Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παράλειψη Β' Επιπέδου?????

Recommended Posts

Καλημέρα και καλώς σασ βρήκα:-)

Είμαι 23 ετών και 21 εβδομάδων έγκυος.

Μόλις με πληροφόρησαν-όχι από τη γιατρό μου-ότι ο Β΄επιπέδου δε χρειάζεται να γίνει εφόσον είμαι αρκετά μικρή και οι αιματολογικές εξετάσεις για σύνδρομο down ήταν αρνητικές. Τη γιατρό μου δεν τη ρώτησα ακόμη, μάλιστα εκείνη ήταν που με παρέπεμψε σε κέντρο προγεννητικού ελέγχου για τον υπέρηχο-με το οποίο προφανώς συνεργάζεται.Υπάρχει κάποια που να γνωρίζει αν ισχύει?

Ευχαριστώ και να χαίρεστε τα αγγελούδια σας

fTbrp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

στην εξέταση του Β-επιπέδου ελέγχουν και ανατομικά στοιχεία του εμβρύου. είναι από τις πιό κρίσιμες εξετάσεις της εγκυμοσύνης. και βέβαια πρέπει να την κάνεις. ποιός σου τα είπε αυτά??

Ούτε να το σκέφτεσαι να μην το κάνεις. Εγώ είμαι 24 και η αυχενική μου ήταν τέλεια, να φανταστείς είχα πιθανότητες 1:19397 για τρισωμία 21, 1:46284 για τη 18 και 1:145490 για 13. Ωστόσο από τη Β επιπέδου και μετά ηρέμησα. Είναι ο πιο σημαντικός υπέρηχος, ελέγχει τα πάντα, τα ανατομικά στοιχεία εμβρύου, αν τρέφεται σωστά, την ωρίμανση του πλακούντα, τον ομφάλιο λώρο και τη λειτουργία του και πολλά άλλα. Η ηλικία απλά ελαχιστοποιεί τις πιθανότητεες για σύνδρομο down, τα υπόλοιπα πρέπει να τα ελέγχουμε αφού έχουμε τη δυνατότητα.

Με το καλό το μωράκι σου και έχε εμπιστοσύνη στο γιατρό σου!

CzyLp3.png

Μόλις με πληροφόρησαν-όχι από τη γιατρό μου-ότι ο Β΄επιπέδου δε χρειάζεται να γίνει εφόσον είμαι αρκετά μικρή και οι αιματολογικές εξετάσεις για σύνδρομο down ήταν αρνητικές. Τη γιατρό μου δεν τη ρώτησα ακόμη, μάλιστα εκείνη ήταν που με παρέπεμψε σε κέντρο προγεννητικού ελέγχου για τον υπέρηχο-με το οποίο προφανώς συνεργάζεται.Υπάρχει κάποια που να γνωρίζει αν ισχύει?

Τιιιι?? :shock:Εμένα ο γιατρός μου από τώρα μου λεει πόσο σημαντική είναι η β-επιπέδου και σαφώς πρέπει να γίνει. Μάλιστα θα καλέσω στο μαιετήριο αρκετά νωρίτερα για να κλείσω ραντεβού όταν με το καλό έρθει η ώρα γιατί γίνεται χαμός όπως και στην αυχενική! Να μην την παραλείψεις με τίποτα νομίζω...

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Μία κοπέλα η οποία στο πρώτο της παιδί ο γιατρός της της είπε να μην κάνει τον υπέρηχο.

άκου κοριτσάκι μου το γιατρό σου και με το καλό το μωράκι σου!!

Κοριτσάκι μου,

με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου...

Η β΄επιπέδου δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το σύνδρομο κλπ.

Φαντάσου ότι εγώ είχα κάνει στην κόρη μου και αμνιοπαρακέντηση, άρα αυτά είχανε αποκλειστεί και, φυσικά, έκανα και β΄ επιπέδου...

πρώτη φορά ακούω να παραλείπεται...

