Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ....?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα κοριτσια!!εγω εχω κανει μια σπερματεγχτση με αρνητικο αποτελεσμα και την δευτερα παμε για την 2η.....

Καλη επιτυχια να εχετε σε αυτον τον κυκλο kuklamino!! Ολα να πανε καλα!!

pJ8Ep3.png

Καλησπέρα κορίτσια

Ηθελα να ρωτήσω αν κάποια κοπέλα εδω εχει κανει σπερματεγχυση στο ΡΕΑ;;;Ειναι να κάνω την άλλη εβδομαδα κι εγω εκει την πρωτη μου σπερματεγχυση

Κι εγώ το ίδιο!! Μαζί θα τα περάσουμε! ;):)

Λίγα λόγια για μένα: http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2624122&postcount=490

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα κορίτσια θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το αγχος μου και την αγωνία μου αλλά και τους φόβους μου, ετοιμάζομαι και εγώ για σπερματενχιση έχω κάνει πρόκληση ωοριξιας με separfar γιατί εχω πολύ άστατο κυκλο 43 ημέρες λόγω πολυκυστικων,εχω βγάλει 2 αυγουλακια ενα δεξιά ενα αριστερά την Δευτέρα που πήγα για υπερυχο ηταν 11,5 χιλιοστά και τα 2. Να σας πω ότι έχω στο ιστορικό μου 3 εγκυμοσύνες η πρώτη από εξωσωματική η οποία παλινδρομισε, η δεύτερη φυσιολογικά αλλά και αυτή παλινδρομισε και η τρίτη εξωμητρια αλλά ευτυχώς δεν αφερεσα σάλπιγγα γιατί δεν χρειάστηκε ήμουν και τυχερή μέσα στην ατυχία μου. Ο άντρας έχει χαμηλή κινητικότητα και χαμηλό αριθμό σπερματοζωαριων και εγω είχα ενα διάφραγμα στη μήτρα το οποίο το ανοίξαμε και τις πολυκυστικες που δεν κανω καλα ωάρια μάλλον έκανα ξανα σπερματενχιση το καλοκαίρι τον Ιούλιο με αλλον γιατρό αλλα δεν πέτυχε. Ρε κορίτσια έχει κάνει καμία και να την βοήθησε ο γιατρός που είμαι τώρα δεν θέλει να κάνω ξανα εξωσωματική λέει ότι δεν υπάρχει λόγος αφού εχω συλλάβει και φυσιολογικά . βέβαια δεν μου τη βγάζει από το πρόγραμμα, μου λέει ας δοκιμάσουμε με σπερματενχιση και στο μέλλον βλέπουμε αν δε καταφέρουμε κάτι. Επίσης μου λέει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ούτε τότε να κάνω εξωσωματική και κακός την έκανα τέλος πάντων να μη γυρναω στο τι έγινε πριν αλλα τη κανω απο δω και πέρα. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για την σπερματενχιση σας παρακαλώ κάθε άποψη θα μου είναι χρήσιμη οποια θέλει ας μου απαντήσει. Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

• 1 month later...

