μου συμβεί αυτό είχα πολύ καλή ποσότητα νομίζω, δηλαδή ακόμα και στο τρίωρο ένιωθα το στήθος μου να ψιλογεμίζει και να έχει γάλα αλλά τώρα τίποτα.....

τι λέτε;;;;;λέτε να μου συμβαίνει αυτό μου έγινε και στο πρώτο μου παιδί και σας ρωτάω παραπάνω;;δηλαδή να διαρκέσει αυτό 10 μέρες και να επανέλθω;;;;

αγλαία χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια.

το παραπάνω το είχα στείλει στις 14/6. να σας πω την αμαρτία μου την έκανα και πήρα εκείνες τις μέρες τριγωνέλλα για 3 μέρες. πραγματικά είδα από την δεύτερη μέρα θεαματική αύξηση της παραγωγής. το σταμάτησα όμως για να έχω υπερπαραγωγή με τα επακόλουθα. το ζυγίσαμε το μωρό και είχε πάρει σε 20 και κάτι μέρες 850γρ. πολύ καλά.

τώρα όμως εδώ και 3 μέρες (4η σήμερα) το στήθος μου είναι πολύ χειρότερα. βλέπω μεγάλη διαφορά. δηλαδή μπορεί τότε να μη φούσκωνε το στήθος μου όμως το μωρό έπινε ανά 3 ή 2 ώρες και το απόγευμα πιο συχνά. τώρα από το πρωί πίνει ανά μία ώρα και μάλιστα και από τα δύο στήθη (ενώ μέχρι τώρα, ένα στήθος σε κάθε γεύμα)και από το μεσημέρι ταλαιπωρούμαστε συνέχεια, είναι συνεχώς στο στήθος ίσως και ανά μισή ώρα, δυσανασχετεί, κλαίει και ζητάει και το άλλο στήθος και αλλάζω ίσως 3 φορές στηθος, μέχρι που κουράζεται. σα να είμαστε στην αρχή ξανά. το ξέρω ότι θα μου πείτε ότι ίσως είναι άλμα ανάπτυξης, το σκέφτηκα και εγώ αλλά σας λέω σίγουρα ότι μου μειώθηκε το γάλα. μπορώ να κρίνω την παραγωγή και πόσο πίνει το παιδί, το ακούω που δεν καταπίνει συχνά, γιατί δεν βγαίνει γάλα. το βλέπω και στις πάνες. πριν ήτανε σίγουρα 8 την ημέρα, και πολλές φορές διπλά γεμάτες (έκανα το τεστ με τις 5 κουταλιές της σούπας και είδα την ποσότητα) τώρα είναι με το ζόρι 6, άντε 7.

τι να κάνω;; επίσης πήρα πάλι τριγωνέλλα και αυτή τη φορά δε γίνεται τίποτα, σα να μην την παίρνω, γιατί δεν πιάνει πάλι;;;;;

έχετε να μου προτείνετε κάτι;;;

σας παρακαλώ, γιατί βλέπω το παιδί να ταλαιπωρείτε..

δεν έχω δώσει ποτέ συμπλήρωμα, καθόλου.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

τώρα είναι με το ζόρι 6, άντε 7.

όσο μεγαλώνει το μωρό, αυξάνεται η χωρητικότητα της ουροδόχου κύστης για αυτό και τα μεγαλύτερα μωρά βρέχουν 5-6 πάνες το 24ωρο ενώ τα μικρότερα 6-8 παρόλο που έχουν μικρότερη ποσότητα ούρων συνολικά και σε κάθε πάνα.

τι να κάνω;; επίσης πήρα πάλι τριγωνέλλα και αυτή τη φορά δε γίνεται τίποτα, σα να μην την παίρνω, γιατί δεν πιάνει πάλι;;;;;

πόσες μέρες την παίρνεις;

έχετε να μου προτείνετε κάτι;;;

περίμενε 3 μέρες και τα ξαναλέμε

όσο μεγαλώνει το μωρό, αυξάνεται η χωρητικότητα της ουροδόχου κύστης για αυτό και τα μεγαλύτερα μωρά βρέχουν 5-6 πάνες το 24ωρο ενώ τα μικρότερα 6-8 παρόλο που έχουν μικρότερη ποσότητα ούρων συνολικά και σε κάθε πάνα.