Κάντην...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Τι είναι αυτά βρε παιδιά??? Πραγματικά νευριάζω με κάτι τέτοια!!! Ακου να μην κανει β - επιπέδου!!! Είναι απλά αδαείς αυτοί που τα λένε αυτά ή και ψευτοξερόλες ? Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην κοπέλα που ρώτησε γιατί οι περισσότερες έχουμε περάσει κάποια στιγμή από τη θέση της δηλαδή να μας προβληματίζουν διάφορες απόψεις που ακούμε από τον κύκλο μας και να μας δημιουργούν ανασφάλειες και αμφιβολίες. Αλλά για παράλειψει εξέτασης ε πραγματικά αυτό είναι πρωτάκουστο να μας συμβουλεύουν!

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Καινούρια μαμά καλό θα ήταν να μην παραλείψεις τον υπέρηχο β' επιπέδου .Φαίνονται πολλές λεπτομέρειες για το μωράκι σου!στην δική μας την περίπτωση-χωρίς να θέλω να σε πανικοβάλω για κάτι- ανακαλύψαμε ένα πρόβλημα στο μωράκι μας,το οποίο αν δεν το γνωρίζαμε θα μας έφερνε προ δυσάρεστων εκπλήξεων μετά τον τοκετό.Συμβουλέψου και τη γιατρό σου αλλά καλό θα ήταν να την κάνεις αυτή την εξέταση!!!Εύχομαι όλα να πάνε καλά!Καλή συνέχεια με την εγκυμοσύνη σου και με το καλό να έρθει και το αγγελούδι σας!!!

Συμφωνώ με τις μανούλες παραπάνω.Είναι πολύ σημαντική εξέταση.Ακόμα και σε χώρες του εξωτερικου που δε κάνουν τόσους υπερηχους όσους στην Ελλάδα (οπου κάνουμε μια κατάχρηση η αλήθεια είναι) η β΄επιπέδου είναι από της 2-3 εξετασεις που γίνονται υποχρεωτικά.

νομίζω οτι θα συμφωνήσει και ο γιατρός σου!:)

QqmLp3.png

Μπορώ να πω ότι με πέισατε:!::!:

Ευχαριστώ που σπεύσατε να απαντήσετε. Και εμένα μου φάνηκε περίεργο γτ πρώτη φορά το άκουσα κ εγώ, γ αυτό είπα να εγγραφώ εδώ και να ρωτησω που υπάρχει πληθώρα εμπειριών και να μην κάνω καμιά χαζομάρα.

fTbrp3.png

Καμμιά εξέταση δεν είναι ούτε απαραίτητη ούτε υποχρεωτική, αλλά όπως είπαν και οι προλαλήσασες, είναι καλό να γίνει, αν θέλεις να γνωρίζεις κάποια ενδεχόμενα προβλήματα εκ των προτέρων. Η επιλογή είναι δική σου.

Διαφημίσεις

Εγω προσωπικα εκανα την β επιπεδου και μπορω να πω μετα ηρεμησα καπως...!!ελεγχει τα παντα ζωτικα οργανα τα παντα....δεν θα θελες να ξερεις αν ειναι ολα καλα??αν δεν θελεις οκ...αλλιως καλο θα ειναι να την κανεις...Και εγω ειμαι 23 χρονων και τελεια αυχενικη αλλα την εκανα!:P

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Στο πρώτο μου παιδάκι έκανα β-επιπέδου, κάτι βρήκαν τελοσπάντων, το ψιλοψάξαμε, φάνηκε να μην είναι κάτι και συνεχίσαμε.. Στα επόμενα δύο παιδάκια μας αποφασίσαμε να μην κάνουμε το β-επιπέδου γιατί δεν θέλαμε να μπούμε ξανά σε αυτή την διαδικασία και το άγχος, κάναμε μόνο τους υπέρηχους στον γιατρό. Είπαμε ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα το δούμε όταν με το καλό γεννηθεί. Τονίζω όμως ότι ήταν δική μας απόφαση, ο καθένας το σκέφτεται διαφορετικά..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Παρόλα αυτά η εξέταση β-επιπέδου είναι μια πολύ σοβαρή εξέταση που φυσικά και πρέπει να γίνει . Τώρα αν κάποιες κοπέλες επέλεξαν να μην την κάνουν αυτό είναι -όπως άλλωστε παραδέχονται και οι ίδιες -καθαρά δική τους απόφαση και φυσικά δικαίωμά τους και σίγουρα είχαν και τους λόγους τους που δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε. Το αρχικό ερώτημα άλλωστε είναι αν χρειάζεται να γίνει εφόσων οι αιματολογικές και η αυχενική είναι πολύ καλες και ήδη απαντήθηκε πολύ σωστά απο τις marchalina , fidel και Μαριλίνα οι οποίες εξηγησαν σαφώς ότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική εξέταση που ελέγχει διαφορετικά πράγματα. Απλά διαχωρίζω την προσωπική επιλογή από την χρησιμότητα.:-)

Όλα είναι μια ιδέα...

