Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ευχαριστω πολύ Αγλαια. Η αλήθεια ειναι οτι δεν ζηταει φαγητό ενδιάμεσα. Νομίζω πως χορταίνει αρκετά. Και τα βραδια,έχει περιπου 2 βδομαδες(από τότε που αρχισε τισ κρεμες) δεν ξυπναει για φαγητό. Θα προσπαθήσω πάντως να διατηρήσω το γαλα μου οσο πιο πολυ μπορώ. Α, άλλη μια ερώτηση...Η ποσότητα που βγάζω με το θήλστρο είναι ακριβώ αυτή που τρώεει και η μπέμπα μου? Η το θήλαστρο έχει κάποιες απώλειες και δεν βγάζει την ακριβή ποσότητα γάλατος|?Ποσο γάλα πίνει περίπου τωρα δηλαδή?200ml? Δεν έχω ιδέα.

Ευχαριστώ πολύ.

alex

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστω πολύ Αγλαια. Η αλήθεια ειναι οτι δεν ζηταει φαγητό ενδιάμεσα. Νομίζω πως χορταίνει αρκετά. Και τα βραδια,έχει περιπου 2 βδομαδες(από τότε που αρχισε τισ κρεμες) δεν ξυπναει για φαγητό. Θα προσπαθήσω πάντως να διατηρήσω το γαλα μου οσο πιο πολυ μπορώ. Α, άλλη μια ερώτηση...Η ποσότητα που βγάζω με το θήλστρο είναι ακριβώ αυτή που τρώεει και η μπέμπα μου? Η το θήλαστρο έχει κάποιες απώλειες και δεν βγάζει την ακριβή ποσότητα γάλατος|?Ποσο γάλα πίνει περίπου τωρα δηλαδή?200ml? Δεν έχω ιδέα.

Ευχαριστώ πολύ.

Γιατί να βγάλεις με το θήλαστρο; Αν το μωρό δεν θέλει να θηλάσει φυσιολογικά θα μειωθεί η παραγωγή σου γιατί δεν χρειάζεται περισσότερο γάλα. Αν εσύ βγάζεις με το θήλαστρο τις ώρες που το μωρό δεν θηλάζει θα αποκτήσεις πρόβλημα υπερπαραγωγής...

Η ποσότητα που βγαίνει με το θήλαστρο κυμαίνεται απάρα πολύ από γυναίκα σε γυναίκα και από θήλαστρο σε θήλαστρο. Μπορεί με το ένα θήλαστρο να μην βγάζεις ούτε σταγόνα, και με άλλο να βγάζεις και 200 μλ.

Εννοείται ότι βγαίνει λιγότερο με το θήλαστρο απ'ότι με τον θηλασμό, όποιο θήλαστρο και να είναι αυτό.

Η μπέμπα μου αν και είχε μπει στις κρέμες φανατικά σε εκείνη την ηλικία έπινε περίπου 800 μλ το 24ωρο, ενώ τώρα πίνει γύρω στα 500 :) Αλλά πάλι εξαρτάται από το παιδί, από τι βάρος παίρνει κλπ.

WLn5p2.png

• 1 month later...

Καλημερα!

Αγλαία σήμερα αισθάνομαι πολύ πολύ χαρούμενη, ειδικά μετά απ'όσα διάβασα για τον επαναγαλακτισμό!

Εμένα μου συνέβει το εξής, στο μαιευτήριο μου φέρναν την μικρούλα μου στις ώρες ταίσματος πάντα κοιμισμένη, με αποτέλεσμα να μην θηλάζει και να κοιμάται. Έτσι το στήθος μου έπαψε να κατεβάζει γάλα και της δίνανε ξένο. Όταν ήρθαμε σπίτι και την είδε η παιδίατρος, μου είπε ακόμα και να μην έχεις γάλα βάζε την στο στήθος σου. Στην αρχή δεν το πολυήθελε, ήταν σαν να την έβαζα τιμωρία, αλλά σιγά σιγά το συνήθισε. Χθες μάλιστα όχι μόνο ήπιε το δικό μου γάλα, αλλά έδειξε χορτάτη και κοιμήθηκε για 3 ώρες!

Εχω όμως μια απορία, γιατί ενώ με τα χέρια όταν μαλάζω το στήθος βγαίνει γάλα, όταν όμως βάζω θήλαστρο δεν βγαίνει τίποτα? Και το θήλαστρο είναι της Medela και είναι από τα καλά, μου το έχει δώσει η κουμπάρα μου και εκείνης της έκανε καλή δουλειά. Τι μπορεί να φταίει?

Καλημερα!

Αγλαία σήμερα αισθάνομαι πολύ πολύ χαρούμενη, ειδικά μετά απ'όσα διάβασα για τον επαναγαλακτισμό!

Εμένα μου συνέβει το εξής, στο μαιευτήριο μου φέρναν την μικρούλα μου στις ώρες ταίσματος πάντα κοιμισμένη, με αποτέλεσμα να μην θηλάζει και να κοιμάται. Έτσι το στήθος μου έπαψε να κατεβάζει γάλα και της δίνανε ξένο. Όταν ήρθαμε σπίτι και την είδε η παιδίατρος, μου είπε ακόμα και να μην έχεις γάλα βάζε την στο στήθος σου. Στην αρχή δεν το πολυήθελε, ήταν σαν να την έβαζα τιμωρία, αλλά σιγά σιγά το συνήθισε. Χθες μάλιστα όχι μόνο ήπιε το δικό μου γάλα, αλλά έδειξε χορτάτη και κοιμήθηκε για 3 ώρες!