καλησπερα ειμαι καινουργια στην ομαδα αν και ταλαιπωρουμαι 3,5 χρονια τωρα προσπαθειων για εγκυμοσυνη. μετα απο επαφες 1 ετους χωρις αποτελεσμα καναμε εξετασεις κ ηταν ολα φυσιολογικα. μετα απο καποιο διαστημα που επισκευτηκα 2ο γυναικολογο μου προτεινε να κανω σαλπιγγογραφια, η οποια εδειξε πως δν ηταν βουλωμενες αλλα υπηρχε μια διογκωση αλλα δν ηταν υδροσαλπιγγες κ με την αντιδραση του καταλαβα πως δν εχει την απαραιτητη εμπειρια, εξαλλου με παρεπεμψε απευθειας για εξωσωματικη(30 ετων κ εγω κ ο συζυγος). κατεληξα στο γυναικολογο της μητερας μου ο οποιος με ειχε ξεγεννησει...ξανα εξετασεις απο την αρχη ορμονικα ολα καλα σπερμα συζυγου επισης πολυ καλο, ο κυκλος μου ξεχασα να γραψω σταθεροτατος κα8ε 28 κ ωορρυξια γτ ποναω καθε φορα κ το αισθανομαι οποτε εχω. ο γυναικολογος αυτος μου εβαλε να κανω βιοψια ενδομητριου οπου ειχα κ ενα θεματακι με το παχος οποτε μου εδωσε αγωγη με κλομιφεν κ επειτα απο παρακολουθηση των ωοθυλακιων κανω κ ενεση πρεγκνυλ, ακολουθησα αυτη την αγωγη για 6 μηνες ειχα ωοθυλακια καθε φορα κ απο τις 2 ωοθηκες 3 -4 αλλα παλι τιποτα κ μου λεει παμε λαπαροσκοπικα. κανω λαπαροσκοπηση κ μου βρησκει ενδομητριωση σε μεγεθος πολυ μικρο φακης μου ειπε στην αριστερη ωοθηκη με αποτελεσμα να δημιουργηθουν ψυχρες συμφυσεις στην αριστερη σαλπιγγα με καθαριζει κ ολα οκ.κανω ενεσιμη θεραπεια για να σταματησω τη περιοδο για προληψη κ ολοκληρωμενη θεραπεια της ενδομητριωσης κ για 8 μηνες δν ειχα περιοδο(φρικη νευρα,πρηξιμο, εξαψεις ολα τα καλα της κλημακτηριου). επανερχεται η περιοδος κ απο τοτε ακομα προσπαθουμε, ειμαι στον 6ο μηνα προσπαθειας κ το προηγουμενο μηνα καναμε σπερματεγχυση αλλα τζιφος κ αυτη τη βδομαδα παμε για τη 2η. συνεχιζω τα κλομιφεν κ τη πρεγκνυλ. παντου ακουω για εγκυμοσυνες κ τρελαινομαι πως μπορουν κ τα καταφερνουν. γιατι εγω οχι....ημουν καλα απο ψυχολογια αλλα πλεον εχω κουραστει τοοοοοσο πολυ δν αντεχω αλλο...ολοι μου λενε να μη το σκεφτομαι...πως ρε κοριτσια οταν το μονο που θελω ειναι να εχω στην αγκαλια μου το μωρακι μου!!!!!!συγνωμη για το μεγεθος του μνμ αλλα ειχα αναγκη να τα πω καπου!!!!!ευχαριστω κ καλη δυναμη κ επιτυχια σε ολες οσες προσπαθουμε!!!!

