Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλημέρα

Θα ήθελα τη βοήθειά σας

Θηλάζω από το ένα στήθος το 12 μηνο γιό μου αποκλειστικά όσον αφορά το γάλα, από 6 μηνών τρώει και άλλες τροφές. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες αύξησε την ποσότητα των άλλων γευμάτων και υποθέτω πως μείωσε την ποσότητα του γάλακτος χωρίς να το καταλάβω. Το θέμα είναι πως άθελά μας αποθηλάσαμε. Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα; Προσπαθώ να τον βάζω αρκετά συχνά στο στήθος, προς το παρόν συνεργάζεται, αλλά πίνει ....αέρα. Τι συνέβη και κόπηκε το γάλα

Πρέπει να νοικιάσω θήλαστρο και να ακολουθήσω το πρωτόκολλο των αντήσεων για να ξανακατεβάσω γάλα ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα,ειμαι καινουρια στην παρεα σας και πολυ λυπαμαι που δεν σας ειχα βρει 45 μερες πριν

Στις 27/06 ηρθε στον κοσμο ο τριτος μου γιος,στα τρια πρωτα λεπτα της ζωης του τον εβαλα στο στηθος και δεν του εδωσα καθολου ξενο γαλα

μεχρι και τις 06/07 οπου το στηθος μου δεν εβγαζε καθολου σχεδον

Ειχα απο τον προηγουμενο το χειρο/το θηλαστρο της Avent και εβγαλα εκεινη τη μερα 10 ml

Ειπα παει αυτο ηταν το ονειρο τελειωσε,δεν εχω γαλα

Μεχρι και πριν 5-6 μερες τα γευματα ηταν πιο συχνα απο το στηθος και το συμπληρωμα λιγοτερα(μη ρωτησε ποσα δεν θυμαμαι ακριβως),αλλα τωρα εχει γινει το αναποδο,τον βαζω στο στηθος και δεν μενει πανω απο 4-5 λεπτα και μετα κλαμα.....

Δεν ξερω τι να κανω,ηθελα να τον θηλασω αλλα βλεπω οτι ειναι δυσκολο

Τον πρωτο μου του εδωσα δικο μου γαλα για δυο μηνες με συμπληρωμα απο την αρχη(πιο πολυ ηταν το ξενο,ημουν και μικρη και δεν το ειχα παρει ζεστα),

τον δευτερο 4 μηνες μονο δικο μου γαλα και μαλιστα τις τελευταιες 10 μερες ηταν καθε μιση ωρα στο στηθος,

τωρα ηθελα να μπορουσα να του δωσω λιγο ακομα αλλα απογοητευτκα

Ειναι καλη ιδεα να ενοικιασω ενα απο αυτα τα θηλασστρα???

Ξεχασα να σας πω οτι γυρισα στη δουλεια(εχω μαγαζι και το μωρο το εχει η μαμα μου πανω απο το μαγαζι,στο σπιτι της)

Ευχαριστω πολυ που με ακουσατε!

4

Καλησπερα,ειμαι καινουρια στην παρεα σας και πολυ λυπαμαι που δεν σας ειχα βρει 45 μερες πριν

Ειναι καλη ιδεα να ενοικιασω ενα απο αυτα τα θηλασστρα???

Ξεχασα να σας πω οτι γυρισα στη δουλεια(εχω μαγαζι και το μωρο το εχει η μαμα μου πανω απο το μαγαζι,στο σπιτι της)

καλως μας ηρθες!!!!

να σου ζησουν τα παιδακια σου!!!

φυσικα και ειναι πολυ καλη ιδεα να νοικιασεις θηλαστρο,δεν εχει σημασια που γυρισες στη δουλεια!!!απλα να ξερεις πως οι αντλησεις ειναι απαιτητικες......

εγω θα σου προτεινα επισης να σε βοηθησει μια συμβουλος θηλασμου,να θηλαζεις στο σπιτι,να νοικιασεις και το θηλαστρο να αντλεις στη δουλεια και να παρεις μαγια μπυρας να αυξησεις την παραγωγη!!! :D:D

καλη συνεχεια!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

που γυρισες στη δουλεια!!!απλα να ξερεις πως οι αντλησεις ειναι απαιτητικες......

εγω θα σου προτεινα επισης να σε βοηθησει μια συμβουλος θηλασμου,να θηλαζεις στο σπιτι,να νοικιασεις και το θηλαστρο να αντλεις στη δουλεια και να παρεις μαγια μπυρας να αυξησεις την παραγωγη!!! :D:D

καλη συνεχεια!!!