πόσες μέρες την παίρνεις;

περίμενε 3 μέρες και τα ξαναλέμε

αγλαϊα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. με ανακουφίζει πολύ που βλέπω ότι έχω κάποιον δίπλα μου στα δύσκολα.

την πρώτη φορά την πήρα για 3 μέρες και είδα διαφορά μπορώ να σου πω και αμέσως μετά την πρώτη μέρα. τώρα την παίρνω 3η μέρα σήμερα και δεν έχω δει κάτι. παίρνω τους σπόρους και τους βράζω. την πρώτη μέρα πήρα 3 φορές και χτες 5. μακάρι να μπορείς να με παρακολουθήσεις αυτές τις μέρες για να δούμε τι γίνεται. σήμερα μέχρι τώρα ο μικρός θήλασε στις 6:00 το πρωί, στις 8:00, στις 9:30, στις 10:00 το άλλο στήθος στις 13:00 και στις 14:00 περίπου. είναι πιο ήρεμος σήμερα και δεν δείχνει τόσο δυσαρεστημένος στο στήθος. το στήθος μου είναι ελαφρώς καλύτερα από χτες για την ώρα.

4opXp3.png 1cSqp3.png

όσο για τις πάνες, επειδή το φαντάστηκα αυτό που λες, ζύγισα αυτή που έκανα τη δοκιμή με τις 5 κουταλιές, την έβγαλα 85γρ. και μετά ζυγίζω αυτές που κάνει το μωρό και είναι 6, άντε 7 των 85γρ. ενώ πριν (δεν τις ζύγιζα αλλά καταλαβαίνω τώρα τη διαφορά) ήτανε 8 και σίγουρα άνω των 85γρ οι περισσότερες

4opXp3.png 1cSqp3.png

δηλαδή τσέκαρα ότι έχει μειωθεί η ποσότητα των ούρων, όχι ο αριθμός των πανων. εγώ συνεχίζω κανονικά το θηλασμό, μετράω πάνες, πίνω τριγωνέλλα και ξαναμιλάμε οκ;; τι φαντάζεσαι ότι μπορεί να είναι;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

δηλαδή τσέκαρα ότι έχει μειωθεί η ποσότητα των ούρων, όχι ο αριθμός των πανων. εγώ συνεχίζω κανονικά το θηλασμό, μετράω πάνες, πίνω τριγωνέλλα και ξαναμιλάμε οκ;; τι φαντάζεσαι ότι μπορεί να είναι;;;

αφού δεν μειώθηκε ο αριθμος από τις πάνες, δεν ανησυχείς

συνέχισε την τριγωνέλλα και βλέπουμε

δεν φαντάζομαι κάτι

Διαφημίσεις

αφού δεν μειώθηκε ο αριθμος από τις πάνες, δεν ανησυχείς

συνέχισε την τριγωνέλλα και βλέπουμε

δεν φαντάζομαι κάτι

αγλαϊα ξέχασα να σου πω ότι έχω βγάλει το θυροειδή και παίρνω Τ4. παίζει κάποιο ρόλο;;

θα σου γράψω πώς τα πήγαμε σήμερα αργότερα το βραδάκι για να έχω πλήρη εικόνα.

ξεκίνησα και μαγιά μπύρας. και έχω παραγγείλει την τριγωνέλλα σε κάψουλες και το blessed thistle να τα πάρω μαζί γιατί διάβασα ότι έχουν περισσότερο αποτέλεσμα, θα τα ξεκινήσω αύριο.

4opXp3.png 1cSqp3.png

αγλαϊα ξέχασα να σου πω ότι έχω βγάλει το θυροειδή και παίρνω Τ4. παίζει κάποιο ρόλο;;

αν είναι καλά ρυθμισμένη η Τ4, δεν υπάρχει πρόβλημα, αν είναι λιγότερη από όση χρειάζεσαι, τότε μπορεί να μειωθεί η παραγωγή του γάλακτος.

ξεκίνησα και μαγιά μπύρας.

δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, σε μερικά μωρά δεν αρέσει η γεύση της μαγιάς που παίρνει το γάλα και μειώνουν τους θηλασμούς

επίσης η μαγιά ευνοεί τις μυκητιάσεις

αφού παίρνεις τριγωνέλα, καλύτερα μην παίρνεις η μαγιά

και έχω παραγγείλει την τριγωνέλλα σε κάψουλες και το blessed thistle να τα πάρω μαζί γιατί διάβασα ότι έχουν περισσότερο αποτέλεσμα, θα τα ξεκινήσω αύριο.