Εχω όμως μια απορία, γιατί ενώ με τα χέρια όταν μαλάζω το στήθος βγαίνει γάλα, όταν όμως βάζω θήλαστρο δεν βγαίνει τίποτα? Και το θήλαστρο είναι της Medela και είναι από τα καλά, μου το έχει δώσει η κουμπάρα μου και εκείνης της έκανε καλή δουλειά. Τι μπορεί να φταίει?

Katerina για να σε βοηθήσουμε τόσο εμείς οι μαμάδες όσο και η Αγλαΐα χρειαζόμαστε πληροφορίες!

Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

WLn5p2.png

Καλημερα!

καλημερα συνονοματη!!! να σου ζησει!!!

μπορει με το θηλαστρο να μην εβγαλες αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν εχεις γαλα!!

θα στα πει η Αγλαια!!!

αλλα δωσε μας πληροφοριες ,δες στο λινκ που σου εβαλε η felinidoc

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Katerina για να σε βοηθήσουμε τόσο εμείς οι μαμάδες όσο και η Αγλαΐα χρειαζόμαστε πληροφορίες!

Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για το link, θα το διαβάσω και θα επανέλθω με πληροφορίες!

Λοιπόν κορίτσια όσον αφορά τις ερωτήσεις της Αγλαίας προκειμένου να με βοηθήσετε, οι απαντήσεις είναι :

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40 εβδομάδες και 3 μέρες

Β. Το φύλο του βρέφους Κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Ξεκινήσαμε με ΦΤ και όταν είχα διαστολή 8, οι παλμοί της μικρούλας κάνανε σκαμπανεβάσματα, δηλ. ανεβαίνανε στους 200 και πέφτανε στους 80 οπότε ο γιατρός δεν ήθελε να το ρισκάρει και κάναμε Καισαρική

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Μου είπαν στο μαιευτήριο ότι είχε 7 βαθμούς ίκτερο και ότι αυτό δεν ήταν σοβαρό.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες - 20/05 (Ημ/νια Γέννησης της) 3.300kg

- 23/05 2.980kg

- 29/05 3.340kg

- 02/06 3.640kg

- 05/06 3.720kg

- 09/06 3.870kg

- 12/06 3.980kg

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6-7 γεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σχεδόν στα 4 γεύματα, ωστόσο παίρνει συμπλήρωμα μετά, σήμερα όμως τα ξημερώματα έκανε το πρώτο της γεύμα αποκλειστικά με θηλασμό και δεν ήθελε συμπλήρωμα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Γύρω στα 120ml, σημειώστε όμως ότι τώρα ξεκινάμε λίγο πιο εντατικά τον θηλασμό και καταλαβαίνω ότι πίνει γάλα από το στήθος μου γιατί την ακούω που καταπίνει, υπάρχουν φορές που απλά πιπιλάει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Όπως προείπα δεν ήθελε να θηλάσει η μικρούλα με αποτέλεσμα να πίνουμε ξένο. Την ημέρα πίνει από 700-850 ml. Χθές όμως που θήλασε λιγάκι ήπιε μόνο 590 ml ξένο γάλα.

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Το θήλαστρο είναι της Medela, αλλά δεν γράφει πουθενά το μοντέλο, το μόνο που αναφέρει είναι "mini electric". Είναι αγορασμένο από φαρμακείο, δεν είναι τα επαγγελματικά που νοικιάζουν τα μαιευτήρια.

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Πρέπει να σας αναφέρω ότι η μικρούλα μου έχει χαμηλό αιματοκρίτη και κάθε εβδομάδα κάνουμε εξετάσεις. Ευτυχώς οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι ανεβαίνει. Κάτι άλλο περίεργο στην συμπεριφορά της δεν έχω δεί.

Τι λέτε βρε κορίτσια θα τα καταφέρουμε? Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένη και με αυτές τις λίγες γουλίτσες που πίνει από το δικό μου το γάλα.

Και πάλι βρε κορίτσια σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τις συμβουλές σας, ειλικρινά μου δίνετε κουράγιο!!!!!!!! Να'στε καλά και να χαίρεστε τα αγγελούδια σας!!

- 20/05 (Ημ/νια Γέννησης της) 3.300kg

- 23/05 2.980kg

- 29/05 3.340kg

- 02/06 3.640kg

- 05/06 3.720kg

- 09/06 3.870kg

- 12/06 3.980kg

Αρχίζω και θα συμπληρώσει και η Αγλαΐα αν χρειάζεται κάτι...

Κατ'αρχήν να σου ζήσει Κατερίνα!!! :D

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά έτσι δεν είναι;

Το βάρος είναι πολύ καλό!

Μπορούμε να προχωρήσουμε στη σταδιακή μείωση συμπληρώματος...

Σχεδόν στα 4 γεύματα, ωστόσο παίρνει συμπλήρωμα μετά, σήμερα όμως τα ξημερώματα έκανε το πρώτο της γεύμα αποκλειστικά με θηλασμό και δεν ήθελε συμπλήρωμα. Γύρω στα 120ml, σημειώστε όμως ότι τώρα ξεκινάμε λίγο πιο εντατικά τον θηλασμό και καταλαβαίνω ότι πίνει γάλα από το στήθος μου γιατί την ακούω που καταπίνει, υπάρχουν φορές που απλά πιπιλάει. Όπως προείπα δεν ήθελε να θηλάσει η μικρούλα με αποτέλεσμα να πίνουμε ξένο. Την ημέρα πίνει από 700-850 ml. Χθές όμως που θήλασε λιγάκι ήπιε μόνο 590 ml ξένο γάλα.

