Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάθισμα αυτοκινήτου .....προβληματισμοί!!

Recommended Posts

Το Καλοκαίρι θα είμαστε 3 όμως, είμαστε κοντά στους 90 πόντους και βάρος μόλις 11 κιλά...παρά κάτι. Τώρα έχουμε το axiss bebe comfort, όμως μου φαίνεται κάπως ....ότι το παιδί δεν είναι άνετα ότι κάτι δεν πάει...μήπως να πάμε σε άλλο κάθισμα.....αυτά που είναι μέχρι 36 κιλά...;;; Το παιδί θέλει πλέον να ανεβαίνει μόνο του και στο κάθισμα που έχουμε δεν είναι πρακτικό.

εσείς τι λέτε;;

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι ότι τα κιλά είναι λίγα(για την ασφάλεια του παιδιού το λέω). Επειδή όμως και εμείς στην ίδια κατάσταση είμαστε, η αλήθεια είναι ότι θα πάμε να αγοράσουμε ένα άλλο το οποίο να είναι σαν κάθισμα.

Το θέμα είναι ότι τα κιλά είναι λίγα(για την ασφάλεια του παιδιού το λέω). Επειδή όμως και εμείς στην ίδια κατάσταση είμαστε, η αλήθεια είναι ότι θα πάμε να αγοράσουμε ένα άλλο το οποίο να είναι σαν κάθισμα.

αυτό ακριβώς έχουμε πάθει.....λίγα κιλά αλλά όταν κάθεται κάτι δεν κολλάει... τώρα θέλει κάτι σαν κάθισμα....ξέρεις να υπάρχει σαν κάθισμα που να παίρνει όμως την ζώνη του αυτοκινήτου (δεν μιλάω για τα μπουστεράκια). Αυτό που έχουμε εμείς πρόβλημα είναι στο σημείο που δένει η ζώνη εκεί ειδικά του είναι ίσα ίσα του παιδιού.

Δεν καταλαβα για πιο μοντελο συζητατε αλλα εγω εβαλα περισι τον μεγαλο σε καθισμα με ζωνη 5 σημειων (γυρω στο μετρο και 18 κιλα).

αυτό ακριβώς έχουμε πάθει.....λίγα κιλά αλλά όταν κάθεται κάτι δεν κολλάει... τώρα θέλει κάτι σαν κάθισμα....ξέρεις να υπάρχει σαν κάθισμα που να παίρνει όμως την ζώνη του αυτοκινήτου (δεν μιλάω για τα μπουστεράκια). Αυτό που έχουμε εμείς πρόβλημα είναι στο σημείο που δένει η ζώνη εκεί ειδικά του είναι ίσα ίσα του παιδιού.

Και εγώ με αυτό ασχολούμαι αυτό τον καιρό. Είναι ακριβώς 3 και 13 κιλά και έλεγα να πάω σε μία κατηγορία μεγαλύτερη.Ψάχνοντας χθες είδα ότι αυτά που είναι 9-36 κιλά είναι πάλι κάπως στενά και μάλλον δεν θα μας βολεύουν. Η άλλη κατηγορία που είναι 15-36 φαίνονται πιο άνετα τα καθίσματα αλλά πάλι δεν είμαστε ακόμα μέσα στο όριο. Τελικά αποφάσισα να παραμείνω σε αυτήν την κατηγορία που είμαι 9-18 αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν θες δες και εδώ:http://www.ioas.gr/index.php?ID=ULJMzxuSKJVgoVL0