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι'απο 'μενα ειμαι καινουρια στο site και ελπιζω να δημοσιευω στο σωστο θεμα!Κατ'αρχας ευχομαι καλη επιτυχια σ'ολες τις κοπελες που προσπαθουν!!Ειμαι 29 χρονων και με των αντρα μου προσπαθουμε εδω και δυο χρονια για παιδακι εχουμε κανει εξετασεις και εχουμε ενα μικρο προβλημα με το σπερμα κι εμενα εχει ενα μικρο προβλημα η δεξια σαλπιγγα αλλα διαβατη ο γιατρος μας προτινε σπερματεγχυση κι ετσι μετα απο αγωγη serpafar-pregnyl το Σαββατο που μας περασε καναμε τη πρωτη μας σπερματεγχυση.Το θεμα ειναι οτι φοβαμαι οτι δεν εγινε σωστα η διαδικασια κι εδω θελω τη βοηθεια σας!!!Ο γιατρος μου εκανε μονο εναν υπερηχο την ενατη μερα του κυκλου μου ειπε οτι εχω δυο ωοθηλακια 1,8cm και ενδομητριο 5mm και μου ειπε οτι ειμαστε ετοιμοι ετσι την επομενη το πρωι μου εκανε την pregnyl ημερα Πεμπτη και Σαββατο καναμε τη σπερματεγχυση.Εγω ειμαι ασχετη απ'αυτα δυστυχως αλλα οσες κοπελες εχω διαβασει εδω καναν περισσοτερους υπερηχους και φοβαμαι μηπως ο γιατρος μου τελικα δεν θελησε να μου αφιερωσει περισσοτερο χρονο μηπως εγινε πολυ γρηγορα η σπερματεγχυση και το αλλο που φοβαμαι ειναι οτι το ενδομητριο ηταν πολυ λεπτο!Ξερω οτι πρεπει να εμπιστευομαστε το γιατρο μας και οτι αυτος υποτιθεται ξερει αλλα επειδη πολλα γινονται οποια κοπελα ξερει και θελει ας μου πει τη γνωμη της.Ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπερα κι'απο 'μενα ειμαι καινουρια στο site και ελπιζω να δημοσιευω στο σωστο θεμα!Κατ'αρχας ευχομαι καλη επιτυχια σ'ολες τις κοπελες που προσπαθουν!!Ειμαι 29 χρονων και με των αντρα μου προσπαθουμε εδω και δυο χρονια για παιδακι εχουμε κανει εξετασεις και εχουμε ενα μικρο προβλημα με το σπερμα κι εμενα εχει ενα μικρο προβλημα η δεξια σαλπιγγα αλλα διαβατη ο γιατρος μας προτινε σπερματεγχυση κι ετσι μετα απο αγωγη serpafar-pregnyl το Σαββατο που μας περασε καναμε τη πρωτη μας σπερματεγχυση.Το θεμα ειναι οτι φοβαμαι οτι δεν εγινε σωστα η διαδικασια κι εδω θελω τη βοηθεια σας!!!Ο γιατρος μου εκανε μονο εναν υπερηχο την ενατη μερα του κυκλου μου ειπε οτι εχω δυο ωοθηλακια 1,8cm και ενδομητριο 5mm και μου ειπε οτι ειμαστε ετοιμοι ετσι την επομενη το πρωι μου εκανε την pregnyl ημερα Πεμπτη και Σαββατο καναμε τη σπερματεγχυση.Εγω ειμαι ασχετη απ'αυτα δυστυχως αλλα οσες κοπελες εχω διαβασει εδω καναν περισσοτερους υπερηχους και φοβαμαι μηπως ο γιατρος μου τελικα δεν θελησε να μου αφιερωσει περισσοτερο χρονο μηπως εγινε πολυ γρηγορα η σπερματεγχυση και το αλλο που φοβαμαι ειναι οτι το ενδομητριο ηταν πολυ λεπτο!Ξερω οτι πρεπει να εμπιστευομαστε το γιατρο μας και οτι αυτος υποτιθεται ξερει αλλα επειδη πολλα γινονται οποια κοπελα ξερει και θελει ας μου πει τη γνωμη της.Ευχαριστω εκ των προτερων

Kαλησπερα angel! Η αληθεια ειναι κι εγω εκανα περισσοτερους υπερηχους στις σπερματεγχυσεις μου, την 7η, την 9η και μετα αναλογως την πορεια αλλους 2 μπορει και 3.. Αλλα εσενα αν απο την ενατη μερα ειχες ωοθυλακια 18mm θεωρησε οτι δεν ηταν αναγκη για αλλον αφου εμοιαζαν καταλληλα σε μεγεθος τα ωοθυλακια - μπορει κ να μεγαλωναν λιγο ακομη μεχρι να εκανες τη σερματεγχυση. Το ενδομητριο τωρα ισως μοιαζει λιγουλακι λεπτο, αλλα δεν ξερω αν ειναι απαγορευτικο για εμφυτευση. Εμενα μια φορα που ηταν 5mm με πλακωσε στα σικλακουρα τα ασπρα χαπακια, για να παχυνει και πηγε 9, σαφως καλυτερο. Ρωτησε τον ομως, παντα ρωταμε κι αν εχεις εγνοια ρωτα τον δυο φορες. Ποσες ωρες μετα την ενεση κανατε τη σπερματεγχυση?