Το συμπλήρωμα που παίρνει είναι αρκετό, υπολογίζω ότι το μισό από το γάλα που πίνει, ίσως και παραπάνω είναι ξένο. Δεν μπορούμε να το κόψουμε μεμιάς όλο αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να υποσιτιστεί το μωρό.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τό θηλάζεις σε κάθε γεύμα και από τα 2 στήθη και μετά να του δίνεις συμπλήρωμα, λίγο λιγότερο από αυτό που του δίνεις συνήθως. Δηλαδή από 120 ml να του δώσεις 90 ml κάθε φορά. Θα ξυπνήσει πιο πριν και θα το θηλάσεις νωρίτερα και μετά αν αλλάξεις στήθος και πάλι παραπονιέται θα του ΄δωσεις συμπλήρωμα. Έτσι θα μειώσεις σταδιακά από 590 ml σε 500 ml για 3 μέρες. Μετά τις 3 μέρες θα ξαναμειώσεις από 30 ml το συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα και ούτω καθ'εξής....

Όπως σου τα περιγράφω, όσο εσύ μειώνεις το συμπλήρωμα, το μωρό θα περνάει περισσότερη ώρα στο στήθος, μπορεί να γκρινιάζει και να πεινάει και ανά μισή ώρα αλλά όσο το βάζεις να θηλάζει τόσο θα αυξάνεται η παραγωγή σου. Το πιπίλισμα που κάνει είναι πολύ καλό για την διέγερση, όσο κάθεται στο στήθος χωρίς να κλαίει, να το αφήνεις.

Για να παρακολουθείς το βάρος του αρκεί να μετράς πόσες βρεγμένες πάνες έχει το 24ωρο, θα πρέπει να είναι 7-8 (όχι μούσκεμα, απλά βρεγμένες). Μετά τον μήνα αρκούν 5-6 πάνες το 24ωρο.

Το θήλαστρο είναι της Medela, αλλά δεν γράφει πουθενά το μοντέλο, το μόνο που αναφέρει είναι "mini electric".

Το θήλαστρο αυτό δεν σε εξυπηρετεί αυτή την στιγμή, είναι για μαμάδες που έχουν εδραιώσει γαλουχία.

Αν θέλεις να αυξήσεις περισσότερο την παραγωγή πρέπει να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Δεν είναι απαραίτητο όμως.

Αυτό που θα σου συμβούλευα όμως είναι να πάρεις μαγιά μπύρας, 7 χαπάκια των 300 mg 3 φορές την ημέρα, σύνολο 21 χαπάκια την ημέρα. Θα δεις διαφορά στις 4-7 μέρες.

Πρέπει να σας αναφέρω ότι η μικρούλα μου έχει χαμηλό αιματοκρίτη και κάθε εβδομάδα κάνουμε εξετάσεις. Ευτυχώς οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι ανεβαίνει. Κάτι άλλο περίεργο στην συμπεριφορά της δεν έχω δεί.

:)

Τι λέτε βρε κορίτσια θα τα καταφέρουμε? Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένη και με αυτές τις λίγες γουλίτσες που πίνει από το δικό μου το γάλα.

Δεν ξέρω τι θες εσύ να καταφέρεις. Αν θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά, θα τα καταφέρεις. Σε διάστημα 2-3 εβδομάδων μπορείς να έχεις κόψει και τελείως το συμπλήρωμα ή να το έχεις μειώσει πάρα πολύ!Πάντα στην διάθεση σου! :)

WLn5p2.png

Felinidoc μου, τι να πώ, σε υπέρ ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και για το ότι ασχολήθηκες με το θέμα μου. Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω! Ακόμα και αν δεν καταφέρω να τρώει μονο το δικό μου γάλα, τουλάχιστον θα της μειώσω αρκετά το συμπλήρωμα!!!! Είμαι πολύ πολύ αισιόδοξη!

Θα επανέλθω με τα νέα μου!

Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!!!

Felinidoc μου, τι να πώ, σε υπέρ ευχαριστώ για τις συμβουλές σου και για το ότι ασχολήθηκες με το θέμα μου. Αισθάνομαι πολύ αισιόδοξη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω! Ακόμα και αν δεν καταφέρω να τρώει μονο το δικό μου γάλα, τουλάχιστον θα της μειώσω αρκετά το συμπλήρωμα!!!! Είμαι πολύ πολύ αισιόδοξη!

Θα επανέλθω με τα νέα μου!

Και πάλι ευχαριστώ πολύ!!!!!

Κατερίνα να σου ζήσει!