Edited by fedra
έβγαζε φατσούλα σε παρένθεση με αριθμό μέσα

Διαφημίσεις

Εγώ βρήκα ένα της κικο που είναι 9-36 αν δεν κάνω λάθος. Είναι σαν αυτό που έχω με πλάτη δηλ. αλλά επειδή κάθεσαι με γωνία 90 μοιρών είναι πιο βολικό και εξυπηρετεί καλύτερα, τουλάχιστον τον δικό μου, έτσι όπως τον έχω καταλάβει. Ρώτησα και τις κοπέλες και μου είπαν ότι οι ιμάντες της ζώνης είναι μεγαλύτεροι ανάλογα με τα κιλά σε κάθε κάθισμα οπότε πιστεύω να μην υπάρχει πρόβλημα. Πάντως, επειδή πήγα στα πρεναταλ, να σε ενημερώσω ότι οι τιμές εκεί τσιμπάνε αρκετά. Σε άλλα μαγαζιά που είδα υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλία (μάρκες και τιμές). Θέλει ψάξιμο.

ΜΗΝ βαλεις 3 χρονων παιδι σε μπουστερ. Απαγορευεται. Κοιτα τις προδιαγραφες του μπουστερ που ειναι ΥΨΟΣ και οχι βαρος. Για το παιδι σου χρειαζεσαι ενα καρεκλακι οπισθιας ή εμπροσθιας θεσης με μεγαλο οριο κιλων για να σου κρατησει και αρκετα ψηλο επισης, με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ζωνη 5 σημειων. Τπτ λιγοτερο και τπτ περισσοτερο αν θες και την μεγαλυτερη ασφαλεια για αυτο.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Και εχω αλλαξα προσφατα καθισματα αυτοκινητου.Τα παιδακια μου ειναι 3 χρονων και ειχαμε καθισμα 0-18 κιλα.Τωρα πηραμε καθισματα 9-36 κιλα που εχουν ζωνη και μολις μεγαλωνουν τα παιδια βγαζεις τη ζωνη του καθισματος και τα δενεις με τη ζωνη του αυτοκινητου.Και ειμαι πολυ ευχαριστημενη με τα καινουργια καθισματα.

RB08p3.png

Και εγώ με αυτό ασχολούμαι αυτό τον καιρό. Είναι ακριβώς 3 και 13 κιλά και έλεγα να πάω σε μία κατηγορία μεγαλύτερη.Ψάχνοντας χθες είδα ότι αυτά που είναι 9-36 κιλά είναι πάλι κάπως στενά και μάλλον δεν θα μας βολεύουν. Η άλλη κατηγορία που είναι 15-36 φαίνονται πιο άνετα τα καθίσματα αλλά πάλι δεν είμαστε ακόμα μέσα στο όριο. Τελικά αποφάσισα να παραμείνω σε αυτήν την κατηγορία που είμαι 9-18 αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν θες δες και εδώ:http://www.ioas.gr/index.php?ID=ULJMzxuSKJVgoVL0

το Link είναι ξεκάθαρο. ευχαριστώ πολύ

ευχαριστώ κορίτσια. θα τα έχω υπόψη μου.

Διαφημίσεις

εγω πηρα το 123 της chicco, pου δενει με τη ζωνη του αυτοκινητου κ αν θες αργοτερα βγαινει η πλατη κ το κανεις κ booster.

πόσο έκανε;;;

Κοριτσια καλησπερα.

Αλλαξαμε και εμεις προσφατα καθησματακι αυτοκινητου.Ο μικρος μου ειναι 31 μηνων και σε περιπου 17 κιλα.Ενας απο τους λογους που αλλαξαμε καθησματακι(το προηγουμενο ηταν 9-18) ηταν οτι το κεφαλακι του μικρου περνουσε την πλατη απο το καθησματακι και ηταν πολυ στριμωγμενος μεσα σε αυτο...εμεις επιλεξαμε το kidfix της britax isofix της κατηγοριας 15-36 γιατιειμαι της αποψης οτι το καθησματακι πρεπει να ακολουθει καθαρα τα ηλικιακα βηματα ενος παιδιου...πως μπορει ενα καθησματακι να περιλαμβανει ηλικιες απο 0 εως 12 χρονων?ΠΑντως το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να εξαντλουμε τα ορια ΄η σε ηλικια ΄η σε βαρος΄η σε υψος στο καθε καθησμα αυτοκινητου!

pcs9p3.pngTYJ2p2.png

Κοριτσια καλησπερα.