Σου εδωσε χαπακια για μετα? Καλη επιτυχια μεσα απτην καρδια μου!

b5Zrp2.png

Καλησπερα κι'απο 'μενα ειμαι καινουρια στο site και ελπιζω να δημοσιευω στο σωστο θεμα!

Την ενεση και την σπερματέγχυση καλά σου τις έκανε, χρονικά, βάσει της ωρίμανσης των ωαρίων σου, αλλα το ενδομητριο 5mm την 9η μέρα ειναι πολύ λεπτό. Πολύ συχνά τα σερπαφαρ λεπταίνουν το ενδομήτριο (ειναι μια από τις 'παρενέργειές' τους) γι' αυτο και ο γιατρος μπορεί να δωσει ενισχυτικά, σαν κι αυτα που σου είπε το Σοφάκι. Ελπίζω να προλάβει να παχυνει λίγο το ενδομητριο σου και να μην γινει αυτο ο λογος αποτυχιας της εμφυτευσης (που δεν θα το μαθεις ποτέ, μόνο υποθέσεις μπορείς να κανεις), γιατι τοτε ο γιατρός σου θα σε εχει παρει στο λαιμο του, δυστυχως.

Kαλή επιτυχία:wink:

Κορίτσια καλησπέρα. Ειμαι καινούργια και θα ήθελα να κανω μια ερώτηση. Τι παραπάνω μας δίνει η σπερματεγχυση απο την φυσιολογική επαφή και ποιο είναι το κόστος

Βασικά εχει δυο πλεονεκτηματα 1ον το σπερμα (μπορεί να) εχει επεξεργαστεί πριν την εισαγωγή, ωστε να ειναι πιο δυνατο/αποτελεσματικο και 2ον το σπερμα εισαγεται στην εσωτερική κοιλότητα της μήτρας, δηλαδή στην είσοδο της κάθε σάλπιγγας, με αποτέλεσμα να έχει να διανύσει μικρότερη απόστασηγια να βρει το ωάριο. Κυρίως δηλαδή βοηθάει τα ζευγαρια που εχουν καποιο θεμα με το σπερμα.

Χονδρικά γυρω στα 300 ευρώ, πάνω-κατω.

Διαφημίσεις

Βασικά εχει δυο πλεονεκτηματα 1ον το σπερμα (μπορεί να) εχει επεξεργαστεί πριν την εισαγωγή, ωστε να ειναι πιο δυνατο/αποτελεσματικο και 2ον το σπερμα εισαγεται στην εσωτερική κοιλότητα της μήτρας, δηλαδή στην είσοδο της κάθε σάλπιγγας, με αποτέλεσμα να έχει να διανύσει μικρότερη απόστασηγια να βρει το ωάριο. Κυρίως δηλαδή βοηθάει τα ζευγαρια που εχουν καποιο θεμα με το σπερμα.

Χονδρικά γυρω στα 300 ευρώ, πάνω-κατω.

Δεν είδα όμως να εχει και μεγάλη επιτυχία αυτο σωστά;

Δεν είδα όμως να εχει και μεγάλη επιτυχία αυτο σωστά;

Κατ' εμέ, ναι, σωστά!

Να σου πω την αλήθεια, δεν ξερω κατα πόσο είναι τόσο σημαντική η σπερματέγχυση...σε εμας δεν ειχε αποτέλεσμα γιατι δεν ειχαμε πρόβλημα με το σπέρμα, τα θεματα που αντιμετωπίζαμε ήταν δικα μου, γυναικολογικής φύσεως, τα οποία ΟΤΑΝ λύθηκαν έφεραν και εγκυμοσυνη, με φυσική επαφή τελικά.

Απλώς πολλές φορές σου το προτείνουν οι γιατροί "για κατι καλυτερο", έτσι αόριστα και γενικά. Και η "παγίδα" ειναι ότι η σπερματεγχυση είναι το πρώτο πιο εξειδικευμένο βημα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οπότε ακόμα οι περισσότερες δεν εχουμε ψαχτεί αρκετά για να σχηματίσουμε άποψη αν χρειάζεται ή όχι να την κάνουμε.

