Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ....?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! :) Μόλις έγινα μέλος στο forum, αν και το παρακολουθώ αρκετό καιρό... Έχουμε ξεκινήσει προσπάθεια με τον άντρα μου για εγκυμοσύνη και μέχρι στιγμής δεν έχω μείνει έγκυος (2 μήνες το παλεύουμε μόνο βέβαια). Το σπερμοδιάγραμμα ήταν "κανόνι" αλλά εγώ έχω περίοδο άστα να πάνε... Τον ένα μήνα έρχεται στις 17 μέρες, τον άλλον στις 26, στις 18, στις 30 κλπ.... Έκανα ΑΜΗ η οποία βγήκε 5,56 pmol/L... Αύριο πάω για εξετάσεις FSH, LH και Ε2 και την Τετάρτη για σαλπιγγογραφία. Και βλέπουμε... Επειδή είμαι 41, σκέφτομαι να αρχίσουμε αμέσως σπερματεγχύσεις για να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνο και υποθέτω ότι θα χρειαστώ και πρόκληση ωορρηξίας με τόσο άστατη περίοδο που έχω... Είμαι κάθετα αρνητική στην εξωσωματική, όπως και ο άντρας μου... Τί λέτε κορίτσια? Κάποια κοπέλα κοντά στη ηλικία μου να πει την εμπειρία της?? :)

Διαφημίσεις

• Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

voula, έγω είμαι 35 , σχετικά κοντά με εσένα...

Στο ιστορικό μου έχω 2 σπερματεγχύσεις (πριν ξεκινήσω τις εξωσωματικές).

προσπαθείτε σαφώς πολύ λίγο, (2 μηνες) και μακάρι να έρθει γρήγορα το μωράκι σας χωρίς καλά καλά να προλάβετε να αγχωθείτε και να μπλεξετε με όλα αυτα.

Μπορει να συμβεί , πέρα απο τα τα "στατιστικά" και τις προβλέψεις !!

όπως ξέρεις άλλωστε , γιατροί δεν είμαστε εδω, αλλά λέμε αυτά που "μάθαμε" λόγω καταστάσεων και προσωπικών εμπειριών. Προσωπικά λοιπόν, πιστευω ότι οι σπερματεγχύσεις δεν βοηθάνε και πολύ σε αυτες τις ηλικίες...Στην περίπτωσή σου βέβαια, επειδή θα σου ρυθμίσουν την ωορηξία- με τα φάρμακα και την pregnyl μετα, ίσως βοηθήσει....Αν ήσουν μικρότερη , θα σου πρότινα απλά να ρυθμίσεις την περίοδό σου και να συνεχίσετε με φυσιολογικό τρόπο. Ούτε σπερματεγχύσεις ούτε τίποτα...για αρχή

θα ξέρεις φαντάζομαι ότι τα ποσοστά επιτυχίας στις σπερματεγχύσεις δεν είναι πολύ καλά σε αυτες τις ηλικίες, αφού είναι μια ήπια παρέμβαση στην υπογονιμότητα. δεν θα έχεις ενέσεις, αλλά θα έχεις φάρμακα, συνεχείς παρακαλουθήσεις, και το ίδιο άγχος για την την εξέλιξή σου, την ωορηξία σου, και την ίδια αναμονή μετα. εγω δεν είχα παρενέργειες , πέρα το φούσκωμα που ένιωθα.

Για την σπερματέγχυση θα σου ζητήσει ο γιατρός να κάνεις την pregnyl ένεση συγκεκριμένη ώρα, και θα σου δώσει ραντεβού για να την κάνετε. Το σπέρμα του άνδρα σου θα συλεχθει την ίδια ημέρα που θα κάνεις σπερματέγχυση και μετα απο μία επεξεργασία , θα τοποθετηθεί σε εσένα απο το γιατρό σου... Εννοείται δεν πονάς, ίσως μόνο όπως θα έκανες τεστ παπ, μένεις κάποια ώρα στην γνωστή στάση...και πάς σπίτι. λογικά θα σου προτίνει ο γιατρός την ίδια ημέρα να έρθετε σε επαφή με τον άνδρα σου, γιατί ίσως το τυχερό σας να έρθει και με το γνωστό παραδοσιακό τρόπο.

