Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

τοτε που προσπαθουσα τοσο καιρο, γιατι δεν ειχα αρκετη ποσοτητα γαλακτος? ακολουθησα πιστα τις συμβουλες παιδιατρου (σουπερ ντουπερ καταπληκτικη !) και μαιων, με τη λογικη οσο πιο πολυ στο στηθος, τοσο πιο πολυ γαλα θα κατεβαζεις, αλλα το μωρακι μου ηταν συνεχεια στο στηθος και συνεχεια πεινασμενο.

Σωστή ερώτηση! Το θέμα δεν είναι μόνο να περνάει όλη μέρα στο στήθος αλλά και να θηλάζει σωστά. Το γεγονός ότι έπαιρνε και μπιμπερό με κάνει να πιστεύω ότι πάθαινε σύγχιση θηλών και δεν μπορούσε να θηλάσει σωστά και άρα δεν τρεφόταν καλά. Θα ήθελα βέβαια περισσότερα στοιχεια για να είμαι σίγουρη γι αυτά που λέω

Επίσης το να γρινιάζει και να δείχνει ότι πεινάει δεν είναι ένδειξη ....πείνας!

Για να δεις αν παίρνει βάρος μετράς τις πάνες του 24ωρου (να είναι 5-6 βρεγμένες) αν είναι ΟΚ τότε δεν κοιτάς τίποτα άλλο και συνεχίζεις... :)

Δεν έχουν όλα τα μωρά την ίδια καμπύλη ανάπτυξης επίσης. Το δικό σου μπορεί να ήταν μια χαρά με το βάρος που έπαιρνε!

Η παιδίατρος σου (η σουπερ ντούπερ) δεν στα είπε αυτά;;;

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οταν θηλαζα ηταν αποκλειστικα - οσο επαιρνε τα 22 γραμμαρια

η παιδιατρος η καημενη επεμενε να συνεχισω ετσι, εγω κουραστηκα και ενα βραδι χωρις να της το πω ξεκινησα το συμπληρωμα

οποτε οοοοολοι ανακουφιστηκαν (ιδιως μαμα και πεθερα που λεγανε συνεχεια "μηπως δεν ειναι καλο η αρκετο το γαλα σου?")

ετσι εκανα τη ζημια , εγω εχω την αποκλειστικη ευθυνη

πιστεψα απλα οτι αυτο ηταν το σωστο για το μωρο, γκρινιαζει 24 ωρες = πειναει, και φταιω εγω που το αφηνω να πειναει! οποτε και θα το ταϊσω γιατι αυτο ειναι το καλυτερο για αυτον

ε εκεινη τη στιγμη μου φανηκε οτι πιο σωστο μπορουσα να κανω

θα κανω αλλη μια προσπαθεια, θεωρω οτι αξιζει τον κοπο, χωρις να μου γινει εμμονή, γιατί πιστεύω πως ενας απο τους λογους που ισως επηρρεασαν την παραγωγη γαλακτος τοτε, ηταν και το αγχος μου για το θεμα...

υ.γ. η παιδιατρος μου ελεγε οτι ενταξει, ειναι μεν λιγο το 22γρ την ημερα, αλλα ειναι αρκετο. θεωρειτε οτι αν συνεχιζα χωρις συμπληρωματα ο μπεμπης θα σταματουσε τη γκρινια? (ηταν καθαρα πεινα, με τα συμπληρωματα εγινε αγιος...).

myangel

θελω να σου πω καλη επιτυχια!!!

κι εγω εκανα επαναγαλακτισμο με το mini electric :cry: μεγαλο λαθος αλλα τα καταφερα τελικα!!!

θελει προσπαθεια και θεληση για κατι τετοιο!!!

εγω αντλω με το symphony ολα τα γευματα του μωρου εδω και 7 μηνες σχεδον.

μην ακους τους καλοθελητες!!!εμενα δε με στηριζει κανεις εκτος απο τα κοριτσια εδω και συνεχιζω... :wink:

καλη τυχη!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

thanx για την υποστηριξη σας

θα ξαναπροσπαθησω χωρις αγχος αυτη τη φορα

κι αν τα καταφερω, τα καταφερα!