Οταν λες απαιτητικες???

Δεν εχω προβλημα οταν ξυπνησειο μικρος να ανεβω και να το θηλασω,εχω κοπελα στο μαγαζι ευτυχως

και η μαγια μπυρας τι ειναι???

εχω δακτυλιο στο στομαχι και δεν μπορω να πιω μπυρα,μαλλον θα πρεπει να ρωτησω τον γιατρο μου για τη μαγια!!

Ασχετη τελειως ειμαι...

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας

ααα και συμβουλο θηλασμου δεν ξερω αν υπαρχει εδω στην Κρητη

4

Διαφημίσεις

Οταν λες απαιτητικες???

χρονοβορες και κουραστικες!!!

επισης θα πρεπει για ν'αυξησεις την παραγωγη να κανεις αρκετες!!!

Δεν εχω προβλημα οταν ξυπνησειο μικρος να ανεβω και να το θηλασω,εχω κοπελα στο μαγαζι ευτυχως

εισαι οκ τοτε!!!

και η μαγια μπυρας τι ειναι???

ειναι συμπληρωμα διατροφης,ειναι ταμπλετες και οχι χαπακια....

εχω δακτυλιο στο στομαχι και δεν μπορω να πιω μπυρα,μαλλον θα πρεπει να ρωτησω τον γιατρο μου για τη μαγια!!

δεν ξερω να σου πω γι'αυτο,αλλα η μαγια μπυρας ειναι συμπληρωμα διατροφης.

ααα και συμβουλο θηλασμου δεν ξερω αν υπαρχει εδω στην Κρητη

στην κρητη δεν υπαρχει ακομη συμβουλος θηλασμου αλλα πες μου αν μενεις Ηρακλειο...υπαρχει μια κοπελα!!!! :D:D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Ηλιανα καλωσορισες και να χερεσαι τα παιδακια σου.

Θα ηθελα να προσπαθησεις να γραψεις πως ειναι το ημερισιο σας προγραμμα(ποσοι θηλασμοι,ποσα συμπληρωματα)και Απο εκει και περα τιποτα δεν ειναι ανεφικτο με λιγο υπομονη και προγραμματισμο.

Αν μπορω να βοηθησω σε κατι,ευχαριστως.

Φιλικα Βικυ

.png.png

Κορίτσια γεια σας,

γεννήσαμε, γεννήσαμε !!! το Σάββατο 2/8 στις 10.30.

Γέννησα με καισαρική τομή για ιατρικούς λόγους. Το βάρος της κόρης μου ήταν 3400 γρ. και 3250γρ. την ημέρα εξόδου.

Ήδη από το μαιευτήριο η μικρή μας προέκυψε πολύ φαγανή και ως εκ τούτου έπαιρνε συμπλήρωμα που έφτανε στις αρχές στα 80 ml το γεύμα.

Από την πρώτη μέρα ξεκίνησα να τη θηλάζω, αλλά το γάλα κατέβηκε την τέταρτη μέρα. Ήδη από την τρίτη μέρα έπαιρνε όλο και λιγότερο συμπλήρωμα.

Τις έξι ημέρες που βρίσκομαι στο σπίτι προσπαθώ να την θηλάσω αποκλειστικά, διαθέτοντας αρκετό χρόνο και ακολουθώντας τις ανάγκες της μικρής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το καταφέρνω πολύ καλά. Θηλάζει τουλάχιστον 6 φορές από το πρωί μέχρι το βράδυ, γύρω στα 40 λεπτά κάθε φορά. Μετά από κάθε θηλασμό δείχνει ήρεμη, και ακόμη και αν είναι ξύπνια και «μουρμουρίζει», είναι πολύ εύκολο να ηρεμήσει με λογάκια, χαδάκια, τραγούδι ή πιπίλα και μετά να κοιμηθεί (συμπεραίνω λοιπόν από αυτά ότι δεν πεινάει). Οι πάνες τις είναι πολλές και συχνές, χρώματος μουσταρδί.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ εντοπίζεται τη νύχτα: Παρότι την θηλάζω πολλές φορές τη νύχτα (μερικές φορές και συνεχόμενα) μέχρι που αυτή αποκοιμιέται στο στήθος, όταν την αφήνω στην κούνια για να κοιμηθεί (αφού πρώτα την αλλάζω), ξυπνά, ξεσηκώνεται και ξεσπά σε έντονα κλάματα. Δείχνει σημάδια πείνας και ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει είναι να της δώσω συμπλήρωμα (30-45 ml).