τέλος να σου πώ voula μου, ότι απο την μία δυστυχώς ο χρόνος κάνει τικ τακ, απο την άλλη.....οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τους κανόνες!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

voula μου αμα παρεις φαρμακακια που ρυθμιζουν την ωορηξια και στρωσει ο κυκλος σου, θα προσπαθησεις με σπερματεγχυση και ειμαι σιγουρη οτι θα σας ερθει το μωρακι..εγω ειμαι 32 και προσπαθουμε 3μιση χρονια αλλα ακομα δεν μας εκταστε, ηδη μετραω μια αποτυχημενη σπερματεγχυση αλλα αυτο το μηνα θα κανω τη δευτερη μου..κι εγω εχω την ιδια αποψη με σενα..εξωσωματικη θα κανω μονο σε εσχατη περιπτωση, αφου θα εχω εξαντλησει ολα τα ορια..καλη επιτυχια!

Ευχαριστώ λαγουδάκι μου :) Κι εγώ ελπίζω να βγουν καλές οι ορμονικές και να μην ταλαιπωρηθώ πολύ... Ξέρεις, με πιάνει και λίγο παραπάνω άγχος λόγω ηλικίας... Εσύ αλήθεια πού την έκανες τη σπερματέγχυση??

Διαφημίσεις

Τις έκανα στο ΡΕΑ που είναι ο γιατρός μου (και είχαμε και 50% έκπτωση). Τη σαλπιγγογραφία θα την κάνω την Τετάρτη και με ψιλοφοβίζει λιγάκι, μην πονέσω κλπ...

κοριτσια καλησπερα και παλι.σημερα πηρα τα αποτελεσματα των ορμονολογικων εξετασεων:fsh 3,6 Lh 2,2 E2 252,0. τις εκανα την 3η μερα της περιοδου.θα τις δει ο γιατρος οταν κανω και την σαλπιγγογραφια(και ποσο την φοβαμαι).....πως τα βλεπετε τα πραγματα;

Γεια σας κορίτσια… θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάποιες απορίες που έχω…

Έχω κάνει δύο φορές λαπαροσκόπηση για αφαίρεση ενδομητρίωσης. Μετά την δεύτερη φορά προχώρησα σε εξωσωματική με αρνητικό αποτέλεσμα. Δύο μήνες μετά η γιατρός μου διέγνωσε ξανά ενδομητρίωση.

Οι ερωτήσεις μου είναι: Τα ενέσιμα φάρμακα (και γενικά η φαρμακευτική αγωγή) για εξωσωματική, μπορεί να προκαλέσουν ενδομητρίωση (αφού γίνεται υπερδιέγερση των ωοθηκών)?

καλησπέρα κορίτσια...Σας παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό ανελλιπώς....να σας πω και την δικιά μου ιστορία...τον Μάιο του 10 είχα μία αποβολή απο φυσιολογική σύλληψη και έκτοτε δεν εχω ξανα μεινει εγκυος,ενω κανουμε ελευθερες επαφες με τον αντρα μου...εχουμε κανει ολες τις απαιτουμενες εξετασεις(σαλπιγγογραφια,σπερμοδιαγραμμα,ορμονικεςκ.τ.λ)...ανεξηγητη υπογονιμοτητα λεει ο γιατρος...ολα τελεια εντωμεταξυ.....επαιρνα χαπια και δεν μου εκαναν τιποτα...τελικα αποφασισα να προχωρησω στο επομενο βημα την ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ...οποτε 22/3 εκανα την πρωτη μου και ειμαι στην αναμονη.....η οποια παρεπιπτοντως μου φαινεται ατελειωτη.....συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα...καποια αλλη κοπελα με παρομοιο προβλημα?:-(