καμια πληροφορια απο που μπορω να νοικιασω το 2πλο symphony και ποσο κοστιζει? (τοπος: Θεσσαλονικη)

σας ευχαριστω και παλι, θα σας κρατω ενημερες για τις εξελιξεις!

υ.γ. το γεγονος οτι εχω ηδη αδιαθετησει απο 1/5 επηρρεαζει την κατασταση?

υ.γ.2 απο την εμπειρια σας, παιρνει καποιο αλλο μωρο ως βασικη τροφη η συμπληρωμα το SH26 HA? Αν ναι, τι χρωμα κακα κανει βρε παιδια? εμας ο μικρος κανει μονο πρασινα, πολλα, σαν αλοιφη, 1 η 2 φορες την ημερα, με εντονα ασχημη μυρωδια... η παιδιατρος λεει ειναι λογω του γαλακτος και να μην ανησυχουμε

Διαφημίσεις

χμμμμμ :oops:

τι ντροπη! χεχε

στη γειτονια μου ειναι...

thanx τα μαλα ελενα!

επομενες ερωτησεις

ξεκιναω με το καλο και βγαζω γαλα με το θηλαστρο λεμεεε

το δινω με το μπιμπερο και δινω και συμπληρωμα?

απο την 1η ημερα?

ποτε βαζω το παιδι στο στηθος?

Γεια σε ολες τις μανουλες.. πρωτη φορα γραφω γιαυτο καταννοηση..ελπιζω να τα κανω σωστα....! η μπεμπα μου ειναι περιπου τριων μηνων και της δινω ξενο γαλα απο 6 ημερων λογο παρα πολυ πολυ πληγωμενων θηλων :( διαβαζοντας εδω αποφασισα να νοικιασω το θηλαστρο για να της δινω το δικο μου γαλα και παλι μετα απο τοσο καιρο..επειδη μας παρουσιασε αλλεργια στο αγελαδινο γαλα .. ελπιζω να τα καταφερω... θα παρω μαγια μπυρας και αυτα τα χαπια που αυξανουν την προλακτινη καπου τα εχει γραψει η αγλαια και δεν μπορω να το βρω! μπορω να παω να τα παρω χωρις συνταγη και αν ναι πως θα τα πινω ? συμφωνα με τις οδηγιες?

επισης στις πρωτες αντλησεις που δεν θα βγαζει τιποτα για ποση ωρα να βγαζω αερα?!! για 20 λεπτα? (εχω νοικιασει το symphony διπλο θα ερθει αυριο το πρωι..) αν και πατωντας τις θηλες μου οταν κανω μπανιο βγαζει κατι σταγονιτσες.. ελπιζω να το διαβασετε.. :roll:

.png

.png

Μπράβο σου Έλενα που θέλεις να προσπαθήσεις.Χρειάζεται πολύ υπομονή και καλή συνεργασία από το μωρό.Αν διαβάσεις από την αρχή (σελ 1 ως :cool: θα βρείς απάντηση για τη μαγιά μπύρας.Σίγουρα δεν χρειάζεται ιατρική συνταγή.Τα κορίτσια εδώ θα σε βοηθήσουν και η Αγλαία βέβαια.Υπομονή....

SOFTZ

Διαφημίσεις

επομενες ερωτησεις

ξεκιναω με το καλο και βγαζω γαλα με το θηλαστρο λεμεεε

το δινω με το μπιμπερο και δινω και συμπληρωμα?

απο την 1η ημερα?

Ναι!!!!!!! Αλλά τις πρώτες μέρες μην φανταστείς ότι θα έχεις καμιά μεγάλη παραγωγή!

ποτε βαζω το παιδι στο στηθος?

Βρε συ δεν διαβάζεις τις απαντήσεις!

Διάβασε την πρώτη σελίδα του τόπικ

Όσο αυξάνεται το γάλα και όσο πιο πολύ συνεργάζεται το μωρό, τόσο μειώνεται ο αριθμός των αντλήσεων.