η τριγωνέλα έτσι κι αλλιώς είναι πιο αποτελεσματική από τη μαγιά και με το blessed thistle είνα πράγματι πιο αποτελεσματική

τα ξαναλέμε

για να καταλάβεις αγλαϊα τι εννοώ ότι μου μειώθηκε το γάλα: σήμερα το πρωί θήλασε στις 5:30 το ένα στήθος και στις 6:00 το άλλο. ενώ πριν μου συμβεί αυτό τις περισσότερες φορές θήλαζε το ένα στήθος και δεν άδειαζε εντελώς. το έκανε και κάποιες φορές αυτό: το να ξαναζητήσει σε μία ώρα πχ ξανά στήθος όταν δεν κοιμόταν αμέσως και χάζευε στο κρεββάτι του και του έδινα πάλι το ίδιο, έπινε λίγο και κοιμόταν. τώρα θήλασε και τα δύο μέσα σε μισή ώρα. χτες το βράδυ γκρίνιαζε σα να μην του έφτανε και τον άλλαξα στήθος αρκετές φορές και τελικά κοιμήθηκε στις 11:30 και από τοτε ξύπνησε στις 5:00. ίσως να έχουν αυξηθεί και εκείνου οι ανάγκες αυτές τις μέρες αλλά σίγουρα έχει μειωθεί και εμένα η παραγωγή. συγγνώμη που στα λέω αναλυτικά αλλά το κάνω για να καταλάβεις και εσύ όσο το δυνατόν καλύτερα μήπως και εγώ επειδή δεν έχω εμπειρία μεγάλη δε στα μεταφέρω καλά. είμαστε σίγουρα λίγο καλύτερα από τις δύο πρώτες μέρες αλλά όχι φοβερές αλλαγές. θα δούμε..

4opXp3.png 1cSqp3.png

αν είναι καλά ρυθμισμένη η Τ4, δεν υπάρχει πρόβλημα, αν είναι λιγότερη από όση χρειάζεσαι, τότε μπορεί να μειωθεί η παραγωγή του γάλακτος.

δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, σε μερικά μωρά δεν αρέσει η γεύση της μαγιάς που παίρνει το γάλα και μειώνουν τους θηλασμούς

επίσης η μαγιά ευνοεί τις μυκητιάσεις

αφού παίρνεις τριγωνέλα, καλύτερα μην παίρνεις η μαγιά

η τριγωνέλα έτσι κι αλλιώς είναι πιο αποτελεσματική από τη μαγιά και με το blessed thistle είνα πράγματι πιο αποτελεσματική

τα ξαναλέμε

σε ευχαριστώ πολύ αγλαϊα μου.

έχω κάνει εξετάσεις για το θυροειδή (προγραμματισμένες) και παίρνω τα αποτελέσματα την Δευτέρα. να το πω στον ενδοκρινολόγο μου για να τσεκάρει τις τιμές. τι ακριβώς να του πω;;; ότι προτιμάμε να είναι λίγο ανεβασμένη η Τ4 παρά πιο χαμηλή;;; να του πω για το θηλασμό; γιατι δεν ξέρω αν το ξέρει αυτό. αν και είναι πολύ έμπειρος γιατρός. υπάρχει η FT3, FT4, TSH που εξετάζω εγώ. ποια μας ενδιαφέρει εμάς;; γιατι θυμάμαι ότι στην εγκυμοσύνη νομίζω θέλανε πολύ χαμηλή την θυροξίνη (αν τα λέω καλά)

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

αγλαϊα καλησπέρα.

χτες ήμασταν αρκετά καλά και σήμερα ακόμα καλύτερα. δε βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα απλά βλέπω μία αυξηση στο γάλα μου και το μωρό πίνει πιο άνετα, δε γκρινιάζει και κοιμάται αρκετά, θηλάζει πάλι ανά τρεις ώρες περίπου αφού πιεί όμως και τα δύο στήθη με διαφορά μίας ώρας ή μισής αλλά δείχνει ευχαριστημένο και εμένα το στήθος μου δε "στερεύει" και δεν παλεύει το μωρό να τραβήξει. ελπίζω να συνεχίσω έτσι. ξεκίνησα σήμερα την τριγωνέλλα σε κάψουλες αλλά το blessed thistle ενώ μου είπε θα το φέρει τώρα μου είπε να το ψάξει λίγο. ξέρεις πού μπορώ να το βρω;;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

αγλαϊα καλησπέρα.