Αλλαξαμε και εμεις προσφατα καθησματακι αυτοκινητου.Ο μικρος μου ειναι 31 μηνων και σε περιπου 17 κιλα.Ενας απο τους λογους που αλλαξαμε καθησματακι(το προηγουμενο ηταν 9-18) ηταν οτι το κεφαλακι του μικρου περνουσε την πλατη απο το καθησματακι και ηταν πολυ στριμωγμενος μεσα σε αυτο...εμεις επιλεξαμε το kidfix της britax isofix της κατηγοριας 15-36 γιατιειμαι της αποψης οτι το καθησματακι πρεπει να ακολουθει καθαρα τα ηλικιακα βηματα ενος παιδιου...πως μπορει ενα καθησματακι να περιλαμβανει ηλικιες απο 0 εως 12 χρονων?ΠΑντως το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να εξαντλουμε τα ορια ΄η σε ηλικια ΄η σε βαρος΄η σε υψος στο καθε καθησμα αυτοκινητου!

Η Κατηγορία δεν είναι 0-12 χρονών, αλλά μηνών.

Διαφημίσεις

Η Κατηγορία δεν είναι 0-12 χρονών, αλλά μηνών.

Eχεις δίκιο Φαίδρα!Η πρώτη κατηγορία είναι 0-13 ή 0 εώς 13 κιλά ,μετά 9-18 κιλά ή 1 εώς 4 χρονών και η επόμενη 15 -36 κιλά ή 4 εώς 12 χρόνων!!!

pcs9p3.pngTYJ2p2.png

Κοριτσια να σας ρωτησω...ολα τα καθισματα αυτοκινητου κανουν για ολα τα αυτοκινητα?

Ναι για όλα εκτός αν το αυτοκίνητο είναι παλιό μοντέλο (νομίζω πρίν το 2007) και δεν έχει υποδοχές για σύστημα isofix!

pcs9p3.pngTYJ2p2.png

Και αν δεν εχει τι κανουμε?Γιατι εμας ειναι του 1993.Τι ακριβως πρεπει να εχει?

Μαρια-Ευγενια δεν υπαρχει θεμα εαν ειναι παλιο το αυτοκινητο,απλα δεν θα παρεις καθισμα που να εχει isofix.Συνηθως αυτα που γραφουν universal car seat κανουν για ολα τα αυτοκινητα.

Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να μπεις στο σαιτ της εταιρειας που σε ενδιαφερει.Καποιες εταιρειες εχουν μια ενοτητα που λεγεται car fit-finder.Βρισκεις το μοντελο του αυτοκινητου σου και σου βγαζει ποια απο τα καθισματα ειναι συμβατα με το συγκεκριμενο αυτοκινητο ;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Κοριτσια να σας ρωτησω...ολα τα καθισματα αυτοκινητου κανουν για ολα τα αυτοκινητα?

Συνηθως ναι, αλλα εξαρταται και απο την εταιρεια.. Βεβαια με καλυψε η sofaki1978...

Μαρια-Ευγενια δεν υπαρχει θεμα εαν ειναι παλιο το αυτοκινητο,απλα δεν θα παρεις καθισμα που να εχει isofix.Συνηθως αυτα που γραφουν universal car seat κανουν για ολα τα αυτοκινητα.

Το αλλο που μπορεις να κανεις ειναι να μπεις στο σαιτ της εταιρειας που σε ενδιαφερει.Καποιες εταιρειες εχουν μια ενοτητα που λεγεται car fit-finder.Βρισκεις το μοντελο του αυτοκινητου σου και σου βγαζει ποια απο τα καθισματα ειναι συμβατα με το συγκεκριμενο αυτοκινητο ;)

Συμφωνω...