Για να ενθαρρύνετε το μωρό να θηλάσει προσπαθείστε τα παρακάτω:

Πότε να προσπαθείτε το θηλασμό:

-όταν το μωρό δεν είναι πολύ πεινασμένο ή πολύ νυσταγμένο

-όταν το μωρό χαλαρώνει ή κοιμάται

-περπατώντας και κρατώντας το μωρό αγκαλιά

-κάνοντας μπάνιο μαζί με το μωρό

-σε ένα ήσυχο δωμάτιο χωρίς πολλά φώτα

-σε μια κουνιστή πολυθρόνα

-όταν ακούτε απαλή μουσική

Αυξάνοντας την επαφή:-Δώστε το μωρό όσο πιο πολύ δερματική επαφή μπορείτε

-Ξοδέψτε περισσότερο χρόνο με αγκαλιά και νταντέματα

-Χρησιμοποιείστε ένα σλινγκ ή ένα μάρσιπο για να έχετε το μωρό πάνω σας ανάμεσα στα γεύματα

-Να κάνετε μπάνιο μαζί

-Να κοιμόσαστε μαζί

Στο στήθος:

-Βεβαιωθείτε ότι το μωρό είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος χωρίς να σας πονά, έτσι το μωρό παίρνει περισσότερο γάλα

-Μια σταγόνα γάλα στο στήθος αυξάνει τις πιθανότητες να πιάσει το μωρό πιο σύντομα

-Μιλάτε στο μωρό. Μπορεί τα μωρά να μην καταλαβαίνουν τις λέξεις αλλά καταλαβαίνουν τον τόνο της φωνής. Επιβραβεύστε το μωρό όταν τα καταφέρνει!

-Προσπαθείστε να κάνετε το θηλασμό μια θετική εμπειρία για σας και το μωρό. Αν το μωρό είναι ανήσυχο μην προσπαθείτε να το θηλάσετε. Περιμένετε να ηρεμήσει. Αν το μωρό αρνείται το στήθος είναι καλύτερα να μην το πιέσετε και να δώσετε το μητρικό γάλα με άλλο τρόπο.

-Να είστε υπομονετική τόσο με τη συμπεριφορά του μωρού σας όσο και με τον εαυτό σας!

Το πρωτόκολλο αντλήσεων:

Είνα προτιμότερο να έχει ένα σύστημα διπλής άντλησης γιατί ο χρόνος άντλησης μειώνεται στο μισό (είναι πιο εύκολο για τη μαμά να βρει το μισό χρόνο!) αλλά και φαίνεται ότι η παραγωγή αυξάνεται πιο γρήγορα΄!

Επειδή το πρόγραμμα με ένα μωρό δεν μπορεί να είναι σταθερό, προτείνουμε στη μητέρα να προγραμματίζει τις αντλήσεις ανά 1,5 με 2 ώρες στη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι και καθυστερήσει κάποια φορά για περισσότερο από 3 ώρες να μην υπάρχει πρόβλημα με το συνολικό αριθμό των αντλήσεων.

Η μητέρα θα πρέπει να κάνει 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Η μία από αυτές θα πρέπει να είναι βραδυνή, στη διάρκεια του ύπνου.

Είναι καλό να μην υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των αντλήσεων που διαρκούν πάνω από 4 ώρες. Για τις περισσότερες μητέρες είναι πολύ δύσκολο να αυξήσουν την παραγωγή αν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα.

Γενικά απαιτούνται τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού σε κάθε μαστό το 24ωρο. Αυτό μεταφράζεται σε 10 δεκάλεπτα ή 8 13λεπτα για κάθε μαστό. Γι αυτό προτείνουμε το σύστημα διπλής άντλησης. Είναι δύσκολο για μια μητέρα να βρει 100 λεπτά ελεύθερα το 24ωρο, το να βρει 200 είναι ακόμη πιο δύσκολο...

WLn5p2.png

{Η δοσολογία για την αύξηση της παραγωγής γάλακτος είναι 2 γραμμάρια 3 φορές τη μέρα, δηλαδή συνολικά 6 γραμμάρια το 24ωρο. Αν βρεις των 500 μιλιγκραμ, τότε η δοσολογία είναι 4 ταμπλέτες x 3 φορές τη μέρα. Πιο σύνηθες είναι να βρεις των 300 μιλιγκραμ οπότε η δοσολογία είναι 7 ταμπλέτες x 3 φορές τη μέρα.