Ακολούθησε τις οδηγίες που έγραψε η felinidoc για 5 μέρες και σημείωνε το συμπλήρωμα που παίρνει το μωρό σε κάθε γεύμα και βγάλε και το άθροισμα του 24ωρου. Αν το μωρό μένει αρκετή ώρα στο στήθος και διεγείρει ικανοποιητικά την παραγωγή δεν θα χρειαστείς θήλαστρο. Αν όμως προτιμά να βρίσκει μεγαλύτερη ροή για να μείνει τότε θα το χρειαστείς. Για την ώρα είναι καλύτερα να κάνεις την προσπάθεια μόνο με το μωρό και βλέπουμε! :)

Καλή επιτυχία! :)

Διαφημίσεις

Πρέπει να σας αναφέρω ότι η μικρούλα μου έχει χαμηλό αιματοκρίτη και κάθε εβδομάδα κάνουμε εξετάσεις. Ευτυχώς οι τελευταίες εξετάσεις έδειξαν ότι ανεβαίνει. Κάτι άλλο περίεργο στην συμπεριφορά της δεν έχω δεί.

Πώς το ανακάλυψες? Από τις γενικές εξετάσεις στο μαιευτήριο? Καθε εβδομάδα εξετάσεις??? Που αν επιτρέπεται και με πια μέθοδο (με συριγγα απο φλέβα ή τρυπημα στο δαχτυλάκι?)

Ρωτάω γιατί ο καινούργιος παιδίατρος είπε να κάνουμε εξετάσεις στη μικρή επειδή ο μπαμπάς μας έχει στίγμα και την βλέπει λέει λίγο χλωμή...

Είναι βαρβαρη διαδικασία??? :?

eNeap2.pngNziDp2.png

Κατερίνα να σου ζήσει!

Ακολούθησε τις οδηγίες που έγραψε η felinidoc για 5 μέρες και σημείωνε το συμπλήρωμα που παίρνει το μωρό σε κάθε γεύμα και βγάλε και το άθροισμα του 24ωρου. Αν το μωρό μένει αρκετή ώρα στο στήθος και διεγείρει ικανοποιητικά την παραγωγή δεν θα χρειαστείς θήλαστρο. Αν όμως προτιμά να βρίσκει μεγαλύτερη ροή για να μείνει τότε θα το χρειαστείς. Για την ώρα είναι καλύτερα να κάνεις την προσπάθεια μόνο με το μωρό και βλέπουμε! :)

Καλή επιτυχία! :)

Αγλαία μου σε ευχαριστώ και εσύ να χαίρεσαι το δικό σου και πάντα να βοηθάς τις νέες μαμάδες!

Χθές στο τελευταίο γεύμα μας στις 22.45 έκανα ότι μου είπε η felinidoc, την έβαλα στήθος, μετά της δώσαμε 90ml συμπλήρωμα και επειδή πείναγε την ξαναέβαλα στήθος και μετά κοιμήθηκε και ξύπνησε στις 04.45. Σε αυτό το γεύμα όμως δεν ήθελε καθόλου το στήθος, όσο και αν προσπάθησα να της δώσω, εκείνη έκλαιγε τόσο πολύ που της έδωσα τελικά μόνο ξένο. Προσπάθησα να της δώσω μικρή ποσότητα και μετά την ξανάβαλα στο στήθος αλλά και πάλι τίποτα, με αποτέλεσμα να πιει 180 ml μονο ξένο. Το πρωί πάλι τα ίδια, δεν ήθελε καθόλου το στήθος μου.

Το κακό είναι ότι αν δεν θηλάζει δεν πρόκειται να μεγαλώσει η ροή και φοβάμαι ότι θα χάσω και αυτό το λίγο γάλα που έχω.

Οσον αφορά το θήλαστρο, συμφωνώ μαζί σου ότι τώρα που η ροή είναι μικρή δεν πρόκειται να κάνει δουλειά.

Αγλαία μου λές να φταίει το γάλα μου ή το στήθος μου και να μην το θέλει η μικρή μου; Ή μήπως εθίστηκε στο junk food και τώρα θα είναι δύσκολο να συνηθίσει το στήθος;

Ειλικρινά όμως εγώ θα το παλαίψω!

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για την υποστήριξή σας, με βοηθάτε πολύ!!

Πώς το ανακάλυψες? Από τις γενικές εξετάσεις στο μαιευτήριο? Καθε εβδομάδα εξετάσεις??? Που αν επιτρέπεται και με πια μέθοδο (με συριγγα απο φλέβα ή τρυπημα στο δαχτυλάκι?)

Ρωτάω γιατί ο καινούργιος παιδίατρος είπε να κάνουμε εξετάσεις στη μικρή επειδή ο μπαμπάς μας έχει στίγμα και την βλέπει λέει λίγο χλωμή...

Είναι βαρβαρη διαδικασία??? :?

Galat μου καλημέρα! Να σου ζήσει η μικρούλα σου, είναι πολύ γλύκα!

Μας το είπαν στο μαιευτήριο και η παιδίατρος μας είπε να της κάνουμε επαναληπτικές εξετάσεις. Να αναφέρω ότι την μικρούλα την πήραμε με αιματοκρίτη 34% και την επόμενη εβδομάδα που το ξαναμετρήσαμε είχε πέσει στα 29,3%. Την περασμένη εβδομάδα όμως είχε ανέβει στα 30%. Η παιδίατρος μας είπε ότι σε κάποια μωρά αργεί ο μυελός τους να παράγει το δικό τους αίμα και μέχρι τότε μένουν με αυτό που είχαν από την κοιλιά της μαμάς τους, το οποίο σιγά σιγά ελαττώνεται και σε αυτό οφείλεται η χαμηλή τιμή του αιματοκρίτη. Βέβαια στο μαιευτήριο μου είχαν πει το εξής κουλό ότι κάποιες φορές αντί η μαμά να δώσει αίμα στο έμβρυο, αντλεί από το έμβρυο αίμα, ειδικά αν έχει πρόβλημα (και εγώ έχω αναιμία). Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ είχα στεναχωρηθεί, ήταν σαν να μου έλεγαν ότι ήπια το αίμα του παιδιού μου :(