Σκοπός μου είναι να διακόψω το (έστω και λίγο) συμπλήρωμα και σε αυτό θα ήθελα πολύ τις συμβουλές σας.

Βικυ σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου οπως και τα αλλα κοριτσια :wink:

Το προβλημα μας ειναι οτι δεν εχουμε προγραμμα..... :cry:

Τη μια μερα ετσι την αλλη αλλιως,ειχα απογοητευτει και ειχα εγκαταλειψει :?

4

Αν δεν κάνω λάθος από αυτά που έχω διαβάσει εδώ, νομίζω ότι η ποσότητα του συμπληρώματος είναι μικρή και ίσως να μην χρειάζεται πραγματικά.

Θα σου προτεινω κάτι που εφάρμοσα και στα δυο μου μωράκια στις φάσεις που περάσαμε με κάτι τέτοιες γκρίνιες. Τύχαινε πολλές φορές, να χτυπιούνται από τα κλάματα και να μην δέχονται να φάνε, ή άλλες φορές να είμαι εγώ τόσο κουρασμένη που φοβόμουνα μην με πάρει ο ύπνος την ώρα που τις θήλαζα και μου πέσουν... Αυτές λοιπόν τις φάσεις τις ξεπεράσαμε (και ακόμα και σήμερα το κάνουμε αυτό) με το να τις θηλάζω ξαπλωμένη στον καναπέ. Δεν μπόρεσα ποτέ να το εξηγήσω, γιατί με το θηλασμό στην αγκαλία γκρίναζαν και μόλις τις ξάπλωνα στον καναπέ και θήλαζαν έτσι ηρεμούσαν και, αν και δεν κοιμόντουσαν αμέσως, έτρωγαν και κάποια στιγμή αποκοιμοντουσαν. Μάλιστα ο άντρας μου, που πολλές φορές μας παρακολουθούσε, έχει να λέει ότι έβλεπε το μωρό να έχει αποκοιμηθεί, να έχει σταματήσει να θηλάζει, να έχει όμως τη θηλή στο στόμα, και μόλις πήγαινε να την πάρει για να τη βάλει στο κρεβάτι, αυτή ξανάρχιζε να θηλάζει... Ένα τέτοιο σκηνικό είχε κρατήσει τρεις ώρες :shock:

Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει. Ελπίζω να σε βοηθήσει.

Επίσης εγώ τις άλλαζα μόλις ξυπνούσαν και μετά έτρωγαν. Όταν τις έπαιρνε ο ύπνος στο στήθος, δεν τις άλλαζα, απλά τις έβαζα στο κρεβατάκι τους. Αν το δοκιμάσεις, θα προσέχεις μην τυχόν παρουσιάσουν κοκκινήλες στον ποπό τους.

Πάντως μην τρομάζεις, μπορεί απλά να προσπαθεί να προσαρμοστεί και να προσαρμόσει την παραγωγή σου. Αν αντέχεις, προσπάθησε να επιμείνεις λίγο παραπάνω. Ξέρω πως είναι πολύ η κούραση, αλλά θα δεις ότι θα στρώσουν τα πράγματα.

Καλή συνέχεια.

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Βικυ σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου οπως και τα αλλα κοριτσια :wink:

Το προβλημα μας ειναι οτι δεν εχουμε προγραμμα..... :cry:

Τη μια μερα ετσι την αλλη αλλιως,ειχα απογοητευτει και ειχα εγκαταλειψει :?

Δηλαδη τη μια μερα μπορει να θηλαζει και την αλλη οχι;Αυτο ειναι που δεν εχζω καταλαβει.Θηλαζει λιγο και μετα του δινεις συμπληρωμα;

Εσυ τι θα ηθελες να εχετε στη ρουτινα σας ωστε να εισαι ευχαριστημενη;

Επισης δεν εχω καταλαβει και κατι ακομη.Γραφεις "Στις 27/06 ηρθε στον κοσμο ο τριτος μου γιος,στα τρια πρωτα λεπτα της ζωης του τον εβαλα στο στηθος και δεν του εδωσα καθολου ξενο γαλα

μεχρι και τις 06/07 οπου το στηθος μου δεν εβγαζε καθολου σχεδον "

Σε αυτο το διαστημα πως ξερεις οτι δεν ειχε καθολου γαλα.Διοτι μιλαμε για 10 μερες μετα τη γεννα.Στο δεκαημερο αυτο,θηλαζες αποκλειστικα ή επειδη δεν εβλεπες γαλα εδινες αμεσως συμπληρωμα;Τα ζυγισματα του πως ηταν σε αυτο το διαστημα;

Το οτι δεν εβγαλες γαλα εμ το θηλαστρο δεν ειναι καθολου παραξενο.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει γαλα.Και τα 10μλ ειναι γαλα.Αρα κατι υπηρχε.Οποτε τιποτα δεν χαθηκε!!!