Η δοσολογία που αναγράφουν τα μπουκαλάκια δεν έχει καμία επίδραση στη γαλουχία. }

δηλαδη θα πινω 21 χαπια ?? :shock:

.png

.png

Διαφημίσεις

καλη επιτυχια κοριτσια!!!

αν θελησετε συμπαρασταση εδω ειμαστε εμεις!!!

μην το βαλετε κατω ευκολα!!!

θυμηθειτε να βαζετε μικρους στοχους για την καθε μερα!!

π.χ.σημερα τα καταφεραμε αυριο θα βγαλουμε πιο πολυ γαλατακι.

το μωρακι θα μεγαλωσει με το γαλατακι μου!!!

εγω αυτο λεω και πιανει(7 μηνες μονο αντληση πλεον)

9a7bp2.pngIm47p2.png

γεια σε ολους!

λοιπον η ενημερωση των 2 πρωτων ημερων αντλησης με το symphony εχει ως εξης:

παιρνω τα χαπακια μαγιας κανονικα (μπουκωμα!), και κανω τουλαχιστον 100λεπτα αντληση/ημερα αλλά: επειδη τυχαινει να ειμαι μονη αυτες τις ημερες στο σπιτι ( ο αντρας μου δουλευει :cry: ), εχω φτασει και στο οριο του 4ωρου .... :oops: ευελπιστω να μη ξανασυμβει (η να μη συμβαινει συχνα... :oops: )

στις αντλησεις γενικως το αποτελεσμα ειναι λιγο πολυ το ιδιο: απο 1-2 σταγονες σε καθε στηθος, εως και 5-6 το πολυ (το θεωρω επιτυχια μετα απο τοσο καιρο απραγιας...) :D

ο μπεμπης δεν θελει να κατσει στο στηθος.. μονο σε 2 φασεις, που παιζαμε και εκανε 5-6 ρουφηξιες στο καθε ενα.. ελπιζω αυτο να αλλαξει, ειδαλλως οταν με το καλο καταφερουμε να εχουμε γαλατακι, θα το παιρνει απο το μπιμπερο!!! :wink:

απο εσας που εχετε εμπειρια με το symphony, πονουσατε σε καποια ενταση αντλησης? αφηνατε το 2λεπτο που λεει οτι κατεβαινει το γαλα και μετα αλλα 10 λεπτα στην αντληση? (μηπως στην πρωτη φαση πρεπει να μεινει περισσοτερη ωρα?) :roll:

αυτα τα νεα μας! συνεχιζουμε με αμειωτη ενταση!

ευχομαι σε ολους καλο βραδι και μια υπεροχη Κυριακη!

γεια σε ολους!

λοιπον η ενημερωση των 2 πρωτων ημερων αντλησης με το symphony εχει ως εξης:

παιρνω τα χαπακια μαγιας κανονικα (μπουκωμα!), και κανω τουλαχιστον 100λεπτα αντληση/ημερα αλλά: επειδη τυχαινει να ειμαι μονη αυτες τις ημερες στο σπιτι ( ο αντρας μου δουλευει :cry: ), εχω φτασει και στο οριο του 4ωρου .... :oops: ευελπιστω να μη ξανασυμβει (η να μη συμβαινει συχνα... :oops: )

στις αντλησεις γενικως το αποτελεσμα ειναι λιγο πολυ το ιδιο: απο 1-2 σταγονες σε καθε στηθος, εως και 5-6 το πολυ (το θεωρω επιτυχια μετα απο τοσο καιρο απραγιας...) :D

ο μπεμπης δεν θελει να κατσει στο στηθος.. μονο σε 2 φασεις, που παιζαμε και εκανε 5-6 ρουφηξιες στο καθε ενα.. ελπιζω αυτο να αλλαξει, ειδαλλως οταν με το καλο καταφερουμε να εχουμε γαλατακι, θα το παιρνει απο το μπιμπερο!!! :wink:

απο εσας που εχετε εμπειρια με το symphony, πονουσατε σε καποια ενταση αντλησης? αφηνατε το 2λεπτο που λεει οτι κατεβαινει το γαλα και μετα αλλα 10 λεπτα στην αντληση? (μηπως στην πρωτη φαση πρεπει να μεινει περισσοτερη ωρα?) :roll:

αυτα τα νεα μας! συνεχιζουμε με αμειωτη ενταση!