Μερικές φορές εχει το ίδιο αποτέλεσμα που θα ειχε και η φυσική επαφή.

Προσωπικά δεν ξέρω περιπτώσεις που μια γυναίκα να προχώρησε σε σπερματέγχυση χωρίς να λάβει η ίδια φαρμακευτική αγωγή για την ωρίμανση των ωαρίων της. Συνήθως, επειδή παίρνουμε τις ορμόνες, σου προτείνουν την σπερματέγχυση για κάποιες καλύτερες πιθανότητες (να ενισχύσουμε λίγο και το σπέρμα, να το βοηθήσουμε να φτάσει στον προορισμό), ενώ στην πραγματικότητα η σπερματέγχυση ειναι "αγωγή" για το σπέρμα, δηλαδή για τον άντρα, και όχι για τη γυναικα!

Αυτα τα λέω από την προσωπική μου εμπειρία και το ψάξιμο που χρειάστηκε να κάνω και στα μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.

Αν κάποια κοπέλα ξέρει κατι διαφορετικό, θα χαρώ κι εγω να το μαθω ;)

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ευχομαι οτι καλυτερο σε καθε κοπελα σε οποια φαση κι αν ειναι!!skountoufla δυστυχως κι εγω ετσι πιστευω οτι ηταν πολυ λεπτο μακαρι να παχυνε μεχρι τη διαδικασια οπως λες αλλα αυτο ειναι κατι που δεν θα μαθω ποτε και σε περιπτωση αποτυχιας μονο υποθεσεις μπορω να κανω!!μακαρι να πανε καλα το μονο που μπορω να κανω ειναι να περιμενω!σ'ευχαριστω παρα πολυ!sofakiii ουτε χαπια για να παχυνει το ενδομητριο ουτε χαπια για μετα το μονο που μου ειπε να περιμενω να δω αν θα μου ερθει αυτο το μηνα!!την σπερματεγχυση την καναμε 48 ωρες μετα την ενεση!Παντως μ'αυτα που διαβαζω μαλλον πρεπει να επισκευτω αλλο γιατρο σε περιπτωση αποτυχιας.Εσας σας εδωσε χαπια μετα?ποσες ωρες μετα κανατε τη σπερματεγχυση?Σας ζαλιζω λιγο αλλα ειμαι σιγουρη οτι εσεις με καταλαβαινεται μ'εχει φαει το αγχος!!!Ευχαριστω πολυ!! :)

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ευχομαι οτι καλυτερο σε καθε κοπελα σε οποια φαση κι αν ειναι!!skountoufla δυστυχως κι εγω ετσι πιστευω οτι ηταν πολυ λεπτο μακαρι να παχυνε μεχρι τη διαδικασια οπως λες αλλα αυτο ειναι κατι που δεν θα μαθω ποτε και σε περιπτωση αποτυχιας μονο υποθεσεις μπορω να κανω!!μακαρι να πανε καλα το μονο που μπορω να κανω ειναι να περιμενω!σ'ευχαριστω παρα πολυ!sofakiii ουτε χαπια για να παχυνει το ενδομητριο ουτε χαπια για μετα το μονο που μου ειπε να περιμενω να δω αν θα μου ερθει αυτο το μηνα!!την σπερματεγχυση την καναμε 48 ωρες μετα την ενεση!Παντως μ'αυτα που διαβαζω μαλλον πρεπει να επισκευτω αλλο γιατρο σε περιπτωση αποτυχιας.Εσας σας εδωσε χαπια μετα?ποσες ωρες μετα κανατε τη σπερματεγχυση?Σας ζαλιζω λιγο αλλα ειμαι σιγουρη οτι εσεις με καταλαβαινεται μ'εχει φαει το αγχος!!!Ευχαριστω πολυ!! :)

Ποιον ζαλιζεις καλε?! Αλοιμονο! Ρωτα οτι θες, πεντε εχω κανει.. Καλημερα καταρχας!