.png.png

Καλημερα

απο τις 27/06 μεχρι και τις 06/07 ο θηλασμος ηταν αποκλειστικος καθε 2-2,5 ωρες τον εβαζα στο στηθος(τοτε γκρινιαζε)

Παρασκευη βραδυ(05/07) ηταν καθε μια ωρα περιπου και το πρωι του Σαββατου δεν μπορουσε να σταματησει το κλαμα ενω τον εβαζα στο στηθος(δεν ηταν απο πονακια το κλαμα αλλα απο πεινα)

Το μεσημερι μιλησα με την παιδιατρο και μου ειπε να δωσω συμπληρωμα για να μην παθει καμια αφυδατωση,εγω και παλι προσπαθησα με το στηθος αλλα τα ιδια.Αποφασισα να βαλω το θηλαστρο(το χειρο/το της Avent) και τοτε εβγαλα 10ml

Κλαμα,κλαμα και παλι κλαμα....(ΕΓΩ)

Το Σαββατο πηρε συμπληρωμα 3-4 φορες και αργα το βραδυ παλι στο στηθος.

Το επομενο 10ημερο σχεδον καθολου συμπληρωμα(λιγο μετα το θηλασμο αλλα 4-5 φορες συνολο)

Και μετα μας πηρε η κατω βολτα....

Το λαθος πιστευω οτι ηταν το οτι το εγβαζα με το θηλαστρο κατοπιν εντολης παισδιατρου για να μετραω τι τρωει και γιατι κοιμοταν στο στηθος και το αφηνε στο 4-5 λεπτα και ηθελε μετα απο 40-50 λεπτα παλι....

Σχετικα με το βαρος του

27/06 ---->2960

08/07 ---->3250

01/08 ---->4510

Σε ζαλισα με την πολυλογια μου :?

Να σημειωσω κατι,εχω δακτυλιο παχυσαρκιας και απο τις 30/06 μεχρι και τις 18/07 δεν μπορουσα να φαω σχεδον τιποτα,επινα μονο χυμους,γαλατα και νερο,στερεα τροφη ελαχιστα πραγματα,δεν ξερω αν παιζει ρολο

Ευχαριστω και παλι

4

Ηλιάνα μου, το μικρό σου πήρε πολύ καλό βάρος τις πρώτες μέρες με ΑΘ. Δε μπορεί ξαφνικά να έπαψες να έχεις γάλα.

Πως είσαι σίγουρη οτι το μωρό δεν έχει κολικούς? Δε γίνεται τη μια μέρα να έχεις και την άλλη όχι.

Να σου πω επίσης, οτι το θήλαστρο που έχεις δεν είναι και το καλύτερο. Ανδ έχει μειωθεί η παραγωγή σου, καλό είναι να νοικιάσεις το symphony της medela, και να αντλεις μετά απο τους θηλασμούς, και κυρίως όταν δίνεις συμπλήρωμα. Σιγά σιγά θα αθξηθεί η παραγωγή σου.

Εγώ έχω να προτείνω κάτι. Μέτρα πανίτσες, κι όσο έχει αρκετές, (6-8 τσίσα, και 2-3 κακά) μη δίνεις συμπλήρωμα κι ας γκρινιάζει. Βάζε τον στο στήθος, κι ασ'τον να ρούφάει κι ασ μην καταπίνει. Το στήθος δεν είναι ποτέ τελείως άδειο. Μπορεί απλά να κατεβαίνει λίγο λίγο το γάλα, και γι αυτό να γκρινιάζει. ¨Οσο ρουφάει όμως, τόσο θα σου αυξάνεται η παραγωγή. Αν μάθει το μωράκι στο μπιπμερό, που το γάλα κατεβαίνει πιο γρήγορα, και χωρίς προσπάθεια, θα τεμπελιάζει στο στήθος, και όλο και πιο πολύ συμπλήρωμα θα δίνεις.

Έχε τον αγκαλίτσα συνέχεια, κοιμήσου μαζί του, και συνέχεια να έχεις έξω, ώστε να μπορεί το μωράκι να πίνει όποτε θέλει.

Όσο έχει αρκετές πάνες, δεν υπάρχει φόβος αφυδάτωσης.