Η "αφαίμαξη" της μικρής γίνεται είτε από την φτέρνα είτε από το χέρι από τις φλέβες που υπάρχουν κάτω από τα δάκτυλα. Χρησιμοποιούν μια πολύ λεπτή βελονίτσα. Την δικιά μας την πηγαίνουμε πάντα κοιμισμένη και έτσι κλαίει μόνο εκείνη την στιγμή και μετά ξανακοιμάται. Δεν ξέρω αν υπάρχουν μικροβιολογικά κεντρα που να κάνουν εξετάσεις σε βρέφη, καλύτερα θα ήταν τις εξετάσεις να τις κάνατε σε κάποιο μαιευτήριο.

Η νονά μου ανακάλυψε ότι ο γιός της έχει στίγμα έπειτα από τυπικές αιματολογικές εξετάσεις όταν ήταν ο μικρός 7 μηνών. Αν δεν το βλέπανε στις εξετάσεις δεν νομίζω να είχε καταλάβει κανείς τίποτα, γιατί το παιδί είναι πολύ ζωηρό. Αν και θα δει ο παιδίατρος τα αποτελέσματα και θα σου πεί πάνω σε αυτό. Δυστυχώς περισσότερες πληροφορίες για το στίγμα δεν μπορώ να σου δώσω εγώ γιατί δεν ξέρω, όμως μπορείς να αναρτήσεις το θέμα αυτό στο forum, σίγουρα θα υπάρχουν μαμάδες που θα σου δώσουν πληροφορίες βάση της προσωπικής τους εμπειρίας.

Πάντως θα δεις όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς, άσε που επειδή ο μπαμπάς σας έχει στίγμα δεν σημαίνει ότι έχει και η μικρούλα!

Αν έχεις χρόνο και διάθεση, πές μου τι έγινε όταν βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων!

Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πάρα πολυ για το ενδιαφέρον....

Μα καλά τι σου είπαν ρε συ... αν είναι δυνατόν ...ούτε κόμης δράκουλας :D

Από το μαιευτήριο δεν μου είπαν κάτι , να υποθέσω ότι δεν είχε πρόβλημα?Δεν ανησυχώ πάντως ουτε για την αναιμία ούτε για το στίγμα, κι εμάς ζωηρότατη είναι!!!Το μόνο που με ανησυχεί είναι η ταλαιπωρία της μπουμπους...αν είναι τσίμπιμα οκ...

Θα δω που θα τις κάνω..Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πάντως και να χαίρεσαι το ζουζούνι σου! Αν είσαι Αθήνα πάντως στείλε μου πμ που τις κάνεις εσυ...

Ευχαριστώ και πάλι!

eNeap2.pngNziDp2.png

Οσον αφορά το θήλαστρο, συμφωνώ μαζί σου ότι τώρα που η ροή είναι μικρή δεν πρόκειται να κάνει δουλειά.

Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Απλά έγραψα ότι αν το μωρό συνεργάζεται και σε κάθε γεύμα θηλάζει ίσως να μην το χρειαστείς γιατί είναι χρονοβόρο και κουραστικό.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψες το μωρό δεν συνεργάζεται και τόσο καλά και αυτό είναι αναμενόμενο γιατί έχεις λιγότερο από το μισό γάλα που χρειάζεται. Οπότε τελικά θα το χρειαστείς το θήλαστρο.

Θα πρέπει να νοικιάσεις το symphony και αν δεν υπάρχει διαθέσιο θα πάρεις το lactina. Θα ζητήσεις διπλό σύστημα άντλησης (δύο λαστιχάκια ένα μπουκαλάκι γιατί έχεις ήδη ένα). Θα ξεκινήσεις συστηματικές αντλήσεις 6-8 το 24ωρο για να αυξηθεί σταδιακά το γάλα.

Αγλαία μου λές να φταίει το γάλα μου ή το στήθος μου και να μην το θέλει η μικρή μου;

Φταίει το ότι μειώθηκε πολύ η παραγωγή με τόσο συμπληρωμα και τόσους θηλασμούς που χάθηκαν. Αυτό όμως είναι ανατρέψιμο. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τη διαδικασία τόσο πιο γήγορα θα τα καταφέρεις.

Ή μήπως εθίστηκε στο junk food και τώρα θα είναι δύσκολο να συνηθίσει το στήθος;

Το μωρό δεν μπορεί να χορτάσει από ένα στήθος που η ροή είναι πολύ λίγη. Αν πεινάει πολύ δεν μπορεί να περιμένει...

Διαφημίσεις

Γεια σας κι απο ενα νεο μελος, που Θα ηθελε την πολυτιμη συμβουλη σας!

Ο μπέμπης μου ΄στις 26 Ιουνίου θα κλείσει τον 4ο μήνα

Γεννήθηκε με καισαρική 26/02, αφού μου έσπασαν τα νερά και μετα απο 26 ωρες είχα διαστολή 0, οποτε και ο γιατρος μου μου συνεστησε να μην περιμενουμε αλλο... (ημουν φανατικη του φυσιολογικου τοκετου και μαλιστα ηθελα να μην κανω ουτε επισκληριδιο...)