Εκ των υστερων θα σου πω οτι επρεπε να ειχα σταματησει στις 3 το πολυ, αλλα με την προτροπη του γιατρου μου Εισαι μικρη και αφου το σπερμα το φτιαχνουμε και και και ειναι πιο ευκολο γτ η σπερματεγχυση δεν εχει βαρια φαρμακα, πηγαινα κι εκανα με την ελπιδα και να σου πω, εκεινη την περιοδο ειχα μεγαλη ανησυχια κ μολις ξεκινησαεξωσωματικη ηρεμησα. Τελοσπαντων, πανε αυτα!

Δεν θελω να σε στεναχωρησω καθολου, αλλα μετα την ενεση η ωορηξια γινεται σε 36 ωρες....48 ειναι πολλες που σου ειπε ο γιατρος σου. Εμεις την καναμε βραδυ αργα και μετα απο 36 ωρες πρωι πια πηγαιναμε κ την καναμε στο Μητερα. Ετσι την ειχαμε στο χερι την ωορηξια. Μετα επαιρνα ουτροτζεσταν 2 τη μερα, 1 σικλακουρ ασπρο ή 2 αναλογα το ενδομητριο, 1 ασπιρινη παιδικη κ ενα πρεζολον. Δε σου λεω οτι σωνει και ντε τα χρειαζεσαι ολα αυτα, αλλα προγεστερονη δινουν σε ολες ξερω και τα σικλακουρ τα χρειαζομουν, αποτι βλεπω με 5 ενδομητριο τα χρειαζοσουν κι εσυ..

Κι εγω πιστευω πρεπει να δεις αλλο γιατρο, δεν μου μοιαζει γνωστης ο τυπος. δεν ειμαι απολυτη γιατι κι εγω πιστευω οτι το γιατρο μας τον ακουμε κ τον εμπιστευομαστε αλλα βρε παιδακι μου ενταξει, εχουμε και τα αυτια μας ανοιχτα και κριτικη σκεψη για να συγκρινουμε κ να αποφασιζουμε.

Οπως και να εχει ευχομαι να πετυχετε!

b5Zrp2.png

Καλησπερα!Εμας ο γιατρος μας ειπε οτι εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες με τη σπερματεγχυση γιατι εχουμε θεμα με το σπερμα και οτι τα χαπια που πηρα εγω seprafar βοηθαν να αυξηθουν οι πιθανοτητες καθως ειμαστε σιγουροι για την ωορηξια και οτι δεν χανουμε το κυκλο αυτο γι'αυτο και την καναμε!Δεν εχει μεγαλα ποσοστα αλλα την προτινουν σε ζευγαρια που εχουν μικροπροβληματα!Τωρα οσον αφορα το κοστος εγω εδωσα σε κεντρο 120 ? για την επεξεργασια σπερματος και στο γυναικολογο μου πληρωσα την επισκεψη σε δημοσιο νοσοκομειο την εκανα γιατι εκει ειναι ο γυναικολογος μου!Συνολο δηλαδη γυρω στα 200?

Διαφημίσεις

angel30, οι πιθανοτητες αυξανονται αλλαα οχι κατα πολυ περισσοτερο απο την φυσιολογικη επαφη. Εχεις βεβαια παραπανω απο ενα ωαρια οποτε αν δεν καταφερουμε το ενα, υπαρχει ενα αλλο εκει διπλα, συν οτι βελτιωνεται καθαριζεται το σπερμα. Κι εμενα για μικρο προβληματα μου την προτειναν, το σπερμα απο μονο του ηταν καλο αλλα το καναμε τουρμπο κ την ωορηξια που μερικες φορες την εχανα - δεν ηταν ρολοι ο κυκλος μου, ειχα μικρες αποκλισεις, την ειχαμε στο χερι αλλα με παρακολουθηση για να βλεπουμε μεγεθος ωαριων κ αριθμο και φυσικα με την ενεση που ττην προκαλει. Αλλα 36 ωρες μετα..

Βασικη προυποθεση ειναι να ναι ανοιχτες οι σαλπιγγες, αλλα νομιζω εσυ δεν ειχες θεμα τετοιο.