ευχομαι σε ολους καλο βραδι και μια υπεροχη Κυριακη!

λοιπον,πολυ καλα για αρχη!!! :P

τωρα οσον αφορα το symphony ξεκιναει με μασαζ και μετα περναει στη φαση της αντλησης.εμενα με βοηθαει οταν ξανακανω και 2ο μασαζ πριν την αντληση.στην αρχη το βαζω στο χαμηλο και σταδιακα το αυξανω.το σημαντικο ειναι να ανεις αρκετες αντλησεις!!!

εγω εκανα καθε 2 ωρες και το βραδυ 12-6 αλλη μια.

αλλες φορες δεν περιμενα 2ωρο αλλα αντλουσα πανω στην 1 1/2 ωρα!!! :wink:

επισης θα σε βοηθησει το λινκ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6850

καλη συνεχεια!!! :P

9a7bp2.pngIm47p2.png

εχω φτασει και στο οριο του 4ωρου .... :oops:

Όταν έχεις ένα μωρό στο σπίτι δεν είναι καλή ιδέα να αγχώνεσαι τόσο. Αντιμετώπισε τη διαδικασία λίγο χαλαρά και αν καθυστερήσεις λίγες μέρες δεν πειράζει. Προτείνω να προγραμματίζονται οι αντλήσεις ανά δύωρο για να μπορείς να χάσεις κάποια άντληση και να έχεις ένα τετράωρο χωρίς ουσιαστικά να μένει το πρόγραμμα πίσω. Αν κάποια φορά ευκαιρείς να κάνει άντληση στη μιάμιση ώρα να την κάνεις και ας μείνουν μετά και 4-5 ώρες χωρίς άντληση.

Και ο θηλασμός είναι έτσι, δεν έχει αυστηρό πρόγραμμα. Σημασία έχει το σύνολο και να μην υπάρχουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς καθόλου άντληση, δηλαδή να μην υπάρχουν εξάωρα.

Είναι επιτυχία! :)

Μερικές φορές όταν γίνεται προσπάθεια για επαναγαλακτισμό μπορεί να μη δεις ούτε σταγόνα για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Μετά όμως εμφανίζονται. Το ότι έχεις ήδη σταγόνες είναι σημαντικό! :)

Όσο κάτσει και όπως κάτσει! Δίνε του ευκαιρίες με αυξημένη δερματική επαφή. Τώρα που έχει και ζέστες είναι ότι πρέπει για να τον κρατάς γυμνό στην αγκαλιά σου, μόνο με την πάνα και να είσαι κι εσύ με γυμνό το θώρακα και το στήθος. Ας είναι κοντά να σε μυρίζει. :)

απο εσας που εχετε εμπειρια με το symphony, πονουσατε σε καποια ενταση αντλησης?

Για κάθε μαμά είναι διαφορετικό. Ιδανική είναι η βαθμίδα που είναι κάτω από αυτή που πονάς. Δηλαδή η ανώτερη που δεν έχεις πόνο.

αφηνατε το 2λεπτο που λεει οτι κατεβαινει το γαλα και μετα αλλα 10 λεπτα στην αντληση? (μηπως στην πρωτη φαση πρεπει να μεινει περισσοτερη ωρα?) :roll:

Για την ώρα άφηνέ το έτσι, αργότερα θα δεις αν χρειάζεται κάποια τροποποίηση.

:)

χμ... δεν εχω πονο... σε καμια βαθμιδα! :cool::cool: για αυτο το εχω στην πιο δυνατη... :!:

να ρωτησω και κατι αλλο: το θηλαστρο το προσαρμοζω καθετα στη θηλη. μηπως πρεπει να γινει αλλη κινηση, π.χ. απο κατω προς τα πανω, να "αγκαλιασει" τη θηλη, η δεν εχει σημασια αυτο?