Επισης ημουν φανατικη του αποκλειστικου θηλασμου για οσο το δυνατο περισσοτερο - συνεβαλαν οι καταπληκτικες μαιες του Ιπποκρατειου οπου παρακολουθησα τα μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης.

Παραυτα, οταν γεννηθηκε ο μπεμπης, και μετα απο 2 ημερες στην κλινικη, οπου το παιδι ανα 6 ωρες το θηλαζα (του εδιναν και ξενο στο 3ωρο φυσικα), απφασισα να ξεκινησει ο αποκλειστικος θηλασμος. (καθε 3ωρο), λοιπον ο μπεμπης ερχοταν κοιμισμενος, και νωθρος. (γεννηθηκε την 37η εβδομαδα, 3140γρ), διοτι απο οτι καταλαβα ο παιδιατρος της κλινικης του εδωσε καποια αντιβιωση λογω του οτι μου ειχαν σπασει τα νερα 26 ωρες πριν τον τοκετο (που ο γυναικολογος μου τον εβρισε, γιατι ειχε φροντισει ο ιδιος να καλυψει και τους δυο μας κατα την ωρα που περιμενα τη διαστολη, με αντιστοιχη αντιβιωση που εδωσε σε μενα και πηραμε και οι 2 τη δοση μας...)

πιστευα οτι το παιδι δεν πειναει, γιατι το ταιζανε με ξενο οι μαιες, ομως δεν ηταν ετσι γιατι τελικα το παιδι εχασε 450 γρ σε 5 μερες... τελικα ξεκινησε να θηλαζει μετα απο 24 ωρες, αλλα ηταν γενικως ανησυχος... στις 60 μερες επαιρνε περιπου 22 γρ ανα ημερα, με αποτελεσμα να μη βαζει βαρος, να ειναι 24 ωρες στο στηθος, εγω να εχω χασει το κουραγιο μου, με αποτελεσμα να παραδοθω και να ξεκινησω το συμπληρωμα... στις 10 μερες μου κοπηκε το γαλα εντελως.

ειχα παρει και το μονό θηλαστρο της μεντελα, το ηλεκτρικο, και ειδα οτι το γαλα μου ηταν σχετικα λιγο, εβγαζα μεσο ορο 50-70ml και απο τα 2 στηθη σε 45' - 60' (σταγονα σταγονα δηλαδη)

Το εχω μετανιωσει οσο τιποτα αλλο στη ζωη μου!

Με το ανταπτα που ειχε συνταγογραφηθει απο την κλινικη, ο μικρος εκανε εκζεμα, το γυρισαμε στο SH26 HA, το παιδι παιρνει 1000 γρ/μηνα , κανει ομως μονο πρασινα κακα σα διαρροια που μυριζουν απαισια.

Το θεμα ειναι οτι το σκεφτομουν τοσο καιρο αν γινοτανε να μου ξαναερθει γαλα, και νομιζα οτι δε γινεται, το φορουμ ομως μου εδωσε ελπιδες!

Υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να θηλασω ξανα??? εννοειται δεν εχω καθολου γαλα πια... (εχουν περασει σχεδον 50 μερες απο τον τελευταιο θηλασμο)

Βλεπω τις μαμαδες που θηλαζουν κι αισθανομαι ενοχες! θελω το παιδι μου να παρει ο,τι καλυτερο (θα ειναι το δικο μου γαλα το καλυτερο?)

φροντιζα απιστευτα και τη διατροφη μου, με ψητο κρεας, απειρο γαλα (που παντα σιχαινομουν, και το εβραζα και το επινα με μελι για να κατεβει γαλα), τρελες buckler, ε δεν ηξερα τι αλλο να κανω!!

σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλές και απαντησεις σας!

υ.γ. δεν εργαζομαι αυτη τη στιγμη, για να προσφερω στο μπουμπουκι μου οσα περισσοτερα γινεται. ειμαι λοιπον σπιτι κι εχω χρονο για να προσπαθησω!

ξεχασα να αναφερω οτι ψαχνοντας σε ξενα site, ανακαλυψα οτι οσες μητερες καταφεραν να ξαναθηλασουν, ειχαν παρει το βοτανο fenugreek (ναι ναι, fenu-ελληνικο) δηλαδη το "τριγωνέλλα, νυχάκι".

Γνωριζει κανεις σας τι ειναι αυτο, αν θα βοηθησει? κι αν ναι, απο που το προμηθευομαστε σε καψουλες?

thanx! :D:D

Το θεμα ειναι οτι το σκεφτομουν τοσο καιρο αν γινοτανε να μου ξαναερθει γαλα, και νομιζα οτι δε γινεται, το φορουμ ομως μου εδωσε ελπιδες!

Υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να θηλασω ξανα??? εννοειται δεν εχω καθολου γαλα πια... (εχουν περασει σχεδον 50 μερες απο τον τελευταιο θηλασμο)

Βλεπω τις μαμαδες που θηλαζουν κι αισθανομαι ενοχες! θελω το παιδι μου να παρει ο,τι καλυτερο (θα ειναι το δικο μου γαλα το καλυτερο?)

φροντιζα απιστευτα και τη διατροφη μου, με ψητο κρεας, απειρο γαλα (που παντα σιχαινομουν, και το εβραζα και το επινα με μελι για να κατεβει γαλα), τρελες buckler, ε δεν ηξερα τι αλλο να κανω!!