ελπίζω να συνεχίσω έτσι. ξεκίνησα σήμερα την τριγωνέλλα σε κάψουλες αλλά το blessed thistle ενώ μου είπε θα το φέρει τώρα μου είπε να το ψάξει λίγο. ξέρεις πού μπορώ να το βρω;;;;

Όταν έπαιρνα κ εγώ συμπληρώματα η σύμβουλος μου χε πει ότι το blessed thistle δεν το έβρισκε πουθενά ούτε καν σε κάποιο ευρωπαϊκό site μόνο Αμερική και Κίνα νομίζω και δεν έστελναν Ελλάδα. Οπότε πήρα τριγωνέλλα και milk thistle δεν είναι το ίδιο αλλά βοηθάει την τριγωνέλλα νομίζω. Αυτά τα έψαχνα τον χειμώνα τώρα αν έχει αλλάξει κάτι δεν ξέρω....

RD3Up3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Aglaia καλησπέρα

εχω ένα αγορακι 2.5 μηνων .Αρχικα το θήλαζα αποκλειστικα ..όμως το μωρο δεν κοιμοταν κια ετσι του εδωσα συμπληρωμα μετα απο την καθοδηγηση παιδιατρου γιατι το μωρο μου δεν ειχε επαρκεις πανες και μαλιστα σε μια πρωινη πανα ειχε αιματακι (κρυσταλουσ).Τώρα τα παει καλα παιρνει βαρος και τισ περισσοτερες φορες του δινω στο συνολο μόνο 90-120 μλ /ήμερα .Θέλω να κόψω τελειως το συμπληρωμα και να εχω το μωρακι μου με αποκλειστικο θηλασμο ...αλλα δεν ξερω πως να το καταφέρω ...Σε καθε γευμα του μετα απο το στηθος και αν ειναι εκνευρισμενος του δινω συμπληρωμα οχι πάντα και εγω κάνω αντλησεις με το medela mini electric αλλα δεν βλεπω φως ...φταιει το θηλαστρο ..΄η η χοανη δεν τραβαει παρα μόνο μερικές σταγόνες .....πάντα βεβαια μετα το θηλασμο ...Λεσ να παρω το swing ή το free style ενδιαφερομαι για αγορα και οχι για ενοικιαση ...αν το παρω πωσ να το χρησιμοποιω μετα το θηλασμό? αν κάνω αντληση πριν το θηλασμο βγαζω απο 20εως 60 μλ δεν τα θεωρω πολλα και θελω να αυξησω την ποστηητα γιατι κουραστηκα να ειμαι με το στηθος μου συνεχεια απ΄εξω ....πειτε μου πως να συνεχισω???

• 2 εβδομάδες μετά...
Η θεραπεία για τον υπερυθοειδισμό ή τον υποθυροειδισμό δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό.

Έχεις υποθυροειδισμό;

Ανεβασμένη Τ3 έχεις εσύ ή το μωρό;

Η παιδίατρος φαίνεται εντελώς άσχετη με το θηλασμό. Υπάρχουν όμως παιδίατροι που ξέρουν.

Για το μωρό, θα πρέπει να γράψεις το πλήρες ιστορικό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

εγω εχω υποθυρουδισμο και παιρνω πολυ μεγαλη δοσυ thyroormone,εκανα εξεταση στο γαλα μου κ βρεθηκαν υψηλες ορμονες θυροειδους οποτε ουτως ή αλλως το εκοψα !ευχαριστω παντως!

• 2 εβδομάδες μετά...

κοριτσια μια βοηθεια γιατι δεν εχω ιδεα απο συμπληρωματα .

Φιλη μου γεννησε στις 21 του μηνα ενα κοριτσακι 38 ευδομαδων 2790 με καισαρικη .

Στην κλινικη φυσικα το στουποσανε γαλα ....χθες βγηκε απο την κλινικη και σημερα που τα ειπαμε εμαθα οτι η μικρη ειναι 2500 και αν και προσπαθει να θηλασει η μικρη κλαιει και δινει και ξενο 60μλ την φορα .Την βαζει στο στηθος και απο οτι ειδα σημερα η μικρη πιανει καλουτσικα και καταπινει ,περιπου 40 λεπτα καθετε και απο τα δυο και μετα κλαιει παρα πολυ και της δινει και το ξενο 60 μλ .....