Καλή επιτυχία, και κουράγιο. Θα τα καταφέρετε!! :wink:

Τις έξι ημέρες που βρίσκομαι στο σπίτι προσπαθώ να την θηλάσω αποκλειστικά, διαθέτοντας αρκετό χρόνο και ακολουθώντας τις ανάγκες της μικρής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το καταφέρνω πολύ καλά. Θηλάζει τουλάχιστον 6 φορές από το πρωί μέχρι το βράδυ, γύρω στα 40 λεπτά κάθε φορά. Μετά από κάθε θηλασμό δείχνει ήρεμη, και ακόμη και αν είναι ξύπνια και «μουρμουρίζει», είναι πολύ εύκολο να ηρεμήσει με λογάκια, χαδάκια, τραγούδι ή πιπίλα και μετά να κοιμηθεί (συμπεραίνω λοιπόν από αυτά ότι δεν πεινάει). Οι πάνες τις είναι πολλές και συχνές, χρώματος μουσταρδί.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ εντοπίζεται τη νύχτα: Παρότι την θηλάζω πολλές φορές τη νύχτα (μερικές φορές και συνεχόμενα) μέχρι που αυτή αποκοιμιέται στο στήθος, όταν την αφήνω στην κούνια για να κοιμηθεί (αφού πρώτα την αλλάζω), ξυπνά, ξεσηκώνεται και ξεσπά σε έντονα κλάματα. Δείχνει σημάδια πείνας και ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσει είναι να της δώσω συμπλήρωμα (30-45 ml).

Σκοπός μου είναι να διακόψω το (έστω και λίγο) συμπλήρωμα και σε αυτό θα ήθελα πολύ τις συμβουλές σας.

Να σου ζήσει το μωρακι κατ'αρχήν!

Λοιπόν κακώς ξεκίνησες να του δίνεις συμπλήρωμα από το μαιευτήριο, αυτό απλά καθυστερεί την παραγωγή γάλακτος...

Πιπίλα δεν δίνουμε στα νεογέννητα τουλάχιστον μέχρι να σαραντίσουν και να θηλάζουν αποκλειστικά για ισάξιο καιρό γιατί μπορεί να προκαλέσει σύγχηση θηλών με αποτέλεσμα το μωρό να μην κάνει σωστές θηλαστικές κινήσεις...

Το γεγονός ότι την νύχτα ξυπνάει όταν το βάζεις στην κούνια είναι φυσιολογικό για τα μωρά του ανθρώπου... Είναι φτιαγμένα για να βρίσκονται στη αγκαλιά της μαμάς τους και να θηλάζουν - πιπιλίζουν ψευτοκοιμούνται - και πάλι από την αρχή συνέχεια για τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Αυτό βέβαια είναι εξαιρετικά κουραστικό για μας, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αφύσικο (και φυσικά ότι χρειάζεται συμπλήρωμα!) αν μόλις τα βάλεις στην κούνια ξυπνάνε και κλαίνε. Απλά δεν είναι η φυσική τους θέση αυτή και δυσανασχετούν (σκέψου είναι σαν να σε βάζαν εσένα να κοιμηθείς στο παγκάκι της πλατείας). Το αγελαδινό γάλα (ή γαλα σκόνη) είναι πολύ δυσκολοχώνευτο και είναι βαρύ σαν στούκας (τα μοσχαράκια έχουν 4 στομάχια για να το χωνέψουν) οπότε τα μωρά πέφτουν σε λήθαργο μόλις το πιουν. Για αυτό μας δίνετε η λανθασμένη εντύπωση ότι "πείναγε και επιτέλους χόρτασε" ή "επιτέλους ηρέμησε" κλπ. Δεν ηρεμεί, απλά λιποθυμάει :lol: Το ανθρώπινο γάλα είναι πολύ εύπεπτο και γι αυτό τα μωρά ξυπνάνε σχετικά γρήγορα και πεινάνε σχεδόν συνέχεια.

Προτεινόμενες λύσεις για να ξεκουράζεσαι: Θήλαζε το ξαπλωμένη (θα βρεις στάσεις στο ιντερνετ,) φρόντιζε να βάλεις το χέρι σου κάτω από το μαξιλάρι που ακουμπάς το πρόσωπο, ένα άλλο μαξιλάρι για να στηρίζεις την πλάτη και ένα άλλο ανάμεσα στα γόνατα. Έτσι θα ξεκου΄ραζεσαι. Στην πλατούλα του μωρού τύλιξε μια πετσέτα για να στηρίζεται και επίσης μπορείς να βάλεις μερικές πετσετες αποκάτω για να ανέβει στο ύψος του στήθους.