Διαφημίσεις

καλησπερα μαιρη μου.και εγω προσπαθουμε να κανουμε παιδακι κοντα 4 μηνες.εχουμε κανει και εμεις ολες τις εξετασεις,και θα παμε στο γιατρο την τριτη να μας πει το επομενο βημα.εγω ειμαι 41 χρονων,και δεν θελω να αφησω αλλο χρονο.μαλλον και εμεις θα προχωρησουμε για σπερματεγχηση.σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να εχεις το σπορακι ειδη μεσα σου.αλληθεια πως ηταν η διαδικασια;φιλια!:P

γεια σου βουλα μου.....υπομονη και σε σενα...και καθε εμποδιο για καλο λενε...θα δουμε..λοιπον η διαδικασια που ακολουθησα εγω ηταν η εξης:ξεκινησα με ενεσεις altermon(2 καθε μερα)απο την 3η μερα του κυκλου μου μεχρι και την 12η περιπου ενδιαμεσα την 10η μερα εως και την 14η εκανα και τις orgalutran...εκανα την pregnyl στις 20/3 το βραδυ...22/3 το μεσημερι εκανα την σπερματεγχυση η οποια εμενα με πονεσε λιγο μπορω να πω(οχι βεβαια σαν την σαλπιγγογραφια)... ξεκουραστικα ολη μερα και μετα συνεχισα κανονικα την καθημερινοτητα μου...αναμενω 5 μερες ακομη εως την χοριακη..φιλακια τα λεμε..ξεχασα να σου γραψω οτι μετα την διαδικασια την επομενη μερα ξεκινησα 6 utrogestan την ημερα για 14 μερες..2 πρωι,2 μεσημερι, 2 βραδυ(ενδοκολπικα)....μεχρι να πααω για χοριακη..

καλημερα μαιρη μου.σου ευχομαι οτι καλυτερο!να δω τι θα μου πει και εμενα ο γιατρος μου.αλληθεια εσυ ποιον γιατρο εχεις; εμενα λεγεται καλλιστρος σπυρος.αλλα θελω να δω και αλλους δυο.θελω να παρω και αλλες γνωμες.δεν περημενα ποτε οτι θα ειναι τοσο δυσκολο για να αποκτησουμε ενα παιδακι.ευχομαι σε μερικους μηνες να ειμαστε και οι δυο με φουσκομενη κοιλιτσα και να λεμε για τα μωρακια μας.θελω οποσδηποτε να μου γραψεις τα αποτελεσματα της χοριακης.μην αγχωνεσαι οσο μπορεις τουλαχιστον.ολα καλα θα πανε!!:lol:

καλημερα μαιρη μου.σου ευχομαι οτι καλυτερο!να δω τι θα μου πει και εμενα ο γιατρος μου.αλληθεια εσυ ποιον γιατρο εχεις; εμενα λεγεται καλλιστρος σπυρος.αλλα θελω να δω και αλλους δυο.θελω να παρω και αλλες γνωμες.δεν περημενα ποτε οτι θα ειναι τοσο δυσκολο για να αποκτησουμε ενα παιδακι.ευχομαι σε μερικους μηνες να ειμαστε και οι δυο με φουσκομενη κοιλιτσα και να λεμε για τα μωρακια μας.θελω οποσδηποτε να μου γραψεις τα αποτελεσματα της χοριακης.μην αγχωνεσαι οσο μπορεις τουλαχιστον.ολα καλα θα πανε!!:lol:

προσπαθω να ειμαι οσο πιο ηρεμη γινεται αλλα δεν τα καταφερνω και πολυ καλα...εμενα ο γιατρος μου ειναι στα γιαννενα διοτι ειμαι απο επαρχια...απο το στομα σου και στου θεου του αυτι....:D αν η χοριακη βγει θετικη να εισαι σιγουρη οτι το πασχα θα σας στειλω απο ενα αρνι στην καθε μια.........