Πληρωσαμε 250 το γιατρο μας και γυρω στα 90-100 την επεξεργασια

b5Zrp2.png

Sofakiiiσ'ευχαριστω πολυ!!!ασε εχεις δικιο την πατησα!!!ειναι ο γυναικολογος μου και επειδη ο ιδιος μου ειπε οτι θα την κανουμε μαζι και μεχρι τοτε του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη ειπα να το κανω αλλα μαλλον επρεπε να παω σε καποιον ειδικο πανω σ'αυτα τα θεματα!!και αυτο θα κανω βεβαια γιατι δεν βλεπω να πετυχαμε τιποτα!!κι εμενα μου φανηκαν πολλες οι ωρες αλλα μου ειπε οτι ειμαστε ενταξει τελικα απ'οτι καταλαβα δεν ειχε και πολυ χρονο να ασχοληθει!Τελικα μ'εσενα πηγαν ολα καλα;Σου ευχομαι τα καλυτερα και σ'ευχαριστω πολυ και παλι!!!

Angel, έκανα επιτυχημένη με την πρώτη προσπάθεια σπερματέγχυση σε φυσικό κύκλο (μόνο με πρόκληση ωορρηξίας με οβιτρελ), με ενδομήτριο 13χλστ την ημέρα της ωορρηξίας, χωρίς χάπια. Σπερματέγχυση κάνουν μετά από 36 ώρες μετά την ένεση. Γιατί δεν δοκιμάζετε φυσικό κύκλο για να μην λεπτύνει το ενδομήτριο; μην την υποτιμάς τη σπερματέγχυση και μην διαβάζεις τα στατιστικά ποσοστά που σημοσιεύονται, δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. Αν έχετε από μικρό έως μέτριο θέμα με το σπέρμα, εύρεσης ωορρηξίας και, ίσως, τραχήλου, σαφώς, και σας παρέχει πολύ αυξημένες πιθανότητες.

793cp3.png

σωστα τα θεματα που επισημανε η Ζορρο

...και η αληθεια ειναι οτι- περα από την οικονομικη επιβαρυνση- η σπερματεγχυση δεν εχει καμια...παρενεργεια, δεν ειναι επιβαρυντικη για τον οργανισμο, δεν εχει κανενα μειονεκτημα από την αποψη αυτή, οπότε στην τελικά ειναι σαν να λεμε "καλό κάνει, κακό δεν κάνει"!

και πάλι καλή επιτυχία:P

(edit: τωρα ειδα οτι την πρεγκνυλ την ειχες κανει από το πρωι της Πέμπτης, πράγματι μεσα σε 36 ωρες από την ενεση αυτη εισαγεται το σπερμα, αλλα αυτο από μονο του δεν αποκλείει τελείως τη γονιμοποίηση του ωαρίου)

Sofakiiiσ'ευχαριστω πολυ!!!ασε εχεις δικιο την πατησα!!!ειναι ο γυναικολογος μου και επειδη ο ιδιος μου ειπε οτι θα την κανουμε μαζι και μεχρι τοτε του ειχα απολυτη εμπιστοσυνη ειπα να το κανω αλλα μαλλον επρεπε να παω σε καποιον ειδικο πανω σ'αυτα τα θεματα!!και αυτο θα κανω βεβαια γιατι δεν βλεπω να πετυχαμε τιποτα!!κι εμενα μου φανηκαν πολλες οι ωρες αλλα μου ειπε οτι ειμαστε ενταξει τελικα απ'οτι καταλαβα δεν ειχε και πολυ χρονο να ασχοληθει!Τελικα μ'εσενα πηγαν ολα καλα;Σου ευχομαι τα καλυτερα και σ'ευχαριστω πολυ και παλι!!!

Να σου πω οτι κι εμενα ηταν ο γυναικολογος μου που μου τις εκανε, δεν ηταν εξειδικευμενος , ουτε εξωσωματικος ουτε τιποτα. Απλα ηξερε..