Απο την εμπειρια που εχω (αν και δεν ξερω απο συμπληρωματα) η μικρη ειναι αδυναμη ακομα και δυσκολευετε με το στηθος και κουραζετε και μετα απο καποια ωρα τα παραταει και ζηταει την ευκολη λυση .

την σημβουλεψα να μειωσει το ξενο σιγα σιγα 10 μλ την μερα αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν θα πρεπει να της πω να νοικιασει νοσοκομιακο θηλαστρο η επειδη ειναι πολυ νωρις μπορει να το σωσει με τον τροπο που της ειπα .

πειτε μου και εσεις μια συμβουλη κατι που δεν το εχω σκευτει ....

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Αν το μωρό είναι αδύναμο (από την περιγραφή σου έτσι φαίνεται), είναι καλύτερα να νοικιάσει άμεσα νοσοκομειακό θήλαστρο και να αντλεί μετά από κάθε θηλασμό (ή μετά από όσους θηλασμούς μπορεί) έτσι ώστε να δίνει συμπλήρωμα κυρίως μητρικό γάλα παρά ξένο.

Αν το μωρό δεν θηλάζει καλά, η παραγωγή θα μειωθεί πάρα πολύ και μετά θα είναι δύσκολο να αυξηθεί.

Για μερικές μητέρες το πρώτο δεκαήμερο είναι πολύ κρίσιμο για την υπόλοιπη έκβαση της παραγωγής τους και καλό είναι να μην το χάσει.

Aglaia καλησπέρα

εχω ένα αγορακι 2.5 μηνων .Αρχικα το θήλαζα αποκλειστικα ..όμως το μωρο δεν κοιμοταν κια ετσι του εδωσα συμπληρωμα μετα απο την καθοδηγηση παιδιατρου γιατι το μωρο μου δεν ειχε επαρκεις πανες και μαλιστα σε μια πρωινη πανα ειχε αιματακι (κρυσταλουσ).Τώρα τα παει καλα παιρνει βαρος και τισ περισσοτερες φορες του δινω στο συνολο μόνο 90-120 μλ /ήμερα .Θέλω να κόψω τελειως το συμπληρωμα και να εχω το μωρακι μου με αποκλειστικο θηλασμο ...αλλα δεν ξερω πως να το καταφέρω ...Σε καθε γευμα του μετα απο το στηθος και αν ειναι εκνευρισμενος του δινω συμπληρωμα οχι πάντα και εγω κάνω αντλησεις με το medela mini electric αλλα δεν βλεπω φως ...φταιει το θηλαστρο ..΄η η χοανη δεν τραβαει παρα μόνο μερικές σταγόνες .....πάντα βεβαια μετα το θηλασμο ...Λεσ να παρω το swing ή το free style ενδιαφερομαι για αγορα και οχι για ενοικιαση ...αν το παρω πωσ να το χρησιμοποιω μετα το θηλασμό? αν κάνω αντληση πριν το θηλασμο βγαζω απο 20εως 60 μλ δεν τα θεωρω πολλα και θελω να αυξησω την ποστηητα γιατι κουραστηκα να ειμαι με το στηθος μου συνεχεια απ΄εξω ....πειτε μου πως να συνεχισω???

Καλύτερα να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο παρά να αγοράσεις ένα εμπορικό. Τα νοσοκομειακά θηλαστρα προσομοιάζουν τον τροπο που θηλαζει το μωρό και μπορείς έτσι να αυξήσεις την παραγωγή σου. Θέλει 8-10 φορέςτη μέρα στην αρχή. Έτσι δεν είναι αγλαΐα;