Εγω ακουω παντα το γιατρο μου και οχι τον καθε ξερολα .Εχω κλεισει ραντεβου για β-επιπεδου απο την αυκενικη που ηταν απλα τελεια.Κ'εσυ να ακους το γιατρο σου .

Κάθε εξέταση απ' αυτές που μας προτείνονται, έχει διαφορετική χρησιμότητα. Κανείς δεν μας υποχρεώνει να τις κάνουμε, αλλά ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το μωρό μας. Εφόσον η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ, γιατί να μην την εκμεταλευτούμε; Προσωπικά και στο φεγγάρι αν μου λέγανε να πάω για να δούμε αν είναι καλά ο μπέμπης, αν μπορούσα, θα πήγαινα.

Εγω ειμαι 27 και στην 24ηεβδομαδα η αυχενικη μου ηταν τελεια αλλα εννοειται οτι εκανα τη β επιπεδου.Μην ακους κανεναν!!Μην το διακινδυνευσεις για κανεναν και για τιποτα!!!!!!!!!!

Η β- επιπέδου δεν δείχνει μόνο τα σχετικά με down αλλά πολύ βασικούς δείκτες της ανάπτυξης του εμβρύου.

Αν την παραλείψεις πας στα τυφλά. Γνώμη μου είναι να μην ακούς κανένα, μόνο τη γιατρό σου.

Αλλά όταν σε προβληματίζει αυτό που προτείνει η γιατρός σου να το ψάχνεις.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Ο πρώτος μου μαιευτήρας έτυχε να έχει πάρα πολύ καλό υπέρηχο στο ιατρείο του. Οπότε μου είχε πει ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε την Β΄επιπέδου καθώς στην ουσία βλέπαμε το παιδί πολύ διεξοδικά κάθε μήνα στην επίσκεψη.

Μου φάνηκε πολύ λογικό και δεν με παραξένεψε γιατί πόσες φορές να δεις και να μετρήσεις ένα έμβρυο πια;

Ο δεύτερος μαιευτήρας, ο οποίος με παρακολούθησε στις άλλες δύο εγκυμοσύνες δεν είχε και πολύ σύγχρονο υπερηχογράφο, οπότε μου είπε ότι καλό θα ήταν αν ήθελα να κάνω και την Β' επιπέδου σε κάποιο ανάλογο κέντρο. Όπως και έκανα...

Βασικά έλεγξαν και μέτρησαν τα ίδια που είχε ελέγξει και ο γιατρός μου ήδη στο ιατρείο του, απλά υποτίθεται ότι το μηχάνημά τους είχε μεγαλύτερη ακρίβεια. Θέλω να πω ότι κάποια κοπέλα που δεν κάνει την Β επιπέδου δεν είναι εντελώς ακάλυπτη εφόσον ήδη κάνει κάθε μήνα υπέρηχους στο γιατρό της. Αν δεν κάνει κάθε μήνα υπέρηχους και επιλέξει να κάνει μόνο αυχενική και Β' επιπέδου, τότε είναι διαφορετικά.

.....δε νομίζω τάκη....

Ο πρώτος μου μαιευτήρας έτυχε να έχει πάρα πολύ καλό υπέρηχο στο ιατρείο του. Οπότε μου είχε πει ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε την Β΄επιπέδου καθώς στην ουσία βλέπαμε το παιδί πολύ διεξοδικά κάθε μήνα στην επίσκεψη.

Μου φάνηκε πολύ λογικό και δεν με παραξένεψε γιατί πόσες φορές να δεις και να μετρήσεις ένα έμβρυο πια;

Ο δεύτερος μαιευτήρας, ο οποίος με παρακολούθησε στις άλλες δύο εγκυμοσύνες δεν είχε και πολύ σύγχρονο υπερηχογράφο, οπότε μου είπε ότι καλό θα ήταν αν ήθελα να κάνω και την Β' επιπέδου σε κάποιο ανάλογο κέντρο. Όπως και έκανα...