σας ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλές και απαντησεις σας!

My angel καλησπέρα! Να σου ζήσει!!

Δες σε αυτό το Link http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828 τις ερωτήσεις της Αγλαίας και δημοσίευσε τις απαντήσεις σου ώστε να σε βοηθήσει η Αγλαία και οι υπόλοιπες μανούλες!!

Μην στεναχωριέσαι πάντως, πάρε παράδειγμα από εμένα που με όσα άκουσα στο μαιευτήριο μου κόπηκε μαχαίρι το γάλα και τώρα με τις συμβουλές των κοριτσιών και της Αγλαίας αρχίζει σταγόνα σταγόνα και κατεβαίνει. Και εγώ αισθανόμουν ενοχές, αλλά με τις ενοχές δεν κατεβαίνει γάλα, το αντίθετο μάλιστα! Σκέψου θετικά και να επιμείνεις λιγάκι, θα δείς και εσύ ότι αξίζει! Μην το βάζεις κάτω!

Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!!!!

ξεχασα να αναφερω οτι ψαχνοντας σε ξενα site, ανακαλυψα οτι οσες μητερες καταφεραν να ξαναθηλασουν, ειχαν παρει το βοτανο fenugreek (ναι ναι, fenu-ελληνικο) δηλαδη το "τριγωνέλλα, νυχάκι".

Γνωριζει κανεις σας τι ειναι αυτο, αν θα βοηθησει? κι αν ναι, απο που το προμηθευομαστε σε καψουλες?

Η Felinidoc μου έδωσε την εξής συμβουλή : Αυτό που θα σου συμβούλευα όμως είναι να πάρεις μαγιά μπύρας, 7 χαπάκια των 300 mg 3 φορές την ημέρα, σύνολο 21 χαπάκια την ημέρα. Θα δεις διαφορά στις 4-7 μέρες. Όμως δεν τα έχω πάρει ακόμα γιατί ήταν κλειστό το φαρμακείο ώστε να σου πω αν εχουν αποτέλεσμα, όμως όλα τα κορίτσια λένε ότι η μπύρα είναι αποτελεσματική! Θα σου πούν όμως οι πιο έμπειρες!!

Κατερινα σε ευχαριστω πολυ!

Η αληθεια ειναι οτι ζουληξα το στηθος μου κι εβγαλε απο 1-2 σταγονες το καθενα (συγκινηθηκα τοσο που δακρυσα!)

εκανα ομως τεστ ντραιβ τον μικρο και δε θελει με τιποτα το στηθος μου πια... για να δουμε, αν επιμεινω τι θα γινει!!!

να σαι καλα! και να χαιρεσαι το ζουζουνι σου!

προς Αγλαϊα:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37 (την 1η της μερα)

Β. Το φύλο του βρέφους Αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Καισαρική μετα απο 26 ωρες που σπασανε τα νερα και ειχα διαστολη 0

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι δε νοσηλεύτηκε πηρε ομως ampicilline για 3 μερες "λογω ΡΕΥ" (ετσι γραφει στο βιβλιαριο του μικρου)

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες - 26/02 (Ημ/νια Γέννησης) 3.140kg, 2.745kg οταν βγηκαμε απο την κλινικη

- 04/04/08 3.240kg

- 30/04/08 4.420kg

- 30/05/08 5.580kg

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8 γεύματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: σε κανενα εδω και περιπου 50 μερες

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα: Γύρω στα 120ml, (απο 70 εως 180, ο,τι να ναι)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

δεν ειναι συμπληρωμα, ειναι τα πληρη γευματα, συνολικα περιπου 900 με 1100ml /ημερα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. -- (ειχα το ηλεκτρικο μονο της medela)

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... --

Καλό μου myangel!

Καταρχήν δεν έχεις καμία αιτία να αισθάνεσαι ενοχές για τίποτα! Το αν θήλασες ή όχι δεν σε κάνει χειρότερη ή καλύτερη μαμά από τις άλλες! Ενδιαφέρεσαι για το παιδί σου και να δεν ενδιαφερόσουν τόσο πολύ δεν θα είχες γράψει αυτό το μήνυμα!

στις 60 μερες επαιρνε περιπου 22 γρ ανα ημερα, με αποτελεσμα να μη βαζει βαρος, να ειναι 24 ωρες στο στηθος, εγω να εχω χασει το κουραγιο μου, με αποτελεσμα να παραδοθω και να ξεκινησω το συμπληρωμα... στις 10 μερες μου κοπηκε το γαλα εντελως.

Εδώ το είχες το παιχνίδι στα χέρια σου, λίγο ακόμα να έκανες υπομονή θα είχαν φτιάξει τα πράγματα, αλλά δεν το ήξερες! :?

Αν τότε νοίκιαζες ένα θήλαστρο θα τα είχες καταφέρει...

Τώρα το μωρό είναι στον 4ο μήνα. Αυτό που σίγουρα μπορείς να κάνεις είναι αν θέλεις να παράγεις όλο το γάλα για το μωρό σου με το θήλαστρο, δηλαδή να καλύψεις όλα του τα γεύματα. Το αν θα καταφέρεις να θηλάσεις ξανά δεν είναι σίγουρο, γιατί εξαρτάται με το αν θα συνεργαστεί το μωρό. Συνήθως μετά τον 3ο μήνα έχεις λιγότερες πιθανότητες να το πετύχεις...Βέβαια δεν αποκλείεται κιόλας!