Άλλο: Πάρε ένα sling βάλε το μέσα για να κινήσαι πιο ελεύθερα...

Άλλο: Άραξε στον καναπέ με το μωρό αγκαλια, DVD, τηλεκοντρόλ, μπουκαλάκια με νερό και γενικά ότι χρειάζεσαι γύρω σου και μην σηκωθείς παρά μόνο για τουαλέτα. Άσε τους άλλους να σε περιποιούνται... :D Δώσε σε κάποιον να αλλάζει το μωρό και εσύ αφιερώσου στον θηλασμό...(και στο DVD)!

Καλή συνέχεια!

WLn5p2.png

Καλημερα

απο τις 27/06 μεχρι και τις 06/07 ο θηλασμος ηταν αποκλειστικος καθε 2-2,5 ωρες τον εβαζα στο στηθος(τοτε γκρινιαζε)

Παρασκευη βραδυ(05/07) ηταν καθε μια ωρα περιπου και το πρωι του Σαββατου δεν μπορουσε να σταματησει το κλαμα ενω τον εβαζα στο στηθος(δεν ηταν απο πονακια το κλαμα αλλα απο πεινα)

Το μεσημερι μιλησα με την παιδιατρο και μου ειπε να δωσω συμπληρωμα για να μην παθει καμια αφυδατωση,εγω και παλι προσπαθησα με το στηθος αλλα τα ιδια.Αποφασισα να βαλω το θηλαστρο(το χειρο/το της Avent) και τοτε εβγαλα 10ml

Κλαμα,κλαμα και παλι κλαμα....(ΕΓΩ)

Το Σαββατο πηρε συμπληρωμα 3-4 φορες και αργα το βραδυ παλι στο στηθος.

Το επομενο 10ημερο σχεδον καθολου συμπληρωμα(λιγο μετα το θηλασμο αλλα 4-5 φορες συνολο)

Και μετα μας πηρε η κατω βολτα....

Το λαθος πιστευω οτι ηταν το οτι το εγβαζα με το θηλαστρο κατοπιν εντολης παισδιατρου για να μετραω τι τρωει και γιατι κοιμοταν στο στηθος και το αφηνε στο 4-5 λεπτα και ηθελε μετα απο 40-50 λεπτα παλι....

Σχετικα με το βαρος του

27/06 ---->2960

08/07 ---->3250

01/08 ---->4510

Σε ζαλισα με την πολυλογια μου :?

Να σημειωσω κατι,εχω δακτυλιο παχυσαρκιας και απο τις 30/06 μεχρι και τις 18/07 δεν μπορουσα να φαω σχεδον τιποτα,επινα μονο χυμους,γαλατα και νερο,στερεα τροφη ελαχιστα πραγματα,δεν ξερω αν παιζει ρολο

Ευχαριστω και παλι

και γω συμφωνω μαζι σου οτι το λαθος εγινε απο τη στιγμη που μπηκες στη διαδικασια θηλαστρου για αν δεις ποσοτητες.Ουδεμια σχεση εχει η ποσοστητα που θα δεις στο θηλαστρο με αυτη που παραγετε κατα τη στιγμη ζητησης του μωρου.Αλλες οι θηλαστικες κινησεις του μωρου και αλλες ενος χειροκινητου θηλαστρου.

Ομως το βαρος του δειχνει οτι τα πηγατε πολυ καλα και πιστευω οτι συντομα θα τα καταφερετε και οπως επιθυμεις.

Καταρχιν δες πανες που λερωνει-βρεχει το μωρο.

Κατα δευτερον βαζε το μωρο οσο και οποτε θελει στο στηθος.

Μπορεις να παρεις και μαγια αλλα προυποθετει οτι θα αυξηθουν οι θηλαστικες κινησεις.Απο μονη της η μαγια δεν κανει κατι.

Το θεμα της διατροφης σου δε νομιζω να παιζει ρολο.Αν επαιζε τοτε ουτε οι γυναικες στον τριτο κοσμο αλλα και ουτε κατα της περιοδο του πολεμου θα μπορουσαν να θηλαζουν οι γυναικες.Η κακη διατροφη εξαντλει τη μητερα αλλα δεν επηρεαζει το γαλα.

Η σωματικη επαφη και η αποφυγη οδηγιων τυπου "θηλασμος στο τριωρο,θηλαστρο να δεις τι πινει κτλ" και υπομονη.