Βασικά έλεγξαν και μέτρησαν τα ίδια που είχε ελέγξει και ο γιατρός μου ήδη στο ιατρείο του, απλά υποτίθεται ότι το μηχάνημά τους είχε μεγαλύτερη ακρίβεια. Θέλω να πω ότι κάποια κοπέλα που δεν κάνει την Β επιπέδου δεν είναι εντελώς ακάλυπτη εφόσον ήδη κάνει κάθε μήνα υπέρηχους στο γιατρό της. Αν δεν κάνει κάθε μήνα υπέρηχους και επιλέξει να κάνει μόνο αυχενική και Β' επιπέδου, τότε είναι διαφορετικά.

Η αυχενική και ο Β΄επιπέδου δεν έχουν να κάνουν τόσο με το πόσο καλό υπέρηχο έχει ο γιατρός, όσο με τις ικανότητες του ατόμου που τις κάνει. Είναι καλό δλδ να τις κάνουμε σε ανθρώπους που έχουν κάνει μια σχετική εκπαίδευση κι έχουν και την αντίστοιχη πιστοποίηση. Ο γυναικολόγος κάθε μήνα θα κάνει κάποιες πολύυυυ βασικές μετρήσεις (μήκος μηριαίου κλπ) για να δει ότι όλα εξελίσσονται καλά), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σε θέση να διαγνώσει μια υδρονέφρωση ας πούμε ή κάποιο θέμα με την καρδιά κλπ. που εξετάζει ο Β' επιπέδου. Έχει καθιερωθεί κάποιοι γυναικολόγοι να τα κάνουν στο ιατρείο τους, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Είναι λίγο σαν να μπαίνουν σε χωράφια που πλησιάζουν τη δική τους ειδικότητα αλλά κανονικά δεν εμπίπτουν.

Από εκεί και πέρα, το να σου μετράει κάθε μήνα ο γυναικολόγος την αναλογία π.χ. κεφαλιού-κοιλιάς, την αναλογία διαστάσεων εγκεφάλου κλπ είναι και πάλι υπερβολή και σε κάθε περίπτωση δεν συστήνεται να γίνεται αυτό ως προληπτικός έλεγχος για όλες τις εγκύους (και βασικά για το μωρό να μην είναι πάνω από ένα χρονικό όριο στον υπέρηχο κάθε φορά).

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Η αυχενική και ο Β΄επιπέδου δεν έχουν να κάνουν τόσο με το πόσο καλό υπέρηχο έχει ο γιατρός, όσο με τις ικανότητες του ατόμου που τις κάνει. Είναι καλό δλδ να τις κάνουμε σε ανθρώπους που έχουν κάνει μια σχετική εκπαίδευση κι έχουν και την αντίστοιχη πιστοποίηση. Ο γυναικολόγος κάθε μήνα θα κάνει κάποιες πολύυυυ βασικές μετρήσεις (μήκος μηριαίου κλπ) για να δει ότι όλα εξελίσσονται καλά), αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σε θέση να διαγνώσει μια υδρονέφρωση ας πούμε ή κάποιο θέμα με την καρδιά κλπ. που εξετάζει ο Β' επιπέδου. Έχει καθιερωθεί κάποιοι γυναικολόγοι να τα κάνουν στο ιατρείο τους, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Είναι λίγο σαν να μπαίνουν σε χωράφια που πλησιάζουν τη δική τους ειδικότητα αλλά κανονικά δεν εμπίπτουν.

Από εκεί και πέρα, το να σου μετράει κάθε μήνα ο γυναικολόγος την αναλογία π.χ. κεφαλιού-κοιλιάς, την αναλογία διαστάσεων εγκεφάλου κλπ είναι και πάλι υπερβολή και σε κάθε περίπτωση δεν συστήνεται να γίνεται αυτό ως προληπτικός έλεγχος για όλες τις εγκύους (και βασικά για το μωρό να μην είναι πάνω από ένα χρονικό όριο στον υπέρηχο κάθε φορά).

Πολύ σωστά . Έτσι ακριβώς είναι .

Όλα είναι μια ιδέα...