Επίσης θα ήθελα να το σκεφτείς με καθαρό μυαλό και με την ησυχία σου όλο αυτό γιατί θα είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή... Αν το έχεις αποφασίσει να το κάνεις πες μας να σε βοηθήσουμε.

WLn5p2.png

Αφου εισαι Θεσσαλονικη θα πας πισω απο την πλατεια Αριστοτελους στην πλακοστρωτη αγορα,εχει διαφορα μαγαζια που πουλανε βοτανα και μπαχαρικα και θα ζητησεις τριγωνελλα σε κοκκους,θα την πινεις σε ροφημα και αν μπορεις μετα θα τρως και τους κοκκους...ειναι λιγο μπλιαχ βεβαια αλλα δεν πειραζει...

Ειναι το βασικο συστατικο της επικαλυψης του παστουρμα(τσιμενη)

Η Αγλαΐα θα σου πει ποσο ακριβως πρεπει να πινεις ημερισιως,μου χε πει αλλά δεν θυμαμαι... :oops:

Κατερινα σε ευχαριστω πολυ!

Η αληθεια ειναι οτι ζουληξα το στηθος μου κι εβγαλε απο 1-2 σταγονες το καθενα (συγκινηθηκα τοσο που δακρυσα!)

εκανα ομως τεστ ντραιβ τον μικρο και δε θελει με τιποτα το στηθος μου πια... για να δουμε, αν επιμεινω τι θα γινει!!!

--

My angel, να μην με ευχαριστείς, να ευχαριστείς τα κορίτσια και την Αγλαία, και εμένα εκείνες μου έχουν δώσει κουράγιο να συνεχίσω!!! Και εμένα 1-2 σταγόνες έβγαζε στην αρχή και τώρα μην νομίζεις βγάζει 5-6, αλλά το παλεύω! Όσο για την μικρή, δεν θέλει καθόλου το στήθος, κάθε φορά που την βάζω είναι σαν να την τιμωρώ, κλαίει απαρηγόρητη!

Αν και θα σου πουν τα κορίτσια τις συμβουλές τους, διάβασε στην σελίδα 6 τις συμβουλές που μου είχε δώσει η felinidoc και η Αγλαία και γενικά μην το βάζεις κάτω και μην αισθάνεσαι ενοχές!

Δες εδώ για την τριγωνέλλα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=138&postdays=0&postorder=asc&start=30&sid=ce3c8c181871e6c25cf20a562d88789a

σας ευχαριστω ολες για τα καλα σας λογια και για τη συμπαρασταση! ειστε σουπερ μαμαδες, το ξερω!! :cool::cool::cool:

λοιπον πριν το βραδινο μας, τον εβαλα και ρουφηξε ο καημενος, κι απ τα 2 στηθη! (ρουφηξε αερα βεβαια, αλλα τουλαχιστον εκανε κανονικοτατες θηλαστικες κινησεις για κανα 5λεπτο χωρις να δαμαρτυρεται αλλα με γουρλωμενα ματια!!! :roll::roll: )

αν θεωρειτε οτι θα γινει δουλεια με το θηλαστρο, να χρησιμοποιησω αυτο που εχω της μεντελα? αρκει?

και βεβαια η μεγαλη ερωτηση: τοτε που προσπαθουσα τοσο καιρο, γιατι δεν ειχα αρκετη ποσοτητα γαλακτος? ακολουθησα πιστα τις συμβουλες παιδιατρου (σουπερ ντουπερ καταπληκτικη !) και μαιων, με τη λογικη οσο πιο πολυ στο στηθος, τοσο πιο πολυ γαλα θα κατεβαζεις, αλλα το μωρακι μου ηταν συνεχεια στο στηθος και συνεχεια πεινασμενο.

Ποιοι παραγοντες θεωρητικα "κανουν τη ζημια"?

και φυσικα ρωταω για να μην την ξαναπατησουμε!

thanx και παλι!

και φυσικα ρωταω για να μην την ξαναπατησουμε!

thanx και παλι!

Για τις ερωτήσεις σου:

Όχι θα χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο, το Symphony κατά προτίμηση αν δεν υπάρχει τότε το Lactina με 2πλό σύστημα άντλησης και τα δύο...

Αν κάθεται στο στήθος το μωρό είναι καλό... Το θέμα είναι πόσες φορές θα κάθεται΄το 24ωρο!

Θα χρειαστεί να κάνεις επαναγαλακτισμό, δηλαδή θα ακολουθήσεις κατά γράμμα το πρόγραμμα αντλήσεων , 8-12 το 24ωρο μέχρι να μπορέσεις να καλύπτεις το μωρό σου σε γάλα (είτε με θηλασμό, είτε με μπιμπερό) μετά θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά συνεργάζεται το μωρό σου...Οπωσδήποτε μία άντληση μεταξύ 12-6 το πρωί μέχρι να εδριαωθεί η γαλουχία

Θα πάρεις μαγιά μπύρας, η δοσολογία φαίνεται πιο πάνω, και τριγωνέλλα, επίσης διάβασε πιο πάνω.

Διάβασε πότε είναι καλό να βάζεις το μωρό στο στήθος (πρώτη σελίδα του τόπικ επίσης)...

Καλή επιτυχία! Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε :)

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...