Αν χρειαστεις περισσοτερη βοηθεια,στη διαθεση σου.Δικαιολογησε και λιγο τον εαυτο σου για τη δυσκολη περιοδο της λοχειας και κανε ενα νεο ξεκινημα.

Καλη επιτυχια.

.png.png

Διαφημίσεις

Θέλω να μας γράψεις πόσο συμπλήρωμα δίνεις συνολικά το 24ωρο. Αν είναι πάνω από 200 ml δεν μπορεί να κοπεί απότομα, επίσης πόσα γεύματα κ'ανει το 24ωρο και σε πόσα παίρνει συμπλήρωμα...

WLn5p2.png

felinidoc για να παρεις μια ιδεα

22:00 στηθος 5-6 λεπτα,μετα το εβγαλε

23:00 aptamil με κιντερτε 80 ml-επεσε ξερος,ολη μερα ειχε κοιμηθει 3-4 ωρες

02:00 δεν ακουσα ΤΙΠΟΤΑ και ο μπαμπας του του εδωσε περιπου 90 ml

05:00 στηθος 6 λεπτα

06:00 στηθος 5 λεπτα

07:00 στηθος 4 λεπτα και 30 ml συμπληρωμα

09:00 στηθος 5 λεπτα και λιγο αργοτερα 50 ml

11:30 50 ml συμπληρωμα

13:30 8 λεπτα στηθος

14:30 20 ml συμπληρωμα

15:30 4 λεπτα στηθος

οπου βλεπεις τα λεπτα δεν του το βγαζω εγω μονος του και μαλιστα σφραγιζει το στομα του και δεν του το ανοιγεις με τιποτα

4

Να ρωτησω και κατι ακομα,αν θα νοικιασω το θηλασρο που μου ειπες(Vicky)πως θα το χρησιμοποιησω??

Θα βγαζω και θα του δινω χωρις να τον βαζω στο στηθος???

Πηρα τηλ σημερα και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει τιποτα διαθεσιμο παρα μονο απο 18/08 και μετα :(

4

Να ρωτησω και κατι ακομα,αν θα νοικιασω το θηλασρο που μου ειπες(Vicky)πως θα το χρησιμοποιησω??

Θα βγαζω και θα του δινω χωρις να τον βαζω στο στηθος???

:(

οχι.Το θηλαστρο θα το εχεις ως "βοηθημα"

Δηλαδη θα θηλαζεις κανονικα και οσο συχνα μπορεις.Το θηλαστρο θα το χρησιμοποιησεις για επιπλεον θηλαστικες κινησεις ωστε σε συνδιασμο εμ τη μαγια να δεις διαφορα στην ποσοτητα και επισης αν χρειαζεσαι συμπληρωμα να του δινεςι αποτ ο δικο σου γαλα.

Αλλα μεχρι το θηλαστρο,μπορεις να μειωσεις σταδιακα τα συμπληρωματα(αυτα των 20 και 30 μλ ειναι περιττα),μπορεις να βαζεις το μωρο στη στηθος ας ειναι και στη μια ωρα.Δεν υπαρχει ωρολογιο προγραμμα στο θηλασμο.

Επισης εχω καποιες αποριες βαση του προγραμματος που εβαλες παραπανω.Στις 10 θηλασε και στις 11 εκλαιγε για φαγητο και του δωσατε το συμπληρωμα;Γιατι δεν το ξαναθηλασες;Απο τις 5 και μεχρι τις 9 τα πηγατε νορμαλ και το συμπληρωμα των 30 μλ δεν θεωρειτε καν συμπληρωμα.Μαλλον καθυσηχαζει εμας τις μαμαδες.

Γενικα δηλαδη βλεπω οτι μεσα στη μερα κινηστε μια χαρα αν το μωρο βρεχει-λερωνει και ικανοποιητικες πανες.Τα συμπληρωματα της ημερας ειναι λιγα.Μονο τα δυο βραδινα γευματα ειναι κανονικα που ας πουμε οτι πιο πολυ εξυπηρετουν στην ξεκουραση μιας κουρασμενης τριτεκνης μητερας παρα στο οτι κατι παει στραβα με τον θηλασμο.

Δηλαδη ..τα πραγματα ειναι πιο ευκολο νε βελτιωθουν αποτι φανταζεσαι.Λιγακι υπομονη θελει στην αρχη ωστε να βρειτε ενα νεο ρυθμο!