Και για να απαντησω και στο αρχικο ερωτημα... Η Μαρω εκλεισε τα 3 το Φεβρουαριο που μας περασε.. Ειναι 95 ποντους και 13 κιλα (τσιρος δηλαδη, αλλα τεσπα)..

Το καθισματακι της ειναι προσθιο, κατηγοριας 9-36 κιλα.. Απο ενα σημειο κι επειτα, βγαινει η πλατη και μπορει να γινει και booster σαν αυτα που περιεγραψαν καποιες κοπελες παραπανω..

Μας το εκαναν δωρο απο τα mothercare..

Γενικα παντως προσοχη στα καθισματακια.. Δινουμε που δινουμε καποια λεφτα, ας ειναι ΚΑΛΑ, γιατι ατυχηματα γινονται εκει που δεν το περιμενεις (π.χ. το δικο μας μας το εκανε δωρο ο Κος που μας τρακαρε παραβιαζοντας 'στοπ' και παραλιγο να μας σκοτωσει...... Οποτε ΠΡΟΣΟΧΗ, στα καθισματακια.......)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 10 years later...

Καλησπέρα!

Έχει κάποιος/α χρησιμοποιήσει στήριγμα κεφαλής αυτοκινήτου; Αυτόν τον υφασμάτινο ιμάντα που κρατά το κεφαλάκι του παιδιού σε επαφή με το καθισματάκι και δεν πέφτει μπροστά. Έχουμε μεγάλο θέμα κυρίως στις μακρινές αποστάσεις που τα παίρνει ο ύπνος. Πιάνεται ο αυχένας τους. Πιέζεται το προσωπάκι τους στο στέρνο-στα κλιπς της ζώνης κλπ.

Τι άποψη έχετε σχετικά με το αξεσουάρ αυτό;

Ευχαριστώ πολύ!

πρίν από 45 λεπτά , samsympan είπε:

Καλησπέρα!

Έχει κάποιος/α χρησιμοποιήσει στήριγμα κεφαλής αυτοκινήτου; Αυτόν τον υφασμάτινο ιμάντα που κρατά το κεφαλάκι του παιδιού σε επαφή με το καθισματάκι και δεν πέφτει μπροστά. Έχουμε μεγάλο θέμα κυρίως στις μακρινές αποστάσεις που τα παίρνει ο ύπνος. Πιάνεται ο αυχένας τους. Πιέζεται το προσωπάκι τους στο στέρνο-στα κλιπς της ζώνης κλπ.

Τι άποψη έχετε σχετικά με το αξεσουάρ αυτό;

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν θεωρούνται πολύ ασφαλή γιατί σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να μετακινηθεί και να καταλήξει στο στόμα του παιδιού ή ακόμη και στο λαιμό.

Το ιδανικό θα ήταν να αυξήσετε την κλίση του καθίσματος. Αν το κάθισμα έχει εύκολη προσαρμογή μπορείτε να το κάνετε μόνο στις μακρινές αποστάσεις. Αν το κάθισμα σας δεν έχει άλλο περιθώριο για κλίση υπάρχουν κάτι ειδικές σφήνες που μπαίνουν από κάτω για να αυξήσουν την κλίση. Αλλά θα πρέπει να δείτε ποιες είναι συμβατές, δεν ταιριάζουν όλες σε όλα τα καθίσματα.

• Like 1

Δεν είναι αυτό το θέμα, είναι πολύ πιο σοβαρό. Μένοντας πίσω το κεφάλι δεμένο, σε περίπτωση φρεναρίσματος ή σύγκρουσης δεν θα μπορεί να κάνει τη σωστη κίνηση μπρος-πισω και θα κινδυνεύει να σπάσει ο αυχένας ή η σπονδυλική στήλη (δεν το θυμάμαι ακριβώς)

Γι'αυτό και δεν υπάρχουν τέτοια αξεσουάρ μαζί με τα καθίσματα άλλωστε

• Like 2