χμ... δεν εχω πονο... σε καμια βαθμιδα! :cool::cool: για αυτο το εχω στην πιο δυνατη... :!:

τότε αυτή είναι η κατάλληλη για σένα! :wink:

να ρωτησω και κατι αλλο: το θηλαστρο το προσαρμοζω καθετα στη θηλη. μηπως πρεπει να γινει αλλη κινηση, π.χ. απο κατω προς τα πανω, να "αγκαλιασει" τη θηλη, η δεν εχει σημασια αυτο?

θα πρέπει η θηλή να βρίσκεται στο κέντρο της χωάνης και να μην ακουμπά στα τοιχώματα όταν κινείται.

• 1 month later...

Καλησπέρα. Όπως έχω ξαναπεί, γέννησα το μωράκι μου πριν 12 μέρες και ενώ ήθελα να θηλάσω αποκλειστικά χάλασε η συνταγή και δίνω και συμπλήρωμα. Θέλω να καταφέρω να το κόχω πριν να είναι πολύ αργά, ή τέλος πάντων να το διατηρήσω σε αυτά τα επίπεδα και βλέπουμε. Σας παραθέτω πληροφορίες

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38η

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ), λόγω προηγηθείσας

Δ. Το είδος της αναισθησίας επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 5-8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης: 17-7:2750

Βάρος εξόδου: 21-7 2650

23-7: 2510 (σε άλλη ζυγαριά)

24-7: 2560

25-7: 2590

26-7: 2610

27-: 2630

28-7: 2660

Οι ζυγίσεις μέχρι τις 23 είναι χωρίς συμπλήρωμα, στο μαιευτήριο το παιδί ήταν συνεχώς στο δωμάτιο

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

9-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα και πάνω από 40 ΄λεπτά

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

20-40Ml(μπορει να δεχόταν και παραπάνω) σε τουλάχιστον 6 γεύματα,

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

190ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Ameda, lactaline χρησιμοποιώ για αποσυμφόρηση

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το παιδί πριν λάβει συμπλήρωμα ήταν ανήσυχο, άπειρες ώρες στο στήθος και δεν ησύχαζε ποτέ μετά το φαγητό σαν να πεινούσε. Το στήθος μου είναι σπάνια "γεμάτο" , συνήθως το βράδυ μετά τις 12 που ο μικρός ξυπνάει στο τρίωρο. Στην αρχή σίγουρα έκανα λάθη τοποθέτησης. Τώρα ο μικρός είναι τοποθετημένος καλύτερα, ρουφάει και μετά τεμπελιάζει και κοιμάται, δείχνοντας όμως ότι καταπίνει ή πιπιλάει. Με το που τον βγάζω διαμαρτύρεται σαν να πεινάει. Αυτό μπορεί να γίνεται για κανένα τετράωρο, όπου μετά τελικά του δίνω συμπλήρωμα. Πάνες έβρεχε από την αρχή αρκετές 6-8 και κακά κάνει από 1-4 (και παραπάνω)φορές την ημέρα αρχικά πράσινα, τώρα μουσταρδί.

Σε γενική αίματος του διαγνώστικε μια ηωσινοφιλία (ιδέα δεν έχω, περιμένω να μιλήσω με την παιδίατρό μου για την οποία λέει δεν είναι σημαντικό, πρόκειται για αλλεργική προδιάθεσή; )

Μπορείς να μειώσεις σταδιακά το συμπλήρωμα δηλαδή να του δίνεις 20 ml σε κάθε γεύμα το οποίο μετά από 2-3 μέρες να γίνει 10 μλ σε κάθε γεύμα ή 20 ml όχι σε όλα τα γεύματα, μέχρι να το κόψεις τελείως.

Η συμπεριφορά ποτ περιγράφεις είναι φυσιολογική, απλά εγώ αντιστεκόμουν και μετά το 4ωρο γκρίνιας και κάποια στιγμή κοιμόταν. Καταλαβαίνω ότι για σένα είναι πιο δύσκολο αυτό με 2 παιδιά :?

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...