.png.png

felinidoc για να παρεις μια ιδεα

22:00 στηθος 5-6 λεπτα,μετα το εβγαλε

23:00 aptamil με κιντερτε 80 ml-επεσε ξερος,ολη μερα ειχε κοιμηθει 3-4 ωρες

02:00 δεν ακουσα ΤΙΠΟΤΑ και ο μπαμπας του του εδωσε περιπου 90 ml

05:00 στηθος 6 λεπτα

06:00 στηθος 5 λεπτα

07:00 στηθος 4 λεπτα και 30 ml συμπληρωμα

09:00 στηθος 5 λεπτα και λιγο αργοτερα 50 ml

11:30 50 ml συμπληρωμα

13:30 8 λεπτα στηθος

14:30 20 ml συμπληρωμα

15:30 4 λεπτα στηθος

οπου βλεπεις τα λεπτα δεν του το βγαζω εγω μονος του και μαλιστα σφραγιζει το στομα του και δεν του το ανοιγεις με τιποτα

Ok, δηλαδή παίρνει κάπου 300-350 ml την ημέρα. Περίπου το 1/3 της διατροφής είναι ξένο...

Πρέπει να μειώσεις σταδιακά το συμπλήρωμα δηλαδή εκεί που δίνεις 50 ml να δίνεις 40 ml κάθε φορά. Από 350 ml δηλαδή θα γίνει 280 ml το 24ωρο. Αυτό για 3-4 μέρες. Μετά θα ελαττώσεις κι άλλο πάλι κατά 10 ml την φορά. Θα πας στα 220. Πάλι για 3-4 μέρες έτσι... Και ούτω καθεξής μέχρι να πέσεις στα 100 ή κάτω από 100 οπότε και θα το κόψεις τελείως.

Θα δίνεις στο μωρό το ένα στήθος και όταν θα σταματάει θα αλλάζεις στήθος. Οταν σταματάει θα ξαναδίνεις το πρώτο. Όταν σταματήσει πάλι το 2ο. Όταν δυσανασχετίσει και αρχίσει να κλαίει απαρηγόρητα και δεν θέλει στήθος θα δώσεις συμπλήρωμα...

Αν κοιμηθεί στο στήθος θα το αφήσεις έτσι... Χωρίς συμπλήρωμα! Θα ξυπνήσει πιο νωρίς και θα το ξαναβάλεις στο στήθος, όπως σου περιέγραψα... Θα είναι κουραστικές οι επόμενες μέρες, σε προειδοποιώ :)

Μέτρα τις πάνες να είναι 6-7 βρεγμένες το 24ωρο. Επίσης να πάρεις μαγιά μπύρας (δοσολογία: 7 χαπάκια των 300 mg 3 φορές την ημέρα, σύνολο 21 χαπάκια την ημέρα, δεν έχει καμία σχέση με τις δοσολογίες που αναγράφονται στα κουτιά...)

Καλή συνέχεια! :)

WLn5p2.png

Με κάλυψαν η Vicky, και ηFelini! :D

Ήθελα απλά να σου ευχηθώ καλή επιτυχία, και συγχαρητήρια που είσαι τόσο καλή μανούλα. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις. Τον άλλο μήνα θα δίνεις εσύ συμβουλές!! :wink:

Ήθελα απλά να σου ευχηθώ καλή επιτυχία, και συγχαρητήρια που είσαι τόσο καλή μανούλα. Είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις. Τον άλλο μήνα θα δίνεις εσύ συμβουλές!! :wink:

Σε ευχαριστω πολυ,αν κι εγω νιωθω οτι δεν εχω καταφερει τιποτα!

4

Aπο το μεσημερι δεν του εχω δωσει συμπληρωμα

εφαγε στις 17:00,ξανα στις 18:30,μετα στις 20:00-20:30,ξανα στις 21:40

Αν αντεξουμε με αυτο το προγραμμα καποιες μερες λετε μετα να στρωσει και να γινουν τα γευματα του σε μεγαλυτερη αποσταση το ενα απο το αλλο???

Με αυτον τον τροπο θα "αυξηθει" η ποσοτητα???

Ισως ειναι χαζα αυτα που ρωταω αλλα εχω πελαγωσει :?

4

Καθόλου χαζά αυτα που ρωτας :D

Οπως ακριβως το ειπες θα γινει . Θα αυξησει το μωρακι σου την παραγωγή και μολις εδραιωθεί η γαλουχία θα κανει πιο αραιά γευματα .

Θα κανει μικρότερα γεύματα με μεγαλύτερη αποσταση το ενα με το αλλο .

:D

Καλή δυναμη τωρα στην αρχή μετα θα ειναι παιχνιδάκι ολα :D:D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...