Διαφημίσεις

χα χα χα!! ναι ναι θελουμε αρνι!!πλακα κανω;). θα δεις...ερχεται ο μπεμπης...η..η μπεμπα!! περημενω νεα σου!! φιλια πολλα!!:lol:

εχει αργησει λιγο βεβαια γιατι τον ή την περιμενω τα τελευταια 3 χρονια......μακαρι αυτος ο μηνας να ειναι και ο τυχερος για ολες μας.....θα σε ενημερωσω το συντομοτερο.......φιλακια...

κοριτσια καλημερα! θελω να μου πειτε αν εχετε καποια εμπειρια οταν η ε2 ειναι ανεβασμενη σας εχει πει ο γιατρος σας οτι θελει ξανα επαναληψη στις ορμονολογικες; εχω παει μεχρι τωρα σε δυο γιατρους.ο ενας δεν το ειδε σαν προβλημα,ο τελευταιος θελει ξανα επαναληψη.θελω να παω και σε τριτο.περημενω να μου απαντησετε γιατι εχω τρελαθει.....:(

κοριτσια καλημερα! θελω να μου πειτε αν εχετε καποια εμπειρια οταν η ε2 ειναι ανεβασμενη σας εχει πει ο γιατρος σας οτι θελει ξανα επαναληψη στις ορμονολογικες; εχω παει μεχρι τωρα σε δυο γιατρους.ο ενας δεν το ειδε σαν προβλημα,ο τελευταιος θελει ξανα επαναληψη.θελω να παω και σε τριτο.περημενω να μου απαντησετε γιατι εχω τρελαθει.....:(

Καλημέρα voula71! Τι είναι η ε2; Έχω κάνει δύο αποτυχημένες σπερματεγχύσεις αλλά κανείς δεν μου μίλησε για την ε2.

ειναι η οιστραδιολη η Ε2. η οποια μου ειπε ο γιατρος οτι οταν ειναι ανεβασμενη αυτη,επιρεαζει την FSH.γιαυτο και θελει να επεναλαβω ξανα ολες τις ορμονολογικες.γ......τα!!:mad:

ειναι η οιστραδιολη η Ε2. η οποια μου ειπε ο γιατρος οτι οταν ειναι ανεβασμενη αυτη,επιρεαζει την FSH.γιαυτο και θελει να επεναλαβω ξανα ολες τις ορμονολογικες.γ......τα!!:mad:

Κατάλαβα. Πας δηλαδή για σπερματέχυση;΄Εγώ στις δύο που έχω κάνει ο γιατρός δεν μου έδινε προγεστερόνη κολπικά για το διάστημα της αναμονής μέχρι τη χοριακή. Νομίζω πως έπρεπε να μου δίνει για να βοηθήσει τη διαδικασία. Τι γνώμη έχεις;

δεν ξερω να σου απαντησω καθολου πανω σε αυτο....εγω οπως ειπα θελω και μια τριτη γνωμη γιατρου.δεν ξερω τι να πω..επειδη φευγω για την δουλεια μου,θα τα ξαναπουμε συντομα.φιλια!

καλημερα,καλα αποτελεσματα σε οσα κοριτσακια περιμενουν μετα απο σπερματεγχυση,ειμαι και εγω μια απο αυτες..αλλα και για οσες θα την κανουν!!ευχομαι να πανε ολα καλα!!

:P

καλημερα κοριτσια...καθομαι επανω σε αναμμενα καρβουνα αυτη την στιγμη...σε μιση ωρα βγαινει η χοριακη μου...που πολυ φοβαμαι οτι θα ειναι αρνητικη γιατι τα συμπτωματα που ειχα υποχωρησαν....θα δουμε.....οι υπολοιπες να εχετε μια τεραστια χοριακη...θα σας ενημερωσω οταν εχω νεοτερα