Οπως λεει κι η σκουντουφλα "Καλο κανει, κακο δεν κανει", αλλα στην περιπτωση μου να ξερεις και που να σταματας (δεν ειμαι κι η κλομιφαινη για συνεχεια) Τωρα που τα βλεπω ξανα, πολλες εκανα.

Επισης κι οπως λεει η Ζορρο, και με τον τραχηλο αν εχεις θεμα βοηθαει, δηλαδη αν για καποιο λογο ειναι "εχθρικο" το περιπβαλλον του και η βλεννη προς το σπερμα, με τη σπερματεγχυση το προσπερνουμε γιατι ειναι ενδομητρια η εγχυση. Αυταααα!

Τα ποσοστα δεν θα πιασω να τα αναλυσω, η επιτυχια εξαρταται κι απο την ηλικια, τον αριθμο των σπερματοζωαριων και και...αλλα και ολα σωστα να τα κανεις θελει και τυχη πολυ, "να σου κατσει", ετσι το βλεπω..

Ο φυσικος κυκλος που λενε και τα κοριτσια ειναι καλη ιδεα!

b5Zrp2.png

Οχι δεν την υποτιμω καθολου τη σπερματεγχυση αλλωστε γι'αυτο και την εκανα αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι δεν την προτιμαν αν υπαρχει μεγαλο προβλημα στο ζευγαρι.Τον ειχα ρωτησει κι εγω τον γιατρο για σπερματεγχυση σε φυσικο κυκλο αλλα μου ειπε να παρω φαρμακα για να ειμαστε πιο σιγουροι για την ωορηξια!Απλα αν εχει αποτυχει αυτη τη φορα θα παρω και καποια αλλη γνωμη γιατι μ'ολα αυτα νιωθω οτι δεν εχει γινει σωστα η διαδικασια και δεν ειχα ιδιαιτερη προσοχη απο το γιατρο μου.Τι να πω μακαρι να πανε ολα καλα για ολες μας!!!!!

Αν το ωάριό σου κάθε μήνα αναπτύσσεται σωστά - που επιβεβαιώνεται από τον σταθερό κύκλο, δεν έχεις κάπιο λόγο να πάρεις χάπια πρόκλησης πολλαπλής ωορρηξίας εκτός και αν κυνηγάς δίδυμα. Ένα και καλό. Πάντως, αν το ψάξεις, η λήψη των σχετικών φαρμάκων που ανέφερες συνδέεται και με αυξημενό ποσοστό αποβολών στην περίπτωση επιτυχημένης σύλληψης. Προφανώς, επειδή πιέζονται οι ωοθήκες και είναι λεπτό το ενδομήτριο και... και.. και... να σημειώσω ότι δεν είχα πάρει κανένα χαπί ούτε για μετά την ωορρηξία φάση - προγεστερόνη, σαλοσπίρ ή κάτι άλλο που ανέφεραν. Επίσης, δεν ξέρω αν θα στο συστήσουν - αν σκοπεύεις να κάνεις και άλλες προσπάθειες σπερματέγχυσης, μην κάνεις την εξέταση της τραχηλικής βλέννας (για να μάθεις αν είναι εχθρική:o ή όχι), είναι παντελώς άχρηστη διότι, καριβώς, σου περνάνε το σπέρμα μέσω καθετήρα και δεν χρειάζεται να το ξέρεις και για δική σου καλή ψυχολογία.

793cp3.png

Zorro συγχαρητηρια και σ'ευχαριστω για την απαντηση μου δινεις κουραγιο!!!Θα ξαναρωτησω αυτο για τον φυσικο κυκλο και τα χαπια γιατι η αληθεια ειναι οτι εγω ποτε δεν ειχα θεμα με το ενδομητριο αρα μαλλον ευθυνονται τα χαπια που ηταν λεπτο

Να είσαι καλά, κοριτσάκι, ενάμισι χρόνο τον κυνηγούσαμε τον μπέμπη μας μέχρι να μας κάτσει με την πρώτη :P είσαι μικρή ακόμα και είσαι υγιής, μην αγχώνεστε, όλα θα γίνουν. Καλή επιτυχία!

793cp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...