.pngy3DLp3.png

Καλησπέρα. Γέννησα στις 11/7 αλλα λόγω επιπλωκων και κακης υγειας δικης μου μετα τη γεννα εμεινα στο μαιευτηριο (δημοσιο) 15 μερες. Αυτες τις μερες ειχα μαζι το παιδι στο δωματιο οπου δεν μπορουσα να κανω τιποτα για τη φροντιδα του και φυσικα ουτε το θηλασα. Διναμε ξενο γαλα, νοικιασα ενα μικρο θήλαστρο, αντλουσα το γαλα και το πετουσα (οι αντιβιωσεις που επαιρνα δεν ηταν συμβατες με το θηλασμο) για να διατηρηθει η γαλουχια. Οταν πηγα σπιτι συνεχισα τις αντλησεις για δυο μερες, οσο κρατησε και η αντιβίωση. Μετα αρχισα το θηλασμο. Το μωρο αμεσως επιασε το στηθος , ετρωγε μια χαρα και εδινα ξενο ως συμπληρωμα μια φορα τη μερα, ολα τα αλλα γευματα ηταν δικα μου. Εδω και δύο ημερες όμως δλδ μετά από μια βδομάδα θηλασμού ο μικρός μετά από ένα δεκάλεπτο στο στήθος το παρατάει εκνευρισμένος, του δίνω το άλλο στήθος, μετα από δέκα λεπτά το ίδιο και για να ηρεμήσει καταλήγω σε κάθε γέυμα να του δίνω 60ml συμλπήρωμα ξένο εκει που δεν του έδινα καθόλου. Τι έγινε? ελαττώθηκε το γάλα μου? τι να κάνω? να αρχίσω αντλήσεις μετά από το θηλασμό? να πάρω τριγωνέλλα?

Καλησπέρα. Γέννησα στις 11/7 αλλα λόγω επιπλωκων και κακης υγειας δικης μου μετα τη γεννα εμεινα στο μαιευτηριο (δημοσιο) 15 μερες. Αυτες τις μερες ειχα μαζι το παιδι στο δωματιο οπου δεν μπορουσα να κανω τιποτα για τη φροντιδα του και φυσικα ουτε το θηλασα. Διναμε ξενο γαλα, νοικιασα ενα μικρο θήλαστρο, αντλουσα το γαλα και το πετουσα (οι αντιβιωσεις που επαιρνα δεν ηταν συμβατες με το θηλασμο) για να διατηρηθει η γαλουχια. Οταν πηγα σπιτι συνεχισα τις αντλησεις για δυο μερες, οσο κρατησε και η αντιβίωση. Μετα αρχισα το θηλασμο. Το μωρο αμεσως επιασε το στηθος , ετρωγε μια χαρα και εδινα ξενο ως συμπληρωμα μια φορα τη μερα, ολα τα αλλα γευματα ηταν δικα μου. Εδω και δύο ημερες όμως δλδ μετά από μια βδομάδα θηλασμού ο μικρός μετά από ένα δεκάλεπτο στο στήθος το παρατάει εκνευρισμένος, του δίνω το άλλο στήθος, μετα από δέκα λεπτά το ίδιο και για να ηρεμήσει καταλήγω σε κάθε γέυμα να του δίνω 60ml συμλπήρωμα ξένο εκει που δεν του έδινα καθόλου. Τι έγινε? ελαττώθηκε το γάλα μου? τι να κάνω? να αρχίσω αντλήσεις μετά από το θηλασμό? να πάρω τριγωνέλλα?

Αυξάνοντας το συμπλήρωμα υπονομεύεις την παραγωγή σου. Αν συνεχίσεις το γάλα σου θα ελαττωθεί.

Υπάρχει περίπτωση όχι να μην του έφτανε το γάλα σου αλλά να είχες μεγάλη ροή και να τον εκνεύριζε;

Από πάνες πως πάτε; Πόσες βρεγμένες είχατε την ημέρα;

.pngy3DLp3.png

Αυξάνοντας το συμπλήρωμα υπονομεύεις την παραγωγή σου. Αν συνεχίσεις το γάλα σου θα ελαττωθεί.

Υπάρχει περίπτωση όχι να μην του έφτανε το γάλα σου αλλά να είχες μεγάλη ροή και να τον εκνεύριζε;

Από πάνες πως πάτε; Πόσες βρεγμένες είχατε την ημέρα;

Έχουμε πολλές βρεγμένες πάνες, πάνω από 6-8 τη μέρα.

Τις τελευταίες δυο μέρες έχει πάρει συμπλήρωμα δυο φορες τη μέρα από είκοσι γραμμάρια τη φορά. Για να γίνει αυτό είμαστε σχεδόν κάθε μία ωρα στο στήθος οπου και αποκοιμιέται και μόλις τον βάλω στο κρεββάτι το μάτι έιναι γαρίδα και αρχίζει η γκρίνια. Νομίζω θέλει να ειναι στο στήθος για να πιπιλάει. Κοιμαται για ώρες και ξεκουράζεται μόνο οταν πάρει αυτά τα 20 γραμμάρια από το μπουκάλι. Είναι δυνατον?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...